Dobrý den, nemáte nějaké tipy, jak na zápach z tlamy u psa? Ten má cca 12 let (útuláček), krmen masem co je u nás (8 let), na svoje roky zdravý (poslední kontrola u veta v květnu vč. rozboru krve). Poslední cca 2 roky se zápach z tlamky zhoršuje, loni jsme mu nechali zuby vyčistit v narkóze, ze které se bohužel hůře probouzel, proto do toho znovu jít nechci. Na doporučení veta dáváme kelpu a Orozyme pastu (od vyčištění, denně), zápach na chvíli ustoupil, ale teď je zpět a je to prostě děs. Jinak jsou zuby kromě zubního kamene zdravé, nehnijí, nevypadávají. Dívala jsem se, že na trhu je spousta past, tyčinek, přípravků do krmení, dokonce i psích ústních vod máte s nějakým konkrétním přípravkem zkušenosti? Prosím jak o ty kladné, tak klidně i o ty negativní
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anebo to vůbec nemá nic se zuby, ale s některými orgány. Ledviny např.
Já jenom tip. Pokud pejsa rád aportuje, nebo třeba jen okusuje něco, tak mám u našeho předchozího voříška výbornou zkušenost se smetákem Kdysi jsme vyhodili do zahrady starý zcuckaný smeták, se kterým už se zametat nedalo, že se pak vyhodí. Pes si ho odnesl a okusoval ho, jakože ho lovil, tak jsme mu ho házeli, jako aport, tahali se s ním, naučil se opřít si ho o bok, poodskočit, smeták spadnul a on ho zakusoval. Bavil se tím smetákem takřka celý život, byl to jediný aport, který ho bavil. A tím, jak pořád kousal do těch umělohmotných zplstěných štětin, si o ně hezky čistil zuby. Jestli někdy budu mít zase psa, tohle mu opatřím nic se tak neosvědčilo, nějaké kousací tyčinky vůbec...
napsal(a):
Anebo to vůbec nemá nic se zuby, ale s některými orgány. Ledviny např.
Díky za tip, dle krví ledviny v pořádku. Ještě nějaký nápad, co případně nechat otestovat? V květnu se dělal odběr a "celkový test" u veta, cena cca 1000 kč, ale nevím přesně, co všechno v testu bylo zahrnuto.
lesnížínka
napsal(a):
Já jenom tip. Pokud pejsa rád aportuje, nebo třeba jen okusuje něco, tak mám u našeho předchozího voříška výbornou zkušenost se smetákem Kdysi jsme vyhodili do zahrady starý zcuckaný smeták, se kterým už se zametat nedalo, že se pak vyhodí. Pes si ho odnesl a okusoval ho, jakože ho lovil, tak jsme mu ho házeli, jako aport, tahali se s ním, naučil se opřít si ho o bok, poodskočit, smeták spadnul a on ho zakusoval. Bavil se tím smetákem takřka celý život, byl to jediný aport, který ho bavil. A tím, jak pořád kousal do těch umělohmotných zplstěných štětin, si o ně hezky čistil zuby. Jestli někdy budu mít zase psa, tohle mu opatřím nic se tak neosvědčilo, nějaké kousací tyčinky vůbec...
Taky díky za nápad, smeták ale psinu nechává absolutně chladným celkově už na aporty a blbiny moc není, radši čuchací koberečky a klidnější zábavu

keisy
napsal(a):
Díky za tip, dle krví ledviny v pořádku. Ještě nějaký nápad, co případně nechat otestovat? V květnu se dělal odběr a "celkový test" u veta, cena cca 1000 kč, ale nevím přesně, co všechno v testu bylo zahrnuto.
Ledviny v krvi nebudou nic říkat, je na ně nějaký speciální test.. dle ceny to byl základní rozbor.. také játra tohle umí, cukrovka, velký nedostatek vitaminů, nějaké dlouhodobě užívané léky.. ALE klidně to může dělat nějaká potravina. Třeba nemocné ledviny, ty umí takový zvláštní zápach, to by vet poznal. Asi.
keisy
napsal(a):
Taky díky za nápad, smeták ale psinu nechává absolutně chladným celkově už na aporty a blbiny moc není, radši čuchací koberečky a klidnější zábavu
Chápu, mé nynější psy tohle nezajímalo nikdy, aporty vůbec, chvilku třeba hraní s balonem, házení gumové kachny Nic tvrdšího jak hadr a tyhle hračky do huby nevzali, ani kosti skoro nehlodali. Takže i když ne tak špatné, zuby jak perličky do 15let, jak měl náš předchozí voříšek - nemá
napsal(a):
Ledviny v krvi nebudou nic říkat, je na ně nějaký speciální test.. dle ceny to byl základní rozbor.. také játra tohle umí, cukrovka, velký nedostatek vitaminů, nějaké dlouhodobě užívané léky.. ALE klidně to může dělat nějaká potravina. Třeba nemocné ledviny, ty umí takový zvláštní zápach, to by vet poznal. Asi.
No, pokud by šlo o ledviny, bude v krvi v nepořádku (zvýšený) kreatinin a urea. A to jsou parametry základní biochemky, které jsou dle zadavatelky v pořádku.

fikovnice
napsal(a):
No, pokud by šlo o ledviny, bude v krvi v nepořádku (zvýšený) kreatinin a urea. A to jsou parametry základní biochemky, které jsou dle zadavatelky v pořádku.
Souhlas.

fikovnice
napsal(a):
No proč je SDMA. Kolikrát se stane, že je vše ok a najednou není. Co já vím.
Může to být fakt jen špatné trávení.
napsal(a):
Našemu též smrdí z tlamy a to dost. Závěr vetky - od zubů. Denně mu je čistíme gázou namočenou v jakési alternativě Corsodylu. Prý mu asi i chutná a rozhodně nijak nepálí, takže drží a zuby si nechá ochotně čistit. Přes jeho ochotu k čištění ale zápach z huby přetrvává.
napsal(a):
Jinak o SDMA vím jen tolik, že je to poměrně nová věc, tuším, že i dost drahá. Většina vetů ASI pořád staví na základní biochemce s ureou a kreatininem. Ale nevím, třeba se SDMA test na veterinách nabízí a dělá.