Kontakt psa (otce) se štěňaty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2020 17:02
mila63

XXX.XXX.13.52

Zdravím,
můžu nechat psovi volný přístup k feně a novorozeným štěňatům, nebo od kdy je mám "seznamovat"? Pes i fena jsou spolu jinak na volno pořád.
Děkuji za odpověď
m.

9.11.2020 02:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

Co je to za plemeno ? Záleží jak jsou spolu sehraní a nechal bych to na feně, když se na něj " ksichtí", , tak oddělit ať ji zbytečně neprudí, ale mě je pouštěli až cca od 3 - 4 týdnů při představování smečce....

PS. ale mluvím o přírodním plemeni se zdravými instinkty...psi se ale jako otci nechovají (na rozdíl od vlků)...

9.11.2020 07:46
janaa

XXX.XXX.15.166

Určitě nechte prvních pár dní feně klid. Pak můžete zkusit nechat psa nakouknout a uvidíte,co na to fena. To, že jsou spolu normálně v pohodě nic neznamená. Moje feny ke štěňatům nepustí ani jinou fenu ze smečky do měsíce, domácího psa tak od pěti šesti týdnů, ale neustále ho prudí a mají v merku včetně už připuštěných tetiček. Prostě jak to má pinďoura je to potencionálně nebezpečný ale zaplaťpánbůh za přirozené instinkty

9.11.2020 21:55
mila63

XXX.XXX.13.52

Ahoj,
díky za odpověď. Psa jsme tam pustili, nebo se nám tam spíš nacpal. Vlítl tam jako zvědavý plašan a fena ho hnala. Takhle jsme ji teda nikdy nezažili. Takže je teď držíme odděleně a fenku venčíme, jen když je pes zavřený. Ten je teď ukrutně ukňouraný a přestal žrát. Chová se stejně, jako když fena hárala. To jsme je také vždy oddělili. Tentokrát to bohužel neprobíhalo nijak bouřlivě, takže jsme si toho všimli pozdě...
Jinak, když už tady padla ta otázka - fena je čuvač bez pp, pes kříženec čuvač x hovawart. Nepsala jsem to schválně, chtěla jsem radu, ne lynč.

10.11.2020 06:27
janaa

XXX.XXX.15.166

mila63 napsal(a):
Ahoj,
díky za odpověď. Psa jsme tam pustili, nebo se nám tam spíš nacpal. Vlítl tam jako zvědavý plašan a fena ho hnala. Takhle jsme ji teda nikdy nezažili. Takže je teď držíme odděleně a fenku venčíme, jen když je pes zavřený. Ten je teď ukrutně ukňouraný a přestal žrát. Chová se stejně, jako když fena hárala. To jsme je také vždy oddělili. Tentokrát to bohužel neprobíhalo nijak bouřlivě, takže jsme si toho všimli pozdě...
Jinak, když už tady padla ta otázka - fena je čuvač bez pp, pes kříženec čuvač x hovawart. Nepsala jsem to schválně, chtěla jsem radu, ne lynč.

Můžete zkusit venčit společně,alespoň u nás platí,že ke štěňatům nikoho nepustí,ale na zahradu normálně chodí s ostatními. Tedy samozřejmě v případě, že nebude pes na fenu naskakovat nebo jí jnak otravovat

10.11.2020 08:27
marushka

XXX.XXX.41.2

Moje fena pustí psa ke štěňatům až cca ten 3. - 4. týden, ale na zahradě spolu normálně být mohli. Psa jsem občas ke štěňatům pouštěla mimo přítomnost feny.. Byl zvědavý Jeho zvědavost končí cca 7. týden, kdy si štěňata pletou jeho koule s ceckem..

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2020 08:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

tož ale to budou dobří kříženci, hned bych brala......

známá chovatelka dá psu štěně očichat, on se pak zklidní (neboli z neznámého se stane známé )
jinak přítomnost dalších psů u štěňat nechává na matce ale lehce to řídí

10.11.2020 08:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marushka napsal(a):
Moje fena pustí psa ke štěňatům až cca ten 3. - 4. týden, ale na zahradě spolu normálně být mohli. Psa jsem občas ke štěňatům pouštěla mimo přítomnost feny.. Byl zvědavý Jeho zvědavost končí cca 7. týden, kdy si štěňata pletou jeho koule s ceckem..

Přesně!
... a když nějaký štěně zůstává doma, tak se mu cca do 3 měsíců, než štěně kompletně ztratí sací reflex vyhýbá jak čert kříži 😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík