Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Laura79

21.4.2021 22:49
Laura79

XXX.XXX.30.130

Zdravím, potřebuji poradit ohledně chovky (popřípadě spojení) border kolie. Na fb skupiny jsem dotaz psala, ale nikdo neodpověděl, obrátila jsem se tedy na poradce chovu, který mi bohužel ale také neodpověděl. Tak tedy zkouším své štěstí tady. Pokud je tu někdo, kdo se pohybuje v chovu borderek, budu moc ráda za každou radu.
A teď už k "požadavkům":
hledám psa z pracovního či sportovního spojení, plánované sporty zahrnují hlavně dogfrisbee a příležitostné pasení (ovečky doma bohužel nemám, ale mám možnost dojíždět), případně agility. Kvůli frisbee hledám spíše psa s předpokladem lehčí kostry a preferuji kraťáky, což ale není podmínkou. Hlavně hledám zdravé, povahově vyrovnané štěně s chutí do práce. Také je pro mne důležité podpořit dobrou chovatelskou stanici, která vítá trvalý kontakt a která neprodukuje štěňata jak na běžícím pásu.
Nijak nespěchám, na ten správný vrh si ráda počkám, jen bych potřebovala poradit, jakým směrem se ubírat - jaké chs sledovat, či pokud neznáte nějaké šikovné psíky, po kterých chovatelé plánují štěnda. Jednoho psa už mám vyhlédnutého, ale raději bych rozhodila sítě a nesázela všechno na jedinou kartu.

Pokud tu je někdo, kdo se pohybuje okolo bocek, budu moc vděčná za tipy. Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík