Dobrý den, potřebovala bych poradit. Vzali jsme si z útulku cca 2 letou fenečku zlatého retrívra. Podle informací co jsme dostali byla zabavená z cikánské osady na Slovenku, kde fungovala jako továrna na štěňata. Elza je velmi bázlivá, k nám už si cestu celkem našla, ale cizím lidem nedůvěřuje. V útulku byla vykastrovaná a následně ještě jednou přešitá, protože si potrhala stehy. Jí, pije bez problémů a venčí se venku. A s tím souvisí můj dotaz, jdeme ven ráno to se dlouze vyčůrá a občas hodí i bobek. Ale potom u dalšího venčení buď vůbec nic, nebo jenom bobek. Navíc je stále dost unavená, což přičítám těm štěňatům. Je to normální? Naše předešlá fenka sotva vyšla před dům hned čurala u každého venčení.
Postrádám info,jak dlouho jí máte. Podle mě to bude submisivitou - fenka si v novém prostředí není jistá,tak nechce zanechávat stopy, ráno to prostě už nevydrží,protože prostě musí,ale dokud nemá močák k prasknutí,tak venku čůrat nechce. Ad únava - pro jistotu bych nechala vzít krev, ale může to být i tím horkem,co teď je
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak dlouho ji máte?
Můj pes se vždy dlouze vyčůral, pokud si nebyl jistej, jakej bude program dne (třeba i když jsme byli týden na chalupě a každej den se šlo na dlouhej výlet, tak prostě vytržen ze stereotypu hlásil, že "si tady nemůžu být ničím jistej" a radši se vyčůral pořádně).
Anebo na silvestra, když chtěl co nejrychleji zpět domů.
janaa
napsal(a):
Postrádám info,jak dlouho jí máte. Podle mě to bude submisivitou - fenka si v novém prostředí není jistá,tak nechce zanechávat stopy, ráno to prostě už nevydrží,protože prostě musí,ale dokud nemá močák k prasknutí,tak venku čůrat nechce. Ad únava - pro jistotu bych nechala vzít krev, ale může to být i tím horkem,co teď je
Přesně - naše současná feňule sice nebyla z útulku, ale v novým prostředí s tím taky měla nějakou dobu problém. Kamarádky fenka z útulku taky.
dakri
napsal(a):
Máme ji teprve od minulého pondělí, proto jsem si taky říkala, že nebudu zatím panikařit a dám jí čas.
Nezdá se, že by měla nějaké problémy, nebo bolesti. Zatím jsem ji nechtěla stresovat veterinářem i když to máme samozřejmě taky v plánu.
Tak to bude nejspíš opravdu jak říká janaa. naše feňule navíc potřebovala zalézt do křovíčka. a má to tak dodnes, nejradši jde za keřík - to první vyběhnutí z domu.
Chodíme ven tak pětkrát až šestkrát za den. Je pravda, že teď v tom horku to nejsou hodinové vycházky. Ale času na venčení má dost. My jsme byli zvyklí on našich předchozích psů, že se pokaždé alespoň vyčurali. Tahle právě se vyvenčí ráno a pak až třeba večer. Možná je to tím, že od mala byla zavřená v kotci a jenom rodila štěňata a než jsme si ji vzali byla měsíc v útulku. Ale doma se nevyčurá. Snad se časem trochu otrká🙏
Uživatel s deaktivovaným účtem

dakri
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Vzali jsme si z útulku cca 2 letou fenečku zlatého retrívra. Podle informací co jsme dostali byla zabavená z cikánské osady na Slovenku, kde fungovala jako továrna na štěňata. Elza je velmi bázlivá, k nám už si cestu celkem našla, ale cizím lidem nedůvěřuje. V útulku byla vykastrovaná a následně ještě jednou přešitá, protože si potrhala stehy. Jí, pije bez problémů a venčí se venku. A s tím souvisí můj dotaz, jdeme ven ráno to se dlouze vyčůrá a občas hodí i bobek. Ale potom u dalšího venčení buď vůbec nic, nebo jenom bobek. Navíc je stále dost unavená, což přičítám těm štěňatům. Je to normální? Naše předešlá fenka sotva vyšla před dům hned čurala u každého venčení.
Doufám, že se fenečka brzy uklidní, ten náš útuláček po příjezdu domů, vůbec neznačkoval, vyčůral všechno najednou u první lampy..když jsme byli na první dovče, čůral na fenečku, choval se submisivně, ačkoli teď, když je už happy, tak dělá tvrďáka a hlídá si mě večer před každým klukem v černý mikině s kapucí 😀
Kdyby byl problém dál, doporučila bych Vám lichořeřišnici, kapky, ale ne s alkoholem!!, ale koncervované glycerinem...kdybyste chtěla odkaz, pošlu, kde jsem koupila
Teď je ze všeho vyplašená jak žňová hlídka
to neznám , nebojte, ono se to usadí. Hele a co by se stalo, kdybyste si s ní někde chvíli na klidným místě "utábořila" - jako vzít si deku a tam si číst a ona by si lehla, nebo by si čuchala kolem..... nešlo by to? Jako že by se vytvořila taková klidová situace v klidovým prostředí a ona by za chvíli přišla na to, že třeba tady to půjde