Pes ještě nepřijal štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2021 08:39
Sunnyday

XXX.XXX.173.213

Ahoj. 🙂 Za jakou dobu vas pes prijal stene ?
Mame tydem stene a nejstarsi pes ( 6 let )dela netykavku. Je zalezlej v kenele a odmita vylest ven. Jakmile k nemu stene prijde ( je jedno jestli se priblizi ke kennele, nebo k nemu, kdyz nahodou vyleze) vrci. Uz jednou zazil prichod stenete ( pred 4 lety ) a to se nebavil jen dva dny.
Druhej pes je v pohode, nema se stenetem problem. Uz me nebavi, jak je zalezlej.
Predem diky zabodpovedi. :)

15.9.2021 08:50
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Děláte to dobře.

15.9.2021 08:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak tohle je hodně individuální. Všichni naši psi přijali štěně okamžitě a byli z něj nadšení..

Nechala bych staršímu psovi místo, kde ho štěně nebude rušit, třeba tu kenelku, ale taky bych se mu nějak věnovala. Dávala bych mu najevo, že se všechno netočí jen kolem štěněte, a že on je pořád ten "první". Brala bych ho ven i samostatně, hrála bych si s ním. A na štěně si možná taky lépe zvykne nejdřív venku, jít na společnou krátkou procházku a pak se společně vrátit domů.

Co s tím psem děláte krom toho, že je týden zalezlý v kenelce?

15.9.2021 08:56
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Nepíše, zda starší pes je jork a štěně třeba NO
Prostě dotaz .

15.9.2021 09:07
Sunnyday

XXX.XXX.173.213

rapotacka11 napsal(a):
Nepíše, zda starší pes je jork a štěně třeba NO
Prostě dotaz .

Pardon, starsi pes je papillon a nove stene taky papillon. A prostredni pes je boc, ale ten nema se stenetem problem.
:)

15.9.2021 09:32
Sunnyday

XXX.XXX.173.213

marcelaamax napsal(a):
Tak tohle je hodně individuální. Všichni naši psi přijali štěně okamžitě a byli z něj nadšení..

Nechala bych staršímu psovi místo, kde ho štěně nebude rušit, třeba tu kenelku, ale taky bych se mu nějak věnovala. Dávala bych mu najevo, že se všechno netočí jen kolem štěněte, a že on je pořád ten "první". Brala bych ho ven i samostatně, hrála bych si s ním. A na štěně si možná taky lépe zvykne nejdřív venku, jít na společnou krátkou procházku a pak se společně vrátit domů.

Co s tím psem děláte krom toho, že je týden zalezlý v kenelce?

Kazdy den chodime ven, hrajem si, neco malo s nim pocvicim. :) Rezim ma stejny jako pred stenetem. :)

15.9.2021 09:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Sunnyday napsal(a):
Kazdy den chodime ven, hrajem si, neco malo s nim pocvicim. :) Rezim ma stejny jako pred stenetem. :)

No a v tom je právě ten fígl. Když přivedete štěndo, musíte stávajícím pesanům věnovat času a pozornosti o něco víc. Abyste to štěndo a pozornost upřenou na něj vykompenzovala. Vždycky to dělám tak, že třebas jdeme večer ještě jednou spolu se stávajícím členem ven na byť i jen na krátkou procházku, kde jsem čistě jen pro něj a on má pocit, že má proti přišlíkovi výhodu.

Nemá to vyznít jako rejpání, ale:

Uz me nebavi, jak je zalezlej.

to že to nebaví vás je irelevantní, důležitý je co nebaví jeho. Vy jste rozhodla a vy jste změnila jeho zaběhnutý koleje a tím pádem vy se musíte snažit, aby se s tím vším novým sžil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2021 10:29

Já mám teda štěstí, že moji psi neměli nikdy se štěnětem problém, ale....
Musela jsem hodně korigovat, aby štěně staršího psa nadmíru jemu milou neotravovalo, obzvlášť v případě mého psího důchodce.

Teď na jaře jsem pořizovala štěně k mojí mladé (rok a 2 měsíce) psici. Ta má samozřejmě elánu, chuť do hry a trpělivosti přehršel, ale pokud vidím, že už jí to neba, že už si chce prostě lehnout a být v klidu a zalehne třeba v obýváku na gauč, tak štěně v tu chvíli nemá do obýváku přístup....pokud je malá tzv. rozjetá a to je povětšinou, když už je přetažená, unavená, takže to jí spíš "jdeme uspat" no a pak nás má čuba pro sebe.

15.9.2021 10:51
Sunnyday

XXX.XXX.24.225

Zrzavci napsal(a):
No a v tom je právě ten fígl. Když přivedete štěndo, musíte stávajícím pesanům věnovat času a pozornosti o něco víc. Abyste to štěndo a pozornost upřenou na něj vykompenzovala. Vždycky to dělám tak, že třebas jdeme večer ještě jednou spolu se stávajícím členem ven na byť i jen na krátkou procházku, kde jsem čistě jen pro něj a on má pocit, že má proti přišlíkovi výhodu.

Nemá to vyznít jako rejpání, ale:

Uz me nebavi, jak je zalezlej.

to že to nebaví vás je irelevantní, důležitý je co nebaví jeho. Vy jste rozhodla a vy jste změnila jeho zaběhnutý koleje a tím pádem vy se musíte snažit, aby se s tím vším novým sžil.

V pohode. :) Taky je mi ho lito. Podotykam, ze venku az takovy problem se stenetem nema a ani na nasem dvore ( doma je doma no). Stene az tak psa doma neotravuje, moc si ho nevsima. Tak snad se to casem srovna. :)

15.9.2021 11:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Sunnyday napsal(a):
V pohode. :) Taky je mi ho lito. Podotykam, ze venku az takovy problem se stenetem nema a ani na nasem dvore ( doma je doma no). Stene az tak psa doma neotravuje, moc si ho nevsima. Tak snad se to casem srovna. :)

Dejte mu víc svý pozornosti a uvidíte. Nevím jaký máte režim, mezi těma třema, ale věřte že víc samostatných chvilek - a ony se dají najít třeba mez mytím nádobí nebo převlíkáním se, on ocení a bude víc v pohodě. Mám psy jen dva, navíc fenu a psa, jsou kámoši. Nicméně fena je takový retardík a je s ní trošku víc práce i v běžným životě a věřte, že je na pesanovi vidět, jak oceňuje i po těch letech co jsou spolu, že je vždycky nějaký to místečko jen pro něj, který tohle kompenzuje.

15.9.2021 11:15

bych konala co nejvíce společných aktivit

15.9.2021 11:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bych konala co nejvíce společných aktivit

Tak to asi konají, ale nezaslouží si pesan nějakou tu bonusovou chvilku? :-)

15.9.2021 11:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já bych zařídila, aby štěně ke psovi na nějaká místa nemohlo, třeba do té přepravky. Aby prostě pes věděl, že tam bude mít absolutní klid.

Jinak souhlasím se společnou aktivotou, ale zároveň bych se staršímu psovi věnovala i individuálně. Vzala bych třeba oba na kratší procházku, nebo společně na zahradu, pak bych ale stene nechala doma (stejně odpadne a bude spát) a šla bych ještě jednou ven jen s dospělákem a snažila bych se, aby si to užil. Pokud venku je pes se stenetem v pohodě, tak bych asi s obouma dohromady trávila co nejvíce času venku.

Já jsem třeba praktikovala i to, že když jsem krmila štěně, tak dostal i dospelak (prostě jsem mu žrádlo rozdělila na 5 menších porcí.

15.9.2021 11:49

Zrzavci napsal(a):
Tak to asi konají, ale nezaslouží si pesan nějakou tu bonusovou chvilku? :-)

tohle je přesně ta věc, která se nedá radit od stolu
může to mít i pozitivní i negativní efekt
krom toho neznáme jejich stávající (před štěnětem, i po) režim, aktivity, vztahy.....
v každém případě to zcela jistě patří k možným nástrojům

tady platí - odpověď dá pes, majitel musí naslouchat a řídit se tím

a mé co nejvíce společných aktivit "bonusové chvilky" nijak nezavrhuje

15.9.2021 11:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

tohle je přesně ta věc, která se nedá radit od stolu
může to mít i pozitivní i negativní efekt
krom toho neznáme jejich stávající (před štěnětem, i po) režim, aktivity, vztahy.....
v každém případě to zcela jistě patří k možným nástrojům

tady platí - odpověď dá pes, majitel musí naslouchat a řídit se tím

a mé co nejvíce společných aktivit "bonusové chvilky" nijak nezavrhuje

já nevím.... mně bonusová chvilka nepřijde, že by se od stolu nedala poradit. A přiznám se, že ho neřadím k možným, ale ke zcela potřebným nástrojům, přivedu-li domů někoho novýho.

Chvilka je prostě chvilka, která ze společných aktivit na sžívání nic neubere. Přijde mi to naopak pro toho psa stávajícího i jako ozdravnej moment, kdy si může po všech těch společných chvílích, kdy zpočátku je evidentně z mrňousa min. otrávený, od něj skutečně odpočinout a mít svýho páníčka jen pro sebe. Vidět, že on je tady stále pro něj a on je pro něj pořád stejně důležitej, jako býval dřív. Mně se tenhle bonusovej čásek vždy po příchodu nějakýho přišlíka osvědčil.

15.9.2021 12:43
aluska

XXX.XXX.197.205

U nás to trvalo přes měsíc. Otec 9ti letý, 2 tety asi 12 ( útulkačka) a 8mi letá. Tety v pohodě, otec nevrlý, několikrát malýho napadl. Až tak po dvou měsících jsem se přestala bát, že malýmu ublíží. Pes přišel v 6ti letech už nechtěnej původním majitelem v ne moc dobrým stavu, je na mě fixovanej, zbožňuje mě. Hlídala jsem mrňouse, aby se k němu moc nepřibližoval. Na procházky chodil od začátku s velkýma, kus jsme ho nesla, kus šel. Starýmu jsem se věnovala i samostatně, mazlili jsme se a říkala jsem mu, ať se nebojí, že ho miluju i když máme mrně. Teď je mrňousovi 8 měsíců, v lese letí po tátovo stopě, i když mu táta někam zdrhne, vyčuchá si ho, pak ho vítá jako blázínek, starej si to nechá líbit, venku si s ním hraje, když má náladu, takže to dopadlo nakonec dobře... no ještě uvidíme až malej dospěje, ale věřím v dobré

15.9.2021 13:01

Myslím, že vše, co tady bylo napsáno je pravda a dá se to brát jako seriózní rada.
Ale nutno myslet na to, že každý pes je jiný...jeden je ze štěněte naprosto nadšenej a druhý přesně naopak.

Takže určitě společné aktivity a určitě i čas sami pro sebe, hlavně do ničeho nenutit a dát pejsovi čas...myslím, že pozitivní je, že venku to takový problém není, takže společné prochajdy můžou sžívání pomoci, no a doma prostě zajistit, aby měl starší pejsek klid a pokud byl třeba zvyklý na nějaký rituál...i kdyby to bylo třeba, že večer čučí s paničkou z gauče na telku, tak mu ten rituálek dopřát.

A co se týče společných aktivit doma, tak u nás jde dělat doma společně jedno jediné...hrát si tzv. na cvičák aneb za sušený střívko uděláme doma cokoliv. A pak eventuelně ležet......cokoliv jiného vede k tomu, že to jednu z holek nebaví a pokud baví, tak je to činnost u které se rozdovádí a při jejich velikosti buď hrozí úraz a nebo devastace naší obytné místnosti, takže to je ženu ven sviňským krokem. Ale věřím, že u malých pejsků se toho dá vymyslet plno.

15.9.2021 16:09
Sunnyday

XXX.XXX.173.213

No takze ted jsme prisli zvenci a ten starsi pes vyzyval stene ke hre a behali spolu. Ale jakmile priselo stene bliz, tak hned zacal vrcet a varovne stekat. Tohle “ hrani “ uz jednou probehlo pred dvema dny. Ja se v nem nevyznam, najednu stranu se chci se stenetem hrat, ale asi i ne.

15.9.2021 16:22

ale to není nic divného
chce si hrát ale zároveň si štěnětem není jist, je to nové
chce to čas a management člověka, aby nedocházelo k negativním interakcím (jako štěně včas stáhnout na sebe a tak)

15.9.2021 19:16
Sunnyday

XXX.XXX.24.192

ale to není nic divného
chce si hrát ale zároveň si štěnětem není jist, je to nové
chce to čas a management člověka, aby nedocházelo k negativním interakcím (jako štěně včas stáhnout na sebe a tak)

Nenecham stene psa otravovat a nikdy nejsou spolu bez dozoru. :) Ale diky. Budu na tom pracovat. :)

15.9.2021 19:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Sunnyday napsal(a):
Nenecham stene psa otravovat a nikdy nejsou spolu bez dozoru. :) Ale diky. Budu na tom pracovat. :)

Tak mě by třeba přišlo jako otravování i to, že pes leží v kenelce a to štěně k němu jde tak blízko, že pes začne vrčet. Tím spíš, že spolu nejsou bez dozoru, tak bych se snažila odpoutat pozornost štěněte tak, aby k tomuhle vůbec nedocházelo.

Otázka

15.9.2021 20:58
Otázka

XXX.XXX.230.118

Náš pes je ze štěňat nadšený, až si říkám, jak moc bude truchlit, až půjdou z domu, zaplťpánbu😄.

Přidejte reakci

Přidat smajlík