Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2021 21:50
Tedpes

XXX.XXX.56.238

Prosím poraďte, pejsek 7 měsíců a na valatech jakoby sedrena kůže. Nicméně částečně obaleno hnisem? Viz foto. Setkal se s tím někdo?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2021 21:59

správně, hnisá mu kůže na koulích.

9.4.2021 22:00
Tedpes

XXX.XXX.56.238

Bodlinka co s tím?

9.4.2021 22:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Můj si je sedral o stopovačku, měl je opravdu hnusné, ten flek tak třikrát takový, jen hnisu jsem si tam nevšimla, možná broto, že si to pak pořád blemcal. Normálně párkrát poťupejte betadinou.

9.4.2021 22:22

Tedpes napsal(a):
Prosím poraďte, pejsek 7 měsíců a na valatech jakoby sedrena kůže. Nicméně částečně obaleno hnisem? Viz foto. Setkal se s tím někdo?

Jak k tomu chudak prisel?
...jinak - patlat do techo mist cokoli, bez "lampicky" = slizne to.
Priroda si snad poradi...

10.4.2021 07:22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak k tomu chudak prisel?
...jinak - patlat do techo mist cokoli, bez "lampicky" = slizne to.
Priroda si snad poradi...

Třeba poťupat před vycházkou na vodítku? Aby to neslízal hned.

10.4.2021 10:15

Třeba poťupat před vycházkou na vodítku? Aby to neslízal hned.

Záleží na tom, čím "poťupat". Pokud to bude lepit, po procházce se musí umýt prach apod., př. zase desinfekce. Ale tak ta Betadina nebývá žádná neodolatelná mňamka.

10.4.2021 10:56

"Ale tak ta Betadina nebývá žádná neodolatelná mňamka."
tak to vykládej mému pastevci
a ano, ošetřuji před každou procházkou (hot spoty)

10.4.2021 11:04
PumaCZ

XXX.XXX.218.33

Hachi si vylízal kulky kvůli prostatě a vůbec se to nechtělo hojit. Pořád si to měl potřebu olizovat, takže dostal límec. Mazali jsme napřed hojivou mastí od veta, ale ta vůbec nezabírala, takže jsem vytáhla těžší kalibr v podobě antibiotické masti s kortikoidy. Až po ní se to začalo hojit.

Ona ta kůže na pytlíku je hrozně jemná, tak se to holt blbě hojí a snadno se zase podráždí (fakt stačilo pár vteřin nepozornosti, kdy si to pes bez límce olizoval).

10.4.2021 12:44
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Použila bych Pederipru, užívám na ovce i na lidi 😀, třeba když mne poškrábe králík. První pomoc vždy při ruce. Je to zelené vytvoří film smývá se v řádu dní. Kupuji od veta.
http://www.bubenicek.cz/leciva/?id=84&zvire=121&nemoc=0&pismeno=
http://www.bubenicek.cz/photo/sekce/file/1WEB-Pederipra_2015_A4_web_new.pdf

10.4.2021 12:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Agnes1 napsal(a):
Použila bych Pederipru, užívám na ovce i na lidi 😀, třeba když mne poškrábe králík. První pomoc vždy při ruce. Je to zelené vytvoří film smývá se v řádu dní. Kupuji od veta.
http://www.bubenicek.cz/leciva/?id=84&zvire=121&nemoc=0&pismeno=
http://www.bubenicek.cz/photo/sekce/file/1WEB-Pederipra_2015_A4_web_new.pdf

Jj, Pederipra je zázrak z nebes, leč pro běžného člověka těžko sehnatelný.

10.4.2021 14:02
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Každý vet rád prodá. Používala jsem např i u kojici feny na struky. Poškrabane.

10.4.2021 14:17
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Agnes1 napsal(a):
Každý vet rád prodá. Používala jsem např i u kojici feny na struky. Poškrabane.

Vy jste kojící feně matlala struky tetracyklinem?
Nezlobte se, ale veterinář, který tohle bez odpovídající diagnózy „rád prodá“, není zodpovědný veterinář.

10.4.2021 14:22

Je to širokospekt. ATB, na nějaký škrábanec bych to nedávala ani náhodou, březí / kojící feně už vůbec,
lehký zánět se dá řešit jinak a když je to ošklivé, tak léčení rozhodně není na mně, ale na lékaři - a ten ať se ATB též vyhne, pokud to půjde. Nevím, co vadného je v "Kubatol", nebo kytky jako řepík a dubová kůra, "fialka" se patlala i miminkům.

10.4.2021 15:24

Je to širokospekt. ATB, na nějaký škrábanec bych to nedávala ani náhodou, březí / kojící feně už vůbec,
lehký zánět se dá řešit jinak a když je to ošklivé, tak léčení rozhodně není na mně, ale na lékaři - a ten ať se ATB též vyhne, pokud to půjde. Nevím, co vadného je v "Kubatol", nebo kytky jako řepík a dubová kůra, "fialka" se patlala i miminkům.

Kubatol je určený na kopyta (a jiné rohové útvary), sliznice může leptat, pokud to pes olizuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík