lucy999

XXX.XXX.112.12
Mám doma v bytě psa malého plemene, samce. Chtěla bych mu časem pořídit kamaráda nebo kamarádku a nevím, co by bylo lepší. Ten můj je zatím ještě štěně, ale už teď se projevuje dominantně a hypersexuálně, z toho důvodu se při pořízení dalšího psa (samce) bojím značkování v bytě. Domnívám se, že koupit fenu a po prvním hárání kastrovat by byla lepší varianta.
Co byste pořídili vy? Psa nebo fenku?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejdřív zapracovat na výchově a výcviku stávajícího psa. A pak teprve případně uvažovat o pořízení dalšího.
Nezmiňujete plemeno, které máte doma, zajímalo by mě to.
lucy999

XXX.XXX.112.12
Pes je vychovaný a bezproblémový ( jen má vůči psům dominantní povahu, takže potřebuju submisivního jedince), chci mu pořídit kamaráda nebo kamarádku. Nic víc, prosím, odložte věštecké koule.

lucy999
napsal(a):
Pes je vychovaný a bezproblémový ( jen má vůči psům dominantní povahu, takže potřebuju submisivního jedince), chci mu pořídit kamaráda nebo kamarádku. Nic víc, prosím, odložte věštecké koule.
Já bych z toho vyčetla to, že se pes neumí správně chovat k psím samcům, tudíž pro vás bude lepší pořídit fenu. Než ale kastrovat fenu v brzkém věku, to bych radši nechala vykastrovat toho psa, až bude dospělý. Anebo hárání vždy uhlídat, to se taky dá.

lucy999
napsal(a):
Když napíšete, že máte dominantní a hypersexuální ŠTĚNĚ, tak zbystříme. Proč nechcete specifikovat věk a plemeno?

Hypersexuální, asi odjíždí kdeco, to musíte zatrhnout hned v začátku a nedovolit. Chudák ten další submisivní pes nebo fena.

lucy999
napsal(a):
Mám doma v bytě psa malého plemene, samce. Chtěla bych mu časem pořídit kamaráda nebo kamarádku a nevím, co by bylo lepší. Ten můj je zatím ještě štěně, ale už teď se projevuje dominantně a hypersexuálně, z toho důvodu se při pořízení dalšího psa (samce) bojím značkování v bytě. Domnívám se, že koupit fenu a po prvním hárání kastrovat by byla lepší varianta.
Co byste pořídili vy? Psa nebo fenku?
už teď se projevuje dominantně a hypersexuálně
Pes je vychovaný a bezproblémový ( jen má vůči psům dominantní povahu, takže potřebuju submisivního jedince
Nevím, co je myšleno tím "hypersexuálně"???....že se snaží obskočit vše, co má nohy?.....no tak to teda chudá štěně, co k němu pořídíte.
Trochu si protiřečíte....vlastně říkáte, že pes je bezproblémový hypersexuální dominátor....to jaksi taksi nejde moc k sobě.
A pak další věc....kdo vám zaručí, že nový kámoš nebo kámoška budou submisivní jedinci??
Nechte ho vyrůst, dospět, uvidíte až mu bude rok, rok a půl, co z toho bude. A jestli mu to zůstane, tak by pro něj jako druhej pes byla nejlepší fena, ale žádná submisivní něžná a poddajná víla, ale nějaká dominantní semetrika, která panáčkovi ukáže, jak vypadá matriarchát v psím podání, která si ho postupně omotá kolem drápku a když na to přijde, tak ho srovná do latě.
Zatím bych tuhle vaší otázku nechala otevřenou a zaměřila se na výchovu stávajícího psa.
napsal(a):
Hypersexuální, asi odjíždí kdeco, to musíte zatrhnout hned v začátku a nedovolit. Chudák ten další submisivní pes nebo fena.
Hypersexuální štěně?
Stačí zabavit ho.
To je asi moc složité.
Pořídit druhého je jednodušší.
Párkrát
na něj nebo na ní vleze a budou
to dělat oba dva.

rapotacka11
napsal(a):
Hypersexuální štěně?
Stačí zabavit ho.
To je asi moc složité.
Pořídit druhého je jednodušší.
Párkrát
na něj nebo na ní vleze a budou
to dělat oba dva.
Víte, jak to dopadlo posledně se dvěma psy.

Jitko, pardon, lucy999, nejprve vychovejte to "hypersexuální" štěně, a když to zvládnete, a pes bude opravdu vychovaný a bezproblémový, teprve uvažujte případně o dalším jedinci. Ale nutné to není, fakt nemusí mít každý psa a už vůbec ne více psů.
Kastrace po prvním hárání je prasárna!!
A já doufám, že jste troll.