Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2020 22:08
radek1995

XXX.XXX.228.54

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jen tak čistě ze zvědavosti, jaký máte názor u psů na veganskou a nebo vegetariánskou stravu?

1.9.2020 22:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

Že je to hrozná hloupost a rozumný člověk ze psa vegana prostě nedělá, ať je přesvědčen o čemkoli. Pes je šelma a jako taková se má stravovat. Pokud jako vegan/vegetarián nejsem schopná toto ustát, nepořídím si psa, ale tlupu morčat.

1.9.2020 23:08
GAELLE

XXX.XXX.66.235

nesmysl. pes není vegetarián

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2020 23:10

Pokud pes není alergický na všechny živočišné proteiny světa, tak za mě je to týrání. Psa nepořizovat. Pokud je majitel vegan/vegetarián/vitarián, tak by se měl smířit s tím, že pes je většinově masožravec. A že takových lidí pár znám, co jsou příčetní, nejsou bezohlední pokrytci a jejich psi jsou dokonce i na barfu. Chápou, že pes tenhle jejich životní postoj nesdílí, mají ho rádi a chtějí mu dopřát to nej, protože je to bez ohledu na původ stravy v souladu s přírodou. Dokonce jsem znala takového vitariána, pro kterého nebyly přípustné ani keksy.

2.9.2020 06:24
Archie213

XXX.XXX.207.62

Ja dokonce viděla vegan krmivo i pro kočky.
Chápu, že někteří vegani doma nesnesou nic živočišného, ale tak nemají si pořizovat masožravé zvířata.
Teď by se to už prý mělo v některých případech považovat za týrání.

2.9.2020 09:03
LájošM

XXX.XXX.14.251

Krmit psa vegansky může jen naprosto psychicky narušený jedinec, který nerespektuje zákony přírody.

2.9.2020 09:17
Fernando

XXX.XXX.5.108

Mám doma vegetariánku co studovala kynologii. Tak ani nemá cenu se tu rozepisovat- nesmysl.
Ale takovej vitarián

2.9.2020 09:27

Fernando napsal(a):
Mám doma vegetariánku co studovala kynologii. Tak ani nemá cenu se tu rozepisovat- nesmysl.
Ale takovej vitarián

Co dělá vitarián špatně? Akorát z masa může jíst leda hovězí, zbytek je vadný. Má docela omezený jídelníček, ale nic špatného na tom nevidím a u psa už vůbec, ten přílohy zas tolik nepotřebuje a spoustě stačí jen strouhání.

2.9.2020 10:10
janaa

XXX.XXX.245.237

Fernando napsal(a):
Ale takovej vitarián

Proč by vegetarián nemohl studovat kynologii?

2.9.2020 11:33
MajkaP

XXX.XXX.21.249

Vitarián jí hovězí?

2.9.2020 11:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co dělá vitarián špatně? Akorát z masa může jíst leda hovězí, zbytek je vadný. Má docela omezený jídelníček, ale nic špatného na tom nevidím a u psa už vůbec, ten přílohy zas tolik nepotřebuje a spoustě stačí jen strouhání.

,,,vitarian odmíta cokoli, co je živocisneho původu....

2.9.2020 12:08
Varaxi

XXX.XXX.1.226

,,,vitarian odmíta cokoli, co je živocisneho původu....

Aha, já myslela, že vitariáni jedí jen syrové, tzn. není to o omezování druhů surovin, ale o omezování způsobu, jak suroviny upravit.

2.9.2020 12:13

Varaxi napsal(a):
Aha, já myslela, že vitariáni jedí jen syrové, tzn. není to o omezování druhů surovin, ale o omezování způsobu, jak suroviny upravit.

RAW strava - zelenina, ovoce, naklicene obili, ořechy, semena...

2.9.2020 12:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

RAW strava - zelenina, ovoce, naklicene obili, ořechy, semena...

Syrové maso není RAW? Proč?

2.9.2020 12:45

Varaxi napsal(a):
Syrové maso není RAW? Proč?

...vypsala jsem vam co vse jedi, syrove maso ne, odmitaji vse zivocisne, coz uz jssm tušim výse psala....

2.9.2020 13:21

Někteří vegetariáni jsou docela militantní a nepřipustí absolutně žádnou výjimku, ani psa ne. Nevím no, já toho masa taky moc nesním, ale nenapadlo by mě, že bych psa krmila hrachem a obilím.

2.9.2020 13:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

...vypsala jsem vam co vse jedi, syrove maso ne, odmitaji vse zivocisne, coz uz jssm tušim výse psala....

Takže to jsou vlastně vegani, co nejedí vařené.
Díky za rozšíření vědomostí.

2.9.2020 13:31

Varaxi napsal(a):
Takže to jsou vlastně vegani, co nejedí vařené.
Díky za rozšíření vědomostí.

...podivejte se na význam tohoto slova...

2.9.2020 13:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

...podivejte se na význam tohoto slova...

No to se stalo, než jsem Vám začala psát dotazy - a každý říká něco jiného. Tak mě zajímalo, jak je to chápáno tady.
Wiki:
Vitariánství je výživový směr založený na přijímání výhradně tepelně neupravených potravin. (...) Za vitariány se označují i tací, kdož pijí syrové mléko a mléčné výrobky převážně z kozího nebo ovčího mléka. Může také zahrnovat i konzumaci syrového masa.

https://www.vitalia.cz/clanky/muze-jist-vitarian-maso-muze-ale-proc-by-to-delal/
Tady připouští konzumaci masa.

http://www.breatharian.eu/diet/raw/
Tady nepřipouští ani jednu jedinou osamocenou živočišnou bílkovinu.

2.9.2020 13:54

Lidstvo nejdřív zblbne a potom vyhyne. Právě maso a oheň měly značný vliv na "polidštění opice", stejně tak jako pohyb měl vliv na rozvoj mozku.
Dnes : jedí samé blbiny a když se mají hnout, nedejbože hnout rukou jinak než na klávesnici.......

2.9.2020 13:55

Varaxi napsal(a):
No to se stalo, než jsem Vám začala psát dotazy - a každý říká něco jiného. Tak mě zajímalo, jak je to chápáno tady.
Wiki:
Vitariánství je výživový směr založený na přijímání výhradně tepelně neupravených potravin. (...) Za vitariány se označují i tací, kdož pijí syrové mléko a mléčné výrobky převážně z kozího nebo ovčího mléka. Může také zahrnovat i konzumaci syrového masa.

https://www.vitalia.cz/clanky/muze-jist-vitarian-maso-muze-ale-proc-by-to-delal/

To je zajímavé, že, oni teda ani neví, co jí a nejí :-) Vitarián nejí nic upraveného, ani chemií, ani teplem,.. mají na to dokonce přesné číslo.. stejné jako počet zubů psa :-)
Ti druzí jsou vegan-raw, ti už ani syrová vejce, ani tatarák.
Z čeho to slovo je? Vitamin? Vita? Zachování vitaminu? Života?
Vegan je od vegetables :-)
Nevíte, jak se jmenuje ten, co žere vše, ale zeleninu a ovoce ne?
Jo, jsem zapomněla.. odkaz
https://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism

2.9.2020 13:56

Lidstvo nejdřív zblbne a potom vyhyne. Právě maso a oheň měly značný vliv na "polidštění opice", stejně tak jako pohyb měl vliv na rozvoj mozku.
Dnes : jedí samé blbiny a když se mají hnout, nedejbože hnout rukou jinak než na klávesnici.......

Já ještě hejbu myší :-) ale abych na to měla sílu, cpu se masem. 1x denně. Furt.

2.9.2020 13:58

Aspoň něco :-))

2.9.2020 21:53

Varaxi napsal(a):
Wiki:

Tak pes toho vitariána, co jsme ho potkávali, měl možná štěstí. A servisman byl docela v pohodě s názorem, že psovi to vnutit nemůže, ale může to ze svého pohledu korigovat. O barfu věděl první poslední, ale pes holt plnidlo typu brambory, rýže, dýně apod., co potřebuje tepelnou úpravu, v životě nepozřel. A tuším, že mu to vůbec nevadilo. U nás v tom taky zrovna nefrčíme, v příloze i v kompletce má pro formu jen 10% dýně, tím to hasne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík