Vlčí špic, lapinkoira - cena štěněte

Německý špic vlčí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2021 04:57
Lenny88

XXX.XXX.216.48

Ahoj, trochu se bojím ptát se chovatelů, u kterých jsme se v této šílené době dostali do pořadníku na reálné místo. Umřel nám vloni pejsek, kříženec špice. Po návštěvách několika chovatelů jsme se rozhodli pro lapinkoiru, ale zájemců je mnoho a je to u nás vzácné plemeno, proto jsme ještě v pořadníku na štěně vlčího špice. Máte někdo prosím přehled, kolik štěňata těchto plemen v dnešní době stojí? Máme připraveno 30 000 Kč, ale jak koukám na ceny štěňat jiných plemen a kříženců, trochu se bojím, že to nebude stačit. Jinak jsme normální vydělávající lidi, ale zase nechceme dát do hned ze startu pejska nějakou úplněšílenou sumu, má to být rodinný přítel, nemáme ambice chovat. Moc díky!

17.2.2021 10:20
assil

XXX.XXX.122.3

Mělo by to stačit, na vlčího špice určitě. Taky záleží co kupujete, fenky bývají dražší.

17.2.2021 11:31
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Lenny88 napsal(a):
Ahoj, trochu se bojím ptát se chovatelů, u kterých jsme se v této šílené době dostali do pořadníku na reálné místo. Umřel nám vloni pejsek, kříženec špice. Po návštěvách několika chovatelů jsme se rozhodli pro lapinkoiru, ale zájemců je mnoho a je to u nás vzácné plemeno, proto jsme ještě v pořadníku na štěně vlčího špice. Máte někdo prosím přehled, kolik štěňata těchto plemen v dnešní době stojí? Máme připraveno 30 000 Kč, ale jak koukám na ceny štěňat jiných plemen a kříženců, trochu se bojím, že to nebude stačit. Jinak jsme normální vydělávající lidi, ale zase nechceme dát do hned ze startu pejska nějakou úplněšílenou sumu, má to být rodinný přítel, nemáme ambice chovat. Moc díky!

Já myslím, že se nemusíte bát napsat chovateli! Pokud jste v pořadníku, předpokládám, že spolu už chvíli komunikujete. Je přece naprosto normální zeptat se, kolik si máte připravit peněz. Formulujte dotaz slušně, klidně se ptejte jen na rámcovou cenu (někteří chovatelé určují ceny třeba i podle toho, kolik štěňat se narodí), nebo na to, kolik zhruba peněz si máte připravit. Ono i pro chovatele bude lepší, když si dopředu vyjasníte „pozice“ a nezjistíte třeba týden před odběrem, že cena přesahuje Vaše možnosti.
Na každý dotaz na cenu je slušné odpovědět! Snad kromě případů typu „Kolik za něj chcete?“ nebo „Cena?“, bez pozdravu a podpisu. Což ale není Váš případ, myslím si. :-)

17.2.2021 11:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dasvo napsal(a):
Já myslím, že se nemusíte bát napsat chovateli! Pokud jste v pořadníku, předpokládám, že spolu už chvíli komunikujete. Je přece naprosto normální zeptat se, kolik si máte připravit peněz. Formulujte dotaz slušně, klidně se ptejte jen na rámcovou cenu (někteří chovatelé určují ceny třeba i podle toho, kolik štěňat se narodí), nebo na to, kolik zhruba peněz si máte připravit. Ono i pro chovatele bude lepší, když si dopředu vyjasníte „pozice“ a nezjistíte třeba týden před odběrem, že cena přesahuje Vaše možnosti.
Na každý dotaz na cenu je slušné odpovědět! Snad kromě případů typu „Kolik za něj chcete?“ nebo „Cena?“, bez pozdravu a podpisu. Což ale není Váš případ, myslím si. :-)

Přesně tak.

Jako asi bych se nenechala napsat do nějakého pořadníku, kdybych ani nevěděla cenu štěněte, alespoň přibližnou. Byli jste u chovatelů osobně, takže jste se trochu poznali, myslím, že chovatel si o vás obrázek udělal, a jelikož vás do pořadníku zapsal, tak nejspíš s ničím problém neměl, takže nevím, proč by vám po osobní návštěvě neměl sdělit cenu? Podle mě by ji sdělil i bez osobní návštěvy, po slušném dotazu (kdybyste mu třeba napsala něco podobného jako ten text tady, tak si myslím, že by neměl být problém.

Ono vám tady lidi můžou napsat, jak se ty ceny pohybují, ale zrovna ta chovka třeba může mít ceny vyšší.... A myslím si ,že je pro obě strany fér tu ceny znát už v době, kdy mě chovatel zapisuje do nějakého pořadníku, aby pak nedošlo k tomu, že na mě "vyjde" štěně, ale já ho budu muset odřeknout kvůli ceně.

Jinak já jsem takhle taky byla v pořadníku, u konkrétního plánovaného vrhu. Chtěla jsem určitou barvu a pohlaví a nebylo moc nadějí, že to vyjde, takže jsem stále hledala i dál (i sama chovatelka mi doporučovala další CHS, kde by se takový jedinec mohl narodit), ale hlavně teda o všem chovatelka věděla, a pokud by to štěně vyšlo jinde, tak bych jí to hned oznámila.. Nakonec se povedlo tam, kde jsem chtěla..

18.2.2021 19:05
conie

XXX.XXX.206.202

Lapinky vím od známé - 25 - 30 tis.

Přidejte reakci

Přidat smajlík