Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2020 19:09
radek1995

XXX.XXX.242.241

Zdravím, před pár dny moje fenka měla průjem. Na "konci" se vždy objevilo menší množství krve. Po konzultaci s vet jsme se shodli, že to nejspíš bude nějaká viroza. Dostala cytovet. Včera dobrý. Trus už je pevný. Ale dneska večer se to objevilo zase. Trus byl pevný. Hlen taky nebyl. Ale na chlupech ji zůstala krev.
Tak první, co mě napadlo byly hemeroidy. Veterinářka už neordinuje. Až v úterý. Medipet ve Zlíně už nemá pohotovost. S jinými vety v okolí nemám dobré zkušenosti... Takže co teď? Cytovet podávám dále. Ale nevím, jestli čekat do úterka nebo to zítra někde risknout...
Po konzultaci ve Vsetíně mi řekli, že stejně nebudou žádná vyšetření dělat. Takže jsem v koncích.
A ještě doplním... Často teď sáňkuje. Červi to určitě nebudou. Na vyšetření byla asi před dvěma týdny a vše bylo v pořádku. Giardie (snad to píšu správně) ani koronavirus to taky není. Tyhle testy jsme prováděli už když se předtím tenhle problém objevil.
Jinak na ni nic neobvyklé nepozoruju. Žere, hraje si, lítá... Akorát víc spí. Ale to bude nejspíš háráním.
Moc děkuji

25.9.2020 20:38
Terven

XXX.XXX.110.191

A ta krev na chlupech nemůže být háráním?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2020 20:41

A to sáňkování plnými análními žlázkami?

25.9.2020 20:44
radek1995

XXX.XXX.242.241

Terven napsal(a):
A ta krev na chlupech nemůže být háráním?

To určitě ne. Nemohla by to mít přece u otvoru.

25.9.2020 20:44
radek1995

XXX.XXX.242.241

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A to sáňkování plnými análními žlázkami?

Jak se to pozná?

25.9.2020 20:45
Terven

XXX.XXX.110.191

radek1995 napsal(a):
Jak se to pozná?

Nejlíp u veta, když je zkusí vymačkat.

25.9.2020 20:50
radek1995

XXX.XXX.242.241

Terven napsal(a):
Nejlíp u veta, když je zkusí vymačkat.

Počká to do toho úterý? Nebo to je něco vážného?

25.9.2020 21:29
Terven

XXX.XXX.110.191

radek1995 napsal(a):
Počká to do toho úterý? Nebo to je něco vážného?

Pokud nemá jinej problém než přeplněný váčky, tak ty do úterý počkají.

25.9.2020 21:33
radek1995

XXX.XXX.242.241

Terven napsal(a):
Pokud nemá jinej problém než přeplněný váčky, tak ty do úterý počkají.

A kdyby to byly ty hemeroidy? Tak to taky asi počká, ne?

25.9.2020 22:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

No jako nevím, na kolik přeplněný váčky počkaj, jestli tam už je krev. Řešila jsem to s fenou. Nesáňkovala, nic, nevšimla jsem si toho a najednou už to šlo do zánětu. Ta tekutina, kterou se ty váčky plní, je dost agresivní a tomu psovi je to minimálně nepříjemné, ne-li bolestivé, když se to nechá moc dlouho... Na vet jsem dorazila s tím, že měla viditelnou krev ve stolici a nevěděla jsem z čeho. Jediný, co jsem pak zpětně pochopila, že už byl následek těch přeplněných váčků, tak si kousala kořen ocasu a více se drbala... Místo klasicky zbarvený tekutiny vet vymačkal krvavou... A měla na to antibiotika. V rámci následujících dvou měsíců jsme pořád jenom řešili vymačkávání pořád se plnících žlázek, aby se tam zase neudělal zánět a než se to celý zase srovnalo...

25.9.2020 22:16
radek1995

XXX.XXX.242.241

Atheira napsal(a):
No jako nevím, na kolik přeplněný váčky počkaj, jestli tam už je krev. Řešila jsem to s fenou. Nesáňkovala, nic, nevšimla jsem si toho a najednou už to šlo do zánětu. Ta tekutina, kterou se ty váčky plní, je dost agresivní a tomu psovi je to minimálně nepříjemné, ne-li bolestivé, když se to nechá moc dlouho... Na vet jsem dorazila s tím, že měla viditelnou krev ve stolici a nevěděla jsem z čeho. Jediný, co jsem pak zpětně pochopila, že už byl následek těch přeplněných váčků, tak si kousala kořen ocasu a více se drbala... Místo klasicky zbarvený tekutiny vet vymačkal krvavou... A měla na to antibiotika. V rámci následujících dvou měsíců jsme pořád jenom řešili vymačkávání pořád se plnících žlázek, aby se tam zase neudělal zánět a než se to celý zase srovnalo...

Ozvala se mi veterinářka. Prý máme dorazit ve středu. Že to počká, pokud se to nějak rapidně nezhorší.
Tak snad to bude dobré.

25.9.2020 22:54

....náš pes nesánkoval, nedrbal se, stolice ukazková, jen si na začatku cervence otevrel ten na levé straně - prelečeno ATB a proti bolesti a na zacatku září ten na pravé straně..opět ATB a proti bolesti a v řijnu se budeme objednavat na jejich odstranění....

Přidejte reakci

Přidat smajlík