Teď se mi během 14dní stalo: kočky měly jít do 17.července na roční přeočkování. Volám na veterinu, kam jezdíme kvcůli tomu, že jediní v širém okolí mají FELV vakcínu. Bohužel se mi dostalo odpovědi, že vakcína má výpadek, oni už nemají a asi ani mít nebudou, ať si zkusím sehnat, jestli nemají na jiných veterinách po okolí. 14dní to obvolávám a v okruhu 50km nemá nikdo. Ona se moc nevede. Mám na to ještě asi týden, jinak jim to propadne a budou muset jít na test protilátek a teprve znovu naočkovat. O peníze mi nejde, ale o ty komplikace pro kočky samotné.
Volám do lékárny, že mi dochází pro Worku Enap. Jo, objednáme. Po 4dnech si pro něj jedu - nemáme, je výpadek, 20ku vůbec není možné objednat. Mají jen 10ku, musela by jsi dávat po dvou, ale nevěděli jsme jestli ti ho objednat. Ale zavolám ti do druhé lékárny, jestli náhodou nemají ještě skladem. Sakra objednat...ráno jsem dala poslední, nemůžu riskovat mu to nedat(i když houby vím, jestli to pomáhá) když je u nás takové vedro a sotva funí. Jo, tak mají, ale jen 5ku! No nic, jedu tam. Vzala jsem 5ku a jsem zvědavá, jestli do něj ke třem tabletám, co bere, zvládnu navíc narvat ještě další 3 Na to spotřebuju kilo šunky
Tohle je vlastně poprvé, kdy potřebuju pravidelně nějaké léky. Teda pes. O vakcíně ani nemluvím Vloni jsem prošvihnula přeočkování malého, protože jsem si nějak myslela, že ho má hotové od chovatelky a mělo tam být ještě za měsíc druhé. Zjistila jsem to za půl roku, musel jít dvakrát A letos to vypadá podobně ne mou vinou
Uživatel s deaktivovaným účtem

Enap 20tku? se v práci zeptám, jestli není v "depozitu".
Edit: nebožka 30kg brala 2,5 mg Enap/ 1,5 tbl. aby se srdíčku ulevilo od tlaku. Jednou mi na stará kolena na procházce zkolabovala. Brala ho cca rok, srdce vyšetřeno, běžné "stařecké " změny. Je to lidský lék.
napsal(a):
Enap 20tku? se v práci zeptám, jestli není v "depozitu".
Edit: nebožka 30kg brala 2,5 mg Enap/ 1,5 tbl. aby se srdíčku ulevilo od tlaku. Jednou mi na stará kolena na procházce zkolabovala. Brala ho cca rok, srdce vyšetřeno, běžné "stařecké " změny. Je to lidský lék.
Na to mu ho vetka taky napsala. Zkolaboval mi na prochajdě, jako by nemohl na zadní nohy, sednul a dýchal jak lokomotiva. Když se to stalo podruhé během dvou dnů,volala jsem vetku tak, že mu to zkusíme nasadit, aby se srdíčku ulevilo. Je to lék pro lidi i veterinární, není v tom rozdíl. Díky.

Nedávno tu byla diskuse na něco se silymarinem.,na jatró , nechce se mi to hledat ..tak jsem si až teď vzpomněla na Flavobion...pořád mi naskakovat Teboka,Tanakan , ale to je ginko
marushka
napsal(a):
Enap je lék pro lidi.. veterinář může napsat recept do lékárny.
A kam myslíte, že se pro něj chodí? Většina malých vetů vám dá recept, nemá to u sebe.
Verun, Flavobion je lék starý, ten jsem brala už někdy před 35lety, měla jsem vysoký cholesterol - někdy v 15letech
Je to hrozny, ale muze byt i hur - moje kamaradka s tezkym autoimunitnim onemocnenim (neco jako roztrousena skleroza, ale mnohem horsi a super vzacne) nedostala leky uz rok :(
Je to brutalni, protoze krom silenych bolesti bez leku postupne ochrnuje - je ji 30 :((
A proc lek pro ni neni? Protoze cast jejiho leku se pouziva na lecbu tezkych covidovych pripadu a ona je az druha priorita.. cloveku se chce fakt brecet :(((
Ale drzim pesti, at sezenete!

PumaCZ
napsal(a):
Je to hrozny, ale muze byt i hur - moje kamaradka s tezkym autoimunitnim onemocnenim (neco jako roztrousena skleroza, ale mnohem horsi a super vzacne) nedostala leky uz rok :(
Je to brutalni, protoze krom silenych bolesti bez leku postupne ochrnuje - je ji 30 :((
A proc lek pro ni neni? Protoze cast jejiho leku se pouziva na lecbu tezkych covidovych pripadu a ona je az druha priorita.. cloveku se chce fakt brecet :(((
..zdravim, tak jak se daří pesanovi, často si na vás vzpomenu....

lesnížínka
napsal(a):
A kam myslíte, že se pro něj chodí? Většina malých vetů vám dá recept, nemá to u sebe.
Verun, Flavobion je lék starý, ten jsem brala už někdy před 35lety, měla jsem vysoký cholesterol - někdy v 15letech
No právě proto, že je to na trhu už desítku let a najednou všem lezou semínka a olej z ostropestřce ušima.....
Edit: vet vám může předepsat a dát veterinární lék, ale ten je třeba drahý a stejnou službu udělá lék lidský, který i s doplatkem vyjde lépe.
napsal(a):
..zdravim, tak jak se daří pesanovi, často si na vás vzpomenu....
Diky za optani!
Hachi se ma fajn, rekla bych :) Je ted na hlidani, bohuzel dostal i pres klasicke ockovani psincovy kasel (o ockovani do nosu jsem se bohuzel dozvedela az pozde), ale uz je zase v pohode a uziva si “dovolenou”, nez pojedeme na vycvikovy tabor :) Jinak nohy snad dobry, nebo si nikdo niceho nevsiml :D Uvidime pristi tyden, az ho vyzvednu :)
napsal(a):
No právě proto, že je to na trhu už desítku let a najednou všem lezou semínka a olej z ostropestřce ušima.....
Edit: vet vám může předepsat a dát veterinární lék, ale ten je třeba drahý a stejnou službu udělá lék lidský, který i s doplatkem vyjde lépe.
No, ono je to právě naopak - pokud existuje veterinární lék, tak by Vám měl vet předepsat ten (i když je 3x dražší🙄), a humánní léky má používat jen v případě, že lék nemá veterinární alternativu.
PumaCZ
napsal(a):
Můžu se zeptat, o jaký lék se jedná?

PumaCZ
napsal(a):
Diky za optani!
Hachi se ma fajn, rekla bych :) Je ted na hlidani, bohuzel dostal i pres klasicke ockovani psincovy kasel (o ockovani do nosu jsem se bohuzel dozvedela az pozde), ale uz je zase v pohode a uziva si “dovolenou”, nez pojedeme na vycvikovy tabor :) Jinak nohy snad dobry, nebo si nikdo niceho nevsiml :D Uvidime pristi tyden, az ho vyzvednu :)