Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2021 20:01
lenocka

XXX.XXX.40.22

Prosím o názory místní zkušené :)
Situace: budeme stavět kotec, respektive výběh. Bouda bude v kamenném "chlívku", z něj úzký průchod do voliéry cca 6x3m. Kompletně zabezpečené. Čuby tam budou po dobu, když já budu v práci a nebudu je moct brát sebou (např. v letních horkách).
Budoucí obyvatelky jsou 2 feny, nyní 15měs. BŠO a skoro 5letá ohařka - útěkář. Žijí spolu, mladá samozřejmě podřízená, obě měkčí povahy.

Ubikaci jsme plánovali společnou, ale včera jsme dostali radu, ať jim prostory oddělíme, ať se nervou. Trochu mě to zarazilo a teď nevím. Dosud se snášejí dobře, ALE mladá teprve dospívá a ohařka se zase nerví. Nerada bych jakýkoliv konflikt a už vůbec ne na tak malém prostoru. Problém je, že pokud to rozdělíme, tak prostě obě nemohou mít ten příjemný chládek ve zděném a jedna by měla jen minimální travnatou plochu :/

Co myslíte či jaké máte zkušenosti prosím?

12.4.2021 20:09
keissa

XXX.XXX.155.174

lenocka napsal(a):
Prosím o názory místní zkušené :)
Situace: budeme stavět kotec, respektive výběh. Bouda bude v kamenném "chlívku", z něj úzký průchod do voliéry cca 6x3m. Kompletně zabezpečené. Čuby tam budou po dobu, když já budu v práci a nebudu je moct brát sebou (např. v letních horkách).
Budoucí obyvatelky jsou 2 feny, nyní 15měs. BŠO a skoro 5letá ohařka - útěkář. Žijí spolu, mladá samozřejmě podřízená, obě měkčí povahy.

Ubikaci jsme plánovali společnou, ale včera jsme dostali radu, ať jim prostory oddělíme, ať se nervou. Trochu mě to zarazilo a teď nevím. Dosud se snášejí dobře, ALE mladá teprve dospívá a ohařka se zase nerví. Nerada bych jakýkoliv konflikt a už vůbec ne na tak malém prostoru. Problém je, že pokud to rozdělíme, tak prostě obě nemohou mít ten příjemný chládek ve zděném a jedna by měla jen minimální travnatou plochu :/

Co myslíte či jaké máte zkušenosti prosím?

nikdy bych nenechala dvě feny ..v jednom ohraničeném prostoru odkud není unik .. ale to si musí asi každej prožít sám jinak nevěří ,oni se přece znají ,jsou spolu v pohodě ..ale jednoho dne nebudou a muže to dopadnout hodně špatně .

12.4.2021 21:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
nikdy bych nenechala dvě feny ..v jednom ohraničeném prostoru odkud není unik .. ale to si musí asi každej prožít sám jinak nevěří ,oni se přece znají ,jsou spolu v pohodě ..ale jednoho dne nebudou a muže to dopadnout hodně špatně .

Ono záleží hodně na plemeni - u barzojů jsem se nebála, tam prostě ta agresivita není a nervou se ani chovatelům ve velkých smečkách. Ale u ostatnich bych byla taky opatrná (belgičáky bych si spolu bez dozoru nechat nedovolila).

12.4.2021 21:05
janaa

XXX.XXX.10.173

Švýcaranda a ohařka by neměl být problém. Ale to musíte mít vy,vaše psy přečtený. Jak píše inspektor, já mám labiny,a ty by zas nepochopily,kdybych je separovala a škráblo by je. Ale tam je mezipsí agrese samozřejmě nula nula. Takže vám to zodpovědně nikdo říct nemůže

12.4.2021 21:07
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Dosud se snášejí dobře ...

Tak kde vidíte problém
Uvědomte si, že všechno je jednou poprvé,
tak nevymejšlejte.
( 2 feny v kotci )

Přidejte reakci

Přidat smajlík