Pes rotvailer, jako hrozba pro spoluobčany

Rotvajler
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nedka1

16.7.2021 18:48
nedka1

XXX.XXX.70.140

Dobrý den!
máme v obci občana, který chodí ven se svým psem bez košíku a někdy i bez vodítka. Vzhledem k tomu, že je to rotvailer, lidé se ho bojí. Pan je spokojen a hraje si na šerifa, ústně napadá lidi a je si jist, že se každý bojí a uhne mu z cesty.
Zajímá mě, jestli velká plemena mohou chodit mezi lidi, bez košíku a na jistých místech (hřiště, rybník, les), i bez vodítka.
Jestli se proti aroganci majitele psa dá něco dělat, nebo musíme čekat, až pes někoho na povel pána, pokouše?
Od štěněte mu říká, "neboj se dnes jsi ještě malý, ale až vyrosteš, budou se tě všichni bát!" (slyšela jsem to na vlastní uši.)
Podotýkám, že už mu jednoho stejného psa, někdo otrávil a to není k pejskům blbých pánů, fér.
Děkuji, Libuše.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2021 19:26

Musíte se podívat na vaši obecní vyhlášku. Tam by měly být stanoveny podmínky venčení psů. Kde mohou být na volno, zda je nutný košík, omezení vstupu na určitá místa. A řešit případná a prokázaná porušení vyhlášky oficiální cestou. (Neoficiálně by v dřívějších dobách dostal samozvaný "šerif" varování anebo posléze po čuni od otců rodin a byl by klid.)
Jenom to, že má arogantní pán rotvajlera, neznamená nic, dokud opravdu nedojde k nějakému průšvihu.

16.7.2021 19:40
Mí

XXX.XXX.110.70

Je zajímavé, že čím větší blb,tak vlastní potenciálně nebezpečné plemeno.Podle mně,jsou to zakomplexovaní ubožáci.Už jen vyhrožování psem je trestné.Tak podle toho jednejte.Podejte trestní oznámení, nejlépe hromadně.

16.7.2021 19:44

Mí napsal(a):
Je zajímavé, že čím větší blb,tak vlastní potenciálně nebezpečné plemeno.Podle mně,jsou to zakomplexovaní ubožáci.Už jen vyhrožování psem je trestné.Tak podle toho jednejte.Podejte trestní oznámení, nejlépe hromadně.

Trestní oznámení za co? Za to, že si povídá se psem?

16.7.2021 20:08

chce to dýchat, hezky zhluboka.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík