Zdravim, chci se zeptat mam fenku po akutni kastraci (zanět dělohy), operaci měla pred 7 hodina a nečekam že bude hned v poradku samozdřejmě ale je ji 13 let a bylo to za 5minut dvanact mela dost bolesti tak je hodne vyčerpana, porad se klepe a nechce moc pit ani jist vubec. Dostala jsem nejaky antibiotika ale kdyz nezere tak je asi blbost ji je davat nebo ji je mam nejak dat?
Nevite jak ji mohu pomoct?☹️
Vallinkkaa
napsal(a):
Zdravim, chci se zeptat mam fenku po akutni kastraci (zanět dělohy), operaci měla pred 7 hodina a nečekam že bude hned v poradku samozdřejmě ale je ji 13 let a bylo to za 5minut dvanact mela dost bolesti tak je hodne vyčerpana, porad se klepe a nechce moc pit ani jist vubec. Dostala jsem nejaky antibiotika ale kdyz nezere tak je asi blbost ji je davat nebo ji je mam nejak dat?
Nevite jak ji mohu pomoct?☹️
Ty atb jí dát MUSÍTE!
To, ze teď ještě nežere se dá pochopit, tak zkuste vymyslet neco extra dobrého, co má ráda.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vallinkkaa
napsal(a):
Zkousela jsem kapsicku salam cokoliv nic nechce čuchne si a da hlavu na stranu...:/
tak potom otočka a zpátky do ordinace

Nacpat do krku a stříkačkou bokem tlamy pomalu vstříknout vodu. Nedá se nic dělat.

Nešlo by ty atb rozpustit třeba ve vlažném vývaru a stříkačkou do krku?
Blbě se zeptám,ale opravdu má atb ode dneška? Po operaci je normální, že pes nežere, proto se nejdřív atb píchají. Může i zvracet. Jestli je 7 hodin od operace kvůli pyometře,tak bych ani nic jinýho než popisovaný stav nečekala. Jestli se klepe,tak jí hlavně udržujte v teple,může mít špatnou termoregulaci

Já bych zvolila "brutální" metodu....prášek do tlamy, co nejdál tlamajznu zavřít a podržet až pes polkne.
Pokud nevymyslíte něco přijatelnějšího.