Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2021 12:19
nikdonevi

XXX.XXX.97.14

Dobrý den, chci se zeptat, zda můžu dát psovi (německý boxer) doplněk stravy biotin plus, obsahuje sorbitol, vím že ho psi nesmí, ale není to čistý sorbitol, co myslíte? Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2021 15:12

Biosil jsem jednu dobu zkousela davat - nedelalo to cubine nic - ani neskodilo, ani nepomohlo. A nebyla odvazana z te matove prichute.

http://www.deutsche-dogge.cz/question/sorbitol-a-glycerin-v-pamlscich/

24.7.2021 16:14
nikdonevi

XXX.XXX.97.14

mě to paní doporučila v lékárně, ovšem jsem jí zapomněla říct že to mám pro psa a ne pro sebe, no dám jí to a buď se srst spraví nebo ne.

24.7.2021 18:41

nikdonevi napsal(a):
mě to paní doporučila v lékárně, ovšem jsem jí zapomněla říct že to mám pro psa a ne pro sebe, no dám jí to a buď se srst spraví nebo ne.

Pomůže tohle
https://www.zbozi.cz/vyrobek/giom-na-srst-biotin-forte/?varianta=200-g

25.7.2021 15:18
Dasvo

XXX.XXX.250.72

V syrovém vaječném žloutku máte za tři koruny hromadu biotinu plus další zdravé a účinné přírodní substance. Proč cpát do psa přípravky určené lidem?

Mimochodem, představuju si ten rozhovor v lékárně: „...Potřebuju něco na zlepšení srsti...“ :-) :-)

26.7.2021 10:50
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Dasvo napsal(a):
V syrovém vaječném žloutku máte za tři koruny hromadu biotinu plus další zdravé a účinné přírodní substance. Proč cpát do psa přípravky určené lidem?

Mimochodem, představuju si ten rozhovor v lékárně: „...Potřebuju něco na zlepšení srsti...“ :-) :-)

26.7.2021 11:08

nikdonevi napsal(a):

Sorbitol je cukr, je to zbytečné, ve větších dávkách projímavé a pes to vůbec nepotřebuje. Xylitol je toxický a glycerin mi vadí, protože 1) zbytečný 2) jeho zdroj je i ropa.
Nedostatek/nedostupnost biotinu může být způsobený žluklým tukem z granulí, vrozenou poruchou (nebo je srst špatná kvůli parazitům, jiným postižením) a jeho protivníkem - antagonistou vitaminu H je avidin, který je v bílku, proto se vejce krmí celá, aby byl boj vyrovnaný a nemuseli jsme počítat nesmysly v mikrogramech.
Nedobrá srst je z nedostatku kvalitního tuku - pro psa živočišné tuky - a vůbec nedostatečnou výživou, protože jako první se vzdává srst, jelikož není životně důležitá.
Pro psa si tedy objednejte něco, na co odkázala Rájka, a zamyslete se nad celkovou stravou, případně jinou příčinou.

26.7.2021 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já jen dodám, že oba psi, každý jiná rasa, měli ošklivou srst a oba, což už bylo vážně divné, měli neustále průjem z granulí...a to jsem jich vyzkoušela snad 20druhů a těch nejlepších. Skoro ve dvou letech mi lidi na psím foru poradili: tak krm masem ne? Bála jsem se, přece v těch granulích je to všechno super a nej, co pes potřebuje! Ale psi vůbec nevypadali dobře, matná srst, vychrtlí, tak jsem do toho šla. Ne jen, že se spravilo trávení, ale najednou i krásná srst, zuby, x dalších benefitů. Ty dva roky granulí si budu vyčítat do konce života. Jednomu to nejspíš zkrátilo život, druhý má v háji kostru z podvýživy

Přidejte reakci

Přidat smajlík