Kulhá už třetí týden

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2021 15:07
bordo.doga

XXX.XXX.100.218

Dobrý den ,
uteklo nám štěně (5 měsíců) kříženec něčeho většího, možná je v něm trochu nějaký pastevec. polekalo se na svátky petardy a uteklo nám do lesa, tam jsme ho po nějaké době našli a pořád kulhá, veterinář prohmatal, nasadil rheumocam, napřed na týden ale nakonec ho bral dva týdny a pořád kulhá, dáváme geloren a má klidový režim, je zavřené v chodbě na koberci a chodí se jen venčit, ve čtvrtek jsme objednaní na rtg, veterinář si myslí, že to nic vážného nebude, že by jinak kulhal pořád a ne až po mírné zátěži, jaké máte zkušenosti?
Mě přijde, že na naraženinu už kulhá moc dlouho.
Díky.

19.1.2021 15:14
janaa

XXX.XXX.2.34

Navštivte ortopeda

19.1.2021 15:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemusí to být naraženina, ona taková natažená šlacha bolí fakt hodně dlouho, ale stejně se s tím nedá nic dělat, jen ten klid.

19.1.2021 15:19
bordo.doga

XXX.XXX.100.218

janaa napsal(a):
Navštivte ortopeda

tam jsme právě objednaní v ten čtvrtek, na ty rtg k ortopedovi. Celkem mě to mrzí, hledali jsme na internetu a dočetla se o různých nemocech jako je OCD a jiné a nechtěli bychom mít doživotního mrzáka psa, jen kvůli petardám.

19.1.2021 15:25
janaa

XXX.XXX.2.34

bordo.doga napsal(a):
tam jsme právě objednaní v ten čtvrtek, na ty rtg k ortopedovi. Celkem mě to mrzí, hledali jsme na internetu a dočetla se o různých nemocech jako je OCD a jiné a nechtěli bychom mít doživotního mrzáka psa, jen kvůli petardám.

OCD je genetická věc. Kulhá na přední nebo zadní? Každopádně nenervujte se, stejně nic neuděláte. Uvidíte,co ve čtvrtek. Může to být kloub, kost, šlachy, vazy, od většího úrazu,až po nějakou "blbost". Pamatuju když si mladá čuba natrhla sval, 3 měsíce po zátěži kulhala a taky jsme nemohli přijít na to, proč

19.1.2021 15:30
bordo.doga

XXX.XXX.100.218

janaa napsal(a):
OCD je genetická věc. Kulhá na přední nebo zadní? Každopádně nenervujte se, stejně nic neuděláte. Uvidíte,co ve čtvrtek. Může to být kloub, kost, šlachy, vazy, od většího úrazu,až po nějakou "blbost". Pamatuju když si mladá čuba natrhla sval, 3 měsíce po zátěži kulhala a taky jsme nemohli přijít na to, proč

no já vidím pravou přední že ulevuje, manželka tvrdí že šmajdá i na zadní, ale tam mě to nepřijde, od začátku tak nějak kroutí zadkem. přitom na pohmat ani "kroucení" nohou všemi směry od veterináře nijak bolestivě nereagoval.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2021 16:16

"veterinář si myslí, že to nic vážného nebude, že by jinak kulhal pořád a ne až po mírné zátěži, jaké máte zkušenosti?"
zkušenosti mám, že to takto platit vůbec nemusí

19.1.2021 16:31
bordo.doga

XXX.XXX.100.218

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"veterinář si myslí, že to nic vážného nebude, že by jinak kulhal pořád a ne až po mírné zátěži, jaké máte zkušenosti?"
zkušenosti mám, že to takto platit vůbec nemusí

to jste nás samozřejmě vůbec nepotěšila, my nevíme kdo jsou rodiče přesně a zda měli nějaké OCD, dočetli jsme se, že se ta chrupavka může uvolnit i zraněním a že na to trpí velcí psi.

19.1.2021 16:38

Neporadím, ani nepotěším, jen opravím :

"nechtěli bychom mít doživotního mrzáka psa, jen kvůli petardám".

Není nemocný kvůli petardám, ale kvůli tomu, že nedokážete předvídat a nedokážete si zajistit štěně !!

19.1.2021 18:07
bordo.doga

XXX.XXX.100.218

Neporadím, ani nepotěším, jen opravím :

"nechtěli bychom mít doživotního mrzáka psa, jen kvůli petardám".

Není nemocný kvůli petardám, ale kvůli tomu, že nedokážete předvídat a nedokážete si zajistit štěně !!

utekl kvůli tomu, že někdo hodil petardy, ne kvůli tomu, že jsme špatní majitelé, takže si své narážky nechte! Bydlíme kousek od kamenolomu, kde velice často odpalují kámen a nikdy s tím neměl problém, na dvoře řežu pilou dřevo a vždycky v pohodě ležel u boudy, stalo se to, navečer, kdy jsme byli doma, pes na zahradě a kousek od nás začali střílet, polekal se a proletěl klasickým drátěným plotem, na to mi napíšete co? že mám mít okolo baráku zeď? jak někde v lágru? Oblekl jsem se, abych ho šel zkontrolovat a zjistil, že pes je pryč, bydlíme u lesa, tak jsme začali hned hledat a asi po hodině jsme ho našli v lese mokrého a vyděšeného. Plot jsem opravil a mám v plánu dělat podezdívku. Nebo si mám dle vás třeba koupit kotec a zavírat jej do kotce? vaše poznámka byla úplně ale úplně k ničemu a ano, kdyby nebyli volně prodejné petardy, které se mimochodem nemají házet, tak se to vůbec nestalo.

19.1.2021 18:13
fikovnice

XXX.XXX.134.13

bordo.doga napsal(a):
utekl kvůli tomu, že někdo hodil petardy, ne kvůli tomu, že jsme špatní majitelé, takže si své narážky nechte! Bydlíme kousek od kamenolomu, kde velice často odpalují kámen a nikdy s tím neměl problém, na dvoře řežu pilou dřevo a vždycky v pohodě ležel u boudy, stalo se to, navečer, kdy jsme byli doma, pes na zahradě a kousek od nás začali střílet, polekal se a proletěl klasickým drátěným plotem, na to mi napíšete co? že mám mít okolo baráku zeď? jak někde v lágru? Oblekl jsem se, abych ho šel zkontrolovat a zjistil, že pes je pryč, bydlíme u lesa, tak jsme začali hned hledat a asi po hodině jsme ho našli v lese mokrého a vyděšeného. Plot jsem opravil a mám v plánu dělat podezdívku. Nebo si mám dle vás třeba koupit kotec a zavírat jej do kotce? vaše poznámka byla úplně ale úplně k ničemu a ano, kdyby nebyli volně prodejné petardy, které se mimochodem nemají házet, tak se to vůbec nestalo.

Přeji Vám, aby to nebylo nic vážného! Ona "blbá" naraženina někdy bolí víc než zlomenina.

26.1.2021 22:50
bordo.doga

XXX.XXX.107.116

tak pejsek je po operaci nohy, měl prasklou nějakou kůstku u lokte, veterinář říkal, že by měl být v pořádku, že mladí psi se rychle hojí. Teď má klidový režim a po vytažení stehů máme začít pomalu chodit ven. Máte nějaké zkušenosti s touto operací a rekonvalescenci?

27.1.2021 09:28
marushka

XXX.XXX.41.2

bordo.doga napsal(a):
tak pejsek je po operaci nohy, měl prasklou nějakou kůstku u lokte, veterinář říkal, že by měl být v pořádku, že mladí psi se rychle hojí. Teď má klidový režim a po vytažení stehů máme začít pomalu chodit ven. Máte nějaké zkušenosti s touto operací a rekonvalescenci?

S rekonvalescencí by Vám měl poradit veterinář.. Já bych Vám doporučila ještě najít nějakého psího fyzioterapeuta, ideálně s vanou, ve které by se mohl šetrně rozchodit..

27.1.2021 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mě spíš zajímá, co mu s tím dělali? Proč má stehy?

27.1.2021 10:49
bordo.doga

XXX.XXX.107.116

no měl tam něco ulomeného, takže to otevřeli, tu kůstku vyndali pryč a ránu zašili, nebo ono se nějak operuje bez šití? to nejde ne? dostal antibiotika, prášky proti otoku a bolesti, mám dávat kloubní výživu a teď držet v klidu, říkal že za dva měsíce už bude běhat po zahradě, no dva měsíce jsou dlouhá doba, když jsme dávali fenu třeba na kastraci po vytažení stehů šla ven, byla doma max dva týdny, ale tak poslechneme veterináře.

27.1.2021 10:52

lesnížínka napsal(a):
Mě spíš zajímá, co mu s tím dělali? Proč má stehy?

Operovali. Možná ulomený okovec? Popis "nějaká kůstka u lokte" není úplně konkrétní. Já nevím, proč se majitelé pořádně nevyptají - teď nemyslím jenom zadavatele, ale obecně. Jak se pak máme vyjadřovat, když jsou informace takové nijaké?

27.1.2021 10:54

bordo.doga napsal(a):
no měl tam něco ulomeného, takže to otevřeli, tu kůstku vyndali pryč a ránu zašili, nebo ono se nějak operuje bez šití? to nejde ne? dostal antibiotika, prášky proti otoku a bolesti, mám dávat kloubní výživu a teď držet v klidu, říkal že za dva měsíce už bude běhat po zahradě, no dva měsíce jsou dlouhá doba, když jsme dávali fenu třeba na kastraci po vytažení stehů šla ven, byla doma max dva týdny, ale tak poslechneme veterináře.

Poslechněte, je to mladý pes ve vývoji. A souhlas s marushka - konzultace s fyzioterapeutem je dobrý nápad.

27.1.2021 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

bordo.doga napsal(a):

Protože jste psal ,,prasklou kůstku" Prasklé se neoperuje, zlomené někdy šroubama, záleží co. Proto jsem se ptala.

27.1.2021 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Operovali. Možná ulomený okovec? Popis "nějaká kůstka u lokte" není úplně konkrétní. Já nevím, proč se majitelé pořádně nevyptají - teď nemyslím jenom zadavatele, ale obecně. Jak se pak máme vyjadřovat, když jsou informace takové nijaké?

Musela jsem si najít, co to je Tak to ale musel dobře tím loktem majznout, aby si to odlomil?!

27.1.2021 11:04
marushka

XXX.XXX.41.2

bordo.doga napsal(a):

Nemůžete srovnávat kastraci s ortopedickým zákrokem. Dva týdny jsou málo!! navíc u takto těžkého psa. Jinak podle popisu mi to přijde jak dysplazie lokte, ale těžko říct...

27.1.2021 13:13

lesnížínka napsal(a):
Musela jsem si najít, co to je Tak to ale musel dobře tím loktem majznout, aby si to odlomil?!

A to jsem to schválně napsala česky Ani nemusel, on se tenhle kousek ulamuje rád "sám od sebe", zalistovala jsem ve veterinární ortopedii, kterou mám ještě ze školy - oddělený háčkový výběžek právě na tom okovci, který by měl za normálních okolností přirůst do 4,5 měsíců. Když ne (porucha osifikace) a zůstane volný, dochází k traumatizaci loketního kloubu. To by docela odpovídalo příznakům i věku.

27.1.2021 15:44
bordo.doga

XXX.XXX.107.116

pro mě, jako pro člověka, kdy jsem se psy nikdy neřešil víc než očkování, je tohle nové, samozřejmě veterinář říkal odborné názvy, ale nerozuměl jsem mu, potom mi na rtg ukázal takovou kůstku u lokte a ta musela jít pryč, neznám podrobnou anatomii psa, plně důvěřuji našemu veterináři, kterého máme x let, jen mě zajímalo, zda má někdo zkušenost s rekonvalescenci u psa s ortopedickou operací, dal třeba typy, jak to lépe zvládnout atd, vše důležité mi řekl veterinář, bylo mi doporučeno od sousedky, zeptat se tady, ona si tady prý velmi často čte různé rady.

27.1.2021 15:56

to je individuální....
je třeba se pořádně informovat u veta a poctivě dodržovat klidový režim

můj pes měl operovaný loket (v podstatě tenisový loket), nemohli jsme se zbavit zánětu ......prostě KO,po roce to spělo k reoperaci......

potěšila?

27.1.2021 16:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Laický názor: pokud se jedná o odlomený kousek a je pryč, neměl by být problém, aby pes po 14dnech normálně začal chodit. Nemyslím lítat a skákat, ale normální, ne dlouhou prochajdu, aby nohu postupně ,,rozcházel".

27.1.2021 17:53

bordo.doga napsal(a):
pro mě, jako pro člověka, kdy jsem se psy nikdy neřešil víc než očkování, je tohle nové, samozřejmě veterinář říkal odborné názvy, ale nerozuměl jsem mu, potom mi na rtg ukázal takovou kůstku u lokte a ta musela jít pryč, neznám podrobnou anatomii psa, plně důvěřuji našemu veterináři, kterého máme x let, jen mě zajímalo, zda má někdo zkušenost s rekonvalescenci u psa s ortopedickou operací, dal třeba typy, jak to lépe zvládnout atd, vše důležité mi řekl veterinář, bylo mi doporučeno od sousedky, zeptat se tady, ona si tady prý velmi často čte různé rady.

Jestli si nejste jisti, jaký přesně má mít pes klidový režim, zavolejte ortopedovi a přeptejte se, určitě vám dá ty nej rady specifické pro vašeho psa.
Obecně jsou dva měsíce klidového režimu po ortopedické operaci standard. S tím, že hlavně ze začátku je nutné mít psa plně pod kontrolou na vodítku i na zahradě, aby za něčím nevypálil, venku procházky postupně krátké a zase jen na vodítku.
Aby jste z toho omezení aktivit nezešíleli všichni, doporučuje se psovi zaměstnávat hlavu např. různými psími hlavolamy, na netu toho najdete spoustu.

27.1.2021 20:29
bordo.doga

XXX.XXX.107.116

na vodítku je i na zahradě, to se bojíme, protože je to praštené štěně, energii si vybíjí na velkých hovězích kostech, co každé 2-3 dny měním, beru si ho s sebou do dílny ke kamnům a tak, dcera mi psala že nějaké čichací koberečky... já popravdě na to nemám moc čas, psa máme jen jako parťáka, hlídače k baráku, co umí sedni, lehni, zůstaň, ke mě a tím to končí, dělám na sebe a musíme se otáčet a ne sedět u psa a bavit ho. Samozřejmě režim dodržíme, je mi jasné, že každá operace je jiná , každé tělo reaguje jinak.

27.1.2021 21:35

bordo.doga napsal(a):
na vodítku je i na zahradě, to se bojíme, protože je to praštené štěně, energii si vybíjí na velkých hovězích kostech, co každé 2-3 dny měním, beru si ho s sebou do dílny ke kamnům a tak, dcera mi psala že nějaké čichací koberečky... já popravdě na to nemám moc čas, psa máme jen jako parťáka, hlídače k baráku, co umí sedni, lehni, zůstaň, ke mě a tím to končí, dělám na sebe a musíme se otáčet a ne sedět u psa a bavit ho. Samozřejmě režim dodržíme, je mi jasné, že každá operace je jiná , každé tělo reaguje jinak.

Asi to bude peklo, ale ty 2 m vydržte. U nás "jen" vykloubený prst, resp. natažené vazy, stejná doba klidu jako u zlomenin. Málem hráblo mně i psovi, frustrovaný nafránek, byl zvyklý intenzivně sportovat. Po pár týdnech už ho nic nebolelo při jakémkoliv došlápnutí, ale vysvětlete mu, že pohybový aparát není žádná legrace, že náš problém se rád vrací a už nikdy nemusí být ve sportovní zátěži...

Buďte rádi, že to bylo něco s jednorázovým řešením. Výborné klidové zabavení je třeba nějaká hodně velká krabice s nižšími boky (kdyžtak oříznout), do ní hromadu zmačkaných kusů papírů, co doma najdete. Naházet malinké kousky pamlsků, ať hledá, některé zabalit.

27.1.2021 22:07
bordo.doga

XXX.XXX.107.116

Asi to bude peklo, ale ty 2 m vydržte. U nás "jen" vykloubený prst, resp. natažené vazy, stejná doba klidu jako u zlomenin. Málem hráblo mně i psovi, frustrovaný nafránek, byl zvyklý intenzivně sportovat. Po pár týdnech už ho nic nebolelo při jakémkoliv došlápnutí, ale vysvětlete mu, že pohybový aparát není žádná legrace, že náš problém se rád vrací a už nikdy nemusí být ve sportovní zátěži...

Buďte rádi, že to bylo něco s jednorázovým řešením. Výborné klidové zabavení je třeba nějaká hodně velká krabice s nižšími boky (kdyžtak oříznout), do ní hromadu zmačkaných kusů papírů, co doma najdete. Naházet malinké kousky pamlsků, ať hledá, některé zabalit.

jo tu krabici mu dám, to bych mohl, sice s tou hovězí nohou se vždy zabaví na nějakou dobu na noc mu ji beru aby ji neměl furt a byla mu pak vzácná ale bude to muset zvládnout, tak on není nijak veden, on se vlastně od dvou měsíců u nás válí buď na zahradě nebo semnou v dílně.

27.1.2021 22:12
bordo.doga

XXX.XXX.107.116

A to jsem to schválně napsala česky Ani nemusel, on se tenhle kousek ulamuje rád "sám od sebe", zalistovala jsem ve veterinární ortopedii, kterou mám ještě ze školy - oddělený háčkový výběžek právě na tom okovci, který by měl za normálních okolností přirůst do 4,5 měsíců. Když ne (porucha osifikace) a zůstane volný, dochází k traumatizaci loketního kloubu. To by docela odpovídalo příznakům i věku.

manželka se dívala na Google co jste to psala a to většinou bývá nějaká vrozená vada, co jsme tak pochopili, my samozřejmě nevíme co měli nebo neměli rodiče, ujali jsme se ho, z vedlejší vesnice kde měla fena dle mě něco jako šarplaninec a berňák dohromady štěňata bůh ví s kým. Veterinář ale mluvil o úraze, co si teda pamatuji bylo, že říkal něco o chrupavčitých výběžcích na kostech a že až je pes starší, teprve to zvápenatí, že kdyby se to třeba stalo a měl už víc jak půl roku, vůbec by se mu to odlomit nemuselo. No každopádně tady teď máme zadarmo pěkně drahý štěně

27.1.2021 22:25

bordo.doga napsal(a):
manželka se dívala na Google co jste to psala a to většinou bývá nějaká vrozená vada, co jsme tak pochopili, my samozřejmě nevíme co měli nebo neměli rodiče, ujali jsme se ho, z vedlejší vesnice kde měla fena dle mě něco jako šarplaninec a berňák dohromady štěňata bůh ví s kým. Veterinář ale mluvil o úraze, co si teda pamatuji bylo, že říkal něco o chrupavčitých výběžcích na kostech a že až je pes starší, teprve to zvápenatí, že kdyby se to třeba stalo a měl už víc jak půl roku, vůbec by se mu to odlomit nemuselo. No každopádně tady teď máme zadarmo pěkně drahý štěně

Je to vrozená vada, ale ne nutně dědičná. A jak vám říkal veterinář, chrupavčitá ploténka má zvápenatět do nějakého věku, někdy se to holt nestane. A nikdo za to nemůže.

22.2.2021 11:26
bordo.doga

XXX.XXX.105.66

jdu si opět pro radu, Max je měsíc po operaci a stále ulevuje operované noze. Veterinář mi nebyl úplně schopný odpovědět proč, prakticky už by kulhat neměl, nemá tam nic co by ho mělo bolet, když jde normálně tak nekulhá, ale jakmile zrychlí, jde do klusu tak okamžitě kulhat začne, jinak je veselý, chtěl by si hrát a blbnout, stále ho držíme v klidu, na doporučení chodí 2-3x ven mimo zahradu na cca 5-10 minut, jinak je jen venčen na zahradě a zavřen. Dostává canvit chondro maxi. Máte někdo zkušenosti s tím že pes po operaci lokte tak dlouho kulhal? začal někdy běhat a chodit normálně? Všichni mě ujišťovali, že po této operaci psi mají pak normální pohyb, ale moc se mi to teda nezdá.

22.2.2021 11:29

Nevím, jak u psů, ale já po ortopedické operaci, kdy jsem prvních 6 týdnů chodila o berlích a dalších 6 týdnů ještě o holi, se nemohla zbavit kulhání prostě ze zvyku. Ta hlava si to tak vsugerovala, že jsem se musela vůlí soustředit na to, abych nekulhala. Mozek prostě podvědomě po plném zatížení nohy očekával bolest a tak jsem prostě kulhala "z hlavy". Nemůže to fungovat tak i u psa?

22.2.2021 11:40
bordo.doga

XXX.XXX.105.66

tohle si myslí i manželka, ovšem mě nejde do hlavy, proč při chůzi nekulhá a když se mírně rozkluše, tak začne. Přitom na pohmat, různé natahování, krčení nohy od veterináře nijak bolestivě nereagoval, vrtěl ocasem a olizoval mu obličej. Já nikdy na ortopedické operaci nebyl, mám za sebou jen slepák takže nevím jak dlouho bolí operace okolo kloubu. Ale co jsem si četl na internetu tak hodně psů pár dní po operaci už nekulhalo.

22.2.2021 12:00

Řekla bych, že to bude i dost záležet na povaze psa a na tom, jaký je "bolestínek". A přeci jen, při běhu se nohy víc zatěžují, proto bych možná i tomu kulhání "z hlavy" věřila.

22.2.2021 12:05

bordo.doga napsal(a):
tohle si myslí i manželka, ovšem mě nejde do hlavy, proč při chůzi nekulhá a když se mírně rozkluše, tak začne. Přitom na pohmat, různé natahování, krčení nohy od veterináře nijak bolestivě nereagoval, vrtěl ocasem a olizoval mu obličej. Já nikdy na ortopedické operaci nebyl, mám za sebou jen slepák takže nevím jak dlouho bolí operace okolo kloubu. Ale co jsem si četl na internetu tak hodně psů pár dní po operaci už nekulhalo.

Protože v kroku jsou vždycky 3 nohy na zemi, klus je dvodobý (2 + 2 nohy) a navíc je tam fáze letu, takže větší zátěž. Já mám pochroumaný meniskus, v kroku někdy vůbec nekulhám (jindy dost), ale popoběhnout třeba na bus nemůžu. Je to prostě jiná zátěž.

22.2.2021 12:08

Řekla bych, že to bude i dost záležet na povaze psa a na tom, jaký je "bolestínek". A přeci jen, při běhu se nohy víc zatěžují, proto bych možná i tomu kulhání "z hlavy" věřila.

Nebo to není klasické kulhání, ale zkracování kroku, které jako kulhání vypadá. Vzpomínám, jak máma po operaci kotníku chodila na RHB. A setřička měla na podlaze namalované šlápoty, aby lidi dělali všechny kroky stejně dlouhé. A říkala, že zpočátku to byl fakt problém, že ta zlomená noha se nechtěla natáhnout.

22.2.2021 12:15
assil

XXX.XXX.122.3

bordo.doga napsal(a):
jdu si opět pro radu, Max je měsíc po operaci a stále ulevuje operované noze. Veterinář mi nebyl úplně schopný odpovědět proč, prakticky už by kulhat neměl, nemá tam nic co by ho mělo bolet, když jde normálně tak nekulhá, ale jakmile zrychlí, jde do klusu tak okamžitě kulhat začne, jinak je veselý, chtěl by si hrát a blbnout, stále ho držíme v klidu, na doporučení chodí 2-3x ven mimo zahradu na cca 5-10 minut, jinak je jen venčen na zahradě a zavřen. Dostává canvit chondro maxi. Máte někdo zkušenosti s tím že pes po operaci lokte tak dlouho kulhal? začal někdy běhat a chodit normálně? Všichni mě ujišťovali, že po této operaci psi mají pak normální pohyb, ale moc se mi to teda nezdá.

Měsíc je krátká doba, můj pes měl operované rameno a potom i loket a standardní doporučení vždy bylo 6 týdnů jen venčit v kroku na vodítku, jinak klid, žádné běhání a skákání, až potom pomalé rozvolnění a plný pohyb po 3 měsících a pravda je, že to kulhání ustalo až tak někdy mezi druhým a třetím měsícem.

22.2.2021 12:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Měli jsme předešlého psa po úraze, kdy měl "vyhozenou kyčel", nebo jak to popsat. Prvních pár týdnů musel mít nohu fixovanou k tělu a chodil po třech. Pak se to postupně rozhýbávalo, a noha se nechávala volně. Už nebyla na pohmat bolestivá, přesto ji pes nosil nahoře a chodil dále po třech - já si myslím, že ze zvyku. Hodně v tomhle pomohlo plavání, pak postupně zase začal na nohu našlapovat a pak i chodit normálně. Ale běhal pořád zvláštně a tu jednu nohu měl pořád slabší, než druhou.

takže nevím jak dlouho bolí operace okolo kloubu

nevím, jak u psů, ale mám operované rameno (akromioklavikulární luxace III stupně) a po operaci to bolelo dost dlouho. Prvních asi 14 dní jsem musela nosit ruku v šátku a bolel mě opravdu každý pohyb. Pak jsem postupně začala ruku rozhýbávat a chodit na rehabilitace. Už je to pár let, a do určité polohy nedám ruku dodnes. Utrpení je pro mě třeba věšet záclony, protože jak mám mít delší dobu tu ruku nahoře, tak to bolí jako čert. Stejně tak na ramenu poznám změnu počasí...

22.2.2021 15:13
bordo.doga

XXX.XXX.105.66

no moc děkuji za tolik reakcí, když jsem se na něho díval, možná ten krok u toho naklusání začne trochu zkracovat, asi moc spěchám no, myslel jsem si, že cca měsíc po operaci už bude venku v boudě.

22.2.2021 15:59

Fakt je to strašně málo. Mně teda sice přesekávali kost na dvou místech a šroubovali, ale měla jsem problémy ještě více než po roce. Nespěchejte na něj, spíš zvažte nějaká rehabilitační cvičení, protahování apod.

22.2.2021 16:32
marushka

XXX.XXX.11.147

Měsíc je krátká doba.. A fakt zkuste toho fyzioterapeuta.. myslím že aquaterapie je jako rehabilitace na tyhle případy fakt super.

23.2.2021 23:00
fikovnice

XXX.XXX.135.7

marushka napsal(a):
S rekonvalescencí by Vám měl poradit veterinář.. Já bych Vám doporučila ještě najít nějakého psího fyzioterapeuta, ideálně s vanou, ve které by se mohl šetrně rozchodit..

Souhlasím...ale fungují teď tyto služby?
Jinak bafanovi moc přeji, ať se rychle zotaví!

24.2.2021 10:59
marushka

XXX.XXX.11.147

fikovnice napsal(a):
Souhlasím...ale fungují teď tyto služby?
Jinak bafanovi moc přeji, ať se rychle zotaví!

Fungují.. mám fenu po amputaci prstu (mimochodem taky je to měsíc), takže to s fyzio taky řeším..

Jinak těžko srovnávat nesrovnatelné, ale čistě teoreticky by moji fenu po odstranění problému taky nemělo nic bolet a taky stále pokulhává.. přece jen ono než se zhojí měkké tkáně, tak to chvíli trvá.

7.4.2021 20:35
bordo.doga

XXX.XXX.96.96

Dobrý večer, tak jsem tu zase, manželka jezdí s Maxem k fyzioterapeutce už asi třetí týden, chodí do takové vany s pásem, blbý je, že kulhá pořád úplně stejně, není vůbec žádné zlepšení. Byly provedeny kontrolní rentgeny obou předních nohou, jak ramen, tak loktů, vše je v pořádku, nikde nic není, ani náznak artrózy. Už jsem z toho na mrtvicu, myslel jsem, že na jaře už bude venku, bude v pohodě a není. Kamarád má po úraze psa, kdy mu byli odebrány chrupavky z kotníků a pes den po operaci chodí lépe jak náš Max 2, 5 měsíce po operaci! Max byl na klasické operaci, ten pes s těma kotníkama byl artroskopicky

7.4.2021 22:06
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Někdy se dějí věci 😞zkušenost kamaráda.
Snad vás to nikoho nepotká.. naše VŠSP podstoupila v září 2020 v Děčíně operaci - luxace čéšky, po operaci přestala kulhat. Začátkem roku znovu začala kulhat, vetrinář řekl, že je to špatný a doporučil Animal clinic Bílá hora. Tady udělali RTG a CT s tím že čuba je po nezdařené operaci v Děčíně zralá na kloubní náhradu....navrhli tři možnosti provedení operce (podle finanční možnosti).
Teď jsme pátý den po operaci, má kloubní náhradu, v kostech 14 šroubů, 4 hřeby a destičku. A finančně, tedy alespoň pro nás, je to totální luxace posledních úspor...
Nezdařená operce + RTG v Děčíně -16.300,- , V Praze - CT, RTG, předoprační vyšetření, operace - 94.000,- , nepočítám kontroly a RTG, extrakce kovu, které nás ještě čekají... No...a do budoucna nás čeká i druhé koleno, to snad bude levnější, když nenecháme v Děčíně díky sulcoplastice zničit kloub...

7.4.2021 22:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

https://www.prozeny.cz/clanek/pojistka-pro-psa-co-si-ohlidat-a-na-kolik-vas-vyjde-54144

https://www.nahodpojistky.cz/pojisteni-psa

já tedy mám jen pojistku "na blbost" - škody způsobené tím "drakem", ale mít
"marodný" plemeno, tak za ůvahu by to možná stálo

8.4.2021 01:51

bordo.doga napsal(a):
Dobrý večer, tak jsem tu zase, manželka jezdí s Maxem k fyzioterapeutce už asi třetí týden, chodí do takové vany s pásem, blbý je, že kulhá pořád úplně stejně, není vůbec žádné zlepšení. Byly provedeny kontrolní rentgeny obou předních nohou, jak ramen, tak loktů, vše je v pořádku, nikde nic není, ani náznak artrózy. Už jsem z toho na mrtvicu, myslel jsem, že na jaře už bude venku, bude v pohodě a není. Kamarád má po úraze psa, kdy mu byli odebrány chrupavky z kotníků a pes den po operaci chodí lépe jak náš Max 2, 5 měsíce po operaci! Max byl na klasické operaci, ten pes s těma kotníkama byl artroskopicky

Tak to me mrzi, ze se porad nezlepsil.

Chodi jen do te vany? zadne dalsi cviceni se s nim nedela?
Nekdy toho psa nemusi uz nic bolet ( a to mate po vysetrenich asi i potvrzene ) - ale chodi jakoby ho to stale bolelo.
A pak se tento jeho pohybovy stereotyp musi "rozbit"-cilenym cvicenim, aby se nebal nohu zatezovat.

8.4.2021 08:40

Agnes1 napsal(a):
Někdy se dějí věci 😞zkušenost kamaráda.
Snad vás to nikoho nepotká.. naše VŠSP podstoupila v září 2020 v Děčíně operaci - luxace čéšky, po operaci přestala kulhat. Začátkem roku znovu začala kulhat, vetrinář řekl, že je to špatný a doporučil Animal clinic Bílá hora. Tady udělali RTG a CT s tím že čuba je po nezdařené operaci v Děčíně zralá na kloubní náhradu....navrhli tři možnosti provedení operce (podle finanční možnosti).
Teď jsme pátý den po operaci, má kloubní náhradu, v kostech 14 šroubů, 4 hřeby a destičku. A finančně, tedy alespoň pro nás, je to totální luxace posledních úspor...
Nezdařená operce + RTG v Děčíně -16.300,- , V Praze - CT, RTG, předoprační vyšetření, operace - 94.000,- , nepočítám kontroly a RTG, extrakce kovu, které nás ještě čekají... No...a do budoucna nás čeká i druhé koleno, to snad bude levnější, když nenecháme v Děčíně díky sulcoplastice zničit kloub...

Čas od času koukám na FB té Animal Clinic a přijde mi, že opravy zpackaných operací jiných veterinářů tam dělají nikoliv zřídka... takovýho trápení a těch peněz jen proto, že si nějaký vet troufne na něco, co by dělat neměl... :(

Mně by to teda u zadavatele přišlo divný a asi bych se obrátila na odbornější veterinu.

8.4.2021 14:55

A musí bolet nohy, ne třeba záda?
Takhle na něco přišel děsně starý ortoped, když děsně dlouho se psem hýbal, tak zjistil, že s nohama není nic, ale od dlouhého kulhání si někde něco pes uskříp.
Asi proto, že jak napadá na jednu stranu, je to náraz - námaha pro určitou část páteře. Tady krk asi.
Co já vím, ale zní mi logicky.

8.4.2021 17:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

dornovka by možná pomohla

8.4.2021 17:23
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Čas od času koukám na FB té Animal Clinic a přijde mi, že opravy zpackaných operací jiných veterinářů tam dělají nikoliv zřídka... takovýho trápení a těch peněz jen proto, že si nějaký vet troufne na něco, co by dělat neměl... :(

Mně by to teda u zadavatele přišlo divný a asi bych se obrátila na odbornější veterinu.

Jako že Animal Clinic není dobrá?

8.4.2021 17:28

Agnes1 napsal(a):
Jako že Animal Clinic není dobrá?

No právě naopak. Že tam opravují ty případy, co zpackal někdo jiný.

8.4.2021 18:35
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Myslím, že tam budou v léčbě i pokračovat. 👍

9.4.2021 21:00
bordo.doga

XXX.XXX.104.185

Tak to me mrzi, ze se porad nezlepsil.

Chodi jen do te vany? zadne dalsi cviceni se s nim nedela?
Nekdy toho psa nemusi uz nic bolet ( a to mate po vysetrenich asi i potvrzene ) - ale chodi jakoby ho to stale bolelo.
A pak se tento jeho pohybovy stereotyp musi "rozbit"-cilenym cvicenim, aby se nebal nohu zatezovat.

ano manželka s ním poctivě cvičí několikrát denně nohu protahuje až si říkám kam až mu ji chce dát, Max leží, celý uvolněný a užívá si to, cvičí i na balančních podložkách, cíleně chodí přes malé překážky aby vědomě zvedal nohy atd, tohle teda s ním dělá všechno manželka, já prakticky jen hledím s čím novým zas došla od té fyzioterapeutky.

9.4.2021 21:16

bordo.doga napsal(a):
ano manželka s ním poctivě cvičí několikrát denně nohu protahuje až si říkám kam až mu ji chce dát, Max leží, celý uvolněný a užívá si to, cvičí i na balančních podložkách, cíleně chodí přes malé překážky aby vědomě zvedal nohy atd, tohle teda s ním dělá všechno manželka, já prakticky jen hledím s čím novým zas došla od té fyzioterapeutky.

tak zkuste vydrzet.
vic asi udelat nejde.

9.4.2021 21:31
bordo.doga

XXX.XXX.104.185

tak zkuste vydrzet.
vic asi udelat nejde.

no teď prý dělají nějaký pokus, nasadili mu léky asi proti bolesti na ty ortopedické problémy a prý pokud přestane kulhat tak ho někde něco bolí a pokud kulhat bude, tak že to má už v hlavě, tak jsem zvědavý, popravdě mě by ani nenapadlo se psem chodit na nějaký rehabilitace, to všechno řeší manželka.

9.4.2021 21:59

bordo.doga napsal(a):
no teď prý dělají nějaký pokus, nasadili mu léky asi proti bolesti na ty ortopedické problémy a prý pokud přestane kulhat tak ho někde něco bolí a pokud kulhat bude, tak že to má už v hlavě, tak jsem zvědavý, popravdě mě by ani nenapadlo se psem chodit na nějaký rehabilitace, to všechno řeší manželka.

jo, i to se dela.
a podle toho, co piste -vedi, co delaji

me by to drive taky nenapadlo, ale ja zacala s molossama sportovat.
a po tom, co mi rehabilitacni vetka hodne pomohla - na ne nedam dopustit.

11.4.2021 10:53
bordo.doga

XXX.XXX.103.179

jo, i to se dela.
a podle toho, co piste -vedi, co delaji

me by to drive taky nenapadlo, ale ja zacala s molossama sportovat.
a po tom, co mi rehabilitacni vetka hodne pomohla - na ne nedam dopustit.

bavil jsem se teď s ženou a má prášky jménem meloxicam teva 15mg bere je už 4 den a chodí furt stejně, dle manželky to má opravdu zafixovaný vzorec pohybu, tak jsem zvědavý jak ho budou učit chodit normálně.

11.4.2021 11:24

bordo.doga napsal(a):
bavil jsem se teď s ženou a má prášky jménem meloxicam teva 15mg bere je už 4 den a chodí furt stejně, dle manželky to má opravdu zafixovaný vzorec pohybu, tak jsem zvědavý jak ho budou učit chodit normálně.

Jestli by mu to nemohli vysvětlit jiní psi? :-)

11.4.2021 14:24

bordo.doga napsal(a):

tak to ja taky :-D dejte vedet..

nekdy se to da naucit i na povel

11.4.2021 14:54
elisak

XXX.XXX.194.232

Na povel jsem to naučila svýho psa po úraze, ale ten jinak chodil jen po 3. A ještě zdaleka nejsme hotový. Takhle když jen kulhá tak nevím, jestli to pomůže.
Můj umí povel "pacinka" na srovnání packy do správný polohy a "levá" na udělání kroku přes lehou nohu, kterou jinak nepoužívá... Už ty kroky v určitých situacích zvládá sám automaticky.

11.4.2021 20:43
bordo.doga

XXX.XXX.103.179

elisak napsal(a):
Na povel jsem to naučila svýho psa po úraze, ale ten jinak chodil jen po 3. A ještě zdaleka nejsme hotový. Takhle když jen kulhá tak nevím, jestli to pomůže.
Můj umí povel "pacinka" na srovnání packy do správný polohy a "levá" na udělání kroku přes lehou nohu, kterou jinak nepoužívá... Už ty kroky v určitých situacích zvládá sám automaticky.

jenomže on nemá problém tu operovanou nohu používat jako první, klidně s ní první vykročí, k domu máme dva schody a nemá problém, když jde nahoru nebo dolů stoupnout první tou operovanou nohou. Normálně na zahradě chytne amok a poběhá si ale pořád kulhá.

14.9.2021 11:03
bordo.doga

XXX.XXX.107.215

Dobrý den,
jdu hlásit jak jsme na tom, celé léto paráda, hodně plaval, vůbec nekulhal, krásně chodil, 3 dny jsme byli pryč, hlídala tchyně, dojeli jsme domů a pes kulhal jako dva dny po operaci, opět rtg, dle veterináře loket v pořádku, ale jdou vidět artro změny a subchondralni skleróza ulny, což je prakticky nenávratné poškození kosti a kloubu, prosím vás existuje nějaký preparát co to dokáže zastavit? Mě veterinář řekl že ne, časem jedině další operace. Nechápu to, většina psů po této operaci dál funguje, sportuje a já mám prakticky doživotního mrzáka

14.9.2021 11:26

bordo.doga napsal(a):
Dobrý den,
jdu hlásit jak jsme na tom, celé léto paráda, hodně plaval, vůbec nekulhal, krásně chodil, 3 dny jsme byli pryč, hlídala tchyně, dojeli jsme domů a pes kulhal jako dva dny po operaci, opět rtg, dle veterináře loket v pořádku, ale jdou vidět artro změny a subchondralni skleróza ulny, což je prakticky nenávratné poškození kosti a kloubu, prosím vás existuje nějaký preparát co to dokáže zastavit? Mě veterinář řekl že ne, časem jedině další operace. Nechápu to, většina psů po této operaci dál funguje, sportuje a já mám prakticky doživotního mrzáka

To je mi moc líto. Jestli na to něco existuje nevím. Obávám se, že pokud máte dobrýho veta a on vám řekl, že ne, tak to bude pravda, ale možná se mýlím.

Ale snad s podáváním vhodných léků na bolest by pejsek mohl v nějakém normálním režimu...nepřetěžován....v pohodě fungovat.
Nevím, jestli má v tomto případě smysl podávat nějaká chondra a podobně. Možná něco s MSM.

Chce se mi napsat "chudáček malý", ale zároveň bych řekla, abyste to brali tak jak to je a snažili se fungovat dle možností pejska, že to nebrání tomu, aby měl pejsek šťastný život.

U takhle mladého zvířete bych asi spíš uvažovala o další operaci...i když se jedná asi o finančně náročnou záležitost.

14.9.2021 12:54

bordo.doga napsal(a):
Dobrý den,

Možná jste to už psala - vet má specializaci ortoped?

14.9.2021 14:25
bordo.doga

XXX.XXX.107.215

Možná jste to už psala - vet má specializaci ortoped?

ano jedná se o mvdr Nešpora

14.9.2021 15:25

bordo.doga napsal(a):
ano jedná se o mvdr Nešpora

V tom případě bych jeho názoru věřila.

14.9.2021 15:54

bordo.doga napsal(a):
Dobrý den,

3 dny jsme byli pryč, hlídala tchyně

a co se za ty 3 dny zmenilo, ze se rozkulhal?

14.9.2021 18:34
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

To mám fakt ráda.
- hlídala tchyně ...

Když si vzala psa dcera nebo neteř,
dycky se něco schrulo.
Např. průvan ve vlaku - ucho aj.
Když jsem hlídala neteři, byla jsem jak blázen, jen
aby vše bylo cajk.
Nebylo, buď měl průjem nebo aspoň vyzvracel
sýr, který vyžebral, strašně ho potřeboval sežrat
a já neměla to srdce ...
Mluvím třeba o víkendu.
Když tu byl týden, tak jsem ho vracela v pořádku.
Zažívání se stačilo srovnat a já mu pestrý žvanec dopřávala.
I když se člověk snaží, ten režim stoprocentně nedokáže dodržet.

14.9.2021 19:19
bordo.doga

XXX.XXX.107.215

3 dny jsme byli pryč, hlídala tchyně

a co se za ty 3 dny zmenilo, ze se rozkulhal?

tvrdí že nic, ptal jsem se, zda třeba někam neskočil, nebo ho nenechala někde moc běhat po poli atd, za ty tři dny s ním byla jednou venku, prý byl celou dobu na vodítku. Jestli říká pravdu, to netuším. Každopádně já už asi nikam nikdy nepojedu ani na ten prodloužený víkend, aby se něco nepodělalo.

15.9.2021 12:37

bordo.doga napsal(a):
tvrdí že nic, ptal jsem se, zda třeba někam neskočil, nebo ho nenechala někde moc běhat po poli atd, za ty tři dny s ním byla jednou venku, prý byl celou dobu na vodítku. Jestli říká pravdu, to netuším. Každopádně já už asi nikam nikdy nepojedu ani na ten prodloužený víkend, aby se něco nepodělalo.

blby no. to je fakt pech ale. kdyby aspon odnekud skocil, ze by se vedelo, proc se to pohnulo.

nevim, jestli nesem hodne mimo - tohle by u vas nemohlo nejak pomoci?

https://cymedica.com/produkty/librela/?fbclid=IwAR3qmp5aSQ0aO1Xw4BKSEFP9-DhtT8O2xxaMD0mT0m6n0kMbam-ZcR5KZYc

15.9.2021 12:38

rapotacka11 napsal(a):
To mám fakt ráda.
- hlídala tchyně ...

Když si vzala psa dcera nebo neteř,
dycky se něco schrulo.
Např. průvan ve vlaku - ucho aj.
Když jsem hlídala neteři, byla jsem jak blázen, jen
aby vše bylo cajk.
Nebylo, buď měl průjem nebo aspoň vyzvracel
sýr, který vyžebral, strašně ho potřeboval sežrat
a já neměla to srdce ...
Mluvím třeba o víkendu.
Když tu byl týden, tak jsem ho vracela v pořádku.
Zažívání se stačilo srovnat a já mu pestrý žvanec dopřávala.
I když se člověk snaží, ten režim stoprocentně nedokáže dodržet.

nejde o tchyni, jde o psa, co se s nim delo

Přidejte reakci

Přidat smajlík