Domek se zahradou, zamykáte branku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2021 18:13
elisak

XXX.XXX.194.232

Nadpis to celkem vystihuje. Nemám psy trvale venku s basenji to ani nejde, ten starší Qui tam teď ani bez dozoru být nemůže a štěndo Efiki tam zase sám být nechce.
Zvonek je venku před brankou, jsme na konci malé vesnice, sousedi jsou evidentně slušně vychovaní a nelezou do zahrady bez vyzvání, buď zazvoní, když jsme venku tak houknou, jestli můžou dál, nebo zatelefonujou...
Mě by ani nenapadlo lézt bez vyzvání někomu za branku, nevím co tam má za psy a přijde mi to hodně neslušný, ani sousedům tam bez vyzvání nelezu a to vím, že mě jejich zlaťáci nesežerou.
Problém máme s kurýrama a lidma, co hledají zubaře (asi před asi 5 lety tu byla zubařská ordinace). A dneska mě kurýr od Košíku vyloženě vytočil, zazvonil, ale pak šel rovnou do zahrady a ani za sebou nezavřel branku. Většinou když jde kurýr tak bereme Efíka s sebou na zahradu na volno, dneska naštěstí zůstal doma...
Na kurýra jsme si postěžovali a po dnešku už branku zamykat budeme, i když to beru jako hroznej opruz se psema chodim 4x-5x denně ven a teď jak je hezky, tak kolikrát ani nemám kam si dát klíč, no něco vymyslíme...
Jak to máte vy? Zamykáte, aby vám psy nikdo nevypustil?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2021 18:32

Nezamykám. Protože mi někdo ukrad kliku a klíč :-) Takové pěkné mosazné starodávnosti. Jinak jsme s doručovateli domluveni, co se od nich očekává a kde je jejich místo. Přímo s každým z nich, pošta, dpd, gls,..časem je vycvičíte, nebojte :-)
Kousek od chalupy dejte ceduli "ne, tady opravdu zubař není, pokud tedy nestojíte o ošetření kleštěmi" a třeba novou adresu + na branku, schránku nebo tam někam "nevstupujte za branku, objekt hlídají afričtí ďábli".

25.5.2021 18:42

zamykám zcela vždy

25.5.2021 18:43
elisak

XXX.XXX.194.232

To mám každýmu psát do poznámky, že nemá lézt za branku? Alze už jme si stěžovali, od tý doby dobrý, ale zase moc objednávek mezitím nedoručovali. Košík to udělal poprvý, ale pokaždý jezdí někdo jiný. Cedule už mě taky napadla, ale moc nevěřím, že by to fungovalo, lidi moc nečtou.

25.5.2021 18:46

Radši bych se naučila tím klíčem vždy otočit, než riskovat útěk psa.

A nezamykám. Jenže mám jen zadní branku a tudy chodí jen známí. A i ti zahulákají, než vejdou.

25.5.2021 18:48

Já zamykám, ale my máme pozemek rozdělený na dvě poloviny a psi jsou za další uzamykatelnou brankou. Už se nám taky stalo, že nám je kurýr vypustil, naštěstí zůstali ležet u branky a nic se nestalo.

Bfgh

25.5.2021 20:16
Bfgh

XXX.XXX.230.226

Rozhodně zamykání, náhlé setkání se středoasiatem by nemuselo dopadnout dobře.

25.5.2021 20:38
impact

XXX.XXX.28.167

Zamykám automaticky, protože nejsem zvědavá na to, aby mi nějakej trotl zevnitř skočil na kliku a všem otevřel. Někteří by se mi značně špatně chytali.

Kdysi dávno, když jsem měla ještě jen svoje psy a neměla jsem tendence zamykat, tak jsem jednou branku nedovřela. Takže si psi vyběhli a statečně ve smečce honili sousedy po ulici, aby na branku nemohli zabouchat a upozornit mě. Naštěstí si toho všiml šéf smečky a přišel mi ty malý hajzlíky do obýváku prásknout.

25.5.2021 21:05
Štírek666

XXX.XXX.163.181

Rozhodně zamykám!! Nestojím o to , aby by sem kdokoliv mohl nakráčet. Psi by si to vyložili po svém.
Jednou manžel nechal odemčeno sousedovi, aby si z naší strany natřel koupelnové okénko. Mě to neřekl, takže sem později pustila psy. Můj rtw přes tři hodiny souseda blokoval na žebříku, než sem na to přišla, čím se baví, že jsou tak dlouho venku. Teď to zní komicky, celkem nic se nestalo, ale sousedovi je k osmdesátce a na tom žebříku, v dešti, nic moc.

25.5.2021 21:14
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

- kolikrát ani nemám kam si dát klíč, no něco vymyslíme...
klíč nosím na gumičce na zápěstí

Zamykáte, aby vám psy nikdo nevypustil?
Samozřejmě zamykáme.

25.5.2021 22:21
assil

XXX.XXX.121.3

Zamykám, ale klíč nechávám v zámku, když někdo stojí za plotem, tak ho nevidí. A taky to eliminuje možnost, že si pes otevře sám. A mě to nebrání courat sem a tam.

25.5.2021 22:48
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Nejvíc by mne zajímalo, kde je teď tak hezky, že nejsou ani kam dát klíče. Takže plavky. Nebo trenky, tričko? U nás je stále jak na Sibiři.

25.5.2021 22:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já zamykám, ale my máme pozemek rozdělený na dvě poloviny a psi jsou za další uzamykatelnou brankou. Už se nám taky stalo, že nám je kurýr vypustil, naštěstí zůstali ležet u branky a nic se nestalo.

Tak já si představila toho kurýra, jak zalehl u branky a to ho zachránilo před roztrhání domácím hlídačem

ad zamykání:
Dřív jsme zamykali a klíč nechávali v zámku, prostě když šel někdo z venku domů, tak prostrčil ruku plaňkami na brance a odemkl si.
Nyní je branka plná....zamykám, vůbec bych si nedovolila nezamknout vzhledem ke psům, které mám nezamykat.....klíč mám ale položený na rantlu skříně s elektroměrem vedle branky......po zahradě klíče nenosím a lítat pro ně domů by byl pro mě vopruz.

25.5.2021 23:19
elisak

XXX.XXX.194.232

Agnes1 napsal(a):
Nejvíc by mne zajímalo, kde je teď tak hezky, že nejsou ani kam dát klíče. Takže plavky. Nebo trenky, tričko? U nás je stále jak na Sibiři.

No oblíbený kraťasy na venčení jsou bez kapes. A ještě včera to u nás na kraťasy bylo...
U nás to teď nějak hárá a Qui si venku ani na zahradě teď pamlsek stejně nevezme, normálně to plive, ať je to sebelepší, prej má na práci zajímavější věci než mňamky, takže už neberu ani pamlskovník. Ale snad už je to nejhorší za námi, už aspoň trošku vnímá a nevyje ještě hodinu po tom, co jsme přišli z venku...
Klíč dám asi do schránky, která je hned vedle branky a zvenku se do ní dostat stejně nedá, jen tam asi dám nějaký magnet, aby se dobře hledal... Jen asi jediný magnet, který tu mám je z harddisku a ten je poněkud silný...

26.5.2021 00:21
arosek

XXX.XXX.60.11

Zamykam kdyz nejsme doma, kdyby nahodou nekdo mel zajem nechat nase psi probehnout.

Kdyz doma jsme, zamceno neni, ale mame pojistku - hacek. Takze kdyby nahodou nekdo zmackl kliku, branka se neotevre. Na dvur nam nikdo dobrovolne nevleze. Oni sice jsou hodni, ale stekaji jak smecka baskervillu :D

26.5.2021 05:02

Mám na brance řetěz, plus mám elektrický ohradnik kus před, aby se psi nedostali k plotu. Pravděpodobně by z návštěvníka mnoho nezbylo. Naštěstí, k nám nikdo nechodí, balíky si nechávám doručovat do práce a sousedé jsou obeznámeni s tím, že nemáme dvakrát mazlive psiska.

26.5.2021 07:19
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

Tak jsem tu asi jedna z mála nebo dokonce jediná, ale my nezamykáme. Vlastně nikdy, naše branka to poslední půlrok ani neumožňuje.
Cizí lidé (jako kurýr, pošťák...) nám nikdy dovnitř nelezli, zvoní před brankou nebo troubí z auta. No a rodina, jedni sousedé a kamarádi dětí chodí normálně dovnitř i kolem psiska - ale máme zlaťáka, takže hrůzu fakt nebudí a ani nehlídá. Během dvou let se nám třikrát ve vichřici otevřela branka, když byla na zahradě sama a neutekla nikdy.
Ale jsme předposlední barák ve slepé ulici na úplném okraji vesnice - někde v centru obce nebo u hlavní cesty bych si dávala větší pozor.
No a kdyby ji snad někdo chtěl ukrást (což nepředpokládám, na první pohled je křížená), tak by ho ani zámek na brance asi nezastavil.

26.5.2021 07:45
malea

XXX.XXX.100.90

Nezamykám, nemám uzamykatelnou branku. Nezamykán teda ani auto a dokonce nechávám klíčky v zapalování, abych je nemusela hledat. Ale u nás to fakt není potřeba. Je tu pár baráků, všichni se známe. Kurýr jedné nejmenované dopravní služby je navíc naučený, kde máme klíče a pro případ, že nejsme doma, tak si prostě odemkne, vezme balíky z chodby a zase zamkne. Funguje to už roky.

26.5.2021 07:53

Máme na brance takové šikovné udělátko - kouli, kterou se dá zevnitř branka pootočením otevřít a ze strany ulice je volně protáčecí. Takže když chcete otevřít zvenku, musíte prostrčit ruku dovnitř kolem sloupku a pootočit zevnitř. Funguje to dokonale, nemusíme opatrovat klíč a kdo to nezná, dovnitř se nedostane.

Miriam33

26.5.2021 08:23
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Zamykáme na noc a v bouřce ( branka se sama při velkých poryvech větru otvírá). Klíč je v zámku a jde těžko. Naše špicka by odešla prozkoumávat okolí, ale držela by se poblíž domu. Branky máme zabezpečené ještě drátem kolem sloupku, hlavně kvůli malým dětem.
Nikdo kromě příbuzných a známých, co psa znají, k nám neleze. Napohled něžný andílek ječí za plotem nekompromisně na kohokoliv neznámého. Pořídili jsme si ho kvůli babičce, která nezamykala, nezavírala dveře a několikrát ji překvapil nějaký ten prodejce a hnedoobcan skupující poklady z půdy. Byla proti nim bezmocná, báli jsme se o ni a pes to pěkně vyřešil.
Pošta a veškeří kurýři troubí před domem (a většinou volají předem), funguje to dobře. Za poslední rok sem vlezl zazvonit ke dveřím jediný kurýr (DPD?pes venku nebyl, jinak je venkovní zvonek on) a jeden popletený motorkář, co chtěl k sousedům (pes z toho byl paf, ale štěkal jen od boku bez tendence dorvat mu nohavice).
Už víme, jak pes štěká na návštěvy, jak na zvířata a když má hysterák, tak to jede pošta

26.5.2021 08:32
aluska

XXX.XXX.197.205

Nezamykám, mám kliku jen zevnitř. Zvenka se musí prostrčit ruka mezi prknama a otevřít zevnitř. Zatím to nikdo nepochopil

26.5.2021 09:04

zamykám nejen aby se nikdo nedostal dovnitř (to nikoho nenapadá) , ale také aby se pes nedostal ven, pokud by se mu podařilo hrábnout šikovně na kliku a otevřít si......

26.5.2021 09:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Hlavní dvířka zamykám, ale klíč je nonstop v zámku - známí vědí a odemknou si (ale jde to špatně). Zahradu máme na tři části, kdy další část je taky zamčená - a tam klíč nenechávám, ne pokud jsou venku psi, nebo pokud jsme se psy doma. Takže i kdyby si někdo odemknul hlavní branku, tak dál ke psům se nedostane. Pak máme vrata ještě na druhém konci zahrady a ty jsou zamčena zámkem. Zamykám taky kvůli tomu, že pes si umí otevřít dveře.

Na vratech z ulice máme ceduli se psem a nikdy nikoho nenapadlo sem vlézt. Třeba sousedi do nedávna ceduli neměli a vlezl jim tam pán kvůli odpočtu vody, no a ti zrovna mají psa hlídače, naštěstí byl na druhé části zahrady... Když mu majitel říkal, co tam dělá, že tam mají psa, tak byl vykulený, a že prý nevěděl. No u nás byl ještě před nimi a vytrvale zvonil. Takže myslím, že i ta cedule udělá hodně. A nebo zkoušel brát za kliku, kdo ví .

Pokud by sem měl někdo tendence chodit, tak prostě zamykám a klíč vyndávám ( i když u té první části zahrady je mi to tak nějak jedno). Ale obecně tohle nemám ráda, jsem vyškolená ještě od našich, když jsem tam bydlela - tam se nezamykalo nikdy a dost často tam někdo bez ohlášení chodil, známí z vesnice a tak.. Tam se prostě nezvoní, nevolá, ale automaticky se jde dál... No a kolikrát se taky stalo, že ten dotyčný špatně dobouchl dvířka a pes si udělal výlet....

26.5.2021 09:15
odberryho

XXX.XXX.161.34

Zamykáme vždy, zvlášť, když se v poslední době dost rozmáhá kradení psů ze zahrad. Pravdou je, že naši psi bývají sami na zahradě spíše výjimečně. Když jdu ven, neberu sebou svazek, ale mám na vodítku přidělaný jen ten jeden klíč od branky. Ale pamatuji si i doby, kdy naši ani auto před domem nezamykali.

26.5.2021 09:20

zamykám nejen aby se nikdo nedostal dovnitř (to nikoho nenapadá) , ale také aby se pes nedostal ven, pokud by se mu podařilo hrábnout šikovně na kliku a otevřít si......

No já bych řekla, že zamykám spíš proto, aby se nic nedostalo ven....dovnitř mi asi těžko někdo poleze.
I když mám na brance ne kliku, ale otočnou kouli, tak jistota je jistota....za ten průšvih, kdyby se monstrum dostalo ven to nestojí.
Teď mám sice hodňoučkou Ginušku....ale zase...náhodou se jí to povede, nějak si otevře, vyběhne, srazí jí auto....ne děkuju, zamykám na dva západy.

Ale třeba barák nezamykáme vůbec ani na noc a to máme z obou stran kliku.
Možná chyba, možná ještě doznívající pocit naprostého bezpečí, že k nám nikdo pře Sáru a Jacka nepronikne, ale je to tak.

No a časem s pyrenejkou a kavkazoidkou to snad taky nebude potřeba, spíš je možné, že se bude muset udělat meziplotí, aby se čuby vůbec nedostaly k brance.

26.5.2021 10:11
Mí

XXX.XXX.71.202

Mi se stalo na chatě, že chlap drze překročil plůtek a chtěl si přes zahrádku zkrátit cestu.Začala na něj štěkat naše brabantice a on měl ještě tu drzost mi říct:" , Berte si toho psa,nebo ho nakopnu". Takže z jedne strany sice vyšší člověk proleze,ale na brance máme háček.

26.5.2021 10:12

Jediný přístup k nám na pozemek je přes elektricky ovládanou bránu. Branku vedle máme taky, ale je trvale uzavřená a nikdy se nepoužila (musím kolem ní sekat trávu, jak zarůstá). To je vám takový klid, na pozemek se prostě nikdo bez našeho vědomí nedostane. Pokud nejsme doma a je potřeba výjimečně někoho na pozemek vpustit, máme možnost ovládat otvírání brány z mobilu odkudkoliv.

26.5.2021 10:15

Mí napsal(a):
Mi se stalo na chatě, že chlap drze překročil plůtek a chtěl si přes zahrádku zkrátit cestu.Začala na něj štěkat naše brabantice a on měl ještě tu drzost mi říct:" , Berte si toho psa,nebo ho nakopnu". Takže z jedne strany sice vyšší člověk proleze,ale na brance máme háček.

Taková škoda, že se v tu chvíli zpoza domu nevyloudal rotvík nebo podobný medvídek

26.5.2021 10:55
eni

XXX.XXX.88.61

Ještě lepší udělátko je koule jen zvenčí, zevnitř máme kliku...takže celoročně téměř nezamykáme...jen když jsme měli ještě našeho labradorského retrívra, občas jsem ráno přicházela do kuchyně s hrůzou, jestli neuvidím otevřená vrátka a pes někde sám na procházce ( spával totiž doma v chodbičce, měl tam svoji pohovku a ve dveřích dvířka, aby mohl kdykoliv vyběhnout na zahradu )...stalo se to jen jednou, kdy nám takhle sám odešel, ale to prolezl plot v potoce a nějak se prostě dostal ven..naštěstí se tenkrát nic nestalo, ale ten strach byl děsný...

26.5.2021 12:03
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Nezamykame.
Nikdo, nikdy k nám nešel za branku. Všichni zazvoní a čekají, než je vyzveme.
Taky by mě nikdy nepadlo jit nekam bez vyzvání

Buď dejte cedulku _nevstupovat, pozor zlý pes"
Pokud nezabere a s kuryrem se nedomluvite, jedině zamykat nebo kouli z druhé strany . U nás jezdí z 90% tedy dopravci stejní...

26.5.2021 12:15

Tak já si představila toho kurýra, jak zalehl u branky a to ho zachránilo před roztrhání domácím hlídačem

ad zamykání:
Dřív jsme zamykali a klíč nechávali v zámku, prostě když šel někdo z venku domů, tak prostrčil ruku plaňkami na brance a odemkl si.
Nyní je branka plná....zamykám, vůbec bych si nedovolila nezamknout vzhledem ke psům, které mám nezamykat.....klíč mám ale položený na rantlu skříně s elektroměrem vedle branky......po zahradě klíče nenosím a lítat pro ně domů by byl pro mě vopruz.

Vůbec nemám představu, jak to probíhalo, protože to byl kurýr, který nám vozil na roznos letáky a vždycky je dával za branku a tentokrát ji prostě nechal otevřenou a my to zjistili až po příjezdu domů. Kdyby mi aspoň zavolal. Asi mu to přišlo normální. Prostě asi uviděl psy, praštil s balíkem a upaloval pryč. Přitom oni jsou takový telata, retrívr no, chtěly asi maximálně podrbat, ale to on pravda nemohl vědět. Tehdy jsme měli jen dvě starší feny, teď by to bylo horší, ty torpéda by ho olízaly do mrtva.

26.5.2021 12:18
aluska

XXX.XXX.197.205

U nás se při každým zazvonění vyřítí tlupa lejtkařů a řvou a řvou a vypadaj u toho docela zlověstně . Jediná která by kousla je akorát lidožravá slovena ( nalezenec)

Xxxxx9

26.5.2021 13:49
Xxxxx9

XXX.XXX.62.226

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Nezamykame.
Nikdo, nikdy k nám nešel za branku. Všichni zazvoní a čekají, než je vyzveme.
Taky by mě nikdy nepadlo jit nekam bez vyzvání

Buď dejte cedulku _nevstupovat, pozor zlý pes"
Pokud nezabere a s kuryrem se nedomluvite, jedině zamykat nebo kouli z druhé strany . U nás jezdí z 90% tedy dopravci stejní...

Takovou cedulku ne. Musí tam být ,,pozor pes,, jak tam bude zlý pes a někoho pes kousne, šikovný právník to otočí proti majiteli. Zlý pes musí být zabezpečený.

neverend

26.5.2021 14:15
neverend

XXX.XXX.213.247

26.5.2021 15:02

aluska napsal(a):
U nás se při každým zazvonění vyřítí tlupa lejtkařů a řvou a řvou a vypadaj u toho docela zlověstně . Jediná která by kousla je akorát lidožravá slovena ( nalezenec)

Prej lejtkařů 😁 Boží výraz

26.5.2021 15:31
aluska

XXX.XXX.197.205

Prej lejtkařů 😁 Boží výraz

No jezevčíci, vejš nedošáhnou

26.5.2021 17:16
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Diskuze pro lupiče? :D Tady na sebe půlka osazenstva práskne, kde přesně má klíče :D

26.5.2021 18:35
elisak

XXX.XXX.194.232

Mě zajímalo, jak to řeší ostatní. Včera mě ten kurýr fakt vytočil, kdyby za sebou aspoň zavřel...
A cítila jsem se jak nezodpovědnej idiot, když většina psala, že zamykají. Já už teda taky zamykám. Efík je na zahradě bez dozoru minimálně, třeba když se chystám ven, tak ho vypustim samotnýho a mezitím strojim Quie. Ale i kdybych tam byla, tak si nejsem jistá, jestli bych ho odvolala, kdyby někdo otevřel branku. Je mu 5 měsíců, zatím relativně poslouchá, ale už pomalu začíná pobírat basenjí rozum.
To, že se mi tu někdo courá není na denním pořádku, za poslední půlrok se to stalo potřetí, aspoň co vím. 2x kurýr a jednou nějakej dědula, co hledal zubaře, ten se teda tvářil hodně dotčeně, když jsem mu řekla, že se mi nemá co courat po zahradě. Ale po tom včerejšku se už bojím, že se nám tu zase bude courat nějakej idiot v tu nejdebilnější chvíli, ani za sebou nezavře a pes uteče...

26.5.2021 18:42

Andrýsek3 napsal(a):
Diskuze pro lupiče? :D Tady na sebe půlka osazenstva práskne, kde přesně má klíče :D

Jen ať si k nám pro ně někdo dojde....zažila jsem jak se Gina proměnila v parku z hodného andílka v démona pomsty a nemám strach, že by se k nám někdo hrnul....navíc klíče od branky nepotřebuje, zloděj by jí mohl klidně přelézt....jen upozorňuju, že všechny svoje prachy prioritně vrážím do psů a jestli se někdo nechce tahat s x let starou plazmou, tak u nás defakto není co ukrást....

Takže já jsem v klidu....a všem případným nezvaným hostům bych doporučovala, aby přišli co nejdřív, protože zatím to je jen mladá pastevecká čuba a robustní panička s teleskopickým obuškem, ale není daleko doba, kdy tady bude dospělá pyrenejka a jestli z Jessiny vyroste kavkazský radikál, tak max vyměním obušek za lopatu.

26.5.2021 19:12

Nenapadlo by mě nechat branku nezamknutou, když bychom zvenku neměli kouli. A to máme na zahradě kavkazanku, takže si můžeme připadat bezpečně. Rozhodně bychom nechtěli, aby se nám po zahradě poflakoval kdokoliv.

neverend

26.5.2021 21:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Cosi jsem zaslechl, že tady se zloději nemusí bát vstoupit na cizí pozemek a povinností majitele je mu uvařit kávu, provést ho domem, ukázat mu všechny cennosti a již ve dveřích mu odevzdat peněženku i s doklady. Po té teprve zavolat policii, která asi stejně prd najde a já můžu ale s čistým svědomím jít ráno opět vydělávat hodnoty pro případnou další návštěvu dalšího zloděje.😀 Psa musím mít hodného a vstřícného k lidem, protože jinak pokud je zlý, tak to jsem měl vědět jako majitel a případného zloděje nevystavovat nebezpečí smrti či vážného zranění.😀 Viděli jste někdo film Krásná země?😀

Bfgh

26.5.2021 22:37
Bfgh

XXX.XXX.230.226

No, jo no. Je to vždycky trochu risk, mít psa co nemá až tak problém si kousnout. Ale pořád budu radši řešit, že můj pes napadl lupiče, než řešit co s lupičem v domě. Navíc okolo nás už vykradli většinu sousedů, jen našemu domu se záhadně vyhýbají. Tím nechci říct, že bysme stáli o zakouslého lupiče na prahu, na druhou stranu i s tím se dá duševně vyrovnat. V nejhorším ho zákopů do hnoje.

27.5.2021 07:55
Mí

XXX.XXX.237.87

neverend napsal(a):
Cosi jsem zaslechl, že tady se zloději nemusí bát vstoupit na cizí pozemek a povinností majitele je mu uvařit kávu, provést ho domem, ukázat mu všechny cennosti a již ve dveřích mu odevzdat peněženku i s doklady. Po té teprve zavolat policii, která asi stejně prd najde a já můžu ale s čistým svědomím jít ráno opět vydělávat hodnoty pro případnou další návštěvu dalšího zloděje.😀 Psa musím mít hodného a vstřícného k lidem, protože jinak pokud je zlý, tak to jsem měl vědět jako majitel a případného zloděje nevystavovat nebezpečí smrti či vážného zranění.😀 Viděli jste někdo film Krásná země?😀

Znám dva případy,kdy zloději psa zabili železnou tyčí a vykradli dům.Byl to NO.V druhém případě psa něčím postříkali a úplně ho tak zpacifikovali.Takže na psa se taky až tak nedá spolehnout.

neverend

28.5.2021 17:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Mí napsal(a):
Znám dva případy,kdy zloději psa zabili železnou tyčí a vykradli dům.Byl to NO.V druhém případě psa něčím postříkali a úplně ho tak zpacifikovali.Takže na psa se taky až tak nedá spolehnout.

Stát se může a žádná stoprocentní ochrana neexistuje. Škoda že tady u Vás se nějak nemůže právní řád rozhodnout, komu vlastně fandí. Jestli slušným lidem nebo lumpům. Všechno moc nejasné, složité a tím pádem neúčinné. Člověk by se bál někomu vlastně i pomoci v případě nutnosti.

28.5.2021 17:47

neverend napsal(a):
Stát se může a žádná stoprocentní ochrana neexistuje. Škoda že tady u Vás se nějak nemůže právní řád rozhodnout, komu vlastně fandí. Jestli slušným lidem nebo lumpům. Všechno moc nejasné, složité a tím pádem neúčinné. Člověk by se bál někomu vlastně i pomoci v případě nutnosti.

No můj dojem je, že spíš fandí lumpům.

Už jen te "přiměřená sebeobrana".....tak nějak mi přijde, že zatímco lump se na to připraví, než ke mě vleze, může si vybrat zbraň, naplánovat postup, následně vleze na moje výsostné území....ale tak nějak mi nedá dopředu vědět, že by mi hodil do schránky vzkaz
"Sardullah toho a toho dne resp. v noci 1:30h se k tobě půjdu vloupat, tak si zavři ty svý bestie. Já sebou budu mít nůž a klacek, tak se přiměřeně ozbroj, aby byly šance vyrovnané"
Ale to nééé.......takže já jsem jako paní domácí v těžké nevýhodě, protože s tím člověk nepočítá, neví, jestli vetřelec je jen lupič nebo jestli je to vrah popř. všeho schopný vyfetlo....jestli ke mě vlezl s úmyslem, jestli náhodou nemáme doma alkohol a nějaký prašule by se hodily a nebo "tak vstávej babo a teď tě budu mučit, dokud neřekneš, kde máš prachy a pak tě stejně zabiju"

Tohle já prostě nepochopím, jak je možné, že někdo překoná zámek, vleze kam nemá...nemůže říct "pardon, já si spletl dveře, to je omyl", protože přelezl branku a překonal zamčený dveře popř. rozbil okno.......jak je možné, že nemám právo dotyčného zneškodnit všemi dostupnými prostředky i kdyby to mělo zmnamenat jeho zmrzačení a nebo smrt, obzvlášť když nevím, jestli nejsem v ohrožení zdraví a života já a nebo moje rodina.

Takže já osobně raději budu riskovat, že ponesu následky za to, že moji psi potrhali nezvaného návštěvníka, než abych byla byť hypoteticky ohrožena já a nebo moje rodina.
Vzhledem k tomu, že mám psy na noc doma a dotyčný, aby se jim dostal do zubů by musel přelézt zamčenou branku a vlézt...předpokládám sklepním okýnkem ze dvora...myslím, že by mu to přišlo jednodušší než přes hlavní dveře....no a pak otevře dveře, co vedou ze sklepa do baráku a tam už čeká domácí hlídač.....kdo mě za to může odsoudit, když mám sice nebezpečnýho psa, ale zavřenýho doma, aby neohrozil nikoho, kdo "jenom vleze na zahradu".

Kolikrát koukám v televizi na záběry zlodějů s bezpečnostních kamer na domech....a říkám si, kdyby jste měli pořádnýho psa, tak se vám to nestane. Kamera je fajn jako důkaz toho jak se co stelo, ale aktivně neochrání.

28.5.2021 21:16

Už jen te "přiměřená sebeobrana".....tak nějak mi přijde, že zatímco lump se na to připraví, než ke mě vleze, může si vybrat zbraň, naplánovat postup, následně vleze na moje výsostné území....ale tak nějak mi nedá dopředu vědět, že by mi hodil do schránky vzkaz
"Sardullah toho a toho dne resp. v noci 1:30h se k tobě půjdu vloupat, tak si zavři ty svý bestie. Já sebou budu mít nůž a klacek, tak se přiměřeně ozbroj, aby byly šance vyrovnané"
Ale to nééé.......takže já jsem jako paní domácí v těžké nevýhodě, protože s tím člověk nepočítá, neví, jestli vetřelec je jen lupič nebo jestli je to vrah popř. všeho schopný vyfetlo....jestli ke mě vlezl s úmyslem, jestli náhodou nemáme doma alkohol a nějaký prašule by se hodily a nebo "tak vstávej babo a teď tě budu mučit, dokud neřekneš, kde máš prachy a pak tě stejně zabiju"

Tohle já prostě nepochopím, jak je možné, že někdo překoná zámek, vleze kam nemá...nemůže říct "pardon, já si spletl dveře, to je omyl", protože přelezl branku a překonal zamčený dveře popř. rozbil okno.......jak je možné, že nemám právo dotyčného zneškodnit všemi dostupnými prostředky i kdyby to mělo zmnamenat jeho zmrzačení a nebo smrt, obzvlášť když nevím, jestli nejsem v ohrožení zdraví a života já a nebo moje rodina.

Takže já osobně raději budu riskovat, že ponesu následky za to, že moji psi potrhali nezvaného návštěvníka, než abych byla byť hypoteticky ohrožena já a nebo moje rodina.
Vzhledem k tomu, že mám psy na noc doma a dotyčný, aby se jim dostal do zubů by musel přelézt zamčenou branku a vlézt...předpokládám sklepním okýnkem ze dvora...myslím, že by mu to přišlo jednodušší než přes hlavní dveře....no a pak otevře dveře, co vedou ze sklepa do baráku a tam už čeká domácí hlídač.....kdo mě za to může odsoudit, když mám sice nebezpečnýho psa, ale zavřenýho doma, aby neohrozil nikoho, kdo "jenom vleze na zahradu".

Kolikrát koukám v televizi na záběry zlodějů s bezpečnostních kamer na domech....a říkám si, kdyby jste měli pořádnýho psa, tak se vám to nestane. Kamera je fajn jako důkaz toho jak se co stelo, ale aktivně neochrání.

Nechápu úplně stejně. Jakože hypoteticky, když mi někdo cizí vleze nezván do baráku, tak mám zvolat "moment, jdete mě okrást, znásilnit nebo zabít?" a pak podle toho zvolit přiměřenou obranu?

28.5.2021 21:34

Nechápu úplně stejně. Jakože hypoteticky, když mi někdo cizí vleze nezván do baráku, tak mám zvolat "moment, jdete mě okrást, znásilnit nebo zabít?" a pak podle toho zvolit přiměřenou obranu?

Já mám prostě za to, že člověk musí předpokládat to nejhorší...protože to to nejhorší může být a dle toho by měl mít právo jednat a ten kdo mi vleze do baráku, tak by měl počítat s tím, že je to na jeho riziko a že ho to může stát i život.

aneb můj dům můj hrad a když jsou za porušení domácí svobody tak nízké tresty, tak co má člověk dělat.

Bože doufám, že nikdy nebudu muset nic takového řešit.

28.5.2021 22:19

Až tam budou psi vražedně stát s povýšenými a vyvýšenými pohledy, jejich sliny kapat do očí sebevraha a vyřvou mu do hlavy díru, vytočte 158, dejte mu do ruky menší nůž, který se dá koupit kdekoli, který nebyl hrazen kartou a je nepoužitý, ruku stiskněte, položte tuto hrůznou zbraň kousek z dosahu té pochybné existence, aplikujte umělé slzy, počněte se klepati a vyčkejte příjezdu příslušníků pomáhat a chránit.

neverend

29.5.2021 00:26
neverend

XXX.XXX.213.247

Jsem rád že alespoň nejsem sám komu to připadá divné. 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík