Ahojte,
ak niekto má nejaké pekné fotky vašich štvornohých miláčikov, tak sa podeľte a kto by vedel upraviť nejaké fotky, tak by ste mi mohli napísať budem len rad.
Já na rychlé úpravy fotek používám Zoner Photo Studio X - můžete vyzkoušet. A tady čerpám a učím se https://www.milujemefotografii.cz/category/zpracovani-fotek . Ten program je fakt vcelku jednoduchý a je celý v češtině. Na Photoshop to asi mít nebude, ale pro takové ty "domácí" fotky to myslím postačí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Posílám bíglíka.
Fotky neupravuju, používám HDR režim, který fotí fakt nádherně

Tohle téma má být jako provokace pro ty z nás, které mají většinou na fotkách jen psí zadel, ocas, psa co zrovna otočil hlavu na druhou stranu a nebo se otáčí rovnou celý.
To, že vidíte psa, který stojí pomalu "předpisově" ve výstavním postoji navíc za ním i krásné přírodní pozadí a než ho stihnete vyblejsknout, tak máte na fotce strom a záda psa, který jde pryč.
No to bylo jen takové postesknutí.....fotky máte všechny moc hezký

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Zase tuleň 😱
Ale vopravdickej

marcelaamax
napsal(a):
😀
Zase tuleň??? ....holky jsem na správným fóru?? O pejscích???
I když, mě kdyby se šikovně povedlo nafotit Ginu, tak při troše fantazie lední medvědice

Základem všeho je pořádnej foťák.
A u focení zvířat je druhým fíglem hodně fotek.
S mobilem se moc parády neudělá a ani Zoner neudělá fotku z ničeho, nebo z mála.
Tak já se taky musím pochlubit. Vše foceno mobilem 😊 takový růstový deníček.

Já měla vždy psy naučené na focení (kromě hluchý Šťopky - ta černá). Do prvního cvaknutí závěrky - to byl pro ně vždy povel “zdrheeeeeej!!”

máte fotky tuleňopsů bez uší, ale já měla dogu vyšlechtěnou bez hlavy... A opravdu to není upravené

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Asi ztratil hlavu kvůli nějaké feně 🤔
to byla čubina - Beta
napsal(a):
to byla čubina - Beta
Tss, když se mají 2-3 rádi, tak ani na pohlaví nezáleží.
na fotce 3 feny😱
Nájdi medvedíka😉
A vy bežné nesedite na sklenenom stole?
Tuleň č. neviem koľko😁Sama takú fotku nemá,tam ospravedlňte moju maličkosť😉
Dvě z dnešního ranního venčení - také foceno mobilem :))
Obleček kvůli bolavým zádům, jelikož byly -2°C a šíleně studený vichr, tak aby neofoukl ještě víc..
PumaCZ
napsal(a):
Dvě z dnešního ranního venčení - také foceno mobilem :))
Obleček kvůli bolavým zádům, jelikož byly -2°C a šíleně studený vichr, tak aby neofoukl ještě víc..
Krasny pán Hachi! 👍🏻
"Puma",kde ste sa stratili a ako sa vám s chlapcom darí? Dúfam,že sa všetko hýbe tým správnym smerom 🍀

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
na fotce 3 feny😱
To je jak u nás. 🤣

napsal(a):
Bratři Úžasňákovi s mámou a ségrou 😁
..prostě pohádka...u nás kousek dal kam s motýlem chodíme také jednoho takového mají, motyl ho miluje a vzhlíží k němu, a to doslova neb je mu někam ke kotníkům.....jenomže já si na fotku pokaždé vzpomenu až když už jsme někde v dali....
Bohužel moje fena schytala paničku kterou focení dost baví.
Chudák pes.

Naši milují mini pejsky, čím menší a čím víc - tím lépe 🐕🐕🐕

Evv
napsal(a):
Bohužel moje fena schytala paničku kterou focení dost baví.
Chudák pes.
Máte nádherný fotky. 👍

napsal(a):
Naši milují mini pejsky, čím menší a čím víc - tím lépe 🐕🐕🐕
..tak to by mohla byt spokojenost na obou stranách...a to mini si prej motýl vyprosuje, je to poctivých 3,5 kila....

A míry 90/60/90 k těm 3 a půl kg? Motýl je modelka, vlastně model. Chrťata jsou nohy a ocas. Čekáme kdy doroste zbytek.
Max...World
napsal(a):
Ahojte,
ak niekto má nejaké pekné fotky vašich štvornohých miláčikov, tak sa podeľte a kto by vedel upraviť nejaké fotky, tak by ste mi mohli napísať budem len rad.
Pošlete nejake fotky zkusím upravit
Tady ještě posílám upravené fotky v nějakém programu zkusím ještě v jiném
Adalol
napsal(a):
Pošlete nejake fotky zkusím upravit
Tady ještě posílám upravené fotky v nějakém programu zkusím ještě v jiném
Ještě tady jedna fotka

napsal(a):
A míry 90/60/90 k těm 3 a půl kg? Motýl je modelka, vlastně model. Chrťata jsou nohy a ocas. Čekáme kdy doroste zbytek.
....on by ten motýl I modelem byl, jen kdyby vydržel alespoň chvilku zůstat bilý a nadýchaný, ale to on se poráde někde pelesi v bahně, trávě a bodlačí, a kdyby široko daleko jediná louže byla, musí ji proběhnout, takže tahám z vycházky vzdy cosi nedefinovatelně špindirateho, splihleho a obcas I nelíbě vonného....
Ještě tady jedna fotka já bych upravila takhle a asi nechala mě se líbi ten jednoduchý styl

Tomu se nedá odolat :-)
Fotím zrcadlovkou a upravuju v Lightroomu.
A mí psi jsou taky chudáci, pořád focení.
domi.t
napsal(a):
Krasny pán Hachi! 👍🏻
"Puma",kde ste sa stratili a ako sa vám s chlapcom darí? Dúfam,že sa všetko hýbe tým správnym smerom 🍀
My jsme porad tady, jen spise procitam nez pisu :)
Hachi ma porad neco.. Ted jsou to zase bolava zada, ale vypada to, ze se to lepsi. Hachi je proste smolar :(
Mearaa

XXX.XXX.96.22

Psa si fotím (bez)zrcadlovkou a upravuju dříve v Lightroomu a Photoshopu, dnes v Capture One a Affinity Photo. Focení nemá rád, tak ho nefotím moc často a opravdu pěkná fotka se nepovede jen tak :)

Jedna vzpomínková.Kromě toho nejmenšího,špice,už jsou všichni za duhovým mostem.Ale ve vzpomínkách žijí stále.

marcelaamax
napsal(a):
Krásný fotky! 😍😍
Díky! Takový ty normální každodenní, na kterých má pes na sobě otrhanou rozpadající se bundu a svůj typický výraz prudce inteligentního a nanejvýš důstojnýho psa, dávám do vedlejšího tématu o tom, jak se nám venčí
napsal(a):
Máte nádherný fotky. 👍
Děkujeme
Ale někdy je taky představa jiná než výsledek
Aneb když si děvče rozhodne že už ji to nebaví.

Evv
napsal(a):
Děkujeme
Ale někdy je taky představa jiná než výsledek
Aneb když si děvče rozhodne že už ji to nebaví.
Ale to se rozhodla teda dost fotogenicky!

napsal(a):
Díky! Takový ty normální každodenní, na kterých má pes na sobě otrhanou rozpadající se bundu a svůj typický výraz prudce inteligentního a nanejvýš důstojnýho psa, dávám do vedlejšího tématu o tom, jak se nám venčí
svůj typický výraz prudce inteligentního a nanejvýš důstojnýho psa

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
na fotce 3 feny😱
Jéžiš! To by se mělo vysílat až po 22. hodině!

Max...World
napsal(a):
Ahojte,
Moja fenočka
Asi jediné 2 fotky kde aj chvíľu vydržala na jednom mieste
Max...World
napsal(a):
Ahojte,

napsal(a):
Tak dneska si madam vyběravá dala nakonec k snídani suchý rohlík....
Je kouzelná, princezna. Ale... to jí fakt stačí k snídani jeden rohlík?! 😳

napsal(a):
Je kouzelná, princezna. Ale... to jí fakt stačí k snídani jeden rohlík?! 😳
No jeden sní svůj, další sebere Jackovi, který ho nechal válet na zemi, protože na něj je ještě moc brzy ráno, aby jedl, ale když mu nedám, tak kouká ublíženě, no a pak se s ní samozřejmě rozdělíme o snídani my lidi........no a pak dostává snídani Jack, většinou piškoty s čajem, takže to ona taky chce.........
No pokud jsem doma, taj jí průběžně celý dopolodne, protože pak se mnou vaří, tak nějakej ten odřezek od masa.
K obědu peču psům kuře, hlavně teda kvůli Jackovi, protože ho má rád....no a pro madam mám na výběr pečený kuře, syrový kuře, syrový kuřecí žaludky a konzervu od Falca, tak snad se jí trefím do chuti....

Teda... to je servis! :-)) Nechcete mě adoptovat? Nejsem vybíravá!

napsal(a):
Teda... to je servis! :-)) Nechcete mě adoptovat? Nejsem vybíravá!
Servis???...to je ta moje debilní rozmazlovací povaha....bože Sárinko, kde jsi...byla jsem léta zvyklá na psy, kteří spapaj skoro všechno, mimo Jack syrový maso, ale tohle je děs.
Minule jsem přinesla z venku misku s jídlem jakože si to prej mám strčit někam a manžel "ona zase nejedla" a já, no vařený kuřecí srdíčka nechtěla (den předtím je vyluxovala z misky jako nej mňamku na světě), tak jí jdu rozporcovat syrový kuře jestli si vezme, to je hrozný, nikdy nevim, na co bude mít hvězda ten den chuť, tak mám připravený 2-4 varianty a manžel to rozčísnul tím, že mi řekl, že si to dělám zbytečně složitý, proč nekrmím granulema, že prý 90% chovatelů pyrenejců, krmí granclema (nevím, kde tuto informaci vzal)...tak mu říkám jestli si nedělá pr.del, že ví, že mám s granulemi osobní problém a on, že samozřejmě nějaký kvalitní........tak se ptám, že i kdybych to připustila, tak co ho vede k tomu, že by Gina dnes a denně zbouchala misku granulí a neofrňovala se.
A klidně vás adoptuju, to jedno jídlo navíc by se ztratilo, já i pro lidi pomalu vařím každýmu extra, tak byste se akorát musela k nějaké skupině přidat....dneska je tedy na menu buď pečený kuře, nebo sekaná a nebo řízek a to vše buď s kaší a nebo s bramborama....

Jé, to jsou samá dobrá jídla. Já jsem jak můj pes, sežeru všechno (kromě koprovky, blé). Bohužel čím je pes starší, tím víc je to na mně vidět...
Pořiďte jim žravého sourozence! :-))

napsal(a):
Jé, to jsou samá dobrá jídla. Já jsem jak můj pes, sežeru všechno (kromě koprovky, blé). Bohužel čím je pes starší, tím víc je to na mně vidět...
Pořiďte jim žravého sourozence! :-))
No tak toho jsem včera Jackovi suplovala já....jídlo jsem dala nornálně na talíř, sedla jsem si k němu, nabrala na vidličku, dala jsem si to k puse a dělala, že jím...mlaskala jsem a pak mu nabídla a on to schramstnul.....takhle snědl úplně všechno. Gina přišla taky, tak říkám fajn uděláme "královské dělení", ale nakonec si stejně nevzala.

"manžel to rozčísnul tím, že mi řekl, že si to dělám zbytečně složitý, proč nekrmím granulema, že prý 90% chovatelů pyrenejců, krmí granclema "
fakt?
jinak, jsou ta pyrenejská pastevčátka jako přes kopírák, v každé oblasti, koukám.....
ale neboj, to moje děcko začalo spolehlivě žrát někdy v plné dospělosti, ale nejdřív si mě vycvičil, co a kdy a kde a jak mu dávat (neboli mi zcela přeoral mé krmné plány)

napsal(a):
"manžel to rozčísnul tím, že mi řekl, že si to dělám zbytečně složitý, proč nekrmím granulema, že prý 90% chovatelů pyrenejců, krmí granclema "
fakt?
jinak, jsou ta pyrenejská pastevčátka jako přes kopírák, v každé oblasti, koukám.....
ale neboj, to moje děcko začalo spolehlivě žrát někdy v plné dospělosti, ale nejdřív si mě vycvičil, co a kdy a kde a jak mu dávat (neboli mi zcela přeoral mé krmné plány)
Jo manžel je přesně reklama na granule...zaručeně vyvážená strava v každé dávce, to nej, co pes může dostat k jídlu......ale tak kdyby to byly ty kvalitní.....
A samozřejmě to korunuju tím, že Jacka krmím vidličkou a Gina se občas přidá, takže sedím v obýváku na zemi, pesani ležej přede mnou, já mám jídlo na talíři, aby si mysleli, že je to lidské a říkám "za tatínka, za maminku a Jácíček ham a Ginuška ham...mňamiky papiky, to to ta maminka dobře uvařila"
Myslím, že kdyby se mnou můj chlap nebyl tak dlouho, tak se sebere a uteče, protože kdo by chtěl žít s bláznem.
A už aby si mě Gina vycvičila...mít připraveno několik variant jídla, co si madam zrovna dá.....no a teď ještě plus další, abych něco nacpala do toho mýho dědka...bomba.
Včera měli pesani obraný pečený kuře s bramborama....brambory jsem rozšťouchala, zamíchala do toho výpeku s kuřete a do toho ty kousky masa....manžel na to tak zálibně koukal, že by si to dal radši než tu sekanou s kaší, co jsme měli my.....tak mu říkám, že to vyměnit nemůžu, protože takovej hnusanec jako sekanou z Globusu bych pesanům nedala...jako víš co je tam semletý za hnusance???
Sardullah - ten popis krmení psů je pro mě jako z jiný galaxie. Já mám třívteřinový vysavače. obvykle to probíhá, že položím misku pinčovej, žere blíž u linky a nesu jí pár kroků Vikině do obýváku. A než tu Vikiny misku položím na zem, tak pinčová má půl sežráno.
Vikina je o fous větší požitkář, žere dýl, ale krom krátkýho období při falešce je taky jako kyselina.
A to mi, prosím, pinčovou předávali z útulku s tím, že je nežravá a musí se krmit z ruky ...tam holt byla v óbr stresu a dostávala grancle, jejichž jméno nesmíme vyslovit.

Sardullah - našemu psovi to radši číst nebudu, jinak by si hned sbalil batůžek a sedl na vlak k vám.
U nás to aktuálně probíhá tak, že buď milostpánovi předložím přijatelnou krmi anebo se nenažere a bude druhej den na procházce protivnej, takže to stejně odnesu já. Ale stále bojujeme, kdo z koho, co je ještě přijatelný....

napsal(a):
Sardullah - našemu psovi to radši číst nebudu, jinak by si hned sbalil batůžek a sedl na vlak k vám.
U nás to aktuálně probíhá tak, že buď milostpánovi předložím přijatelnou krmi anebo se nenažere a bude druhej den na procházce protivnej, takže to stejně odnesu já. Ale stále bojujeme, kdo z koho, co je ještě přijatelný....
Jestli by si dal vařený vepřová s mrkvičkou, tak ho klidně pošlete, moji pesani se toho ani nedotkli.

Terven
napsal(a):
Sardullah - ten popis krmení psů je pro mě jako z jiný galaxie. Já mám třívteřinový vysavače. obvykle to probíhá, že položím misku pinčovej, žere blíž u linky a nesu jí pár kroků Vikině do obýváku. A než tu Vikiny misku položím na zem, tak pinčová má půl sežráno.
Vikina je o fous větší požitkář, žere dýl, ale krom krátkýho období při falešce je taky jako kyselina.
A to mi, prosím, pinčovou předávali z útulku s tím, že je nežravá a musí se krmit z ruky ...tam holt byla v óbr stresu a dostávala grancle, jejichž jméno nesmíme vyslovit.
Já to mám na střídačku......a jestli jsem tady někdy tvrdila, že byl chrťák nežravka, tak jsem teda netušila, co to něžravka je. Protože Lupoušek lidský jídlo papal hezky.
Sára, tak to byla kapitola sama o sobě jídlo by mohla jíst nonstop.
Ono, co si budeme povídat na podzim to byla tadost psy krmit, do Giny to padalo jak do hubený, položila jsem jí misku na zem a než jsem dala Jackovi, tak to měla v sobě...cokoliv a Jack tou chemickou kastrací taky pěkně jedl.
No a o půl roku později???........
Copak Kanimůra to přežije, když jeden den nebude večeřet, tak se svět nezboří, ale o Jacka se bojim, už teď není v plné síle, spíš naopak a jestli ještě nebude jíst a nebo málo, no tak mu rovnou můžu vykopat hrobeček....
To mi připomíná....holky nevíte o něčem, co podporuje chuť k jídlu?? Na veterině mi včera říkali, že kdyby to s jídlem bylo na štýru, tak že by mu na to příští týden zkusili něco dát (název už si nepamatuju), ale jestli není něco, co bych mohla zkusit souromně doma.
Nedostanu do něj ani celadrin ani MSM...prostě nic, protože jediný co dneska snědl jsou suchý piškoty, od šunky mi odvrátil hlavu

Pivovarské kvasnice opravdu podporují chuť k jídlu a navíc jsou plné béček,
to je na mozek, nervy, únavu, kůže a tak.
Nechtěl by polívku?
Já jo, hovězí nebo slepičí.

Holky díky za tipy....kvasnice doma někde mám, pangamin bych teda musela koupit, jen stále zůstává otázka, jak to do něj dostanu.
Jo a hovězí polívku jsem dneska zkoušela, tak tu nevzal....dneska prakticky jen piškoty a přitom včera jedl sice málo, ale docela pěkně....
No trochu mám strach....afgán mi taky přestal jíst a do týdne byl konec a Jack už by se na ty nohy nemusel postavit už vůbec, kestli ještě zeslábne.

neměli jste být včera ne veterině?
napsal(a):
Holky díky za tipy....kvasnice doma někde mám, pangamin bych teda musela koupit, jen stále zůstává otázka, jak to do něj dostanu.
Jo a hovězí polívku jsem dneska zkoušela, tak tu nevzal....dneska prakticky jen piškoty a přitom včera jedl sice málo, ale docela pěkně....
No trochu mám strach....afgán mi taky přestal jíst a do týdne byl konec a Jack už by se na ty nohy nemusel postavit už vůbec, kestli ještě zeslábne.
Hele možná je to blbost, ale co zkusit nějaké ty drinky na dodání energie?
Používám to sice před a po trénincích, nebo v létě na delších výletech na zavodnění, ale myslím, že by se tím nic nezkazilo ani u starého psa. Já dávám konkrétní Mamut drink, recovery a pre-run. Ale mám v plánu vyzkoušet levnější variantu z krmiva Hulín. U některých drinků z toho Hulína přímo i píší, že jsou vhodné při problémech s příjmem potravy, při oslabení...
https://obchod.dogfitness.cz/doplnky-stravy/mamut-pre-run-drink/?variantId=744&gclid=Cj0KCQjwmcWDBhCOARIsALgJ2QeuCTY8aQkqobTADOxUn0cpyvWikhE_Q3yNYCVRocAHBVdEtvKEngwaAmTkEALw_wcB
https://www.krmivahulin.cz/energie-a-rekonvalescence-pro-psy
Většině psů to i chutná, třeba kdybyste tím zalila žrádlo, tak by ho i snědl. Třeba je to blbost, ale napadlo mě to, protože to tu energii fakt dodá. U toho Mamut drinku se píše mimo jiné i tohle "Dodává psům extra energii pro výkon, oddaluje únavu, napomáhá kvalitní hydrataci, zlepšuje okysličení svalů, zabraňuje odbourávání svalové hmoty, zlepšuje i krátkodobý, vysoce intenzivní výkon ", takže třeba by to pomohlo i na ty svaly.
Ale fakt nevím, je to jen nápad. Já jsem to probírala s vetem, když na tom fena byla špatně, neměla žádnou zátěž a taky mi říkal, že to klidně můžu dávat, prostě na dodání energie při oslabení. Ale otázkou je, jestli byste to do něho dostala no.

@marcelaamax
no to by šlo, zkusím...

napsal(a):
neměli jste být včera ne veterině?
Jo byli....ještě nás čeká rentgen příští týden, protože tam byla nějaká akutka a museli bychom dýl čekat a Jack to čekání nedává, je pak vyřízenej, takže to jsme odložili.
Máme za sebou poslech a ultrazvuk nebo sono nebo jak se to jmenuje a tam to vypadá ok.
Odebrali mu krev, výsledky by měly být po neděli.
Spíš se jim nelíbily ty Jackovo nohy resp. chůze....což se mi nelíbí taky, chodí tak jakože houpá zadkem.
Otázkou je, jestli nechat udělat i tyhle rentgeny, na ty bych ho musela nechat uspat, to by asi při vědomí nedal a pak i kdyby tam něco našli, tak operace v tomhle věku.... nevím jestli by mělo smysl ho trápit Můžou to být třeba i ty záda....cokoliv.
No prostě zestárnul a asi se ty neduhy začínají kupit...
Teď jsem do něj nakonec nacpala i trochu polívky i nějaký maso, hráli jsme si z balónkem......co budu komu povídat, chvíli si říkám, že to už je pomalu konečná a pak to zase docela jde.
Jo a jinak se všem omlouvám, že plevelím tohle vlákno...

dejte Jackovi leky proti bolesti. jestli ma krev v poradku - jatra, ledviny - a hlavne ho neco boli, potrebuje ulevit.
a k te veterine a cekani -mam bezne psy v aute, sedim sama v cekarne a jdu si pro ne az kdyz jsme na rade.

napsal(a):
Jestli by si dal vařený vepřová s mrkvičkou, tak ho klidně pošlete, moji pesani se toho ani nedotkli.
..motyl by vás miloval.....teď je na redukční dietě, za což mně nenávidí..., žere totiz bez výjimky vse a to způsobem nekousam polykam....jen kosti ho dokáží pribrzdit, takže je jak výše písu na dietě neb se I na barfu vyžral a začíná být ve viditelně blahobytne kondici...
napsal(a):
Já to mám na střídačku......a jestli jsem tady někdy tvrdila, že byl chrťák nežravka, tak jsem teda netušila, co to něžravka je. Protože Lupoušek lidský jídlo papal hezky.
Sára, tak to byla kapitola sama o sobě jídlo by mohla jíst nonstop.
Ono, co si budeme povídat na podzim to byla tadost psy krmit, do Giny to padalo jak do hubený, položila jsem jí misku na zem a než jsem dala Jackovi, tak to měla v sobě...cokoliv a Jack tou chemickou kastrací taky pěkně jedl.
No a o půl roku později???........
Copak Kanimůra to přežije, když jeden den nebude večeřet, tak se svět nezboří, ale o Jacka se bojim, už teď není v plné síle, spíš naopak a jestli ještě nebude jíst a nebo málo, no tak mu rovnou můžu vykopat hrobeček....
To mi připomíná....holky nevíte o něčem, co podporuje chuť k jídlu?? Na veterině mi včera říkali, že kdyby to s jídlem bylo na štýru, tak že by mu na to příští týden zkusili něco dát (název už si nepamatuju), ale jestli není něco, co bych mohla zkusit souromně doma.
Nedostanu do něj ani celadrin ani MSM...prostě nic, protože jediný co dneska snědl jsou suchý piškoty, od šunky mi odvrátil hlavu
Znate calopet pastu? Je to rada z veteriny, kdyz pes fakt uz nic nechtel. Je to takove lepive, kaloricke a krasne se s tim podavaji leky, protoze kdyz to psovi date do tlamy nebo maznete okolo, tak se toho nezbavi jinak, nez ze to sezere. Chutna jim to. Tphle cestou byste do nej to msm dokazala dostat...smichat do kašicky s maznout na jazyk.

recept na "kouzelnou kašičku" (pro středně velkého psa):
- 1/2-1 čaj.lž. květového pylu
-1 č.l. drcených vaj. skořápek
-1 rozdrcená tableta mořských řas
- 1 č.l. medu
- 1 č.l. šlehačky
- 1 č.l. slunečnicového oleje
- 1 č.l. droždí v prášku
- 1 č.l. jabl. octa
smíchat, nechat odstát, až se rozpustí pyl (5-10 min.)
podávat před jídlem
prej to olizují s nadšením
já jsem Badymu, když se rozhodl umřít hlady, míchala něco takového s pribiňákem, tuším i žloutkem, a cpala to do něj stříkačkou
i mléko pro koťata
rozjedl se
ale, jak už jsem zde xkrát psala, skončily úvahy o jídle pro psa, krmilo se čímkoliv, co byl ochoten konzumovat

napsal(a):
dejte Jackovi leky proti bolesti. jestli ma krev v poradku - jatra, ledviny - a hlavne ho neco boli, potrebuje ulevit.
a k te veterine a cekani -mam bezne psy v aute, sedim sama v cekarne a jdu si pro ne az kdyz jsme na rade.
No tak to u nás bohužel nejde....nikdy jsem nepotřebovala, aby psi byli sami v autě a tím nemyslím jen berbery, ale jakože fakt nikdy za celých 32 let taková situace nebyla.
Takže Jack v autě a "maminka" odchází pryč je prostě sci-fi.
My necestujeme, jediné cesty autem jsou k vetovi a pak na prochajdy mimo civilizaci, ale to je taky jenom kousek, protože přírodu máme za humny.....u baráku nastoupíme na místě vystoupíme.......
Prostě nikdy nebylo potřeba tohle psy učit.
A upřímně, i kdyby to měli naučený, tak určitě ne jednotlivě a Jack by to stejně bez Sáry nedal.

@hmn @libuko
díky za tipy
@hmn
ale, jak už jsem zde xkrát psala, skončily úvahy o jídle pro psa, krmilo se čímkoliv, co byl ochoten konzumovat
tak na to mám stejnej názor, takže opravdu zkouším cokoliv a jakmile je něco ochoten s chutí sníst, tak je mi úplně jedno, jestli je to strava vhodná pro psy........
napsal(a):
..motyl by vás miloval.....teď je na redukční dietě, za což mně nenávidí..., žere totiz bez výjimky vse a to způsobem nekousam polykam....jen kosti ho dokáží pribrzdit, takže je jak výše písu na dietě neb se I na barfu vyžral a začíná být ve viditelně blahobytne kondici...
Na redukční dietě? Já se s dovolením vetřu - zajímají mě zkušenosti majitelů prcků, kteří hodně cvičí, čmuchají a tudíž i pamlskujou - jak to udělat, aby se při tom výcviku a hersenwerku miniaturka nepřežrala
Já teda nemám úplně miniatury - 10 a necelých 6 kg, ale cvičíme hodně, věnujeme se hodně i čmuchohrátkám, spotřeba pamlsků velká.
Krmíme barfem, takže bych ráda, aby jim něco zbylo v miskách- pamlsky jsem na doporučení trenérky miniaturizovala a pořídila tyhle
https://www.rozchov.cz/treninkove-mini-pamlsky-pes-300g--kyblik-zverina-a-kralik/
případně tohle
https://www.rozchov.cz/100--ciste-susene-maso-kralici-kostky-prirodni-pamlsek-500g/
ono to nevypadá, ale jsou to fakt mini kostičky, případně jdou i lámat.
Plus nějaký jackpoty, který jsou větší, ale dostanou jich jenom pár.
Do misek dávám obilný přílohy výjimečně, spíš jenom maso a zeleninu, vejce, dršťky.
Vikina si váhu drží, má sice různý odchylky směrem nahoru i dolů, ale většinu života bych řekla, že je akorát. Trochu víc řeším pinčovou, vždycky jí ze srandy říkám, že není nic strašnějšího na světě než tlustej pinč
. Ona za dobu, co je u nás, trochu přibrala, má cca 5,7 kg. Mně se to zdá pořád ještě OK. Ve čtvrtek na veterině jsem se pro zajímavost doktorky zeptala, jak se jí jeví její kondice. Prý by mohla být trochu vyrýsovanější, je na horní hranici, ale pořád ještě v pohodě. Ale zas - na veterině byla zdrclá strachy a zvětšená mléčná žláza jí siluetu moc nevylepší
Pozorovala jsem jí pak venku, když řádila jako černá ruka a musela jsem konstatovat, že mi přijde akorát - a to mám přísnej metr, mně se všechno líbí štíhlejší, miluju chrtí typy
Jen bych byla ráda, aby takhle zůstala. Případně by mohla malinko zhubnout, aby nahoru měla rezervu, což už teď moc nemá.

Terven
napsal(a):
Na redukční dietě? Já se s dovolením vetřu - zajímají mě zkušenosti majitelů prcků, kteří hodně cvičí, čmuchají a tudíž i pamlskujou - jak to udělat, aby se při tom výcviku a hersenwerku miniaturka nepřežrala
Já teda nemám úplně miniatury - 10 a necelých 6 kg, ale cvičíme hodně, věnujeme se hodně i čmuchohrátkám, spotřeba pamlsků velká.
Krmíme barfem, takže bych ráda, aby jim něco zbylo v miskách- pamlsky jsem na doporučení trenérky miniaturizovala a pořídila tyhle
https://www.rozchov.cz/treninkove-mini-pamlsky-pes-300g--kyblik-zverina-a-kralik/
případně tohle
https://www.rozchov.cz/100--ciste-susene-maso-kralici-kostky-prirodni-pamlsek-500g/
ono to nevypadá, ale jsou to fakt mini kostičky, případně jdou i lámat.
Plus nějaký jackpoty, který jsou větší, ale dostanou jich jenom pár.
Do misek dávám obilný přílohy výjimečně, spíš jenom maso a zeleninu, vejce, dršťky.
Vikina si váhu drží, má sice různý odchylky směrem nahoru i dolů, ale většinu života bych řekla, že je akorát. Trochu víc řeším pinčovou, vždycky jí ze srandy říkám, že není nic strašnějšího na světě než tlustej pinč
. Ona za dobu, co je u nás, trochu přibrala, má cca 5,7 kg. Mně se to zdá pořád ještě OK. Ve čtvrtek na veterině jsem se pro zajímavost doktorky zeptala, jak se jí jeví její kondice. Prý by mohla být trochu vyrýsovanější, je na horní hranici, ale pořád ještě v pohodě. Ale zas - na veterině byla zdrclá strachy a zvětšená mléčná žláza jí siluetu moc nevylepší
Pozorovala jsem jí pak venku, když řádila jako černá ruka a musela jsem konstatovat, že mi přijde akorát - a to mám přísnej metr, mně se všechno líbí štíhlejší, miluju chrtí typy
Jen bych byla ráda, aby takhle zůstala. Případně by mohla malinko zhubnout, aby nahoru měla rezervu, což už teď moc nemá.
....to mi povídejte.. cvičíme denně včetně 4 x do týdne čmuchaní.....no kupuji takové měkké proužky hovězí a kachní s rybou a po večerech u televize stříham na minikousky....jinak jsem na čas odbourala tvrdý chleba ke snidani, vločky a další přílohy a jedu barf jen zeleninu, ryby, maso, kosti, vnitřnosti a dršťky, obcas vajíčko, tvrdý sýr....dávám menší dávky a dělim na dvakrát denně aby snidal a vecerel....nějak jsem se nechala unést jak mu pěkně chutná no....a protože já jsem závislá na sladké, navýšila jsem nám pohyb....

..nějak se mi nevložila fotka pamlsků...ještě máme tedy výhodu ze miluje aport, takže ty odměny prokládáme azenim míčkem na spagatě....

Terven: sušené maso máte s tukem 30 a kyblík zase s kupou cukru.
Plíce a dršťky jsou na tom určitě lépe. Nejméně tuku atd. má býkovec a třeba šlachy hovězí, ale jsou prý dost tvrdé. No a se vším tímhle se teda budete muset stříhat.
napsal(a):
Terven: sušené maso máte s tukem 30 a kyblík zase s kupou cukru.
Plíce a dršťky jsou na tom určitě lépe. Nejméně tuku atd. má býkovec a třeba šlachy hovězí, ale jsou prý dost tvrdé. No a se vším tímhle se teda budete muset stříhat.
Jasný, já plíce dávám spíš jako ten jackpot, ty máme doma stabilně, kupuju velký balení
Tvrdé vnitřnosti jsou na cvičení a do hlavolamů blbě. Zvláště pro pinčovou,která než to rozžvejká, ztratí nit
Minipeletky z kyblíku se mi líbí složením i velikostí - taková kombinace se hledá těžko.
Jsou fakt mini, taková nafouklejší rýže
Zase to neberu tak přísně, nemám je na redukční dietě, spíš mi jde o to, aby netloustly...a složení
mi přijde fajn, nic, co by nemohly
Čerstvá zvěřina 34%, králičí maso 31%, brambory, jablka, mrkev, rýže, čekanka, lososový olej
Zas tou frekvencí, kterou pamlskujem, nejdou dávat jenom plíce - a stříhat jdou taky jen do určitý velikosti, pak už se mění v prach
Já se jen snažím vyhnout běžným zverimexovým pamlskům s milionem additiv, masíčkům s glycerínem, piškotům, párkům apod.

Jo, já to chápu, když máte plíce jako jackpot, tak to je v rejži :D
Wallitzer znám, kupuji. Vlastně jsou to jediné, co kupuji, pak ještě plíce, dršťky od Rocco a konec.
Pak už jedině sušit maso sama - libové. Co ryby? U nás nikdo nechce. U nás teda nikdo nechce cvičit za jídlo, nemá čas jíst, pracuje :D ale hrozně by se mi líbil pes, který by to jídlo jako odměnu chtěl :-) my hrajeme na "dostanu kořist".
Takže buď odečítat od KD, to jim pak v misce nic nezbyde, nebo méně kalorická odměna/snídaně a za salát asi nikdo cvičit nebude..tak snídani (večeři neříkám, aby do rána neměla hlad) složit jinak.
Bude léto - nebude taková potřeba jíst, mně pes tak nějak automaticky hubne o kilo určitě.
neodolám a trošku vrátím téma . Černí psy a černí psy v pohybu je pro mě docela foto výzva....mám celou fotogalerii černým rozmazaných skvrn
napsal(a):
Jo, já to chápu, když máte plíce jako jackpot, tak to je v rejži :D
Wallitzer znám, kupuji. Vlastně jsou to jediné, co kupuji, pak ještě plíce, dršťky od Rocco a konec.
Pak už jedině sušit maso sama - libové. Co ryby? U nás nikdo nechce. U nás teda nikdo nechce cvičit za jídlo, nemá čas jíst, pracuje :D ale hrozně by se mi líbil pes, který by to jídlo jako odměnu chtěl :-) my hrajeme na "dostanu kořist".
Takže buď odečítat od KD, to jim pak v misce nic nezbyde, nebo méně kalorická odměna/snídaně a za salát asi nikdo cvičit nebude..tak snídani (večeři neříkám, aby do rána neměla hlad) složit jinak.
Bude léto - nebude taková potřeba jíst, mně pes tak nějak automaticky hubne o kilo určitě.
Jo jo, já to od KD odečítám. Teda, ne, že bych něco počítala, ale dělám to intuitivně - pokud toho víc sežerou venku, mističky jsou odlehčenější. Občas si vyčítám, že bych asi měla být svědomitější a vážit, ale vzhledem k tomu, že psice se mi jeví v ucházející kondici, asi to nedělám úplně blbě.
Sušit maso sama - to se mi nechce. Je to práce, což by mi nevadilo, kdyby to bylo úměrný tomu získanýmu benefitu. Znamenalo by to, že by u nás téměř nonstop musela běžet sušička.
To už mě míň obtěžuje povařit před vycházkou tři kachní žaludky a nakrájet na kousíčky. To je pak víc než plíce
Já jsem ráda, že to za mě usuší Wallitzer
Rybky by žraly, kupovala jsem od Dromy. Taky je ale nejde dávat ve velkým, jen občas nějakou. I když jsou malý, jsou v podstatě veliký. Taky je to moc soli. No a poslední, co jsem koupila, byly asi nějaká nepovedená šarže - usušený až na kost a spečený do jedný hroudy. Takže s nima končím.
Jinak ryby v misce jíme běžně - sardinky, grundle a kapr z Litic je super
A když už jsme v tématu fotky psů, tak přidávám tlusťošku, co by mohla být vyrýsovanější

libuko
napsal(a):
neodolám a trošku vrátím téma . Černí psy a černí psy v pohybu je pro mě docela foto výzva....mám celou fotogalerii černým rozmazaných skvrn
černí psi výzva jsou - je fakt, že na některých fotkách máme Nighta spíš jak modrou než černou dogu. Ale dá se...
napsal(a):
černí psi výzva jsou - je fakt, že na některých fotkách máme Nighta spíš jak modrou než černou dogu. Ale dá se...
A ted me to uplne trklo do očí v původním příspěvku a nelze vrátit... psi ....omlouvám se.
V mém případě je vždy nutné barevný obojek, nebo alespon vyplazený psí jazyk....prostě něco čeho se ten foťák "chytne", jinak je to fakt o ničem.
napsal(a):
To je pravda. Když mi chlupatá fena zaroste, že jí nejsou vidět oči, tak jsou fotky předem marný. Leda by aspoň plazila jazyk nebo ukázala zuby. Jinak nerozeznáte ani konce.
U pinče stačí to hnědé pálení a hned je to o něčem jiném.
A co se fotí taky strašně blbě, je černej a bílej pes společně. Nebo černej pes na sněhu.
Terven
napsal(a):
To je pravda. Když mi chlupatá fena zaroste, že jí nejsou vidět oči, tak jsou fotky předem marný. Leda by aspoň plazila jazyk nebo ukázala zuby. Jinak nerozeznáte ani konce.
U pinče stačí to hnědé pálení a hned je to o něčem jiném.
A co se fotí taky strašně blbě, je černej a bílej pes společně. Nebo černej pes na sněhu.
Jo, tmavej a bílej pes dohromady, to se fotí fakt blbě 😀. Ale jinak teda i samostatně - tmavej pes nic moc, ale bílá fena není o moc lepší, hlavně třeba na zelené trávě, to je pak celá do zelena 😀

marcelaamax
napsal(a):
Jo, tmavej a bílej pes dohromady, to se fotí fakt blbě 😀. Ale jinak teda i samostatně - tmavej pes nic moc, ale bílá fena není o moc lepší, hlavně třeba na zelené trávě, to je pak celá do zelena 😀
To je zajímavé, mně třeba přijde Váš pes mnohem fotogeničtější než Vaše fena, a to právě proto, že je tmavý (ne černý). :)
Dalikol

XXX.XXX.106.2
Max...World
napsal(a):
Ahojte,
Naše chrtí láska. Pozadí rozmazavam pres aplikaci FOCOS a barvy upravuji v aplikace lightroom :)

Může někdo poradit, v jakém programu dělat letáčky?
V tomhle jsem začátečník a pro psa bych potřebovala vytvořit nějaký moc pěkný.

napsal(a):
Může někdo poradit, v jakém programu dělat letáčky?
V tomhle jsem začátečník a pro psa bych potřebovala vytvořit nějaký moc pěkný.
Třeba Gimp, je zadarmo.

Díky za tip, zkusím.

molok
napsal(a):
Jj, Gimp je super, je to prakticky kopie Photoshopu zdarma, používám na vše.
Tak kopií Photoshopu bych to rozhodně nenazvala, ale jako free prográmek je šikovnej :)
"Kopie" nebo spíš alternativa k Photoshopu je aktuálně Affinity Photo, cenově daleko dostupnější.

Lepší věci než Gimp umí Inkscape. Hlavně to má lépe rozvržené hned v defaultním nastavení, nic se nehledá, umí vektor, to pak přečte Photoshop atp. a velká tiskárna ve městě má kvalitní podklad.. takové ty SVG ..
Je dobré mít Gimp i Inkscape, k nim už není potřeba nic, když něco nevím, řeknu gůglovi "jak vymazat postavu z obrázku v Inkscape/Gimp" a hned mám video, popis, návod, .. zadarmo. Aktualizace fungují a má to obrovskou základnu vývojářů a fanoušků, kteří neustále něco přidávají a vylepšují. A to jako fakt vylepšují, což se o jiných společnostech říct nedá..
Ale jsem se chtěla zeptat, fotografuje někdo tak, že nic neupravuje? Já nic nefotím, jen koukám.. a mě vždy chytne myšlenka v té fotografii, ne její dokonalost.
Ale jsem se chtěla zeptat, fotografuje někdo tak, že nic neupravuje? Já nic nefotím, jen koukám.. a mě vždy chytne myšlenka v té fotografii, ne její dokonalost.
Megi, třeba já jo. :-) Jenže já asi spíš tak jako vyrábím momentky. Mám i docela slušnej foťák, ale je ho pro mě škoda, nosila jsem ho s sebou akorát tak když jsem předloni v létě byla půl roku pracovně v Řecku a neměla každý výlet plné ruce psů, koní, míčků, kafe, pamlsků pro všechny živočichy etc. Mně se třeba moc líbí, jak fotí moje ségra, fotí na analog, její fotky mají skvělou jiskru. Upravování a aranžovaný fotky mě úplně neberou. Ale tak já neumim fotit vůbec, žejo, tak radši maluju.

napsal(a):
Lepší věci než Gimp umí Inkscape. Hlavně to má lépe rozvržené hned v defaultním nastavení, nic se nehledá, umí vektor, to pak přečte Photoshop atp. a velká tiskárna ve městě má kvalitní podklad.. takové ty SVG ..
Je dobré mít Gimp i Inkscape, k nim už není potřeba nic, když něco nevím, řeknu gůglovi "jak vymazat postavu z obrázku v Inkscape/Gimp" a hned mám video, popis, návod, .. zadarmo. Aktualizace fungují a má to obrovskou základnu vývojářů a fanoušků, kteří neustále něco přidávají a vylepšují. A to jako fakt vylepšují, což se o jiných společnostech říct nedá..
Já zatím všeho všudy upravovala fotku jen na letáček, jinak ne. I sem dávám všude neupravené.

manitschka
napsal(a):
Megi, třeba já jo. :-) Jenže já asi spíš tak jako vyrábím momentky. Mám i docela slušnej foťák, ale je ho pro mě škoda, nosila jsem ho s sebou akorát tak když jsem předloni v létě byla půl roku pracovně v Řecku a neměla každý výlet plné ruce psů, koní, míčků, kafe, pamlsků pro všechny živočichy etc. Mně se třeba moc líbí, jak fotí moje ségra, fotí na analog, její fotky mají skvělou jiskru. Upravování a aranžovaný fotky mě úplně neberou. Ale tak já neumim fotit vůbec, žejo, tak radši maluju.
..ja fotím na mobil a neupravuju, no také to pak tak vypadá...a klobouk dolů před všemi, fotky tu máte opravdu nádherné.tedy diky vasim modelům a umění....
Varaxi
napsal(a):
To je zajímavé, mně třeba přijde Váš pes mnohem fotogeničtější než Vaše fena, a to právě proto, že je tmavý (ne černý). :)
Tak on je celkově fotogeničtější, jeho to i baví, zůstane tak jak potřebuju jak dlouho chci . Fena je z toho otrávená, nechce koukat do foťáku, a většinou to prostě úplně bojkotuje, nebaví jí být na jednom místě a když tam je pod povelem, tak k tomu taky má patřičný výraz .
Ale třeba doma a mobilem se pes fotí fakt špatně, obzvlášť, když není úplně dobrý světlo. Fena v pohodě.
Ale záleží jak v které situaci a za jakých podmínek no. Třeba na sněhu se mi líp fotí tmavý pes, než bílá fena... Na trávě taky líp pes, protože na fenu to hází ty odlesky.
TAk já většinu fotek, momentek, fotím mobilem a tam nic neupravuju. Foťák vytáhnu jednou za čas, a třeba z 200 fotek které nafotím upravím tak 3 , ty si schovám do alba , ale zbytek neupravuju a taky normálně publikuju. A i ty úpravy dělám minimální - většinou zvýrazním oči, oříznu, pokud tam něco překáží, a někdy malinko upravím barvy, nebo dám nějaký už hotový presset.. Víc nedělám..
Ale na lepší fotky mám kamarádka fotografa .
A co se týče letáčků - já si budu nechávat dělat letáček právě od toho kamaráda fotografa. Jsou i různé grafické firmy, lidi, kteří to dělají. Chci aby to bylo dobrý a na to si sama netroufnu .
napsal(a):
Já už dlouho fotky neupravuju. Je to přesně proto, co zmiňujete vy sama. Ta fotka má být sama o sobě nějaká. Ne udělat z prdu kuličku po x času u počítače.
Fotky pořizuju hlavně jako vzpomínky a chci, aby z těch fotek vyzařovalo všechno. A to včetně třeba světla, barev, které byly v tom ročním období i v tu konkrétní denní dobu. A samozřejmě je pak rozdíl, když fotíte mobilem nebo pořádným foťákem. Na těch fotkách je přesně vidět, které jsou mobilem a které ne, zvlášť když je nahrajete společně.
Někomu neupravený fotky přijdou strašně "málo nějaký", ale já jsem s nima vždycky přesně tam, kde jsem je pořídila (nebo mi je někdo pořídil - třeba třetí fotka), a o tom to pro mě je.

marcelaamax
napsal(a):
TAk já většinu fotek, momentek, fotím mobilem a tam nic neupravuju. Foťák vytáhnu jednou za čas, a třeba z 200 fotek které nafotím upravím tak 3 , ty si schovám do alba , ale zbytek neupravuju a taky normálně publikuju. A i ty úpravy dělám minimální - většinou zvýrazním oči, oříznu, pokud tam něco překáží, a někdy malinko upravím barvy, nebo dám nějaký už hotový presset.. Víc nedělám..
Ale na lepší fotky mám kamarádka fotografa .
A co se týče letáčků - já si budu nechávat dělat letáček právě od toho kamaráda fotografa. Jsou i různé grafické firmy, lidi, kteří to dělají. Chci aby to bylo dobrý a na to si sama netroufnu .
Tak to nejspíš udělám taky tak. Chci, aby to vypadalo pěkně, profesionálně. A to já samozřejmě neudělám.
Moc se mně líbí třeba tohle:
https://www.facebook.com/goldenelianne/photos/a.1727042564179792/2645431755674197/
Pejsek taky.
Upravuju nebo ne? Já nevím
Foty stáhnu do PC a v prohlížeči většinou ořežu, aby tam nebyly stíny nebo věci, které tam ruší - třeba ocas druhýho psa
Když je to dost ostrý a vypadá to líp přiblížený, přiblížím. Někdy mírně uberu světlo, přidám jas...
Nevím, jestli se tomu dá říkat úprava, upravuju to jenom v prohlížeči.

napsal(a):
Můj černý zmetek by tě miloval
Ten sežere totálně všechno, a kdybys mu to takto servirovala, aby si milostpan vybral, vyluxoval by ti pět chodu a ještě by se tvářil, že vlastně broucek vůbec nepapal.
On má teď ve zvyku vyluxovat misku, lehnout si a tvářit se utrapene, pak se zvednout, jít se podívat do misky, pak za mnou, zpět k misce, jakože ji posunuje, pak knuci že vlastně vůbec nejedl
napsal(a):
Taky neupravuju. Vše fotím telefonem, foťák ani nemám 😁
se sem vetřu. Znalci - na jakou kombinaci tipujete tohoto psa? je to kříženec má 40 kg.

Německý ovčák a doga?

ridgeback a něco jako staford nebo nějaký bull

Má nějakou moc velkou hlavu a tu mohutnost vysokou.. bullmastif kříženec se tomu blíží víc.. musí tam být něco většího jako mastif ..
tady je bullmastif x boxer a ridgeback x bullmastif... myslím, že stafford na tak obrovské nohy a hlavu, mohutnost, nestačí, a labrador nebo cokoli jiného vyššího a mohutnějšího tam samozřejmě může být také, cane corso a rotvajler, tosa a ohař
https://telaf.wordpress.com/2013/02/02/34518/
http://howpottytrainpuppies.blogspot.com/2016/09/guard-dog-training-school-melbourne.html
Jinak takhle vypadá normálně čistokrevný búrský buldok :-)
Mimochodem adept na hlídače v jiném vlákně
https://www.braccomb.com/en/boerboel/our-females/bracco-mb-furia.html
napsal(a):
Má nějakou moc velkou hlavu a tu mohutnost vysokou.. bullmastif kříženec se tomu blíží víc.. musí tam být něco většího jako mastif ..
tady je bullmastif x boxer a ridgeback x bullmastif... myslím, že stafford na tak obrovské nohy a hlavu, mohutnost, nestačí, a labrador nebo cokoli jiného vyššího a mohutnějšího tam samozřejmě může být také, cane corso a rotvajler, tosa a ohař
https://telaf.wordpress.com/2013/02/02/34518/
http://howpottytrainpuppies.blogspot.com/2016/09/guard-dog-training-school-melbourne.html
Jinak takhle vypadá normálně čistokrevný búrský buldok :-)
Mimochodem adept na hlídače v jiném vlákně
https://www.braccomb.com/en/boerboel/our-females/bracco-mb-furia.html
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/603750/zubozena-a-tyrana-kimmi-dala-zachrancum-darecek-jejich-12-stenat-hleda-domov.html?amp=1
Tady je příběh odkud paní pejska má.

GAELLE
napsal(a):
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/603750/zubozena-a-tyrana-kimmi-dala-zachrancum-darecek-jejich-12-stenat-hleda-domov.html?amp=1
Tady je příběh odkud paní pejska má.
Takže máma pitbull a táta vlčák. Mně ta štěňata teda víc připomínají vlčáky než to, co jste dala na foto výš.

GAELLE
napsal(a):
ještě jedna
To je jinej pes :-) vlčák. Jediný, kdo si všiml delší srsti kolem krku - verun a Terven asi.
Já potřebuji brýle, se můžu vymlouvat.

GAELLE
napsal(a):
Původně říkali kříženec boxera. Je to jedno, prostě vořech ale mně se moc líbí.
Takhle mi to zase přijde jako kříženec nějakýho ovčouna, když vidím ten chlupatej ocas s něčím hladkosrstým....

GAELLE
napsal(a):
ještě jedna
Jestli je to stejný pes, tak určitě v jinou dobu. Tlapy už nejsou v poměru k tělu tak veliké, nakonec ani hlava. Také vypadá, že se trochu protáhl, ten NO je tam pak zřetelnější. Ale po kom se mu kroutí ocas?

napsal(a):
To je jinej pes :-) vlčák. Jediný, kdo si všiml delší srsti kolem krku - verun a Terven asi.
Já potřebuji brýle, se můžu vymlouvat.
Ocas- sice pes na fotce leží, ale ten náznak včákovského ocasu tam byl a "Rex" oči ....
GAELLE
napsal(a):
ještě jedna
Já teda taky na každé fotce vidím jiného psa .
Ale psa hodně podobného tomuhle (z té druhé fotky) jsem znala. Známí ve vesnici sháněli štěně velkého křížence a bývala spolužačka zrovna nabízela na netu štěňata, tak jsem tam se známýma pro štěně jela - matka byla NO, otec "pitbul" - i když si myslím, že to byl spíš nějaký bull kříženec. Ale pes vypadal fakt hodně podobně. Bohužel fotku už asi nedohledám.
Max...World
napsal(a):
Ahojte,
Tu je ten náš.
Dnes se mi povedla bliknout krásná fotka, tak se musím pochlubit. Špinavé obočí je inovace po vyhrabávání bioodpadu (=největší mňamky, když se nikdo nedívá) ze starého popela 👌
Tak já sem dám ty moje dvě zlatíčka.
Edit: nijak jsem je nearanžovala, našli sluníčko.