Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2020 20:04
kičněp

XXX.XXX.245.244

Muze me nekdo sdelit proc u 95% inzeratu neni uvedena cena? Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2020 20:31

Aby se čtenáři nevyděsili hned zkraje.

14.11.2020 20:33
Fernando

XXX.XXX.105.175

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

14.11.2020 21:03
kičněp

XXX.XXX.245.244

je to smutny........

14.11.2020 21:04

Protože když štěně uvidíte, dostanete do náruče, tak tu dvacku rád dáte. Kdybyste si cenu přečetl, ani byste tam nejel.

14.11.2020 21:05
kičněp

XXX.XXX.245.244

tak ze klasicky česky mamon.

14.11.2020 21:15

kičněp napsal(a):

....a je problém se zeptat chovatele od ktereho mam zajem o stěně se na jeho cenu zeptat...

14.11.2020 21:17
impact

XXX.XXX.16.73

Protože cena není jednotná pro všechny štěňata z vrhu a dokonce se může lišit i podle sympatií chovatele k zájemci.

14.11.2020 21:21

Protože když štěně uvidíte, dostanete do náruče, tak tu dvacku rád dáte. Kdybyste si cenu přečetl, ani byste tam nejel.

Co dvacku, přidejte.

14.11.2020 21:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No, v dnešní době rozhodně - zrovna sháním pro známý štěně AUO, a když vidím, jak za štěňata v pet kvalitě chtějí 32 tis., tak mi to přijde jak z blbýho filmu😱

Neregistrovaný uživatel

14.11.2020 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.107

Neni nic jednodussiho nez tam napsat do textu cena 30-40tis dle konkretniho stenete. Ja taky nepisu a nevolam na inzeraty bez cen. I kdyz dikybohu u tera zvorat to neni tak caste. Na to co cenu nema volam vyjimecne a to jen pokud je to neco co fakt akutne chci do chovu a nemq to nikdo jinej.

14.11.2020 23:38

kičněp napsal(a):

Ono to není tak jednoduché. Když tam napíšete 5, tak zas nikdo nepřijede, každý to přeskočí, protože to je levné a to je podezřelé.
Takže snad by si měl chovtel spočítat průměrnou cenu a začít na ní. (?) Nebo nekoukat napravo nalevo a stanovit si pevnou cenu podle svého. (?)

14.11.2020 23:43

Inspektor Pišišvor napsal(a):
No, v dnešní době rozhodně - zrovna sháním pro známý štěně AUO, a když vidím, jak za štěňata v pet kvalitě chtějí 32 tis., tak mi to přijde jak z blbýho filmu😱

Tak před 12 lety stálo tu dvacku. Za těch 12 let jsou ceny všeho tak nějak jinde.
Poptávala jsem před těmi 12ti lety štěně knírače na Slovensku a tam už byli na ceně 1000 Eur tenkrát.

14.11.2020 23:57

Tak před 12 lety stálo tu dvacku. Za těch 12 let jsou ceny všeho tak nějak jinde.
Poptávala jsem před těmi 12ti lety štěně knírače na Slovensku a tam už byli na ceně 1000 Eur tenkrát.

Goldeni 2017 od 16 do 25 tis., letos 25 - 45 tis., za 3 roky to skočilo skoro na dvojnásobek.

15.11.2020 00:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ty nesmyslný ceny ale vyletěly až teď, co je hlad po štěňátech kvůli koroně - to s běžným rustem cen nemá nic společného.

15.11.2020 07:58
ainu

XXX.XXX.155.251

Ty nesmyslný ceny ale vyletěly až teď, co je hlad po štěňátech kvůli koroně - to s běžným rustem cen nemá nic společného.

Nesmyslny hlavne u bezPP radobyplemen, takze za nejakou dobu budou utulky zade preplenene a ulice plne labilnich krizencu. Uz ted jsou ochodaky plne labilnich lidskych jedincu

15.11.2020 08:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ainu napsal(a):
Nesmyslny hlavne u bezPP radobyplemen, takze za nejakou dobu budou utulky zade preplenene a ulice plne labilnich krizencu. Uz ted jsou ochodaky plne labilnich lidskych jedincu

U módních plemen i s PP - ti známí meli zamluveného psa za 24 tis., a ze dne na den jim chovatelka zvedla cenu na 32 tis., a bylo 8 štěňat, takže by slušně vydělala i na těch 24 tis.
A to mají oba rodiče z výstav jen VD, a nemají ani povahový test, a matka je přenášeč MDR1 a DM, takže žádná bomba to opravdu není 🙄

15.11.2020 08:26
ainu

XXX.XXX.8.234

U módních plemen i s PP - ti známí meli zamluveného psa za 24 tis., a ze dne na den jim chovatelka zvedla cenu na 32 tis., a bylo 8 štěňat, takže by slušně vydělala i na těch 24 tis.
A to mají oba rodiče z výstav jen VD, a nemají ani povahový test, a matka je přenášeč MDR1 a DM, takže žádná bomba to opravdu není 🙄

A pak že lidi nemají peníze

15.11.2020 08:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Oni totiž tihle nenažraní chovatelé s PP přímo podporují množení bezpapíráků - kdo normální by si koupil za takovou raketu psa, co má stejné užitné vlastnosti, jako ten bezpapírák? Na výstavách ani v chovu s tím žádnou parádu neuděláte, a o povaze se můžeme jen dohadovat, když rodiče neprošli ani povaháčem, a mají chovnost jen z výstavy. To už fakt raději udělat dobrý skutek, a vzít si psa z útulku.

... a největší paradox je, že tihle lidi budou pak nejvíc nadávat na množitele bezpapíráků🙄

15.11.2020 10:17
ainu

XXX.XXX.159.32

Oni totiž tihle nenažraní chovatelé s PP přímo podporují množení bezpapíráků - kdo normální by si koupil za takovou raketu psa, co má stejné užitné vlastnosti, jako ten bezpapírák? Na výstavách ani v chovu s tím žádnou parádu neuděláte, a o povaze se můžeme jen dohadovat, když rodiče neprošli ani povaháčem, a mají chovnost jen z výstavy. To už fakt raději udělat dobrý skutek, a vzít si psa z útulku.

... a největší paradox je, že tihle lidi budou pak nejvíc nadávat na množitele bezpapíráků🙄

No nenazrani... Ono lidi kupuji i blbiny za miliony, ktere defakto k nicemu nejsou. Kdyz ty prachy maji, vydelali si je, je to jejich vec. Pokud si poridi psa i za statisice, oficialni cestou a budou se mu venovat, nikomu do toho nic neni.

Nesmysl je povazovat psy z mnoziren za plemena, kdyz to odporuje logice. Podporovat utrpeni zvirat, ktere se branit nemohou. Lidi jsou tak zblbly reklamou a znackama, ze proste musi mit i "znackoveho" psa jako doplnek, vubec jej neberou jako ziveho tvora.

15.11.2020 11:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.26.168

ainu napsal(a):
No nenazrani... Ono lidi kupuji i blbiny za miliony, ktere defakto k nicemu nejsou. Kdyz ty prachy maji, vydelali si je, je to jejich vec. Pokud si poridi psa i za statisice, oficialni cestou a budou se mu venovat, nikomu do toho nic neni.

Nesmysl je povazovat psy z mnoziren za plemena, kdyz to odporuje logice. Podporovat utrpeni zvirat, ktere se branit nemohou. Lidi jsou tak zblbly reklamou a znackama, ze proste musi mit i "znackoveho" psa jako doplnek, vubec jej neberou jako ziveho tvora.

Jenomže tim to právě ty množírny nejvíc podporují, ať se vám to líbí nebo ne - to, že se z momentální situace na trhu snaží vytřískat maximum plemeni rozhodně neprospěje.

Za ty peníze už si koupíte importa, a ne podprůměr ČR

15.11.2020 11:33

U goldenů jsou právě chovatelé, kteří prodají za 25 a naopak jiní, kteří prodávají za těch 45. A prodají. A feny uchovněny jen na OVVR, žádná další zkouška. A ani vlastně nemusí, protože z goldenů se stává plemeno na gauč. A ti, kteří na to mají, rádi zaplatí, mají pak přece značkovýho psa. Tyhlety chovky maji i několik vrhů ročně. A kryje se dokola cca 4 psy napříč celou republikou. Prostě byznys. Ale kdo nemá aspoň 10 odchovaných vrhů, nemá do toho co kecat, protože nemá zkušenosti a nerozumí tomu.

15.11.2020 11:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

U goldenů jsou právě chovatelé, kteří prodají za 25 a naopak jiní, kteří prodávají za těch 45. A prodají. A feny uchovněny jen na OVVR, žádná další zkouška. A ani vlastně nemusí, protože z goldenů se stává plemeno na gauč. A ti, kteří na to mají, rádi zaplatí, mají pak přece značkovýho psa. Tyhlety chovky maji i několik vrhů ročně. A kryje se dokola cca 4 psy napříč celou republikou. Prostě byznys. Ale kdo nemá aspoň 10 odchovaných vrhů, nemá do toho co kecat, protože nemá zkušenosti a nerozumí tomu.

Jinak se stalo přesně to, o čem jsem psala před chvílí - teď jsem otevřela mail, kde mi píšou, že už nic hledat nemám, že si vezmou bezpapíráka za 12 tis., a jsou rozhodnutí. Řekla jsem jim jen to, ať si aspoň neberou merle štěně, protože bez znalosti předků je to o hubu...

Přitom, kdyby chovatelka od které měli zamluvené štěně za 24 tis nebyla nenažraná kráva, a nezvedla jim ze dne na den cenu o 8 tis., tak je ani nenapadlo koupit si bezpapíráka 🤮

15.11.2020 11:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Naprostý souhlas. Tohle je totální průšvih

15.11.2020 12:19
ainu

XXX.XXX.8.234

Jinak se stalo přesně to, o čem jsem psala před chvílí - teď jsem otevřela mail, kde mi píšou, že už nic hledat nemám, že si vezmou bezpapíráka za 12 tis., a jsou rozhodnutí. Řekla jsem jim jen to, ať si aspoň neberou merle štěně, protože bez znalosti předků je to o hubu...

Přitom, kdyby chovatelka od které měli zamluvené štěně za 24 tis nebyla nenažraná kráva, a nezvedla jim ze dne na den cenu o 8 tis., tak je ani nenapadlo koupit si bezpapíráka 🤮

Alibismus. Klidně můžou adoptovat.

15.11.2020 12:21
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

ainu napsal(a):

"Australáka"?

15.11.2020 12:25
ainu

XXX.XXX.8.234

rapotacka11 napsal(a):
"Australáka"?

Pes je pořád pes. Zvíře. A je jedno, jestli z útulku, bezPP nebo s PP, nebo co ulice dala. Je to parťák. Pokud potřebují zvíře na určitý zájem, nebudou řešit takové navýšení ceny. A jako parťák poslouží klidně i hafan z dobře vybraného útulku.

Ale chápu, chce se "značka", takže se jde klidně do tržnice pro "fejk". a to jen proto, že to má Gucci/Vuitton/Kors tak předražený, za to můžou voni!

15.11.2020 12:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ainu napsal(a):

U nich to žádný alibismus nebyl, ale u laiků kteří se těší na štěně, a pak dostanou takovou studenou sprchu se ani nedivím, že to tak dopadlo.

Zkušený člověk by si našel jinou cestu (např. ten import, spoluvlastnictví s chs apod.), ale ten co tomu nerozumí se uchýlí k pro něj nejjednoduššímu řešení

15.11.2020 12:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ainu napsal(a):
Pes je pořád pes. Zvíře. A je jedno, jestli z útulku, bezPP nebo s PP, nebo co ulice dala. Je to parťák. Pokud potřebují zvíře na určitý zájem, nebudou řešit takové navýšení ceny. A jako parťák poslouží klidně i hafan z dobře vybraného útulku.

Ale chápu, chce se "značka", takže se jde klidně do tržnice pro "fejk". a to jen proto, že to má Gucci/Vuitton/Kors tak předražený, za to můžou voni!

Jj, ale tyhle značky nebudou prodavat zboží v kvalitě horšího průměru za světové ceny - o tom to je.

Dát 40 tisic za kvalitní zvíře z perspektivou pro výstavy, práci a chov je naprosto v pořádku - za kvalitu se platí.

... ale za podprůměr hodící se jen na vycházky je to z mého pohledu mimo.

15.11.2020 12:39
ainu

XXX.XXX.159.32

Jj, ale tyhle značky nebudou prodavat zboží v kvalitě horšího průměru za světové ceny - o tom to je.

Dát 40 tisic za kvalitní zvíře z perspektivou pro výstavy, práci a chov je naprosto v pořádku - za kvalitu se platí.

... ale za podprůměr hodící se jen na vycházky je to z mého pohledu mimo.

No vzdyt, na ty prochazky staci i ta uzasna obluda z utulku

Jinak i luxusni znacky maji nektere tzv. nizsi rady (armani jeans apod)

A slunecni bryle ma vsechny znacky Luxottica, monopol

15.11.2020 12:55

ainu napsal(a):

"No vzdyt, na ty prochazky staci i ta uzasna obluda z utulku"

stenata nejsou nikde, ani v utulcich. a kdyz jsou tak se taji -viz nedavny pribeh tady...

a misto stenete z chovky si vzit dospeleho psa z utulku -to je preci sakra rozdil, ne?
i pro pejskare, natoz pro laika.

cele je to ted v tom chovu psu takove smutne.

15.11.2020 12:58

To už chov AUO klesl tak hluboko? Jak je možné, že to prošlo do chovu? Který klub je tak benevolentní?
Vím, že KCHMPP byl benevolentnější než u BO. Ale toto?

15.11.2020 13:14

Totéž zde... známí na jaře, pokukovali po vrhu labíků s PP, velmi naivní a neznalí začátečníci. Prý co je to to PP a jeslti je dvacka za štěně standardní cena. Vysvětleno, potvrzeno, ok, vrh se má narodit za týden.
No a než se vrh za týden narodil, tak než by se dávala dvacka a čekalo se na štěně dalších několik týdnů, přivezlo se domů štěně zdarma, že někdo neuhlídal fenu.
A to si myslím, že dvacet není za labíka vůbec moc.

15.11.2020 13:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ainu napsal(a):

No mně by ta obluda stačila - já bych z principu množitele bez PP nepodpořila, ale běžný člověk tohle nechápe, a to právě těm množitelům hraje do karet.

15.11.2020 13:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To už chov AUO klesl tak hluboko? Jak je možné, že to prošlo do chovu? Který klub je tak benevolentní?
Vím, že KCHMPP byl benevolentnější než u BO. Ale toto?

No však - AUO se chová i pod malopočetnýma, a tam je dovoleno téměř vše👎

15.11.2020 13:50

No tohle by mě teda dost naštvalo....když mi chovatel řekne cenu štěněte a je pro mě akceptovatelná a domluvíme se a pak mi cenu zvedne a ne o nějakou malou položku 8 tisíc je alespoň pro mě docela dost peněz....tak to už mi nepřijde ani seriózní jednání.

15.11.2020 13:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ainu napsal(a):

Nekupovala jsem si PP psy proto, abych měla,,značkové" psy, ale proto, abych měla berňáka, co nebude vypadat jak přerostlá bordera a samojeda, co bude mít 100% povahu samojeda a ne přerostlého špice. Nechtěla jsem psy ani uchovňovat, ani absolvovat výstavu, abych se pak mohla chlubit nějakýma titulama. Všem tady píšem, že cena za PP není zdaleka to, co za psa dají ještě za jeho život. Ale tedy 40 tisíc psa za mazla bych odmítla dát i já, co nemusí obracet korunu. Není v mém stylu peníze vyhazovat a tohle je cena přemrštěná, když vemu třeba berňuchu, který dost možná ve 4 letech odejde na ledviny. Takhle drahé psy si právě, pokud pominu echt chovatele, pořídí blbeč.i, co si prostě kupujou jen doplněk a je jim jedno, za kolik. Lidi, co by psa chtěli, se kvůli tomu nezadluží na 10let a koupí si něco za pár tisíc, o čem mu z množky nakukají, že je to...doplňte si, je to tu dnes a denně.

15.11.2020 14:57

Něco podobného se stalo i kamarádce. Měla našetřeno 40 na nákup psa na mazla s odhadovanou cenou +-30 a ze zbytku by mu ještě přikoupila nějakou dražší hračku. Dopadlo to tak, že chovatelka si řekla 42... Tak si kamarádka místo toho vzala z útulku 5 měsíční "nezvladatelné" štěně, a že ty peníze radši vrazí do něj.

Ve výsledku jsou oba strašně spokojení. Pes má teď 9 měsíců a je úplně zlatý, krom občasných problémů s přivoláním.

15.11.2020 14:58

"No vzdyt, na ty prochazky staci i ta uzasna obluda z utulku"

stenata nejsou nikde, ani v utulcich. a kdyz jsou tak se taji -viz nedavny pribeh tady...

a misto stenete z chovky si vzit dospeleho psa z utulku -to je preci sakra rozdil, ne?
i pro pejskare, natoz pro laika.

cele je to ted v tom chovu psu takove smutne.

Tohle je divné? Štěňata 2 plemen k odběru a buldočci zdarma???

https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=4426933&idphone=1234729&jmeno=dilanrova

15.11.2020 15:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To je podvod

15.11.2020 15:10

Samotnou by mě zajímalo na kolik peněz nakonec takové štěně vyjde

15.11.2020 17:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

Totéž zde... známí na jaře, pokukovali po vrhu labíků s PP, velmi naivní a neznalí začátečníci. Prý co je to to PP a jeslti je dvacka za štěně standardní cena. Vysvětleno, potvrzeno, ok, vrh se má narodit za týden.
No a než se vrh za týden narodil, tak než by se dávala dvacka a čekalo se na štěně dalších několik týdnů, přivezlo se domů štěně zdarma, že někdo neuhlídal fenu.
A to si myslím, že dvacet není za labíka vůbec moc.

Tak zase....když bylo zdarma, nenarodilo se pro prachy, ale jako nehoda.
Lepší varianta než si pořídit "měljsmebýtlabrador" za 12 a pak z toho mít tu minivariantu prapodivné barvy i chování.

15.11.2020 17:42
janaa

XXX.XXX.15.166

Bohužel to tak opravdu je,nenažranost chovatelů s PP jen zvyšuje výdělek nejen jim,ale i množitelům bezpapošů, protože ty odvozují svoje ceny právě od papíráků. Zrovna u retrívrů je teď situace taková, že by mě hanba fackovala, když slyším ty ceny, o které si někteří chovatelé s PP řeknou. Fakt je to ostudné a pak se nedivím řadě lidí, že prostě ty prachy za štěně nedají a nalítnou množkám

15.11.2020 19:46

A nezůstávají těm nenažraným chovatelům psíci doma? Prodají to za tu cenu?
Aby nepřestřelili. Takový tři čtyři kousky 3 4 měsíčních slonů.. bych doma nechtěla.

15.11.2020 20:27
janaa

XXX.XXX.15.166

Aby nepřestřelili. Takový tři čtyři kousky 3 4 měsíčních slonů.. bych doma nechtěla.

Tak zrovna u retrivru to nehrozí, poptávka stále mnohonásobně převyšuje nabídku

15.11.2020 20:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak dámy, konečně plemeno, na které nemáme Šalajka

ruští "mičurini" nezklamali

https://denikn.cz/ …box

15.11.2020 20:58
domi.t

XXX.XXX.78.128

Nefret. GR. Rok výroby aj narodenia 2019. Tisícka. Eur,nie kč. Pochopiteľne😄Teraz vidím,že som vlastne ešte ušetrila! Prosím,berte to s humorom😉Ale tiež by som mohla pociťovať ako doživotnú krivdu,že z buducej hviezdy výstav v nádhernej krémovej farbe a matky slušných odchovov je prerastena zlatá obluda,ktorá žiadnych ďalších obrov nevyprodukuje. Lebo 13 mesiacov,akútny zápal maternice,sterilizácia. Veď viete.

Ja všetko beriem,ako príde. Nesťažujem sa. Neplačem. Neanalyzujem. Všetko je tak,ako ma byť. Len veľa ľudí ma buď škodoradostne lutuje:" Bože,čo ťa ten pes už stál a nič z nej nakoniec nebudeš mať?" Čo by som z nej mala mať? Tisíce eur za šteniatka? Kašľať na všetko,hlavne že je zdravá a moja . Alebo lutostivo:" Bože,veď my sme chceli po nej šteniatko!" Bože,čo ja by som všetko chcela!

15.11.2020 21:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To by akorát zlevnili, a prodali stejně.

15.11.2020 21:28

bohužel pes je poříd ještě zboží a do ceny se zahrnují nejen náklady na odchov, ale i nábídka a poptávka....a teď ta poptávka převyšuje nabídku. A ceny rostou.

Nevidím nic špatného na tom, když chovatel ví, že vrh bezproblémů prodá a tak prodává za vyšší cenu...zlevnit může vždycky, ale většinou už jsou vrhy...alespoň některých plemen rezervované ještě před termíny odběru.

Množitelům dle mého nehraje do karet nejen to, že svoje odchovy prodávají řádově levněji než za kolik jsou štěňata s PP, ale myslím, že právě i to, že u štěňat s PP se často na štěňata čeká, štěňata jsou kolikrát zamluvená dřív než se narodí a tady je mají lidi hned.

15.11.2020 21:57

lupus4 napsal(a):
tak dámy, konečně plemeno, na které nemáme Šalajka

ruští "mičurini" nezklamali

https://denikn.cz/…box

No jo, ale od roku 2018 je uznaná ruskou RKF, takže se normálně vystavuje pod neuznanýma.

16.11.2020 07:06
ainu

XXX.XXX.159.32

bohužel pes je poříd ještě zboží a do ceny se zahrnují nejen náklady na odchov, ale i nábídka a poptávka....a teď ta poptávka převyšuje nabídku. A ceny rostou.

Nevidím nic špatného na tom, když chovatel ví, že vrh bezproblémů prodá a tak prodává za vyšší cenu...zlevnit může vždycky, ale většinou už jsou vrhy...alespoň některých plemen rezervované ještě před termíny odběru.

Množitelům dle mého nehraje do karet nejen to, že svoje odchovy prodávají řádově levněji než za kolik jsou štěňata s PP, ale myslím, že právě i to, že u štěňat s PP se často na štěňata čeká, štěňata jsou kolikrát zamluvená dřív než se narodí a tady je mají lidi hned.

Souhlasím. Ovšem já jsem člověk, který preferuje přírodní vestaj obludy. Prarodiče na vesnici měli foxe (z CHS, bezPP, v té době nadpočetný), pak velšteriéra, a pak už jen vestaj hafany, kterých se chtěl někdo zbavit (utopit apod). Nějaké kočky se k nim přitoulaly, jako malá jsem přitáhla kotě, co jsem našla v příkopu. A všechny ty zvířata byly úžasné, nejlepší. Můj první pes z ulice, cca rok a půl když se ke mně dostal, dožil se téměř 18. Současný hafan, potvora adoptovaná přes útulek (zcela jiný charakterem i vzhledem, než první), je taky nejlepší. Pro mne pes není zboží. Je to parťák.

16.11.2020 07:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ainu napsal(a):
Souhlasím. Ovšem já jsem člověk, který preferuje přírodní vestaj obludy. Prarodiče na vesnici měli foxe (z CHS, bezPP, v té době nadpočetný), pak velšteriéra, a pak už jen vestaj hafany, kterých se chtěl někdo zbavit (utopit apod). Nějaké kočky se k nim přitoulaly, jako malá jsem přitáhla kotě, co jsem našla v příkopu. A všechny ty zvířata byly úžasné, nejlepší. Můj první pes z ulice, cca rok a půl když se ke mně dostal, dožil se téměř 18. Současný hafan, potvora adoptovaná přes útulek (zcela jiný charakterem i vzhledem, než první), je taky nejlepší. Pro mne pes není zboží. Je to parťák.

No, jenomže pokud si člověk pořizuje psa k nějakému konkrétnímu využití, tak potřebuje psa, který k tomu má i předpoklady, a toho si musí bohužel koupit - to, že někdo se psem dělá a má ho jako parťáka se nevylučuje.

16.11.2020 09:09
ainu

XXX.XXX.159.32

No, jenomže pokud si člověk pořizuje psa k nějakému konkrétnímu využití, tak potřebuje psa, který k tomu má i předpoklady, a toho si musí bohužel koupit - to, že někdo se psem dělá a má ho jako parťáka se nevylučuje.

Ale tak je to prece se spoustou kvalitnich, co potrebujete napriklad k praci. Dobre naradi, suroviny... kdyz poptavka prevysuje nabidku, je jasne, ze ta cena poleti nahoru.

A tedy myslim, ze psy k opravdove praci uz dnes vyuziva minorita ve spolecnosti, s porovnanim poctu psu. U statku, myslivci atd.

Ostatni vyuziti jsou konicky, proste hobby. Nakladna volnocasova aktivita. Treba jako letani malym lehkym letadlem. Nebo nekdo si poridi herni pc/ntb za desitky tisic - u tohoto segmentu jsem moc nezaznamenala, ze by vyrobci byli pranyrovani. Takze resit "nenazranost" poskytovatelu zdroju mi pripadne nemistne.

Lidi kupuji techniku za desetitisice do domacnosti, auta za stovky tisic - spotrebaky, ktere jim casto ani nevydrzi tolik let, co ten pes... a u ziveho tvora, s osobnosti, city, vztahem k prirode, se jim cena cca 40k zda moc... za hadry, boty atd z obchodaku, nevalne kvality zaplati za rok mnohem vic, nez za to zvire...tohle proste nepochopim.

Kdyz clovek hodnoti svuj zivot na konci, vybavuji se mu zazitky, blizci, hezke vzpominky. Penize a spotrebni veci si do hrobu nikdo nevezme. Ty ztraci tretinu hodnoty uz po koupi.

16.11.2020 09:22

"Takze resit "nenazranost" poskytovatelu zdroju mi pripadne nemistne."

jen tady si kupujete ultralight, co nelita nebo herni PC, ktere nezvlada hru - za plnou cenu
a letadlo nebo PC muzete reklamovat nebo vratit. mozna proto u tehle volnocasovych aktivit neni tolika emoci.

U psa to nedokazete, nevratite ho a ani ho nemuzete prestat pouzivat -a tak cely jeho zivot resite, co stvoril -beztrestne- nekdo jiny. Vyzirate si, co jste si nenavaril.
at uz jsou to psych. nebo zdravotni prusvihy.

Ano, je to zivy tvor, neexistuji nikdy 100% zaruky, ale dost pseudochovatelu chodi tem prusvihum vylozene naproti -protoze je proste uz nikdy odpovednost nedozene.

vsak se podivejte na temata z minuleho tydne -4x?dotaz na stenata, co se boji....

to je to, co tu tak jitri emoce. protoze to je obchod s citem a emocema - ale deje se teda naprosto chladne a bez emoci ze strany producentu

16.11.2020 09:30

ainu napsal(a):

Pro mne pes není zboží.

No řeknu to asi takhle....dneska už nejsem malá holka, co by brala úplně každýho psa, jenom, aby nějakýho měla....že by pro ní bylo super všechno od čivavy po německou dogu včetně jakéhokoliv voříška.
Dneska už to mám jinak....už ne každej pes je pro mě přijatelnej a teď nemyslím jen vzhled...tam je to jen o tom, aby to bylo obrovský a chlupatý, ale očekávám určité vlastnosti, které mi u psa vyhovují....a bohužel nemůžu přijít do útulku a říct...prosila bych nějaké štěně křížence medvědoidního typu, samostatnou jednotku a vynikajícího hlídače......
Takže pokud jsou pro mne určité vlastnosti priorita, tak co udělám, vyberu si plemeno, kde je předpoklad, že by mohlo vyhovovat....vytáhnu úspory a toho psa si koupím....v té chvíli, i když se jedná o živého tvora, tak to defakto zboží je...je to předmět prodeje, strany mají kupní smlouvu........ten parťák se z toho psa stane, až když je můj.

16.11.2020 09:30
ainu

XXX.XXX.159.32

"Takze resit "nenazranost" poskytovatelu zdroju mi pripadne nemistne."

jen tady si kupujete ultralight, co nelita nebo herni PC, ktere nezvlada hru - za plnou cenu
a letadlo nebo PC muzete reklamovat nebo vratit. mozna proto u tehle volnocasovych aktivit neni tolika emoci.

U psa to nedokazete, nevratite ho a ani ho nemuzete prestat pouzivat -a tak cely jeho zivot resite, co stvoril -beztrestne- nekdo jiny. Vyzirate si, co jste si nenavaril.
at uz jsou to psych. nebo zdravotni prusvihy.

Ano, je to zivy tvor, neexistuji nikdy 100% zaruky, ale dost pseudochovatelu chodi tem prusvihum vylozene naproti -protoze je proste uz nikdy odpovednost nedozene.

vsak se podivejte na temata z minuleho tydne -4x?dotaz na stenata, co se boji....

to je to, co tu tak jitri emoce. protoze to je obchod s citem a emocema - ale deje se teda naprosto chladne a bez emoci ze strany producentu

Ale tohle je delo vzdy, uz od pocatku lidstva. Historie se opakuje, protoze lidi se nemeni. Opet tu mame babylonske veze ve velkomestech, falesne modly (nabozenstvi, prachy, vira ze nas musi neco/nekdo spasit,...) zmateni jazyku - lidi spolu nemluvi, nerozumi si, takze se nesnasi, rozchazi, bojuji...

Priroda si s tim poradi. Poradila si s dinosaurama, poradi si i s nami. Stejne to tu od ni mame jen vypujceno, ackoliv si nekteri mysli, ze tu toho spoustu vlastni Lidi jsou jen samoregulacni soucast prirody, bozsky syndrom a to chovani je jen cast te regulace. Takze v klidu.

16.11.2020 09:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ainu napsal(a):
Ale tak je to prece se spoustou kvalitnich, co potrebujete napriklad k praci. Dobre naradi, suroviny... kdyz poptavka prevysuje nabidku, je jasne, ze ta cena poleti nahoru.

A tedy myslim, ze psy k opravdove praci uz dnes vyuziva minorita ve spolecnosti, s porovnanim poctu psu. U statku, myslivci atd.

Ostatni vyuziti jsou konicky, proste hobby. Nakladna volnocasova aktivita. Treba jako letani malym lehkym letadlem. Nebo nekdo si poridi herni pc/ntb za desitky tisic - u tohoto segmentu jsem moc nezaznamenala, ze by vyrobci byli pranyrovani. Takze resit "nenazranost" poskytovatelu zdroju mi pripadne nemistne.

Lidi kupuji techniku za desetitisice do domacnosti, auta za stovky tisic - spotrebaky, ktere jim casto ani nevydrzi tolik let, co ten pes... a u ziveho tvora, s osobnosti, city, vztahem k prirode, se jim cena cca 40k zda moc... za hadry, boty atd z obchodaku, nevalne kvality zaplati za rok mnohem vic, nez za to zvire...tohle proste nepochopim.

Kdyz clovek hodnoti svuj zivot na konci, vybavuji se mu zazitky, blizci, hezke vzpominky. Penize a spotrebni veci si do hrobu nikdo nevezme. Ty ztraci tretinu hodnoty uz po koupi.

No jo, ale to by pak každý útulek musel mít svoji množírnu, aby pokryl poptávku po zvířatech mimo těch co jsou vyloženě chovaní pro praci a sport.

Jako mně by se libilo, kdyby si každý povrchní imbecil nemohl pořídit psa - i těm psům by se jistě ulevilo, ale takhle to bohužel nefunguje, a množitelé bezpapíráků na současném stavu profitují ze všech nejvíc, ať se Vám to líbí nebo ne.

A problém je i v tom, že když se vám to zvíře jaksi pokazí, nebo má nějakou jinou vadu, která vám brání v jeho "užívání" - a to se stává (u některých plemen, až nechutně často), tak nemáte nárok na nic, narozdíl od toho spotřebního zboží.

16.11.2020 09:46

Lidi jsou jen samoregulacni soucast prirody, bozsky syndrom a to chovani je jen cast te regulace. Takze v klidu.

tenhle vseobecny nadhled vas prejde presne ve chvili, kdy prestanete byt soucasti statistik, prestanete resit nuly a jednicky ve vypoctech pravdepodobnosti a v nekonecnem toku casu

A zbyde vam doma to jedno jedine konkretni zvire, ktere je naprosto zbytecne nemocne a trpi a vy jste ten, kdo se stara a kouka se na to

Vy - ne ten, kdo ho vyprodukoval. To je oc tu bezi asi nejvice....

16.11.2020 10:12
ainu

XXX.XXX.159.32

Lidi jsou jen samoregulacni soucast prirody, bozsky syndrom a to chovani je jen cast te regulace. Takze v klidu.

tenhle vseobecny nadhled vas prejde presne ve chvili, kdy prestanete byt soucasti statistik, prestanete resit nuly a jednicky ve vypoctech pravdepodobnosti a v nekonecnem toku casu

A zbyde vam doma to jedno jedine konkretni zvire, ktere je naprosto zbytecne nemocne a trpi a vy jste ten, kdo se stara a kouka se na to

Vy - ne ten, kdo ho vyprodukoval. To je oc tu bezi asi nejvice....

Mne ne. S docaskami jsem uz skoncila. Proti mnozeni uz online tak intenzivne nebojuji, jak driv (nad lidskou bezohlednosti a hlouposti nevyhrajete). Vim, jake to je, kdyz je hafan uz dost nemocny, jsou komplikace, pak uz nastane ten cas, uspavate jej a drzite pritom v naruci. Ale tech 16 let stalo za to. A tech soucasnych 11 je skvelych. Ty "vobludy" v utulcich jsou uzasne, jsou stale psi, ne menecenni, nez jedinci modifikovani clovekem, mnohokrat spise tyrani chovem, masova produkce. A ty pravi vestajove jsou skryte poklady, kazdy original od prirody, unikat. Tot muj uhel pohledu.

16.11.2020 11:02

ainu napsal(a):
Mne ne. S docaskami jsem uz skoncila. Proti mnozeni uz online tak intenzivne nebojuji, jak driv (nad lidskou bezohlednosti a hlouposti nevyhrajete). Vim, jake to je, kdyz je hafan uz dost nemocny, jsou komplikace, pak uz nastane ten cas, uspavate jej a drzite pritom v naruci. Ale tech 16 let stalo za to. A tech soucasnych 11 je skvelych. Ty "vobludy" v utulcich jsou uzasne, jsou stale psi, ne menecenni, nez jedinci modifikovani clovekem, mnohokrat spise tyrani chovem, masova produkce. A ty pravi vestajove jsou skryte poklady, kazdy original od prirody, unikat. Tot muj uhel pohledu.

Mám to naprosto stejně. A to, že si domů beru "originál" mě neskutečně baví. Je to vždycky dobrodružství
Ale mojí podmínkou je velikost, mám ráda psy kolem těch 10kg +-

16.11.2020 11:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ainu napsal(a):

Víceméně s váma souhlasím jen...kde myslíte, že se berou ti psi v útulcích? To byli ti původně modifikovaní, u kterých se nepovedlo přesvědčit nového majitele, že má místo milého buldočka nějakou vzteklou bull obludu(to je příklad ze sousedství) takže pes nakonec končí v tom útulku. Plemena si doplňte dle svých zkušeností...

16.11.2020 11:40
manitschka

XXX.XXX.232.71

No a vezmu-li to trochu ad absurdum, když tedy jdu do útulku, ale s poměrně konkrétními požadavky, nepodporuju teda taky druhotně ty množky? :) Jejichž produkty pravděpodobně v tom útulku končí o dost častěji než PP štěňata?

bohužel nemůžu přijít do útulku a říct...prosila bych nějaké štěně křížence medvědoidního typu, samostatnou jednotku a vynikajícího hlídače......

Já měla požadavky sice jiné, ale podobně konkrétní, psa jsem našla po půlročním intenzivním monitoringu inzerce útulků. Nemám chovatelské ambice, a jedna součást kompromisu s přítelem byla ne malé štěně, děti zatím nemáme a nějaká zkušenost už by byla, amatérský sport a koňodoprovod může dělat i šikovnej vořech, takže útulky pro nás jasná volba. Nicméně chtěli jsme psa, ideálně tak ročního, přátelského, 20-30 kg, akčního ovčákoida, s mou intenzivní tichou touhou, aby to bylo malinovité. Máme, a je to velmi malinovité. Ale tím pádem jsem odebrala pravděpodobně odložený množírenský produkt. Hm.

16.11.2020 11:44

manitschka napsal(a):
No a vezmu-li to trochu ad absurdum, když tedy jdu do útulku, ale s poměrně konkrétními požadavky, nepodporuju teda taky druhotně ty množky? :) Jejichž produkty pravděpodobně v tom útulku končí o dost častěji než PP štěňata?

bohužel nemůžu přijít do útulku a říct...prosila bych nějaké štěně křížence medvědoidního typu, samostatnou jednotku a vynikajícího hlídače......

Já měla požadavky sice jiné, ale podobně konkrétní, psa jsem našla po půlročním intenzivním monitoringu inzerce útulků. Nemám chovatelské ambice, a jedna součást kompromisu s přítelem byla ne malé štěně, děti zatím nemáme a nějaká zkušenost už by byla, amatérský sport a koňodoprovod může dělat i šikovnej vořech, takže útulky pro nás jasná volba. Nicméně chtěli jsme psa, ideálně tak ročního, přátelského, 20-30 kg, akčního ovčákoida, s mou intenzivní tichou touhou, aby to bylo malinovité. Máme, a je to velmi malinovité. Ale tím pádem jsem odebrala pravděpodobně odložený množírenský produkt. Hm.

Já na to koukám obráceně. Když nebudou množírny, nebudou ani psi v útulcích. S výjimkou třeba těch, kterm umře páníček. Proti útulkům tady taky nikdo nebrojí, proti množírnám ano.

16.11.2020 13:42

a já jsem ten snob, co by do útulku nešel, protože chci psa, u kterého exteriér a snad i "interiér" bude odpovídat mým jasně daným představám (já vím, že Beta měla být žíhaný pes a byla to báječná plášťová čubina ). Nechci se bát, co mi vyroste (ono i tak se člověk diví, jak je každý jiný), nechci opravovat chyby jiných, chci štěně od malička zvyklé a naučené na náš způsob života.

Nechci (a nikdy jsem neměla) psa bez PP, nechci vystavovat (ta jedna výstava pro uchovnění se přežije), nechci chovat (a přesto uchovněno mám - jako poděkování chovatelům, že umí krásné jedince), chci mít typického a pokud možno (u našeho plemene nemožno) zdravého jedince po báječných rodičích.

Jsem ochotna si zajet daleko a zaplatit hodně drahou "hračku" (chovatel věděl, že nebudu objíždět výstavy) - a jsem ráda, že ji mám. A až přijde čas, doufám, že se zase někde to správné štěnítko najde... pokud peníze, zdraví a život dovolí... a bude to další bezproblémový (no dobrá - každý nějaký ten problémek taky měl) člen rodiny. Na dny běžné i sváteční, kámoš pro vnoučata i pro naše rodinné důchodce, parťák na cestování, na procházky, na válení doma...

16.11.2020 15:07
ainu

XXX.XXX.159.32

Já na to koukám obráceně. Když nebudou množírny, nebudou ani psi v útulcích. S výjimkou třeba těch, kterm umře páníček. Proti útulkům tady taky nikdo nebrojí, proti množírnám ano.

Pravda je, ze tech pravych vestaju "a la ulice" je uz opravdu minimum, jeste tak ve vesnicich, spis hledat u bezdomovcu. Muj prvni pes byl z Andalusie, ve Spanelsku se toho tenkrat potulovalo azaz, dnes nevim. Vypadal cely zivot jak vytazeny z popelnice, ale mel tuhy korinek, nebyval vubec nemocny, do 12 let prakticky bezudrzbovy (samozrejme s prohlidkami u veterinare atd.) Momentalni je pres utulek, nalez v lese...

16.11.2020 15:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já taky chápu, že ne každý dá 20 000 za psa, a je jedno, jestli ty peníze prostě nemá, nebo má a jen je nechce do psa investovat (do pořízení). V tom případě bych pak ale volila útulek nebo psa z neplánovaného nechtěného spojení. Kde nemám sice záruku vůbec ničeho, ale to u psa bez PP nemám taky, takže to vyjde stejně . Akorát že těm lidem většinou nemáte šanci to vysvětlit...

Já mám plemeno "srdcovku", kde se cena pohybuje 25 000 - 45 000 cca... Pro mě je to top, takže jsem ochotná ty peníze dát. Pořízení psa z útulku nebo z nechtěného spojení bych už v současné taky hoooodně rozmýšlela, po tom co z takové spojení mám psa s dost složitou povahou. A taky už mám určitou představu o povaze psa a určité "nároky" na něj...

A ještě taková věc k zamyšlení, nedávno jsme se o tom bavili s kamarády - pejskaři, dali byste třeba 10 - 15 000 za kočku (s PP)? Já nikdy. Za psa bych klidně 30 000 dala, za kočku 10 ne. A proto dokážu pochopit, že někdo za psa taky ani těch 10 dát nechce, natož pak 20, 30..

16.11.2020 16:15

marcelaamax napsal(a):
Já taky chápu, že ne každý dá 20 000 za psa, a je jedno, jestli ty peníze prostě nemá, nebo má a jen je nechce do psa investovat (do pořízení). V tom případě bych pak ale volila útulek nebo psa z neplánovaného nechtěného spojení. Kde nemám sice záruku vůbec ničeho, ale to u psa bez PP nemám taky, takže to vyjde stejně . Akorát že těm lidem většinou nemáte šanci to vysvětlit...

Já mám plemeno "srdcovku", kde se cena pohybuje 25 000 - 45 000 cca... Pro mě je to top, takže jsem ochotná ty peníze dát. Pořízení psa z útulku nebo z nechtěného spojení bych už v současné taky hoooodně rozmýšlela, po tom co z takové spojení mám psa s dost složitou povahou. A taky už mám určitou představu o povaze psa a určité "nároky" na něj...

A ještě taková věc k zamyšlení, nedávno jsme se o tom bavili s kamarády - pejskaři, dali byste třeba 10 - 15 000 za kočku (s PP)? Já nikdy. Za psa bych klidně 30 000 dala, za kočku 10 ne. A proto dokážu pochopit, že někdo za psa taky ani těch 10 dát nechce, natož pak 20, 30..

Mám to stejně. Pořídila jsem si psa "srdcovku", takže počítám s vyšší pořizovací cenou, než je třeba nějaký " adopční poplatek ", ale přesto mám strop, přes který bych nešla. Ono když dáte za psa dnes řekněme těch 45 tis. a je to defakto bez záruky, tak je to pro mě prostě luxus, který si nemůžu a nechci dovolit. A většinou právě u těch s vyšší cenou se ukáže, že chovateli šlo hlavně o prachy, prodá a už se nezajímá.
Do útulkáče bych šla asi jen v případě, že bych nemohla se psem dělat žádný sport. Což si teda neumím představit. Ono je těžký, když k tomu čuchnete a začne vás to bavit.
Co se týká koček, tak to jsme na tom taky stejně. Jenže kočka fakt není zvíře pro mě. Nikdy jsem ji neměla a nikdy bych si s ní nerozuměla.

16.11.2020 16:42
ainu

XXX.XXX.47.231

Mám to stejně. Pořídila jsem si psa "srdcovku", takže počítám s vyšší pořizovací cenou, než je třeba nějaký " adopční poplatek ", ale přesto mám strop, přes který bych nešla. Ono když dáte za psa dnes řekněme těch 45 tis. a je to defakto bez záruky, tak je to pro mě prostě luxus, který si nemůžu a nechci dovolit. A většinou právě u těch s vyšší cenou se ukáže, že chovateli šlo hlavně o prachy, prodá a už se nezajímá.
Do útulkáče bych šla asi jen v případě, že bych nemohla se psem dělat žádný sport. Což si teda neumím představit. Ono je těžký, když k tomu čuchnete a začne vás to bavit.
Co se týká koček, tak to jsme na tom taky stejně. Jenže kočka fakt není zvíře pro mě. Nikdy jsem ji neměla a nikdy bych si s ní nerozuměla.

Buďte rádi i za těch 45k. V budoucnosti to bude možná jak v Blade Runner, kde se ptá Deckard Zhory, jestli je její had "umělý" a ona mu říká "samozřejmě, myslíte, že bych si mohla dovolit pravého živého?"
https://youtu.be/sBM8guGUoOQ?t=134

16.11.2020 16:48

ainu napsal(a):
Buďte rádi i za těch 45k. V budoucnosti to bude možná jak v Blade Runner, kde se ptá Deckard Zhory, jestli je její had "umělý" a ona mu říká "samozřejmě, myslíte, že bych si mohla dovolit pravého živého?"
https://youtu.be/sBM8guGUoOQ?t=134

To už tady nebudu. Naštěstí. Neboť budoucnost vypadá z dnešního pohledu hodně blbě.

16.11.2020 16:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mám to stejně no. U našeho plemene třeba modří jedinci stojí těch 45, a já bych si ho prostě nekoupila. Těch 30 jsem ochotna dát a vím, že v té ceně seženu psa po testovaných rodičích, s dobrou povahou a exteriérem, případně i s úspěchy ve sportu. Takže mi přijde zbytečně dávat o 15 víc, jen kvůli barvě. Navíc bych tu barvu ani nechtěla.

Kočka taky není úplně zvíře pro mě, teda takhle, nikdy bych si ji neporidila místo psa. Jinak si docela dokážu představit, že mám na zahradě "myšilova", ale se současným psem to nejde. Pak se mi taky líbí sphynx a dokážu si představit ho mít doma - ale zase, se psem to není možné a navíc nejsem ochotna za něj dát desetitisíce.

Ale mám třeba právě kamarády, kteří by si nekoupili psa bPP, bud s PP a nebo z útulku, případně nechtěná štěňata, přitom maji tři kočky bez PP, jedna je teda zachráněná, ale dvě jsou "plemena", za pár tisíc.

A tohle vídám docela často, že jeden a ten samý člověk rodokmen případně nějaké množení u psa dost řeší, ale u kočky vůbec.

16.11.2020 17:07

No tak já v tom...drahý pes s PP, drahá kočka s PP nevidím rozdíl...

Jasně pokud je mi jedno jakou mindu budu mít, tak vezmu "obyč" kotě z útulku nebo když budou mít nějací známí koťata....ale pokud budu chtít plemeno...v mém případě by to byla mainská mývalý...protože je vééééliká a má tak trochu psí povahu a prostě celkově mi sedí i její temperament, tak si jí pořídím s papírama...klidně za ní vypláznu 20 tisíc a stejně jako u psů budu chovku vybírat resp. nyní bych asi kotě brala ze stejný chovky odkud má "mývaláka" dcera...protože je úžasnej.

16.11.2020 17:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak já v tom...drahý pes s PP, drahá kočka s PP nevidím rozdíl...

Jasně pokud je mi jedno jakou mindu budu mít, tak vezmu "obyč" kotě z útulku nebo když budou mít nějací známí koťata....ale pokud budu chtít plemeno...v mém případě by to byla mainská mývalý...protože je vééééliká a má tak trochu psí povahu a prostě celkově mi sedí i její temperament, tak si jí pořídím s papírama...klidně za ní vypláznu 20 tisíc a stejně jako u psů budu chovku vybírat resp. nyní bych asi kotě brala ze stejný chovky odkud má "mývaláka" dcera...protože je úžasnej.

Jo, takhle by to asi mělo být. Jen já mám zkušenost, že v tom kočka/pes lidi prostě rozdíly dělají .

Zrovna ti známí mají taky "mainky".

Mě se třeba líbí ten sphynx, ale stojí cca 25 000 kč a já vím, že tolik peněz za kočku nedám, nechci dát. Takže jestli někdy v životě budu mít kočku, tak to bude úplně obyčejná kočka za flašku od někoho z vesnice a nebo třeba zachráněný sphynx, pokud se vůbec něco takového vyskytuje. Ale prostě kočku s PP za 25 si nekoupím, psa úplně v klidu. Protože pes je pro mě to "top" zvíře, navíc to "top" plemeno, a chci přesně tu povahu, vzhled, vidím napříč plemeny ty rozdíly atd... Ale možná je to jen tím, že se prostě mezi kočkami tolik nepohybuju a ty rozdíly nevidím

Edit.: a když už jsme u toho - dělají se u koček s PP taky nějaká zdravotní vyšetření? Uchovnění atd? Omlouvám se za OT

16.11.2020 17:33
Evv

XXX.XXX.63.174

Tak já bych si kočku bez PP nekoupila. Osobně by mi asi nevadilo koupit dražší kočku s PP pokud bych za tím viděla tu chovatelskou práci, stejně jako u psa. I když si myslím že kočka bude dost možná zachráněná.
A psa si koupím klidně drahého (u mého plemene je cena za perspektivní štěně v zemi původu klidně 100k), ale chci vidět za co platím. To že tu někteří chovatelé mají statistiku za kterou by se nemusela stydět kdejaká množka, chovají na psech u "sousedů", nejsou schopni otestovat svoje zvířata a pak chtějí za štěně jako by produkovali WW.
Myslím že v čechách máme dost super chovatelů AUO kteří mají exporty po celém světě a jejich psy jsou zakladateli top exteriérových linií. A u nich naprosto chápu když si chovatel řekne víc peněz, i z důvodu že nemá zapotřebí prodávat do čech. Ironicky jsem to zrovna o těch chovatelích co si to můžou říct neslyšela. A pak jsou chovatelé kteří inzerují psy že je super top protože mají modré oči.

16.11.2020 17:44

U kočky bych se nezdráhala vzít micku zdarma přes inzerát. U kočičích útulků mi "vadí", že mívají třeba 100 a více zvířat. V jednom jsem se kdysi byla podívat a vůbec to na mě nepůsobilo dobře, navíc riziko nákazy čímkoliv....

U psích útulků bych zase vybírala striktně ty městské, ve kterých se neobjevuje slovo "adopce".

Obecně jsem spíše šetřivý člověk, a když lze mít zvíře zdarma nebo za pár korun, volím spíše tuhle cestu. U psů si myslím, že bych si v útulku už dovedla vybrat i určitou povahu, vidět v psovi víc než jen "jé ten je hezkej".
Ale zase pokud by byl požadavek na konkrétní povahu, výdaj za psa i kočku s PP mi připadá zcela v pořádku.

16.11.2020 18:30

Mně jestli se líbí nějaké kočičí plemeno, tak ragdoll, výjimečně. Jinak ale kočky fakt nemusím. A moji psi taky ne. Jak jsem tady kdysi nedávno psala, že mně psa dorvala kočka a málem mu vyškrábla oko, bylo to těsně vedle, tak pes od té doby pojal ke kočkám nenávist a bohužel už má jednu na kontě. Takže na sousedovic miciny teď musíme dávat velký pozor, chodí k nám lovit myšky.

16.11.2020 19:32
ainu

XXX.XXX.47.231

Mně jestli se líbí nějaké kočičí plemeno, tak ragdoll, výjimečně. Jinak ale kočky fakt nemusím. A moji psi taky ne. Jak jsem tady kdysi nedávno psala, že mně psa dorvala kočka a málem mu vyškrábla oko, bylo to těsně vedle, tak pes od té doby pojal ke kočkám nenávist a bohužel už má jednu na kontě. Takže na sousedovic miciny teď musíme dávat velký pozor, chodí k nám lovit myšky.

Jo, taky zažito, na mém psu si "pochutnal" místní kočičí harcovník, co už se vyzná ve rvačkách. Takový malinký kocourek, ale neohrožený. Nápodobně jedna prťavá černá kočka nedaleko. Tihle toulavci jsou skvělý. Kočky nebo psi, oboje je úžasné, i když jiné. Nebo koně. Vlastně celkem dost zvířat, pokud to není škorpion, nebo nějaká jiná sviňucha x-nohá jedovatá, nemám s tím problém. Když mi kamarád z Indie vyprávěl, co dokázali potkat někdy po ránu před barákem, tak jsem za naši zem opravdu ráda

16.11.2020 19:48

a já jsem ten snob, co by do útulku nešel, protože chci psa, u kterého exteriér a snad i "interiér" bude odpovídat mým jasně daným představám (já vím, že Beta měla být žíhaný pes a byla to báječná plášťová čubina ). Nechci se bát, co mi vyroste (ono i tak se člověk diví, jak je každý jiný), nechci opravovat chyby jiných, chci štěně od malička zvyklé a naučené na náš způsob života.

Nechci (a nikdy jsem neměla) psa bez PP, nechci vystavovat (ta jedna výstava pro uchovnění se přežije), nechci chovat (a přesto uchovněno mám - jako poděkování chovatelům, že umí krásné jedince), chci mít typického a pokud možno (u našeho plemene nemožno) zdravého jedince po báječných rodičích.

Jsem ochotna si zajet daleko a zaplatit hodně drahou "hračku" (chovatel věděl, že nebudu objíždět výstavy) - a jsem ráda, že ji mám. A až přijde čas, doufám, že se zase někde to správné štěnítko najde... pokud peníze, zdraví a život dovolí... a bude to další bezproblémový (no dobrá - každý nějaký ten problémek taky měl) člen rodiny. Na dny běžné i sváteční, kámoš pro vnoučata i pro naše rodinné důchodce, parťák na cestování, na procházky, na válení doma...

Myslím, že nejste snob, doga je prostě to VAŠE plemeno. Moje známá má druhou, první byla nádherná modrá fena, zemřela po 9 roce, teď má druhou černou, taky fenu, nkdy nechovala, obě s PP. Je to pro ni prostě srdcovka plemeno a jiné by nechtěla. Tak jako pro mě je TOP plemeno N.O., vždycky jsme je měli a nic jiného zatím nechci. Většinou jsme měli feny, psy jen 2x, nevím, nějak mi víc fenka sedí. Jaro-léto 2021 mám v plánu ještě štěndo, uvažuju o psovi, manžel zase jedině fenku, tak uvidíme. Jednou jsem udělala vyjímku a pořídila si k N.O. barzojku, no po pravdě, N.O. to nebyl, povahově úplně něco jiného, ale, byla fajn, až na ty lovy a to přivolání.

16.11.2020 21:48
balisek

XXX.XXX.208.139

"Když už jsme u toho - dělají se u koček s PP taky nějaká zdravotní vyšetření? Uchovnění atd? Omlouvám se za OT "

Uchovnění se nedělá. Do roku 2014 povinný posudek z výstavy se známkou výborný. Pokud jde o exteriér, dneska si již o tom, co pustí nebo nepustí do chovu rozhoduje samotný chovatel.

Ze zdravotních vyšetření je plošně povinný veterinární certifikát, že má kocour sestouplá době varlata a kocour/kočka nemá kýlu a negativní výsledek vyšetření na infekční nemoci FIV / FeLV.

Pro jednotlivá plemena jsou pak předepsána povinné nebo doporučené testy - např.nikdo soudný si již dnes nekoupí britku z linie nevyšetřované na hypertrofickou kardiomyopatii.

Další povinností je čip.

16.11.2020 21:59
balisek

XXX.XXX.208.139

"U psích útulků bych zase vybírala striktně ty městské, ve kterých se neobjevuje slovo "adopce".

Obecně jsem spíše šetřivý člověk, a když lze mít zvíře zdarma nebo za pár korun, volím spíše tuhle cestu. U psů si myslím, že bych si v útulku už dovedla vybrat i určitou povahu, vidět v psovi víc než jen "jé ten je hezkej"."

Problém je, že už i útulky zejí prázdnotou. Ku příkladu v pražském městském útulku je aktuálně k výdeji 16 psů (zlomek toho co obvykle) - z toho je 14 psů velkých, 10 problémových, 4 jsou 10-letí a starší. Jediný použitelný je 6letý ne moc hezký kříženec a stejně starý kníračoidní mix.

Takže výběr ve skutečnosti nula, pokud netoužíte po něčem, co žere děti, kočky nebo jiné psy, potažmo rovnou majitele.

http://www.upozpraha.cz/psitroja/nabidkapsi

16.11.2020 22:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

balisek napsal(a):
"U psích útulků bych zase vybírala striktně ty městské, ve kterých se neobjevuje slovo "adopce".

Obecně jsem spíše šetřivý člověk, a když lze mít zvíře zdarma nebo za pár korun, volím spíše tuhle cestu. U psů si myslím, že bych si v útulku už dovedla vybrat i určitou povahu, vidět v psovi víc než jen "jé ten je hezkej"."

Problém je, že už i útulky zejí prázdnotou. Ku příkladu v pražském městském útulku je aktuálně k výdeji 16 psů (zlomek toho co obvykle) - z toho je 14 psů velkých, 10 problémových, 4 jsou 10-letí a starší. Jediný použitelný je 6letý ne moc hezký kříženec a stejně starý kníračoidní mix.

Takže výběr ve skutečnosti nula, pokud netoužíte po něčem, co žere děti, kočky nebo jiné psy, potažmo rovnou majitele.

No ale to je zase všechno jen o tom, že nemusím mít psa hned, za každou cenu. Že když teď aktuálně není v útulku žádný pes vhodný pro mě, tak prostě půjdu a koupím si psa bPP za desítku (aktuálně dle plemene i za víc). Já teda ne.

Jsem na FB v několika "psích" skupinách, a každý den tam na mě vykoukne někde nějaké pěkné štěně, které někdo daruje, nebo je v útulku. Je mi jasné, že na ty štěňata je obrovský zájem, ale pokud bych chtěla psa získat takhle a "potřebovala" bych ho hned, tak si prostě zapnu upozornění na ty stránky a okamžitě, co se tam něco objeví, volám. No a nebo si prostě počkám.

A pokud jde o dospělé psy k adopci, tak teda dle FB taky nemám pocit, že by jich bylo málo, nebo že by to byli samí problémoví a bylo by nemožné sehnat to, co člověk chce.

16.11.2020 22:31

marcelaamax napsal(a):
No ale to je zase všechno jen o tom, že nemusím mít psa hned, za každou cenu. Že když teď aktuálně není v útulku žádný pes vhodný pro mě, tak prostě půjdu a koupím si psa bPP za desítku (aktuálně dle plemene i za víc). Já teda ne.

Jsem na FB v několika "psích" skupinách, a každý den tam na mě vykoukne někde nějaké pěkné štěně, které někdo daruje, nebo je v útulku. Je mi jasné, že na ty štěňata je obrovský zájem, ale pokud bych chtěla psa získat takhle a "potřebovala" bych ho hned, tak si prostě zapnu upozornění na ty stránky a okamžitě, co se tam něco objeví, volám. No a nebo si prostě počkám.

A pokud jde o dospělé psy k adopci, tak teda dle FB taky nemám pocit, že by jich bylo málo, nebo že by to byli samí problémoví a bylo by nemožné sehnat to, co člověk chce.

Nechcete dvojníka od Coopera? V SBT vydání
Věk 6 měsíců.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/128063067/stafordsirsky-bulterier.php

16.11.2020 22:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nechcete dvojníka od Coopera? V SBT vydání
Věk 6 měsíců.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/128063067/stafordsirsky-bulterier.php

Já bych chtít mohla, ale Cooper by určitě nechtěl 😂 (pokud dobře koukám, je to kluk 😀)

16.11.2020 23:01

Já jen k těm kočkám s PP a za větší peníze. Tuhle jsme šly s psicí a ne cestičce mezi ploty obrovský zrzavý kocour. Tak ho psice zahnala na strom.Vyprávím to sousedovi, neví-li, co to je zač, že jsem ho tu ještě neviděla.....: Ježíši, ten Sýkora je vůl, jestli se to Sýrokra dozví, zas dostane přes hubu. To je desetitisícovej kocour s péépéé. To mu zas doma řval, tak ho vypustil....
A to je ten kočičí problém. Taky mám zrzavýho kocoura, taky trajdá po venku, kdyby se ztratil, bylo by mi to líto, ale aby mi běhalo na dvorku 10 tis........Jo a teď zas žere jako mlejn, tak na zimu zas bude taky obr.

17.11.2020 09:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

balisek napsal(a):

V jiných útulcích je to dost podobné, ale to je evidentně coronou.
Zřejmě se v nouzovém stavu psi neztrácení a nevyhazují.

17.11.2020 10:47

Fiona.Praha napsal(a):
V jiných útulcích je to dost podobné, ale to je evidentně coronou.
Zřejmě se v nouzovém stavu psi neztrácení a nevyhazují.

Pes, nej přítel člověka :-)
Smrtící pandemie musela přijít, abychom psy neházeli do lesa a popelnic.
Ale tak lepší někdy než nikdy.
Jenže.. Počkejte na jaro, spadnou. Všici. Chovatelé zpátky na zem, psi do popelnic.

17.11.2020 12:53
fikovnice

XXX.XXX.55.18

lesnížínka napsal(a):
Nekupovala jsem si PP psy proto, abych měla,,značkové" psy, ale proto, abych měla berňáka, co nebude vypadat jak přerostlá bordera a samojeda, co bude mít 100% povahu samojeda a ne přerostlého špice. Nechtěla jsem psy ani uchovňovat, ani absolvovat výstavu, abych se pak mohla chlubit nějakýma titulama. Všem tady píšem, že cena za PP není zdaleka to, co za psa dají ještě za jeho život. Ale tedy 40 tisíc psa za mazla bych odmítla dát i já, co nemusí obracet korunu. Není v mém stylu peníze vyhazovat a tohle je cena přemrštěná, když vemu třeba berňuchu, který dost možná ve 4 letech odejde na ledviny. Takhle drahé psy si právě, pokud pominu echt chovatele, pořídí blbeč.i, co si prostě kupujou jen doplněk a je jim jedno, za kolik. Lidi, co by psa chtěli, se kvůli tomu nezadluží na 10let a koupí si něco za pár tisíc, o čem mu z množky nakukají, že je to...doplňte si, je to tu dnes a denně.

OT: mám pocit, že ceny všeho nějak letí nahoru. Nedávno jsem zde někde psala o mé patálii se zubem. Ano, bylo to komplikované....ale zub byl zachráněn, nejde o implantát...přesto první návštěva - jen čištění kanálků 1600,- Kč (to by ještě šlo), a další návštěva - vyplňování kanálků + dostavba 10530,- Kč!!! Myslela jsem, že mě jebne! Peníze jsem neměla a v té době ani na účtu. Musela jsem podepsat dlužní úpis než mi naskočí výplata...

17.11.2020 12:54
ainu

XXX.XXX.239.109

fikovnice napsal(a):
OT: mám pocit, že ceny všeho nějak letí nahoru. Nedávno jsem zde někde psala o mé patálii se zubem. Ano, bylo to komplikované....ale zub byl zachráněn, nejde o implantát...přesto první návštěva - jen čištění kanálků 1600,- Kč (to by ještě šlo), a další návštěva - vyplňování kanálků + dostavba 10530,- Kč!!! Myslela jsem, že mě jebne! Peníze jsem neměla a v té době ani na účtu. Musela jsem podepsat dlužní úpis než mi naskočí výplata...

Globalizace vsech cen a nekterych platu

17.11.2020 13:02
fikovnice

XXX.XXX.55.18

ainu napsal(a):
Globalizace vsech cen a nekterych platu

Tak tak, jen u nás se s těmi platy neděje nic snad už řádově desetiletí!

17.11.2020 20:33

fikovnice napsal(a):

Tak to by mě taky jeb..! Doktor dopředu "nevaroval"? Já jsem zvyklá a počítám, že běžná návštěva (mimo prevence) mě stojí pár stokorun, ale víc ne.

17.11.2020 20:54

Tak to by mě taky jeb..! Doktor dopředu "nevaroval"? Já jsem zvyklá a počítám, že běžná návštěva (mimo prevence) mě stojí pár stokorun, ale víc ne.

To je, co :-) Mně zubař říká - vyzkouším na vás novou chemicky tuhnoucí (něco, jsem zapomněla), stojí to 800, ale bude to stačit na oba zásahy, rtg a další platí pojišťovna, já ok, jsem králík, kdyžtak až můj pes potká vašeho psa, tak uvidíte :-) ale takhle, aby na mě vybafl 10 litrů.. hehe.. to se přece nedělá, je cenový rozsah a pak teprve práce.. 10 snad nestojí ani úplně nový zub.. někteří si ale běžně nechají platit za věci, co se platit nemají.........ale zubař je dnes něco jako veterinář (ale ten zubař občas i léčí :-)), nabídne produkty, si vyberu.. a najděte si dobrého zubaře nebo veterináře :-) :-)

17.11.2020 21:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Keramický implantát zubu stojí běžné i přes 10 tis.

17.11.2020 23:52

Ano, to je fakt. Dle materiálů, nezbytných dalších vy/o/šetření a kliniky i 30 tisíc, ale jde o to, že nejdřív to musím vědět. Mi vadí, že to třeba není jediná možnost, ale jen se tam předpokládá, že to pacient zacvaká, tak proč ne..
A zas pokud je to jediná možnost doopravdy, může to cvakat pojišťovna..
Tohle bylo prostě nefér.

18.11.2020 00:08
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tak nevím se mnou to zubařka vždy vše konzultovala předem . Jak cenu tak materiál. Díky svým alergiím jsem si poručila můstek ze zlata a zaplatila jsem jen práci. Slouží mi bez problémů už 20 let.

18.11.2020 09:31
fikovnice

XXX.XXX.134.61

"Můj" zubař je extrémně drahej, ale tuto cenu (cca 12 tis. Kč) za opravu jednoho zubu jsem tedy fakt nečekala... Druhá věc je, že ze všech mých doktorů (neurologie, interna, apod.) mu věřím asi nejvíc. Milionkrát jsem zvažovala přeregistraci k jinému zubaři, už jsem to i zkoušela, ale ta kvalita a efekt práce se prostě nedaly srovnat. Takže zuby - to je jedna z mých největších finančních položek. Nechci skončit jako teta nebo babička - obě na klapačkách; babička už dávno umřela, ale teta má snímatelnou protézu už snad kolem 5 let - od cca jejích 72 - 73 let a stále si nezvykla. Má neustálé otlaky, neustále jí protéza padá a dokonce musela podstoupit poměrně drastický zákrok (vestibuloplastika), který jí stejně nepomohl.

18.11.2020 12:32

ale ta kvalita a efekt práce se prostě nedaly srovnat.

jako je to dost daleko tema od psu. ale me teda prekvapilo, ze jestli je to dobry zubar a vy k nemu chodite na kontroly, nechal vas problem dojit do takovehle faze.
ty penize by me stvali mene nez tohle.

19.11.2020 09:30
assil

XXX.XXX.122.3

ale ta kvalita a efekt práce se prostě nedaly srovnat.

jako je to dost daleko tema od psu. ale me teda prekvapilo, ze jestli je to dobry zubar a vy k nemu chodite na kontroly, nechal vas problem dojit do takovehle faze.
ty penize by me stvali mene nez tohle.

Che, to máte ani nevíte jak, zdravej zub, v dásni se vám udělá hnisavej váček a už to jede vrtání, čištění kanálků, dostavba zubu nebo korunka a tisíce lítaj. Taky se mi stalo. Zubař by musel být jasnovidec, aby tohle předpokládal, kontrola nekontrola.

19.11.2020 11:50

assil napsal(a):
Che, to máte ani nevíte jak, zdravej zub, v dásni se vám udělá hnisavej váček a už to jede vrtání, čištění kanálků, dostavba zubu nebo korunka a tisíce lítaj. Taky se mi stalo. Zubař by musel být jasnovidec, aby tohle předpokládal, kontrola nekontrola.

Zubař by musel být jasnovidec, aby tohle předpokládal, kontrola nekontrola.

kdyz me prave muj zubar tvrdi neco jineho -ze tomuhle ma predchazet ta prevence. a zatim mu to teda vychazi.

ale to je asi jedno, protoze - tenhle zub byl nemocny - to neprislo z niceho nic.
jestli fikovnice nechodila na prohlidky nebo posunovala opravu toho zubu -pak OK, to se proste pak stane, ze se to rozjede.
ale aby skoro umrela a byla pritom v rukach dobreho zubare? To moc nechapu.

19.11.2020 12:15

Zubař by musel být jasnovidec, aby tohle předpokládal, kontrola nekontrola.

kdyz me prave muj zubar tvrdi neco jineho -ze tomuhle ma predchazet ta prevence. a zatim mu to teda vychazi.

ale to je asi jedno, protoze - tenhle zub byl nemocny - to neprislo z niceho nic.
jestli fikovnice nechodila na prohlidky nebo posunovala opravu toho zubu -pak OK, to se proste pak stane, ze se to rozjede.
ale aby skoro umrela a byla pritom v rukach dobreho zubare? To moc nechapu.

Prevence je důležitá, souhlasím, objevila se teď i docela spousta zubních hygienistů a je to docela byznys. Člověk aby měl na zuby našetřeno balík. Já v dětství měla zubaře, který nerad vrtal, takže podle toho ty zuby pak v dospělosti vypadaly. :-)

Ale někdy přijde prostě něco, co skoro vůbec nemáte šanci ovlivnit. Dcera měla zánět jako prase, celé spodní čelisti, údajně musela přijít k úrazu, ale vůbec nevíme kde a jak, snad jen příliš cvakla zuby o sebe. Bylo to v době prázdnin, skoro všichni zubaři zavřený, trpěla skoro týden a skončila na zubní klinice, kde měla celý týden vyvedený drén na odtékání hnisu z čelisti. Teď po třicítce jí začaly odumírat zuby.

19.11.2020 12:31

fikovnice napsal(a):
"Můj" zubař je extrémně drahej, ale tuto cenu (cca 12 tis. Kč) za opravu jednoho zubu jsem tedy fakt nečekala... Druhá věc je, že ze všech mých doktorů (neurologie, interna, apod.) mu věřím asi nejvíc. Milionkrát jsem zvažovala přeregistraci k jinému zubaři, už jsem to i zkoušela, ale ta kvalita a efekt práce se prostě nedaly srovnat. Takže zuby - to je jedna z mých největších finančních položek. Nechci skončit jako teta nebo babička - obě na klapačkách; babička už dávno umřela, ale teta má snímatelnou protézu už snad kolem 5 let - od cca jejích 72 - 73 let a stále si nezvykla. Má neustálé otlaky, neustále jí protéza padá a dokonce musela podstoupit poměrně drastický zákrok (vestibuloplastika), který jí stejně nepomohl.

..včera u zubaře 1.5 hodiny v křesle...umrtveni, vrtani a dostavba celeho zubu vysla na 3 000 korun....vůbec nechápu jak z toho krateru co mi ze zubu zbylo mohl vykouzlit takřka zub nový....sla jsem ta s hrůzou po tom tvém přispěvku a když mi rekl nakonec cenu, poskocila jsem si radosti....

20.11.2020 14:25
fikovnice

XXX.XXX.55.67

Implantáty v Brně - cena kolem 30 tis. Kč. Levněji se dostanete tak max. na nějakých 22 - 25 tis. Kč. Zubařina je obor, kterej jsem měla jít dělat!

20.11.2020 14:30
fikovnice

XXX.XXX.55.67

Ano, to je fakt. Dle materiálů, nezbytných dalších vy/o/šetření a kliniky i 30 tisíc, ale jde o to, že nejdřív to musím vědět. Mi vadí, že to třeba není jediná možnost, ale jen se tam předpokládá, že to pacient zacvaká, tak proč ne..
A zas pokud je to jediná možnost doopravdy, může to cvakat pojišťovna..
Tohle bylo prostě nefér.

Právě... V úhradách pojišťovnou zubařům se absolutně nevyznám, absolutně. Ten můj jede na pojišťovnu, ale ta mi proplatí třeba lokální anestézii, rentgen, dezinfekci, apod. Ale takové ty "zubařské" materiály bůhvíproč ne... Mmch včera jsem u něj byla znovu, bohužel zažívám období, kdy se mi fakt hodně kazí zuby, ale tak, že se mi třeba rozlomí....no a včera cena za opravu 4500,- Kč. Takže zuby se pomalu, ale jistě stávají nejdražší položkou stran mých finančních investic.
A znovu říkám, že kdybych tomu mému dr. tak strašně moc neveřila a kdybych si nebyla jistá, že dělá naprosto PERFEKTNÍ práci, tak bych už dávno byla přeregistrovaná jinde. Jo, a asi se to o něm ví, protože nové pacoše nepřijímá a volné termíny má tak cca za 3 měsíce.

20.11.2020 14:33
fikovnice

XXX.XXX.55.67

..včera u zubaře 1.5 hodiny v křesle...umrtveni, vrtani a dostavba celeho zubu vysla na 3 000 korun....vůbec nechápu jak z toho krateru co mi ze zubu zbylo mohl vykouzlit takřka zub nový....sla jsem ta s hrůzou po tom tvém přispěvku a když mi rekl nakonec cenu, poskocila jsem si radosti....

No Evi jsem ráda, že to máš opravené . Ale za dostavbu já platím cca stejně - já včera 4500,- Kč. Jde o to, zda Ti dělal kanálky...??? Tipuji, že ne. Ptala jsem se a prý jeden kanálek fakt vychází tak na 2 - 3 tis. Kč. A já tehdy, jak mi bylo tak zle, jsem měla poškozenou sedmičku a měla jsem v ní 3 kanálky (počet je variabilní, můžou být i 4).

20.11.2020 14:34
fikovnice

XXX.XXX.55.67

Určitě Ti nedělal kanálky, to je práce tak na 3 hodiny a obvykle nejm. na dvě návštěvy.

20.11.2020 14:43

fikovnice napsal(a):
Implantáty v Brně - cena kolem 30 tis. Kč. Levněji se dostanete tak max. na nějakých 22 - 25 tis. Kč. Zubařina je obor, kterej jsem měla jít dělat!

20.11.2020 15:00

fikovnice napsal(a):
Určitě Ti nedělal kanálky, to je práce tak na 3 hodiny a obvykle nejm. na dvě návštěvy.

..ano bylo to bez kanálků.....

20.11.2020 15:06
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
Právě... V úhradách pojišťovnou zubařům se absolutně nevyznám, absolutně. Ten můj jede na pojišťovnu, ale ta mi proplatí třeba lokální anestézii, rentgen, dezinfekci, apod. Ale takové ty "zubařské" materiály bůhvíproč ne... Mmch včera jsem u něj byla znovu, bohužel zažívám období, kdy se mi fakt hodně kazí zuby, ale tak, že se mi třeba rozlomí....no a včera cena za opravu 4500,- Kč. Takže zuby se pomalu, ale jistě stávají nejdražší položkou stran mých finančních investic.
A znovu říkám, že kdybych tomu mému dr. tak strašně moc neveřila a kdybych si nebyla jistá, že dělá naprosto PERFEKTNÍ práci, tak bych už dávno byla přeregistrovaná jinde. Jo, a asi se to o něm ví, protože nové pacoše nepřijímá a volné termíny má tak cca za 3 měsíce.

Podle toho bych nehodnotila. Zubaři prostě nejsou. Tady se nepřijímá vůbec a objednání taky nejdřív 3-4 měsíce. Spoustu lidí dojíždí do jiných měst a jsou rádi že seženou vůbec nějakého..........

20.11.2020 16:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):

Já měla v Brně dělaný implantát jednoho zubu před 7 lety za 12 tis.

20.11.2020 17:17

fikovnice napsal(a):

Hele, pardon, já si myslím, že normální je říct, jaké jsou možnosti, a podle toho se rozhodnout. Ad kanálky - různá města, různé ceníky, tam bych prostě nešla.. bože zlatej náš zubař, bez zeptání by nedělal nic, max úraz.... a co spravil, to drží léta
a to se neustále cpu sladkostmi a místo vody kafe.. ale je to čtvrtý dr., tamti.. škoda mluvit, zůstat u některého z nich, tak už asi nemluvím :-)
Materiál se platí už úplně všechen, mám pocit, ale jsou různé ..
A je to tak, že dr. nemusí být ultra dobrý, je jich zkrátka málo. Spíše žádného nenajdete :-) Až se budete nudit, zeptejte se na pojišťovně, co se dá jak dělat.
Určitě by se vyplatila pořádná pojistka.

20.11.2020 21:04
fikovnice

XXX.XXX.134.184

..ano bylo to bez kanálků.....

Buď ráda, jednak jsi neplatila tolik, druhak máš tím pádem ještě živý zub . Mrtvý zub není tragédie, ale co si budeme povídat - je křehčí na případné rozlomení, ulomení, apod. A jinak také vím o neskutečných cenových rozdílech vesnice vs. velké město.

20.11.2020 21:06

fikovnice napsal(a):
Buď ráda, jednak jsi neplatila tolik, druhak máš tím pádem ještě živý zub . Mrtvý zub není tragédie, ale co si budeme povídat - je křehčí na případné rozlomení, ulomení, apod. A jinak také vím o neskutečných cenových rozdílech vesnice vs. velké město.

..tak snad mi ještě bude pár let sloužit...

20.11.2020 21:07

To je hezký, jak jsme se tady dostali od...proč chovatelé neuvádějí cenu štěňat v inzerátech k tomu, kolik stojí zuby

20.11.2020 21:09
fikovnice

XXX.XXX.134.184

GAELLE napsal(a):
Podle toho bych nehodnotila. Zubaři prostě nejsou. Tady se nepřijímá vůbec a objednání taky nejdřív 3-4 měsíce. Spoustu lidí dojíždí do jiných měst a jsou rádi že seženou vůbec nějakého..........

Ne ne, to s Tebou musím nesouhlasit. Třeba ten můj dr. má dvě křesla v ordinaci. Pracuje s doktorkou. A k té, kdybych chtěla, dostanu termín hned. Ono je to možná kraj od kraje, město od města. v Brně je zubařů a klinik (hlavně těch privátních) "milión". Jak jsem tam včera byla, tak tam shodou okolností přišla paní a já vyslechla celý rozhovor se sestrou. Paní má jít na nějaký větší zákrok - je registrovaná u jiného zubaře - ale k tomu mému přišla, protože to chtěla zkonzultovat a znát jeho názor. Takže si myslím (ne, vím to), že on je prostě ve svém oboru skvělý. Pokud to budu zvládat platit, měnit jej nebudu .

20.11.2020 21:11
fikovnice

XXX.XXX.134.184

GAELLE napsal(a):

Jo, a příbuzní - menší město, tak teď v době covidové tam zavřeli všichni zubaři a neordinují, vyjma jednoho (a to je jeden z mých příbuzných - a ten objednává prý až na červen 2021!).

20.11.2020 21:12
fikovnice

XXX.XXX.134.184

Já měla v Brně dělaný implantát jednoho zubu před 7 lety za 12 tis.

Tak možná to od té doby tak podražilo a pak ještě budou rozdíly dle použitého materiálu.

20.11.2020 21:12
fikovnice

XXX.XXX.134.184

To je hezký, jak jsme se tady dostali od...proč chovatelé neuvádějí cenu štěňat v inzerátech k tomu, kolik stojí zuby

Jo jo, omlouvám se za to!

20.11.2020 21:15
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
Ne ne, to s Tebou musím nesouhlasit. Třeba ten můj dr. má dvě křesla v ordinaci. Pracuje s doktorkou. A k té, kdybych chtěla, dostanu termín hned. Ono je to možná kraj od kraje, město od města. v Brně je zubařů a klinik (hlavně těch privátních) "milión". Jak jsem tam včera byla, tak tam shodou okolností přišla paní a já vyslechla celý rozhovor se sestrou. Paní má jít na nějaký větší zákrok - je registrovaná u jiného zubaře - ale k tomu mému přišla, protože to chtěla zkonzultovat a znát jeho názor. Takže si myslím (ne, vím to), že on je prostě ve svém oboru skvělý. Pokud to budu zvládat platit, měnit jej nebudu .

Já ti to neberu. Taky jsme chvíli jezdili do Prahy ale ty ceny byly neúnosné navíc pak zubař měl problémy s pojišťovnou a byl odejit neb jsme platili i to co měla platit pojišťovna. Tady zubařka docela ušla ale s přibývající klientelou a vlastním domem s ordinací podražila a kašle na to. Ale mám to kousek a jak říkám sehnat zubaře je u nás zázrak. A i když je tak drahý tak přece má předem o ceně informovat. Cenu nám dala i psí zubařka v Hradci. Pes a 6 zubů a stálo to sedmičku :)

20.11.2020 21:17
fikovnice

XXX.XXX.134.184

Hele, pardon, já si myslím, že normální je říct, jaké jsou možnosti, a podle toho se rozhodnout. Ad kanálky - různá města, různé ceníky, tam bych prostě nešla.. bože zlatej náš zubař, bez zeptání by nedělal nic, max úraz.... a co spravil, to drží léta
a to se neustále cpu sladkostmi a místo vody kafe.. ale je to čtvrtý dr., tamti.. škoda mluvit, zůstat u některého z nich, tak už asi nemluvím :-)
Materiál se platí už úplně všechen, mám pocit, ale jsou různé ..
A je to tak, že dr. nemusí být ultra dobrý, je jich zkrátka málo. Spíše žádného nenajdete :-) Až se budete nudit, zeptejte se na pojišťovně, co se dá jak dělat.
Určitě by se vyplatila pořádná pojistka.

Tak on má ceník zveřejněný na webovkách... Ale je pravda, že dopředu to nestuduji. A také je pravda, že to, co se dělo těch cca 14 dní zpátky, byl opravdu děs - byla jsem si jistá buď covidem nebo něčím ještě mnohem horším, protože jsem v životě nezažila tak kruté bolesti hlavy + pak to škubání svalů a jiné příznaky. Takže jsem byla neskutečně vděčná za téměř okamžitou úlevu po důkladném čištění a dezinfikování zubu a kanálků. Ale je pravda, že toto by asi zvládl každý zubař. Horší už to bylo s plněním - jeden kanálek u mě byl komplikovaný - spirálovitě obtočený kolem druhého...

Ale už mlčím, ať se téma vrátí k původnímu zadání.

20.11.2020 21:24
fikovnice

XXX.XXX.134.184

GAELLE napsal(a):
Já ti to neberu. Taky jsme chvíli jezdili do Prahy ale ty ceny byly neúnosné navíc pak zubař měl problémy s pojišťovnou a byl odejit neb jsme platili i to co měla platit pojišťovna. Tady zubařka docela ušla ale s přibývající klientelou a vlastním domem s ordinací podražila a kašle na to. Ale mám to kousek a jak říkám sehnat zubaře je u nás zázrak. A i když je tak drahý tak přece má předem o ceně informovat. Cenu nám dala i psí zubařka v Hradci. Pes a 6 zubů a stálo to sedmičku :)

Jo jo, jak píšu, jednak má webovky a druhak on mi orientačně cenu obvykle říkává. Jen tady u těch kanálků mi ji tedy neřekl vůbec, proto jsem psala, že mě pak, když jsem měla platit, málem jeb.o!
A jinak s Tebou souhlasím - jsou v tomto prostě velké rozdíly - kraj od kraje, zubař od zubaře,...

20.11.2020 21:32

fikovnice napsal(a):

OT: ...a máte kartičku pojišťovny? ...minulý rok jsem si na řízku! rozlomila zub...sedmičku...doktor mi ho něčím zabil (to byla kuwa bolest) a pak čistil kanálky minimálně 5x , prostě platila jsem jen korunku- nechala jsem si udělat od něj korunkovou nabídku, za střed - ani levná ani drahá (moje první ) strašně se bojím, že nám půjde do důchodu...je zlatej- vyloženě protetik a není drahý... ve finále ještě zrentgenovat, právě pro tu pro pojišťovnu....
Edit: klapačky nejsou od věci, myslíte si že vám ty zuby bude v důchoďáku někdo čistit? - nebo jinak, že si je necháte vyčistit (obnažené krčky, různé pahýly a demence, už jsem utíkala před klientkou, co mě chtěla pokousat, protože jsem jí ráno čistila zuby- huntingtonova choroba)

20.11.2020 21:52
fikovnice

XXX.XXX.134.184

OT: ...a máte kartičku pojišťovny? ...minulý rok jsem si na řízku! rozlomila zub...sedmičku...doktor mi ho něčím zabil (to byla kuwa bolest) a pak čistil kanálky minimálně 5x , prostě platila jsem jen korunku- nechala jsem si udělat od něj korunkovou nabídku, za střed - ani levná ani drahá (moje první ) strašně se bojím, že nám půjde do důchodu...je zlatej- vyloženě protetik a není drahý... ve finále ještě zrentgenovat, právě pro tu pro pojišťovnu....
Edit: klapačky nejsou od věci, myslíte si že vám ty zuby bude v důchoďáku někdo čistit? - nebo jinak, že si je necháte vyčistit (obnažené krčky, různé pahýly a demence, už jsem utíkala před klientkou, co mě chtěla pokousat, protože jsem jí ráno čistila zuby- huntingtonova choroba)

Jj, kartičku pojišťovny mám. Já i psala, že on můj dr. něco pojišťovně vykazuje, ale řadu věcí ne. Ale já tomuto fakt nerozumím. Jak psala "Megí", můžu se zeptat třeba přímo na pojišťovně. Ale já prostě přijala fakt, že je drahej...ale zároveň extrémně dobrej. No a můj bratranec žije také v Brně, chodí na úplně jinou kliniku v jiné čtvrti a co vím, tak platí ještě víc než já.

Klapačky mě osobně hodně děsí. Má je celkem čerstvě moje teta a má s nimi strašlivé problémy. Neustálé otlaky, nedrží ani při sebekvalitnějším lepení. Dokonce podstoupila vestibuloplastiku (nevím, zda víte oč jde, ale je to hodně humusoidní zákrok - také měla pak modřiny po celých tvářích) a nepomohlo jí to. Někdy jsou anatomické poměry v dutině ústní tak špatné, že nepomůže sebelepší protetik.

Jo, a já pamatuju, že jsem si rozlomila zub na pecce od třešně...a také pamatuji tu šílenou bolest. Teď to bylo ještě horší - přímo zánět nejen pulpy, ale i okostice - příznaky jsem sem už psala, bylo to fakt hrozné .

20.11.2020 21:59

To je taková ta "podkova" na čelisti? známá má paradentozu a něco takového jí dělali, aby jí ty klofáky drželi, protože nemá žádnou kost, či co....
Kolegyně v práci, 2 ženy kolem 55 již mají klapačky- horní i spodní a to jedna- dáma, řasy až do stropu, si je nechala vyškubat dobrovolně(ještě to nebylo tak strašné) protože byla solidární s manželem a dokonce i s tou prázdnou pusou chodila do práce, šišlala jako prase, o obědu si dávala mix, jednala s příbuznými , ale dala to...
A s klapačkama je sranda, když je nějaký klient posbírá z jiných pokojů nebo vloží mezi chleba a vyhodí, kousne do jablíčka a vyhodí i se zubama z okna do lesa, i spláchnutý ve WC a nejlepší jsou vyblitý....

no zase OT..nojo no.

20.11.2020 22:59
fikovnice

XXX.XXX.134.184

Jejda, a Vy mě děsíte demencí a Huntigtonem... To by mohlo ještě pár let počkat...

21.11.2020 07:38

....kouzlo diskuze....

Přidejte reakci

Přidat smajlík