Zdravím,
Moji fence (7r.+) se dělá posledních pár měsíců světle hnědý maz v uších. Cistim Otofinem nebo heřmánkem.Par dní je ucho krásne růžové,ale pak se to udělá znovu.Ucho nedrbe,není zarudle,nepřijde mi, že by ji bolelo.Chci se zeptat jestli je to ,, běžný,, ušní maz , jako u člověka nebo problém.Ostatni psy jsem měla černé a tam jsem si toho nikdy nevšimla.
Díky
Nika
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kaifra1120
napsal(a):
Takže je tento maz běžný?Necistim ji to neustále;)(max.1-2krat měsíčně)... Jen když už je to nechutne.
Takže nechat být?Ona to drive neměla, je to ,, problém,, posledních cca 4mesicu...
Děkuji;)
A co je to za psa? Jestli má dlouhé uši, tzv. plachťáky, tak je otáčejte, když spí, ať mohou uši větrat a nezapařují se (hlavně v létě).
Jinak že se v uchu tvoří maz je běžné, má svou funkci. :-) U nás se občas nějaký zánět objeví, ale není to nic dramatického. Čistím, když vidím diskomfort - když si pes to ucho začne klepat nebo drbat, případně když mu tam nateče voda nebo se nějak neobvykle zapaří. Když je ucho zvenku červené nebo opupínkované, máznu to zinkovou mastí. Jinak bych to moc nepřeháněla, protože tam ten maz není pro legraci, bude se tvořit tím víc, čím častěji budete do uší šťourat.
Jednomu svému psovi (má klopené uši, ale takové tvrdší, či jak to mám popsat) musím čistit uši pravidelně kvůli opakujícím se zánětům. Když nečistím, objeví se zánět.. Další tři psi mají sice ještě větší plachťáky, ale takové jemné a záněty nemívají. Jen se jim občas hromadí bordel v uších - hlína, prach.. Jednou za čas vytřu suchým papírovým kapesníčkem, jinak to neřeším.
Kaifra1120
napsal(a):
Takže je tento maz běžný?Necistim ji to neustále;)(max.1-2krat měsíčně)... Jen když už je to nechutne.
Takže nechat být?Ona to drive neměla, je to ,, problém,, posledních cca 4mesicu...
Děkuji;)
Čichněte k tomu. Pokud to opravdu hodně páchne, může to být zánět. Pokud tak "normálně", tak je to maz. Záněty v uších se dělají hodně psům alergikům.