Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie230678

19.3.2021 15:21
Lucie230678

XXX.XXX.199.249

Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit se jménem pro fenečku NO? Internet jsem prošla, no nic jsem nevybrala . Chtěla bych aby ve jméně bylo písmeno R 🙂 jsem už fakt bezradná, třeba tady někdo vymyslí něco netradičního 🙂🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2021 15:29

Akira, Fedora, Margo, Marla, Merete, Orphee, Rebeka, Rei, Tiril.

19.3.2021 15:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lucie230678 napsal(a):
Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit se jménem pro fenečku NO? Internet jsem prošla, no nic jsem nevybrala . Chtěla bych aby ve jméně bylo písmeno R 🙂 jsem už fakt bezradná, třeba tady někdo vymyslí něco netradičního 🙂🙂

A víte, jak se bude jmenovat podle PP?
Šlo by z toho udělat nějakou odvozeninu😉

19.3.2021 15:45

Inspektor Pišišvor napsal(a):
A víte, jak se bude jmenovat podle PP?
Šlo by z toho udělat nějakou odvozeninu😉

Přesně tak. Mám sice psa jiného plemene, v PP má Drago, ale říkáme mu česky Drak. To by šlo i na NO.

19.3.2021 16:42

Za mě nejkrásnější jméno.... Sára, jinak se mi líbí i ...Targa

19.3.2021 16:58

Hlavně aby se to dobře volalo. Třeba: Bartoloměji, ke mně!
Rexa :-)

19.3.2021 17:29
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

I Nora je pěkný, Tera.

19.3.2021 17:53

Nedělejte z toho kovbojku, jmen s "r" se dá vymyslet mraky. Vy chcete něco netradičního... Ale co je tradiční?

Ira, Rexa, Gera, Kora, Kira, Arta, Bira, Brita, Rita, Ura, Era, Ora, Rena, Mara, Bora,...

19.3.2021 19:59
tetrivek

XXX.XXX.82.8

Bria

19.3.2021 20:30

Tara, Gira a nebo to spojit a máme Tagiru a pak variace tohodle jména...Šagira, Hakira...

19.3.2021 20:36
domi.t

XXX.XXX.171.245

A čo Zafira? 😉

19.3.2021 21:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

Růženka

20.3.2021 07:42
libuko

XXX.XXX.47.2

lupus4 napsal(a):
Růženka

Ruzenku mam doma, skvele jmeno. Hlavne reakce lidi na nej. Kdyz zavelim "Ruzeno, pohni sebou", kolemjdouci maji pusu od ucha k uchu. Ze studijnich duvodu lituju, ze nemam takhle pojmenovanou treba filu nebo podobne hruzunahanejici plemeno. Prece fila nebo kavkaz Ruzenka, to musi byt v pohode, ne 🙂.

20.3.2021 08:44

Lucie230678 napsal(a):

..Rita...ale není nad lidská jména, takže jak výše psáno Růženka, Růža....my měli ovcandu Irenu, kamarád Hanu a Evu....když jsme venčili spolu, bylo při přivoláváni psů veselo pro kolemjdoucí....

20.3.2021 09:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..Rita...ale není nad lidská jména, takže jak výše psáno Růženka, Růža....my měli ovcandu Irenu, kamarád Hanu a Evu....když jsme venčili spolu, bylo při přivoláváni psů veselo pro kolemjdoucí....

To mi připomíná....Hynku, Viléme, Jarmilo

20.3.2021 09:21

To mi připomíná....Hynku, Viléme, Jarmilo

..no takřka....u nás vůbec vedou ta lidská jména: králík Kuba, osmáci Matěj a Matýsek, kocour Eda, kočky Kačenka a Bobina a motýl Kilián...

20.3.2021 09:54

..no takřka....u nás vůbec vedou ta lidská jména: králík Kuba, osmáci Matěj a Matýsek, kocour Eda, kočky Kačenka a Bobina a motýl Kilián...

No já byla v pokušení dát Gině jméno Barunka, ale tak se jmenuje dcera mé kamarádky, tak mi to bylo blbý, i když ona by se nezlobila a Barunka...dnes již dospělá slečna by měla jmenovkyni za kterou by se rozhodně nemusela stydět.

20.3.2021 10:02

No já byla v pokušení dát Gině jméno Barunka, ale tak se jmenuje dcera mé kamarádky, tak mi to bylo blbý, i když ona by se nezlobila a Barunka...dnes již dospělá slečna by měla jmenovkyni za kterou by se rozhodně nemusela stydět.

..už jsem vám to chtěla napsat hodněkrat, ale vždycky nějak zapomenu, dcery fenka tervika se jmenuje Gina, ale už je to taková babča....

20.3.2021 10:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

kamarád měl SAO - Berušku

20.3.2021 10:20
20.3.2021 10:26
Happy1234

XXX.XXX.49.215

Zorka alebo Crystal

20.3.2021 10:38

Venoušek

Jé tak tohle jméno chtěla dát maminka mojí kamarádky berňuchovi....prej tak se na něj podívejte, to je jasnej Venoušek, prostě Véna, no to jí neprošlo a neprošlo ani jméno Dupynožka, protože dupal....no ani to jí neprošlo...nevim proč
(lidi taky vám štěňata tak dupou, to je zajímavý Gina, ale i berbeři jako štěňata dupali jako sloni a jak vyrostou a to je podstatně větší tonáž, tak chodí tiše jako kočky)

20.3.2021 10:45

..už jsem vám to chtěla napsat hodněkrat, ale vždycky nějak zapomenu, dcery fenka tervika se jmenuje Gina, ale už je to taková babča....

No ono Gina není blbý jméno, ale ani teď po osmi měsících soužití s naší Kanimůrou si nemyslím, že se to k ní hodí....myslím, že k ní by spíš páslo jméno Kira a teď co je to už kus psa, tak mě mrzí, že jsme jí nedali jméno Freya, no ale pojmenujte malou roztomilou princezničku takhle....

Ale to člověka všechno napadá až s křížkem po funuse, jak jsem si byla jistá, že jí taky budeme říkat Sáro, tak jsem nad jiným jménem ani neuvažovala....vlastně jo původně to byla Terezka...Terinka...Terísek...Terezoid, prostě zakuklená Sára, tý jsem taky říkala, že je Matka Terezoid, ale prej je to jméno pro opici Terezu bych kvůli žádné holce neopustil, takže máme Ginu.

20.3.2021 10:58
Nikouš

XXX.XXX.68.93

My měli NO fenku Peggy. Dodnes, když někdo řekne Peggy, tak se otočím. A ted Máme Meggi 😀

20.3.2021 11:36

No ono Gina není blbý jméno, ale ani teď po osmi měsících soužití s naší Kanimůrou si nemyslím, že se to k ní hodí....myslím, že k ní by spíš páslo jméno Kira a teď co je to už kus psa, tak mě mrzí, že jsme jí nedali jméno Freya, no ale pojmenujte malou roztomilou princezničku takhle....

Ale to člověka všechno napadá až s křížkem po funuse, jak jsem si byla jistá, že jí taky budeme říkat Sáro, tak jsem nad jiným jménem ani neuvažovala....vlastně jo původně to byla Terezka...Terinka...Terísek...Terezoid, prostě zakuklená Sára, tý jsem taky říkala, že je Matka Terezoid, ale prej je to jméno pro opici Terezu bych kvůli žádné holce neopustil, takže máme Ginu.

...no mně by ani ve smrti nenapadlo dát kdy psovi Kilián, ale takhle motýl k nám přišel a už mu to zůstalo, respektive se to poopravilo na Kelišé a Kelišovou....

20.3.2021 11:40

Venoušek

Ten je dobrej!

20.3.2021 13:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ten je dobrej!

znal jsem krásnýho vlkošedýho NO pracáka - jménem Vašík (co měl v PP nešlo vyslovit )

a při zadržení krásnej povel : " Venoušku...vem si lumpa "

20.3.2021 14:22
domi.t

XXX.XXX.70.43

Freya je úžasné meno! Ja milujem také tie originálne, neokukané, možno trocha "tvrdé" mená. Pre Nefret neexistovalo iné meno a to,že sa k nej neskutočne hodí, je len bonus navyše A ešte sa mi páči Zafira,to by sa k nej asi hodilo tiež. A Arissa,len to je už u nás na Slovensku pomerne oblúbené. A ked raz na staré kolená budem mať jazvečíčku, bude to Cassidy

20.3.2021 17:16

Taky mám ovčandu, říkáme jí Ira, mám už druhou, takto pojmenovanou. Zvučné, krátké, dobře se vyslovuje. I když slyší i na jiná spitvořená jména.

20.3.2021 19:55
sufle

XXX.XXX.175.182

domi.t napsal(a):
Freya je úžasné meno! Ja milujem také tie originálne, neokukané, možno trocha "tvrdé" mená. Pre Nefret neexistovalo iné meno a to,že sa k nej neskutočne hodí, je len bonus navyše A ešte sa mi páči Zafira,to by sa k nej asi hodilo tiež. A Arissa,len to je už u nás na Slovensku pomerne oblúbené. A ked raz na staré kolená budem mať jazvečíčku, bude to Cassidy

Zafira je kamarádčina sluga.

20.3.2021 20:10

Zafira je auto mé kolegyně - Opel Zafira...

20.3.2021 20:10
Anonym10

XXX.XXX.169.10

Zora, Aura, Ari, Rozárka,Rebeka, Kora(kori,korinka,koro)

Ps:Kora se mi hodně libí 😂

20.3.2021 20:12
Anonym10

XXX.XXX.169.10

Ještě Rora....

21.3.2021 07:41
Happy1234

XXX.XXX.49.215

No, keby sme mali my vyberat podla toho, co ma v PP, tak by sa chudak volal Poker face

21.3.2021 08:03

Poker je v pohodě - to si představit umím a Fejska či Fejsík taky nezní špatně

vždycky jsem se nějak s tím oficiálním jménem smířila... a používala ho. A že Xerxes byl trošku oříšek - ale R tam bylo a na Xerdu a Xerína jsme si zvykli. Night tam R nemá - když je nejhůř, řvu na něj TY GARABO (oficiálně je NIght de Garaba)

21.3.2021 09:00

Asi před třemi lety, jsem vybírala jméno pro štěndo fenku, v chov. st. policie ČR. Napsala jsem jim docela dost slušných jmen pro N.O. mezi nima i Jessy a teď se podržte, co vybrali. Fena se jmenuje Jessy(Džesy).Jessynka, jak nějaký jorkšírek, jsem fakt nevěřila. No, proti gustu....... Šla do výcviku na vyhledávání akcelerátorů hoření. Ještě k té Zafiře, jak píše bela, nevím, na ovčáka bych to asi nedala, pro slugu, nebo saluku super. Desenský má myslím Zefiru, ta bílá chůvička, říká ji Zefi, Zefinka.

21.3.2021 09:09

Asi před třemi lety, jsem vybírala jméno pro štěndo fenku, v chov. st. policie ČR. Napsala jsem jim docela dost slušných jmen pro N.O. mezi nima i Jessy a teď se podržte, co vybrali. Fena se jmenuje Jessy(Džesy).Jessynka, jak nějaký jorkšírek, jsem fakt nevěřila. No, proti gustu....... Šla do výcviku na vyhledávání akcelerátorů hoření. Ještě k té Zafiře, jak píše bela, nevím, na ovčáka bych to asi nedala, pro slugu, nebo saluku super. Desenský má myslím Zefiru, ta bílá chůvička, říká ji Zefi, Zefinka.

Jessy - vy jste jim to sama navrhla a pak jste nevěřila? Proč? Nějak nechápu.

21.3.2021 09:14

Jessy - vy jste jim to sama navrhla a pak jste nevěřila? Proč? Nějak nechápu.

Napsala jsem asi 20 jmen, mezi nima náhodou i toto. Prostě mě jen tak napadlo. Já bych teda ovčákovi Jessy nedala.

21.3.2021 09:31

Já nedávno na FB narazila na CHS BOM, kde mají fakt originální jména psů, třeba Lahváč, Chyba lávky, Panímáma, Rachejtle, Moje nervy, Ostravak....
To je Jessy úplně v pohodě.

21.3.2021 09:43

Napsala jsem asi 20 jmen, mezi nima náhodou i toto. Prostě mě jen tak napadlo. Já bych teda ovčákovi Jessy nedala.

Já taky ne, ale proto, že mám ráda "údernější" jména, nejraději s "r". Ale Jessy mi nepřipadá úplně špatné.

21.3.2021 09:53

Já nedávno na FB narazila na CHS BOM, kde mají fakt originální jména psů, třeba Lahváč, Chyba lávky, Panímáma, Rachejtle, Moje nervy, Ostravak....
To je Jessy úplně v pohodě.

tak ona i ta chovka se jmenuje sa-kra

me porad vrta v hlave to R
uz tolik se vas na tom tady shodlo, ale ja porad nevim k cemu je to tak dulezite

moji psi ani na to oblibene a pry univerzalni jmeno vsech psu totiz nereaguji.

21.3.2021 09:58

Jo, Ostravak Sa-kra Beskydy je originální, to hned tak někdo nemá.

21.3.2021 10:05

uz tolik se vas na tom tady shodlo, ale ja porad nevim k cemu je to tak dulezite

Jaké je univerzální jméno všech psů?

21.3.2021 13:04

Mně se líbí toto pojetí jmen pro štěňata...
https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/138765390_1114733245663742_5787136489115071021_n.png?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=2Exlk7Q4diEAX8S2blW&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=2a41088b494338d53e7c1b0f718507a5&oe=607D8624

No chvilku mi to trvalo...asi delší vedení, ale fakt dobrý

21.3.2021 13:12

Abych se nechlubila cizím peřím - takový jména dává Eva Štemberová

21.3.2021 13:55
Moyda

XXX.XXX.147.89

No chvilku mi to trvalo...asi delší vedení, ale fakt dobrý

Došlo mi to u Dey Pac 💡.

21.3.2021 14:47

kdyz takovahle jmena vypadaji napadite, kdyz je vypsany cely vrh pohromade.
Ale vemte si jen jedno jmeno a pouzivejte ho cely zivot. Piste ho na prihlasky, spelujte pokazde.

21.3.2021 15:36
domi.t

XXX.XXX.39.113

Mně se líbí toto pojetí jmen pro štěňata...
https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/138765390_1114733245663742_5787136489115071021_n.png?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=2Exlk7Q4diEAX8S2blW&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=2a41088b494338d53e7c1b0f718507a5&oe=607D8624

Originálnosť level milion Jedna Nefretina ségra sa volá Ice, rum and mint Proste slečna mojito

21.3.2021 16:44

Moyda napsal(a):
Došlo mi to u Dey Pac 💡.

Mě taky

21.3.2021 17:33

Daleko hůř se hledá jméno, kde "r" není.

22.3.2021 07:28

Daleko hůř se hledá jméno, kde "r" není.

jj, můžete klidně dávat i znělá jména pro fenku bez R. Nám, co rrráčkujeme, jména s R moc nevyhovují

22.3.2021 07:58

jj, můžete klidně dávat i znělá jména pro fenku bez R. Nám, co rrráčkujeme, jména s R moc nevyhovují

Xita, Dexi, Axa, Uxa, Exa, Oxa, Asta, Cita, Sita,...
Obecně si musíte vždy zkusit, jak vám to půjde z úst, jak se vám bude na psa/fenu volat.

Neříkejte, že si sami nedokážete nic vymyslet.

22.3.2021 08:06

Xita, Dexi, Axa, Uxa, Exa, Oxa, Asta, Cita, Sita,...
Obecně si musíte vždy zkusit, jak vám to půjde z úst, jak se vám bude na psa/fenu volat.

Neříkejte, že si sami nedokážete nic vymyslet.

Díky za příspěvek. Ale jo, dokážu, ale zatím mě z toho, co jsem vymyslela sama, nic nezaujalo Líbí se mi Maja, ale není to moc zvučné (to bych přežila) a špatně se z toho dělá zdrobnělina

22.3.2021 08:09
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Maja... Co Zoja?

22.3.2021 08:16

Májka zlaté dědictví :-)
Oblíbená postava z filmu? Lépe komedie. Jako Thelma a Louise.

22.3.2021 08:16

Varaxi napsal(a):
Maja... Co Zoja?

No jo, ale co ta zdrobnělina? Zojuška? To už není ono. Majuška už se mi právě nelíbí a navíc se moc blíží jménu mé tchyně, to by taky nebylo do rodiny to pravé ořechové

22.3.2021 08:22

No jo, ale co ta zdrobnělina? Zojuška? To už není ono. Majuška už se mi právě nelíbí a navíc se moc blíží jménu mé tchyně, to by taky nebylo do rodiny to pravé ořechové

No přece Májinka :)

22.3.2021 08:29
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Zojka, Zojča, Zojinka, Zojana, Zojula... Ale samozřejmě Vám ji nevnucuji, přišlo mi to jméno prostě podobné na Moju, nemělo to R, bylo znělé, prostě mi přišlo, že splňuje předpoklady. :)
Z mi obecně přijde lépe slyšet než S. Taky X je takové výrazné.

22.3.2021 08:29

To máte jedno, když je psice hodná, volám na ni pištotko, když ne tak prašivko a když úplně ne, tak hnido strakatá :-))
Ofic: Gorgeous, řečená Jenny. A teď, co je hluchá - je jí to fuk.

22.3.2021 08:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Májka zlaté dědictví :-)
Oblíbená postava z filmu? Lépe komedie. Jako Thelma a Louise.

Oblíbená postava z filmu? Terminátor. To asi není vhodné jméno pro fenku.

22.3.2021 08:32

Varaxi napsal(a):

Iva Janžurová taky nebyla špatná : Teroristka, se to tuším jmenovalo.

22.3.2021 08:33

Varaxi napsal(a):

Terminátor - z ní uděláte Tori nebo Teri...

22.3.2021 08:45

Varaxi napsal(a):

Znala jsem fenu trpasličího pince pojmenovanou Rambo. Běžně na ni volali Rambajz pocem

22.3.2021 08:58

Varaxi napsal(a):

A byla tam Sarah Conorová :D

22.3.2021 09:00

Znala jsem fenu trpasličího pince pojmenovanou Rambo. Běžně na ni volali Rambajz pocem

Tak já jsem v průběhu let zaznamenala 3 psy jménem Rambo....vždycky malej pudl a jedna paní to měla vychytaný ta měla dva pudlíky a jeden byl Rambo a druhej Rocky.

22.3.2021 09:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

A co Zina? To mi přijde znělejší než Zoja. Ale jestli trváte na něčem typu Maja - s tím j, tak to taky asi nevím, ta jména mi pak přijdou taková divně měkká a nejdou mi přes pusu.

22.3.2021 09:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Terminátor - z ní uděláte Tori nebo Teri...

Nebo Naty - a všichni se budou ptát, Naty jako Natálie, že ano? :)
Teri, Rami, Minnie, Naty, Tori - tolik jmen z jednoho slova!

22.3.2021 09:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak já jsem v průběhu let zaznamenala 3 psy jménem Rambo....vždycky malej pudl a jedna paní to měla vychytaný ta měla dva pudlíky a jeden byl Rambo a druhej Rocky.

Tak to je pěkné.
Já znala Zabijáka, takového vořešího pinče.

22.3.2021 09:34
Varaxi

XXX.XXX.1.226

A byla tam Sarah Conorová :D

Sáru už tu jednu máme, Noru taky, znělé jméno bez R z toho nevytáhnu... Herečka je Linda Hamilton, to taky nezní nějak libozvučně... Hm...
Asi to fakt bude muset být ta Terminátor, jinak to nevidím. :)
A nebo si oblíbit jiný film. U mě by to byl Lotrando a Zubejda. To je jak z deště pod okap.

22.3.2021 09:38

Varaxi napsal(a):
Sáru už tu jednu máme, Noru taky, znělé jméno bez R z toho nevytáhnu... Herečka je Linda Hamilton, to taky nezní nějak libozvučně... Hm...
A nebo si oblíbit jiný film. U mě by to byl Lotrando a Zubejda. To je jak z deště pod okap.

Co je špatného na Zubejdě?

22.3.2021 10:04

Varaxi napsal(a):

Connie. Zdrobněle je to Koníček. Nebo Temi, Tammy. Myslím, že super jméno pro vlčáka. Tammy Koníčková.

22.3.2021 12:55

No tak jedno bez R máme doma...Ginu....ale jak je bílá tak se klidně mohla jmenovat Andělka...Angie........no a taky se mi líbí jméno Mandy....a když jsme byla děcko, tak jsem znala Ajku...to se mi moc líbilo a chodila jsem venčit Zuzanku.

22.3.2021 13:18
Valentko

XXX.XXX.254.252

Lucie230678 napsal(a):

No pekne meno na r ma nenapadlo ale naša sa volá Stela.

22.3.2021 13:34

Lucie230678 napsal(a):

Klasika BRITA
Netradiční LORNA

22.3.2021 14:52

Varaxi napsal(a):

Moje oblíbená postava je grifonek z filmu Lepší už to nebude. Jmenuje se Verdell - pro fenku nic moc

22.3.2021 16:32

Znám kavkazanku Mášu.

22.3.2021 16:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

Znám kavkazanku Mášu.

a já alexandra Sášu

PS. (Psittacula alexandri fasciata)

Bertik005

23.3.2021 14:01
Bertik005

XXX.XXX.214.24

Mě se líbí Roxana - Roxy, Roxík

24.3.2021 16:06

Dnes jsme potkali fenku labíka Rózu. Na obojku měla Rozinka, ale majitel nejdřív volal "Rózo ke mně, no tak Rózo ke mně" a posléze "nebojte se ona nic nedělá"
Rozinka ho měla absolutně na háku a já jsem se vrátila domů zabahněná od hlavy až po paty, jak jsem se snažila Rozinku odradit, aby neskočila mé kulhající stařence rovnou na záda Ach jo ... Jinak jméno moc pěkný, to by se mi líbilo i na ovčandu

24.3.2021 16:13
janaa

XXX.XXX.10.173

Dnes jsme potkali fenku labíka Rózu. Na obojku měla Rozinka, ale majitel nejdřív volal "Rózo ke mně, no tak Rózo ke mně" a posléze "nebojte se ona nic nedělá"
Rozinka ho měla absolutně na háku a já jsem se vrátila domů zabahněná od hlavy až po paty, jak jsem se snažila Rozinku odradit, aby neskočila mé kulhající stařence rovnou na záda Ach jo ... Jinak jméno moc pěkný, to by se mi líbilo i na ovčandu

Měla jsem taky labinu Rozárku alias Rózu,Rozinku,teď je jedna Růženka

24.3.2021 20:14

Známí měli frbulky Růženku a Anežku. A nedávno nás chtěla sníst grifonka Božena. :-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík