Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2020 08:16
tero

XXX.XXX.236.98

Máte s ním někdo zkušenost?
Znala jsem jen jednoho a byl to taková svéhlavička. Ovšem mohlo to být i výchovou. Vím že se to o nich říká a taky že se nedají nic moc naučit. Ale není vždy pravda co se o plemeni píše. Starší známí o něm uvažují.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2020 09:10

Teta měla a byl to hajzlík.

Je to asiat, to jsou takoví jiní psi.

11.10.2020 09:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Z dětství si pamatuji u známých smečku pekinézů, bylo jich 7. Nás jako děti radostně vítali a nechali se hladit a mazlit. Občas jsme si je brávali i ven na procházky, byli hodní, ale svojí hlavu měli, to zase jo. Když se jim něco nechtělo, tak to nedělali. Pamatuji si, jak jednou nechtěli jít z procházky domů, prostě se zasekli a my s nimi nemohli hnout. A myslím si, že zrovna v téhle situaci by neměli problém se ohnat, při nějakém nátlaku.

11.10.2020 09:23

kdysi, sousedi
báli se s ním nesouhlasit, neměl problém si kousnout.....

11.10.2020 10:13

Kdysi sousedi..........měli fenečku, tu jsme my, cizí, děti nemohli hladit, protože Corinka o to nestála.....prostě neměla povahu těch sídlištních pudlíků, to byli tatrmani pro každou legraci.
Ale když měla Corinka štěňata a chodili s nima potom i ven na trávu, tak ty jsme měli povoleno pomazlit.
Pro tyto lidi byla asi povaha pekinéze vyhovující, protože po Corince si pořídili dalšího pekinéze, tentokrát kluka...to už jsem byla dospělá. Larry se nechal i pohladit, ale ne že by nějak projevoval nadšení......a teda řekla bych, že na něj naprosto sedlo to, co se o pekinézích říká "nejlepší procházka je doma na gauči"....nikdy jsem je neviděla nikde trajdat, došli na trávu za barákem, tam si to pejsek obešel a pak stejně seděl a koukal. Občas se zvedl, někam popoběhl.....

11.10.2020 11:04
Terven

XXX.XXX.103.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdysi sousedi..........měli fenečku, tu jsme my, cizí, děti nemohli hladit, protože Corinka o to nestála.....prostě neměla povahu těch sídlištních pudlíků, to byli tatrmani pro každou legraci.
Ale když měla Corinka štěňata a chodili s nima potom i ven na trávu, tak ty jsme měli povoleno pomazlit.
Pro tyto lidi byla asi povaha pekinéze vyhovující, protože po Corince si pořídili dalšího pekinéze, tentokrát kluka...to už jsem byla dospělá. Larry se nechal i pohladit, ale ne že by nějak projevoval nadšení......a teda řekla bych, že na něj naprosto sedlo to, co se o pekinézích říká "nejlepší procházka je doma na gauči"....nikdy jsem je neviděla nikde trajdat, došli na trávu za barákem, tam si to pejsek obešel a pak stejně seděl a koukal. Občas se zvedl, někam popoběhl.....

Kdyz jsem chodila na zakladku, mel nas skolnik taky pekineze Coru 🙂

janae1

11.10.2020 14:10
janae1

XXX.XXX.160.6

tero napsal(a):
Máte s ním někdo zkušenost?
Znala jsem jen jednoho a byl to taková svéhlavička. Ovšem mohlo to být i výchovou. Vím že se to o nich říká a taky že se nedají nic moc naučit. Ale není vždy pravda co se o plemeni píše. Starší známí o něm uvažují.

Měli jsme v rodině v době mého dětství.
Krásný, ale trošku jiný pes, určitě neočekávejte pudla.
Tihle odmítali tajtrdlíkovat na sedni a lehni, takové trošku bohémské duše.
Neměli rádi děti. Pro kousnutí nešli daleko.
A další věc, pekiňáci jsou dnes nedostatkové zboží, dlouhodobě jich je málo, asi bude problém sehnat štěně.
Pekiňáka také jednou pořídím, jedno z nejplemen, ale manžel ho nějak neumí vydejchat.

11.10.2020 16:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Koukám, že jsme se všichni shodli na tom, že pekinezovi nedělá problém si kousnout do člověka, takže na tom asi něco bude 😀

11.10.2020 16:14

Pamatuji si je někdy z přelomu století, tehdy bývali celkem vidět, ale od té doby jsem na žádného nenarazila. Mně se zdáli tak zvláštně (divně, nepříjemně) neteční, asi fakt chtěli jen ležet na gauči. :-) Souhlasila bych, že nemuseli děti. Vzpomínám si, že jednoho měla i babička mé kamarádky. I když jsem toho psa několikrát viděla, nikdy jsem ho nehladila. Nevím, jestli by kousl, ale bylo vidět, že o to opravdu nestojí. Tvářil se, jako kdyby ho celý svět velice obtěžoval, až to bylo legrační. Takový Garfield. :-))

11.10.2020 19:03
Zoia

XXX.XXX.211.224

Já si z dětství pamatuju dva, oba byli hodní a měli rádi děti, v horku jim to teda hůř chodilo. Otázka je, jací jsou teď. Přijde mi, že ty naše vzpomínky většinou ještě z minulýho tisíciletí nemusí být moc vypovídající o tom, jací psi jsou to teď, hodně plemen se z tu dobu proměnilo.

11.10.2020 19:19
ainu

XXX.XXX.174.205

Jako dite si pamatuju sousedku, ktera dva mela. Chytri jak vopice. Reklo se, at je zbytecne neotravujou, jinak nemaji problem kousnout. A kdo si to stejne potreboval vyzkouset, dostal pripadne rafana a byl klid. I decka. Psi meli klid, deti je netahali, dospeli zbytecne nenunali, proste fajn zivot

12.10.2020 15:35
tero

XXX.XXX.237.155

Děkuji za komentáře, dám jim to přečíst ať se rozhodnou sami. Mám ale podobný dojem jako vy všichni tady.Možná bych ho občas známým musela i pohlídat, tak ať vím do čeho jdu...

12.10.2020 18:31
Terven

XXX.XXX.110.191

tero napsal(a):
Děkuji za komentáře, dám jim to přečíst ať se rozhodnou sami. Mám ale podobný dojem jako vy všichni tady.Možná bych ho občas známým musela i pohlídat, tak ať vím do čeho jdu...

Trochu lepší povaha by mohl být tibetský španěl, který je pekinézovi hodně podobný, jen na vyšší nožce, takový psovitější typ a mně osobně se líbí o dost víc.
Nicméně ta typická orientální nezávislost tam bude taky

12.10.2020 22:09

pekiňák papiňák byl na nás jako na děti fakt zlý, dosud jsem mu neodpustila
a to jsem ho viděla naposledy před 30 lety
má moc placatou hlavu, musí se mu špatně dýchat, nebo funguje nějak normálně?

13.10.2020 09:19
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já mám na pekinézku Lindu špatnou vzpomínku: Počůrala mi převodovku u kola.
Dýchala hůř, ale srovnatelně s frbuly. Procházky normálně zvládala, ujít s ní 2 km nebyl problém, pokud nebylo nesnesitelné vedro.

13.10.2020 10:28
tero

XXX.XXX.236.18

Terven napsal(a):
Trochu lepší povaha by mohl být tibetský španěl, který je pekinézovi hodně podobný, jen na vyšší nožce, takový psovitější typ a mně osobně se líbí o dost víc.
Nicméně ta typická orientální nezávislost tam bude taky

No jo, to máte pravdu, na tibeťáka jsem nepomyslela. A taky bude asi poslušnější. Nedovedu si moc představit apatického paličáka,který nebude reagovat na žádné povely. Ale roztomilý ten " papiňák" je.

13.10.2020 13:48
juhaj

XXX.XXX.164.121

Máme tibeťanku v rodině, jako prvního psa byla pořízena rodinou do paneláku. Zlatý pes, akorát hlídač k pohledání, nemá ráda cizí lidi a nebojí se to dát najevo.. Jinak ideál do města.

14.10.2020 15:36
tero

XXX.XXX.236.192

juhaj napsal(a):
Máme tibeťanku v rodině, jako prvního psa byla pořízena rodinou do paneláku. Zlatý pes, akorát hlídač k pohledání, nemá ráda cizí lidi a nebojí se to dát najevo.. Jinak ideál do města.

To jako že hodně štěká?

14.10.2020 15:51
juhaj

XXX.XXX.164.121

Štěká tak průměrně, žádná katastrofa, ale nemá ráda cizí lidi a každou návštěvu bedlivě sleduje, jí nesympatické jedince chce kousnout. Venku chodí od mala na volno, cizí psy ignoruje, lidí si nevšímá.

14.10.2020 22:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tero napsal(a):
No jo, to máte pravdu, na tibeťáka jsem nepomyslela. A taky bude asi poslušnější. Nedovedu si moc představit apatického paličáka,který nebude reagovat na žádné povely. Ale roztomilý ten " papiňák" je.

Jen k tomu "poslušnější" - Já bych povahu toho pekinéze přirovnala třeba tak trochu k akitě, a úplně přesně třeba pro přestavu film Hachiko. Asi se tam nedalo mluvit vyloženě o nějaké poslušnosti ve smyslu plnění povelů, ale šlo tam hlavně o ten vztah pán-pes (v tom případě spíš pán-pán) a prostě o to soužití, kdy ten pes funguje i bez povelů, dá se ale říct, že na myšlenku. Pro někoho je poslušný pes, který bezhlavě a bez rozmyslu plní veškeré povely a pro jiného je poslušnost právě v tom fungování a vztahu.

Ti pekinézové, co jsem znala, asi neuměli žádný povel. Přesto mohli chodit všude na volno a prostě fungovali, byli na paničce hodně závislý, ale jiným stylem než třeba ovčák. Doma taky fungovali normálně bez toho, aniž by plnili povely. Někomu vyhovuje ovčák, který s radostí ty povely plní a dá se říci, že je i vyžaduje, ale znám lidi, kterým právě vyhovují psi s povahou akity nebo pekinéze. Prostě vztah založený na důvěře, na kterém vše funguje bez povelů. No snad je to k pochopení, neumím to úplně přesně popsat .

Kamarádka měla shi-tzu, a to byla taky podobná povaha. Myslím, že na povel si neuměl ani sednout, neznal/neuměl žádný povel. Ale byl to bezproblémový vychovaný pes, který fungoval. Horší to u něho bylo s manipulací, když se mu něco nelíbilo, tak zavrčel a pokud se to nerespektovalo, tak by asi i kousnul. Ale asi by se dalo i s tím nějak pracovat. Myslím ale, že to byl pes bez PP, a těžko říct, jestli je u nich tahle povaha standardní.

Jen bych teda řekla, že takové povahy psů asi fakt nebudou moc vhodné k malým dětem, ač nerada, protože zastávám ten názor, že nejsou plemena která se hodí nebo nehodí k dětem. Ale zrovna tady si tak jistá nejsem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík