Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2021 22:44
Marie S.

XXX.XXX.68.26

Kdy nejdříve po porodu se mají štěňata vážit? Četla jsem, že když odebereme štěně hned, tak ho matka nemusí poznat.

28.3.2021 22:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Marie S. napsal(a):
Kdy nejdříve po porodu se mají štěňata vážit? Četla jsem, že když odebereme štěně hned, tak ho matka nemusí poznat.

Matka není blbá a vidí že ho vážíte a hned vrátíte - nebojte, ona z vás celou dobu nespustí oči.

28.3.2021 23:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

Marie S. napsal(a):

před prvním napitím a nečtěte hovadiny
do týdne by měla zdvojnásobit svou porodní váhu, to je kontrola, že prospívají DOBŘE
a vzhledem k tomu, že vážení trvá cca 10 vteřin, tak matka , co by "zapomněla" nepatří do chovu
PS. to je ale fofr, napřed asi JRT, pak zas AUO, teď už vážíte štěňata
chválím, že se vzděláváte, jen by to chtělo asi relevantnější zdroje

29.3.2021 10:34
Marie S.

XXX.XXX.68.26

Moc se omlouvám. Kniha byla asi špatná. Dále například psali, že psi mohou jíst všechno co lidi, asi se zamyslím nad tím, co čtu. Nějaké tipy na literaturu?

29.3.2021 10:41
bobina65

XXX.XXX.124.148

Chov psů od Procházka Zdeněk doc. MVDr. DrSc.

29.3.2021 13:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak za prvé vás moc chválím za přípravu před příchodem nového člena rodiny
kéž by takových bylo víc
Hlavně vynechte všechny "brožurky" od různých Kikin, ala "bydlí s námi ...."

Pro začátek o chování - vše od Trumlera, T,Rugaas - Konejšivé signály, Mikulica
o stravě Kateřina Novosádová - BARF krmení psa přirozenou stravou

pak ohledně výchovy (pochopení a proč jde vše po dobrém)
všechny tři od F.Šusty
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes

kdybyste potřebovala něco objasnit, tak klidně do SZ

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2021 22:26

Marie S. napsal(a):
Moc se omlouvám. Kniha byla asi špatná. Dále například psali, že psi mohou jíst všechno co lidi, asi se zamyslím nad tím, co čtu. Nějaké tipy na literaturu?

A můžu se zeptat, co to bylo za "knihu"? Na nesmysly typu 'pejsek se stydí' už jsem zvyklá, ale tohle je moc.

30.3.2021 09:02
Marie S.

XXX.XXX.68.26

Velká kniha péče o psa od Bruce Fogla. Má to být veterinář, ale teda nevím, očividně asi ne.

30.3.2021 09:17

Marie S. napsal(a):
Velká kniha péče o psa od Bruce Fogla. Má to být veterinář, ale teda nevím, očividně asi ne.

Můžete dát ten výňatek v širší souvislosti? Netýká se ta věta jen kvality massi?

30.3.2021 09:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Marie S. napsal(a):

Fogla nemám ráda. Nesouhlasím tak s dvaceti procenty toho, co píše. Hlavně teda o výchově a přístupu. Naprosto se nedá použít, pokud od toho psa chcete taky něco víc, než aby seděl a pěkně vypadal.

30.3.2021 09:41
Marie S.

XXX.XXX.68.26

Tady to je. Možná jsem to špatně pochopila, ale pochybuji. Knížka je plná špatných informací (viz. můj původní dotaz) .Naštěstí jsem čerpala i z jiných zdrojů (Trénink je rozhovor). Moc děkuju za všechny rady :).

30.3.2021 09:58

Marie S. napsal(a):
Tady to je. Možná jsem to špatně pochopila, ale pochybuji. Knížka je plná špatných informací (viz. můj původní dotaz) .Naštěstí jsem čerpala i z jiných zdrojů (Trénink je rozhovor). Moc děkuju za všechny rady :).

Tak tohle je v zásadě pravda, pes může jíst prakticky skoro všechno, co člověk, jen ty poměry masa a příloh jsou jiné.

30.3.2021 09:59
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Pro začátek o chování - vše od Trumlera
ten je geniální.
Pak si přečtěte Jamese Herriota.
Není tam nic o drilu, vážení atd.

30.3.2021 10:23

Marie S. napsal(a):

Podle mě na to není nic špatnýho. Jen se nad tím člověk musí pořádně zamyslet a nevydedukovat z toho, že když si já dám svíčkovou, tak ji může i pes. Ta jedna věta vytržená z kontextu tak mohla vyznít. Krmit jen masem se fakt nedoporučuje, aspoň teda u mýho plemena ne a vždy přidávám kosti, obiloviny, zeleninu i ovoce. Tak jak někteří psi mívají z kostí zácpu, moji psi ji nikdy neměli.

30.3.2021 12:52
Caty

XXX.XXX.252.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podle mě na to není nic špatnýho. Jen se nad tím člověk musí pořádně zamyslet a nevydedukovat z toho, že když si já dám svíčkovou, tak ji může i pes. Ta jedna věta vytržená z kontextu tak mohla vyznít. Krmit jen masem se fakt nedoporučuje, aspoň teda u mýho plemena ne a vždy přidávám kosti, obiloviny, zeleninu i ovoce. Tak jak někteří psi mívají z kostí zácpu, moji psi ji nikdy neměli.

No v těch krásných dávných dobách, kdy neexistovala slova granule a barf, tak psi opravdu žrali zbytky od vaření. Ti, co měli psů více či velká plemena chodili možná na jatka pro maso, ale malí psi po jednom v domácnosti jedli zbytky po majitelích. Soused choval NO a denně chodil do školní jídelny pro kýbl zbytků.
Ukamenujte mě, možná si už houby pamatuji, ale nemám pocit, že by ti psi vypadali nějak hůře či měli podlomenější zdraví.
Koneckonců nenakládaná svíčková má určitě ten správný poměr masa a zeleniny :-)

30.3.2021 13:03

Caty napsal(a):
No v těch krásných dávných dobách, kdy neexistovala slova granule a barf, tak psi opravdu žrali zbytky od vaření. Ti, co měli psů více či velká plemena chodili možná na jatka pro maso, ale malí psi po jednom v domácnosti jedli zbytky po majitelích. Soused choval NO a denně chodil do školní jídelny pro kýbl zbytků.
Ukamenujte mě, možná si už houby pamatuji, ale nemám pocit, že by ti psi vypadali nějak hůře či měli podlomenější zdraví.
Koneckonců nenakládaná svíčková má určitě ten správný poměr masa a zeleniny :-)

Já ale vím, čím byli krmeni psi, zvlášť na vesnici. :-) Moje babička svýmu psovi dávala polívku, které bylo vždy navařeno až moc. A pes byl tlustej jako prase.

Jinak o svíčkové jako omáčce si myslím, že není dobrá ani pro lidi a já ji nejím. Žádné omáčky nejím. Maso v pohodě, proti tomu nic nemám.

30.3.2021 13:04
lupus4

XXX.XXX.205.61

jasně že ne, páč to bylo BEZ CHEMIE

30.3.2021 13:04

Co je špatného na svíčkové? Vždyť je to de facto rozmixovaná zelenina naředěná smetanou.

30.3.2021 13:06

Co je špatného na svíčkové? Vždyť je to de facto rozmixovaná zelenina naředěná smetanou.

Každý ji dělá jinak, to je pravda, já znám z jižní Moravy zasmaženou, aby byla pěkně hustá, tu jsem měla na mysli.

30.3.2021 13:23

Dyť svíčková je zdravá! Hovězí, zelenina, brusinky a šlehačka. A z divočáka je to taky paráda. Ani ty knedlíky nepotřebuji..
Nekořením nic, max mikro množství pepře, jím samé obyčejné věci, solím třeba rýži až na talíři, pes tady může jíst cokoli.
A jak to říká paní s retrívrem, velký pes chce i přílohy.
A pak jsou lidé, co říkají, že pes na vsi dostával polévku.. ne, on běhal po vsi, žral myši, tam vymetl slepicím, tam prasatům, dostal starý rohlík,...
A že byly zbytky bez chemie? Hehe. Tak to možná v dobách, než vynalezli éčka apod., copak jste nikdy neviděli masox? A chleba?

30.3.2021 13:44
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Nejhorší jsou asi dlouhodobě jen granule. Mi tak po zkušenostech a co kde jsem slyšela připadá. Jen si to myslím, prosím, nekamenujte mne.

30.3.2021 14:46

Já ale vím, čím byli krmeni psi, zvlášť na vesnici. :-) Moje babička svýmu psovi dávala polívku, které bylo vždy navařeno až moc. A pes byl tlustej jako prase.

Jinak o svíčkové jako omáčce si myslím, že není dobrá ani pro lidi a já ji nejím. Žádné omáčky nejím. Maso v pohodě, proti tomu nic nemám.

Svíčková se dá uvařit i tak, že je to prakticky jen maso na zelenině. 😉

30.3.2021 14:49
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Soused choval NO a denně chodil do školní jídelny pro kýbl zbytků.
"""""""""""""""""""
Taky jsem chodila.
A zírala jsem, jak ty děti "jedly".
Maso ani neochutnaly.

30.3.2021 16:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

hele dámy, nechcete se držet tématu, recepty si vyměňujte v SZ (návrh)

30.3.2021 16:56

hele pane, dyť to je k tématu, bylo to v knížce o psech!
teď jsem megí dala vybrat čokoládovou trubičku a vanilkovou a vypadá to, že je po mně, vanilkovou nechce
jsou tam éčka a není to pro psy
ajéje

30.3.2021 17:06

Abych vám sem ten recept nenapsala! Dělám ji výtečnou! 🤣

30.3.2021 17:33

Já myslela, že pošlete v krabičce. Zlá

30.3.2021 17:40

Napište, se přiučím.

30.3.2021 18:24

Napište, se přiučím.

Máte ji v SZ. Ať to tady nedráždím.

30.3.2021 22:27

A můžu se zeptat, co to bylo za "knihu"? Na nesmysly typu 'pejsek se stydí' už jsem zvyklá, ale tohle je moc.

Vrátím se od omáčky ke psům. Kdo si myslí, že se pes dokáže/nedokáže stydět ?
Já hlásám, že dokáže.

31.3.2021 09:13
janaa

XXX.XXX.10.173

Vrátím se od omáčky ke psům. Kdo si myslí, že se pes dokáže/nedokáže stydět ?
Já hlásám, že dokáže.

Jasně,že dokáže, a jak a to teď nemyslím tu klasiku,co si lidi nahrávají na videa, když se pta ptají "kdo to udělal" apod., tam je to reakce na hlas páníčka. Ale i bez toho se "stydět" dokážou, samozřejmě není to lidské stydění se, ale ví, že je něco špatně

5.4.2021 12:06
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Máte ji v SZ. Ať to tady nedráždím.

Jestli můžu taky poprosit o zaslání receptu?
Potřebuju něco dobrého pro rodinu s preferencí tradiční kuchyně a zároveň s intolerancí na lepek.

5.4.2021 12:30

Varaxi napsal(a):
Jestli můžu taky poprosit o zaslání receptu?
Potřebuju něco dobrého pro rodinu s preferencí tradiční kuchyně a zároveň s intolerancí na lepek.

Máte ji v SZ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík