Ahoj.
Mám dotaz ohledně našeho tříměsíčního štěněte ( křížence NO).
Poslední dny mám dojem, že prcek pomalu zvedá zadní nohy ( zadek), když vstává. Není to rozhodně tak, že by se nemohl zvednout, jen mam dojem, že víc zapojuje přední nohy, než zadní - jakoby měl "těžký zadek". Jinak je aktivní, běhá ( Kluše i cválá), skáče a žádné potíže s pohybem nepozoruji. Doufám, že jsem trochu paranoidní, protože v mém okolí se vyskytuje pes (NO) s nedávno projevenou degenerativní nemoci páteře a ja vidím "příznaky" tam kde nejsou.
Současně také nemám moc zkušeností se štěňaty NO, respektive mám trochu strach z DKK.
Zanedlouho půjdeme na očkování, takže s veterinářem to samozřejmě proberu... Je možné, že plaším a vidím co není, nebo to souvisí s rychlým růstem v tomto období?
Uživatel s deaktivovaným účtem

MajkaP
napsal(a):
Ahoj.
Mám dotaz ohledně našeho tříměsíčního štěněte ( křížence NO).
Poslední dny mám dojem, že prcek pomalu zvedá zadní nohy ( zadek), když vstává. Není to rozhodně tak, že by se nemohl zvednout, jen mam dojem, že víc zapojuje přední nohy, než zadní - jakoby měl "těžký zadek". Jinak je aktivní, běhá ( Kluše i cválá), skáče a žádné potíže s pohybem nepozoruji. Doufám, že jsem trochu paranoidní, protože v mém okolí se vyskytuje pes (NO) s nedávno projevenou degenerativní nemoci páteře a ja vidím "příznaky" tam kde nejsou.
Současně také nemám moc zkušeností se štěňaty NO, respektive mám trochu strach z DKK.
Zanedlouho půjdeme na očkování, takže s veterinářem to samozřejmě proberu... Je možné, že plaším a vidím co není, nebo to souvisí s rychlým růstem v tomto období?
Video by nebylo? Jak sedí, vstává, chodí, běhá. Nebo aspoň foto.

tohle nikdo na dalku neposoudi - muze to byt normalni, ale nemusi.
natocte to a ukazte vetovi.
Je mi jasné, že na dálku nikdo nediagnostikuje a ani to nečekám, s vetem to řešit budu ( jak jsem psala). Doufala jsem v nějaké info z praxe, například člověka, který má zkušenost s odchovem více štěňat. Například, že se podobně projevují změny v kyčlích, nebo, že štěňata do x měsíců mají běžně méně koordinované pohyby... Nebo odkaz na nějakou odbornou literaturu. Ale díky za "užitečnou" poznámku.

To, ze mate natocit video je velmi uzitecna poznamka, at si o tom myslite co chcete.
Muj pes mel podobne problemy v tomhle veku.
A dalsi mel uraz.
Pokazde, kdyz jsem dojela na veterinu se tvarili, ze jim nic neni.
Video zajistilo, ze to vet zacal brat vazne.
Btw. Pokud vasemu steneti neco je, tlaci vas cas. Dysplazka je lepe resitelna do 4,5 mesicu veku