Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lastev

28.2.2021 19:32
Lastev

XXX.XXX.20.23

Zdravím, celá zoufalá si sem jdu pro radu...
Máme 12,5 let starého bígla, kterému selhává srdíčko. 3/4 roku už dostává ty nejsilnější léky, snažíme se mu ještě co nejvíce pomoci. K tomu všemu trpí ještě cukrovkou. Srdíčko už má tak moc špatné, že skoro nonstop kašle, má abnormálně veliké břicho (občas máme strach, že mu praskne), které dřív bylo zavodněné, teď je však úplně tvrdé. Avšak i přes to je čilý, má chuť k jídlu, vrtí ocáskem a chová se úplně normálně.
Posledních pár dnů je na tom hůř a nepomáhají mu ani léky, ani injekce. Přemýšlíme, jestli nebude lepší se s ním rozloučit děíve, než čekat, až mu srdíčko pukne. Uspával někdo z vás nemocného pejska, který byl jinak čilý? Máme ho ještě nechat žít, nebo odejít?
Moc děkuji za rady a vaše zkušenosti. :(

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2021 19:39

moje zkušenost je taková, že když vás jako majitele napadne, jestli nebude lepší eutanazie, tak je ten správný čas.

28.2.2021 19:52
Amykk

XXX.XXX.191.210

Zbytočne nepredlžujte jeho trápenie... ešte si s ním užite nejaký ten čas (záleži na psovi ako je na tom) ale tiež doporučujem eutanáziu.
Nie som však profesionál takže je na Vás čo spravíte

28.2.2021 22:48

Když si přečtete podobnou docela sáhodlouhou diskuzi, která tu někde je, tak zjistíte, že dost lidí lituje, že se nerozhodli včas, že pejskovo trápení zbytečně prodlužovali.

28.2.2021 22:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Lastev napsal(a):
Zdravím, celá zoufalá si sem jdu pro radu...
Máme 12,5 let starého bígla, kterému selhává srdíčko. 3/4 roku už dostává ty nejsilnější léky, snažíme se mu ještě co nejvíce pomoci. K tomu všemu trpí ještě cukrovkou. Srdíčko už má tak moc špatné, že skoro nonstop kašle, má abnormálně veliké břicho (občas máme strach, že mu praskne), které dřív bylo zavodněné, teď je však úplně tvrdé. Avšak i přes to je čilý, má chuť k jídlu, vrtí ocáskem a chová se úplně normálně.
Posledních pár dnů je na tom hůř a nepomáhají mu ani léky, ani injekce. Přemýšlíme, jestli nebude lepší se s ním rozloučit děíve, než čekat, až mu srdíčko pukne. Uspával někdo z vás nemocného pejska, který byl jinak čilý? Máme ho ještě nechat žít, nebo odejít?
Moc děkuji za rady a vaše zkušenosti. :(

Co na to říká ošetřující vet?

Neregistrovaný uživatel

1.3.2021 01:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

On na tom líp nebude spis hůř. Chcete ho najít umírajícího v strasnych bolestech? Určitě ne. To co popisujete už je opravdu na hraně. Já bych si pozvala věta domu a udělala mu ten něj poslední den co půjde. On odejde šťastný a snad relativně nesoustredeny na bolesti a vy s klidným svědomím že se do poslední chvíle měl fajn a zabránili jste jeho velkému utrpení.
Vim že to není snadné rozhodnutí. Vždy je to těžké. Vždy si budete vyčítat že moc pozdě nebo moc brzo. To má každý. Já se přimlouvám za to raději o chlup dříve než o chlup později. Věřte není o co stát. Zažila jsem. A vlastně na to i teď koukám. Jenže v případě jedna i teď dvě se nejedná o mě zvíře a nemohu rozhodovat.

4.3.2021 11:43
fikovnice

XXX.XXX.134.219

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když si přečtete podobnou docela sáhodlouhou diskuzi, která tu někde je, tak zjistíte, že dost lidí lituje, že se nerozhodli včas, že pejskovo trápení zbytečně prodlužovali.

Nejen pejskovo. Můj přinejmenším jeden kocour měl být uspán nejméně o 3 týdny dříve (CRI - chronické renální selhání).

Přidejte reakci

Přidat smajlík