Surne - Mláďa sýkorky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2021 20:02
Baki7

XXX.XXX.176.110

Zdravím.
Viem, že to sem nepatrí ale možno niekto poradí. Našla som mláďa sýkorky na balkóne. Ešte nevie lietať.
Čo s ňou? Vzala som ju do krabice a dala vodu.
Za každú radu budem vďačná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.6.2021 20:44

Baki7 napsal(a):
Zdravím.
Viem, že to sem nepatrí ale možno niekto poradí. Našla som mláďa sýkorky na balkóne. Ešte nevie lietať.

Jestli jste ho našla na balkóně, tak asi lítat umí (pokud tam není hnízdo). Vzala jste ho zbytečně, rodiče byli určitě někde poblíž a krmili by ho. Ráno ho vraťte.

24.6.2021 07:02
PumaCZ

XXX.XXX.218.9

Najdete ai nejakou zachrannou stanici v okoli a zavolejte tam. Popripade muzete zavolat i do prazske - ochotne vam poradi.

https://www.zvirevnouzi.cz/zachranne-stanice/praha/

24.6.2021 09:46
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Baki7 napsal(a):
Zdravím.

Něco mu tam hrozilo?

Neberte mláďata rodičům!

24.6.2021 10:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Velká část ptáčat, která vypadá ještě tak jako nedomrle, už opouští hnízdo a rodiče je dokrmují mimo něj. Když ho najdete na místě, kde mu hrozí nebezpečí (auta, kočky), přemístit nedaleko do bezpečné výšky. Když mu nebezpečí nehrozí, nechat na místě.
Neplatí to, pokud se nepletu, u rorýsů.
Nechápu ale, že jsou pořád taková kvanta lidí, která ta ptáčata nosí pryč - domů, do stanic... I když se ta osvěta páchá už roky a docela masivně. To je stejný jak s tím - nekrmte labutě chlebem... Už je to i na cedulích u rybníků, a přesto tam každou chvíli straší někdo s chlebem.

24.6.2021 10:47

Rorýs nedokáže vzlétnout z rovné plochy - podlahy, podlahy balkonu. Toho je potřeba opatrně posunout na kraj, aby mohl "skočit".

24.6.2021 10:48

A nebo zachraňování srnčat, opuštěných ve vysoké trávě. Taky se to hustí do lidí horem spodem a každoročně se tihle zachránci bijí v prsa na fejsbůcích, jak zachránili nebohého kolouška. Ten jim sice doma pojde, ale tím už se neprsí.

Já malé ptáčky, čekající na rodiče, na zahradě odklízím jen tehdy, když jsou na zemi a na ráně. Pan Pes by je vdechnul bez váhání. Takže je posadím na nejbližší stromek, nebo dám na zem pod ním. A do minuty přiletí rodiče na kontrolu. Vždykcy.

24.6.2021 10:50

Baki7 napsal(a):
Zdravím.

Mládě sýkorky opravdu nebude živé z vody! Nalistujte si, kolik musí mláďatům nanosit sýkorka hmyzu. Vraťte ho na balkon, jestli ještě bude mít sílu volat, tak si ho staří najdou. Jestli ho ovšem po tom vašem zásahu přijmou !!!

24.6.2021 10:51

Najdete ai nejakou zachrannou stanici v okoli a zavolejte tam.

Máte dojem, že v záchanné stanici mají sýkorčí kojnou?

24.6.2021 10:58
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ne, ale poradí, co s tím a jak sýkoře vrátit rodičům, připadně jak se o ně postarat. Protože ono fakt z vody živé nebude a vrátit je už může být pozdě.
A taky doufám zadavatelku poučí.

24.6.2021 11:10

Atheira napsal(a):
Velká část ptáčat, která vypadá ještě tak jako nedomrle, už opouští hnízdo a rodiče je dokrmují mimo něj. Když ho najdete na místě, kde mu hrozí nebezpečí (auta, kočky), přemístit nedaleko do bezpečné výšky. Když mu nebezpečí nehrozí, nechat na místě.
Nechápu ale, že jsou pořád taková kvanta lidí, která ta ptáčata nosí pryč - domů, do stanic... I když se ta osvěta páchá už roky a docela masivně. To je stejný jak s tím - nekrmte labutě chlebem... Už je to i na cedulích u rybníků, a přesto tam každou chvíli straší někdo s chlebem.

Jo jednou jsem sýkorku našla sedět na zemi na ulici vedle kola mého zaparkovaného auta, tak jsem jí přemístila na plot...jen o šířku chodníku dál na plot porostlej břečťanem.

U rorýsů mám taky ten pocit, že je nějaký problém ze vzlétnutí ze země. Jako děcka jsme jednoho taky našli a poponesli na větev stromu, za chvilku odfrčel.

24.6.2021 11:13
PumaCZ

XXX.XXX.153.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ne, ale vyptaji se a odborne poradi, co s ni :)

Volala jsem tam nedavno - vrabec narazil do okna a byl mimo. Bylo mi receno dat ho na dve hodky do krabice do stinu a pokud po tom nebude schopen odletet, dovezt ho do stanice.

Kazdopadne moc radi poradi to pro zvire nejlepsi reseni a o to snad jde, ne?

Jo a ce stanici normalne dokrmuji rucne, jako vsude jinde :)

24.6.2021 11:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

PumaCZ napsal(a):
Ne, ale vyptaji se a odborne poradi, co s ni :)

Volala jsem tam nedavno - vrabec narazil do okna a byl mimo. Bylo mi receno dat ho na dve hodky do krabice do stinu a pokud po tom nebude schopen odletet, dovezt ho do stanice.

Kazdopadne moc radi poradi to pro zvire nejlepsi reseni a o to snad jde, ne?

Jo a ce stanici normalne dokrmuji rucne, jako vsude jinde :)

Taky tak - předloni jsem řešila takhle taky jednoho prdíka malýho. Vzal to do skleněný plochy a chudák ležel na slunci. Dostalo se mi stejný rady - krabice stín a voda do víčka od petky- aby se mu nemohlo něco stát. Za dvě hoďky jsem mrňousa vynesla ven, krabici dala na zem pod hustý křoví a říkala, si pokud, se dostane sám z krabice, není co řešit. Nebylo. Odfordil pěkně do prostoru "po svých"

24.6.2021 14:37

Mládě sýkorky opravdu nebude živé z vody! Nalistujte si, kolik musí mláďatům nanosit sýkorka hmyzu. Vraťte ho na balkon, jestli ještě bude mít sílu volat, tak si ho staří najdou. Jestli ho ovšem po tom vašem zásahu přijmou !!!

Měli by přijmout, není to srnče.

24.6.2021 14:37

Nemají, ale poradí - i když nejspíš totéž, co my.

Přidejte reakci

Přidat smajlík