Narazila jsem na článek o nich, začal je regenerovat pan Čestmír Vítů.
http://casopiskvalitnizivot.cz/karlovarsky-harlekyn-clanek-z-casopisu-kvalitni-zivot-5-2016/
Nevíte jak to dopadlo? Další informace jsem nenašla.
Anone

XXX.XXX.164.45
Nevím jestli se to týká přímo zmiňovaného chovatele, ale skupina harlekýnů byla koncem minulého roku odebrána u Netolic a skončila asi v útulku Č.Krumlov.
Ano, jedná se o tohoto chovatele. Prostě nezvládnutý projekt. Hlavně se nedá mluvit o regeneraci "Karlovarského harlekýna", jednalo se o pokus o ustálení malého trikolorního či černobílého hladkosrstého psíka. O něco podobného se pokusil p. Martínek z Turska a docílil uznání u UCI jako "Turský harlekýn", ale myslím, že pokud to již nevymřelo, tak to skomírá. Aktuálně je tu Jack Russel Terrier ,ale ten je v typu předci jen jiný. Objevuje se zatím FCI neuznaný "Americký Toy Foxterier".
Pokud vás zajímá konkrétně ten "Karlovarský",zajímal jsem se o něj a toto by vás mohlo zajímat:
Další zmínku o merle barvě najdeme v kynologickém věstníku Spolku pěstitelů psů trpasličích plemen se sídlem v Praze, z roku 1934, ve článku Krysařík skvrnitý, také Harlekýn karlovarský (doprovázeném fotografií) se píše: „...Karlovarský krysařík jest velmi živé, temperamentní zvířátko a jest poněkud větší než náš krysařík pražský. Stříbrošedý četnými černými skvrnami posetý kabátek a červenohnědé odznaky na pěkně modelované hlavičce a na svalnatých lýtkách mu velice sluší…“ ¨
Historie krysaříka úzce souvisí a stojí za vznikem „Harlekýnského pinče“. V roce 1929 se pokusil K. Lössl a Else Bertling z Hannoveru posbírat typické psy pinčovitého typu v barvě merle z okolí Karlových Varů. Nejprve se snažili přiřadit je k pinčům, ale po odmítnutí zastřešovat tuto barvu „Pinscher-Schnauzer“ klubem registrovali u FCI v roce 1958 pod číslem 210 standard plemene „Harlekýnský pinč“. Plemeno však bylo postaveno na nevhodném genetickém základě, tedy pouze na merle zbarvení. Páření merle x merle přináší statisticky 25% „double-merle“ („MM“ jedinců). S nárůstem plochy bílé barvy a jen pozůstatky černých skvrn základního zbarvení jsou tito jedinci i více ohroženi výskytem vrozených defektů a sterility. Souhrn těchto faktorů spolu s úzkou příbuzenskou plemenitbou praktikovanou na početně malé populaci, pak vedl k postupnému úpadku a zániku plemene.
Vážený pane uvedený chovatel pan Čestmír Vítů je schodou okolností můj bratr.Pokud byste chtěl více informací o tomto plemeni,které bylo v konečné fázi vyšlechtěno mým bratrem,neboli oživený standard,který již čekal pouze na novou registraci původního standardu.Můžete si přečíst reportáž v časopise kvalitní život,vydání květen 2016,kde podrobněji chovatel popisuje postupy šlechtění.Pokud by Vám tyto informace nestačili,které by Vás přesvědčili,že šlo skutečně o opravdové plemeno Karlovarský Harlekýn můžete zavolat chovateli na číslo 606371628.