Ahojte!
Keďže téma založená mnou (Vaša prezývka tu) mala celkom úspech,môžme skúsiť zasa niečo iné,nech sa trocha odreagujeme od tejto pochmurnej situácie😉
A teda-ake psie plemeno/plemena nikdy nebudete mať? Alebo už nikdy viac? Prečo? Kvôli čomu? Kvôli vzhľadu? Veľkosťou? Zdravotne? Povahovo? Nejaký zlý zážitok s konkrétnym plemeno? "Premnozenost" plemena?
Ja som myslela,že druhý retriever v našom dome nebude a už vôbec nie fenka. Chcela som weimara,psa. To ma našťastie prešlo. Otec ma ukecala na retrievera. Tak ja ok,chcem bieleho psa. Mám Nefret😂Zlatú fenku. Clovek mieni...veď to poznáte😉Ale keďže razim teóriu,že v najlepšom treba prestať,tak Nefret je definitívne môj posledný retriever. Do budúcna sa chcem orientovať na BSP(môj sen z detstva) ,ale Nefret bude vždy moje číslo jeden.
Teším sa na Vaše príspevky😊
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já už nechci žádného smetáka, dále nechci labradora, rozhodně nechci žádného ohaře a seveřana (tyto dvě skupiny psů jsem nikdy ani neměla), no a teď padl i ten vlkodav.
impact
napsal(a):
Už si nikdy nepořídím psa, kterého neunesu..
No taky nad tím uvažuju, ale bez samíka asi navždy nebudu(doufám) a toho bohužel taky neunesu, i když to není těžký pes.
Žádné hladkosrsté, bull plemeno, malé uječené, nic s vyvalenýma očima a rozhodně ne žádné mini. Vlastně by bylo jednodušší říct - jedině ,,velký"chlupatý pes.

Jo, jorka a čivavičku taky nikdy.

Já si asi nikdy nepořídím bavorského barváře, velkého modrého gaskoňského honiče a porcelaine, protože o sobě vím, že nemám nervy na honiče, i když se mi vzhledově moc líbí. Italský ohař je mi také hodně sympatický, ale pro mě už příliš robustní. Lákal by mě i dobrman nebo německá doga, ale ti odchází příliš mladí, to není pro mě.

rapotacka11
napsal(a):
Lesní žínka a Sarah
- to jsem si říkala taky,
ale dneska nelituji ani v nejmenším,
že mám prcka.
Já úplně prcky nevylučuju, viz impact. Taky se mně někdy možná bude hodit, že psa unesu. Ale vylučuju ty výše. Možná by to mohl být westik, kernik, případně nějaký menší kříženec z útulku. A nebo se mně líbí ten, co byl tuším teď nedávno v Poirotovi, nebude někdo vědět plemeno?

. ..měla jsem velke psy, se vsemi cvičila, pak jsem zestarla, zhorsila se mi nemoc a tak poznala prvniho maleho psa jorka, se kterym se dalo cvičit plus další aktivity, samozřejmě s ohledem na velikot a váhu....pak přisel druhý a to motyl a to je pan pes...povahově cosi mezi malinakem a borderou...takže už nikdy velkeho psa, jsou uzasni, ale clověk musi mit kapacitu a to po vsech stránkách, motyl byl schopny vse nahradit plus bonus jeho vaha a velikost....

já bych nechtěla nic, čemu chybí nos, to se mi prostě nelíbí.
pak se mi nelíbí psi, co mají krátké nožičky, takže žádnej ježevčík, baset nebo jak-se-jmenuje-ten-tentononc-co-má-britská-královna.
pak bych nemohla nic extra aktivního, jako jsou bull plemena nebo ohaři, nebo blbce jako je bígl.
nechtěla bych seveřany, pro ty nemám práci.
asi bych nechtěla japonce nebo basenžiho nebo afghánskýho chrta a vůbec psy, kteří jsou pověstní tím, že neposlouchají, ale tam už si zase nejsem jistá, jestli Nora není na žebřičku tvrdohlavosti někde 9 z deseti nebo 10 z deseti, prostě je jestli to může být horší, a taky si rozumíme, takže to kritérium je už asi jedno.
impact
napsal(a):
Už si nikdy nepořídím psa, kterého neunesu..
Já jsem zatím měla jen to, co jsem unesla, ale hodlám si pořídit Ridgebacka a tohle je jediná věc co mě desila... je to opravdu velký problém když psa nedokážu unést?
A k tématu, nikdy si nepořídím německého pinče - krásný pes, strašně by se mi líbil, ale příbuzný ho měli a nestarali se tak, jak měli a fenečka ke konci života vypadala strašně. Selhání srdce, problémy se slezonou... No byl na ni srdcervoucí pohled. Byla naprosté zlatíčko a zůstane v mém srdci, ale dalsi jedinec tohoto plemene by mi ji jen připomínal.

lifehappens
napsal(a):
Já jsem zatím měla jen to, co jsem unesla, ale hodlám si pořídit Ridgebacka a tohle je jediná věc co mě desila... je to opravdu velký problém když psa nedokážu unést?
A k tématu, nikdy si nepořídím německého pinče - krásný pes, strašně by se mi líbil, ale příbuzný ho měli a nestarali se tak, jak měli a fenečka ke konci života vypadala strašně. Selhání srdce, problémy se slezonou... No byl na ni srdcervoucí pohled. Byla naprosté zlatíčko a zůstane v mém srdci, ale dalsi jedinec tohoto plemene by mi ji jen připomínal.
je to vlastně problém, to jo. něco se stane, pes najednou nemůže jít a co vy s ním někde v lese. nebo naložit psa do auta, když je nemohoucí. nebo potom když se starý a nemůže do schodů a ze schodů.
lesnížínka
napsal(a):
No taky nad tím uvažuju, ale bez samíka asi navždy nebudu(doufám) a toho bohužel taky neunesu, i když to není těžký pes.
Žádné hladkosrsté, bull plemeno, malé uječené, nic s vyvalenýma očima a rozhodně ne žádné mini. Vlastně by bylo jednodušší říct - jedině ,,velký"chlupatý pes.
Máme rovnaké kritériá 😉
napsal(a):
je to vlastně problém, to jo. něco se stane, pes najednou nemůže jít a co vy s ním někde v lese. nebo naložit psa do auta, když je nemohoucí. nebo potom když se starý a nemůže do schodů a ze schodů.
To, že se mu něco stane mimo domov mě ani nanapdlo 😱. Jako právě to, že ho neunesu je jediný důvod, kvůli kterému váhám... kdyby mi tak nevyhovovala povaha Ridgebacka tak si to hned rozmyslím 😣😣.
Jo a k ostatním. Máme doma yorkshirka a na stará kolena si ho určitě znovu pořídím (nebo nějakého jiného pidi psa...)tolik lidí má vůči nim předsudky, ale když se k němu chováte jako ke psu , tak se chová jako každý jiný pes. Jako jo, víc se bojí, ale na rozdíl od větších psů, co znám, jí ohňostroje apod věci nedělají problémy.
lifehappens
napsal(a):
Tiež som myslela,že 37-kilovu Nefret nemám šancu nieže uniesť,ale ani zodvihnúť😂 Ale je to mozne,aj keď som len o 18 ťažšia od nej. Ale takú dogu či bernardína niesť...hm,taká frajerka už nie som🤣
domi.t
napsal(a):
Tiež som myslela,že 37-kilovu Nefret nemám šancu nieže uniesť,ale ani zodvihnúť😂 Ale je to mozne,aj keď som len o 18 ťažšia od nej. Ale takú dogu či bernardína niesť...hm,taká frajerka už nie som🤣
Jako kdyby byla nouze tak těch 30 kilo unesu...ale když si v vybavím jak mám problém donést kámošku co má 60 kilo o pár metrů dál.... já a moje muší síla jak mi doma říkají.😂 Ale to jste dobrá, 37 kilo.
lifehappens
napsal(a):
To, že se mu něco stane mimo domov mě ani nanapdlo 😱. Jako právě to, že ho neunesu je jediný důvod, kvůli kterému váhám... kdyby mi tak nevyhovovala povaha Ridgebacka tak si to hned rozmyslím 😣😣.
Jo a k ostatním. Máme doma yorkshirka a na stará kolena si ho určitě znovu pořídím (nebo nějakého jiného pidi psa...)tolik lidí má vůči nim předsudky, ale když se k němu chováte jako ke psu , tak se chová jako každý jiný pes. Jako jo, víc se bojí, ale na rozdíl od větších psů, co znám, jí ohňostroje apod věci nedělají problémy.
Jak píše Bodlinka..
Na tohle jsem přišla ve chvíli, kdy můj 35ti kilovej xpitbull onemocněl a já ho měla nosit ven čůrat..
Už prostě nechci psa, kterého nevezmu v případě potřeby do náruče.

Pro mě je to, že psa neunesu, také problém. Příště bych si vybrala z tohoto důvodu raději drobnější nebo alespoň průměrnou fenu, což jsem vlastně původně i chtěla, ale skončila jsem s největším psem z vrhu, který v šesti měsících přerostl oba rodiče a nakonec zdárně přerostl i standard. Při jeho epilepsii je ta velikost a hmotnost poměrně dost limitující faktor. Ale člověk s tím stejně nic neudělá, tak prostě chodím do lesa s diazepamem v kapse a doufám, no...
impact
napsal(a):
Nesla jste ji někdy sama uspanou - tzv. mrtvou váhu?
Práveže hej a bolo to teda celkom o držku! Preto sa modlím,nech sa to už znova nestane,lebo som videla všetkých svätých...a prvýkrát som aspoň vzdialené vedela,čo to je byť trocha bolavá v krížoch...zle som ju totiž zodvihla.

uspanej pes se blbě nese i výrazně menší. to už se líp nese pes opravdu mrtvý, tam je už leccos jedno.
ale ono zase když to člověk bere takhle, tak by opravdu nemohl mít nic většího než pidi psa.
protože Nora když měla ten tetanus, tak měla 12 kg a i to se sakra proneslo.
napsal(a):
Pro mě je to, že psa neunesu, také problém. Příště bych si vybrala z tohoto důvodu raději drobnější nebo alespoň průměrnou fenu, což jsem vlastně původně i chtěla, ale skončila jsem s největším psem z vrhu, který v šesti měsících přerostl oba rodiče a nakonec zdárně přerostl i standard. Při jeho epilepsii je ta velikost a hmotnost poměrně dost limitující faktor. Ale člověk s tím stejně nic neudělá, tak prostě chodím do lesa s diazepamem v kapse a doufám, no...
Tiež mám doma hviezdu,čo v 5 mesiacoch prerástla maximálku u fen a teraz meria toľko ako vyšší samec...váhu už radšej druhýkrát písať nebudem😂O posudkoch na výstavách tiež pomlc,ale odporučili mi ju vystavovať medzi psami...že medzi fenami je ako slon v porceláne,ach.

lesnížínka
napsal(a):
Na to jsem právě myslela...50kg psa jsme měli co dělat naložit tři: já s mužem a vet
My jsme několikrát nebyli ve třech dospělých lidech schopni snést ze schodů a naložit do auta tehdy cca 35 kg křečujícího psa s grand malem. Člověk si to pak prostě musí nějak srovnat v hlavě a být smířený se vším...
janae1

XXX.XXX.160.6
domi.t
napsal(a):
Zas se nechá protáhnout nějaký hadr pod tělem a pes je tak alespoň trošku pohyblivý.
Malý pes je na manipulaci lepší, to je jasný.
A náš 50kg pes ke stáru trpěl inkontinencí a pak neudržel stolici, jinak veselý a žravý pes, to bych v bytě řešit nechtěla, po prckovi je uklid jednodušší.
My měli vždy velké psy a malých manžel nechce slyšet, ale on je flexibilní a já doma, pokud se něco stalo, volala jsem jemu a psa řešil on, já bych psa nezvedla ani do auta.

domi.t
napsal(a):
Od Vás má ten labros prekvapil,predsa len je to plemeno podobne goldenom😉
No, právě proto, že je znám a ještě jednu křižovatku labroše mám doma. Golden je úplně jinej. Aspoň z mýho pohledu.

lesnížínka
napsal(a):
Znám obojí a já bych to zhodnotila tak, že labrouš je takový poťáp, kdežto golden je jemný a rozvážný.
V podstatě to asi sedí, ale jsou výjimky, navíc každý pes jednoho plemene má svoji specifickou povahu. To může potvrdit každý, kdo měl od jednoho a toho samého plemene víc kousků.
U toho labradora se mně ale nelíbí, že se dost tlačí na to, aby vypadali jak buřti.
napsal(a):
V podstatě to asi sedí, ale jsou výjimky, navíc každý pes jednoho plemene má svoji specifickou povahu. To může potvrdit každý, kdo měl od jednoho a toho samého plemene víc kousků.
U toho labradora se mně ale nelíbí, že se dost tlačí na to, aby vypadali jak buřti.
Tak ale to je špatný argument, to je o výběru. Btw u goldeni je to poslední dobou to samé 😉

janaa
napsal(a):
Souhlasím, proto bych si neporidila goldena🤣
Však jo, beru. Já nejsem už tak akční, nemám na to prostě.
Přitom já toho labradora vždycky chtěla a prvního goldena jsme vlastně pořídili omylem.
lesnížínka
napsal(a):
Však ji neznám...osobně Je to princezna?
Ale prosím vás,hulvát je to😂Terminátor. Tornádo. Piraňa. Likvidátor. Rozbuška. Doma ju voláme Porucha😂Ale zároveň je to ten typ psa,čo Vás chytí za srdce a odpustíte mu všetko. A ešte Vás fascinuje,aká je vynaliezava a ako všetkých vždy kvalitne ose.ie😂
napsal(a):
Však jo, beru. Já nejsem už tak akční, nemám na to prostě.
Přitom já toho labradora vždycky chtěla a prvního goldena jsme vlastně pořídili omylem.
Však jo, labici jsou akcnaci. I když co často vidam, i jako rozhodčí, to s loveckym psem má už málo společného. Nevím, kde bych si vybírala, kdybych nemohla chovat. Ale zas jsou pak ideální do rodinek, já se u mejch hajzlíku vždycky děsím, aby lidi chápali, do čeho jdou
domi.t
napsal(a):
Ale prosím vás,hulvát je to😂Terminátor. Tornádo. Piraňa. Likvidátor. Rozbuška. Doma ju voláme Porucha😂Ale zároveň je to ten typ psa,čo Vás chytí za srdce a odpustíte mu všetko. A ešte Vás fascinuje,aká je vynaliezava a ako všetkých vždy kvalitne ose.ie😂
Já jsem měla princezny oba psy, takové hrozně jemné a ohleduplné, nemusela jsem se bát k nim pustit ani malinkého pejska. Woruškovi jsem vždycky říkala princezno. Pro nás byl i tchánů golden moc hrrr a kámošky labradůra...je jí 11 a pořád je jak slonbidlo neomalené, nedá pozor ani když vidí, že Worka padá, když do něj prudčej drkne

janaa
napsal(a):
Tak ale to je špatný argument, to je o výběru. Btw u goldeni je to poslední dobou to samé 😉
Jo, to je pravda. Já to samozřejmě nenapsala úplně tak, jak jsem to myslela. Prostě i proto, že se v tom až tak nevyznám, tak by dlouho trvalo, než bych vybrala a na to už se necejtim. Moc se mně třeba líbí malá Bubble Happy Event, přitom paní majitelka je určitě starší, ale zase šikovnější než já. Mně ten golden vyhovuje i proto, že když člověka třeba chytnou záda a nemůže jít blbnout ven, tak mu to až tak moc neva. Akorát teda se psem je to horší, s ním jsem si na sebe upletla bič, ten by mohl dělat veletoče a ještě mu to bude málo. A to jsem říkala, že psa a ještě k tomu smetanovýho goldena nikdy.
Takže vlastně co tady napíšeme, může být v budoucnu úplně jinak.
napsal(a):
Jo, to je pravda. Já to samozřejmě nenapsala úplně tak, jak jsem to myslela. Prostě i proto, že se v tom až tak nevyznám, tak by dlouho trvalo, než bych vybrala a na to už se necejtim. Moc se mně třeba líbí malá Bubble Happy Event, přitom paní majitelka je určitě starší, ale zase šikovnější než já. Mně ten golden vyhovuje i proto, že když člověka třeba chytnou záda a nemůže jít blbnout ven, tak mu to až tak moc neva. Akorát teda se psem je to horší, s ním jsem si na sebe upletla bič, ten by mohl dělat veletoče a ještě mu to bude málo. A to jsem říkala, že psa a ještě k tomu smetanovýho goldena nikdy.
Takže vlastně co tady napíšeme, může být v budoucnu úplně jinak.
No vidíš, a bublina zrovna s největší pravděpodobností bude krapatek sudoidni

janaa
napsal(a):
No vidíš, a bublina zrovna s největší pravděpodobností bude krapatek sudoidni
Hm, teď je moc pěkná.... má předpoklady k tloušťce po rodičích?
janaa
napsal(a):
A tak to není tloušťka, ta je vyzrana,ale je to ten typ labrose s krarsima nohama. I kdyz genetika je svině 😄 ja mam největší a nejnohatejsi fenu po predcich s kratkejma nohama🤣
CHS Happy Event som googlila a Bubble sa narodila najťažšia a najväčšia...takže atleticku postavu mať zrejme asi nebude,máte recht👍🏻
domi.t
napsal(a):
CHS Happy Event som googlila a Bubble sa narodila najťažšia a najväčšia...takže atleticku postavu mať zrejme asi nebude,máte recht👍🏻
Tak to netuším, ono to takhle úplně nefunguje, ale prostě typově je ten rodokmen jasný
A jinak k původnímu tématu - která plemena nikdy. Už nikdy teriéry, byť je miluju, a jsou to osobnosti,což se mi líbí, tak čekat na to, jestli se vrátí,nebo je roztrhne prase, zdrhnou do nory a bude se kopat, přejede je auto...na to nemám morál. Z toho samého důvodu žádné jezevčíky, honiče atd.
Obecně nic chlupatého, co se musí česat, stříhat, pečovat, to mě nebaví a vzhledem k životnímu stylu je to o hodinách práce. Proto už jen se slzou v oku budu nadále vzpomínat na kokřici, byť jinak bych si ji pořídila znovu s chutí.
Nikdy nic typu bull, protože nechci řešit psí konflikty, i když to umím, a vlastně se nebojím,že bych to nezvládla, k smrti mě to otravuje a jsem prostě zvyklá na to, že nemusím pořád sledovat, jestli někdo někoho nejde sežrat.
V současnosti a snad ještě pár desítek let v budoucnu alfa a omega mám a budu mít psy na práci, u nás myslivost. A ve všech ohledech mi vyhovují labíci (moji labíci ), nemám důvod měnit a měnit nebudu. A jako maskoty mám ty dvě ploché tváře, mopse a buldočku, což jsou ale plemena, která bych si jako štěňata nepořídila. Možná jednou grifonka, ty jsou děsně ošklivý, proto je miluju

domi.t
napsal(a):
To jsem se teda popravdě nedívala, mně se moc líbí na fotkách. Zase fakt je, že na fotce často pes vypadá hodně jinak než ve skutečnosti.

janaa
napsal(a):
Tak to netuším, ono to takhle úplně nefunguje, ale prostě typově je ten rodokmen jasný
A jinak k původnímu tématu - která plemena nikdy. Už nikdy teriéry, byť je miluju, a jsou to osobnosti,což se mi líbí, tak čekat na to, jestli se vrátí,nebo je roztrhne prase, zdrhnou do nory a bude se kopat, přejede je auto...na to nemám morál. Z toho samého důvodu žádné jezevčíky, honiče atd.
Obecně nic chlupatého, co se musí česat, stříhat, pečovat, to mě nebaví a vzhledem k životnímu stylu je to o hodinách práce. Proto už jen se slzou v oku budu nadále vzpomínat na kokřici, byť jinak bych si ji pořídila znovu s chutí.
Nikdy nic typu bull, protože nechci řešit psí konflikty, i když to umím, a vlastně se nebojím,že bych to nezvládla, k smrti mě to otravuje a jsem prostě zvyklá na to, že nemusím pořád sledovat, jestli někdo někoho nejde sežrat.
V současnosti a snad ještě pár desítek let v budoucnu alfa a omega mám a budu mít psy na práci, u nás myslivost. A ve všech ohledech mi vyhovují labíci (moji labíci ), nemám důvod měnit a měnit nebudu. A jako maskoty mám ty dvě ploché tváře, mopse a buldočku, což jsou ale plemena, která bych si jako štěňata nepořídila. Možná jednou grifonka, ty jsou děsně ošklivý, proto je miluju
Vidíš, a mně zrovna česání baví hrozně moc. Radši budu česat psy, než dělat na zahradě, to k smrti nenávidím.
Bully já taky ne, na ty jsem zapomněla. Grifonek je krásnej.
napsal(a):
Vidíš, a mně zrovna česání baví hrozně moc. Radši budu česat psy, než dělat na zahradě, to k smrti nenávidím.
Bully já taky ne, na ty jsem zapomněla. Grifonek je krásnej.
Já to nenávidím obtěžuje mě i teď každej den projet kartáčem labrošky,protože začaly přelínávat ve velkým, a to je otázka pěti minut u všech pěti . Když si vzpomenu na kokru a ty slecha nestále plný bodláků a semínek, hnus, a v zimě zas sněhový koule všude. Labiny jsou naprosto samočistící a samoúdržbový. Ještěže je těch plemen tolik a můžeme vybírat
Za mě nepřipadá do úvahy nic kromě psů ze skupiny ovčáků nebo chrtů - dokud budu při síle, chci pracovní psy, a až na to nebudu mít, pořídím si zase vlídného a nekonfliktního chrta.
Jediný, komu bych udělila výjimku, by byl nějaký zachráněný typický voříšek (taková ta vesnická Ťapina)

janaa
napsal(a):
Já to nenávidím obtěžuje mě i teď každej den projet kartáčem labrošky,protože začaly přelínávat ve velkým, a to je otázka pěti minut u všech pěti . Když si vzpomenu na kokru a ty slecha nestále plný bodláků a semínek, hnus, a v zimě zas sněhový koule všude. Labiny jsou naprosto samočistící a samoúdržbový. Ještěže je těch plemen tolik a můžeme vybírat
Jo, přesně, každej si může vybrat podle toho, co ho baví.
Naše útulkačka má od té doby, co k nám přišla, přerostly drápky. Celou dobu jsme nevěděli, co s tím. Už jsem si myslela, že se to bude muset nějak udělat operativně. Teď jsem konečně našla návod, co s tim, a denně jí to brousím bruskou. A začíná se to zlepšovat, jupiii, mám radost.
Já bych vlastně nechtěla většinu psů, kteří se mi líbí, necítím se jako extra psovod a prostě bych si netroufla, do týhle skupiny patří třeba československý vlčák. Dál nechci nic, kde je předpoklad, že by to mohlo žrát psy, nebo lidi, tím vypadne dost adeptů, ap ak pochopitelně nechci psy, který se mi vzhledově nelíbí.
Všechny psy, který jsem měla, bych si klidně a ráda pořídila znovu, i toho vlkodava (a doufala bych, že kombinací barfu, pohybu a notná dávky štěstí) dáme těch 10 let ještě jednou. Když do "měla" zařadím i psy rodičů, tak bych určitě nepořídila ridgebacka, protože i když to byl věrnej a oddanej pes (umřel pár měsíců po mamce a na stejnou nemoc), tak ta kombinace tendence k lovení, nesnášenlivosti k psům stejnýho pohlaví a velkýho nasvalenýho těla není nic, čemu bych chtěla osobně čelit.

No tak u mě malej pes=žádnej pes. Pokud bych si nemohla pořídit dalšího velkého psa, tak raději mainskou mývalý kočku.
Psů co bych si nepořídila je hodně. Každý preferujeme něco jiného.
Takže napíšu jen z těch psů, co jsem měla.
NO už nikdy, i když moje fena byla prostě na jedničku s hvězdičkou. Protože mě prostě nebaví se psem cvičit nebo ho cíleně zaměstnávat, navíc dneska to jejich zdravíčko
A nikdy bych si nepořídila irského setra a to přesto, že to je úžasný krasavec, ale jeho vysloveně přátelská povaha mi taky nevyhovuje.
Pro mě nej velký a rezervovaný pes resp. fena....prostě to, co se hodí k mojí povaze.
U mě se tohle časem docela měnilo, ty požadavky na psa. Jako dítě jsem hrozně chtěla goldena - protože prostě v TV to byli skvělí rodinní psi . A líbili se mi všichni velcí chlupatí medvědi. Když nám umřel náš starý baset (který byl mimochodem skvělý pes), tak mi rodiče toho vysněného goldena pořídili, ale bez PP. Už bych goldena nechtěla, ale ne kvůli tomu, jaký byl ten náš, protože to prostě typický retrívr nebyl.
Ale mě se postupem času začali víc líbit bull plemena - jak povahou, tak vzhledem. Proto tedy kříženec AST, který mě dovedl ke coursingu, bull sportům a celkově mezi majitelé a chovatelé bull plemen a jejich akce, no a tam jsem se zamilovala do SBT, takže proto potom fena SBT. A to jsem nikdy nechtěla malého psa . Čím dál tím víc se mi místo velkých chlupatých psů začali líbit právě psi hladkosrstí. Vím, že stafbulík už nás bude doprovázet životem pořád, vždycky nějaký bude. Ale na druhou stranu si říkám, že až jednou nebude pes (doufám, že to bude za hooodně dlouho), tak budu zase chtít k tomu stafbulíkovi psa většího, protože by mi ten velkej pes prostě chyběl. Líbí se mi třeba americký buldok, ale takový ten atletyčtější typ. Nebo rotvík.
Jinak vzhledově se mi třeba hodně líbí Lousianský leopardí pes, ale nikdy si ho nepořídím, kvůli povaze. To samé třeba ridgeback - jak thajský (ale tam je ta povaha opravdu sci-fi, tak i rhodéský - ani to není pes pro mě).. Stejně tak se mi třeba vzhledově líbí Saarlos (ač je jiný, než většina plemen, která se mi líbí), ale taky si ho nepořídím.
Líbí se mi dogy, mollosové, ale nepořídím si je nikdy z důvodu nízkého věku dožití. Plus z toho důvodu, že ač jsou vzhledově impozantní, tak povahově jsou na mě takoví klidní, rozvážní, bez takové té rychlosti a akce.
Úplně malého psa (pod 10 kg) si taky nepořídím. Z takových těch nejmenších, kteří by připadali v úvahu je to právě ten SBT, bostonek a americký bezsrstý teriér.
Nikdy bych si nepořídila žádného drsnosrstého psa, jezevčíka, kokra nebo pudla - to jsou prostě psi, kteří se mi fakt nelíbí.
No a pak takový paradox - nikdy se mi nelíbili ovčáci - NO, BO... Fakt ještě třeba před 3 rokama bych řekla, že tyhle psy bych si nikdy nepořídila. No a ejhle, poslední dobou mě tato plemena docela i lákají "vyzkoušet". To vyzkoušet samozřejmě berte trochu s rezervou , ale tak nějak mě trochu (víc) začala lákat ta jejich povaha. No a pak taky se líbí přítelovi.
Jo a ještě - už bych si asi nepořídila křížence bulla
janaa
napsal(a):
Mě se třeba strašně líbí mollosové, naprosto zbožňuju bordo dogy, mastify, bullmastify....přesto vím, že si je nikdy nepořídím
To mi připomnělo naši včerejší prochajdu. Je tu rodina, která si vzala po smrti svých novofundlanďáků(se kterýma jsme kámošili) dva mastiny neapolské? obr šedé psy, starou už šedivou fenu a snad její štěně? mladého psa - spolu z útulku. Teď jsme je potkali skoro po roce, pes zřejmě dospěl, zmohutněl. Posledně nás potkali v lese na volno, neviděli jsme se vzájemně do zatáčky a psi k nám přiběhli. Krve by se ve mě nedořezal, ale zvládli to, i kluci. Včera jsme se z dálky viděli, no Woruška s tou demencí ztrácí i slušné vychování, každý jsme svého psa vedli na krátko po druhé krajnici, ale Worka na samce musel vrknout Jsem si jistá, že toho by nikdo neudržel, já čuměla na Woricka, aby se laskavě zklidnil a jen jsem slyšela: Ludvíku co to je! První, co mě proletělo hlavou, že Ludvík nás snad nesežere Zepředu ještě na něj něco zařval pán, co vedl fenu a já: no on Worka na něj blbě pindal..A paní: áno, právě! Nakonec to bylo i úsměvné, ale staženou pr.el jsem měla pěkně, když jsem viděla tu obr hlavu - tkamu
Nepořídila bych si spoustu plemen, na každém vidím nějaké "ale"... Moc malý, bez čumáku, moc ADHD, moc loví, málo se hýbe, moc se hybe.. ... Po čem toužím ,ale nikdy k tomu nedojde je Australský honácký pes. Moc se mi líbí, ale nemám pro něj vyžití.
Navíc mám prostě problém za čistokrevného psa dát spoustu peněz. A nemyslím to tak, že PP je zbytečnost a to si radši za půlku koupím něco bez PP. Nekoupila bych si nikdy "jakoplemeno" z množírny , ale protože žádné plemeno není pro mě sen, tak jsem si řekla, že než dát několik desítek tisíc za PP, to radši dám domov psovi z útulku.

lesnížínka
napsal(a):
To mi připomnělo naši včerejší prochajdu. Je tu rodina, která si vzala po smrti svých novofundlanďáků(se kterýma jsme kámošili) dva mastiny neapolské? obr šedé psy, starou už šedivou fenu a snad její štěně? mladého psa - spolu z útulku. Teď jsme je potkali skoro po roce, pes zřejmě dospěl, zmohutněl. Posledně nás potkali v lese na volno, neviděli jsme se vzájemně do zatáčky a psi k nám přiběhli. Krve by se ve mě nedořezal, ale zvládli to, i kluci. Včera jsme se z dálky viděli, no Woruška s tou demencí ztrácí i slušné vychování, každý jsme svého psa vedli na krátko po druhé krajnici, ale Worka na samce musel vrknout Jsem si jistá, že toho by nikdo neudržel, já čuměla na Woricka, aby se laskavě zklidnil a jen jsem slyšela: Ludvíku co to je! První, co mě proletělo hlavou, že Ludvík nás snad nesežere Zepředu ještě na něj něco zařval pán, co vedl fenu a já: no on Worka na něj blbě pindal..A paní: áno, právě! Nakonec to bylo i úsměvné, ale staženou pr.el jsem měla pěkně, když jsem viděla tu obr hlavu - tkamu
Ludviček, to je krásný jméno pro psa. :-)

Nikdy si už nepořídím samojeda, ačkoliv se mi pořád moc líbí. Ale teď už vůbec bych mu nemohla dát to, co potřebuje. To platí pro všechny seveřany.
Nikdy si nepořídím lovecké plemeno, není to můj šálek kávy, lovecký výcvik mě neláká. A mít lovečáka a nedopřát mu práci, pro kterou byl vyšlechtěn, nechci.
Nikdy si nepořídím malé plemeno s výjimkou mopse. Možná i s výjimkou grifonků.
Nikdy si nepořídím chrta, i když se mi moc líbí irský vlkodav a podle mě je to chrt tak napůl.
Nikdy si nepořídím královského pudla, i přes to, že se mi moc líbí jak vzhledem, tak povahou. Ale neuměla bych se mu starat o srst a asi by mě to ani nebavilo.
Nikdy si nepořídím německého ovčáka. Hrbáčci se mi nelíbí, a na pracáka už nemám patřičný "drajv".
Nepořídím si psa typu bull. I když anglický bulteriér byl jednu dobu mezi zvažovanými plemeny. Osud to ale zařídil jinak.
Pořád zbývá velká skupina plemen, která bych si pořídila...
Už bych nikdy nemohla mít dogu ani vlkodava které jsem dříve vždy chtěla.
Totéž německý ovčák.
Nikdy jorkšíry, frbuly a další malé psy.
A jinak Argo měl 34 kg a unesla jsem ho i zvedla na veterině na stůl.
No nenesla jsem ho několik km to je fakt.
A veterina má vydat psa při vědomí pokud vím.

Nikdy už si nepořídím Sáru, protože druhá taková prostě neexistuje.
A otázkou je, jestli si vůbec kdy ještě nějakého psa po Gině pořídím, prostě proto, že už budu moc stará, abych k sobě připoutala dalšího óbr psa, kterého by si pak nikdo z rodiny vzít nemohl.
Psí život je krátký, ale lidský život počítaný na to, kolik psů si ještě pořídím je taky krátký.
Nejhorší je, že si už život bez vekého a silného psa neumím představit....už to bude jen dožití a ne žití.
Omlouvám se za asi trochu melancholické téma, ale tak nějak jsem si nemohla pomoct,

Jako uznávám, že manipulace s vlkoušem je trochu složitější,ale v pohodě jsme ho ve třech vyšoupli na RTG stůl 😉. Při vědomí,ne mrtvou váhu.
Ale upřímně musím říct, že až Pan Pes nebude, znovu už do vlkodava asi nepůjdu. To asi tam sice je, ale zmenšuje se...
Co vím, že nikdy, jsou zaražené nosy. Nelíbí se mi ani trochu.

Nechtěla bych žádné malé beznose, chrochtajici a dusici se psy, stejně tak boxera apod. Prostě se mi nelíbí :D
Stejně jako nic hyperaktivního, super pracovní plemena nebo psy menší než 20 kg, potřebuju psa, o kterého když zakopnu, nepolamu mu zebra.
Vlastně jsou tibeti psi přesně pro mě, neměnila bych :D

Nikdy bígla....nic mega chlupatého.Vyjímka barzoj.
Spousta psů se mi vzhledově líbí, ale nemám na to prostor, čas- velcí psi, sportovní plemena....takovej NO by se mi líbil, ta lehkost spolupráce , ale do paneláku ne.
Jednou si pořídím mopsíka, fr. buldočka, drsnosrstého jezevčíka(černého hladkosrstého)...tchán měl bedlingtona, zajímavý pes.Ponejvíc uvažuju si opět pořidit erdelu, ale ten klabatej bulík je tak milej....pravděpodobně to bude zase momentální rozhodnutí na cca 12 let...

GAELLE
napsal(a):
Už bych nikdy nemohla mít dogu ani vlkodava které jsem dříve vždy chtěla.
Totéž německý ovčák.
Nikdy jorkšíry, frbuly a další malé psy.
A jinak Argo měl 34 kg a unesla jsem ho i zvedla na veterině na stůl.
No nenesla jsem ho několik km to je fakt.
A veterina má vydat psa při vědomí pokud vím.
jo pes je při vědomí, mžourá na vás a myslí si bůh ví co , pokud je po operaci asi nechcete aby si stehy(hlavně ty vnitřní-venkovní vidím) hned nějakým nevhodným pohybem-pádem potrhal. Párkrát jsem to zkusila nést 30kilovéh0 psa z veteriny po operaci a ve finále jsem ho raději na vhodném povrchu táhla na dece po zemi až do bytu.....do auta vám pomůže vet a když nikdo doma není- práce, škola, musíte si poradit sama, taky děkuju za sprcháč, erdela uměla z vany vyskočit ale bulina ne a přendavat ven v předklonu 30kilo je o plotýnky
a na hodně starý kolena chci něco, co se mnou nebude vláčet....
napsal(a):
jo pes je při vědomí, mžourá na vás a myslí si bůh ví co , pokud je po operaci asi nechcete aby si stehy(hlavně ty vnitřní-venkovní vidím) hned nějakým nevhodným pohybem-pádem potrhal. Párkrát jsem to zkusila nést 30kilovéh0 psa z veteriny po operaci a ve finále jsem ho raději na vhodném povrchu táhla na dece po zemi až do bytu.....do auta vám pomůže vet a když nikdo doma není- práce, škola, musíte si poradit sama, taky děkuju za sprcháč, erdela uměla z vany vyskočit ale bulina ne a přendavat ven v předklonu 30kilo je o plotýnky
a na hodně starý kolena chci něco, co se mnou nebude vláčet....
Po sedaci má pes z veteriny odejít po svých, ne být gumovej.

marcelaamax
napsal(a):
Ale pokud jde o bulíky - ti ani nemusí být po operaci (po sedaci), ale když se jim nechce, tak prostě nejdou, ne?
mnoho fotek jak se pes chce venčit- dojde kam uzná za vhodné cca 300m od baráku, padne jako podťatá a leží, tuto strategii uplatňuje zejnéna na dceru a manžela, pokud se otočí směrem k domovu- běží....
napsal(a):
mnoho fotek jak se pes chce venčit- dojde kam uzná za vhodné cca 300m od baráku, padne jako podťatá a leží, tuto strategii uplatňuje zejnéna na dceru a manžela, pokud se otočí směrem k domovu- běží....
Tak psovi s takovým naturelem bych střechu nad hlavou nedala.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Přesně tak nám to řekla veterinářka co trhala zuby.
Jinak do vany jsme ho dávali dva protože tam nechtěl.
Do auta jsem ho zvedla sama když už nemohl skočit a sprcháč mám pro dva lidi a bezbariérový tam jsem se s ním prostě zavřela poté co jsem ho tam nalákala na žrádlo. Pokaždý mi to "sežral" a pak už jen stál a koukal a ven se nedobýval a vše strpěl.
Ve vaně naopak se mu nelíbilo a dral se ven.
napsal(a):
Chování typické pro buldoka mě by jeblo, zabila bych psa a pak sebe

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
po sedaci? , ale po celkové narkoze? jsem raději, když je pes po operaci zkraje méně pohyblivý...

No tak třeba moje fena po kastraci odešla po svých, vypadalo to ok, vet mi jí jen pomohl naložit do auta, aby neskákala, ale cestou domů mi v autě usnula a to potom gumová teda byla.
Já s tím nepočítala, myslela jsem, že jí prostě jen vyndám, aby neseskakovala.
No doma nikdo, fena sice nespala, ale jít taky nechtěla.
Ze země už jsem jí nedokázala zvednout, jsem trochu chabrus na záda, takže jsem taky vzala silnou prošívanou deku a po dvoře jsem jí dotáhla.
napsal(a):
po sedaci? , ale po celkové narkoze? jsem raději, když je pes po operaci zkraje méně pohyblivý...
Všichni moji psi odcházeli po narkoze po svých. Jasný, byli jak po dlouhý party s opicí a kocovinou, ale normálně pohyblivý. Do auta jsem jim pomáhala,a po příjezdu domů spíš musela hlídat,aby z toho kufru neseskočili samostatně. Jasný, pak zalezli a spali, ale normálně vnímali a byli schopní pohybu bez omezení. V jiném stavu bych si psa ani nevzala, při probouzení se může lecos zkomplikovat, takže jedině psa, co je ready
napsal(a):
I po celkové narkoze má pes odejít PO SVÝCH.
Může být lehce zmatený, může jít nejistě, ale psa který je placatý by vet vydat vůbec neměl.
Měla jsem operovaných x psů, ale NIKDY se mi nestalo, že bysme psa z veteriny nesli - toho by nám prostě nevydali.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak psovi s takovým naturelem bych střechu nad hlavou nedala.
Je to o tom, toho psa namotivovat, já jsem prostě ta hlava, když si to nechají....ale ono jim to tolik nevadí, sí myslím.
Je to prostě výzva, takové zvíře ovládat. Vy to máte s plničkama "jednodušší"

janaa
napsal(a):
Všichni moji psi odcházeli po narkoze po svých. Jasný, byli jak po dlouhý party s opicí a kocovinou, ale normálně pohyblivý. Do auta jsem jim pomáhala,a po příjezdu domů spíš musela hlídat,aby z toho kufru neseskočili samostatně. Jasný, pak zalezli a spali, ale normálně vnímali a byli schopní pohybu bez omezení. V jiném stavu bych si psa ani nevzala, při probouzení se může lecos zkomplikovat, takže jedině psa, co je ready
Ale dyť jo, pes se mi šel doma normálně napít a po hodině i chtěl čurat....asi málo čekám a beru psa hned co zvedne hlavu...
napsal(a):
Jo viděla jsem pár takových videí, kde majitel bulíka vyloženě táhne po zemi, a bulík v klidu leží a je mu to úplně fuk . A co jsem se tak bavila s majiteli, tak skoro každý z nich to minimálně jednou zažil .
U nás se nestává, že by psi nechtěli na procházku (krom toho když prší), ale u feny jsem řešila opak - že nechtěla domů. Ale to bylo jen na volno, prostě se sekla, sedla si, bylo ji jedno, že všichni jdeme dál, ona prostě nešla a zůstala tam sama. Tím mě docela překvapila, když to předvedla hned na první trošku delší procházce jako malinké závislé štěňátko . Ale stačilo ji připnout na vodítko a šla. Ona to teda dělala vyloženě na jednom a tom samé místě (na takovém jakoby rozcestí kousek od baráku), takže jsem to pak začala dělat tak, že jsem ji na vodítko připínala o kousek dřív. No a občas to zkusí když jsem na procházce autem a máme jet domů, tak se jí nechce do auta, ale vždycky nakonec jde.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Vám to nejde rozjet, a mně zase zastavit😂
Jako teď když jsem nemocná, je to s nima fakt na hlavu 🙄
No jsem taky nemocná, zatím nemám vycházky, plížím se se psem jen v noci a brzo ráno a dcera ty její záseky svádí na to, že se mnou chce být doma, že si mě hlídá....prostě fena je zvyklá chodit ven převážně jen se mnou, ale už byla s dcerou několikrát venku na půl dne, až jsem i volala, kde jsou, jestli je pes živej.
Já bych si nikdy nepořídila placaté čumáky, to je myslím jedno z těch, kde jsem si skoro jistá. Jinak nikdy neříkej nikdy, že. Dále bych si nepořídila asi chrty, někteří se mi i celkem líbí, ale tak nějak to asi není pes pro mě, i když verim, že jsou super. A nechtěla bych vyloženě ostré psy, takže echt hlídací pastevce nebo psy, kteří žerou jiné psy. Celkově mám ráda pozitivně naladěné psy, takové kteří milují všechny a všechno, tak nějak ke mně asi padnou. I když nemám pravého labradora, ale chtěla jsem ho, tak dalšího asi zatím ne (nechci říkat určitě, protože jejich povahu miluju, takže je možné, že zas někdy), ráda bych zkusila i jiná plemena nebo křížence. A už nikdy nekoupim psa bez pp (nepočítám útulek nebo křížence za flašku vína). A k té Ťapce, mi připomnělo, že jsem tu dlouho neviděla "tapinu", měla jsem ji ráda, neví o ní někdo něco? :)
napsal(a):
No jsem taky nemocná, zatím nemám vycházky, plížím se se psem jen v noci a brzo ráno a dcera ty její záseky svádí na to, že se mnou chce být doma, že si mě hlídá....prostě fena je zvyklá chodit ven převážně jen se mnou, ale už byla s dcerou několikrát venku na půl dne, až jsem i volala, kde jsou, jestli je pes živej.
Škoda, ze ti psi nejdou dát do kolotoče jako koně - teď bych to docela uvítala🤫
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Škoda, ze ti psi nejdou dát do kolotoče jako koně - teď bych to docela uvítala🤫
Jedině něco takového , ale nevím, zda by to vaše psy bavilo. Naši to dělají na tréninku a můžou se zbláznit radostí, jen to vidí
https://www.youtube.com/watch?v=ddoaokqFWnc&ab_channel=Slavom%C3%ADrJanou%C5%A1ek
https://www.youtube.com/watch?v=AC6MM1lI4kU&ab_channel=BartS
https://www.youtube.com/watch?v=vz8j-tyDvko&ab_channel=JeremyG
Ne, na vylítání a trénink je to super, ale hlavu to neunaví.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Může být lehce zmatený, může jít nejistě, ale psa který je placatý by vet vydat vůbec neměl.
Měla jsem operovaných x psů, ale NIKDY se mi nestalo, že bysme psa z veteriny nesli - toho by nám prostě nevydali.
To je třeba pro mě zajímavé, v létě jsme dělali rtg DKK a pes se nám jakž takž probral až 14 hodin po uspani. Když druhý den pořád zvracel a neudržel vodu, skončil na kapackach já total v nervech, že mi jedna narkoza odrovna psa.
Ale to že by měl odejít po svých, to nám neřekli, nám bylo řečeno, že pokud už se zveda do hrudní polohy, uz je cajk a můžeme jet...

marcelaamax
napsal(a):
Jedině něco takového , ale nevím, zda by to vaše psy bavilo. Naši to dělají na tréninku a můžou se zbláznit radostí, jen to vidí
https://www.youtube.com/watch?v=ddoaokqFWnc&ab_channel=Slavom%C3%ADrJanou%C5%A1ek
To je vtipné, jak ten pes běhá jak blázen a nic z toho, jsem koukla jen na jedno video, ale dostane tu kořist? :-) Megínek by běžela jednou tam a zpět a pak by mě seřvala :-)
Ale ještě se dá pes naučit třeba hrát na piano a tak, panička špunty do uší a je to.
https://www.youtube.com/watch?v=sLZuBrZ1DsY&ab_channel=LiamThompson
napsal(a):
To je třeba pro mě zajímavé, v létě jsme dělali rtg DKK a pes se nám jakž takž probral až 14 hodin po uspani. Když druhý den pořád zvracel a neudržel vodu, skončil na kapackach já total v nervech, že mi jedna narkoza odrovna psa.
Ale to že by měl odejít po svých, to nám neřekli, nám bylo řečeno, že pokud už se zveda do hrudní polohy, uz je cajk a můžeme jet...
Nám teda při RTG rovnou řekli, že nám fenu dají až bude schopná chodit. Ale probrala se (a chodila) rychle... Jen byl trošku zmatená a motala se. Ale z veteriny do auta odešla po svých.
napsal(a):
To je vtipné, jak ten pes běhá jak blázen a nic z toho, jsem koukla jen na jedno video, ale dostane tu kořist? :-) Megínek by běžela jednou tam a zpět a pak by mě seřvala :-)
Ale ještě se dá pes naučit třeba hrát na piano a tak, panička špunty do uší a je to.
https://www.youtube.com/watch?v=sLZuBrZ1DsY&ab_channel=LiamThompson
No jestli kořist dostane, to asi záleží konkrétně na tom člověku, co to dělá . U nás na tréninku kořist nedostane - teda ne tu konkrétní co je na tom, ale mám u sebe jiný střapec a ten jim dám.
Některým psům ani žádný jiný střapec nedávají, a stejně běhají jak blázni .
A když vezmu coursing, tak tam se pes do střapce sice zakousne (přes košík), ale následně je taky odveden a bez kořisti.
A nebo pak tohle no
https://www.youtube.com/watch?v=B_KxWxpFmz8&ab_channel=ScooterDog
marcelaamax
napsal(a):
No jestli kořist dostane, to asi záleží konkrétně na tom člověku, co to dělá . U nás na tréninku kořist nedostane - teda ne tu konkrétní co je na tom, ale mám u sebe jiný střapec a ten jim dám.
Některým psům ani žádný jiný střapec nedávají, a stejně běhají jak blázni .
A když vezmu coursing, tak tam se pes do střapce sice zakousne (přes košík), ale následně je taky odveden a bez kořisti.
A nebo pak tohle no
https://www.youtube.com/watch?v=B_KxWxpFmz8&ab_channel=ScooterDog
to je borec. to je briard?
marcelaamax
napsal(a):
Oni k tomu lítání nepotřebují ani tu návnadu - lítají jak paka i bez toho, ale potřebují dostat úkoly, a na to teď úplně nemám - 3 dny už je na ně prostě moc.
marcelaamax
napsal(a):
Ty jo, to fakt u nekterych psu funguje? Jako dlouhodobe? By se mi na to vybodli, kdyz by zjistili,ze se korist nekoná
janaa
napsal(a):
Ty jo, to fakt u nekterych psu funguje? Jako dlouhodobe? By se mi na to vybodli, kdyz by zjistili,ze se korist nekoná
Já bych se spíš bála, ze se tím psi naučí lovit ptáky na obloze - jeden náš pes, když byl mladej to dělal, a byl úplně v tranzu schopný běžet 2 km za ptákem vysoko na obloze, a nevnímal svět okolo 👎
U nás to funguje, dlouhodobě. Ptáky na obloze mi ani jeden pes neloví. Akorát pes to musí běhat s košem, jinak by si vyskočil a návnadu sundal.
A znám hooodně bullu, kteří to takhle dlouhodobě běhají a ok. To je podobný, jako když dám psa na ten běhací pás (to zase tak často neděláme, spíš jsme to jen zkoušeli v rámci tréninku) a pes mi ten pás rozběhne sám, a nepotřebuje ani žádnou návnadu, má prostě radost, že běží .
Jinak mi tohle ale neděláme zase nějak jako úplně hodně často, doma to nemám (i když už jsem nad tím uvažovala) takže jen na tréninku. Co ale děláme je to, že si stoupneme na louce (nebo na zahradě) daleko od sebe, každý jeden puller v ruce a fena mezi námi běhá - on už ji ani ten puller nezajímá, běhá mety a má radost z toho, že běží, a ještě si vždycky u nás radostně štěkně . Na konci ten puller dostane, ale je naučená běhat několik koleček bez zastavení a s tím, že puller mám za zády. Takže je to v podstatě to samé, i když teda bez pohybující se návnady. Ale třeba pes ten by se mi na tohle vykašlal...Na druhou stranu zase třeba úplně v klidu dokáže plavat půl hodiny ve vodě za střapcem na udičce (to oba psi) a ví, že ho dostane až na konci, až vyleze z vody. A když mi takhle plavou oba psi a zapomenu si vzít druhý střapec, tak ho nedostane ani jeden.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Přesně. U nás se navíc v přítomnosti veterinářky musí vyprázdnit (alespoň vyčůrat), kromě toho, že odejde po svých. Jinak psa nepropustí.

napsal(a):
Přesně. U nás se navíc v přítomnosti veterinářky musí vyprázdnit (alespoň vyčůrat), kromě toho, že odejde po svých. Jinak psa nepropustí.
Byl jednou jeden přispaný pes, kterému zašívali nohu, docela roztomile "spinkal", musel dostat víc než běžně (asi rozbitý), jenže panička vypadala blbě, pes seskočil ze stolu a šel to řešit, na zemi psa doktorka chvíli přemlouvala, nohu došila, panička začala vypadat lépe, načež pes si ustlal na zemi a usnul, odtamtud se nesl, nebo tam všichni na zemi sedí dodnes :)
napsal(a):
Byl jednou jeden přispaný pes, kterému zašívali nohu, docela roztomile "spinkal", musel dostat víc než běžně (asi rozbitý), jenže panička vypadala blbě, pes seskočil ze stolu a šel to řešit, na zemi psa doktorka chvíli přemlouvala, nohu došila, panička začala vypadat lépe, načež pes si ustlal na zemi a usnul, odtamtud se nesl, nebo tam všichni na zemi sedí dodnes :)
Tak u nás by tam klidně seděli dodnes, ale psa by prostě nevydali - ani můj dvorní vet, ani na VFU, tím jsem si jistá.
Ono totiž existuje něco jako probouzecí injekce.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Oni k tomu lítání nepotřebují ani tu návnadu - lítají jak paka i bez toho, ale potřebují dostat úkoly, a na to teď úplně nemám - 3 dny už je na ně prostě moc.
no a to ten klabatej bulík s přehledem zvládne, válet se, ale i jít na kraj světa, když to s ním umíte.....
Becy

XXX.XXX.0.163
Nechtěla bych naprostou většinu psů :D
Nic nad 15 kilo, žádné bull psy (ty doslova a naprosto nenávidím), nechtěla bych žádného pracovního psa, nebo loveckého.
Rozhodně bych nechtěla frbula nebo mopse a jiné ploché čumáky. Líbí se mi, ale pro můj způsob života jsou nepoužitelní. Možná bych to odpustila Bostonkovi.
Nechtěla bych ani nic extra mini (jork, čivava), nic s vypoulenýma očima ani bílého. Ani nic "basetoidního" nebo jezevčíka.
Máme přerostlého jorka a těch pět kilo je tak akorát, je skvělej, ale fakt nechci riskovat, že z budoucího jorka by byla 2kg rukavice.
Do budoucna si představuji buď malého Knírače nebo Australského teriéra, nebo nejlépe nějakého Voříška. :) A nebo mexického naháče, to je takový supr exot. :D

marcelaamax
napsal(a):
Nám teda při RTG rovnou řekli, že nám fenu dají až bude schopná chodit. Ale probrala se (a chodila) rychle... Jen byl trošku zmatená a motala se. Ale z veteriny do auta odešla po svých.
to předpokládám byla ale sedace, ne celková anstezie, pokud má veterina i ventilátor tak intubace(z toho jsem jednou málem viděla čeně-mdloby a musela jsem odejít, pes vám v rukách odpadne a hned na něj jdou s hadicí do krku)....to že je antidotum proti anestezii ví snad každý...ale je to jedno, každej vet je asi jinej, jednou jsem nechala psinu na veterině-klinika, pěkné podmínky- po zákroku vyspinkat do druhého dne v klícce, neb co jsem jednou s ní zažila už bych nechtěla opakovat....neustále pes na nohách a na cestě .....no mám takovou kacířskou myšlenku, nenechá si to vet proplatit, tu dobu strávenou probíráním na veterině? já jak mám psa ve sternální poloze, beru a jedu....vet nic nenamítá...prostě jiné kraje.
marcelaamax
napsal(a):
3 dny už by bylo na moje psy taky moc, teda pokud by zrovna ty tři dny nepršelo, to by pak byli i rádi . Ne ono když prší a nechtějí ven, tak jim pak večer stejně doma začne hrabat.
No a třeba během hárání by byl moc i jeden den a zblázníme se doma všichni
No, o hárání ani nemluvte - to teď čeká nás, a do toho má ještě pes v té době krýt cizí fenu, takže to bude taky veselo, když si vrzne, a doma bude mit pod nosem háravku... 🙄
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, o hárání ani nemluvte - to teď čeká nás, a do toho má ještě pes v té době krýt cizí fenu, takže to bude taky veselo, když si vrzne, a doma bude mit pod nosem háravku... 🙄
No, tak to budete mít veselo. U nás už je to 17 den, už zase můžou být v jedné místnosti, ale pořád chce pes fenu oňufávat a musím to hlídat. Vždycky je to tak cca do 12-14 dne úplně v pohodě, pak dva dny bláznění, pak se to trochu uklidní, ale nějak trvá než to úplně odezní .
napsal(a):
to předpokládám byla ale sedace, ne celková anstezie, pokud má veterina i ventilátor tak intubace(z toho jsem jednou málem viděla čeně-mdloby a musela jsem odejít, pes vám v rukách odpadne a hned na něj jdou s hadicí do krku)....to že je antidotum proti anestezii ví snad každý...ale je to jedno, každej vet je asi jinej, jednou jsem nechala psinu na veterině-klinika, pěkné podmínky- po zákroku vyspinkat do druhého dne v klícce, neb co jsem jednou s ní zažila už bych nechtěla opakovat....neustále pes na nohách a na cestě .....no mám takovou kacířskou myšlenku, nenechá si to vet proplatit, tu dobu strávenou probíráním na veterině? já jak mám psa ve sternální poloze, beru a jedu....vet nic nenamítá...prostě jiné kraje.
Ne, nikdy si nenechali proplatit tu dobu probouzení, pes dostal pelíšek, pokud to bylo po delsím zákroku tak i přikrývku (mají pak problémy s termoregulací) a kapačku - prostě na lepších pracovišťích je toto normalní standard.
Ale už jsem se setkala i s tím, že mi jeden vet hned po pozdravu mezi dveřmi složil psa jednou dobře miřenou do žíly, aniž by psa zvážil, nebo nedej bože pred uspáním vyšetřil, a zatímco mi psa rentgenoval, tak přes dveře ordinoval, aniž by ty pacienty viděl - inu jiný kraj, jiný mrav...
napsal(a):
Jo to byla sedace. Taky mi fena odpadla v rukách a ten pocit nic moc. Přítel pak ještě veterináři pomáhal držet fenu v nějaké určité poloze, pak už pomáhala sestřička. Myslím si, že i s rentgenama to celé trvalo tak hodinu, hodinu a půl, než nám fenu vydali. Ta už nás nadšeně vítala a běžela hned k nám. Akorát potom se trochu motala, jak jsem psala. I v autě byla trošku mimo, doma pak pořád měnila polohy a chodila z jednoho pelechu na druhý a tak. Ale večer už byla úplně v pohodě.
Neplatili jsme za to nic(na klinice), ale tak jednalo se o poměrně krátkou dobu a myslím, že už to je započítané v ceně těch rentgenů. Když jsem nechávala fenu u mého veterináře na kapačce, tak jsem za to taky neplatila nic, a to tam byla dvakrát půl dne.
marcelaamax
napsal(a):
No, tak to budete mít veselo. U nás už je to 17 den, už zase můžou být v jedné místnosti, ale pořád chce pes fenu oňufávat a musím to hlídat. Vždycky je to tak cca do 12-14 dne úplně v pohodě, pak dva dny bláznění, pak se to trochu uklidní, ale nějak trvá než to úplně odezní .
U nás to taky bývá takto nějak, ale teď to bude komplikované tím krytím, a navíc chci naší háravku zneužít jako "návnadu" pro jeho odběr semene, protože on zase není takový lidumil, aby na sebe jen tak nechal někoho sahat v takové situaci.

...dobré i je nastrkat tomu psovi pod přikrývku ještě lahve s teplou vodou, dělám doma...jinak je pořád studenej jak žába....kapačku měla jednou a pěkně se doma po tom zechcala na pelechu (to mám hrůzu, že by mohla v kotci na veterině s kapačkou i bez nastydnout, pokud kotce nejsou fešácký ).....většinou si čekám v blízkosti veteriny a jak je hotovo a pes kouká jedem dom-říkám do nemocnice na následnou péči.....ale už mlčím
napsal(a):
...dobré i je nastrkat tomu psovi pod přikrývku ještě lahve s teplou vodou, dělám doma...jinak je pořád studenej jak žába....kapačku měla jednou a pěkně se doma po tom zechcala na pelechu (to mám hrůzu, že by mohla v kotci na veterině s kapačkou i bez nastydnout, pokud kotce nejsou fešácký ).....většinou si čekám v blízkosti veteriny a jak je hotovo a pes kouká jedem dom-říkám do nemocnice na následnou péči.....ale už mlčím
Já si u psa při probouzení byla, a na VFU pooperační pacienty nedávají do kotce. Když už tak do klece, která je uvnitř, pes má pod sebou deku, a pokud je potřeba, tak ho hlídají studenti.
Jinak jsem si při všech zakrocích počkala, a pes se probouzel už se mnou.

No tak já zatím byla u probouzení vždycky, neumím si představit, že by se pes probudil a já nikde.
Když byl pes v únoru na vyříznutí bulky, tak už byl probuzenej, ale nemohl se postavit na zadní nohy, vet se mi ho vůbec nesnažil odlifrovat do auta, naopak, abych byla klidná, tak mi řekl, že někdy to trvá důl, než se pes na zadní postaví a akorát, když začal mít tendenci se zvedat, tak mi šel pomoct, abychom ho na ty nohy postavili, protože mu to klouzalo....když si ještě kecnul a lehnul, tak prostě čekáme dál.
Ja ešte doplním za seba.
Nikdy čivavu,jorka,buldočka,naháča a všetky tie "mini prachovky"...nič proti,len teda nie je to nič pre mňa. Ďalej som vylúčila nemeckú dogu kvôli nízkemu veku úmrtia. Obrovský rešpekt mám pred KAO,takže tiež nič. Bullíci,NO a ČSV by mi nesedeli povahovo. Ďalšie lovecké plemeno už tiež nie,nakoľko čas nepustí a keby sa Nefret po tejto stránke nevenuje odmala otec, polovne vedená by nebola vôbec.
Ja som fakt asi klasik, miluje veľkých huňatých medvedov s obrovským srdcom, ktorí zvládnu aj potulky lesom,aj válanie sa po gauči, milujú vodu a hlavne sú bezhranične oddaní Pre niekoho možno nuda, pre mňa značka ideál
A som nesmierne rada,že táto diskusia si ide svojím životom bez toho,aby tu niekto niekoho kritizoval,urážal a napádal,ako tu už bohužiaľ býva zvykom
NIKDY :
- obří plemeno ( opravdu není prča, když psa neunesete - na jedné z posledních procházek nám vlčák najednou upadl a nešel, kdyby nebyl manžel který ho donesl v náručí - ja bych to nedala )
- úplně pidi plemena
- nic hodně chlupatého
- lovecke plemeno a pak "ostřejší, agresivnější nebo bojové" plemeno ...
- asi už ani mopse - mam dva, jsou to úžasni pejskové, s úžasnou povahou a vzhledem - ale Velké minus je jejich dýchání v létě. to mě mrzí za ne 😐 když vid jak by chtěli behat ale.prostě to nedají👎
Shrnutí - plemeno krátkosrsté, max střední velikosti, 😀

Já třeba zatím stále tápu v tom, co a kdy si pořídit, ale vím, co si (asi :D) nikdy nepořídím.
Nechci žádného psa, který by byl menší, než naše kočky (vlastně až na výjimky nic, co by mi bylo pod kolena). Celkově ty malé psy moc nemusím, ke všem jorkmutům a jakočivavám mám spíš averzi a nic podobného bych nechtěla. Z těch (pro mě) menších plemen bych přemýšlela asi jen o shibě.
Dál bych nechtěla žádného placatého čumáka, pudla, knírače - ti se mi vůbec nelíbí.
Určitě bych si nepořídila žádného ohaře, honiče, ani vyloženě pracovního psa. Nechtěla bych psa, co potřebuje pořád něco dělat, jako třeba borderka a ani žádného seveřana nebo bull psa.
Bydlíme v bytě a zatím asi dlouho budeme (pokud ne na pořád), takže bohužel musím vyřadit obrovské psy, hodně chlupaté psy...líbí se mi lapinka, ale s tou její srstí do bytu nevím nevím...
Nechtěla bych dogu (i když to jsou krásní psi a velmi je obdivuji) kvůli jejímu dožití, i když ta by v bytě být klidně mohla...stejně tak bych nechtěla vlkodava.
Nejvíc mě to táhne k japonským plemenům, ale tam nemám zase dost zkušeností (vlastně zatím žádné) a pokud bych neměla v okolí nějakého mentora, tak bych do toho zatím nešla, krom té shibinky, která je sice psychicky snad i náročnější, než akity, ale je malá, unesitelná a fyzicky zvládnutelná, kdyby bylo nejhůř. A taky toho velkého psa (což akity jsou) do bytu a ještě ke kočkám...asi spíš ne .
Líbí se mi chrti jak vzhledem, tak povahou, ale máme kočky, takže taky otazník...
No nakonec stejně asi možná skončím u nějaké té kraťandy (víc se mi tedy líbí ty americké kolie, které mají taky krátkosrstou variantu, ale má je tu jen jedna chovka dovezené z USA a ta cena je dost jinde), pořád se mi to jeví jako nejideálnější možnost do začátku ...a nebo nějaký útulkáček, co nebude mít problém s kočkama. Pořád mám čas si všechno pořádně promyslet. Příteli se líbí BŠO, ale odrazují ho ty chlupy, jelikož už máme doma kočičího trousitele bílých chlupů a i přes časté uklízení, sušičku a denní luxování robotickým vysavačem jsou stejně všude ...náš kocour taky sice líná, ale jak je tmavý, není to skoro nikde vidět. Mě jsou chlupy tak nějak jedno, jen jsem vyřadila dost věcí na doma, které ty chlupy vyloženě až magneticky přitahovaly, jelikož to z toho nešlo pořádně ani dolů .
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já si u psa při probouzení byla, a na VFU pooperační pacienty nedávají do kotce. Když už tak do klece, která je uvnitř, pes má pod sebou deku, a pokud je potřeba, tak ho hlídají studenti.
Jinak jsem si při všech zakrocích počkala, a pes se probouzel už se mnou.
S předchozím psem jsem na kapačce vždycky byla já - jezdili jsme ho HK na kliniku, mě by se nevyplatilo jet domů. Pes dostal pelíšek, já si sedla vedle něho a kapalo se.
Fenu jsem u našeho veta na kapačce nechávala - mají tam klece vevnitř, s pelíškama, a sestřičky ty psy i venčí - teda podle toho jestli jsou schopní (psi )..A vím, že je tam o ně dobře postaráno.
Psa jsem na pohotovosti na kapačce nenechala, protože ten by to sám nedal. Takže nám dali kapačku do čekárny a nedali nám ani pitomou deku, psa nechali ležet na zemi, na dlažbě. A to bylo na vyhlášené klinice. Takže jsme si skočili do auta pro pelech a deku. Pak jsme jezdili na kapačky už na naší veterinu a to byl jiný luxus , tam mi poskytli místnost za ordinací, psovi dali krásný pelíšek, mě židli a nechali nás tam v klidu, jen chodili kontrolovat.
Edit.: a oni na nějaké veterině opravdu dávají psy s kapačkou nebo po operacích do kotců?
marcelaamax
napsal(a):
S předchozím psem jsem na kapačce vždycky byla já - jezdili jsme ho HK na kliniku, mě by se nevyplatilo jet domů. Pes dostal pelíšek, já si sedla vedle něho a kapalo se.
Fenu jsem u našeho veta na kapačce nechávala - mají tam klece vevnitř, s pelíškama, a sestřičky ty psy i venčí - teda podle toho jestli jsou schopní (psi )..A vím, že je tam o ně dobře postaráno.
Psa jsem na pohotovosti na kapačce nenechala, protože ten by to sám nedal. Takže nám dali kapačku do čekárny a nedali nám ani pitomou deku, psa nechali ležet na zemi, na dlažbě. A to bylo na vyhlášené klinice. Takže jsme si skočili do auta pro pelech a deku. Pak jsme jezdili na kapačky už na naší veterinu a to byl jiný luxus , tam mi poskytli místnost za ordinací, psovi dali krásný pelíšek, mě židli a nechali nás tam v klidu, jen chodili kontrolovat.
Edit.: a oni na nějaké veterině opravdu dávají psy s kapačkou nebo po operacích do kotců?
Náš pes když chodil na infuze tak jsme ho vozili ráno, zavřeli ho do "klece" a večer jsme si ho vyzvedávali.
V našem městě totéž - vykachlíkovaný zamřížovaná klec v suterénu.
přes den je venčili. Být jsme tam s ním nemohli, nebylo ani kde.
GAELLE
napsal(a):
Nebyla jiná volba. Oboje byly kliniky. A co s ním dělali v Brně to vůbec netuším.
Nejhorší bylo že to bylo vůbec poprvé kdy zůstal někde sám bez nás a ještě k tomu nemocný. ale zvládl to, měl sebou jen naše oblečení chudák.
Njn, ale právě proto, že vím jak to na mnohých veterinách chodi, už jsem dvojnásobně opatrná - pokaždé když jsem musela jít někam jinam (třeba se neco podělalo na dovolené), tak pro mě byl přístup nebo odbornost tamních vetů dost studenou sprchou🙄
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Njn, ale právě proto, že vím jak to na mnohých veterinách chodi, už jsem dvojnásobně opatrná - pokaždé když jsem musela jít někam jinam (třeba se neco podělalo na dovolené), tak pro mě byl přístup nebo odbornost tamních vetů dost studenou sprchou🙄
Já chápu že k vám mají na VFU jiný přístup (darování krve atd.) Ale sám Vávra nám říkal že pes musí být připojen k infuzi v kuse že nechat vykapat pár hodin je k ničemu. Nevím jak bychom to udělali když jsme ze středních Čech a přítel musel jezdit do práce. Prostě jsme ho tam ty 4 nebo 5 dní museli nechat.
No a tady u nás bez komentáře - neuměli mu ani změřit tlak. A to byly dvě kliniky žádný vesnický vet ani šarlatán který ho nakonec "uspal".
Jak v našem městě tak ve vedlejším to bylo stejné - ráno přivézt, nechat připojit, s kanylou si ho večer vyzvednout.
Kousek je nemocnice Český Brod a tam bychom s ním taky pobývat nemohli.
Chápu když má někdo infuzi na dvě hodiny že tam se psem sedí ale tady to prostě nešlo.
Bylo mi ho líto ale dělali jsme co jsme mohli. Stejně to dopadlo blbě ale to už je jiná písnička.

Marcela: Edit.: a oni na nějaké veterině opravdu dávají psy s kapačkou nebo po operacích do kotců
Určitě ne, myslela jsem klasickej vnitřní kotec- klec, to jen jak má pišišvor slovo kotec spíš spojovat s venkem, tak si to tak z mého psaní přebrala , ale mohla u toho víc myslet- ven snad psy nedává po operaci nikdo
k tématu: můj sen byl v pubertě dobrman nebo boseron- samozřejmě podle |Angeliky, žejo(a jsem zatížená na černou s pálením)...samozřejmě německý ovčák, doga, vlkodav. Každý určitě chtěl Gora- bílého psa.
Vzhledem k věku se malých psů nebojím a určitě mě nějaký pinďa nemine, je to skladné, seže toho málo, dáte to do tašky na kolo a můžete kamkoliv(se současným psem jedině autem) vejde se do lodi a nezabírá kdekoliv místo jedné dospělé osoby
Edit: a může jich mít víc-konečně smečka, a pokud už nebudu stačit na výchovu tak mě nestrhnou na zem.
Když já nevím, já bych prostě psa třeba na veterině celý den samotného nechat nemohla, myslím si, že by to nedopadlo dobře ani pro personál veteriny. Pokud by to nebyl nějaký život ohrožující stav a pes nemusel být 24/7 pod kontrolou, tak bych se asi domluvila tak, že bych si vzala kapačku domů. To by nám na té "vesnické" veterině zařídili. A celkově mám s tou vesnickou veterinou jen ty nejlepší zkušenosti...
Když jsem volala chovatelce, že fenu musím nechat na kapačkách, tak chovatelka hned spustila, ať ji tam hlavně nenechávám přes noc, že to tihle psi špatně snáší a že jí to spíš ublíží, psychicky. Čemuž věřím... Pokud by bylo nutné nechat kapat přes noc, tak si oba psi nechám "napíchnout" asi doma...

A píchnout ATB, jakoukoliv inj.do vlastního psa zvládnete?
GAELLE
napsal(a):
Já chápu že k vám mají na VFU jiný přístup (darování krve atd.) Ale sám Vávra nám říkal že pes musí být připojen k infuzi v kuse že nechat vykapat pár hodin je k ničemu. Nevím jak bychom to udělali když jsme ze středních Čech a přítel musel jezdit do práce. Prostě jsme ho tam ty 4 nebo 5 dní museli nechat.
No a tady u nás bez komentáře - neuměli mu ani změřit tlak. A to byly dvě kliniky žádný vesnický vet ani šarlatán který ho nakonec "uspal".
Jak v našem městě tak ve vedlejším to bylo stejné - ráno přivézt, nechat připojit, s kanylou si ho večer vyzvednout.
Kousek je nemocnice Český Brod a tam bychom s ním taky pobývat nemohli.
Chápu když má někdo infuzi na dvě hodiny že tam se psem sedí ale tady to prostě nešlo.
Bylo mi ho líto ale dělali jsme co jsme mohli. Stejně to dopadlo blbě ale to už je jiná písnička.
Myslela jsem to tak, že bych nenechala psa tam, kde ho nechají někde v suterénu na kachličkách, ne že bych nenechala psa na hospitalizaci.

napsal(a):
Já třeba zatím stále tápu v tom, co a kdy si pořídit, ale vím, co si (asi :D) nikdy nepořídím.
Nechci žádného psa, který by byl menší, než naše kočky (vlastně až na výjimky nic, co by mi bylo pod kolena). Celkově ty malé psy moc nemusím, ke všem jorkmutům a jakočivavám mám spíš averzi a nic podobného bych nechtěla. Z těch (pro mě) menších plemen bych přemýšlela asi jen o shibě.
Dál bych nechtěla žádného placatého čumáka, pudla, knírače - ti se mi vůbec nelíbí.
Určitě bych si nepořídila žádného ohaře, honiče, ani vyloženě pracovního psa. Nechtěla bych psa, co potřebuje pořád něco dělat, jako třeba borderka a ani žádného seveřana nebo bull psa.
Bydlíme v bytě a zatím asi dlouho budeme (pokud ne na pořád), takže bohužel musím vyřadit obrovské psy, hodně chlupaté psy...líbí se mi lapinka, ale s tou její srstí do bytu nevím nevím...
Nechtěla bych dogu (i když to jsou krásní psi a velmi je obdivuji) kvůli jejímu dožití, i když ta by v bytě být klidně mohla...stejně tak bych nechtěla vlkodava.
Nejvíc mě to táhne k japonským plemenům, ale tam nemám zase dost zkušeností (vlastně zatím žádné) a pokud bych neměla v okolí nějakého mentora, tak bych do toho zatím nešla, krom té shibinky, která je sice psychicky snad i náročnější, než akity, ale je malá, unesitelná a fyzicky zvládnutelná, kdyby bylo nejhůř. A taky toho velkého psa (což akity jsou) do bytu a ještě ke kočkám...asi spíš ne .
Líbí se mi chrti jak vzhledem, tak povahou, ale máme kočky, takže taky otazník...
No nakonec stejně asi možná skončím u nějaké té kraťandy (víc se mi tedy líbí ty americké kolie, které mají taky krátkosrstou variantu, ale má je tu jen jedna chovka dovezené z USA a ta cena je dost jinde), pořád se mi to jeví jako nejideálnější možnost do začátku ...a nebo nějaký útulkáček, co nebude mít problém s kočkama. Pořád mám čas si všechno pořádně promyslet. Příteli se líbí BŠO, ale odrazují ho ty chlupy, jelikož už máme doma kočičího trousitele bílých chlupů a i přes časté uklízení, sušičku a denní luxování robotickým vysavačem jsou stejně všude ...náš kocour taky sice líná, ale jak je tmavý, není to skoro nikde vidět. Mě jsou chlupy tak nějak jedno, jen jsem vyřadila dost věcí na doma, které ty chlupy vyloženě až magneticky přitahovaly, jelikož to z toho nešlo pořádně ani dolů .
Tak zrovna náš afgán neměl s kočkama absolutně problém....mámina kocoura obcházel obloukem, protože ten neměl zájem se kamarádit, ale byl zamilovanej do sousedovic kotěte, takže jsme si kotě chodili i půjčovat...resp. když vlezlo k nám na zahradu, tak jsem se zeptala, zda si ho můžeme vzít na chvíli domů....chrťák o něj pečoval, jak o vlastní, leželi spolu na gauči....no prostě "kočičí máma" jak vyšitá.
Stejně tak pečoval i o mladý od morčat....rodinka se pásla na trávě, popoběhla, jedno mládě to nestihlo, začalo kvíkat, pes, co se do té doby válel u pasoucí se skupinky, v tu ránu na nohou a tradá k morčákovi.
Na rozdíl od ber-berů, ty by je zakousli.
Myslím, že většina štěňat co vyroste s kočkama nemá se "svojí" kočkou žádnej problém, to spíš kočka může bejt pěknej rapl.
napsal(a):
Marcela: Edit.: a oni na nějaké veterině opravdu dávají psy s kapačkou nebo po operacích do kotců
Určitě ne, myslela jsem klasickej vnitřní kotec- klec, to jen jak má pišišvor slovo kotec spíš spojovat s venkem, tak si to tak z mého psaní přebrala , ale mohla u toho víc myslet- ven snad psy nedává po operaci nikdo
k tématu: můj sen byl v pubertě dobrman nebo boseron- samozřejmě podle |Angeliky, žejo(a jsem zatížená na černou s pálením)...samozřejmě německý ovčák, doga, vlkodav. Každý určitě chtěl Gora- bílého psa.
Vzhledem k věku se malých psů nebojím a určitě mě nějaký pinďa nemine, je to skladné, seže toho málo, dáte to do tašky na kolo a můžete kamkoliv(se současným psem jedině autem) vejde se do lodi a nezabírá kdekoliv místo jedné dospělé osoby
Edit: a může jich mít víc-konečně smečka, a pokud už nebudu stačit na výchovu tak mě nestrhnou na zem.
Existují i vnitřní kotce (např. na té VFU, a nejen tam), a jsou to opravdu kotce. Na pooperačním mají co já vím všude klece. A jinak já jsem žádnou otázku kotec x klec neřešila, takže jsem to nemohla nijak přebrat, ani u toho víc myslet.

My třeba jednou moji první fenku taky museli nechat na klinice v kleci na kachlíčkách, ale byla to akutní pyometra a poprvé, kdy musela někde zůstat. Rvalo mně to srdce, ale nebylo zbytí, bylo to v noci, ráno ji operovali. Měla jsem o ni hrozný strach, ráno po operaci jsme hned volali a odpoledne tam jeli. Podruhé tam byla, když měla mrtvici, to měla svůj pokojík a chodili s ní na zahradu, která byla za klinikou. Chválili, jak je vzorný pacient, jenže to bylo spíš tak, že jsem tam nebyla já a ona prostě rezignovala. Vždy, když jsme přijeli, rozběhla se ven k autu. Až přišly další problémy, tak už jsme ji nikam nevezli.
Andrýsek3
napsal(a):
Jen když už se tu zmiňují ty veteriny, V Brně sháním už veterináře, ke kterému budeme chodit. Doteď jsem měla věta v Trutnově, ale už tu bydlíme rok, tak by to chtělo i tady. Bydlím asi 2 zastávky od VFU, je to tedy dobrá volba? Cenově je to klasika?
Na VFU je potřeba vědět za kým jít - pokud jde o porodnu, chirdu, ortopedi, zuby nebo oči, tak je to úplně bez obav, ale na internu bych kromě běžných ukonů šla jen za Vávrou.
Cenově normální městský průměr.
Já mám svého veta v Kohoutovicích - to je frajer, a skvělý diagnostik, ale to máte z ruky.

Andrýsek3
napsal(a):
Jen když už se tu zmiňují ty veteriny, V Brně sháním už veterináře, ke kterému budeme chodit. Doteď jsem měla věta v Trutnově, ale už tu bydlíme rok, tak by to chtělo i tady. Bydlím asi 2 zastávky od VFU, je to tedy dobrá volba? Cenově je to klasika?
Já tam byla spokojená, ale my tam teda nemůžeme jezdit pořád, máme to daleko. Řekla bych, že ceny jsou nižší, než třeba i v jiných regionech na soukromých klinikách, aspoň teda můj dojem.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Na VFU je potřeba vědět za kým jít - pokud jde o porodnu, chirdu, ortopedi, zuby nebo oči, tak je to úplně bez obav, ale na internu bych kromě běžných ukonů šla jen za Vávrou.
Cenově normální městský průměr.
Já mám svého veta v Kohoutovicích - to je frajer, a skvělý diagnostik, ale to máte z ruky.
Aha, takže na běžné věci - očkování, krev apod. Jinam. Ale pokud bych sháněla někoho na srdce, tak přímo odborníka na VFU. Já lkoukala právě na jejich stránky a viděla jsem jak to tam mají rozdělené.
Andrýsek3
napsal(a):
Aha, takže na běžné věci - očkování, krev apod. Jinam. Ale pokud bych sháněla někoho na srdce, tak přímo odborníka na VFU. Já lkoukala právě na jejich stránky a viděla jsem jak to tam mají rozdělené.
Nee, právě ty běžné věci klidně na interně, srdcaře tam mají taky v pohodě, i když naše srdce patří MVDr. Scheerovi, ale na nějaký závažnější interní problém je lepší to mít domluvený s konkrétním doktorem (za mě Vávra), ať tam třeba netrefíte na nějakou slečnu chvilku po škole.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nee, právě ty běžné věci klidně na interně, srdcaře tam mají taky v pohodě, i když naše srdce patří MVDr. Scheerovi, ale na nějaký závažnější interní problém je lepší to mít domluvený s konkrétním doktorem (za mě Vávra), ať tam třeba netrefíte na nějakou slečnu chvilku po škole.
Aha ahaa, tak se tam asi domluvím. Máme to kousek a problémů čím dál tím víc. 🙄
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Myslela jsem to tak, že bych nenechala psa tam, kde ho nechají někde v suterénu na kachličkách, ne že bych nenechala psa na hospitalizaci.
Asi jsem to napsala blbě. Ta klinika je vlastně v RD - vile. Vlastně obě dvě.
V jednom městě měli klece na psy hned vedle vyšetřovny a v tom druhém to bylo v suterénu s východem do zahrady. Kachlíčky byly samozřejmě na zdech a pes ležel na pelíšku. Byl tam jen jednou. Nejdéle byl vlastně v tom Brně a tam víme prd protože ho odvedli a přivedli do ordinace. Faktem je že když nás uviděl radostí se mohl zbláznit. Dali ho tam hodně dohromady. na Vávru též pěji jen chválu. A to jsme ještě měli "protekci". Bohužel za měsíc už bylo vše jinak a za další měsíc byl pod drnem.

Ale tak zase z principu věci těm zvířatům, co jsou na hospitalizaci, není dobře. Víceméně s tím nemají problém. Mají tam klid, vyhřívanou podložku, čistou deku, podle stavu se chodí venčit. Asi si nevybavuju žádný zvíře, co by se z toho hroutilo.
No dobře, kromě Noriny, když jsem jí zaparkovala ve vetcentru abych se mohla po 14 dnech aspoň jednu noc vyspat, volali hned asi za tři hodiny, že to nepůjde. Protože jak nelíbilo, tak dřevěněla. Doma byla v pohodě, takže tohle bylo lepší. Tak jsme to holt musela ještě chvilku bez toho spaní vydržet.
napsal(a):
Ale tak zase z principu věci těm zvířatům, co jsou na hospitalizaci, není dobře. Víceméně s tím nemají problém. Mají tam klid, vyhřívanou podložku, čistou deku, podle stavu se chodí venčit. Asi si nevybavuju žádný zvíře, co by se z toho hroutilo.
No dobře, kromě Noriny, když jsem jí zaparkovala ve vetcentru abych se mohla po 14 dnech aspoň jednu noc vyspat, volali hned asi za tři hodiny, že to nepůjde. Protože jak nelíbilo, tak dřevěněla. Doma byla v pohodě, takže tohle bylo lepší. Tak jsme to holt musela ještě chvilku bez toho spaní vydržet.
jsem ráda že jste to napsala, nám volali dvakrát denně sami od sebe stav, výsledky krve a další a vždy říkali že je v pohodě. myslela jsem si že nám lžou jen aby nás uklidnili. Myslím že blběji to snáší majitelé než zvířata.

GAELLE
napsal(a):
jsem ráda že jste to napsala, nám volali dvakrát denně sami od sebe stav, výsledky krve a další a vždy říkali že je v pohodě. myslela jsem si že nám lžou jen aby nás uklidnili. Myslím že blběji to snáší majitelé než zvířata.
jojo, je to tak. ale zaklapnou se za nimi dveře a je fakt většinou klid. normálně se nechají ošetřovat, jdou se vyčůrat, nakrmit, vomazlit... když jim je natolik dobře, že už by se nelíbilo, tak přece můžou jít domů. ale z principu věci na hospitalizaci jsou z nějakého vážného důvodu.

Nikdy bych si nepořídila bulteriéra, NO, jorkšíra. To jsou až na výjimky naprostí psí dementi. Pardon.
Vždy jsem chtěla německou dogu, ale odrazuje mě také ta přešlechtěnost, zdravotní stránka a váha...
Mám ráda psy středně živé, přátelské a vyrovnané psy s výrazem ve tváři. Může to být klidně i kříženec. A hlavně aby byl omyvatelný - tzn. krátkosrstý .
Miluji ohaře. Nyní mám již pátého a to auvergnéského. Měla jsem i NKO a MOK. Vždy fenky.
Ale srdcovka je stejně maďarský ohař.

Ať vidím jakéhokoli psa, nemůžu říct - fuj, to bych si nikdy nepořídila. Kdysi jsem si to myslela, ale ne.
Ale lidské plémě, to je teda něco

napsal(a):
Nikdy bych si nepořídila bulteriéra, NO, jorkšíra. To jsou až na výjimky naprostí psí dementi. Pardon.
Vždy jsem chtěla německou dogu, ale odrazuje mě také ta přešlechtěnost, zdravotní stránka a váha...
Mám ráda psy středně živé, přátelské a vyrovnané psy s výrazem ve tváři. Může to být klidně i kříženec. A hlavně aby byl omyvatelný - tzn. krátkosrstý .
Miluji ohaře. Nyní mám již pátého a to auvergnéského. Měla jsem i NKO a MOK. Vždy fenky.
Ale srdcovka je stejně maďarský ohař.
Zvláštní...některá plemena bych si taky nepořídila, ale říct o nich, že jsou dementní...?
A to neříkám proto, že jsem měla NO a že jsem potrefená husa...ovřanda byla úplně normální pes, ale to je jedno.
Jasně kolikrát jsem tady třeba napsala o borderách, že mi přijdou tak pracovité, že jim z toho hrabe, ale to co mě přijde jako velké mínus, je naopak pro některé lidi velké plus.
Třeba mě zrovna nevyhovují lovecká plemena typu ohař a to přesně z toho důvodu, že jsou přátelští a já chci psa, co bude milovat mě a mojí rodinu...blízkou rodinu, ale přece o ohařích nenapíšu, že jsou dementi, protože jsou tak přátelští.
Jasně jsou i psi, kteří to mají v palici vypatlaný, ale myslím, že i tady za to může velkou měrou a ve velkém procentu případů "dementní" páníček.
Prostě to slovo "dementi" mi ve spojení se psy přijde....já nevím...nepatřičné.

Ano, někdo napíše, že psům hrabe a někdo napíše dementi. Za vše stejně mohou lidé, kteří psi šlechtí a vychovávají...
Kdysi hodně plemen vypadalo úplně jinak. Jak povaha tak exteriér.

O žádném psovi ani plemeni bych nikdy neřekla, že je dementní. To jsou jen lidé. Pokud povrchně posuzují chování psů bez znalosti příčin, bez respektu k tomu, pro co byla jednotlivá plemena vyšlechtěna, bez pochopení, proč se rozvíjela právě ta která stránka povahy daného plemene... Z tohoto důvodu taky nemám ráda různé tabulky inteligence psů. Pro sportovního kynologa je nejinteligentnější např. malina, zatímco pro myslivce NKO. Pro mushera to bude třeba sibiřský husky, ale pro sportovního kynologa to bude pes blbec. Jen proto, že k požadované činnosti, tedy ke sportovnímu výcviku, nemá vlohy. A to nemá co dělat s inteligencí.

Já bych si nikdy nepořídila nic bull, yorka nebo čivavu. Prostě se mi tyto plemena nelíbí. Hlavně nic dlouhosrstého, huňatého, mám teď a už fakt ne. Naopak, líbí se mi malinois, dobrman,beauceron, N.D. ČSV, z loveckých pointr a irský setr, ale z mnoha důvodů bych si je nepořídila. Pro mě je to a vždy bude N.O, i když to zdraví.... Příští rok ještě plánuju vzhledem k mému věku, už poslední štěndo N.O. z pracovní linky, tak snad budu mít šťastnou ruku při výběru a pejsek bude zdravý. No a pak už něco menšího z útulku.
domi.t
napsal(a):
Mockrát Vám ďakujem za naozaj hojnú účasť v tejto téme,potešilo ma to a myslím,že sme sa všetci aspoň trocha odreagovali a aj zabavili.
Vymyslím niečo dalšie?
Vymyslím, lebo velmi rada čítam Vaše názory, zážitky,rady...
a já ráda čítám vás :) Posílám pohlazení Nefret.
Herodes ďakuje a posiela pac a pusu Pózovala s novou vetbedkou,ktorá ZATIAL nevybuchla a má ju na jej teraske pred búdičkou😉
Já jsem o tom hodně přemýšlela a je toho dost, co bych si nepořídila, ať už z důvodu, že se mi pes nelíbí vzhledově anebo by mi na něj nestačily schopnosti.
Nicméně, co se týče toho vzhledu, život už mě naučil, že když mi něco osud sešle do cesty, najednou je vizáž nepodstatná
Co bych si ale určitě nikdy dobrovolně nepořídila, je plemeno, kdy pes je v sedmi letech stařík a v deseti už přesluhuje. Mám sedmiletou pinčovou, přijde mi, že fyzicky i psychicky je právě v nejlepším....pokud dostojí obvyklému věku pro plemeno, tak je v půlce, možná i před ní.
A taky bych nerada psa, kterýho neunesu. Takže mi z toho vycházejí pořád líp ti prckové, i když klidně by mohli být větší než jsou ty současný - za mě je velikostní ideál českej strakatej
Ahojte :)
Ja teraz trávim týždennú karanténu v byte a tak aj aktuálne teraz vidím,ako je blok plný ranných venčitelov. Psia zostava- obr jorkovia, westíci, fr. buldočci, jazvečíci. Naozaj nič iné. Ale včera taká pubertiačka zdvihla toho westíka a niesla si ho...a ja v duchu hm,to musí byť pekné,len tak si zdvihnúť psíka a pritúliť si ho na rukách,to veru nepoznám Takže áno, na argumente psa uniesť(aj zo zdravot. hladiska) niečo určite je Len čo ked srdce velí inak,že?

domi.t
napsal(a):
Ahojte :)
Ja teraz trávim týždennú karanténu v byte a tak aj aktuálne teraz vidím,ako je blok plný ranných venčitelov. Psia zostava- obr jorkovia, westíci, fr. buldočci, jazvečíci. Naozaj nič iné. Ale včera taká pubertiačka zdvihla toho westíka a niesla si ho...a ja v duchu hm,to musí byť pekné,len tak si zdvihnúť psíka a pritúliť si ho na rukách,to veru nepoznám Takže áno, na argumente psa uniesť(aj zo zdravot. hladiska) niečo určite je Len čo ked srdce velí inak,že?
V psychicky vypjaté situaci jsem unesla i svého šedesáti kiloveho psa - mrtvou váhu, byl v narkoze. Adrenalin dokáže zapracovat pořádně.