Po těch všech smutných příspěvcích jsem se rozhodla založit "odlehčené" téma - výběr jména pro psa, začínající na K.
Známá již měla 2 psy, oba měli "volací" jména od písmenka K (Kuba a Kája).
Nyní má zamluvené další štěně, vrh je myslím od D, a chce svému dalšímu klukovi říkat zase od K.
Mne napadlo jen Kuky, Kevin nebo Kris (Chris), ale ani jedno jméno bych sama svému psovi nedala.
Nemáte někdo nápad?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kirby!
https://kirby.nintendo.com/

Kail třeba?
My vždy vybíráme jméno pro psa až ho máme doma. Jednou jsme měli vybraný jméno Andy a doma z něj byl Ben, protože to k němu prostě sedlo. Alan byl původně Alf (někdy mi jeho chování připomínalo mimozemšťana😁) a otec mi ho přejmenoval, ale jak jsem zjistila, tak reaguje na jakýkoliv oslovení (můj chlap mu říká Jouda🙃)
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.35
U nas beha uzasny amstaff Kimbo, nebo nostalgie z Kroku za krokem - Koudy
Více používaná bývá Kira, ale mně se pro psího kluka líbí i (ten) Kiro.
Anebo Kaktus :D
Anebo
https://www.mera-petfood.com/en/dog/dogs-companion/dog-names-k/

Znala jsem kdysi psa NO jménem Kat...

napsal(a):
Taky jsem znala N.O. Kato z Nového draka, byl super pes. Taky by se mi líbil Kir, Kai

...náš pes King Killián....říkáme mu Kili, Keliši, Kelišova.....

Kuba i Kája jsou česká běžná jména - takže asi by chtěla zase něco "normálního". Třeba Kvído

aluska
napsal(a):
U nás je boxer Karel
U nás taky
Jinak mě taky napadlo jméni Kim...asociace s Koreou mě nenapadla, napadlo mě to spíš proto, že kamarád za éry mého náctiletého věku měl jezevčíka Kima a že se mi to líbilo.
Škoda, že to má být tradiční od K, je vidět, že dotyčná má ráda hezká česká lidská jména...mě by se po jménech Kája a Kuba líbil třeba Mates, Matýsek.
A taky záleží na plemeni....já když četla knížku "Vlčák Kazan", tak bylo jasný, že jestli budu mít někdy vlčáka (myšleno NO), tak to bude Kazan, ale říkat třeba čivavě Kazane.....
Fiona.Praha
napsal(a):
Po těch všech smutných příspěvcích jsem se rozhodla založit "odlehčené" téma - výběr jména pro psa, začínající na K.
Známá již měla 2 psy, oba měli "volací" jména od písmenka K (Kuba a Kája).
Nyní má zamluvené další štěně, vrh je myslím od D, a chce svému dalšímu klukovi říkat zase od K.
Mne napadlo jen Kuky, Kevin nebo Kris (Chris), ale ani jedno jméno bych sama svému psovi nedala.
Nemáte někdo nápad?
Kdyby byl malej může to být Kulíšek. Ostatně vlastně Kulíšek může být i velkej pes. Kulíšek se mi líbí moc.

napsal(a):
Jejda, úplně vidím jak volám na psa "Kaťáku"!

Zrzavci
napsal(a):
Kdyby byl malej může to být Kulíšek. Ostatně vlastně Kulíšek může být i velkej pes. Kulíšek se mi líbí moc.
Kulíšku někdy říkám pesanovi, i když se tak nejmenuje. Beru to jako mazlící oslovení: ty můj malý kulíšku...

napsal(a):
Jejda, úplně vidím jak volám na psa "Kaťáku"!
Volali na něj "Kate". A když se s ním panička mazlila, tak mu někdy říkala "Kateřino".

Zrzavci
napsal(a):
já bych asi sklouzla do angličtiny, když vidím to napsaný Kate a byla by z nebožáka Kejt... a nakonec, ještě hůř. Kejta. Jak to tak u nás chodí.
Já myslím, že mu říkali Kat schválně (teda on to měl v PP). Na urostlého NO to sedělo. Kejt je takové nic neříkající, ale "Kate!" má údernost.
napsal(a):
Já myslím, že mu říkali Kat schválně (teda on to měl v PP). Na urostlého NO to sedělo. Kejt je takové nic neříkající, ale "Kate!" má údernost.
Jo jo, určitě a je to takový razantní, ale my ze všeho uděláme tak neskutečnou hovadinu, že by z něj nakonec byl chudák Kejta (když máme Rumíčka, měli jsme Ešusa atd.)

elisak
napsal(a):
Mě napadlo Kwai.
Můj pes se jmenuje Qui, ale čte se to stejně. Vymyslel to přítel, chtěl mu říkat Qui-Gon jako Qui-Gon Jinn ze Star Wars. Ale běžně jsme to zkracovali, takže stejně slyší jen na to zkrácený Qui. Chtěli jsme dodržet první písmeno, ofiko se jmenuje Quentin.
Most přes řeku Kwai...
elisak
napsal(a):
Mě napadlo Kwai.
Můj pes se jmenuje Qui, ale čte se to stejně. Vymyslel to přítel, chtěl mu říkat Qui-Gon jako Qui-Gon Jinn ze Star Wars. Ale běžně jsme to zkracovali, takže stejně slyší jen na to zkrácený Qui. Chtěli jsme dodržet první písmeno, ofiko se jmenuje Quentin.
francouzky je to KI (Qui)

Zrzavci
napsal(a):
Dycky MOST!
???
napsal(a):
???
nic, toho si nevšímejte, to mě jen nasměrovala ta poznámka o Mostu přes řeku - na ten seriál Most a tu hlášku v něm. Já jsem asi nějak stižená těma hláškama. Úplně nemůžu třeba slyšet číslovku 33 (v jakémkoliv tvaru, takže třeba 133) a okamžitě ze mě vypadne:"Třicettři! Pepo já se spletla!" a odpovím si "Slabý! Znovu!" |Třeba u pokladny, to zní pak jako blbě, že jo, když pokladní nezná ten film, nebo jí to nedojde. Ale jinak jsem, myslím, celkem normální

Kirk...
Kirk Douglas byl úžasný ve filmu Spartakus z roku 1960...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.13
Jak to, ze jeste nikdo nenavrhl Kovid?
Miriam33

XXX.XXX.209.171
No jasně ...Kovy, Ken, ... taky aktuální....nebo Kraken

GAELLE
napsal(a):
Protože je to přece Covid
takže lépe by bylo mu říkat Koronáček

Krokouš. Klofan. Kobliha. Křetislav - Křéťa - Kréto, ke mně! To radši ne, to už je blízko ke.. .. Kipling - Kip. Květoslav. Kazimír. Kajetán. Kryštof Kolumbus. Karafiát - Karfík.