Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2021 17:07
Terven

XXX.XXX.160.10

Dobrý den,
máte, prosím, někdo zkušenost s masem z Litic? Potřebuju něco v okrese ...DPM mám bohužel mimo.
Jak maso vypadá? Nesmrdí?

9.3.2021 17:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Beru občas mletiny. Králík, kachna většinou, protože to chvíli byl snad i jediný dodavatel, co tam, kde kupuju maso, tyhle druhy měl. A za mě tak normálka. Nic, co by mě nějak trklo, smradlavý mi nic z toho nikdy nepřišlo.

9.3.2021 19:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Beru občas mletiny. Králík, kachna většinou, protože to chvíli byl snad i jediný dodavatel, co tam, kde kupuju maso, tyhle druhy měl. A za mě tak normálka. Nic, co by mě nějak trklo, smradlavý mi nic z toho nikdy nepřišlo.

Děkuju, tak já to asi zkusím. Ta jejich nabídka vypadá moc dobře.
Uživila bych je i z marketovýho, ale jednak mi to přijde zbytečný, fůra plastových tácků a pak by mi chyběla ta pestrost.
Jsem stará konzerva, zvyklá na DPM, ale nevyhovuje mi ani termín jejich závozu, resp. mně skoro nikdy nevyhovuje žádnej závoz až do domu, protože ti lidi předpokládají, že sedíte doma na zadku a čekáte na jejich telefonát. Bohužel, mražený maso přes Zásilkovnu nejde, no...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2021 20:28

Brala jsem mletiny, ořezy... Prima směsi, ceny v pohodě, nikdy žádný problém. Po rozmražení i 3 dny v lednici a nikdy nic nesmrdělo. Ani vnitřnosti.

9.3.2021 20:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Brala jsem mletiny, ořezy... Prima směsi, ceny v pohodě, nikdy žádný problém. Po rozmražení i 3 dny v lednici a nikdy nic nesmrdělo. Ani vnitřnosti.

Super, díky

9.3.2021 21:27
lenocka

XXX.XXX.36.201

Občas ještě beru, kvalita bez výhrad (i když čůza přestala žrát králíka, ale to bude rozmachanost). Jen dost často něco nemají, a to je pro mě, krmící alergika jen 3 druhy masa, dost problém. Ale stěžovat si nemůžu

9.3.2021 21:39
nadja

XXX.XXX.112.238

Beru od nich už několik let a nikdy žádný problém.

Lesnichyse

9.3.2021 22:32
Lesnichyse

XXX.XXX.16.195

Mletiny i celé maso a vnitřnosti. Nebála bych se to jíst sama. Taky jezdíme rovnou na prodejnu. Všechno čisté a pevně zmrazené.

9.3.2021 23:01
lenocka

XXX.XXX.36.201

Jinak tip ode mě: jejich vepřové maso s droby i ta moje nežravka fakt miluje

11.3.2021 20:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Ještě jednou děkuju za doporučení, maso už je doma. Vypadá moc pěkně, nesmrdí, resp. smrdí tak, jak smrdět má (dršťky)
Okometricky je kvalita srovnatelná s DPM nebo i o fous lepší. Vzala jsem 5x salámové balení- mletiny. Není to žádná beztvará hmota, na řezu je vidět, co je uvnitř a oproti DPM to bylo o dost víc zmrzlé. Co mě potěšilo, mají i kapra a je cítit jako kapr.
Výběr fakt super. Zajímavě vypadají i jejich komplety - mají v nich jablka, červenou řepu, mrkev, brokolici...ty jsem tedy zatím nezkusila, ovozel do misky radši přidám sama.
Pak jsem vzala ještě králičí droby v kuse a ty vypadají taky dobře.
Jo a zmrazené vepřové uši - dáváte někdo?

12.3.2021 05:48
TyVed

XXX.XXX.8.170

Terven napsal(a):
Ještě jednou děkuju za doporučení, maso už je doma. Vypadá moc pěkně, nesmrdí, resp. smrdí tak, jak smrdět má (dršťky)
Okometricky je kvalita srovnatelná s DPM nebo i o fous lepší. Vzala jsem 5x salámové balení- mletiny. Není to žádná beztvará hmota, na řezu je vidět, co je uvnitř a oproti DPM to bylo o dost víc zmrzlé. Co mě potěšilo, mají i kapra a je cítit jako kapr.
Výběr fakt super. Zajímavě vypadají i jejich komplety - mají v nich jablka, červenou řepu, mrkev, brokolici...ty jsem tedy zatím nezkusila, ovozel do misky radši přidám sama.
Pak jsem vzala ještě králičí droby v kuse a ty vypadají taky dobře.
Jo a zmrazené vepřové uši - dáváte někdo?

Vepřové jsme nedávali, ale dávali jsme od nich zmrazené vepřové packy. U nás má smysl jediné ucho a to právě taky od nich hovězí ucho i se srstí. Cokoli jiného naši prostě spolknou. Ale to chlupaté hovězí milujou a opravdu to chvilku i žvýkají.

12.3.2021 21:25

Ejhle, u náš v barf shopu nově hovězí jazyk mletý, slušná svalovina. A podle foto nevypadá špatně. Sice neobjednávám a házím to do košíku na místě, ale člověk si to naplánovat musí, když to v mrazácích vypadá všechno stejně. Pokud si někdo chce prohlédnout Litice, tak tady jsou reálné fotky v balení.

https://obchod.lovebarf.cz/brand/3-krmiva-litice-sro

12.3.2021 21:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

mají tam vcelku nehorázný ceny např. 2kg kuř. krků za 98,- když pro lidi je za 25Kč/kg ???
zlatej pošvář

12.3.2021 22:19

lupus4 napsal(a):
mají tam vcelku nehorázný ceny např. 2kg kuř. krků za 98,- když pro lidi je za 25Kč/kg ???
zlatej pošvář

To jo. Žaludky a srdce mu kupuju pro lidi (se dělíme), kuřecí prsa jsou obecně taky dražší, než někde v supermarketu. Kdybych měla trochu většího psa, tak mu koupím celé kuře v krámu, dám mu půlku a mám to za poloviční cenu. Možná míň. Ale tak to je všechno - mletiny jsou v podstatě to, co mi zbyde po zpracování třeba nějaké pipiny vcelku. Standardně beru v shopu různé vnitřnosti a mleté krky. Toho musí být plný mrazák, zbytek doladíme z domácích zdrojů. Kdybych měla jak, tak si pro polykače melu ty skelety a kosti sama. Tak aspoň ty kůže a kosti hodím do papiňáku na totální smrt na 2 h. Většinu z kostí naškrábu, koncentrovaný vývar je díky kůžím kolagenová bomba, co drží pohromadě i v pokojové teplotě. V bar shopu občas přihodím jehně nebo nějakou specialitku typu los, ale je to malý pes a je sám, žádný smrtelný výdaj. Ale fakt je to jen pro můj ego pocit, protože jemu je šumák, co je to za maso, hlavně když to nemusí kousat. Páč jídlo se má vdechnout, ne si s ním hrát.

13.3.2021 07:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
zlatej pošvář

Pošvář je hroznej hnůj - když jsem na psím táboře, tak jsem to tam kupovala v místním zveráku a to fakt nešlo🙄.

Měli tam omezený výběr, takže jsem vzala hovězí s droby a to "hovězí" krávu nikdy nevidělo, zato tam byl namletý kýbl kuřecích kostí (při míchání to cinkalo o vidličku)

Pak jsem zjistila, že mi Nýřany/Litice dovezou za 50 Kč i menší závoz přímo na tábor (Plzeňsko), takže si tam 2x za pobyt objednám a všichni masaři se mnou👍

13.3.2021 09:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

mno nevím , já ho kupuju leta normálně ve zveráku a ty hovězí "salámy" (nic jiného ) jsou dobrý...třeba se polepšil

už jsem tu psal, že jsem ho načatej zapomněl v lednici a vrátil se po 3 týdnech a čekal
"mrtvolnej" puch a mimo zčernalýho konce nic až jsem byl překvapenej

13.3.2021 09:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
mno nevím , já ho kupuju leta normálně ve zveráku a ty hovězí "salámy" (nic jiného ) jsou dobrý...třeba se polepšil

už jsem tu psal, že jsem ho načatej zapomněl v lednici a vrátil se po 3 týdnech a čekal

Ja kupovala takový ty placatý v oranžových obalech - nic jinýho tam neměli a to byly jen kosti a hlavně to nebylo hovězí, přesto že to bylo napsané na obalu.

13.3.2021 09:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jo, "kuřeci i drůbeží" jsem zkusil jen jednou - jen namletý kosti

13.3.2021 11:18

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ja kupovala takový ty placatý v oranžových obalech - nic jinýho tam neměli a to byly jen kosti a hlavně to nebylo hovězí, přesto že to bylo napsané na obalu.

ve skutecnosti je to "masová směs s hovězím masem, obsahuje zhruba 20 % drůbežího separátu" plus je to tepelne upravene, ne syrove.
vsak je to cele naslehane napenene, kdyz to rozmrzne. nema to s masem moc spolecneho.

Obcas Posvare koupim, jen uz vim, co mam brat a beru to hlavne proto, aby mi psi nezrali jen hovezi maso porad.
Uz jsem u nej narazila na ruzne podivnosti totiz -od toho, ze nejake maso je tepelne upravovane az po to, ze ho podeziram, ze nekam dava i nejake konzervanty.
nemam to potvrzene - ale nekdy to divne "voni" a nekazi se to . viz. Lupus.

i ten vetamix obcas "bouchnul " kdyz jsem nenarizla obal, ale tohle teda se nenafukuje vubec,

a pritom si pamatuju, ze byvaly doby, kdy jsem maso 1-2x reklamovala, ze nebylo v poradku. jeste jsme se o tom bavili s prodavacem, ze "v lete se to stava".

kvalitativne jsou Litice lepsi, to je fakt -s tim by se i krmit dalo. ale je to strasne drahe uz.
ne ze bych psum nechtela doprat - ale zase odsad-pocad.

akorat v tech nabidkach lezim - potrebovala bych objednat mrazak masa, jsem pomalu na dne -ale proste nevim kde.
zase to vsechno skocilo nahoru za ty 4 mesice od posledniho plneni.

13.3.2021 11:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem naposledy objednávala ze Žufrika, to přijde příští týden a záměrně jsem si vzala maso od různých výrobců, abych vyzkoušela. Mám tam na zkoušku i Sokol Falco, tak uvidím, jak bude vypadat a případně bych pak objednávala tam, přes velkoobchod.

13.3.2021 11:57

na zufriku beru casto -ale tam je to porad boj o tom, aby meli to, co zrovna potrebuju.

vetsinu vyrobcu uz znam a moc se mi nelibi, krmit tim porad :-D

asi ten velky mrazak zase vypnu

13.3.2021 12:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vetsinu vyrobcu uz znam a moc se mi nelibi

Tak to jste mě nepotěšila . No uvidíme.

Já jsem jinak taky bezradná kde brát . S vetamixem jsem skončila na dobro, a u Do psí misky mi přijde, že mají snad čím dál tím menší výběr, já si tam prostě nevyberu, navíc mě u nich štve už tak z principu, že chtějí platit dopravu, i když si objednám třeba maso za 5000.

13.3.2021 12:28

vsak ja taky nevim, kde brat - koukam do tech nabidek uz tyden,

ale hov. srdce v lidske kvalite sezenu za 29,-
vcera kurata v tescu za 36, kachna cela za 70 - proc bych to kupovala v kvalite pro psy pak.

13.3.2021 12:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vcera kurata v tescu za 36, kachna cela za 70 - proc bych to kupovala v kvalite pro psy pak.

Jo, na to u jsem přišla taky . Kuřata občas vezmu někde v obchoďáku, křídla a stehna beru v masně, a i ledviny, srdce, játra. Akorát na mě ze začátku koukali divně, když jsem si brala 10 kg kuřecích křídel a asi 5 kg jater - vzala jsem vlastně všechno, co tam měli .

13.3.2021 12:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Já mam naštěstí výborný zdroj z jatek, takže tohle nemusím řešit, ale přijde mi že krmného masa se stal nehorázný byznys🙄

13.3.2021 12:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Já mam naštěstí výborný zdroj z jatek, takže tohle nemusím řešit, ale přijde mi že krmného masa se stal nehorázný byznys🙄

13.3.2021 12:45

tady uz jsou na me v masne zvykly :-)
a za chvili zacne doba grilovani -bude hafo skeletu vsude :-D

nicmene mi to neresi situaci, abych nemusela porad jezdit nekam a tam koupit jeden druh neceho.

bych zase mela rada narvany mrazak a jen obcac neco prikoupila, kdyz na to nahodou natrefim...

13.3.2021 12:47

jinak mam vyzkousene, ze takhle - pri beznych nakupech pro sebe -v pohode nakrmim tech 150kg psu nekolik dni za krasne penize.

jen me to nebavi

13.3.2021 13:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Ejhle, u náš v barf shopu nově hovězí jazyk mletý, slušná svalovina. A podle foto nevypadá špatně. Sice neobjednávám a házím to do košíku na místě, ale člověk si to naplánovat musí, když to v mrazácích vypadá všechno stejně. Pokud si někdo chce prohlédnout Litice, tak tady jsou reálné fotky v balení.

https://obchod.lovebarf.cz/brand/3-krmiva-litice-sro

Nutno podotknout, že v Liticích jsou Litice o něco levnější, Love BARF si evidentně přiráží, což je pochopitelné.
Já se přiznám, že krmím dva malý psy a koukám spíš na kvalitu než na cenu...a jak jsem psala, uživila bych je klidně i masem z marketu, co se týče financí. Vadí mi to ale z ekologickýho hlediska, pak mi tam chybí ta pestrost - některé věci jako např, dršťky tam neseženu a v neposlední řadě i mizerná kvalita
Jediný maso, který jsem v poslední době nedala psům a vyhodila, kupodivu nebylo žádný krmný, ale kuřecí řízky z Albertu, který jsem kupovala jako dietu pro pinčovou po střevní viróze. Připadalo mi, že to snad ani není maso, po 12 hodinách v lednici to vypadalo nepoužitelně a mělo to neuvěřitelnou naoranžovělou barvu.
Mně ceny v Liticích přijdou podobné jako v DMP, ale detailně jsem neporovnávala. Každopádně kvalita mě mile překvapila, bála jsem se smradlavých hnusů, které tu čas od času někdo zmiňuje právě v souvislosti s jinejma značkama, viz výše.

13.3.2021 14:10
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):

Z tohohle bych usuzovala na nějakou tu konzervaci, protože normální maso by za tu dobu zasmrádlo a nebyla by to známka horší kvality.

13.3.2021 14:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak zasmrádlý bylo, ne, že ne , ale čekal jsem od "zásahový" jednotky vylomený dveře pro "objevení zemřelého důchodce" a smrad všude
lednice se musela komplet vymýt octem, prostě jsem to čekal podstatně horší

Přidejte reakci

Přidat smajlík