Psovod ve věznici či u policie.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2021 21:44
Nellska

XXX.XXX.58.45

Myslíte že takovou práci mohou vykonávat i jiná plemena než vlčáci? Třeb borderky či ohaři, když na to budou cvičení?

24.7.2021 21:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.105.3

Nellska napsal(a):
Myslíte že takovou práci mohou vykonávat i jiná plemena než vlčáci? Třeb borderky či ohaři, když na to budou cvičení?

Na pachovkách ano, jinak ne. Ale vězeňská už chce psy na pachovky i obranáře v jednom, takže tam už těžko.
A vlčáci u ozbrojených složek neslouží žádní, protože nevyhovují povahou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2021 21:58

Z ohařů by byli skvělí psovodi. Já to říkám stále, že jsou to poloviční lidi.

PS Ohaři se používají v záchranařině. Zejména u Liberečáků (HZS).

24.7.2021 22:37

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Na pachovkách ano, jinak ne. Ale vězeňská už chce psy na pachovky i obranáře v jednom, takže tam už těžko.
A vlčáci u ozbrojených složek neslouží žádní, protože nevyhovují povahou.

Já myslím, že spíš bylo myšleno německé ovčáky....za mých mladých let se jim lidově říkalo vlčák.

25.7.2021 08:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já myslím, že spíš bylo myšleno německé ovčáky....za mých mladých let se jim lidově říkalo vlčák.

To nejspíš ano, ale chápu Pišišvora, že bazíruje na správné terminologii. Já ostatně taky, protože pak docházívá k různým nedorozuměním.

25.7.2021 20:47
rebeks

XXX.XXX.134.34

Kamarád pracuje ve věznici a nejčastěji tam mají belgicke ovcaky "maliny", německé ovcaky, labradory a mívali i kníračevl rikal. Vykupují je od soukromniku lehce vycvivene, aby se mohli projevit jejich dobře a špatně vlastnosti. Pokud je vykoupi, tak si vše vycviči sami - obrany, pachove práce na drogy apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík