Konec psů na řetězu na Slovensku

Plemeno není v seznamu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2021 22:39

Doufám, že to prezidentka nepodepíše. Je pěkné, že řetěz bude zakázaný, ale psa mohu narvat do kotce a nechat tam, že. A co ti nebezpeční psi, však to mohu říct o každém a seznam zakázaných plemen tam neplatí (to se také rozhodují snad už každoročně), to by mohlo fungovat možná v případě registrovaných chovatelů, kteří nemají peníze na ty kotce.. to je vtip nebo co.
U nás není zákon, jen doporučení, že pes nemá být na řetězu, ale také máme zákon, který říká, že zvíře nesmí být vystaveno něčemu, co mu způsobuje utrpení fyzické a i psychické.
Dobré je, že v osadách a tak jsou psi volně, tam už jsou napřed, vše dodržují.

https://tn.nova.cz/clanek/na-slovensku-se-schyluje-k-prevratne-zmene-chteji-zakazat-uvazovani-psu.html

23.6.2021 06:35
impact

XXX.XXX.44.198

"" Dobré je, že v osadách a tak jsou psi volně, tam už jsou napřed, vše dodržují.""

To není pravda.

23.6.2021 07:52

Ale je to další krok.......všichni se shodnem, že pes na řetězu u boudy, jako to bývalo běžné dříve na vesnicích, není teda pro psa výhra, je to život na prdlačku.
Ono tento zákan není o tom, že od teď každý pes bude mít milující domov, super péči a aktivity odpovídající plemenné příslušnosti a naturelu. Není to o tom, že od toho okamžiku se všichni páníčc, majitelé budou snažit o to, aby byl jejich pes šťastný.

Ale podepsáním takového zákona je dáno na vědomí, že pes na řetězu je špatně.
Akorát k tomu měli asi přidat i to trvalé držení v kotci, protože někdy je velikost kotce tak malá, že pes na delším řetězu u boudy je na tom podstatně lít.

23.6.2021 08:05
keissa

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale je to další krok.......všichni se shodnem, že pes na řetězu u boudy, jako to bývalo běžné dříve na vesnicích, není teda pro psa výhra, je to život na prdlačku.
Ono tento zákan není o tom, že od teď každý pes bude mít milující domov, super péči a aktivity odpovídající plemenné příslušnosti a naturelu. Není to o tom, že od toho okamžiku se všichni páníčc, majitelé budou snažit o to, aby byl jejich pes šťastný.

Ale podepsáním takového zákona je dáno na vědomí, že pes na řetězu je špatně.
Akorát k tomu měli asi přidat i to trvalé držení v kotci, protože někdy je velikost kotce tak malá, že pes na delším řetězu u boudy je na tom podstatně lít.

Myslíte že bude štastnější v zabedněném kotci ... na hromadě hoven ,ti co měly psa na řetězu mu ted stlučou něco podobněho kotci a pes se jen přesune z řetězu do klece a paráda v čem na tom bude líp?co navíc mu poskytnou ?
paskvil ....

23.6.2021 08:06
Terven

XXX.XXX.110.191

keissa napsal(a):
Myslíte že bude štastnější v zabedněném kotci ... na hromadě hoven ,ti co měly psa na řetězu mu ted stlučou něco podobněho kotci a pes se jen přesune z řetězu do klece a paráda v čem na tom bude líp?co navíc mu poskytnou ?
paskvil ....

Vždyť to píše v posledním odstavci.

23.6.2021 08:19

keissa napsal(a):
paskvil ....

Předběhla mě Terven....psala jsem i o těch kotcích, že je škoda, že to do zákona nedali taky.
Ale jsem optimista, dneska zakážeme řetězy a příště trvalé držení v kotci

23.6.2021 08:23

Má labradora, snad ví, že nejde o to, čím je pes omezován a mu je ubližováno, ale že mu ubližováno je. Když dám psa na lanko, horolezeckou šňůru a obojek, tak je to ok?
Dnes bude můj pes na šňůře, protože jdu stříhat a kosit, pes bude žrát větvičky a nosit je na nesprávné místo jako vždy, má postroj.
Co takhle zakázat EO, ostnaté obojky, řetízkové stahovací obojky, úvaz zcela,
nebo s osadami něco dělat, ne jen to dávat na papír. Dají jim pokutu? Tak hodně štěstí s vymáháním.
Tam prostě nemohou být žádní psi. Odvážet je denně po desítkách nemá smysl. Ale kdepak se tam bere tolik psů každý den?

23.6.2021 11:24
Agnes1

XXX.XXX.29.68

Máme prostorný kotec ve “skládku “ máme staré hospodářské stavení. Je tam krásné chladno i ve vedrech.
Fenky jsme tam dávali jen když byli řemeslníci a podobně. A ony tam chodí rády! Když jsme sváželi seno minulý týden, spaly tam třeba tři hodky odpolko. Ani se jim odsud nechtělo . 🙂

23.6.2021 13:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Agnes1 napsal(a):
Máme prostorný kotec ve “skládku “ máme staré hospodářské stavení. Je tam krásné chladno i ve vedrech.
Fenky jsme tam dávali jen když byli řemeslníci a podobně. A ony tam chodí rády! Když jsme sváželi seno minulý týden, spaly tam třeba tři hodky odpolko. Ani se jim odsud nechtělo . 🙂

Jo tak u nás je taky kotec oblíbený. Je tam chladek, gauče a křeslo 😀 . Oba psi jsou na něj naučení, i fena, kterou tam vůbec nezaviram. Pes tam musí když přijde méně známá návštěva nebo řemeslníci, a jde tam automaticky sám, hupsne na gauč a pohoda. Chodí tam sám i potom, co třeba trénujeme na zahradě, pak si tam hrdě odnáší "kořist" (hracku)...

Ale tady se myslím řeší něco jiného, a to situace, kdy je pes v kotci téměř nonstop.

23.6.2021 13:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.19

marcelaamax napsal(a):
Jo tak u nás je taky kotec oblíbený. Je tam chladek, gauče a křeslo 😀 . Oba psi jsou na něj naučení, i fena, kterou tam vůbec nezaviram. Pes tam musí když přijde méně známá návštěva nebo řemeslníci, a jde tam automaticky sám, hupsne na gauč a pohoda. Chodí tam sám i potom, co třeba trénujeme na zahradě, pak si tam hrdě odnáší "kořist" (hracku)...

Ale tady se myslím řeší něco jiného, a to situace, kdy je pes v kotci téměř nonstop.

Jenomže psi v kotcich téměř nonstop jsou i na policejních a armádních psincích i v drtivé většině větších chs pracovních plemen.

Ten slovenský zákon je normální paskvil, aby se vlk nažral a koza zůstala celá - pod tu vsuvku o tom, že nebezpeční psi mají v tomto výjimku se schová prakticky cokoliv, takže reálný posun k lepšímu je NULA.

23.6.2021 13:59

A jak se to rozliší, kdy je pes v kotci/na řetězu/omezen jen krátkodobě, protože to vyžaduje situace, a kdy je pes omezený dlouhodobě a snižuje mu to životní standard? Jen aby v tom zákoně mysleli i na tohle.... Nebo to zase bude bezzubé opatření bez vymahatelnosti.

23.6.2021 14:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.19

A jak se to rozliší, kdy je pes v kotci/na řetězu/omezen jen krátkodobě, protože to vyžaduje situace, a kdy je pes omezený dlouhodobě a snižuje mu to životní standard? Jen aby v tom zákoně mysleli i na tohle.... Nebo to zase bude bezzubé opatření bez vymahatelnosti.

Stačí psa prohlasit nebezpečným a může být na řetězu trvale... 🙄

23.6.2021 14:45

na řetěz se připnout "parkovací hodiny" a je problém vyřešen.

23.6.2021 16:06

No s těmi kotci to fakty není jednoduchý.....na jednu stranu je to normální ubytovací zařízení viz třeba ti policejní psi, na druhou stranu, pokud budu mít v souseda a ten si pořídí psa a já budu vidět, že zvíře je skoro nonstop v kotci, že ho pustí jenom vyvenčit, tak mi ho teda bude líto.
A to nemluvíme o "kotci", kde je to defakto mrňavý prostor, kde pes ťape ve vlastních výkalech, na slunci a třeba i bez vody.

Ono s těmi zákony na ochranu psů resp. zvířat, se zákony, které se snaží zlepšit životní podmínky, ale prostě to udělat v praxi není jednoduché, protože se musí definovat, co nechceme, aby se psům dělo...
Třeba u těch kotců....ono je kotec a kotec a není pes v kotci jako pes v kotci. Jak nadefinovat to, kdy je kotec v pořádku a kdy je "ee"

Já toto vnímám podobně jako zákon proti týrání....my nějaký zákon máme a vždycky když se v médiích objeví nějaká kauza a když je ještě navíc podpořená videem, jak se někdo chová třeba ke štěněti, tak by toho dotyčného národ pomalu zlynčoval, ale pak se to dostane před soud a co se tomu trýzniteli stane.
Jestli mi utekla nějaká kauza, kdy dotyčný dostal od soudu pořádně přes prsty za to, jak vědomě trýznil svého psa nebo jiné zvíře, tak se omlouvám, ale momentálně snad o žádné nevím....podmínka pro mě není žádnej trest.
A u toho řetězu je to ještě méně závažné.

23.6.2021 16:13

No, je moc hezký, že se zase něco zakáže. Zákon o týrání zvířat na SK taky mají. A co psi v osadách? To se furt neřeší.

23.6.2021 16:44

Sardullah, postřehla jsem, že nedávno dostal kdosi rok na tvrdo za týrání psa (sekal ho mačetou).

23.6.2021 16:57

keissa napsal(a):
paskvil ....

Tak ty kotce uz zase maji mit nejake rozmery povinne, ne?
Ty uz jdou aspon trochu ohlidat

23.6.2021 17:04

Teď jsem po tom nepátrala, ale tabulky na kotce atp. nebyly. Jen to, že musí být naplněny životní potřeby zvířete.. ale definice.. hospodářské zvíře bude ten pracovní pes, jinak jsou to zvířata zájmová a tam nic není napřesno.. zkrátka jak říká sardullah, máme spoustu zákonů..

23.6.2021 17:13

http://eagri.cz/public/web/file/133774/Drzeni_psa.pdf

jestli je něco jiného aktuálního a navíc ještě právně závazného netuším

23.6.2021 17:22

http://eagri.cz/public/web/file/133774/Drzeni_psa.pdf

jestli je něco jiného aktuálního a navíc ještě právně závazného netuším

No to je právě jen to doporučení. Jinak se dá opřít o "utrpení" skrz řetěz atp., ale je to takové na houby, to budou lidé udávat sousedy, že je pes na řetězu, když tam může být jen na chvíli, nebo bude SVS chodit po vsích a kontrolit?
"Tabulky" na chovné prostory atp. jsou pro pokusná zvířata, hospodářská zvířata,.. jinak zas "působit bolest a nenaplňuje životní potřeby".
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-208
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246
Jsem koukala přes ctrl + f "prostory", ustájení, chovné, obydlí.... a je tam i domácnost chovatele, tedy mi těžko někdo zakáže chovat psa tady, protože mám malý obývací pokoj..
Hmm noviny řekly řetěz, ale ono je to jinak.. a pitbullům na hnusném těžkém řetězu to vůbec nepomůže. Super.
https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=494323
Jejich platné zákony a další:
§ 4
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2020/283/20201015
§ 22
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2007/39/20210315

23.6.2021 17:48

Sardullah, postřehla jsem, že nedávno dostal kdosi rok na tvrdo za týrání psa (sekal ho mačetou).

No tak to je snad vyjímka, kterou jsem možná nepostřehla.

Prostě my lidi jsme obecně hovada. Jestli je to dáno výchovou...rodiče se chovají ke zvířatům bezcitně a děti v tom vyrůstají a tak jim naprosto chybí empatie se živým tvorem??

Nebo je to v lidech obecně, už se tak rodí?? Tříletá holčička krmí s babičkou slepičky, "na pipi..." ty krotší i pohladí", mají zakrslá prasátka, když je na jaře přivezli, tak se ujišťovala, že jim nebude v noci zima.
A teď už jinde jsme, je to jiná vesnice....tříletý kluk nevynechá příležitost si do každé slepice, která se dostane do jeho blízkosti, kopnout, kope i do prasat, hází po nich kameny. No odpovědný dospělý to samozřejmě řeší..."Pepíčku, nekopej do těch slepic, neházej po těch prasatech kameny", ale tak nějak bez účinku. No tátovi dojde trpělivost a klukovi dá na zadel a hle je klid...dva tři dny a kluk začne znovu.

Je vůbec možné výchovou tu empatii, respekt ke zvířatům , v dítěti probudit??
A co je to následně za člověka, který už jako dospělý a tudíž myslící jedinec je schopen psu a nebo jinému zvířeti dělat věci, o nichž ví, že zvířeti způsobují obrovskou bolest, stres, strach??
A takovým lidem nestačí říct "ty ty ty", ale dát mu pořádně na zadel a sebrat mu hračky. On se sice nezmění, nebude mu to líto, neměl by problém ublížit dalšímu zvířeti, ale pokud si bude vědom, co všechno se mu může stát, tak se na to třeba vyflajzne.

No a ti psi na řetězu?? Kdo má psa na řetězu?? Mslím, že i tady se to řešilo a není to tak dlouho a souviselo to s nějakým bull plemenem, že prostě u chovatele nemůže být smečka takových psů na volno a jestli je to pro psa ok a nebo jestli by byly lepší kotce.
Ale berme v potaz ten řetěz, co si asi vybaví každej....dvůr, na dvoře bouda a u ní na řetězu pes. Pro domácí je to prostě inventář, dají mu najíst, napít, občas pohladí a jinak si ho více méně nikdo nevšímá, pes je tam od toho, aby hlídat...štěkal a když ten starý umře, tak si přivezou štěně a zase ho dají na řetěz, protože tak to má být....tak je to už po generace, pes, bouda, řetěz......
Tak možná si takoví lidé už dalšího psa nepořídí, když už bude takové držení psa zakázáno.

Jinak slovenský osady jsou fakt průšvih, co se týče psů, tak je to kolotoč, zachránci je v osadách seberou, dají dohromady a nabídnou k adopci, ale jejich místa v osodě nahradí další psi. Nemyslím, že by to někdy došlo do bodu, že v osadě nebude žádný pes a nebo jen pár, které obyvatelstvo nakrmí a když už nenakrmí, tak se k nim budou chovat alespoň slušně.

Musím říct, že přesto, že jsem milovnice psů a ráda bych dala všem druhou šanci, tak já bych v osadách držení psů zakázala a prostě bych tam pravidelně přijela a všechny psy utratila, v takovém intervalu, aby obyvatelé osady nestíhali psy doplňovat. Protože, každý pes zachráněný z osady uvolní místo dalšímu chudákovi, co v osadě skončí.

23.6.2021 17:54

Můj skromný názor.. málokdo v osadě si psa pořizuje sám. Když tak koukám, jací psi tam jsou, dost se jich podobá čivavě, raslovi.. to budou nepovedené produkty množíren a vyhození zaručeně čistokrevní z bazos.sk, ze kterých nevyrostlo to čistokrevné a které se v osadě přece ztratí.

23.6.2021 18:07

Můj skromný názor.. málokdo v osadě si psa pořizuje sám. Když tak koukám, jací psi tam jsou, dost se jich podobá čivavě, raslovi.. to budou nepovedené produkty množíren a vyhození zaručeně čistokrevní z bazos.sk, ze kterých nevyrostlo to čistokrevné a které se v osadě přece ztratí.

No tohle je další prasárna....koupím psa a nevyroste mi z toho čivava, ale nějaký mutantík, tak ho vyhodím u osady, protože tím můj problém zmizí.
Jako to ti lidé ke svému štěňátku nezískají žádný vztah??
Jessina i kdyby z ní vyrostl oranžovej jezevčík s modrými puntíky, tak si jí prostě nechám, protože je moje a mám jí ráda.

23.6.2021 18:21

No tohle je další prasárna....koupím psa a nevyroste mi z toho čivava, ale nějaký mutantík, tak ho vyhodím u osady, protože tím můj problém zmizí.
Jako to ti lidé ke svému štěňátku nezískají žádný vztah??
Jessina i kdyby z ní vyrostl oranžovej jezevčík s modrými puntíky, tak si jí prostě nechám, protože je moje a mám jí ráda.

Grošáka jsem vždy chtěla :-)

23.6.2021 19:09

Teď jsem po tom nepátrala, ale tabulky na kotce atp. nebyly. Jen to, že musí být naplněny životní potřeby zvířete.. ale definice.. hospodářské zvíře bude ten pracovní pes, jinak jsou to zvířata zájmová a tam nic není napřesno.. zkrátka jak říká sardullah, máme spoustu zákonů..

njn. mam PP psy - takze ja rozmery kotcu urcene mam :-D
Jen mi nedoslo, kde ze jsem to kdy cetla -jen jsem mela v hlave, ze neco takoveho fakt existuje.
Ale zakon to neni, to je fakt.

23.6.2021 22:17
assil

XXX.XXX.121.3

Ale tak dají se stanovit podmínky všeho, jen u nás není vůle.
Když jde někdo do detailu, tak třeba tady
https://www.lbbd.gov.uk/sites/default/files/attachments/Dog-Breeding-licence-conditions.pdf

24.6.2021 06:18
impact

XXX.XXX.44.198

No tak to je snad vyjímka, kterou jsem možná nepostřehla.

Prostě my lidi jsme obecně hovada. Jestli je to dáno výchovou...rodiče se chovají ke zvířatům bezcitně a děti v tom vyrůstají a tak jim naprosto chybí empatie se živým tvorem??

Nebo je to v lidech obecně, už se tak rodí?? Tříletá holčička krmí s babičkou slepičky, "na pipi..." ty krotší i pohladí", mají zakrslá prasátka, když je na jaře přivezli, tak se ujišťovala, že jim nebude v noci zima.
A teď už jinde jsme, je to jiná vesnice....tříletý kluk nevynechá příležitost si do každé slepice, která se dostane do jeho blízkosti, kopnout, kope i do prasat, hází po nich kameny. No odpovědný dospělý to samozřejmě řeší..."Pepíčku, nekopej do těch slepic, neházej po těch prasatech kameny", ale tak nějak bez účinku. No tátovi dojde trpělivost a klukovi dá na zadel a hle je klid...dva tři dny a kluk začne znovu.

Je vůbec možné výchovou tu empatii, respekt ke zvířatům , v dítěti probudit??
A co je to následně za člověka, který už jako dospělý a tudíž myslící jedinec je schopen psu a nebo jinému zvířeti dělat věci, o nichž ví, že zvířeti způsobují obrovskou bolest, stres, strach??
A takovým lidem nestačí říct "ty ty ty", ale dát mu pořádně na zadel a sebrat mu hračky. On se sice nezmění, nebude mu to líto, neměl by problém ublížit dalšímu zvířeti, ale pokud si bude vědom, co všechno se mu může stát, tak se na to třeba vyflajzne.

No a ti psi na řetězu?? Kdo má psa na řetězu?? Mslím, že i tady se to řešilo a není to tak dlouho a souviselo to s nějakým bull plemenem, že prostě u chovatele nemůže být smečka takových psů na volno a jestli je to pro psa ok a nebo jestli by byly lepší kotce.
Ale berme v potaz ten řetěz, co si asi vybaví každej....dvůr, na dvoře bouda a u ní na řetězu pes. Pro domácí je to prostě inventář, dají mu najíst, napít, občas pohladí a jinak si ho více méně nikdo nevšímá, pes je tam od toho, aby hlídat...štěkal a když ten starý umře, tak si přivezou štěně a zase ho dají na řetěz, protože tak to má být....tak je to už po generace, pes, bouda, řetěz......
Tak možná si takoví lidé už dalšího psa nepořídí, když už bude takové držení psa zakázáno.

Jinak slovenský osady jsou fakt průšvih, co se týče psů, tak je to kolotoč, zachránci je v osadách seberou, dají dohromady a nabídnou k adopci, ale jejich místa v osodě nahradí další psi. Nemyslím, že by to někdy došlo do bodu, že v osadě nebude žádný pes a nebo jen pár, které obyvatelstvo nakrmí a když už nenakrmí, tak se k nim budou chovat alespoň slušně.

Musím říct, že přesto, že jsem milovnice psů a ráda bych dala všem druhou šanci, tak já bych v osadách držení psů zakázala a prostě bych tam pravidelně přijela a všechny psy utratila, v takovém intervalu, aby obyvatelé osady nestíhali psy doplňovat. Protože, každý pes zachráněný z osady uvolní místo dalšímu chudákovi, co v osadě skončí.

Největší problém cigánských osad je to, že tam psy vyhazují bílí Slováci. Je to přesně tak, jak píše Megi. Nebavíš mě, tak tě vyhodím u osady. Oni se tím kolikrát ani nijak netají. Jakože u nás se napíše - daruji, nebo půjde do útulku a na Slovensku se napíše - daruji, nebo půjde vyhodit do osady.

A co se nepochytá, to se tam pak bezhlavě množí a slouží to jako hračky kikáňatům. Ale házet to vysloveně na ně není fér.

Proto se tam dají často odchytit docela hezký a mladý kousky. Viz třeba náš jakorasl Virgin, jakofxl Peru nebo jakobiewer Thelma.

24.6.2021 06:58

impact napsal(a):
Největší problém cigánských osad je to, že tam psy vyhazují bílí Slováci. Je to přesně tak, jak píše Megi. Nebavíš mě, tak tě vyhodím u osady. Oni se tím kolikrát ani nijak netají. Jakože u nás se napíše - daruji, nebo půjde do útulku a na Slovensku se napíše - daruji, nebo půjde vyhodit do osady.

A co se nepochytá, to se tam pak bezhlavě množí a slouží to jako hračky kikáňatům. Ale házet to vysloveně na ně není fér.

Proto se tam dají často odchytit docela hezký a mladý kousky. Viz třeba náš jakorasl Virgin, jakofxl Peru nebo jakobiewer Thelma.

No ono co si budeme povídat, ty osady jsou celkově průšvih i pro ty lidi tam. Co vyroste z děcka, které žije v takové osadě?? Jakou má budoucnost, žádnou. Navíc si myslím, že integrovat obyvatele osad následně do nějakých "normálních" životních podmínek by určitě nebylo jednoduché, neřku-li nemožné.
To, že to tam vyhazují bílí slováci mě nenapadlo, akorát jsem si říkala, že obyvatelé osad mají jiné starosti než někde sbírat psiska.

To prostě člověk nepochopí, když už mám psa a nechci ho, tak je přece normální najít mu domov a nebo teda eventuelně i ten útulek, ono i kdyby ho vyhodili na nějakém normálním sídlišti u popelnic, tak má pes nějakou šanci, že si ho nálezce nechá a nebo odveze do útulku. Ale cíleně vyhodit psa někde, kde vím, jaké tam mají psi podmínky, tak to je hnus.
Jak na to mlžou mít lidi žaludek, jak můžou v noci spát s vědomím, že jejich Fifinka, kterou třeba měli doma pár měsíců je TAM a že se o ní nikdo starat nebude.

Já to prostě nechápu, nikdo lidi nenutí, že musí mít nutně každý psa a že mu musí podřídit život, nechat se okusovat štěnětem, nechat si doma zničit pár věcí, utírat loužičky, vstávat v noci a za kuropění, aby štěně vyvenčil. Nikdo je nenutí mít doma psa a muset z práce rovnou dom, protože ho musím vyvenčit a přitom bych tak ráda s kolegy na skleničku nebo na kafe. Přitom by se mi hodilo víc, že bych si z práce jela nakoupit a nebo zacvičit.
Přeci každý má právo volby, každý si může zvolit NEMÍT PSA.
Ale to né, to si každý bezmozek musí nutně pořídit štěňátko, protože......proč vlastně??

24.6.2021 10:05

impact napsal(a):

Ti jsou nádherní. Panebože, jak toto může někdo udělat? Vždyť musí vědět, co se v těch osadách s těmi psy děje. To je snad lepší toho psa rovnou zabít.

Neregistrovaný uživatel

24.6.2021 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.142

Ti jsou nádherní. Panebože, jak toto může někdo udělat? Vždyť musí vědět, co se v těch osadách s těmi psy děje. To je snad lepší toho psa rovnou zabít.

Bude to asi hnusne ale ja bych tu eutanazii pro urcite pripady povolila. Kdyz vidim co vsecko spolky zachraňují jak pak konci zbytecne zdravi psi... Bylo by to leckdy milosrdnejsi vuci těm zviratum

24.6.2021 14:52

Však oni se útulkoví psi uspávají. Toulaví myslím už po týdnu. Dvou měsících, nějak tak.
Kde se pořád berou.. je to divné.. malá země.. něco tady nehraje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík