Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2020 15:39
barevnalentilka

XXX.XXX.227.140

Ahojte pejskaři,

zakládám toto vlákno s prosbou pomoci od vás. Zajímají mě prosím nejaktuálnější možnosti a také individuální zkušenosti a postřehy nejenom s řešením ale i s prognózou.

Naše situace - pes, 3,5 let, 15,5 kg, DKK E pravý KK- vyšetření u ortopeda ( samozřejmě i RTG). Pes kulhá, bunny hooping. Jinak veselý až moc akční, zvyklý na pravidelnou aktivitu - tzn. přes týden vycházky a volné dny 5-15 km - většinou hory (to jsme nyní vyřadili). Nejprve jsme si všimli neochoty klusat, pak začal i pajdat a tak jsme vyrazili na veterinu.

Nejdříve pes bral 1 M Canvit chondro, nyní 14 dní Alavis MSM + glugosamin sulfát a Alavis Celadrin. Dále lněný olej + musíme zhubnout ( už má 0,35 kg dole). Do zásoby jsem koupila ještě cannabis olej s CBDM, který bude po doužívaní lněného dostávat.

S vetem jsme se zatím dohodli, že měsíc zkusíme konzervativní terapii, nicméně nejvíce byl nakloněn resekci. Co by to pro něj znamenalo pro další život? Umělý kloub zase má spoustu nevýhod - komplikace + ta cena
Co tak čtu na internetu, tak jsou celkem starší informace, tak třeba se už něco změnilo

Co by jste dělali?

Děkuji všem za postřehy, pro pesana chci to nejlepší

25.12.2020 15:43
janaa

XXX.XXX.37.25

U takhle lehkého psa a psaných problémech bych do resekce určitě šla. Po operaci samozřejmě rehabilitovat. Znala jsem několik psů s resekcí a po půl roce to na nich nebylo vůbec vidět. Pokud už je kyčel teď v takovém stavu, bude jen hůř a máte mladého aktivního psa. Za mě není co řešit. Držím palce

25.12.2020 16:35
barevnalentilka

XXX.XXX.227.140

Moc děkuji z reakci.

Pořád ale nemohu dohledat co by to pro pejska a pro nás znamenalo výhledově, reps. co by to změnilo.

25.12.2020 16:50
janaa

XXX.XXX.37.25

barevnalentilka napsal(a):
Moc děkuji z reakci.

Pořád ale nemohu dohledat co by to pro pejska a pro nás znamenalo výhledově, reps. co by to změnilo.

Nekulhal by a mohl by dělat běžné aktivity. Jasně,na vrcholový sport to není, ale běžné výlety,procházky atd. naprosto v klidu. Máte štěstí,že máte lehkého psa, pokud se zvládne rehabilitace, budete ho držet štíhlého, nasvalí,tak může vést normální život bez obtíží

25.12.2020 17:12
barevnalentilka

XXX.XXX.227.140

Ani nevíte, jak jste mě svým příspěvkem potěšila

Moc děkuji. Až půjdeme na příští kontrolu chci přeci jen mít maximum informací

25.12.2020 20:58
barevnalentilka

XXX.XXX.227.140

Ještě poprosím ty, co mají zkušenost s resekcí... jak prosím probíhá zotavování po? Co dělat a nedělat?

Děkuji

1.1.2021 13:05
barevnalentilka

XXX.XXX.226.183

Posouvám, třeba mi někdo ještě poradí. Děkuji.

1.1.2021 13:43
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Měl jsem před lety (cca 20) fenu z útulku. Už tam jí byla po úrazu resekována hlavice levé stehenní kosti. Bral jsem si ji poměrně krátce po operaci. Zhruba do půl roku se kompletně zahojila a zrehabilitovala. Bylo to velmi aktivní a živé zvíře, nikdy nezakulhala a nebylo nijak poznat, že má za sebou takto náročný výkon. Celý život v pohybu. Měla zhruba 18 - 19 kilo.
Domnívám se, že pes je i po takovém výkonu schopen plnohodnotného života i v případě, že by byl proveden oboustranně. Jsem přesvědčen, že to bude lepší než třeba deset let života s bolestí a omezeními. Já bych do toho šel.

1.1.2021 14:59
barevnalentilka

XXX.XXX.226.183

Děkuji za reakci, měla jsem z resekce obavy, ale jak zjišťuji asi zbytečně velké 🐾

1.1.2021 15:01
fikovnice

XXX.XXX.135.148

barevnalentilka napsal(a):
Děkuji za reakci, měla jsem z resekce obavy, ale jak zjišťuji asi zbytečně velké 🐾

Pak se ozvěte! Držím pěsti, ať se rozhodnete dobře!

27.5.2021 15:37
barevnalentilka

XXX.XXX.24.78

Tak hlásím, že jsme dnes úspěšně byli naposledy na kontrole na klinice. Jsem moc ráda, že jsme do toho šli. Pejsek tedy podstoupil resekci a následně rehabilitaci - hydroterapii.

Všem vám děkuji za reakce

Přidejte reakci

Přidat smajlík