Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2021 07:02
Marie S.

XXX.XXX.68.26

Jak dlouho jste čekali na štěně z CHS?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2021 07:09

8 měsíců, ale to bylo v roce 2019. Teď je to horší.

26.3.2021 07:13

když jsem nechtěla dlouho čekat, tak jsem jela 2500 km pro štěně a 2500 km zase zpátky... Někdo čeká na určitý odchov, někdo hledá jen určitý typ, barvu...
nedokázala jsem dlouho být bezpsí... takže jsem nikdy nečekala dlouho.

26.3.2021 10:20
_Lucy_

XXX.XXX.87.84

V roce 2019 jsme čekali 2 měsíce než štěně vyrostlo. V roce 2020 jsme jeli téměř hned, štěně mělo skoro 5 měsíců. V roce 2020 jsme čekali 2 měsíce než štěně vyrostlo. Dvě z těch štěňat jsme si rezervovali nějaké 3 dny po narození.

26.3.2021 10:43
lenocka

XXX.XXX.109.59

14 měsíců, ale protože jsem chtěla od jediné konkrétní feny. Vyplatilo se :)

26.3.2021 11:18
Melaka

XXX.XXX.32.197

Já čekám tři a půl roku. Asi jsem chovatele nějak zaklela, protože za tu dobu měl jen jediný vrh.

26.3.2021 11:39
Happy1234

XXX.XXX.49.215

My sme čakali 3,5 mesiaca :)

26.3.2021 13:18

My měli štěstí, štěně jsme sehnali během 14-ti dní...zrušená rezervace a taky jsme nebrali jedno konkrétní plemeno, měli jsme vybráno asi 5 plemen.
Jinak, kdyby se neuvolnilo tohle, tak jsme měli předběžně zamluvenou fenu od feny, kde se čekalo na hárání. Takže ještě od nenakryté feny a štěně by bylo při štěstí bychom čekali asi 6-7 měsíců.

Pokud bych čekala na nějakou na štěně z chovky, co jsem úplně původně měla vybráno s konkrétním plemenem, tak ti např. vloni nekryli vůbec. Takže tam vůbec nevím, kdy by to bylo.

26.3.2021 13:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My měli předběžně zamluveno ještě chvilku před háráním feny. Což ale ještě neznamenalo, že to vyjde, a že se narodí štěně dle našich představ. Ale jo, nakonec to vyšlo. Takže jsme čekali zhruba nějak od července, koncem září se štěna narodila a koncem listopadu jsme si fenku brali.

26.3.2021 14:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My měli štěstí, štěně jsme sehnali během 14-ti dní...zrušená rezervace a taky jsme nebrali jedno konkrétní plemeno, měli jsme vybráno asi 5 plemen.
Jinak, kdyby se neuvolnilo tohle, tak jsme měli předběžně zamluvenou fenu od feny, kde se čekalo na hárání. Takže ještě od nenakryté feny a štěně by bylo při štěstí bychom čekali asi 6-7 měsíců.

Pokud bych čekala na nějakou na štěně z chovky, co jsem úplně původně měla vybráno s konkrétním plemenem, tak ti např. vloni nekryli vůbec. Takže tam vůbec nevím, kdy by to bylo.

OT:
No teď jak to po sobě čtu, tak jsem to napsala jak hotentot, budu to po sobě muset prostě číst, než to vypustím do éteru.
Chce se mi napsat "nerozumím řeči tvého kmene"

26.3.2021 14:47
elisak

XXX.XXX.194.232

U mého plemene se štěnata rodí zpravidla v zimě, odběr pak vychází cca na únor. V červnu jsem se stěhovala do domečku a začala uvažovat, jestli pes ano nebo ne. A bylo mi jasný, že jestli ano, tak musím nejpozdějc v říjnu začít shánět. Takže jsem čekala od října do února.
Teď u druhého štěněte, to bylo trošku komplikovanější. Mamka kryla svojí fenu tricolorním psem a to jsem jí rovnou hlásila, že jestli se jí narodí tricolorní pes, tak ho beru... Ona to pojala, že mi ho dá k Vánocům (porod vycházel kolem 23.12.) No nenarodil se, především měla samý feny. Ale po narození štěňat jí bylo líto, že pro mě to štěndo nemá. Tak se domluvila s chovatelkou, která čekala trikolorní štěňata a u který zároveň i kryla, že budu mít štěndo od ní, když se narodí pejsek. Podotýkam, že tohle domlouvala beze mě. Já o tom nevěděla a byla jsem smířená, že štěndo nebude. Takže když se pak o pár dní později narodil trikolorní pejsek a mamka mi oznámila, že štěndo přece jen bude, tak to bylo docela překvápko.

26.3.2021 16:55
Markéta80

XXX.XXX.227.151

Marie S. napsal(a):
Jak dlouho jste čekali na štěně z CHS?

různě, u nejmladší jsme hledala pár měsíců a nakonec mne dala jedna chovatelka kontakt na jinou že právě ona má čerstvá štěnátka a jedna celočerná fenka tam je Jinak bych se k ní vůbec nedostala

26.3.2021 21:11

elisak napsal(a):
U mého plemene se štěnata rodí zpravidla v zimě, odběr pak vychází cca na únor. V červnu jsem se stěhovala do domečku a začala uvažovat, jestli pes ano nebo ne. A bylo mi jasný, že jestli ano, tak musím nejpozdějc v říjnu začít shánět. Takže jsem čekala od října do února.
Teď u druhého štěněte, to bylo trošku komplikovanější. Mamka kryla svojí fenu tricolorním psem a to jsem jí rovnou hlásila, že jestli se jí narodí tricolorní pes, tak ho beru... Ona to pojala, že mi ho dá k Vánocům (porod vycházel kolem 23.12.) No nenarodil se, především měla samý feny. Ale po narození štěňat jí bylo líto, že pro mě to štěndo nemá. Tak se domluvila s chovatelkou, která čekala trikolorní štěňata a u který zároveň i kryla, že budu mít štěndo od ní, když se narodí pejsek. Podotýkam, že tohle domlouvala beze mě. Já o tom nevěděla a byla jsem smířená, že štěndo nebude. Takže když se pak o pár dní později narodil trikolorní pejsek a mamka mi oznámila, že štěndo přece jen bude, tak to bylo docela překvápko.

No jo, ten je z toho double gangu.

Já jsem čekala téměř rok a půl. Vybrala jsem si fenu podle povahy a doufala, že se narodí kluk, který bude po ní. Kdyby nebyla období, ve kterých se z něho stává bezmozek, co se na mě po desátém opakování povelu (i když u nás je povel poněkud diskutabilní pojem) podívá s výrazem lobotoma, co mě vidí poprvé v životě, tak musím říct, že to vyšlo dokonale. Chjo, už aby holky přestaly hárat, chci zpátky svého psa!

Přidejte reakci

Přidat smajlík