Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2021 14:21
anonymnidotaz

XXX.XXX.186.125

Dobrý den, mám na vás prosbu.
Máme doma pejska, andulku a agamu. A mě se zachtělo po druhém psovi. Ta naše má skvělou socializaci, umí škálu povelů a triků (konkrétně 74), má za sebou tři soutěže v agility (dvakrát 3. a jedno 5. místo) a v dogdancingu zkoušky F1 a F2 na výbornou.
Jsem si s ní hodně blízká a ona vždy milovala společnost jiných psů. Hodně jsem si o tom vyhledala a četla i z předchozích inzerátů na toto téma a zjistila jsem, že by se k nám i druhý pejsek hodil. Jakmile se ale rodičů zeptám, odpovědí je NE. I když jsem jim říkala, jak by se dva pejsci do našeho auta vešli, že by naše Mia byla šťastnější a jak by se řešilo když bychom jeli na dovolenou, prostě ne.
Nevíte, jak jim to mám říct? Jak podobné situace řešíte vy? A jestli je druhý pes vůbec dobrý nápad?

14.5.2021 14:26
janaa

XXX.XXX.7.126

Dva psi - dvoje radosti,ale taky dvoje starosti a dvoje náklady. Nedivím se rodičům. Buď rád/a za jednoho psa,užívej si s ním a víc psů si pořiď v dospělosti,až to bude jen na tobě

14.5.2021 15:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

anonymnidotaz napsal(a):
Máme doma pejska, andulku a agamu. A mě se zachtělo po druhém psovi. Ta naše má skvělou socializaci, umí škálu povelů a triků (konkrétně 74), má za sebou tři soutěže v agility (dvakrát 3. a jedno 5. místo) a v dogdancingu zkoušky F1 a F2 na výbornou.
Jsem si s ní hodně blízká a ona vždy milovala společnost jiných psů. Hodně jsem si o tom vyhledala a četla i z předchozích inzerátů na toto téma a zjistila jsem, že by se k nám i druhý pejsek hodil. Jakmile se ale rodičů zeptám, odpovědí je NE. I když jsem jim říkala, jak by se dva pejsci do našeho auta vešli, že by naše Mia byla šťastnější a jak by se řešilo když bychom jeli na dovolenou, prostě ne.
Nevíte, jak jim to mám říct? Jak podobné situace řešíte vy? A jestli je druhý pes vůbec dobrý nápad?

Buďte šťastná, že můžete mít psa, všechno klape, máte podporu rodiny a nevymýšlejte kraviny.
Teď je to pro Vás legrace, protože se jen bavíte, ale kdybyste si na to všechno měla vydělat, tak už pak možná nezbyde čas na tu zábavu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2021 16:14

anonymnidotaz napsal(a):

..vaše fenka můze milovat smečku psů venku, ale když bude mít doma dalšího psa, už to štěstí možná nebude z jejího pohledu tak velké...bude se muset o vas dělit..je potřeba zvážit I tohle...

14.5.2021 20:12

Je prostě rozdíl učit pejska fůru zajímavých triků či skládat zkoušky z dogdancingu, a mít za pejska tu konečnou zodpovědnost. A tu mají rodiče, ať se to dítěti (nebo těm rodičům) líbí nebo ne. Taky vědí, proč nechtějí pejsky dva. Spousta dětí nemůže mít ani jednoho pejska, tak buď, zadavatelko, ráda, že ty pejska máš :)
Dva pejsky můžeš mít, až budeš dospělá a budeš za ně mít tu zodpovědnost sama.

14.5.2021 21:32

Jak podobné situace řešíte vy? A jestli je druhý pes vůbec dobrý nápad?

Jak to řeším já...prostě jdu a pořídím si druhého psa, protože na něj mám podmínky, vím, že to zvládnu i finančně. Můžu si koupit klidně 4 psy, protože jsem prostě dospělá, vím co pes obnáší a dokážu zhodnotit situaci a podmínky pro držení více psů.

Jakmile se ale rodičů zeptám, odpovědí je NE.

No tak buď ráda, že máš alespoň jednoho psa, jsou mezi námi i tací, včetně mě, které psa mít v dětství nemohli a pořizovali si ho až v dospělosti.

Pokud není čubina izolovaná a bez psích kámošů, tak opravdu netrpí a nemusí mít doma nutně dalšího psa.....

14.5.2021 22:29

Souhlasim se vsim co je psano vyse... Prakticke veci...
Ale stejne se zeptam - proc vlastne chcete druheho psa? Co Vam chybi? ...nebo prebyva :)

15.5.2021 08:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Souhlasim se vsim co je psano vyse... Prakticke veci...
Ale stejne se zeptam - proc vlastne chcete druheho psa? Co Vam chybi? ...nebo prebyva :)

A proč k tomu člověk musí mít specifický důvod? Proč nemůže chtít druhého psa jen proto, že ho prostě chce?

Jinak samozřejmě souhlasím se vším výše napsaným - v tomhle případě je to prostě na rodičích a slečna může být ráda, že má alespoň jednoho bezproblémového psa, a že jim to klape.

Ale vždycky mě dostane otázka "proč druhého psa", a proč ne? , za předpokladu, že první pes je vychovaný, dostatečně se mu věnuji a mám čas a chuť se věnovat i druhému psovi... Když jsem si pořizovala ke starému psovi druhého psa, tak tam bych to dokázala i odůvodnit tím, že mi chyběly dlouhé procházky, cvičák, akční pes atd.. Ale když jsem si k mladému psovi pořizovala fenu, tak kdyby se mě někdo zeptal proč chci druhého psa, tak bych asi jednoznačně nedokázala odpovědět. Už bych to nikdy nechtěla jinak, a když nad tím tak přemýšlím, tak jeden z důvodu je i ten, že když jeden pes odejde, tak druhý zůstane....Teď třeba vidím výhody i v tom, jak se spolu psi zabaví, vyblbnou, vylítají.... No a jak by si pak člověk odůvodnil třetího, čtvrtého nebo pátého psa? . Podle mě pokud na to má člověk čas a kapacity, tak ať má psů třeba 8... a nemusí mít žádný konkrétní důvod proč osmého psa...

15.5.2021 09:36

marcelaamax napsal(a):
A proč k tomu člověk musí mít specifický důvod? Proč nemůže chtít druhého psa jen proto, že ho prostě chce?

Jinak samozřejmě souhlasím se vším výše napsaným - v tomhle případě je to prostě na rodičích a slečna může být ráda, že má alespoň jednoho bezproblémového psa, a že jim to klape.

Ale vždycky mě dostane otázka "proč druhého psa", a proč ne? , za předpokladu, že první pes je vychovaný, dostatečně se mu věnuji a mám čas a chuť se věnovat i druhému psovi... Když jsem si pořizovala ke starému psovi druhého psa, tak tam bych to dokázala i odůvodnit tím, že mi chyběly dlouhé procházky, cvičák, akční pes atd.. Ale když jsem si k mladému psovi pořizovala fenu, tak kdyby se mě někdo zeptal proč chci druhého psa, tak bych asi jednoznačně nedokázala odpovědět. Už bych to nikdy nechtěla jinak, a když nad tím tak přemýšlím, tak jeden z důvodu je i ten, že když jeden pes odejde, tak druhý zůstane....Teď třeba vidím výhody i v tom, jak se spolu psi zabaví, vyblbnou, vylítají.... No a jak by si pak člověk odůvodnil třetího, čtvrtého nebo pátého psa? . Podle mě pokud na to má člověk čas a kapacity, tak ať má psů třeba 8... a nemusí mít žádný konkrétní důvod proč osmého psa...

Proč druhého psa??? Protože s jedním psem je to doma takový prázdný.

Takže ano....souhlas s tím, co jsi napsala....proč druhého psa...proč ne??
Ale tady se neptá dospělý, ale dítě....takže proč ne druhého psa?? Protože ho rodiče nechtějí.

15.5.2021 09:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Proč druhého psa??? Protože s jedním psem je to doma takový prázdný.

Takže ano....souhlas s tím, co jsi napsala....proč druhého psa...proč ne??
Ale tady se neptá dospělý, ale dítě....takže proč ne druhého psa?? Protože ho rodiče nechtějí.

Já bych jako děcko ukradla snad i korunovační klenoty, jen abych mohla mít byť jen jediného, jakehokoliv psa - nemohla jsem.

... ale dneska musí mít každý všechno a když to má, tak najednou "potrebuje" ještě víc.

15.5.2021 10:00

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já bych jako děcko ukradla snad i korunovační klenoty, jen abych mohla mít byť jen jediného, jakehokoliv psa - nemohla jsem.

... ale dneska musí mít každý všechno a když to má, tak najednou "potrebuje" ještě víc.

Jo...přesně tak jsem to měla i já....jeden jediný, jakýkoliv pes.

15.5.2021 11:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Však jo, já tady taky souhlasím s tím, že je to jen a jen na rodičích....

Jen se vždycky pozastavím nad tím, proč by člověk měl nějak obhajovat to, proč chce druhého psa, a proč by k tomu musel mít x důvodů.

Jinak já jako dítě měla štěstí a psa jsem mít mohla, jednoho (když nepočítám rodičů jorkšírku), a i tak pak přišel čas, kdy jsem taky chtěla druhého, u rodičů to neprošlo, moc jsem to nehrotila, byla jsem ráda i za toho jednoho, a druhého si pořídila až jako dospělá.

15.5.2021 11:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
Však jo, já tady taky souhlasím s tím, že je to jen a jen na rodičích....

Jen se vždycky pozastavím nad tím, proč by člověk měl nějak obhajovat to, proč chce druhého psa, a proč by k tomu musel mít x důvodů.

Jinak já jako dítě měla štěstí a psa jsem mít mohla, jednoho (když nepočítám rodičů jorkšírku), a i tak pak přišel čas, kdy jsem taky chtěla druhého, u rodičů to neprošlo, moc jsem to nehrotila, byla jsem ráda i za toho jednoho, a druhého si pořídila až jako dospělá.

Ale tak důvod můžete mít jen jeden a to, že psa prostě chcete, ale i to má nějaký důvod, protože jak se říká: všechno má nějaký důvod
Já jsem chtěla dva psy proto, aby nebyl v zahradě sám, když třeba odjedem na pár dní, nebo na dovolenou. To jsem ještě nevěděla, že nikdy neodjedem

15.5.2021 11:20

Jo...přesně tak jsem to měla i já....jeden jediný, jakýkoliv pes.

...co já bych za to byvala byla dala.....

15.5.2021 11:33

...co já bych za to byvala byla dala.....

No však já taky....brala bych i "srnečku" ...srnčího pinče a to, že se jim v mém okolí říkalo třasavky.

15.5.2021 11:42

No však já taky....brala bych i "srnečku" ...srnčího pinče a to, že se jim v mém okolí říkalo třasavky.

..cokoli co bylo psem, proto jsem vencila komukoli, kdo mně nechal...pakv sem se vyprofilovala na vlkosedeho NO a z toho už jsem neslevila, dceři byl rok a ja hnala pro stene...

15.5.2021 13:05

já jsem vlastně od dětství do 21 let bydlela ve městě v paneláku, takže naši nechtěli o psovi ani slyšet. mohla jsem se stavět na hlavu, prostě ne a hotovo. Tak jsem mívala aspoň křečka a přivezli mi z dovolené z Bulharska želvu. I když to nebyl sice pes, ale byla fajná. Měli jsme ji asi 15 let, když jednou chuděra spadla z lodžie dolů na trávu a už se nenašla. přes léto bydlela tam. No a jinak jsem taky chodila pro psy, na něž lidi neměli čas. Většinou N.O. ale taky boxeři a 2 dobrmani. CHodilo se na cvičák, připravovalo se na zkoušky atd. Přišla jsem ze školy a honem pro psa, nebo na jízdárnu ke koním. Vzpomínám, každý víkend, domluvily jsme se z kamarádkou, taky tak chodila pro psy, nebylo nám líno vstanout v 5 ráno, tramvají jet pro psa a zase zpátky, vystoupit a hurá na louku šlapat stopy, aby se to stihlo ráno. Kolikrát i v dešti. No a ze stop na cvičák, poslušnost, obrany. Teď by se mi moc nechtělo, tak brzy. Ráda na to vzpomínám, bylo to moc hezké dětství a mládí. Svého prvního psa jsem měla, až jsem se odstěhovala od rodičů sem na jih. Od té doby do teď, máme psa pořád.

15.5.2021 13:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

já jsem vlastně od dětství do 21 let bydlela ve městě v paneláku, takže naši nechtěli o psovi ani slyšet. mohla jsem se stavět na hlavu, prostě ne a hotovo. Tak jsem mívala aspoň křečka a přivezli mi z dovolené z Bulharska želvu. I když to nebyl sice pes, ale byla fajná. Měli jsme ji asi 15 let, když jednou chuděra spadla z lodžie dolů na trávu a už se nenašla. přes léto bydlela tam. No a jinak jsem taky chodila pro psy, na něž lidi neměli čas. Většinou N.O. ale taky boxeři a 2 dobrmani. CHodilo se na cvičák, připravovalo se na zkoušky atd. Přišla jsem ze školy a honem pro psa, nebo na jízdárnu ke koním. Vzpomínám, každý víkend, domluvily jsme se z kamarádkou, taky tak chodila pro psy, nebylo nám líno vstanout v 5 ráno, tramvají jet pro psa a zase zpátky, vystoupit a hurá na louku šlapat stopy, aby se to stihlo ráno. Kolikrát i v dešti. No a ze stop na cvičák, poslušnost, obrany. Teď by se mi moc nechtělo, tak brzy. Ráda na to vzpomínám, bylo to moc hezké dětství a mládí. Svého prvního psa jsem měla, až jsem se odstěhovala od rodičů sem na jih. Od té doby do teď, máme psa pořád.

Měla jsem to úplně stejně 👍

15.5.2021 15:16

No, nepatří to sem, ale ještě k té želvě. Měli jsme ji moc rádi. Naši byli tenkrát za hluboké totality na dovolené u moře v Bulharsku, mě hlídala babička. Želvu tam táta našel někde v parku, žila tam volně, tak ji vzali a s nervama ji pašovali nějak tenkrát schovanou v tašce letadlem. Modlili se, aby to při kontrole nenašli. Všechno dobře dopadlo, ježíš, jakou já měla radost, když mi ju ukázali. byla maličká, asi 5 cm. Zajímavý byl pak dále její chov u nás doma. Nežila v teráriu, ale volně po obýváku. Měla otevřený domeček, ten měla vystlaný, už si nevzpomenu čím, no a vedle domečku měla jídlo a misku s vodou. Teplota v paneláku pořád stabilní okolo 25, v létě více. No a v létě žila na lodžii na volno. Někdo by řekl, blbá želva, ale když přišel někdo do obýváku a zavolal želvík, želvík, tak, jak pospíchala k vám naproti. Měla ráda saláty, listy pampelišky, ovoce a i vařené kuřecí maso, muselo se jí nakouskovat. Taky jsem ji koupala a krunýřek pak naolejovala jedlým olejem, byla moc krásná, taková výrazná, tm. hnědá se žlutým. Želva žlutohnědá. Taková, jako na obrázku, není to ta naše, ale úplně stejná

15.5.2021 16:45

No, nepatří to sem, ale ještě k té želvě. Měli jsme ji moc rádi. Naši byli tenkrát za hluboké totality na dovolené u moře v Bulharsku, mě hlídala babička. Želvu tam táta našel někde v parku, žila tam volně, tak ji vzali a s nervama ji pašovali nějak tenkrát schovanou v tašce letadlem. Modlili se, aby to při kontrole nenašli. Všechno dobře dopadlo, ježíš, jakou já měla radost, když mi ju ukázali. byla maličká, asi 5 cm. Zajímavý byl pak dále její chov u nás doma. Nežila v teráriu, ale volně po obýváku. Měla otevřený domeček, ten měla vystlaný, už si nevzpomenu čím, no a vedle domečku měla jídlo a misku s vodou. Teplota v paneláku pořád stabilní okolo 25, v létě více. No a v létě žila na lodžii na volno. Někdo by řekl, blbá želva, ale když přišel někdo do obýváku a zavolal želvík, želvík, tak, jak pospíchala k vám naproti. Měla ráda saláty, listy pampelišky, ovoce a i vařené kuřecí maso, muselo se jí nakouskovat. Taky jsem ji koupala a krunýřek pak naolejovala jedlým olejem, byla moc krásná, taková výrazná, tm. hnědá se žlutým. Želva žlutohnědá. Taková, jako na obrázku, není to ta naše, ale úplně stejná

Jé, takové želvičky jsme měli svého času dvě.....na jednu mě nakonec ukecala kamarádka...pro její dceru. No a ta druhá mi utekla....teda ne že by byla takovej závodní, i když....když chtěla tak teda zrychlila neuvěřitelně.
Když bylo hezky, tak jsem jí dávala na zahradu na trávu a aby nezdrhla, tak byla s mladýma morčatama v ohrádce....já tehdá spěchala k zubaři, ale říkám si, tady už to mají spasený, tak popotáhnu ohrádku a morčáci samozřejmě šli s ohrádkou, želva ne, takže jsem přes ní ohrádku nadzvedla a tím se ocitla mimo, ale ve spěchu už jsem jí tam zapomněla šoupnout....o hodinu později samozřejmě želva nikde a už jsme jí bohužel nenašli.
Dodnes to celá moje rodina dává k dobru, že "naší mamině utekla želva"

Neregistrovaný uživatel

16.5.2021 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.254

Kdyz utece pes kun je to tragedie kdyz zmizi zelva je to psina... Ty podminky. Prosim radsi to tu nepotbejtr jako teraristovi se mi jezi chlupy a vlasy kdyz to tu ctu...

16.5.2021 15:01

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyz utece pes kun je to tragedie kdyz zmizi zelva je to psina... Ty podminky. Prosim radsi to tu nepotbejtr jako teraristovi se mi jezi chlupy a vlasy kdyz to tu ctu...

No ono to takhle vypadá jako veselá příhoda z natáčení, ale já jí hledala stále dokola snad měsíc, sousedi měli echo, kdyby objevili želvu, tak že je naše a i sem to obrečela.

Jinak, co se podmínek týče, tak nevím, že by měla špatné...doma normálně v terárku a nevím o tom, že by želva nemohla v létě trávit den venku, když je hezky.....a to, že byla s mladýma morčatama v ohrádce....nebyli tam namačkaní, ohrádka hodně prostorná, nikdo z morčat jí neobtěžoval.
No terarista nejsem....měla jsem jen želvy a leguána, tak možná jsem jí týrala a ani o tom nevím.

17.5.2021 20:23

marcelaamax napsal(a):

...noo - pokud clovek chce druheho psa jen k zaplneni "neceho neurciteho" - slecna co sem dotaz hazi trebas k uceni novych triku, novym vyzvam... atd. noveho psa...

Tak neni treba psa vlastnit, ale stacilo by zacit pomahat v blizkem utulku.
Tam budou za venceni, cviky, vseobecnou poslusnost... i cas traveny s psisky jiste radi.
Rodice jsou tim celkem mimo a slecna i pejsci, co jim tim pomuze, budou jiste happy.

17.5.2021 20:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

...noo - pokud clovek chce druheho psa jen k zaplneni "neceho neurciteho" - slecna co sem dotaz hazi trebas k uceni novych triku, novym vyzvam... atd. noveho psa...

Tam budou za venceni, cviky, vseobecnou poslusnost... i cas traveny s psisky jiste radi.
Rodice jsou tim celkem mimo a slecna i pejsci, co jim tim pomuze, budou jiste happy.

Aha, tak na mě to z popisu slečny působilo spíš tak, že chce druhého psa kvůli tomu prvnímu. Že má rád společnost psů, že by byl šťastnější s druhým psem... Nepřišlo mi jakože chce druhého psa k učení nových triků.... Ale kdo ví.

Tohle by sice bylo "hezké", ale já bych se bála ,že by to bylo na úkor toho vlastněného psa . Přece jen je něco jiného mít svého dospělého psa a k němu štěně, kdy teda se stejně musím věnovat i každému sólo, ale spoustu věcí zvládnu s oběma dohromady - nějaké procházky, venčení, cvičení na střídačku... cesty na tréninky, i tam si je postupně zapojím oba... Ale cestu za psy do útulku vidím tak, že vlastního psa musím nechat doma, vynechat nějaký trénink atd..

Edit.: ale tím nechci aby to vyznělo, jakože to nějak obhajuji a psa doporučuji, to zase ne.. Jen to docela i chápu.. Dítě, jeden pes, vychovavanej, pohodovej.. .a tak přijde touha po dalším psíkovi . Ale pokud jsou rodiče proti, tak slečně stejně nezbyde nic jiného než počkat do dospělosti a až bude ve svém

17.5.2021 20:52

...na dotaz proc "druheho" nikdo neodpovedel... Takze tezko rict.

Ale je pekne - jak si do touhy po druhem (co po druhem, i po prvnim...) psovi kazdy reflektuje sebe a sve zkusenosti :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík