Kloš jelení - repelent

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2020 11:46

Nemá někdo nápad, čím ochránit psa před náletem kloše? Po hodinové procházce hodinu vybírám kloše a ještě je psice vykusuje i s díru do nohy. Kamarádka si udělala účinný repelent z vlaštovičníku. Ona se neolizuje, pes ano.
Snad začnu jezdit venčit do města do parků.

7.8.2020 12:13

Kyselé pomáhá. Ocet, citron. Někdo říká hřebíček v alkoholu, to ale na psa nepůjde..
Ostatní repelenty prý tohoto broučka spíše přitahují :-)
Tak třeba jablečný ocet by nemusel ublížit, ředění toho všeho nevím. Asi tak, aby nepálilo - zkusím na mé sedřené ruce - ale aby to furt smrdělo jako ocet.

8.8.2020 07:41
8.8.2020 08:15
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechce se mi hledat, kde jsme řešili nebezpečná prasata. Rozhodně nebezpečná jsou :-))

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/nudista-honil-po-plazi-zvedave-prase-40332774#seq_no=6&source=hp&dop_ab_variant=395501&dop_req_id=AgcmjlF00lO-202008080535&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A repelent stejně nikdo neporadí :-(( Tak hezké ráno.

někde jsem četla zavěsit k noze pytlíček s fenyklem. nevím zda to funguje a hlavně kam by se to dalo psovi. asi k obojku. Taky prý levandulový olej. Ale zda to působí i na kloše to netuším. Hezké ráno :)

8.8.2020 23:09
Meelek

XXX.XXX.183.232

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemá někdo nápad, čím ochránit psa před náletem kloše? Po hodinové procházce hodinu vybírám kloše a ještě je psice vykusuje i s díru do nohy. Kamarádka si udělala účinný repelent z vlaštovičníku. Ona se neolizuje, pes ano.
Snad začnu jezdit venčit do města do parků.

Ruska národnost by mohla mít zkušenosti...V tajgach je těch prevítů určitě spousty a komáři...už několikrát jsem viděl jak tahají sebou na provázku nejake bylinky a mají klid od komárů. Třeba i od klosu.. Ale coto je, nevim. A rád bych věděl.

9.8.2020 06:30
impact

XXX.XXX.104.17

Ono poradit repelent na ty zmetky, když na ně ještě nikdo nic vážně účinného nevymyslel, je docela těžký..

9.8.2020 07:53
janaa

XXX.XXX.162.207

Nefunguje nic. Na člověka omezeně fungoval hřebíček v alpě, nastříkat na kůži (když kapu v létě v horku psům v lese barvu - takže kombinace pot a krev, jsou to fakt hejna), ale zdá se mi,že i účinnost tohohle mizí. Teoreticky to šlo nastříkat na ruce a psa tím trochu potřít, ale přijde mi,že jsou klošáci imunní

9.8.2020 09:08

9.8.2020 10:46

Bars -jestli google nekeca - je fipronil -to je o nicem.

ale to druhe má jako účinnou složku 10% oxamát -to neznam.
jdu hledat :-)

9.8.2020 11:21

to jsou takové ředěné jedy, v dalších je fenol nebo tak něco.. nevím nevím se psem, který se olizuje, to asi nepůjde, postřik na psa prostě musí být nejedovatý
bylinek je mraky, ten ocet jsem myslela vážně, lidé si to chválí, já nevím, tolik mrch tady nemáme a jsme zvyklí..teda na to množství jo
https://www.skudci.com/klos-jeleni

9.8.2020 16:07

Dík, jdu vařit hřebíček, pak vývar naleju do octa, pak si to neleju na hlavu ( psa zatím vynechám ) a uvidím, co to udělá. Pro jistotu si dám frťana a v tomhle vedru mě to porazí a místo do lesa půjdu do postele - tam kloše nemám - zatím. Třeba přijdou na ten hřebíček.

9.8.2020 16:33
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Už dvě kamarádky mi potvrdili, že na klíšťata jim funguje repelent z rozmarýnu. Třeba bude fungovat i na tuhle verbež. Jdu ho dělat, tak pak dám vědět

9.8.2020 17:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Huskyjanina napsal(a):
Už dvě kamarádky mi potvrdili, že na klíšťata jim funguje repelent z rozmarýnu. Třeba bude fungovat i na tuhle verbež. Jdu ho dělat, tak pak dám vědět

Zkoušela jsem, nefungoval. Ale jelikož kočky byly teď bez ochrany tak mám tím pádem signalizaci, že u nás teď klíšťata nebyla. Možná ani u vás a proto se jim zdálo, že to funguje

11.8.2020 05:05
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Na veskerou havet nam zabírá Tea tree oil;), samozřejmě ředěný vodou, někdy s panákem octa;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík