Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.9.2021 17:45
zdenula

XXX.XXX.61.32

Dobrý den.
Mám roční fenku maltézáčka. Je to má třetí fena v životě, ale první, která tzv. skrytě hárá, což mi dnes potvrdili i na veterině provedením sona a cytologickým vyšetřením.
Fenka vůbec nekrvácí, nemá ani zduřelou přezku, tak že se něco děje jsem vypozorovala jen tím, že se neustále olizuje a táhnou k ní psi.
Prosím pejskaře, kteří mají zkušenost se skrytým háráním o radu, jak tuto situaci řešili. Do kastrace se mi vůbec nechce a také rodina je zásadně proti. Na druhé straně mám do budoucna strach, když to nepoznám, že hárá, aby mi ji náhodně nenakryl pes.
Je velmi akční, hravá, ráda si hraje s pejsky a pouštíme ji i na volno.
Děkuji za slušné odpovědi.

2.9.2021 18:24
eli22

XXX.XXX.58.55

zdenula napsal(a):
Dobrý den.
Mám roční fenku maltézáčka. Je to má třetí fena v životě, ale první, která tzv. skrytě hárá, což mi dnes potvrdili i na veterině provedením sona a cytologickým vyšetřením.
Fenka vůbec nekrvácí, nemá ani zduřelou přezku, tak že se něco děje jsem vypozorovala jen tím, že se neustále olizuje a táhnou k ní psi.
Prosím pejskaře, kteří mají zkušenost se skrytým háráním o radu, jak tuto situaci řešili. Do kastrace se mi vůbec nechce a také rodina je zásadně proti. Na druhé straně mám do budoucna strach, když to nepoznám, že hárá, aby mi ji náhodně nenakryl pes.
Je velmi akční, hravá, ráda si hraje s pejsky a pouštíme ji i na volno.
Děkuji za slušné odpovědi.

Já bych počkala, možná druhé hárání už bude normální.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2021 21:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Brajgl v hormonech. Pokud je aktuálně zdravotně v pořádku, tak počkejte do druhého hárání.

2.9.2021 22:41
zdenula

XXX.XXX.63.23

Jenomže to už je druhé hárání. První bylo podobné.

2.9.2021 22:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Kvůli tomu bych rozhodně nekastrovala. Další hárání může být jiné, je mladá...rodina má pravdu, byl by to zbytečný zásah.
Moje fena teď aktuálně taky dohárala víceméně skrytě - bez kapky krve, jen se olizovala a táhli za ni psi.
Dvě předchozí hárání, která jsem u ní zažila, byla obvyklá, včetně krvavého výtoku.
Na veterině mi potvrdili, že různě intenzivní příznaky hárání jsou normální.
I kdyby měla hárat už jedině skrytě, rozhodně by mi to nepřišlo jako důvod ke kastraci. Obavy z nežádoucího nakrytí bych neměla, i bez krve to bylo nepřehlédnutelné.

3.9.2021 08:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nejsem vůbec znalec soužití s fenami- mám teprve druhou, nicméně, než se jí hárání usadilo, taky to trošku trvalo a nebylo to hned jak podle jízdního řádu. Je to jako u lidí, některý holky začnou menstruovat brzo, některý později, někde to hned jede pravidelně, někde to škobrtá. .... takhle na to koukám já. Počkala bych a jak píše Terven i kdyby to bylo už na furt, tak pak už budete mít ten jízdní řád a budete vědět, kdy cca hárat bude a budete ostražitá. Jen bych asi v tom případku občas udělala kontrolní sono třeba, aby bylo vidět, jak to v pupiku vypadá a co se tam děje/neděje. Ale to berte jako radu velkýho laika, jak bych se na Vašem místě zachovala já.

Přidejte reakci

Přidat smajlík