Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kira2504

2.5.2021 21:03
Kira2504

XXX.XXX.129.135

Zdravím, mám na vás dotaz.
Před týdnem jsme našli roční fenečce v podpaží útvar. Takovou bulku. Hýbe se a je na dotyk měkká. Před měsícem jí skončilo hárání.
Máte s tímto někdo zkušenosti? Zítra jdeme k druhému veterináři. Ten první to chtěl léčit jen homeopatiky a nedělal jí žádné vyšetření.
Doufám, že to bude v pořádku, přeci jen je jí teprve rok, tak doufám v dobrý konec.
Předem děkuji za přečtení, případně za odpovědi.
Přeji hezký večer.

3.5.2021 08:39
Ájaajája

XXX.XXX.112.157

Kira2504 napsal(a):
Před týdnem jsme našli roční fenečce v podpaží útvar. Takovou bulku. Hýbe se a je na dotyk měkká. Před měsícem jí skončilo hárání.
Máte s tímto někdo zkušenosti? Zítra jdeme k druhému veterináři. Ten první to chtěl léčit jen homeopatiky a nedělal jí žádné vyšetření.
Doufám, že to bude v pořádku, přeci jen je jí teprve rok, tak doufám v dobrý konec.
Přeji hezký večer.

Jestli je tak mladá měla by to být jen tuková bulka, čím ji krmíte? A pokud jí druhý veterinář neodebere z té bulky vzorek zajděte k dalšímu (ale doufám že je to jen ta tuková bulka)

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2021 11:35

Kira2504 napsal(a):
Přeji hezký večer.

Taky mě jako první napadla tuková bulka. Bez biopsie se to ale nepozná na 100%.

3.5.2021 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jestli je fenka tak mladá, nebude to ani tuková bulka. Myslím si, že by to mohla být uzlina. Nepíšete, jak je bulka velká? Zvětšená uzlina by mohla být i po klíštěti.

3.5.2021 11:42

lesnížínka napsal(a):
Jestli je fenka tak mladá, nebude to ani tuková bulka. Myslím si, že by to mohla být uzlina. Nepíšete, jak je bulka velká? Zvětšená uzlina by mohla být i po klíštěti.

Nebo.

Kira2504

3.5.2021 13:58
Kira2504

XXX.XXX.129.135

lesnížínka napsal(a):

Ta bulka je velká cca 0,5 cm a má ji už přes týden a půl

3.5.2021 14:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kira2504 napsal(a):
Ta bulka je velká cca 0,5 cm a má ji už přes týden a půl

A není to vyloženě po klíštěti? Tedy...možná jste si ho ani nemuseli všimnout a odpadlo samo. Jde o to, jestli je hlouběji v podkoží, nebo spíš jen na povrchu. Je malinká. Samozřejmě ji vetovi ukažte, o snad pozná přesně, co to je. Budu zvědavá, dejte vědět.

Kira2504

3.5.2021 14:41
Kira2504

XXX.XXX.129.135

lesnížínka napsal(a):
A není to vyloženě po klíštěti? Tedy...možná jste si ho ani nemuseli všimnout a odpadlo samo. Jde o to, jestli je hlouběji v podkoží, nebo spíš jen na povrchu. Je malinká. Samozřejmě ji vetovi ukažte, o snad pozná přesně, co to je. Budu zvědavá, dejte vědět.

My jsme právě žádné klíště nenašli, ale říkali jsme si, že to může být od klíštěte. Akorát mi přijde, že od klíštěte by to zmizelo během několika dní. Za hodinu jdeme k veterináři, tak potom napíšu jak jsme dopadli.

Kira2504

3.5.2021 16:43
Kira2504

XXX.XXX.129.135

lesnížínka napsal(a):

Teď jsme přišli od veterináře a řekl, že jsou ty uzliny normální. Že je normální, že jsou hmatatelné a že je ve vývinu, tak můžou být lehce zvětšené. Snad má pravdu a je opravdu zdravá.

3.5.2021 17:05
juhaj

XXX.XXX.164.121

Měli jsme u koní fenku, je to už řada let, mohlo jí být tak 5 let, byl to takový mrňavý voříšek, kamarádka, kteté patřila, jí v těch letech nechala vykastrovat, protože při každém hárání předvedla mistrovské úniky i ze zabezpečené místnosti.
Nevím, zda to mělo vliv, ale udělala se jí v podpaží měkká, pohyblivá boulička, vet nejprve tvrdil, že to nic není, ale stále rostla, nakonec už fence začla vadit, vzal se vzorek, bohužel, byl to zhoubný nádor, operace sice proběhla, ale nepomohla.

Kira2504

3.5.2021 20:47
Kira2504

XXX.XXX.129.135

juhaj napsal(a):
Měli jsme u koní fenku, je to už řada let, mohlo jí být tak 5 let, byl to takový mrňavý voříšek, kamarádka, kteté patřila, jí v těch letech nechala vykastrovat, protože při každém hárání předvedla mistrovské úniky i ze zabezpečené místnosti.
Nevím, zda to mělo vliv, ale udělala se jí v podpaží měkká, pohyblivá boulička, vet nejprve tvrdil, že to nic není, ale stále rostla, nakonec už fence začla vadit, vzal se vzorek, bohužel, byl to zhoubný nádor, operace sice proběhla, ale nepomohla.

Té mojí je právě teprve rok, takže doufám, že to opravdu nic nebude. Každopádně to budu sledovat a kdyby něco tak půjdu znovu k veterináři.

3.5.2021 21:13
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kira2504 napsal(a):
Té mojí je právě teprve rok, takže doufám, že to opravdu nic nebude. Každopádně to budu sledovat a kdyby něco tak půjdu znovu k veterináři.

Ja bych šla hned, jakmile se to zacne zvětšovat. Zmíněnou fenku jsem mohla sledovat den po dni, nezvětšovalo se to rychle, ale pozvolna.

4.5.2021 00:04
Terven

XXX.XXX.160.10

Matně si vzpomínám, že moje fena někdy v tom věku jako vaše taky měla takovou uzlinu, zaboha si nevzpomenu, kde přesně...podpaží to asi nebylo. Hladká, klouzala na pohmat.
Tenkrát jsem to hodně řešila, dneska je feně 5 let, o uzlině už nevím.
Bouličky po klíštěti přetrvávají dlouho, určitě víc než týden, ale nebývají tak hladké a neujíždějí pod prsty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík