Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2021 19:45
lukina321

XXX.XXX.255.17

Dobrý den.

Dnes se nám povedlo krýt fenu NO. Dnes je 14.den hárání.
Mohu poprosit o názory kdy jet na překrytí? A zda vůbec?
Zítra nebo až v pátek?
Díky moc

7.4.2021 20:51
Dasvo

XXX.XXX.250.72

lukina321 napsal(a):
Dobrý den.

Zítra nebo až v pátek?
Díky moc

Jaká byla hladina progesteronu?

7.4.2021 20:57
lukina321

XXX.XXX.255.17

Dasvo napsal(a):
Jaká byla hladina progesteronu?

Nedělali jsme.

7.4.2021 21:07
Dasvo

XXX.XXX.250.72

lukina321 napsal(a):
Nedělali jsme.

Tak na základě čeho Vám máme poradit den překrytí?
Obvykle se překrývá ob den, tedy po 48 hodinách. Jenže to potřebujete znát hladinu progesteronu, abyste věděla, jestli jste poprvé kryla při 5 ng, nebo při 12.
Překrýt můžete zkusit naslepo. Uvidíte, jak se psi budou chovat.
Běžně se doporučuje krýt 12. den. Jenže znám mnoho fen, které byly úspěšně kryty 20. den, já sám běžně kryju poprvé 16. den. Prostě záleží na konkrétní feně. A bez znalosti hladiny progesteronu je každé doporučení jen věštění z lógru.

7.4.2021 21:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dasvo napsal(a):
Tak na základě čeho Vám máme poradit den překrytí?
Obvykle se překrývá ob den, tedy po 48 hodinách. Jenže to potřebujete znát hladinu progesteronu, abyste věděla, jestli jste poprvé kryla při 5 ng, nebo při 12.
Překrýt můžete zkusit naslepo. Uvidíte, jak se psi budou chovat.
Běžně se doporučuje krýt 12. den. Jenže znám mnoho fen, které byly úspěšně kryty 20. den, já sám běžně kryju poprvé 16. den. Prostě záleží na konkrétní feně. A bez znalosti hladiny progesteronu je každé doporučení jen věštění z lógru.

Neblbněte, dyť progesteron stojí peníze! 😱

Já mela fenu, co byla ke krytí 9-10 den a pak už by psa zabila - nikdy jsme ji nepřekrývali.

7.4.2021 21:58
JoPe

XXX.XXX.82.6

lukina321 napsal(a):
Dobrý den.

Zítra nebo až v pátek?
Díky moc

Jestli to máte blízko, tak pro "váš dobrý pocit" překryjte s jednodenní pauzou. Stává se, že už se to ani nepovede. Když jedete někam daleko, třeba do zahraničí, tak se většinou nepřekrývá a štěňata jsou taky, nebo taky ne. Staří úspěšní chovatelé jezdívali na krytí bez informací o hladině hormonů a dokázali bezpečně vysledovat co, kdy a jak.

7.4.2021 22:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

JoPe napsal(a):
Jestli to máte blízko, tak pro "váš dobrý pocit" překryjte s jednodenní pauzou. Stává se, že už se to ani nepovede. Když jedete někam daleko, třeba do zahraničí, tak se většinou nepřekrývá a štěňata jsou taky, nebo taky ne. Staří úspěšní chovatelé jezdívali na krytí bez informací o hladině hormonů a dokázali bezpečně vysledovat co, kdy a jak.

Stáří úspěšní chovatelé se ale neptají na diskuzi na základní věci😉.
Já třeba chodím na progesteron a sono hlavně kvůli tomu, abych mohla říct majiteli krycího psa v horizontu kolika dní by se mělo krýt a neseděl kvůli tomu jak tydýt týden doma. JInak samozřejmě poznám, kdy je fena ke krytí, popř. ji testnu krycim psem, kterého mam doma.

8.4.2021 07:58
Dasvo

XXX.XXX.101.12

„Staří úspěšní chovatelé jezdívali na krytí bez informací o hladině hormonů a dokázali bezpečně vysledovat co, kdy a jak.“

Jo, jo, jednoho takového starého, úspěšného znám! Myslivec, „progesteron je na ho..., proč bych ho dělal, zbytečně vydané peníze, vždycky jsem kryl 12. den a vždycky se povedlo.“ Měl fenu, od které moc chtěl štěně, leč nedařilo se. Opakovaně. Donutil jsem ho, aby teda ty peníze vyhodil a progesteron udělal. A ejhle, fena byla ke krytí 17. den. Takže tolik k těm neomylným a vševědoucím. :-)

8.4.2021 08:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dasvo napsal(a):
„Staří úspěšní chovatelé jezdívali na krytí bez informací o hladině hormonů a dokázali bezpečně vysledovat co, kdy a jak.“

Jo, jo, jednoho takového starého, úspěšného znám! Myslivec, „progesteron je na ho..., proč bych ho dělal, zbytečně vydané peníze, vždycky jsem kryl 12. den a vždycky se povedlo.“ Měl fenu, od které moc chtěl štěně, leč nedařilo se. Opakovaně. Donutil jsem ho, aby teda ty peníze vyhodil a progesteron udělal. A ejhle, fena byla ke krytí 17. den. Takže tolik k těm neomylným a vševědoucím. :-)

A to se ta fena ten 12. den nechala?

8.4.2021 08:19
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Naše fena se nechá od pěti do třiceti😀 radostně. Vyzkoušeno. Při jarním krytí jsme jeli pozdě progesteron 30 a spojení bylo krásné, ale nic z toho. 🙂
Ale když se mi začalo začátkem září zdát, že by se mohlo hárání blížit, objednala jsem se na 1.9. K vetce. Odebrali krev na zjištění kondice feny, poslechli srdíčko, udělali poševní stěr, tam už se jevily změny proestru, a také progesteron. Ten byl nízký, krev v pořádku a celá fena nastávající matka také v pořádku. Další progesteron se dělal 4.9. Nízký, a další 8.9. Progesteron 2, ale už se objevila krev. Citka je fenka velmi čistotná, všechno si umyje, takže kontrolovat barvu výroku je iluzorní. Vetka řekla přijďte 15.9. A ejhle, progesteron 5 takže šupem krýt. Pravila vetka. Druhý den jsem na dopoledne odvolala zákaznice, naložila Citu a jela k plemeníkovi. Cita se dováděla, nastavovala se, ocas na stranu, on laxně naskakoval, očuchával, a nejvíc ze všeho Citě děsně slintal na záda. Tři hodiny uběhly a spojení se nezdařilo. Ještě v poledne jsem dala udělat další progesteron a ten už byl 7,2. Další den se vše opakovalo, celé tři hodiny, tentokrát v Lánech, aby mohl asistoval páníček plemeníka, který tam pracuje a je nepostradatelný. V práci. Spojení proběhlo, ale takové krátké a nepevné. Takže v pátek jsem zas s Citou nasedla do vozu a zdolala 100 km a zas tři hodiny, skákání , slintání, čuchání, pak pauza ještě dvě hodiny navečer. Nic. V sobotu už jsem byla dost unavená a otrávená, plemeník byl celé dopoledne velmi akční, na Citu pouštěl různé exkrementy, všechno vydržela, ale dopoledne se nezadařilo. Přijeli jsme v 16 hod znovu, Cita se zdála už taková otrávená, tak po dvaceti minutách říkám jedeme domů, a najednou! Bárník jen tak mimochodem na Citu naskočil, a sami se krásně spojili, svázali. Pěkně si stoupli vedle sebe, a já a páníček Bárníka jsme 40! Minut museli dělat ochranku, aby se nám nepatřičně nerozutekli. Krásné spojení. 19.9.2020 v 16.30 až 17.10 Narodilo se osm štěnátek. 🥰

8.4.2021 08:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Agnes1 napsal(a):
Naše fena se nechá od pěti do třiceti😀 radostně. Vyzkoušeno. Při jarním krytí jsme jeli pozdě progesteron 30 a spojení bylo krásné, ale nic z toho. 🙂
Ale když se mi začalo začátkem září zdát, že by se mohlo hárání blížit, objednala jsem se na 1.9. K vetce. Odebrali krev na zjištění kondice feny, poslechli srdíčko, udělali poševní stěr, tam už se jevily změny proestru, a také progesteron. Ten byl nízký, krev v pořádku a celá fena nastávající matka také v pořádku. Další progesteron se dělal 4.9. Nízký, a další 8.9. Progesteron 2, ale už se objevila krev. Citka je fenka velmi čistotná, všechno si umyje, takže kontrolovat barvu výroku je iluzorní. Vetka řekla přijďte 15.9. A ejhle, progesteron 5 takže šupem krýt. Pravila vetka. Druhý den jsem na dopoledne odvolala zákaznice, naložila Citu a jela k plemeníkovi. Cita se dováděla, nastavovala se, ocas na stranu, on laxně naskakoval, očuchával, a nejvíc ze všeho Citě děsně slintal na záda. Tři hodiny uběhly a spojení se nezdařilo. Ještě v poledne jsem dala udělat další progesteron a ten už byl 7,2. Další den se vše opakovalo, celé tři hodiny, tentokrát v Lánech, aby mohl asistoval páníček plemeníka, který tam pracuje a je nepostradatelný. V práci. Spojení proběhlo, ale takové krátké a nepevné. Takže v pátek jsem zas s Citou nasedla do vozu a zdolala 100 km a zas tři hodiny, skákání , slintání, čuchání, pak pauza ještě dvě hodiny navečer. Nic. V sobotu už jsem byla dost unavená a otrávená, plemeník byl celé dopoledne velmi akční, na Citu pouštěl různé exkrementy, všechno vydržela, ale dopoledne se nezadařilo. Přijeli jsme v 16 hod znovu, Cita se zdála už taková otrávená, tak po dvaceti minutách říkám jedeme domů, a najednou! Bárník jen tak mimochodem na Citu naskočil, a sami se krásně spojili, svázali. Pěkně si stoupli vedle sebe, a já a páníček Bárníka jsme 40! Minut museli dělat ochranku, aby se nám nepatřičně nerozutekli. Krásné spojení. 19.9.2020 v 16.30 až 17.10 Narodilo se osm štěnátek. 🥰

Ale Vy máte labradora ne?
Ty co znám, tak by daly každýmu na potkání kdykoliv. BO v tomto tak vstřícný většinou moc nejsou😉.

Ale teda obdivuju Vaši vytrvalost👍

8.4.2021 08:34
janaa

XXX.XXX.10.173

Agnes1 napsal(a):

Ale tak progesteron do 8 je krýt za 1-2 dny,takže ono to tak vychází

8.4.2021 09:30
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Vím už, že mne vetka poslala brzy 😂ale počasí bylo pěkné, trávili jsme čas na zahradě a skamaradili jsme se s majiteli plemeníka. Mám hovawarta, černou se znaky. Ano, byla jsem zatvrzelá, první vrh, fena 4 a půl roku. Ve třech a půl konečně bonitace a to se hárala, pak na jaře jsme jeli pozdě, tak to bylo hraniční, kvůli věku.

8.4.2021 11:29
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Inspektor Pišišvor napsal(a):
A to se ta fena ten 12. den nechala?

Jak jsem psal, pán je myslivec a ti mívají se psy poněkud nestandardní vztah (na můj vkus je prostě fena dořvaná, zbušená elektrikou a vůči majiteli silně submisivní), takže páneček zvedne obočí a fena si nechá zaživa uřezat nohu. Jinými slovy ano, ten 12. den „bez problémů“ nakryli.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2021 11:35

Agnes1 napsal(a):
Vím už, že mne vetka poslala brzy 😂ale počasí bylo pěkné, trávili jsme čas na zahradě a skamaradili jsme se s majiteli plemeníka. Mám hovawarta, černou se znaky. Ano, byla jsem zatvrzelá, první vrh, fena 4 a půl roku. Ve třech a půl konečně bonitace a to se hárala, pak na jaře jsme jeli pozdě, tak to bylo hraniční, kvůli věku.

Ty psy znám, měla jste jiný nick před lety :-) nepište mi, že se pletu :D

8.4.2021 12:08
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Měla, nejvíc aktivní jsem byla na Ovcích. A pak jsem jednoho dne v roce 2018 dostala padáka. Nejen já. 😊
Tak jsem sem dva roky nechodila. Jen jsem četla.
A pak jsme přišli o starou Agnes v 2019 😢 uchovnili jsme mladší Citu a nechali si Agnes z vrhu A. Bude jí pět měsíců. Tak takhle to je. Ráda vás čtu i si s váma píšu. U nás ve vsi je psů hodně, na dvorcích, ale pejskaři žádní. Nikdo nevenčí.

8.4.2021 12:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Agnes1 napsal(a):
Měla, nejvíc aktivní jsem byla na Ovcích. A pak jsem jednoho dne v roce 2018 dostala padáka. Nejen já. 😊
Tak jsem sem dva roky nechodila. Jen jsem četla.
A pak jsme přišli o starou Agnes v 2019 😢 uchovnili jsme mladší Citu a nechali si Agnes z vrhu A. Bude jí pět měsíců. Tak takhle to je. Ráda vás čtu i si s váma píšu. U nás ve vsi je psů hodně, na dvorcích, ale pejskaři žádní. Nikdo nevenčí.

Jak se dá dostat padák na ovcích..? 😂

8.4.2021 12:33

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jak se dá dostat padák na ovcích..? 😂

Se smějete, ale to se vážně stalo, odešla spousta lidí, udělali si nové fórum,
zjistilo se, že se tady čtou soukromé zprávy a lidem se to, nečekaně, nelíbilo, normálně je správa svaté ifauny blokla a tak šli jinam..

Tady Agnes právě kdysi říkala, že chov ne, pamatuji si debaty o pp vs bezpp, něco tak, a teď koukám, že má další Agnes a bonitace a chov, tak to je tak pěkné do tohoto tématu, jak to dělat lépe.

8.4.2021 12:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Se smějete, ale to se vážně stalo, odešla spousta lidí, udělali si nové fórum,
zjistilo se, že se tady čtou soukromé zprávy a lidem se to, nečekaně, nelíbilo, normálně je správa svaté ifauny blokla a tak šli jinam..

Tady Agnes právě kdysi říkala, že chov ne, pamatuji si debaty o pp vs bezpp, něco tak, a teď koukám, že má další Agnes a bonitace a chov, tak to je tak pěkné do tohoto tématu, jak to dělat lépe.

Jakože ifauna četla soukromé zprávy?
A teď k nim přístup nemá?

8.4.2021 12:41

Hmm už můžu přemýšlet, jaký si dám nový nick..megidiot :D

8.4.2021 12:57
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Bylo to v době, kdy se měnil cely web. Na nový. Mnoho věci nefungovalo. Arogantní obě strany, a pak ty zprávy.
Já si myslím, že obecně , týká se každého fora, může admin zprávy vidět.
Naše první Agnes, 2007, rodiče PP neuchovnění, PP neměla . “Hovawart” milovaná. Proto jsem s ní na chov nikdy nepočítala a dali jsme ji vykastrovat po druhém hárání.
A v roce 2016 jsme si pořídili Citu s PP a prošli vším nutným k uchovnění. Uff.

8.4.2021 17:31
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):
Bylo to v době, kdy se měnil cely web. Na nový. Mnoho věci nefungovalo. Arogantní obě strany, a pak ty zprávy.
Já si myslím, že obecně , týká se každého fora, může admin zprávy vidět.
Naše první Agnes, 2007, rodiče PP neuchovnění, PP neměla . “Hovawart” milovaná. Proto jsem s ní na chov nikdy nepočítala a dali jsme ji vykastrovat po druhém hárání.
A v roce 2016 jsme si pořídili Citu s PP a prošli vším nutným k uchovnění. Uff.

O mlouvam se, chtěla jsem se zeptat na plemeníka, ale po přečtení příspěvku výše to není pes, kterého mi fotka připomněla, tak jsem dotaz smazala.

8.4.2021 18:28
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Je to Bady Čerchovské hvozdy. 😍

8.4.2021 19:49
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):
Je to Bady Čerchovské hvozdy. 😍

Fešák, doufám, že i nám to příští rok vyjde 🙂

8.4.2021 20:17
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Juj to je krasavice! 🥰👌 letos se vám do krytí nechce?

8.4.2021 20:39
juhaj

XXX.XXX.164.121

Díky koronaviru nemáme bonitaci. Teď má čerstvě 3 roky, tak pokud se nám podaří letos bonitace ( a projdem), tak koncem ledna hárá, tak kéž by 🤫

8.4.2021 21:05
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Jo pravda. Bonitace se zas odložila. Tak aspoň, že máte výstavu, příslušnou. I s tím mají někteří problémy. Nějak se neujala žádná úleva.
My chceme letos s vrhem na svod, asi do Kolína, jsem zvědava zda bude.
Cita také rodila poprvé na věkové hranici, bylo jí 4 a půl. Dost jí to trvalo a dalo zabrat.

8.4.2021 21:08
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, bohužel, to je dnes záhada, co bude. Nám třeba už 3x nevyšla zkouška, kam jsme byly přihlášeny. Tak držím palce, vám i nám.

8.4.2021 21:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

juhaj napsal(a):
Díky koronaviru nemáme bonitaci. Teď má čerstvě 3 roky, tak pokud se nám podaří letos bonitace ( a projdem), tak koncem ledna hárá, tak kéž by 🤫

u nás šlo dojednat individuální bonitaci (jen se to dost prodražilo), ale spojit se pár zájemců (2, 3) by zase nemuselo být takový sci-fi

8.4.2021 21:17
juhaj

XXX.XXX.164.121

U nás to nešlo. Nakonec se udělala bonitace letos pro feny nad 3 roky po celý víkend a to druhý týden v dubnu. Takže smůla.

9.4.2021 06:31

u dog jde domluvit individuální bonitace a dokonce klubem vybraní mezinárodní rozhodčí pro plemeno můžou posoudit individuálně jedince "u sebe na zahradě" a zadat "výstavní" posudek, který je podmínkou bonitace... Takže sice je to dražší, ale uchovnit lze.

9.4.2021 06:57
Agnes1

XXX.XXX.76.7

U klubu hovawartů není nic takového možné pokud vím.

9.4.2021 07:32
juhaj

XXX.XXX.164.121

Klub udělal úlevu tím, že vyhlásil tu dvoudenní bonitaci fen od 3 let, nemuseli mít klubovou výstavu, jen výstavu se zadáváním CACIB . Na stránkách klubu jsem pochopila, co se týče bonitační, tak zvýší aktivitu. Myslím, že ta výstava by dostačovala, když to stačilo do roku 2020.
Já bych ráda krytí koncem ledna, to bude tříletá, páč je 1.4.😀

9.4.2021 09:07
Agnes1

XXX.XXX.76.7

juhaj napsal(a):
Klub udělal úlevu tím, že vyhlásil tu dvoudenní bonitaci fen od 3 let, nemuseli mít klubovou výstavu, jen výstavu se zadáváním CACIB . Na stránkách klubu jsem pochopila, co se týče bonitační, tak zvýší aktivitu. Myslím, že ta výstava by dostačovala, když to stačilo do roku 2020.
Já bych ráda krytí koncem ledna, to bude tříletá, páč je 1.4.😀

Nikde to tam nevidím , bonitace zrusene všechny. https://www.hovawart.cz/akce/info.php?akce=2110

9.4.2021 10:29
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak já myslela tu dubnovou, která se stejně nekonala, protože byl v tu dobu už zákaz. Co bude dál, se holt uvidí.

9.4.2021 11:28
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Také jsem četla, jak se vymezila k nedodržení pravidel bonitace revizní komise. Kdo ví jak by to dopadlo.

9.4.2021 13:32
juhaj

XXX.XXX.164.121

No vida, to nevím. Pravda je, že bych tam nejela, ačkoli jsem chtěla. Je to od nás 300 km a chlap nechtěl, že je to daleko a má práci na poli. A sama bych raději necestovala, člověk neví, nadto, na svod jsem sama musela, to bylo přes 200 km a ještě že tam byli chovatelé a lidi od sourozenců, člověk potřebuje něco podržet, odběhnout si, ve dvou je to lepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík