Ahoj,
chtela bych poprosit o radu s velikosti nahubku. Oblitala jsem snad vsechny zverimexy a zadny kosik psovi nesedi. Nasla jsem jen tento, ktery mu sedel nejlip ze vsech, ale stejne porad vaham, jestli mu nekoupit jiny.
Co myslite?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dlouhý.
Je na tom košíku psané plemeno?

hanka.a
napsal(a):
Mel by byt na pudla..
Byla tady jedna diskuze, kde jsme našli eshopy, které mají na obrázcích rozměry.
Myslím, že tahle
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3566728/jak-velky-nahubek?from-list=1#a3597896
napsal(a):
Byla tady jedna diskuze, kde jsme našli eshopy, které mají na obrázcích rozměry.
Myslím, že tahle
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3566728/jak-velky-nahubek?from-list=1#a3597896
A o kolik kratsi koupit?
Na ty rozmery jsem koukala, dnes jsme v Grelu byli osobne a tento mu jako jediny aspon trosku padl :/

hanka.a
napsal(a):
A o kolik kratsi koupit?
Na ty rozmery jsem koukala, dnes jsme v Grelu byli osobne a tento mu jako jediny aspon trosku padl :/
Tak je to lepší než nic, no :-)
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3681277/velikost-nahubku-prosim-o-nazor
Tady to mají tak akorát.
http://www.prvnipomocpropsy.cz/wp-content/uploads/2017/06/19030267_320136548422617_8849263217259538776_n.jpg

Náhubek mi připadá trochu málo hluboký, pes si nezívne. Chtělo by to sehnat jiný tvar, aby se směrem dopředu rozšiřoval. Vím, jak je to těžké....
Pokud na sehnání náhubku ale spěcháte, tak prozatím může být.

Potřebujete náhubek formálně do provozu? Pak si můžete nechat vyrobit závodní na míru. Za mě ideál, ultra lehký, dělaný přímo na otevřenou tlamku.
blackberry
napsal(a):
I z konfekce byste mela sehnat. Pripomina mi krizence spice, tem obecne na cumaku sednou kosiky na bigly, kokry nebo stafbuly (aspon ty od JVC).
Ten jsme dneska zkouseli od vice znacek, ale bylo mu do moc velky :/ Ma takovej divnej cumak, protahlej a hubenej, oproti telu ma celkove malou hlavu

hanka.a
napsal(a):
Potrebuji urcite kovovy nahubek, ale ten se mi na miru delany nepodarilo sehnat :/
Pokud budete v krajní nouzi, tak kamarádka od nás ze sportu dělá.
https://www.facebook.com/busidogspeed.busidogspeed.9

Asi bych zkusila na středního knírače a trochu ho zmáčkla ze stran, aby líp sedl na tu užší hlavu.
napsal(a):
Asi bych zkusila na středního knírače a trochu ho zmáčkla ze stran, aby líp sedl na tu užší hlavu.
Mel na sobe tri ruzny znacky kosiku na stredniho knirace a vsechno bylo kratky... Tak si rikam, jestli by nepomohlo tento kosik vic utahnout? Ale pak by ho to zase nejspis bodalo do krku
napsal(a):
Pokud budete v krajní nouzi, tak kamarádka od nás ze sportu dělá.
https://www.facebook.com/busidogspeed.busidogspeed.9
Můžu se zeptat, jak jsou ty náhubky na coursing pevné? Už jsem nad nimi taky uvažovala, ale od pohledu na mě působí tak, jakože to moc pevné není , ale je pravda, že mě nikdy nenapadlo je nějak osahávat a zkoumat. Viděla jsem klasický pevný kovový náhubek po tom, co pes napálil do kladky, náhubek byl jen mírně smáčklej, pes v pořádku jen díky náhubku. Myslíte, že to ustojí i tenhle? Díky za info.

hanka.a
napsal(a):
Mel na sobe tri ruzny znacky kosiku na stredniho knirace a vsechno bylo kratky... Tak si rikam, jestli by nepomohlo tento kosik vic utahnout? Ale pak by ho to zase nejspis bodalo do krku
Jak krátké? V čenichové partií? Nebo pásek za uši?

marcelaamax
napsal(a):
Můžu se zeptat, jak jsou ty náhubky na coursing pevné? Už jsem nad nimi taky uvažovala, ale od pohledu na mě působí tak, jakože to moc pevné není , ale je pravda, že mě nikdy nenapadlo je nějak osahávat a zkoumat. Viděla jsem klasický pevný kovový náhubek po tom, co pes napálil do kladky, náhubek byl jen mírně smáčklej, pes v pořádku jen díky náhubku. Myslíte, že to ustojí i tenhle? Díky za info.
To neustojí, tyhle jsou opravdu primárně na sport, kde se preferuje lehkost, pes o něm ani neví. A napere to max. jeden do druhého. Ve srovnání s našimi vipetími plasťáky jsou lehké jako pírko. Jako formalitka na veřejnost super, kousnutí taky zabrání. Ale nějaký čelní střet s tvrdou překážkou, to těžko.
hanka.a
napsal(a):
Nestrčil do toho náhubku celý čumák, proto jsme volili tuto velikost.
Já bych se fakt podívala ještě po nějakém dalším náhubku. V Grelu jste byla v prodejně v Brně? A zkusila jste i Pet Planet na Palackého v Medlánkách? Byla jsem tam třikrát (jak pes rostl) a vždy slečna prodavačka příjemná, poradila, nechala nás tam zkoušet, dokud jsme nenašli ten nejlepší.
napsal(a):
To neustojí, tyhle jsou opravdu primárně na sport, kde se preferuje lehkost, pes o něm ani neví. A napere to max. jeden do druhého. Ve srovnání s našimi vipetími plasťáky jsou lehké jako pírko. Jako formalitka na veřejnost super, kousnutí taky zabrání. Ale nějaký čelní střet s tvrdou překážkou, to těžko.
Díky, myslela jsem si to. Já právě od té doby, co jsem viděla po coursingu ten pevný kovový náhubek, tak používám jenom ty.

marcelaamax
napsal(a):
Díky, myslela jsem si to. Já právě od té doby, co jsem viděla po coursingu ten pevný kovový náhubek, tak používám jenom ty.
A jak se mu to povedlo? Běžně vidím salto mortale, občas vošajtlich skoro nehodičku s lankem, tuhle mi něho kolegyně stafina udělala v cíli Drápalíka. Jinak využívá kladky akorát k tomu, aby odhadnul dráhu a mohl si jí adekvátně zkrátit. Potvora.

...nez lezu do mhd - nandavam si rousku + kosik psum.
Teprve ted chapu oc jde.
Mam neco na ksichte... + Oni maji neco na ksichte...
Jde to prezit...prijmne to neni... ale jde to....
Chci si cist - rouska leze do oci. Cist je tezke. Dychat jde, ale ale neni to ono.....
Pes si chce lehnout, nahubek mu leze kolem oci - je to tezke. Neni to ono....
No - jsme v tom spolu. Konecne uplne doslova....