Ahojte pejskaři,
zakládám toto vlákno s prosbou pomoci od vás. Zajímají mě prosím nejaktuálnější možnosti a také individuální zkušenosti a postřehy nejenom s řešením ale i s prognózou.
Naše situace - pes, 3,5 let, 15,5 kg, DKK E pravý KK- vyšetření u ortopeda ( samozřejmě i RTG). Pes kulhá, bunny hooping. Jinak veselý až moc akční, zvyklý na pravidelnou aktivitu - tzn. přes týden vycházky a volné dny 5-15 km - většinou hory (to jsme nyní vyřadili). Nejprve jsme si všimli neochoty klusat, pak začal i pajdat a tak jsme vyrazili na veterinu.
Nejdříve pes bral 1 M Canvit chondro, nyní 14 dní Alavis MSM + glugosamin sulfát a Alavis Celadrin. Dále lněný olej + musíme zhubnout ( už má 0,35 kg dole). Do zásoby jsem koupila ještě cannabis olej s CBDM, který bude po doužívaní lněného dostávat.
S vetem jsme se zatím dohodli, že měsíc zkusíme konzervativní terapii, nicméně nejvíce byl nakloněn resekci. Co by to pro něj znamenalo pro další život? Umělý kloub zase má spoustu nevýhod - komplikace + ta cena
Co tak čtu na internetu, tak jsou celkem starší informace, tak třeba se už něco změnilo
Co by jste dělali?
Děkuji všem za postřehy, pro pesana chci to nejlepší
U takhle lehkého psa a psaných problémech bych do resekce určitě šla. Po operaci samozřejmě rehabilitovat. Znala jsem několik psů s resekcí a po půl roce to na nich nebylo vůbec vidět. Pokud už je kyčel teď v takovém stavu, bude jen hůř a máte mladého aktivního psa. Za mě není co řešit. Držím palce
barevnalentilka
napsal(a):
Moc děkuji z reakci.
Pořád ale nemohu dohledat co by to pro pejska a pro nás znamenalo výhledově, reps. co by to změnilo.
Nekulhal by a mohl by dělat běžné aktivity. Jasně,na vrcholový sport to není, ale běžné výlety,procházky atd. naprosto v klidu. Máte štěstí,že máte lehkého psa, pokud se zvládne rehabilitace, budete ho držet štíhlého, nasvalí,tak může vést normální život bez obtíží
Měl jsem před lety (cca 20) fenu z útulku. Už tam jí byla po úrazu resekována hlavice levé stehenní kosti. Bral jsem si ji poměrně krátce po operaci. Zhruba do půl roku se kompletně zahojila a zrehabilitovala. Bylo to velmi aktivní a živé zvíře, nikdy nezakulhala a nebylo nijak poznat, že má za sebou takto náročný výkon. Celý život v pohybu. Měla zhruba 18 - 19 kilo.
Domnívám se, že pes je i po takovém výkonu schopen plnohodnotného života i v případě, že by byl proveden oboustranně. Jsem přesvědčen, že to bude lepší než třeba deset let života s bolestí a omezeními. Já bych do toho šel.