Mému pejskovi "opadlo" ucho :-(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2020 10:41
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Dobrý den, mému pejskovi (krátkosrstá kolie, 6 měsíců) od včera visí ucho. Stalo se to z ničeho nic, úplně mu "sklaplo".
Jemu teda ty ušiska v posledních pár měsících lítaly sem a tam, měl to jako strýček Fido, v období kdy přezuboval mi přišlo že se mu spíš staví, a to až dost, ale pořád to bylo tak nějak " v typu kólie".

Teď mu to jedno ze dne na den visí jak labradorovi. Úraz snad neměl (nejsem si ničeho vědomá), chová se normálně, vesele běhá, hraje si, žere taky normálně.
Uško jsem prohlídla, není na ohmat bolestivé, ani uvnitř nemá žádný maz ani výtok, napadl mě zánět, ale to by bylo horké na pohmat?

Hrozně nerada bych něco zanedbala, mě už napadají i takové verze že měl třeba mrtvičku a ochrnulo mu...jak někdy lidem ochrne třeba půl tváře. Ale to si zase říkám, že bych poznala na chování, že by byl třeba smutnej a pospával?

Až na to ucho na něm nepozoruju divné příznaky, ale to ucho má fakt úplně v půlce klopený, jak kdyby mu úplně zmizela chrupavka :-(
Přidávám fotky, jak to měl předtím a jak to má teď :-(

31.8.2020 10:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Hlavně nešilte s mrtvicí, ta za to určitě nemůže. Nepřezubuje? V tomhle věku je normální, že uši lítaj tam a zpátky. Moje fena navíc měla takovou specialitu, že jí uši padaly vždycky jen to ráno, kdy pršelo (to samozřejmě nemá žádnou souvislost, jen náhoda), a tak jsme říkali, že je má sklápěcí, aby jí do nich nenapršelo.

31.8.2020 11:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Teď koukám pořádně - on už má komplet přezubeno? Opravdu? Jak dlouho to je?

31.8.2020 11:05
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Nene, už nepřezubuje. Vítr v hubě měl tak měsícem, teď už má všechny zuby "chlapácký" ;-)
Když přezuboval, tak měly obě uši tendence se spíš zvedat.

31.8.2020 11:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

No, já si myslím, že to má spojitost s přezubováním, přidala bych vápník. Ale určitě se tu vyjádří někdo povolanější.
My vždycky doma měli plachťáky, až teď moje fena má uši nahoru a tam mám tu zkušenost, že jí plandaly chvilkama ještě po tom, co měla přezubeno.
Zas si ale říkám, že když mají vůli stát její uši, tak musí snad už všechny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2020 12:45

Vápník? No, záleží, jak je krmen a čím. Taky, jak ten vápník ze stravy dokáže využít a v jaké ho dostane formě.jestli v přírodní z kostí nebo doplňků stravy. Zkuste nějakou kloubku s hydrolyzovaným kolagenem a HA

31.8.2020 14:01
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Jsme na BARFU, přecházeli jsme z granulí na maso+přílohy+doplňky, protože v granulích se nimral, a dělal s každým krmením hrozný ciráty, k masu má bylinky, mořské řasy, acerolu, kelpu, olej....Vlastně se dá říct, že můj pes si žere líp ja já (já se zaplácnu vlašákem a gothajem) :-D
Vápník můžeme zkusit přidat, ten přímo nepřidávám, myslela jsem že stačí kosti.
Minulý týden jsem nechávala odebírat krve, jestli má všechny hodnoty v pořádku, protože jsem BARFAŘ začátečník a tohle je moje první štěňátko krmené masem (vždycky jsme měli všechny psy na granulích), tak jsem zvědavá co nám vyjde za hodnoty. V době kdy mu brali krev, mu ouško ještě stálo normálně.

31.8.2020 14:47

Ouško4 napsal(a):
Jsme na BARFU, přecházeli jsme z granulí na maso+přílohy+doplňky, protože v granulích se nimral, a dělal s každým krmením hrozný ciráty, k masu má bylinky, mořské řasy, acerolu, kelpu, olej....Vlastně se dá říct, že můj pes si žere líp ja já (já se zaplácnu vlašákem a gothajem) :-D
Vápník můžeme zkusit přidat, ten přímo nepřidávám, myslela jsem že stačí kosti.
Minulý týden jsem nechávala odebírat krve, jestli má všechny hodnoty v pořádku, protože jsem BARFAŘ začátečník a tohle je moje první štěňátko krmené masem (vždycky jsme měli všechny psy na granulích), tak jsem zvědavá co nám vyjde za hodnoty. V době kdy mu brali krev, mu ouško ještě stálo normálně.

To je fajn, že jste nechala vzít tu krev, až budou výsledky, budete moudřejší. Podle toho, jak to bude vypadat, vám určitě veterinář poradí, jak dál, jestli dávat ten vápník nebo něco jiného atd.. Já mám fenu taky na BARFu, ale do 1,5 roku byla granuláček.

31.8.2020 14:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je fajn, že jste nechala vzít tu krev, až budou výsledky, budete moudřejší. Podle toho, jak to bude vypadat, vám určitě veterinář poradí, jak dál, jestli dávat ten vápník nebo něco jiného atd.. Já mám fenu taky na BARFu, ale do 1,5 roku byla granuláček.

Obávám se, aby vet neporadil granule

31.8.2020 14:53

Terven napsal(a):
Obávám se, aby vet neporadil granule

Snad ne

31.8.2020 15:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.215

Nechci nenápadně zjišťovat, jestli je s PP, ale jen mne napadlo, jestli by nevěděl chovatel nebo majitel/majitelé kolie.
Je možné, že ucho koliím padá, protože.......

Ale možná už Vás to taky napadlo, zeptala jste, jen jste se tu o tom nezmínila

31.8.2020 17:12
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Pejsek je s PP, je z výborné chovky, dlouho jsem vybírala ;-)

Mě vlastně na přesné pozici ucha nezáleží, že by mi to rvalo žíly, když pes nebude pintlich podle standardu plemene. Mám ho pro radost, ucho sem, ucho tam. Spíš jsem se bála, aby to nebyla předzvěst nějakého vážnějšího zdravotního problému, fakt mu to ucho lehlo ze dne na den, a přijde mi jak kdyby bylo ochrnutý.

Ke granulím se vracet nechci...ty tyjátry když jsem klečela před miskou a dělala že "žeru taky" aby to aspoň vzal do huby, a následně vyblemcnul druhou stranou a popatlal po zemi...on mi, holky, granule fakt nežral. Na tohle už nemám dostatečně odolnou nervovou soustavu. Maso s přílohama zblajzne a misku vymete, a nemá problém s žadnou přílohou, žere mi v tom i ovoce, zeleninu, bylinky... ale granule prostě nechtěl.

31.8.2020 17:19

Ouško4 napsal(a):
Pejsek je s PP, je z výborné chovky, dlouho jsem vybírala ;-)

Mě vlastně na přesné pozici ucha nezáleží, že by mi to rvalo žíly, když pes nebude pintlich podle standardu plemene. Mám ho pro radost, ucho sem, ucho tam. Spíš jsem se bála, aby to nebyla předzvěst nějakého vážnějšího zdravotního problému, fakt mu to ucho lehlo ze dne na den, a přijde mi jak kdyby bylo ochrnutý.

Ke granulím se vracet nechci...ty tyjátry když jsem klečela před miskou a dělala že "žeru taky" aby to aspoň vzal do huby, a následně vyblemcnul druhou stranou a popatlal po zemi...on mi, holky, granule fakt nežral. Na tohle už nemám dostatečně odolnou nervovou soustavu. Maso s přílohama zblajzne a misku vymete, a nemá problém s žadnou přílohou, žere mi v tom i ovoce, zeleninu, bylinky... ale granule prostě nechtěl.

V pohodě, neděste se návratu ke keksům. Pokud by krev ukázala na nedostatek něčeho, dá se to doplnit, cokoliv.

1.9.2020 18:20

"Pejsek je s PP, je z výborné chovky, dlouho jsem vybírala ;-)"

Pak bych se ptala chovatele. Nejvíc znalostí, nejvíc zkušeností. S ušima u konkrétního plemene a navíc u předků, rodičů + sourozenců vašeho psa.

1.9.2020 19:45
Ouško4

XXX.XXX.146.1

"Pejsek je s PP, je z výborné chovky, dlouho jsem vybírala ;-)"

Pak bych se ptala chovatele. Nejvíc znalostí, nejvíc zkušeností. S ušima u konkrétního plemene a navíc u předků, rodičů + sourozenců vašeho psa.

No právě, viděla jsem maminku i tatínka, a sleduji dvě Geryho sestřičky (našli jsme se s majiteli přes FB) mají uši úplně předpisové... chovatelka si z tohoto vrhu taky nechávala jednu fenku, a ta má uši taky krásně klopené ve 3/4 tak, jak mají správně být.

Čímdál víc si myslím, že jsem možná něco podělala tím krmením. Snažila jsem se jet podle Novosádové, z toho BARFu jsem zezačátku měla docela strach, protože hodně lidí mě od toho odrazovalo, že štěně v růstu by mělo fakt být radši na granulích, že nemám blbnout, přestat řešit psa, co se ofrňuje nad plnou miskou a nechat ho vyhladovět...
...ale na druhou stranu on tak strašně spokojeně baští to maso, a holky, co barfujou mi říkaly, ať se toho nebojím.

Mě bylo líto mu nutit něco, co evidentně nechce, když je fakt to nejmenší v době mrazáku (a navíc chlap je řezník), věnovat 10 minut denně nachystáním masa + přílohy. A hlavně mám fakt přístup k masu jako ryby, králíci, skopový. hovězí...není to že by žil jen na kuřatech z Kauflandu.

No, jsem zvědavá na ten krevní rozbor...a je mě z toho na nic.

Ucho nám klesá čímdál víc, už to nemá jak labrador, už to má jak dalmatin :-(

1.9.2020 19:57

"že štěně v růstu by mělo fakt být radši na granulích, že nemám blbnout, přestat řešit psa, co se ofrňuje nad plnou miskou a nechat ho vyhladovět"...

Nenechte se balamutit. Nakonec vám to budou vykládat ženské, co mají psy na marketovkách.
Nebyly granule, měli jsme štěňata. Nebyl ani barf, nebyla Novosadová, krmili jsme masem a přílohou a štěňata prospívala, uši stály. Doplňky ? Roboran a skořápky.
Krmíte nejlíp, jak to jde.

1.9.2020 20:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Ouško4 napsal(a):
No právě, viděla jsem maminku i tatínka, a sleduji dvě Geryho sestřičky (našli jsme se s majiteli přes FB) mají uši úplně předpisové... chovatelka si z tohoto vrhu taky nechávala jednu fenku, a ta má uši taky krásně klopené ve 3/4 tak, jak mají správně být.

Čímdál víc si myslím, že jsem možná něco podělala tím krmením. Snažila jsem se jet podle Novosádové, z toho BARFu jsem zezačátku měla docela strach, protože hodně lidí mě od toho odrazovalo, že štěně v růstu by mělo fakt být radši na granulích, že nemám blbnout, přestat řešit psa, co se ofrňuje nad plnou miskou a nechat ho vyhladovět...
...ale na druhou stranu on tak strašně spokojeně baští to maso, a holky, co barfujou mi říkaly, ať se toho nebojím.

Mě bylo líto mu nutit něco, co evidentně nechce, když je fakt to nejmenší v době mrazáku (a navíc chlap je řezník), věnovat 10 minut denně nachystáním masa + přílohy. A hlavně mám fakt přístup k masu jako ryby, králíci, skopový. hovězí...není to že by žil jen na kuřatech z Kauflandu.

No, jsem zvědavá na ten krevní rozbor...a je mě z toho na nic.

Ucho nám klesá čímdál víc, už to nemá jak labrador, už to má jak dalmatin :-(

Silně pochybuju, že by granule, který se mu musí nutit po jedný, něco stran ucha zachránily.
Bohužel tohle je voda na mlejn odpůrců barfu - vetů i chovatelů.
Jsi v barfovací skupině na fb? Já už ne - byla to spíš přehlídka misek a narozeninových dortů, ale pár lidí tam mělo docela znalosti.
Anebo bych zkusila kontaktovat přímo Šťourače
http://www.deutsche-dogge.cz/

1.9.2020 20:28
Ouško4

XXX.XXX.146.1

Jasný, v té skupině taky jsem, aby mi náhodou něco důležitýho neušlo :-D (dala jsem se do toho jak válečnej stratég se vší vážností), mám toho 3 p*dele i vytisknutého, holky mi v podstatě komplet okopírovaly dvě ze tří Novosádových knížek...

A já měla TAKOVOU radost, že to pes bez ofuků žral, až miska cinkala, protože ty ciráty co předtím dělal, to než absolvovat znova, šla bych si to rovnou hodit do lesa na první borovici a klinkala se tam po směru větru. Jakože granule (asi osmá značka v pořadí), který relativně požral v úterý, těch se absolutně nedotkne ve čtvrtek...mě chytá trudomyslnost a chuť na lexaurin, jen si na to vzpomenu.

1.9.2020 20:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ouško4 napsal(a):
Jasný, v té skupině taky jsem, aby mi náhodou něco důležitýho neušlo :-D (dala jsem se do toho jak válečnej stratég se vší vážností), mám toho 3 p*dele i vytisknutého, holky mi v podstatě komplet okopírovaly dvě ze tří Novosádových knížek...

A já měla TAKOVOU radost, že to pes bez ofuků žral, až miska cinkala, protože ty ciráty co předtím dělal, to než absolvovat znova, šla bych si to rovnou hodit do lesa na první borovici a klinkala se tam po směru větru. Jakože granule (asi osmá značka v pořadí), který relativně požral v úterý, těch se absolutně nedotkne ve čtvrtek...mě chytá trudomyslnost a chuť na lexaurin, jen si na to vzpomenu.

A nehráblo vám nějak už kompletně? To nemyslím jako urážku, tak snad se vás nedotknu.
Když si představím, že bych si na výživu - sebe, psa, obecně... měla tisknout skripta, tak se z toho zcela určitě zblázním taky.
A to sportuju, stravuju se pro některé dost alternativně, přesto si myslím, že dost s rozumem, baví mě vařit, péct, zajímat se o to, co jím, nechci jíst hnusy... psa mám na barfu a nikdy jsem si k ničemu z toho nevytiskla ani čárku.
Žijem.

Někdy stačí se trochu uklidnit a přestat věci tak moc lámat přes koleno.

1.9.2020 21:05

Kdyby ty granule byly tak super, proč se pak koliím a šeltiím uši lepí? Jsem někde četla diskuzi "kterou lepící pastu nebo pásku a z čeho dlahu".
Některý pes má ucho lehké, jiný těžké.
A nám (nejsme teda kolie) se v půl roce jedno ucho zlomilo úplně špatně (stalo se to přes noc, tak nevím, jestli to dokáže přeležení, asi ne, fakt nevím) a už to nespravilo nic.
Rozbor nemusí říct nic.
To jsem vám tu spravila náladu, co :-)

1.9.2020 21:16
Ouško4

XXX.XXX.146.1

No jasně že hráblo :-) ale beru to statečně, na medikaci ještě nejsem, stačí mi k tomu občasná konzultace s kvalitním terapeutem :-D

Ale teď vážně, já s tím fakt předtím zkušenost neměla, všichni moji psi byli odjakživa na granulích. Všichni moji známí z okolí krmí granule. Prošla jsem si obdobím "odsypeš mi prosím trošku do sáčku...ten náš idiot je hrozně vybíravej..."
Kdyby normálně žral, a nedělal u toho Machálkovou, tak by mě nikdy nenapadlo vymýšlet žádnou alternativu.

Od barfu štěněte mě odrazovali - bude to nevyvážený, moc bílkovin, odvápní se, bude kulhat, zfosforuje... barfuj si ale až bude ukončen růst... od roka a půl už si krm co chceš, ale u toho štěňátka je to fakt rozporuplný...

Jo, tiskla jsem, mám toho vytištěnýho několik paklů, a ležela jsem v tom 14 dní jak v detektivce ;-)

1.9.2020 21:21
Ouško4

XXX.XXX.146.1

Takhle to měl: (zhruba tak nějak by to měly kolie správně mít, klopené ve 3/4 ucha). Úplně vztyčené je špatně a klopené v půlce je špatně.

1.9.2020 21:26
Ouško4

XXX.XXX.146.1

Kdyby ty granule byly tak super, proč se pak koliím a šeltiím uši lepí? Jsem někde četla diskuzi "kterou lepící pastu nebo pásku a z čeho dlahu".
Některý pes má ucho lehké, jiný těžké.
A nám (nejsme teda kolie) se v půl roce jedno ucho zlomilo úplně špatně (stalo se to přes noc, tak nevím, jestli to dokáže přeležení, asi ne, fakt nevím) a už to nespravilo nic.
Rozbor nemusí říct nic.
To jsem vám tu spravila náladu, co :-)

a co máte za plemeno? :-)

my to máme teď taky v půlce zalomený, dokonce jak kdyby to měl "slepený". A začíná nám klesat i druhý ;-)

Aktuální foto: (nedržel. Ifauna mi zcenzurovala slovo kret*n jako vulgarismus).

1.9.2020 21:30
Ouško4

XXX.XXX.146.1

Ale znova opakuju, mě nejde o vzhled, pejska jsem si nepořizovala na výstavy, že bych bazírovala na dokonalém exteriéru.
Budu ho milovat i kdyby se mu obě uši obrátily do protisměru.

Jen jsem se bála, aby zaklopené ucho nebyla předzvěst nějaké nemoci, vyděsilo mě jak se to stalo fakt ze dne na den.

1.9.2020 21:37

Uvidíte, co vám řekne veterinář. Přidáním kolagenu, chrupavek, hrtanů ( vylepovat asi nebudete chtít - taky bych nevylepovala ), masáží, by se to možná dalo spravit ?
Ale určitě by nebyla lepší "granulová hladovka".

1.9.2020 21:53

Krásnej kranťandí sosák.
Půlroční štěně, mimi větší, nohaté, nemocně rozhodně nevypadá. Uši si i po přezubení si žijí svým životem u různých plemen, jak pes roste a chrupavka se vyvíjí.
Optejte se chovatelky, co ona na ucho a co poradí.
Ke granulím bych se určitě nevracela. Krmím přirozeně velmi dlouho a štěně v růstu dotuji jen přidáním kožnatých kuřecích skeletů třeba každý den, když se mi něco nezdá ohledně pacek, uší, kostry.
Než vylepovat, masáž ucha ve správné pozici dovede udělat zázrak (někdy je ale těžké ucho silnější než dobrý úmysl). Je na chovatelce, co vám poradí.

2.9.2020 08:11

Ouško4 napsal(a):
No jasně že hráblo :-) ale beru to statečně, na medikaci ještě nejsem, stačí mi k tomu občasná konzultace s kvalitním terapeutem :-D

Ale teď vážně, já s tím fakt předtím zkušenost neměla, všichni moji psi byli odjakživa na granulích. Všichni moji známí z okolí krmí granule. Prošla jsem si obdobím "odsypeš mi prosím trošku do sáčku...ten náš idiot je hrozně vybíravej..."
Kdyby normálně žral, a nedělal u toho Machálkovou, tak by mě nikdy nenapadlo vymýšlet žádnou alternativu.

Od barfu štěněte mě odrazovali - bude to nevyvážený, moc bílkovin, odvápní se, bude kulhat, zfosforuje... barfuj si ale až bude ukončen růst... od roka a půl už si krm co chceš, ale u toho štěňátka je to fakt rozporuplný...

Jo, tiskla jsem, mám toho vytištěnýho několik paklů, a ležela jsem v tom 14 dní jak v detektivce ;-)

Krmím štěně barfem....nebo nechci tomu říkat barf...krmím masem......

A klidně můžu říct, že kdybych psy už předtím nekrmila masem, tak se asi leknu a budu štěně krmit granclema (už jednou jsem se takhle lekla, že nebudou mít psi vyváženou stravu a chudáci psi pak jedli 3 roky granule))....
když jsem chovatelce řekla, že budeme barfovat, tak málem omdlela a přesvědčovala mě, abych krmila granulemi alespoň než fena dospěje, doroste....potom prý alespoň první 3 měsíce.....
Jeden z veterinářů u nás na klinice, když slyšel, že krmím maso, tak mi hned začal taky říkat o vyvážené krmné dávce a jaké mají problémy psi krmení masem, včetně zvýšené močoviny a nedostatku vápníku, když jsem ma to řekla, že krmím i kosti, tak se zhrozil, že kosti jí nemám vůbec dávat. Naštěstí tam chodím k vetovi, co je už starý pán, chodila jsem k němu už před třiceti lety s ovčandou, kdy žádný granule nebyly.....

Knihu od Novosádový mám, mám jí proto, že v krmení štěněte jsem přeci jen začátečník, takže spíš kvůli tomu, jak vypočítat krmnou dávku, kolik dát těch kostí...přeci jen rostoucí pes potřebuje ty poměry trochu jiný a pro inspiraci příklady jídelníčků.....pro tohle všechno je to super, ale upřímně i tak jsem to zkraje móc řešila....až mi kamarádka musela říct...prosim tě uklidni se, drž se cca těch poměrů maso, kosti příloha a prostě krm co nejpestřeji, tak jsem se uklidnila a jde to.
Jestli mám vyváženou denní krmnou dávku....ne tak to rozhodně nemám.......
A přiznám se, že jakmile se začnu patlat v poměrech minerálů, vitamínu, v čem je toho kolik, tak si připadám, jako malej chemik....a říkám si, že je to strašně složitý....v praxi to vypadá tak, že dám Gině 30% dávky nějakou přílohu...zeleninu, ovoce, rýži a tak a z masové složky 30% kostí.....a i to je cca.....jeden den víc toho, druhej víc toho...jak to vyjde.

7.9.2020 21:55
Ouško4

XXX.XXX.146.1

Tak mi přišly výsledky krve...a nevyšly dobře, máme zvýšený fosfor.
Jestli to ouško spadlo kvůli tomuto, tak je mě teď strašně líto.
Je to paradox, že když se člověk fakt snaží, zjistí, že krmí úplně na prd :-(
Nejhorší je, že nevím co je špatně a co v té krmné dávce dělám blbě.

Teď mi všichni říkají, že jsem měla "vydržet na granulích" :-(

7.9.2020 22:14
PumaCZ

XXX.XXX.222.151

Ouško4 napsal(a):
Tak mi přišly výsledky krve...a nevyšly dobře, máme zvýšený fosfor.
Jestli to ouško spadlo kvůli tomuto, tak je mě teď strašně líto.
Je to paradox, že když se člověk fakt snaží, zjistí, že krmí úplně na prd :-(
Nejhorší je, že nevím co je špatně a co v té krmné dávce dělám blbě.

Teď mi všichni říkají, že jsem měla "vydržet na granulích" :-(

Náš pesan měl v nějakém 3/4 roce také zvýšený fosfor, a to byl čistě jen na kvalitních granulích, tak si z toho nic nedělejte. Nám bylo řečeno, že to může být ovlivněno i tím, že bylo podáno syrové maso den před tím.

Ono je těžké omezit maso, když je pes na mase, že :)) Já osobně ubrala vnitřnosti, ale jinak krmím normálně jen masem, hlavně hovězím.

A podle mě se uši normálně spraví a jde jen o přechodný stav :)

7.9.2020 22:19
Ouško4

XXX.XXX.146.1

Děkuji moc, o uši vůbec nejde...nerada bych mu zadělala na selhání ledvin, odvápnění kostí, nebo něco v tomhle směru :-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík