Ahoj kamrádi, přátelé i neznámí, co sem občas zajdete!
Opět se toho tedy ujmu já .
Přeji všem bez výjimky a upřímně především klidné vánoční svátky, a ať se tu po Novém roce zase všichni setkáváme! A co víc můžu přát, než jen zdraví, zdraví a ještě jednou zdraví! Třeba tu koronovitou mrchu přece jen (někdy) zdoláme!
Jana
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kapr je už ve vaně- ne na dlouho, brambory se vaří, vše připravené , stromek za dveřmi, cukroví v krabicích, jo dárky zabalené ještě nejsou ...a pak to.může začít...myslím ty dvě hodiny, kvůli kterým poslední měsíc každý druhý šílí.
Taktéž se připojuji k přání , klidného a zdravého prožítí svátků a přivítání Nového roku ....Veronika + Ronja + koník Anabela + rodina, to jsou ti, co prý "trpí" mou nepřítomností, když tady po nocích datluju- říkal manžel, který většinou v devět už spí.
PS: vakcína se mi už objednává.....

Jsou zmíněna zvířata i jedno týrání ve vaně...ona se diskuse někam posune.
janaa
napsal(a):
Taky všem přeji krásné vánoční svátky a hlavně klid a pohodu. My máme vánoce už dnes, kostma ucpaná čuba se konečně po pěti dnech vys.... máme vánoce o hovně a máme z toho mooooc velkou radost psím blbcům zdar
Tuhle radost z hovna můžou pochopit snad jedině pejskaři . Když jsem to řešila naposledy u feny, tak mi každé ráno psala kamarádka (a zároveň "naše" veterinární sestra), jak jsme na tom, jestli pořád nic. No a nevím jestli to sem mám vůbec psát, ale vy to pochopíte, snad . Když se konečně povedlo, tak jsem to hovno prostě vyfotila a poslala ho kamarádce. Ta hnedka odpověděla, jako že hurá, konečně a že z toho má radost . Kdyby tu konverzaci někdo četl, tak by asi docela koukal.
Ale co se tohohle týče, tak jsem asi největší radost měla, když jsem v bobku našla špendlík (ze svatebního koláčku), protože tam už jsem se fakt začínala docela bát.
Jo a jinak také přejeme všem pohodové prožití svátků .
marcelaamax
napsal(a):
Tuhle radost z hovna můžou pochopit snad jedině pejskaři . Když jsem to řešila naposledy u feny, tak mi každé ráno psala kamarádka (a zároveň "naše" veterinární sestra), jak jsme na tom, jestli pořád nic. No a nevím jestli to sem mám vůbec psát, ale vy to pochopíte, snad . Když se konečně povedlo, tak jsem to hovno prostě vyfotila a poslala ho kamarádce. Ta hnedka odpověděla, jako že hurá, konečně a že z toho má radost . Kdyby tu konverzaci někdo četl, tak by asi docela koukal.
Ale co se tohohle týče, tak jsem asi největší radost měla, když jsem v bobku našla špendlík (ze svatebního koláčku), protože tam už jsem se fakt začínala docela bát.
Jo a jinak také přejeme všem pohodové prožití svátků .
Já fotila a posílala chlapovi taky jsem si říkala, že jsme uchylaci ale vzhledem k tomu, že dnes měla poslední šanci, jinak šla pod kudlu, tak klidně si to hovno vystavim
janaa
napsal(a):
Já fotila a posílala chlapovi taky jsem si říkala, že jsme uchylaci ale vzhledem k tomu, že dnes měla poslední šanci, jinak šla pod kudlu, tak klidně si to hovno vystavim
Mne takhle jednou nekadila pincova, bylo to po strevni viroze, kdy se vys... z podoby a pak jsem na bobek cekala 4 dny, asi nejdelsi v mym zivote 😀 nic neslo ven, ackoliv normalne zrala.
Byla uz jsem totalne psycho, mam totiz tu fobii z cizich teles v zazivacim traktu.
No a kdyz jsem ji po ctyrech dnech videla, jak se usazuje do kadici pozice, vyhrkly mi slzy stesti 😜
Terven
napsal(a):
Mne takhle jednou nekadila pincova, bylo to po strevni viroze, kdy se vys... z podoby a pak jsem na bobek cekala 4 dny, asi nejdelsi v mym zivote 😀 nic neslo ven, ackoliv normalne zrala.
Byla uz jsem totalne psycho, mam totiz tu fobii z cizich teles v zazivacim traktu.
No a kdyz jsem ji po ctyrech dnech videla, jak se usazuje do kadici pozice, vyhrkly mi slzy stesti 😜
Anébrž jak málo stačí pejskařovi ke štěstí
Terven
napsal(a):
Promiňte, já tu situaci chápu, ale představa, že štěstím pláčete nad kadícím psem mě dostala! Ale fakt to chápu, protože když mi umíral kocour na ten děsný kočičí mor a byl už jednou tlapou na druhém břehu (možná i dvěma či třemi), tak prostě průjmoval 24h denně, i když 11 dní nejedl, pak už z něj šla jen krev! No a když nakonec jsme všichni neskutečně moc zabojovali a kocour se rozhodl tu ještě pobýt se mnou, tak jsem pak také na hovišo čekala řádově dny - i poté, co se rozjedl!
Všem zdejším, se kterými se známe už dost dlouho, přejeme s celou smečkou krásné vánoční svátky a hlavně zdraví bez corony do nového roku.

....i já si dovoluji přidat přánim hlavně a predevšim zdravi a pak také osobni, profesni a kynologické spokojenosti a uspěšnosti....jo hov.na dobrý, ale čerstvě vypraný jediný koberec v domacnosti dnes zgruntu po.blil kocour, ktety se nacpal kocicí travou...

Přeji také všem opravdu krásné a co nejpohodovější vánoce.....
Škoda, že nenapadl sníh, aby byla i ta správná atmosféra.

Také se připojuji k přání Fíkovnice. A než půjdete spát, pusťte si něco hezkého :
https://www.youtube.com/embed/2EMH-3evZV8
(Můžete i ráno :-)) )
Sníh ? U nás bylo ráno 10° nad nulou. Leda snad na obrázku.

Také se připojuji...
Všem dobrým lidem a jejich zvířecím přátelům tady na ifauně přeji všechno nejlepší, hlavně to zdravíčko a pohodu do Nového roku

Šťastné a veselé Vánoční svátky
přejeme srdečně všem, kdo mají drápky.
A taky páníčkům a paničkám všem,
ať se vám vydaří každičký den
v tom novém roce, co klepe už na dveře.
Bohatství pohody a zdravé zvěře!
To všechno přeje vám za zpěvu zvonů
Merlinek s Beníčkem a Irena k tomu.

Krásné a klidné prožití vánočních svátků, hodně štěstí, hlavně zdraví všem lidem a jejich zvířátkům přeje Jana a Irisek
Já si dovolím oživit loňský téma a popřát všem. A hlavně těm, kterým třeba nikdo nepopřeje, nebo už popřát nemůže.
GAELLE
napsal(a):
To je přání pro mne a já moc děkuju.
Krásné vánoce všem a dobroty pod stromečkem pro vaše chlupáče.
Děkuju a bez přehánění, opravdu moje myšlenky v ten den jsou i s těmi na který nikdo myslet nemůže a mrzí mě, že to nejde nějak zařídit. A ........ zaplaťnadbůch za Anděla páně, za Velrybu i Polepšovnu apod. protože prostě si myslím, že tyhle filmečky jsou pak takový pohlazení.

Pohodové vánoční svátky🌲, zdraví dvounožcům i čtyřnožcům a do dalšího roku tou správnou nohou a tlapkou přejí Olík a Emi
cestou od stříhačky...

napsal(a):
Pohodové vánoční svátky🌲, zdraví dvounožcům i čtyřnožcům a do dalšího roku tou správnou nohou a tlapkou přejí Olík a Emi
cestou od stříhačky...
Zbožňuju jeho nachos-uši
Všem zde přeju pohodindu a klid, zdraví i štěstí. Dvounohým i čtyřnohým.

...i my s Kelišem (jakož i s třemi kočkami a dvěma osmaky) přejeme že srdce všem tady především jedině zdraví, zdraví a zase zdraví....myslim si, že pokud je člověk zdravý na duši i těle, tak to ostatní v různé míře přijde také.....bylo mi tady celý tento rok moc fajn, ostatně i jako roky předešlé a moc a moc tam nahoru prosím ať je to tak i nadále a ať další rok 2022 se tady scházíme ve stejném počtu....a vše nej, nej i Vaším chlupačům...
Mně tu tehdy někdo napsal, že si mám tu konkrétní fotku nechat na PeseFko, tak jsem si říkala, že je to dobrý nápad.
Proto máme jen v pozměněné formě to, co už jste viděly.
Všem přejeme krásné Vánoce a hodně štěstí do nového roku. A hodně radosti s chlupáčema!
Atheira
napsal(a):
Mně tu tehdy někdo napsal, že si mám tu konkrétní fotku nechat na PeseFko, tak jsem si říkala, že je to dobrý nápad.
Všem přejeme krásné Vánoce a hodně štěstí do nového roku. A hodně radosti s chlupáčema!
Tak ta je top !!! Pohlazení Laře a krásné svátky

Atheira
napsal(a):
Dokonalost! A jak Laruš důležitě hledí...ona to snad ví, že má skvělý záběr👍 takhle je to fakt top!!! Posílám pohlazení...😍
Atheira
napsal(a):
To jsem byla já Krásně jste to udělala, fakt super přáníčko A Laře přejem, ať jí nožky pořád běhají
napsal(a):
cestou od stříhačky...
Ještě, že si Olík vzal ten šik obleček, když má pod ním holou prdku Měla jste ho ujistit, že to takhle vidět fakt není
Woruška z dnešního mrazivého rána nadšený, jen ledové kuličky mezi polštářkama nás pozlobily

lesnížínka
napsal(a):
Ještě, že si Olík vzal ten šik obleček, když má pod ním holou prdku Měla jste ho ujistit, že to takhle vidět fakt není
Woruška z dnešního mrazivého rána nadšený, jen ledové kuličky mezi polštářkama nás pozlobily
Jó, bambulky. Tak s těmi si Pan Pes tedy poradit neumí. Nikdá si je vykouše, vždycky začne kulhat a já pak musím odstraňovat. Jakmile je sníh v lepivé konzistenci, je obambulkovaný a procházky stojí za prd.
Pripájame sa aj my s Nefret😉A želáme celému dvojnohému aj štvornohému osadenstvu krásne vianočné dni🎄a kľud v duši✨Sme radi,že Vás máme a že ste nás tak pekne vzali medzi seba❤️

lesnížínka
napsal(a):
Chudák Woruška, obtěžují ho ty ledové kuličky, to známe dobře..Olík se zastavuje a čeká až to sundám nebo kulhá, když má nabaleno a dělal to i předchozí pejsek..
Přeji medvídkovi Woruškovi ať mu to ťape co nejdýl a ať je dobrej, abyste měli doma klid a pohodu jistou! Krásné Vánoce!

Taky se připojujeme - já a žížala. Přejeme krásné vánoční svátky, zdraví na těle, pohodu a mír v duši a v novém roce mnoho krásných chvil s vašimi chlupatými parťáky - těmi současnými i budoucími.
napsal(a):
Jó, bambulky. Tak s těmi si Pan Pes tedy poradit neumí. Nikdá si je vykouše, vždycky začne kulhat a já pak musím odstraňovat. Jakmile je sníh v lepivé konzistenci, je obambulkovaný a procházky stojí za prd.
Když byl mladý zalehnul a serval si to zubama. Šlo mu to líp, než mě zmrzlýma prstama Jenže teď než by si lehnul, tak by jsme zmrznuli a packa už mu vytočit nejde Být starý není žádný med
domi.t
napsal(a):
Pripájame sa aj my s Nefret😉A želáme celému dvojnohému aj štvornohému osadenstvu krásne vianočné dni🎄a kľud v duši✨Sme radi,že Vás máme a že ste nás tak pekne vzali medzi seba❤️
Jsem chtěla napsat, kde máš slušivé sobí parůžky, ale dobrá, doladila jsi to hezkým kulichem
K tomu dodám mimo Jsem si jednou v životě koupila kulicha, asi před 8 lety. Moc se mi líbil. Vydržela jsem ho mít na hlavě asi 2x, moc jsem chtěla, ale já to na hlavě absolutně nesnesu. Když už je jó zima, dám si kapuci, nebo šálu kolem hlavy, ale natěsno čepici nesnesu, je mi v tom strašné horko.

Také se připojuji s přáním krásných Vánoc, opatrujte se a těšte se ze všech blízkých duší, lidských i zvířecích. Protože hlavně o tom jsou Vánoce.
P.S.: Bígloid vzkazuje, že letos preventivně zabavuje všechny 🎁🎁, aby letos pod 🎄dostali všichni naděleno spravedlivě stejně a nikdo nebyl smutný, že má míň.😁
napsal(a):
Také se připojuji s přáním krásných Vánoc, opatrujte se a těšte se ze všech blízkých duší, lidských i zvířecích. Protože hlavně o tom jsou Vánoce.
P.S.: Bígloid vzkazuje, že letos preventivně zabavuje všechny 🎁🎁, aby letos pod 🎄dostali všichni naděleno spravedlivě stejně a nikdo nebyl smutný, že má míň.😁
Počkej, bígloid krade dárky?
Floček zase vždy rozbaloval...
A z té velehromady vždy neomylně vylovil ten svůj dárek! Mám pocit, že to rozbalování (takové opatrné) na tom bylo to nejhezčí!

fikovnice
napsal(a):
Počkej, bígloid krade dárky?
Floček zase vždy rozbaloval...
A z té velehromady vždy neomylně vylovil ten svůj dárek! Mám pocit, že to rozbalování (takové opatrné) na tom bylo to nejhezčí!
Jj, loni se na nás zlobil, že rozbalujeme častěji, než on, tak letos změnil strategii. Všechny dárky jsou jeho a basta!😂😂

Tak já jsem teď dokoukala pohádku "Jak se budí princezny" a za mě spokojenost, už to začíná...pohádky a vanilkový rohlíčky a kakajíčko.....
Přeji všem krásné a hlavně pohodové vánoce. A všem vašim čtyřnožcům, kteří byli všichni samozřejmě celý rok nejhodnějším zvířátkem na celém světě, tak aby jim Ježíšek nadělil pod stromeček samé super dárky.
Já už jsem samozřejmě zase za trapku, protože jsem od mala televizní maniak, co miluje pohádky a taky komedie jako je už zmiňovaná "Jak dostat tatínka do polepšovny" a nebo "S tebou mě baví svět" a na štědrý večer tradičně Tři oříšky pro popelku a pak Pelíšky, se na vánoce každoročně těším a tím svým těšením otravuju lidi, pro které jsou vánoce stres, honička, chození po krámech, kde je to narvané lidma a pak další honička doma......
Vlastně bych si nejraději nanosila jídlo a pití do ložnice, zapnula bednu a nevylezla celý tři dny z postele....pouze doplnit zásoby a dojít si na WC.
Protože stejně trávím vánoce defakto sama, nikdo z rodiny totiž nevydrží celej den čučet na pohádky.....to vydržela jen moje Sára.
Prostě všem přeji, aby ty vánoční dny proběhly dle jejich představ a přání.

napsal(a):
Tak já jsem teď dokoukala pohádku "Jak se budí princezny" a za mě spokojenost, už to začíná...pohádky a vanilkový rohlíčky a kakajíčko.....
Přeji všem krásné a hlavně pohodové vánoce. A všem vašim čtyřnožcům, kteří byli všichni samozřejmě celý rok nejhodnějším zvířátkem na celém světě, tak aby jim Ježíšek nadělil pod stromeček samé super dárky.
Já už jsem samozřejmě zase za trapku, protože jsem od mala televizní maniak, co miluje pohádky a taky komedie jako je už zmiňovaná "Jak dostat tatínka do polepšovny" a nebo "S tebou mě baví svět" a na štědrý večer tradičně Tři oříšky pro popelku a pak Pelíšky, se na vánoce každoročně těším a tím svým těšením otravuju lidi, pro které jsou vánoce stres, honička, chození po krámech, kde je to narvané lidma a pak další honička doma......
Vlastně bych si nejraději nanosila jídlo a pití do ložnice, zapnula bednu a nevylezla celý tři dny z postele....pouze doplnit zásoby a dojít si na WC.
Protože stejně trávím vánoce defakto sama, nikdo z rodiny totiž nevydrží celej den čučet na pohádky.....to vydržela jen moje Sára.
Prostě všem přeji, aby ty vánoční dny proběhly dle jejich představ a přání.
Já už jsem samozřejmě zase za trapku, protože jsem od mala televizní maniak, co miluje pohádky
Sardulah, s těma pohádkama a komediema to máme úplně stejně, taky to mám moc ráda, popelku, polepšovnu, Marušku, znám už nazpaměť, světáky můžu vidět denně, už vím, které slovo přijde. Moc se těším na salát a rybu, to zbožňuju. Odpoledne se půjde na procházku se psem, no a pak večeře a ke stromečku. Jsem vždycky zvědavá, jak se bude líbit dáreček, který jsem vybrala. Já žádný ani mít nemusím, hlavně mě zajímá ta reakce druhého, jak se líbí. Vždycky o tom přemýšlím už 2 měsíce dopředu. Na vánoce jsme vždycky 4. Manžel, moje maminka(86) naše fenka a já. Jsem, jak malé děcko, vánoce zbožňuju. Taky přeju všem na fauně krásné prožití vánočních svátků, v Novém roce hlavně zdraví páníčkům a jejich zvířátkům

I já se přidávám s přáním prožití klidných svátků a jen toho nejlepšího do Nového roku a všem Vám přeji mnoho zdraví

Také se přidám :-)
Je vánoční ?
https://www.youtube.com/watch?v=ezLNxoXb4MM

Ještě mi to nedá a přidám Emě....."kopec" z druhé strany.
( Fotka je cca 2 roky stará )

...takovej asi úplně de.bulní dotaz...a sem nepatří, ale můžu dát motylovi zítra syrového kapra, trochu se bojím kosti, dostává jen file nebo okouna filetovaného....

Dala bych mu kapra bez kostí.

napsal(a):
krásné svátky přeje Night a Xerxová
Nechtěl by váš fotograf vyfotit rozsvícenou Novou Skalku nad Libercem. Od vás musí být taky vidět.
Na mě to dělalo dojem, že přistává UFO ( hooodně velké ). Že by se místní osazenstvo pokochalo.
Krásné a klidné prožití vánočních svátků a šťastný Nový rok 2022.
Ať je šťastnější než tento, kdy nás opustilo plno milovaných lidí a čtyřnohých přátel. Hlavně to zdraví, které je nejdůležitější.

napsal(a):
Nechtěl by váš fotograf vyfotit rozsvícenou Novou Skalku nad Libercem. Od vás musí být taky vidět.
Na mě to dělalo dojem, že přistává UFO ( hooodně velké ). Že by se místní osazenstvo pokochalo.
máme to v plánu - od nás to vypadá, že teče láva... Jenže chce to jasno a večerní lyžovačku... a musí se nám chtít místo večerního vínka vyrazit nad lom... Chtěli jsme jít včera, ale to moravské bílé vyhrálo... Z balkónu sice "lávu" vidíme, ale jsou tam dráty a sousedovic borovice a hodně světel

napsal(a):
máme to v plánu - od nás to vypadá, že teče láva... Jenže chce to jasno a večerní lyžovačku... a musí se nám chtít místo večerního vínka vyrazit nad lom... Chtěli jsme jít včera, ale to moravské bílé vyhrálo... Z balkónu sice "lávu" vidíme, ale jsou tam dráty a sousedovic borovice a hodně světel
Já to viděla včera ( v podstatě od Hokejky ), skoro mě to vyděsilo. Vůbec jsem netušila, že něco takového v městě máme.

napsal(a):
Dala bych mu kapra bez kostí.
..diky, tak budu pinzetou vybírat anebo dostane filé...
napsal(a):
...takovej asi úplně de.bulní dotaz...a sem nepatří, ale můžu dát motylovi zítra syrového kapra, trochu se bojím kosti, dostává jen file nebo okouna filetovaného....
Naprosto v pohodě, všichni naši psi kapra jedli, i když zbytky z pečeného, syrového by nikdo z nich nežral. On to fakt sní?Jinak...myslím vloni či předloni říkal nějaký doktor v telce, že lidi s kostma zbytečně hysterčí, ty velké z kapra asi sotva někdo sní a ty malé...stačí prostě zajíst
Kdysi muž přijel z Ruska, že má v krku už tři dny rybí kost. Asi dva dny jsem ho přesvědčovala, že je to blbost a nemá, fakt nemá...až se probudil a zjistil, že nemá Je to o pocitu.
napsal(a):
Hele, taky jsem to v minulých letech řešila - ono se to psům na barfu může a nemělo by se nic stát, ale mně ta představa těch ostrých kostiček je nepříjemná - už jenom, že to psa musí píchat v hubě.
V barfovací skupině na fb, kterou už jsem před léty opustila, to byl jeden z nejčastějších dotazů v adventním čase
Nicméně jsem párkrát koupila z Krmiv Litice celýho mletýho kapra v salámovým balení a tam jsem kupodivu s kostma neměla problém ...asi byly dobře pomleté.
Jo a tuším, že Sokol Falco má vánoční konzervu - kapr a bramborovej salát
lesnížínka
napsal(a):
Naprosto v pohodě, všichni naši psi kapra jedli, i když zbytky z pečeného, syrového by nikdo z nich nežral. On to fakt sní?Jinak...myslím vloni či předloni říkal nějaký doktor v telce, že lidi s kostma zbytečně hysterčí, ty velké z kapra asi sotva někdo sní a ty malé...stačí prostě zajíst
Kdysi muž přijel z Ruska, že má v krku už tři dny rybí kost. Asi dva dny jsem ho přesvědčovala, že je to blbost a nemá, fakt nemá...až se probudil a zjistil, že nemá Je to o pocitu.
Nooo....zeptejte se na ORL, jestli je to o pocitu
Jinak jo, žerou mi syrovýho kapra, stejně jako všechny ryby.
lesnížínka
napsal(a):
No tak o "pocitu" bych mohla vyprávět.
Kost ze pstruha, vystřídali se všichni doktoři ORL, mesocain samozřejmě na mně nefunkční, bylo to něco příšerného.
Po neúspěšném dlouhém boji zavolali konečně primáře.
Ta kostička neměla ani centimetr.
Hodně dlouho jsem pak pstruha nejedla. A rybyuž jen filetované. V restauraci vůbec.

lesnížínka
napsal(a):
..on je jak popelnice, se.zere všechno....

Terven
napsal(a):
Nooo....zeptejte se na ORL, jestli je to o pocitu
Jinak jo, žerou mi syrovýho kapra, stejně jako všechny ryby.
..tak já už jsem to dala zamrazit co bylo pro něj a kočky prichystaný, bude filé se zeleninou....
napsal(a):
Úplně v pohodě. Dávám taky celý ryby, kapra vždycky užírá ořezky, hned jak dorazí k babičce, ale jen trochu, protože ji to spíš víc zajímá, než chutná. Syrový je to v pohodě, u kostí je důležitý, aby u nich bylo i maso, prostě nedávat jen holé kosti.
Problematičnost kostí ze smaženýho kapra se váže na to, jak se to maso rozpadá. Ve výsledku se ta kost strašně lehko oddělí a zadělá vám na průser. Syrový ten pes normálně zvládne.
GAELLE
napsal(a):
No tak o "pocitu" bych mohla vyprávět.
Kost ze pstruha, vystřídali se všichni doktoři ORL, mesocain samozřejmě na mně nefunkční, bylo to něco příšerného.
Po neúspěšném dlouhém boji zavolali konečně primáře.
Ta kostička neměla ani centimetr.
Hodně dlouho jsem pak pstruha nejedla. A rybyuž jen filetované. V restauraci vůbec.
Ale to, že do té nemocnice s tou kostí jedeš a nemůžou ji vytáhnout, protože je třeba na blbém místě, přece nic nevypovídá o tom, že stačí vzít si kus rohlíku a už tam nebude Muž se v rybě parvá, rozebírá ji snad na mikročástice, aby náhodou nějakou kost nepolknul. Já jím rybu stejně, jako bych jedla třeba kuře, kosti samozřejmě vybírám, ale sem tam se mi nějaká zapíchne, cítím, že píchla, ale normálně jím dál a zajím to. Odjakživa, takže cca 40let a jasně, teď zas někdo napíše: tak dlouho se chodí se džbánem... A jak teda dlouho je nutno čekat?

Atheira
napsal(a):
Úplně v pohodě. Dávám taky celý ryby, kapra vždycky užírá ořezky, hned jak dorazí k babičce, ale jen trochu, protože ji to spíš víc zajímá, než chutná. Syrový je to v pohodě, u kostí je důležitý, aby u nich bylo i maso, prostě nedávat jen holé kosti.
Problematičnost kostí ze smaženýho kapra se váže na to, jak se to maso rozpadá. Ve výsledku se ta kost strašně lehko oddělí a zadělá vám na průser. Syrový ten pes normálně zvládne.
..tak někdy jindy, zbaběle jsem řízky pro něj vrazila do mrazáku....
Přidáváme se a přejeme všem krásné prožití svátků a šťastný nový rok ☺️
Vie ona,že sa nemusí tváriť ako SAO? 😂
Ešte raz šťastné,veselé a požehnané! 🥂✨

domi.t
napsal(a):
Vie ona,že sa nemusí tváriť ako SAO? 😂
Ešte raz šťastné,veselé a požehnané! 🥂✨
Jako princezna. Ne, jako princezna ne, jako královna. 😊

Tak já se s Fidem připojuji a přeji krásné Vánoce a hlavně zdraví všem čtyřnohým chlupáčům, i jejich paničkám a páníčkům

Řízek,salát,stromeček a už je tu zvoneček.
Ježíšek tě měl rád přeci,přinesl ti plno věcí.
Teď si dopřej dobrý grog a buď hodný celý rok!
Krásné ,klidné a pohodové Vánoce všem lidským i chlupatým kamarádům.
Tak stromeček nazdoben, dárky zabalené, už zbývá jen usmažit kapra. Takže konečně Vánoce začaly a můžu Vám popřát šťastné a veselé. Hodně štěstí do nového roku, zdraví a spokojenosti.
PS: Už jsem radila Ježíškovi, co přinést psům, kočkám, domácímu hobby králíkovi, morčeti, štírovi, šnekovi, slepicím, prasátkům a koním, ale rybičkám jsem vybírala dárek poprvé. A byla to fuška. :)
Varaxi
napsal(a):
Tak stromeček nazdoben, dárky zabalené, už zbývá jen usmažit kapra. Takže konečně Vánoce začaly a můžu Vám popřát šťastné a veselé. Hodně štěstí do nového roku, zdraví a spokojenosti.
PS: Už jsem radila Ježíškovi, co přinést psům, kočkám, domácímu hobby králíkovi, morčeti, štírovi, šnekovi, slepicím, prasátkům a koním, ale rybičkám jsem vybírala dárek poprvé. A byla to fuška. :)
A? Někde jste torpédovala škuner?
neverend

XXX.XXX.213.247
Teké se připojuji s přáním krásných svátků a šťastným novým rokem.🙂
Tak i já s Barnysem přejeme krásné Vánoce a bohatého Ježíška, buďte zdraví. 🎄
lesnížínka
napsal(a):
Ale to, že do té nemocnice s tou kostí jedeš a nemůžou ji vytáhnout, protože je třeba na blbém místě, přece nic nevypovídá o tom, že stačí vzít si kus rohlíku a už tam nebude Muž se v rybě parvá, rozebírá ji snad na mikročástice, aby náhodou nějakou kost nepolknul. Já jím rybu stejně, jako bych jedla třeba kuře, kosti samozřejmě vybírám, ale sem tam se mi nějaká zapíchne, cítím, že píchla, ale normálně jím dál a zajím to. Odjakživa, takže cca 40let a jasně, teď zas někdo napíše: tak dlouho se chodí se džbánem... A jak teda dlouho je nutno čekat?
No snad si nemyslíš že jsem nezkoušela nejdřív zajíst chlebem a zelím?
Už jsem nemohla ani polykat a pořádně dýchat.
Tak máš asi kliku nebo plechový krk.
Já už si dávám hodně velký pozor po tomto zážitku.
Takže přeji všem ať neskončí s kostí z kapra na pohotovosti
Krásný Štědrý večer.
I my prejem vsem predevsim aby rok 2022 nebyl takovy prus... jako jeho predchozi bracha.

Také se přidávám s přáním hezkých svátků. A posílám jen úsměv, který mi tenhle rok propůjčil, byť jen na malou chvíli.

napsal(a):
Také se přidávám s přáním hezkých svátků. A posílám jen úsměv, který mi tenhle rok propůjčil, byť jen na malou chvíli.
Jeden, ne jen. Při psaní na mobilu aby si to člověk radši třikrát překontroloval. :-)

lesnížínka
napsal(a):
Vy ste si napekla perníkové pejsky? Máte málo?
Ty mi napekla kamarádka a já je pak jen jedlou barvou domalovala. Pár jsem jich dala i na stromeček v naději, že si jich psi nevšimnou, ale jak vlezli do místnosti, tak odhodili zbytky slušného vychovánî a šli úplně najisto ...🍽️