Starší fena - hárání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2020 23:08
chypi

XXX.XXX.59.108

Dobrý den, prosím o radu. Máme devítiletou kříženku labradora a 8 měsíců nehárala. Teď jsme jednou jedinkrát zaznamenali krev a to jen náhodou při močení a krvavá kapička po. Od té doby zase nešpiní.
Myslíte, že máme čekat, že se ještě rozhárá? Předchozí hárání vždy špinila delší dobu, dávali jsme kalhotky. Máme obavu, aby se skutečně jednalo o hárání, či kdy zajít raději za vetem. Jinak je veselá, energická, žere normálně. Moc děkuji.

21.10.2020 00:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

nemáme křišťálovou kouli a odpověděl jste si už sám, takže buď hárá, nebo zánět ...
dobrej vet by to měl poznat, návštěva nejlépe ihned

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2020 08:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud se vám to nezdá, radila bych samozřejmě taky tu veterinu.

Jen poznamenám, že moje fenka taky xlabrador stáří 10 let už taky hárá v delších intervalech a hárání nebývá tak intenzivní i doba krvácení se zkrátila.

Bertik005

21.10.2020 08:16
Bertik005

XXX.XXX.214.220

Sice neporadím, ale když jsme podědili po babičce čivavu, tak ta byla zase druhý extrém a ve stáří hárala snad každej měsíc. Bylo to na zblazneni jelikož jsme měli doma i psa.

21.10.2020 12:23
chypi

XXX.XXX.59.108

Dekuju za rady! Slo mi prave o ty zkusenosti, jestli treba muze byt, ze se harani ukaze jeden den a pak treba az za par dni se to rozjede.. zatim se nam nic nezmenilo, kdyz se do patka nerozhara, vyrazime prohlednout

21.10.2020 19:10
Dasvo

XXX.XXX.250.72

chypi napsal(a):
Dekuju za rady! Slo mi prave o ty zkusenosti, jestli treba muze byt, ze se harani ukaze jeden den a pak treba az za par dni se to rozjede.. zatim se nam nic nezmenilo, kdyz se do patka nerozhara, vyrazime prohlednout

U starších fen vzrůstá pravděpodobnost hormonálních poruch a dysbalancí, můžou se tvořit cysty na vaječnících i děloze, může se objevovat kolísání hladin hormonů... Určitě ji pečlivě sledujte! Měl jsem jedenáctiletou fenu, která byla úplně v pohodě, ráno špatně žrala a navečer byla akutně operovaná s uzavřenou pyometrou!

23.10.2020 14:36
chypi

XXX.XXX.59.108

Tak dneska navsteva veta-sono bricha plus sedimentace a vysledek je slaby zanet mocaku. Dostala atb na 14 dni. Jinak nastesti vse v poradku.
Dekuji vsem za reakce..

Přidejte reakci

Přidat smajlík