Tak kde jsou ty stovky nechtěných psů?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ajtaksadá

25.9.2021 14:27
ajtaksadá

XXX.XXX.112.12

Vzpomínáte na začátek covidu a houfné pořizování štěňat lidmi na homeoffice? To bylo řečí, kolik bude opuštěných psů, až covid skončí. Ať se dívám, jak se dívám, žádné vyšší počty nechtěných psích dorostenců nepozoruji. Víte o někom z okolí, kdo se po zrušení opatření zbavoval psa? Já ne.

25.9.2021 14:51
impact

XXX.XXX.8.187

A kam se na to chodíte dívat?

25.9.2021 14:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ajtaksadá napsal(a):
Vzpomínáte na začátek covidu a houfné pořizování štěňat lidmi na homeoffice? To bylo řečí, kolik bude opuštěných psů, až covid skončí. Ať se dívám, jak se dívám, žádné vyšší počty nechtěných psích dorostenců nepozoruji. Víte o někom z okolí, kdo se po zrušení opatření zbavoval psa? Já ne.

No já nevím kam se díváte, ale při jen pohledu do rubriky Daruji na bazoši tam rozhodně není malo psů, kterých se lidi zbavují🤔

ajtaksadá

25.9.2021 15:02
ajtaksadá

XXX.XXX.112.12

impact napsal(a):
A kam se na to chodíte dívat?

Třeba zrovna na ten bazos.cz. Navšimla jsem si, že by tam bylo více psů k darování než před covidem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2021 15:06

ajtaksadá napsal(a):
Třeba zrovna na ten bazos.cz. Navšimla jsem si, že by tam bylo více psů k darování než před covidem.

Nečeká se na volby? Nikdo neví, esi nás zase nezavřou, kde pak budu shánět nového psa?
Čkejte do jara, spadnou ;-)

25.9.2021 18:09
impact

XXX.XXX.8.187

ajtaksadá napsal(a):

No tak já teda situaci na trhu zrovna na bazoši sleduju poměrně hodně dost a taky už hodně dlouho. Všímavost ovšem tedy evidentně nepatří k Vašim silným stránkám.

25.9.2021 19:17

Tohle mě zaujalo. Počty inzerátů nesleduju. Ale - "covidoví" psi by měli být teď zhruba dvouletí, že? Nahrubo jsem prolítla prvních třicet inzerátů na bazoši, kde se nabízí psi k darování, a vypadá to zhruba takhle:

bez uvedení věku - 5 inzerátů
cca 1 rok - 4 inzeráty
cca 2 roky - 7 inzerátů
cca 3 roky - 2 inzeráty
cca 4 roky - 5 inzerátů
cca 5 let - 2 inzeráty
a po jednom věk 6,7,8, 9, 11 let

Takže ti dvouletí opravdu převažují. To ale může být i tím že se lidi zbavují nejvíc psů v pubertě. Nebo můžou inzerenti i kecat :)

Víc by asi věděli v útulcích a podobných zařízeních.

25.9.2021 19:33

Ještě jsem to zkusila tady na Ifauně. V sekci "daruji" je teď 102 inzerátů (netuším kolik bylo před covidem). Část z toho jsou nabídky krytí a psi ze slovenských osad. Když tyhle vynechám vychází mi

cca 1 rok (vč. všech psů 1,5 roku) - 8x
cca 2 roky - 2x
cca 3 roky - 2x
cca 4 roky - 5x
cca 5 let - 1x
cca 6 let - 2x
ostatní mají 7-11 let (celkem 10 psů).

Tady to na nějaký masivní postcovidový tsunami úplně nevypadá. I když můžou být schovaní v těch "zhruba ročních".

26.9.2021 00:21

Ona se ta pandemie nemusí projevit jen darováním puberťáků (on si taky každý nepořizoval štěně) - spousta inzerátů jsou psi po zemřelých majitelích…

26.9.2021 09:04

Mně se teda zdá, že i na FB je vyšší nabídka než před covidem. A hodně to bývá z důvodu nezvladatelnosti. Rodiče koupí psa dětem, nakonec zjistí, že děcka už pes nebaví, navíc pes často potřebuje aspoň nějaký vedení, když už ne výcvik, a rodina to přestane zvládat.

26.9.2021 10:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tohle mě zaujalo. Počty inzerátů nesleduju. Ale - "covidoví" psi by měli být teď zhruba dvouletí, že? Nahrubo jsem prolítla prvních třicet inzerátů na bazoši, kde se nabízí psi k darování, a vypadá to zhruba takhle:

bez uvedení věku - 5 inzerátů
cca 1 rok - 4 inzeráty
cca 2 roky - 7 inzerátů
cca 3 roky - 2 inzeráty
cca 4 roky - 5 inzerátů
cca 5 let - 2 inzeráty
a po jednom věk 6,7,8, 9, 11 let

Takže ti dvouletí opravdu převažují. To ale může být i tím že se lidi zbavují nejvíc psů v pubertě. Nebo můžou inzerenti i kecat :)

Víc by asi věděli v útulcích a podobných zařízeních.

Trochu mi uniká smysl toho vašeho výkřiku do tmy🤔

26.9.2021 12:30

Nesleduju počty iznerátů "daruju psi", takže nevím jestli jich nyní přibývá. Ale zajímalo by mě to, taky jsem čekala že to po kovidu špatně dopadne. Zkusila jsem to tedy nepřímo: pokud se lidi hromadně zbavují "covidových štěňat", což "ajtaksdá" na začátku diskuse zpochybňuje, měli by zhruba dvouletí psi převažovat v inzerci. Jo, je jich víc, ale nezdá se mi že by až tak výrazně převažovali. Rozhodně jich tam nejsou stovky.

Takže buď se katastrofické scénáře o hromadném odkládání psů po kovidu nenaplňují. Nebo se ještě nenaplňují - jak píše Megi-the-dog, teprv to přijde. Anebo se jich lidi zbavují jinde a jinak.

Nejlepší údaje by asi měl někdo kdo se o opuštěné psy stará, nějakého útulku či podobného zařízení. Jinak jsou to spíš jen naše dojmy a dohady. Samotnou by mě to zajímalo, neznáte někoho takového? Myslela jsem že Impact se stará o opuštěné psy, je jich teď víc než třeba před třemi lety?

26.9.2021 12:45

Ona se ta pandemie nemusí projevit jen darováním puberťáků (on si taky každý nepořizoval štěně) - spousta inzerátů jsou psi po zemřelých majitelích…

Myslíte to tak že je v nabídce i víc starších psů protože zemřelo víc starých lidí? Asi to tak může být, bohužel... Ono nemuseli hned majitelé zemřít, stačí aby se už nemohli starat

26.9.2021 12:49

Katastoficke scenare predevsim predpokladali, ze se svet vrati do stejneho rezimu, jako byl pred covidem.
Ale to se zatim nestalo - a asi uz nikdy nestane.
Dost lidi zustava alespon na castecnem HO.

Co se naplno projevilo jsou separacky.

a obrovska poptavka po cvicacich a instruktorech je.
to je problem -neb zacal psy ted cvicit snad opravdu kazdy

neverend

26.9.2021 15:24
neverend

XXX.XXX.213.247

Já vím jen situaci v Mělnickém útulku a žádný neobvyklý nárůst pán nepozoruje v souvislosti s obdobím covidu.🙂 Zhruba pořád stejný počet neřádů co se nedokážou postarat o své zvíře. Byl jsem se dnes podívat s Belčou na její dřívější dočasné bydliště zde v útulku.😒 Člověk by si pesany vzal všechny a některým lidem bych rozbil hubu,když slyším to jak se někdy chovají..

26.9.2021 15:59
juhaj

XXX.XXX.164.121

S těmi cvičáky to bude pravda. Když jsem před 3 roky začla v letě chodit, taky jsme na socializaci dorazili dva. Teď i v létě bylo tolik lidí, že musely chodit dvě instruktorky, jedná nestíhala.

26.9.2021 17:55
Agnes1

XXX.XXX.3.252

juhaj napsal(a):
S těmi cvičáky to bude pravda. Když jsem před 3 roky začla v letě chodit, taky jsme na socializaci dorazili dva. Teď i v létě bylo tolik lidí, že musely chodit dvě instruktorky, jedná nestíhala.

A co bonitace?🙂

26.9.2021 18:33
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):
A co bonitace?🙂

Bonitace bude, přehlásili jsme se do Přerova, přeci jen cesta tam a zpátky je pro nás kradčí, než jedna cesta do Kolína. Bojím se té výšky, na cvičáku jsme 2x zkoušeli s holkama ten povahový test a je úplně v klidu, ale aby nás nevyhodili už od měření.😳

26.9.2021 20:52

Tak jestli jsou útulky OK a lidi problémy s "kovidovými" psi řeší na cvičácích, tak je to dobrá zpráva! Rozhodně lepší než (i moje) obavy ze záplavy nechtěných psů. Snad to vydrží!

26.9.2021 22:16

Tak jestli jsou útulky OK a lidi problémy s "kovidovými" psi řeší na cvičácích, tak je to dobrá zpráva! Rozhodně lepší než (i moje) obavy ze záplavy nechtěných psů. Snad to vydrží!

Vy máte toho psa z obrazu F. de Goya?

26.9.2021 22:44

Bylo by super, kdyby ta vlna nechtěných psů nepřišla, ale něco z toho asi bude. Tohle léto vím o desítkách rodin, které rozjely totální psycho kolem dovolených a hlídání psů. Dva sousedé z vedlejších domů se ve finále pohádali, protože feny - venku kamarádky se hlídačům doma málem povraždily, tj. 14 dní peklo, další kovidový pejskař se nepohodl pomalu s veškerým příbuzenstvem, protože psa jim nikdo hlídat prostě nechtěl, jinde pes ječel celou dobu steskem a na hlídače pořád vrčel. Hodně se vyšilovalo se psími hotely, což ale ne vždy klaplo. Někde bez problému vzali labilního útulkáče a majitelé si ho vyzvedli ozobaného s psychikou v háji. Ono to asi nebude hned, ale už teď se v rodinách hádají, co s tím psem...

26.9.2021 23:50

Vy máte toho psa z obrazu F. de Goya?

Úplně téhle poznámce nerozumím. Koukám na ten obraz. Možná chcete říct že ti psi trpí samotou?
Myslím že pokud se majitelé snaží to řešit s odborníky je to rozhodně lepší zpráva než když ty psy rovnou odloží. I s tím rizikem že to vždycky nedopadne (a s vědomím že někdy by bylo to "rovnou odložím" pro psa i majitele lepší).

Nebo jste to myslela jinak?

27.9.2021 00:10

Úplně téhle poznámce nerozumím. Koukám na ten obraz. Možná chcete říct že ti psi trpí samotou?
Myslím že pokud se majitelé snaží to řešit s odborníky je to rozhodně lepší zpráva než když ty psy rovnou odloží. I s tím rizikem že to vždycky nedopadne (a s vědomím že někdy by bylo to "rovnou odložím" pro psa i majitele lepší).

Nebo jste to myslela jinak?

:-) https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pan%C4%9Blsk%C3%BD_alano#/media/Soubor:Bullfightdetail.jpg

27.9.2021 06:58
Varaxi

XXX.XXX.150.244

:-) https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pan%C4%9Blsk%C3%BD_alano#/media/Soubor:Bullfightdetail.jpg

:)
Já našla toto:
https://www.obrazynaplatne.cz/adwak-slavne-obrazy-vi-268-francisco-de-goya-chlapci-se-psem/

Jinak já teda kovidové psy vidím v inzercích relativně běžně, tady v okolí se to zvedá tak od dubna, května. Bohužel to jsou vesměs psi, které by si jen tak nikdo nevzal. Smutné.

27.9.2021 09:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Bylo by super, kdyby ta vlna nechtěných psů nepřišla, ale něco z toho asi bude. Tohle léto vím o desítkách rodin, které rozjely totální psycho kolem dovolených a hlídání psů. Dva sousedé z vedlejších domů se ve finále pohádali, protože feny - venku kamarádky se hlídačům doma málem povraždily, tj. 14 dní peklo, další kovidový pejskař se nepohodl pomalu s veškerým příbuzenstvem, protože psa jim nikdo hlídat prostě nechtěl, jinde pes ječel celou dobu steskem a na hlídače pořád vrčel. Hodně se vyšilovalo se psími hotely, což ale ne vždy klaplo. Někde bez problému vzali labilního útulkáče a majitelé si ho vyzvedli ozobaného s psychikou v háji. Ono to asi nebude hned, ale už teď se v rodinách hádají, co s tím psem...

Kamarádka koupila byt v novostavbě - v lednu se tam přestěhovala s 5 letým výchovaným psem a byli v celém domě 3 bezproblémoví psi. V březnu u už mi říkala, že jen na jejich patře je 6 psů - AST, SBT, AUO, kříženec asi CC x pitbull a nějaký jorkšír - všechno štěňata.
Teď je to prý v baráku jako v Jurským parku - psi ječí v bytech, jsoz nezvládnutí, bullové začínají být agresivní, majitelé je nezvládají a jeden soused pouští psa do předzahrádky, kde řve pod okny a rozštěkává zbytek baráku, další pouští ze dveří na psy agresivního staforda navolno atd.

Kamaradka shání dům, protože ačkoliv je pejskařka, tak dům je podle jejich slov v současné době neobyvatelný a sousedské vztahy jsou tam už velmi napjaté.

Myslím, že tohle nebude úplná rarita.

27.9.2021 12:14

Aha, mě našel google tohle :)

https://www.slavneobrazy.cz/goya-francisco-pes-ido-3565

O psu "alano" slyším prvně. Ta přezdívka vzikla úplně jinak a kdybych věděla že takový pes existuje možná bych volila jinou :D

27.9.2021 22:00
lifehappens

XXX.XXX.9.23

Jako nevím, ale při plném kovidu bylo na peswebu většinou kolem 15 psů (občas ani to ne) do 2 let (nebo když přibyly vrhy štěňat tak nebylo vzácný že do 14 dnů "zmizeli") a teď jsou tam 2-3 strany mladých psů (1 strana je 50 psů) ... a dívala jsem se každý den asi do dubna - od dubna už na to nemám čas :D ale sem tam se podívám a je jich fakt víc. Edit: Přibývají už nějakou dobu, ale kecala bych, kdybych řekla od kdy. Čas mi moc neříká a dost se v něm ztrácím :D .

27.9.2021 22:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nikdy jsem inzeráty daruji moc nečetla, teď jsem koukla, ale to je katastrofa! Ne mládí psí, ale ti stáří, daruji psa 8 let, neposlouchá, musí chodit na vodítku, tak si zaslouží někoho, kdo s ním bude víc pracovat, z nedostatku času daruji 11 letého psa, fuj jim!

27.9.2021 23:34
fikovnice

XXX.XXX.133.194

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Kamarádka koupila byt v novostavbě - v lednu se tam přestěhovala s 5 letým výchovaným psem a byli v celém domě 3 bezproblémoví psi. V březnu u už mi říkala, že jen na jejich patře je 6 psů - AST, SBT, AUO, kříženec asi CC x pitbull a nějaký jorkšír - všechno štěňata.
Teď je to prý v baráku jako v Jurským parku - psi ječí v bytech, jsoz nezvládnutí, bullové začínají být agresivní, majitelé je nezvládají a jeden soused pouští psa do předzahrádky, kde řve pod okny a rozštěkává zbytek baráku, další pouští ze dveří na psy agresivního staforda navolno atd.

Kamaradka shání dům, protože ačkoliv je pejskařka, tak dům je podle jejich slov v současné době neobyvatelný a sousedské vztahy jsou tam už velmi napjaté.

Myslím, že tohle nebude úplná rarita.

U nás v paneláku dtto. 48 bytů a můj odhad je, že tak asi 10 - 12 lidí má psa. A čtvrtina z osazenstva je celkem dost. No, a někteří tedy koncertují fest! :-( Dost by mě zajímal důvod extrémně hlasitého štěkotu už hodně starého psa mé kamarádky vždy, když sjíždí výtahem dolů na vycházku (???). Venku se pak chová celkem normálně. Hlas má jak zvon, takže když z horního patra tím výtahem jedou, je to tak pronikavý štěkot, že mě už x-krát probudil.

28.9.2021 06:58

lifehappens napsal(a):
Jako nevím, ale při plném kovidu bylo na peswebu většinou kolem 15 psů (občas ani to ne) do 2 let (nebo když přibyly vrhy štěňat tak nebylo vzácný že do 14 dnů "zmizeli") a teď jsou tam 2-3 strany mladých psů (1 strana je 50 psů) ... a dívala jsem se každý den asi do dubna - od dubna už na to nemám čas :D ale sem tam se podívám a je jich fakt víc. Edit: Přibývají už nějakou dobu, ale kecala bych, kdybych řekla od kdy. Čas mi moc neříká a dost se v něm ztrácím :D .

pri covidu byl omezen dovoz psu z venku a uplne se utulky vyprazdili.

a i ted -v kategorii 6mesicu -2 roky jsou tam 3 stranky - a pulka z toho jsou mladsi roku. za vech 15 stranek covid nemuze.
spis se to vraci do doby pred covidem.

ze je psu mnohem vice vsude kolem ? To souhlasim,
Ale opravdu mi prijde, ze se lidi snazi se o ne postarat, nezbavuji se jich.

28.9.2021 07:56
impact

XXX.XXX.8.187

"""pri covidu byl omezen dovoz psu z venku a uplne se utulky vyprazdili."""

To je obecně velmi rozšířený omyl.

28.9.2021 08:41

V mém okolí (příbuzní, práce, známí), nevím o tom že by si někdo pořizoval psa kvůli pandemii. Ti psi co byli pořízeni by byli pořízeni tak jako tak, jen nahradili své psí předchůdce.

Lifehappens:
Ano, mám podobonou zkušenost. Pomáhala jsem najít psa během lockdownů a to nebylo v inzerci skoro nic. Tou dobou ale byla vyšší poptávka. Vypovídající by bylo spíš srovnat současnost s dobou před covidem (např. říjen 2021 s říjnem 2019).

Juhaj:
Jo, taky mě mrazí když čtu že někdo nechce jedenáctiletého psa... Zas někdy se život tak zchumelí že to nejde no. Ne každý má toho psa jako prioritu. Aspoň se snaží najít jim nový domov. Dokážu si představit horší scénáře :(.

Ještě jsem přemýšlela o tom věku a nárůstu počtu psů kvůli covidu.

První lockdown byl tuším v dubnu 2020. I kdyby se poptávka po psech vzedla okamžitě, nenavýšíte okamžitě počet štěňat - navíc zprvu byla velká nejistota, nemožnost cestovat... Takže kdyby se řekněme v květnu 2020 projevila zvýšená poptávka po štěňatech, tak na ní nemůžou chovatelé odpovědět dřív než za 2 měsíce (březost), ale spíš později (fena nehárá na počkání). První štěňata "navíc" by se tak rodila někdy v létě a na podzim 2020. Bude jim tedy asi rok, nejvýš rok a půl (těm co se narodily za prvního lockdownu). Ty dva roky jsem teda přestřelila.

A ten počet - ceny psů rostly, takže chovatelé kterým jde o zisk hádám zareagovali a "produkci" zvýšily. Na druhé straně chovatelé PP psů měli problémy s krytím, uchovněním... a možná (?) vrhy odložili. Těžko říct kolik štěňat nad normál teda skutečně přibylo? Počet štěňat z množek a nepapírových chovů asi nikdo nezná a nejspíš drtivě převažují.

Pořád se bojím že to "teprve přijde", že lidi teprve začínají mít se psi potíže, však je to terpv měsíc co nejsou děti doma. Na druhou stranu si říkám co už tu padlo - řadě lidí se změnil životní styl, mají možnost pracovat víc z domu. Řada psů už prožila to nejdůležitější štěněcí období Když byla rodina doma a tu samotu už nyní unesou líp. Třeba to vážně nebude tak zlé.

Nakonec, přijde další lockdown a je vyřešeno :D.

28.9.2021 08:56
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

fikovnice napsal(a):
U nás v paneláku dtto. 48 bytů a můj odhad je, že tak asi 10 - 12 lidí má psa. A čtvrtina z osazenstva je celkem dost. No, a někteří tedy koncertují fest! :-( Dost by mě zajímal důvod extrémně hlasitého štěkotu už hodně starého psa mé kamarádky vždy, když sjíždí výtahem dolů na vycházku (???). Venku se pak chová celkem normálně. Hlas má jak zvon, takže když z horního patra tím výtahem jedou, je to tak pronikavý štěkot, že mě už x-krát probudil.

Důvod je velmi prostý. Pes má velkou radost, že jde ven a dává to hlasitě najevo 🙂

28.9.2021 13:33
fikovnice

XXX.XXX.134.27

Huskyjanina napsal(a):
Důvod je velmi prostý. Pes má velkou radost, že jde ven a dává to hlasitě najevo 🙂

28.9.2021 13:43

fikovnice napsal(a):

Poraďte kamarádce, ať ho cestou ve výtahu prokrmuje zajímavýma pamlskama (začala bych vařeným masem). Mohlo by to pomoct, že pes bude sledovat a čekat na další pamlsek a na štěkání nebude mít čas.

28.9.2021 13:44
fikovnice

XXX.XXX.134.27

Poraďte kamarádce, ať ho cestou ve výtahu prokrmuje zajímavýma pamlskama (začala bych vařeným masem). Mohlo by to pomoct, že pes bude sledovat a čekat na další pamlsek a na štěkání nebude mít čas.

Děkuji, poradím. Je možné, že se těší ven...ale dřív to nedělal. Až teď, na úplné stáří.

28.9.2021 14:23

fikovnice napsal(a):
Děkuji, poradím. Je možné, že se těší ven...ale dřív to nedělal. Až teď, na úplné stáří.

A nebo, co mě bylo kdysi porazeno tady...ať má pes něco v tlamě.
Já třeba nemám takový problém, nežiju v paneláku, ale ani tak není příjemné, když mě pes hlasitě vítá a nebo když řve celou dobu, než se vypravíme na prochajdu a než vyleze k brance.
Je to ve své podstatě jednoduché..z režimu "štěkám jako ďas" do režimu "sakra, kde mám tu kostičku".
A když se to naučil takovej trouba jako byl Jack.
Bylo až komické ho sledovat, jak mi běží naproti k brance a jak vejdu, tak rychle začne hledat něco do tlamajzny a to samé, když jsem oznámila, že jdeme na prochajdu.

Ale je pravda, že i když to měl naučené dalo by se říct na úrovni reflexu, tak co odešla Sára, to přestalo fungovat....ale to je jiný případ.

28.9.2021 15:07

fikovnice napsal(a):

Možná, že neslyší, je nejistý, tak štěká preventivně. Takové : "nevím, co se kolem děje, tak radši spouštím hrůzu, kdyby něco - všichni se kliďte"

28.9.2021 16:26
fikovnice

XXX.XXX.133.220

Možná, že neslyší, je nejistý, tak štěká preventivně. Takové : "nevím, co se kolem děje, tak radši spouštím hrůzu, kdyby něco - všichni se kliďte"

Ano, hluchne. To o něm vím. Nicméně venku neštěká, štěká jen v tom výtahu. Jo vlastně, občas blafe na balkónu - když vidí dole venku nějakýho psa.

28.9.2021 16:32

fikovnice napsal(a):
Ano, hluchne. To o něm vím. Nicméně venku neštěká, štěká jen v tom výtahu. Jo vlastně, občas blafe na balkónu - když vidí dole venku nějakýho psa.

Venku neštěká, protože kolem sebe vidí, pokud tedy vidí. Že blafne dolů na psa pod balkonem, je tak nějak v normě.

( Měli jsme v domě NO, ten z balkonu v přízemí -specialně na mého psa - štěkal tak brutálně, že jsem myslela, že přepadne, kdybych svého psa pustila, tak asi lezl po zdi nahoru. Když se potkávali venku, míjeli se v klidu.)

30.9.2021 19:00
Agnes1

XXX.XXX.72.38

juhaj napsal(a):
Bonitace bude, přehlásili jsme se do Přerova, přeci jen cesta tam a zpátky je pro nás kradčí, než jedna cesta do Kolína. Bojím se té výšky, na cvičáku jsme 2x zkoušeli s holkama ten povahový test a je úplně v klidu, ale aby nás nevyhodili už od měření.😳

Dá se pes postavit tak, že se naměří menší.

30.9.2021 19:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Agnes1 napsal(a):
Dá se pes postavit tak, že se naměří menší.

Jasně že dá.

30.9.2021 19:24
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ale já to neumím 🤔, tak holt to nějak dopadne

30.9.2021 19:26
Agnes1

XXX.XXX.72.38

Jasně že dá.

A jak byste to udělala? Přední nohy trochu dopředu, zadní dozadu….

30.9.2021 19:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Agnes1 napsal(a):
A jak byste to udělala? Přední nohy trochu dopředu, zadní dozadu….

Co to je za plemeno a kolik cm má navíc ?

30.9.2021 19:34
Agnes1

XXX.XXX.72.38

Mne se to bude týkat až za rok dva. Mám fenu hovawart. Feny mají mít 65 cm. Tak třeba 69? Může mít 68 cm max

30.9.2021 19:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Agnes1 napsal(a):
Mne se to bude týkat až za rok dva. Mám fenu hovawart. Feny mají mít 65 cm. Tak třeba 69? Může mít 68 cm max

Stačí ji postavit "na dementa" ať se o vás opírá nebo ji nechat rozkročenou a nezvedat jí hlavu nahoru, ale spíš potáhnout dopředu.
2 cm jsou ale hraniční - víc už postavením dolů nedáte (samozřejmě pokud nebude ten co měří schválně v tu chvíli nevidomý 👩‍🦯).

Jinak pokud nejste známý chovatel, tak je v těchto případech lepší hrát celou bonitaci tak trochu jitrnicu, protože nebudou tolik ostražití, jako když matador chovatel blbě postaví psa, tak už všichni tuší proč 🤫

30.9.2021 21:00

Co vím, tak se pes dá i naučit "poklesnout" ve hleznech - a cenťák to taky udělá. Řešili to u závodních vipetů, kteří přerostlí být nesměli.

1.10.2021 14:17
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):

Včera jsem to tak přelítla, ani jsem si Vaše holky neprohlidla🙂 . Moc hezké feňule, přesně jak mám já, kus psa každá. Světlá tedy bude stejný problém jak u nás? Ráno jsem měřila podle návodu výše, ona výstavní postoj stejně neumí, tak stojí tak ...volně. No, uvidíme.

1.10.2021 16:50
Agnes1

XXX.XXX.91.174

Nevím na svodu měla 60 cm, ale to jí bylo 6 měsíců. Nyní má 10,5 měsíce. Je velká , ale zatím ne přerostlá. Uvidíme. 😀 každopádně držím palce.

1.10.2021 17:08
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):
Nevím na svodu měla 60 cm, ale to jí bylo 6 měsíců. Nyní má 10,5 měsíce. Je velká , ale zatím ne přerostlá. Uvidíme. 😀 každopádně držím palce.

Jo, tak to jste na tom dobře, mi měli na svodu 65. Ale vypadá velká.

1.10.2021 17:24
Agnes1

XXX.XXX.4.5

Je větší než matka. 🙂

1.10.2021 18:23
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, to je vidět 😄

5.10.2021 10:52
arosek

XXX.XXX.130.20

Sleduji jen GR a LR a podobna plemena a jejich krizence.

Za posledni rok standart v poctu nechtenych senioru. Tam se cisla moc nemeni, stejne jako duvody vypsane majiteli (nemame cas, chudak trpi, zaslouzi si vic, stehovani, ...) a nasledne relane duvody (zacal byt necistotny, stoji prachy, ...)

Za posledni rok narust mladych zvirat - rok a z rok a pul. Povetsinou nezvlanduta vychova (dva chlapci prekousli pulku rodiny), hyperaktivita (opet nezvladnuta vychova, nenaucili to odpocivat), jednou umrti v rodine (nakonec se ukazalo ze pravda je jinde).
Dnes a denne resim zpravy se zadosti o pomoc a radu v zanedbane vychove - separacka, spatna socializace, strachova i dominantni agrese, ... ale zaplat buh za tyhle lidi, pac ti aspon chteji resit a maji nejakou zodpovednost.

5.10.2021 21:30

Ta separačka je někdy hodně velký problém. Včera jsem si povídala s kolegyní z práce, která bydlí v obřím paneláku. Od jara, kdy se to trochu uvolnilo, jim nejen přes den vyřvává pomalu půlka králíkárny. Všechno odrostlá štěňata, která předtím nikdy nebyla sama. A je to takový problém, že se to prý bude řešit na schůzi členů družstva celého bloku paneláků.

5.10.2021 23:01

Ta separačka je někdy hodně velký problém. Včera jsem si povídala s kolegyní z práce, která bydlí v obřím paneláku. Od jara, kdy se to trochu uvolnilo, jim nejen přes den vyřvává pomalu půlka králíkárny. Všechno odrostlá štěňata, která předtím nikdy nebyla sama. A je to takový problém, že se to prý bude řešit na schůzi členů družstva celého bloku paneláků.

Ale to se dá proměnit ve výhodu, ten králíkárnový sbor :-) školka pro štěkanátka.. v pondělí dopoledne byt č. 4, patro 2, úterý... :-)

6.10.2021 07:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ale to se dá proměnit ve výhodu, ten králíkárnový sbor :-) školka pro štěkanátka.. v pondělí dopoledne byt č. 4, patro 2, úterý... :-)

Jj, to bude byt jasat, az se jim bude 8 - 10 hodin prohánět parta odrostlých rozjívených odrostlých štěňat. A co teprve až tam zůstanou sami, když bude jeho majitel ty puberťáky postupně venčit....

6.10.2021 09:40

Jj, to bude byt jasat, az se jim bude 8 - 10 hodin prohánět parta odrostlých rozjívených odrostlých štěňat. A co teprve až tam zůstanou sami, když bude jeho majitel ty puberťáky postupně venčit....

Promiňte, ale já nevím, kdo tam bydlí, proto jsou v rozpise jako byt č. 4, v bytě bych to moc neprovozovala, dokud nebudu mít ohrádku na vybláznění venku, tam nešlo o prostor.
Asi to každý nevzal vážně, že dáme 10 20 50 ročních psů do 2+1..
Ale proč se na tom kongresu nedohodnout, kdo kdy zajde vyvenčit koho, na tom nic není, všichni na tom vydělají přece.
Pak zjistí, že může vzít tři na roztrojku, nebo že jeho pes není úplně to, co si myslel, a buď s ním začne pracovat, nebo ho někomu dá. Domovnici :-)

6.10.2021 09:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.128

Promiňte, ale já nevím, kdo tam bydlí, proto jsou v rozpise jako byt č. 4, v bytě bych to moc neprovozovala, dokud nebudu mít ohrádku na vybláznění venku, tam nešlo o prostor.
Asi to každý nevzal vážně, že dáme 10 20 50 ročních psů do 2+1..
Ale proč se na tom kongresu nedohodnout, kdo kdy zajde vyvenčit koho, na tom nic není, všichni na tom vydělají přece.
Pak zjistí, že může vzít tři na roztrojku, nebo že jeho pes není úplně to, co si myslel, a buď s ním začne pracovat, nebo ho někomu dá. Domovnici :-)

Na separačku nepomůže jít vyvenčit.

6.10.2021 09:53

Na separačku nepomůže jít vyvenčit.

Podle mě jo. Nevyřeší ji, neodstraní, ale pomůže v tom procesu. Pohyb. Režim. Požadavky, úkoly, zaměstnání. Pravidelnost. Vytržení ze smyčky. Odtržení od majitele a uzavření v prostoru se vymění za rozpuštění stresu v pohybu, hru se psy, studování pesemesek a tak.

6.10.2021 10:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.128

Podle mě jo. Nevyřeší ji, neodstraní, ale pomůže v tom procesu. Pohyb. Režim. Požadavky, úkoly, zaměstnání. Pravidelnost. Vytržení ze smyčky. Odtržení od majitele a uzavření v prostoru se vymění za rozpuštění stresu v pohybu, hru se psy, studování pesemesek a tak.

To ale není technicky možné v režimu, který jste popsala výše, kdy si sousedi - povětšinou laikové, co mají sami problém s vlastním psem venčí psy navzájem.

6.10.2021 10:05

Ale tak náhodou - někdy si říkám, že kdybysme se s lidma v baráku víc bavili, zjistili bysme, že tamti nám rádi někdy vyvenčí psa, my zase jiným rádi nakrmíme kočku, a podobně, že to prostě pro nás není problém a nemusíme na ty drobné výpomoci nahánět přátele z druhýho konce města. Ale to už je trochu OT :)

6.10.2021 10:10

..byli jsme v naší a vedlejších ulicích takřka psůprosti...dnes když během dne procházím, tak z každého vchodu slyším brečet tři, čtyři psy...

6.10.2021 10:14

zjistili bysme, že tamti nám rádi někdy vyvenčí psa

domluvit drobnou vypomoc problem neni.
ale reseni problemoveho psa uz neni drobna vypomoc

6.10.2021 10:19
janaa

XXX.XXX.40.57

zjistili bysme, že tamti nám rádi někdy vyvenčí psa

domluvit drobnou vypomoc problem neni.
ale reseni problemoveho psa uz neni drobna vypomoc

A vy byste "tamtěm" fakt psa svěřila?

6.10.2021 10:21

janaa napsal(a):

Mýho bývalýho psa většině našich sousedů ano. Máme super sousedy a ten pes se uměl nechat vyvenčit cizími a neznalými lidmi velice hezky.

6.10.2021 10:27

Ale však neřeším problémového psa, akorát ho vezmu ven, aby nebyl 8 hodin zavřený ve smyčce, a tím tomu trochu pomůžu.
Proč je tam nechat řvát, když se na kongresu dá domluvit venčení, co je pro ty psy dobře a má nějaký smysl, než dávat do všech bytů akustickou izolaci.. stejně to je k ničemu, to řvaní není jediný problém, dyť ten panelák za chvíli zboří :-) Jak řešit separační úzkost, se dá nastudovat, že, ale oni ti obyvatelé tam to asi nečetli..
Keriton, to není OT, to jsem myslela :-) dyť jeden z nástrojů leží přímo před nosem.

6.10.2021 11:06

janaa napsal(a):

ja ne
venceni mych psu neni drobna vypomoc

6.10.2021 11:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.128

Ale tak náhodou - někdy si říkám, že kdybysme se s lidma v baráku víc bavili, zjistili bysme, že tamti nám rádi někdy vyvenčí psa, my zase jiným rádi nakrmíme kočku, a podobně, že to prostě pro nás není problém a nemusíme na ty drobné výpomoci nahánět přátele z druhýho konce města. Ale to už je trochu OT :)

Tak to rozhodně.

6.10.2021 11:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.128

ja ne
venceni mych psu neni drobna vypomoc

😂👍

6.10.2021 18:46

janaa napsal(a):

Já tedy ne.

9.10.2021 00:17
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Asi před rokem sháněla nějaká paní psa v jedné FB skupině, každý ji odkazoval na útulek, ona pravila, že v útulku mají jen seniory, já tomu nevěřila a koukala na stránky asi dvou útulku, jeden z nich byl útulek Troji, já byla v šoku, krom asi 3 seniorů ani noha, tak jsem koukala na popud této diskuse zase na útulek, a už je tam těch pejsků o dost víc, takže kdo ví

14.10.2021 19:37
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Teď TV Prima
ve zprávách říkali, že jsou útulky plné.

14.10.2021 19:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

rapotacka11 napsal(a):
Teď TV Prima
ve zprávách říkali, že jsou útulky plné.

A už se plní i inzerce. Všichni nakryli všechno co mělo díru a teď už o štěňata přestává být zájem - i ty ceny spadly do předcovidového normálu.

Teď mají navíc lidi oprávněný strach z inflace, zdražování energií a pohonných hmot, takže nebudou rozhazovat prachy za psy tak, jak bylo poslední dobou zvykem. Myslím, že sranda opravdu končí🤔.

14.10.2021 19:58

A už se plní i inzerce. Všichni nakryli všechno co mělo díru a teď už o štěňata přestává být zájem - i ty ceny spadly do předcovidového normálu.

Teď mají navíc lidi oprávněný strach z inflace, zdražování energií a pohonných hmot, takže nebudou rozhazovat prachy za psy tak, jak bylo poslední dobou zvykem. Myslím, že sranda opravdu končí🤔.

některé dogy už jsou levnější, než před osmi lety...

14.10.2021 20:43
impact

XXX.XXX.52.32

Jojo, jsem to přesně říkala na začátku léta. Že kdo bude teď krýt, tak se na podzim posere, protože už neprodá. A je to tu. Plný inzerce psů s PP, kteří jsou už k odběru a nikdo je nechce. Trh se dávno zasytil tou covid vlnou a vidina slušného zisku ze štěňat se rozplyne jak mlha nad polem. A nejvíc mě zabíjí ti bezpapoši, co si furt ještě nevšimli, že jim to nikdo za patnáct dvacet tyček fakt nekoupí.

14.10.2021 20:49

No, teď bude každej řešit, jak svítit, ohřívat vodu, případně vařit a nepo... se z toho. Co se teď děje s cenama el. energie je fakt masakr.

14.10.2021 21:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Tady mají kavkazáka nebo moskeváka.
https://www.pejscilysa.cz/nabidka.html

15.10.2021 05:22
Dája6

XXX.XXX.236.184

Dobrý den,
u nás v Havířově útulek hlásil v rozhlase, že začíná být plný a to Německými ovčáky a rádoby pidbulama. Pán říkal, že psi dovršují desátý měsíc věků a začínají se projevovat. Má tam ovčáka ke kterému i on má respekt a jen tak kněmu někdo nevlaze.
Tak, že ano plní se útulky a ano odnesou nezodpovědnost majitele zase a jako obvykle psy, chudáci.
Dája

15.10.2021 08:58

Tak jak ještě před půlrokem bylo nemožný sehnat štěně GR, zvlášť fenku, a ceny se pohybovaly až kolem 50 tis., tak teď jsou na FB v nabídce štěňata opakovaně, hlavně pejsci. Občas se taky štěně vrátí zpět chovateli a je znovu nabídnuto nebo se ruší rezervace. Takže počítám, že cena půjde dolů. Zrovna nedávno nabízela jedna známá chovatelka štěňátko ze zrušené rezervace za 25 tis.

15.10.2021 12:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mno - pokud by někdo pochyboval, stačí si čistě jen na Peswebu hodit do filtru mladý psy a ....vijoláá máme jich "pouhé" tři stránky

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&vek=2m-6m&vek=6m-2r&barva1=&barva2=&plemeno=&fci=&link-utulek=

15.10.2021 12:29

Zrzavci napsal(a):
Mno - pokud by někdo pochyboval, stačí si čistě jen na Peswebu hodit do filtru mladý psy a ....vijoláá máme jich "pouhé" tři stránky

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&vek=2m-6m&vek=6m-2r&barva1=&barva2=&plemeno=&fci=&link-utulek=

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=67930 💔

15.10.2021 12:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=67930 💔

ano, ano, taky jsem na něj koukala :-)

15.10.2021 13:37

je fakt, že se na stránkách CHS opět objevuje "ještě zbývá...", "na nové páníčky čekají....", zatímco ještě nedávno bylo vše a ještě víc zadáno už před narozením

neverend

15.10.2021 15:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Ještě někdo nevěří Neverendovi ohledně té smutné budoucnosti? Neveselý podzim jsem přeci avizoval několikrát a pokud bude chtít vědět cokoli ohledně dalšího vývoje, tak se klidně zeptejte.🙂 Najednou máte strach a před rokem jste se tomu smáli. Buďte rádi, že snad bude mír.😒 Jo a auto už v horizontu pár let nebude pro každého. Drahé a nedostupné. Bohužel situace se opravdu horší velmi rychle ve všech oblastech.

15.10.2021 16:42
fikovnice

XXX.XXX.132.101

neverend napsal(a):
Ještě někdo nevěří Neverendovi ohledně té smutné budoucnosti? Neveselý podzim jsem přeci avizoval několikrát a pokud bude chtít vědět cokoli ohledně dalšího vývoje, tak se klidně zeptejte.🙂 Najednou máte strach a před rokem jste se tomu smáli. Buďte rádi, že snad bude mír.😒 Jo a auto už v horizontu pár let nebude pro každého. Drahé a nedostupné. Bohužel situace se opravdu horší velmi rychle ve všech oblastech.

Neveselý podzim v jakém slova smyslu?
Stran zdražování? Pokud se roky rozhazovalo, bude se zdražovat. Že to bude bolet, je jasné.

16.10.2021 01:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

neverend napsal(a):

To, že to bude průšvih nás tu psalo opakovaně několik, takže jste žádnou senzaci neobjevil (jako vždy 🤫)

16.10.2021 07:31
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

fikovnice napsal(a):
Neveselý podzim v jakém slova smyslu?
Stran zdražování? Pokud se roky rozhazovalo, bude se zdražovat. Že to bude bolet, je jasné.

To jo, to bude.
A rozhazovat se bude dál (jako dycky) !

Proč by nemělo.
Do "neziskovek" budou milionky rvát dál.
Ještě nacpat pěknej bakšiš naši nejlepším.
Zaslouží si víc a víc, ti opálení, vystajlovaní slizouni
za to, jak to pěkně vedou do ...
Eště taky zubaři maj furt málo, tam to musí nalejt.
Tím se prej namnožej.
Zbraně taky chybí, jistě se nějaký předražený šrot brzy sežene.
Plyn z Ruska nám prodá Brusel?
Do testíků a vakcínek se musí taky pumpovat.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odlozene-operace-pichnuti-vakciny-zavrene-ordinace-Advokatka-ziskala-mraziva-data-Lekari-budou-zurit-680330?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

Ukradeno z FB
"Desetitisíce lidí si teď musí hledat nového dodavatele energie, protože ten jejich zelenost neustál a zbankrotoval. To jsou fakta. A proti nim stojí víra, že se semkneme a tím vyrobíme zelené perpetuum mobile čisté energie z ničeho."

16.10.2021 08:24

já už se toho nebojím

ono totiž průšvih je asi nevyhnutelný. prostě bude blackout, bude zima, bude tak drahý něco důležitýho že na to lidi prostě nebudou mít

a pak tihle zelení a neziskovky a jiní propojený lehkoživky skončí v plamenech

16.10.2021 08:26

já už se toho nebojím

ono totiž průšvih je asi nevyhnutelný. prostě bude blackout, bude zima, bude tak drahý něco důležitýho že na to lidi prostě nebudou mít

Bohužel předtím po..rou život nám všem ostatním.

16.10.2021 08:32

Bohužel předtím po..rou život nám všem ostatním.

ano, ale lepší hrůzný konec než hrůza bez konce, ne?

prostě jejich konec se blíží a čím víc přikládají, tím rychleji se blíží. mám z toho vlastně radost.

16.10.2021 09:33
fikovnice

XXX.XXX.134.88

já už se toho nebojím

Nedávno jste psala, že se green dealu obáváte... Já se teda bojím stále, ty krachy společností poskytujících energie - to je také síla. Bohužel to asi v dohledné době čeká i mě (Centropol )...

16.10.2021 09:47

Ale Boh.En. nezkrachovala. Ona jen ukončila činnost, protože už se jim zdálo zatěžko dodržovat smlouvy, na které lidi nalákali. A Písařík si pobere své miliardy a nazdar, všem se vysměje.
Když v Británii zkrachovali farmáři, tak se zastřelili, protože neměli zhola nic.

16.10.2021 09:51

fikovnice napsal(a):
Nedávno jste psala, že se green dealu obáváte... Já se teda bojím stále, ty krachy společností poskytujících energie - to je také síla. Bohužel to asi v dohledné době čeká i mě (Centropol )...

tak pro sebe soukromě se obávám, globálně to ale bude skvělé, protože hlad a zima je nejlepší lék na debilní nápady, celé to zachraňování zeměkoule a aktivismus vzniká jen z rozežranosti, plnej žaludek a hodně volnýho času má prostě tenhle zhoubný efekt

hele a černý ještě rádi odjedou zpátky do afriky

16.10.2021 09:52

A když se vrátím k nechtěným psům : Jeden ( nevím jestli nechtěný, nebo tulák ) nás zastavil na docela hlavní silnici, se značným provzem, samá zatáčka - kdo to zná, tak z Frýdštějna na Malou Skálu. Zastavil auto před námi, očuchal mu dveře, zastavil nás. Tak jsme ho naložili, přiběhl a nastoupil poměrně ochotně. Kam s ním. Po několika teleonech jsme se dozvěděli, že na OÚ v Malé Skále, když jsme ho odchytli v jejich katastru. Řešení OÚ překvapilo - tak ho zase pusťte, on si cestu domů najde !!!

16.10.2021 09:52

rapotacka11 napsal(a):
https://video.aktualne.cz/dvtv/zakaznici-bohemia-energy-ted-zaplati-nasobne-vic-starsi-lide/r~89f347822c5d11ecbc3f0cc47ab5f122/?fbclid=IwAR0SRUBc9E7pZetM5x7dXwML1y2T7IZ4Ar_HtRmqDED_XIsOhXJvggGPmwk

a co jako. já když jsem vybírala dodavatele elektřiny, tak ta úvaha byla asi taková, hmmm, ti překupníci, co žádnou elektřinu nevyrábějí a nemají žádný dráty, to je nějaký divný

no a komu to divný nepřipadalo, ten ať si to teď užije

16.10.2021 10:00
fikovnice

XXX.XXX.134.88

tak pro sebe soukromě se obávám, globálně to ale bude skvělé, protože hlad a zima je nejlepší lék na debilní nápady, celé to zachraňování zeměkoule a aktivismus vzniká jen z rozežranosti, plnej žaludek a hodně volnýho času má prostě tenhle zhoubný efekt

hele a černý ještě rádi odjedou zpátky do afriky

"...hele a černý ještě rádi odjedou zpátky do afriky."

Jo, tak přesně to jsem si také říkala, že by mohlo být to jediný pozitivum. Bohužel ale řada z nich se zde mezitím "integruje", a přinese sem svoji "kulturu". Takže, náš panelák už je mezinárodní - napíšu to teď nehezky - ale máme zde už tmavé občany, polotmavé nájemníky, asiaty... No, a co nenastalo? Kulturní obohacení! Onehdá jsem měla na autě pod okny paneláku rozprsklá rajčata, a jako že hodně rajčat! Sousedka dtto. Další lidi měli na autech vajíčka. O pár dní na parkovišti vyházené z oken krajíce chleba, předtím nakrájená jablka! NIKDY předtím se toto nestalo, a je "náhodou", že okna těch nových nájemníků směřují právě na parkoviště! Jj nová doba!!!

16.10.2021 10:01
fikovnice

XXX.XXX.134.88

a co jako. já když jsem vybírala dodavatele elektřiny, tak ta úvaha byla asi taková, hmmm, ti překupníci, co žádnou elektřinu nevyrábějí a nemají žádný dráty, to je nějaký divný

No, děkuju pěkně. Já taky naletěla...ptž "krach" (ať jsem teda přesnější, tak uvozovky) Centropolu je též očekáván.

16.10.2021 10:04
fikovnice

XXX.XXX.134.88

A když se vrátím k nechtěným psům : Jeden ( nevím jestli nechtěný, nebo tulák ) nás zastavil na docela hlavní silnici, se značným provzem, samá zatáčka - kdo to zná, tak z Frýdštějna na Malou Skálu. Zastavil auto před námi, očuchal mu dveře, zastavil nás. Tak jsme ho naložili, přiběhl a nastoupil poměrně ochotně. Kam s ním. Po několika teleonech jsme se dozvěděli, že na OÚ v Malé Skále, když jsme ho odchytli v jejich katastru. Řešení OÚ překvapilo - tak ho zase pusťte, on si cestu domů najde !!!

A co jste tedy udělali? Ve městě, kde mám příbuzenstvo, když se jednou jedinkrát zaběhl Flokáč, byl nám s plnou parádou měšťáky přivezen až do baráku - takže mu udělali i TAXI! Dokonce tenkrát za to nebyla ani pokuta, a není to zas až tak dávno... Ale u Flokyho bylo samozřejmě snadno zjistitelné, komu pes patří.

16.10.2021 10:17

Naše rozhodování bylo úplně stejné.Zrovna tak u plynu.Kdo má dráty, potrubí,ostatní nám také přišlo divný.

16.10.2021 10:19
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Naše rozhodování bylo úplně stejné.Zrovna tak u plynu.Kdo má dráty, potrubí,ostatní nám také přišlo divný.

Tak oni jsou to novodobí šmejdi . Možná, že mně to patří, pokud teda Centropol zkrachuje... Ale zase to možná stejně nejvíc odnesou staří lidé, kteří naletěli jejich líbezným řečem!

16.10.2021 10:23
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Btw, i já jsem byla svým způsobem zneužita. K Centropolu jsem se dostala při přepisu energií, když mi umřela máma. Jak jsem se k nim dostala, to už nevím - určitě jsem je schválně nevyhledávala. Ale v době, kdy mi odešel můj nebližší člověk, mi to prostě racionálně nemyslelo.

16.10.2021 10:58

fikovnice napsal(a):
Btw, i já jsem byla svým způsobem zneužita. K Centropolu jsem se dostala při přepisu energií, když mi umřela máma. Jak jsem se k nim dostala, to už nevím - určitě jsem je schválně nevyhledávala. Ale v době, kdy mi odešel můj nebližší člověk, mi to prostě racionálně nemyslelo.

Já to řeším zrovna teď, už si s Yello Energy dopisuju dobrej měsíc a pořád nejsme s to se dohodnout, jaký ceník mi vlastně dají.

16.10.2021 11:00
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Já to řeším zrovna teď, už si s Yello Energy dopisuju dobrej měsíc a pořád nejsme s to se dohodnout, jaký ceník mi vlastně dají.

No, Ali, Ty teď asi jsi v té fázi různých přepisů , prosím, buď obezřetná!

16.10.2021 11:07

fikovnice napsal(a):
No, Ali, Ty teď asi jsi v té fázi různých přepisů , prosím, buď obezřetná!

To se právě snažím, proto váhám někam přecházet a něco podepisovat, ale bohužel budu muset s tím něco dělat, smlouva na zemřelého prý vedena být nesmí. Ovšem ještě v září mi připadalo, že ta společnost, u které měl smlouvu manžel, neustále vyčkávala. Pořád si dopisujeme a v posloupnosti těch emailů je vidět, jak si mě přehazují jak horký brambor, pokaždé mi odpovídá jiný pracovník.

16.10.2021 11:48

fikovnice napsal(a):

To se dá pochopit. U nás jednu dobu také chodili od Bohemia,moji rodiče se také nechali zlákat.Náš syn jim to rozmlouval,ještě než to podepsali,ale byl to mladý kluk a táta mu nevěřili (přece tomu takový mlaďas nemůže rozumět) a teď s tím také starosti,ale otec si nikdy nenechal poradit.Musí mít vždy pravdu.
Krásné řečičky jim šly.

16.10.2021 12:13

fikovnice napsal(a):
A co jste tedy udělali? Ve městě, kde mám příbuzenstvo, když se jednou jedinkrát zaběhl Flokáč, byl nám s plnou parádou měšťáky přivezen až do baráku - takže mu udělali i TAXI! Dokonce tenkrát za to nebyla ani pokuta, a není to zas až tak dávno... Ale u Flokyho bylo samozřejmě snadno zjistitelné, komu pes patří.

Odepli jsme ho. Aspoň už nebyl na silnici a snad se našla dlší dobrá duše, která mu pomohla.
( Byli jsme na cestě do práce, zdržení už půl hodiny a .....zaměstnání není takové, kam se dá zavolat, hele čekejte, já řeším pejska )

16.10.2021 12:22

Co je na přejití k jinému dodavateli energií tak strašného? Mám půl roku čas, zatím ať se pobijí o milion zákazníků, já si počkám. Nikdo elektřinu neodpojí, akorát si musím najít podobné ceny.. co po mně chtěl před lety ČEZ, to prostě platit nebudu, nevidím důvod. Distributor a prodejce je něco jiného.. včera jsem s ČEZ mluvila osobně i po telefonu (měli rozbitý HDO, přišli vyměnit) a je to děsně zajímavé, asi nasadili nejmilejší lidi, protože takhle hodné operátory a techniky v terénu jsem v životě od nich nezažila. No tak jestli mi dají tarif, který tu má být (aku a bojler, NT 20 hodin), a nebudou mi říkat jako před lety, že tady to topení nemám, i když na něj čumí, tak to s nimi třeba podepíši. Ale leží tady asi 20 nabídek, z čeho se mám jako hroutit?
Je to náhoda, že ČEZ před pár dny řekla: nový zákazníci budou mít vyšší ceny. Jako o dost. ... a za dva dny se BE sebrala a šla? Jé a teď jsou všici vystrašení, jako by jim měli ustřihnout drátky, a šup rychle k ČEZ za nejvyšší cenu na trhu. Je to trh.

16.10.2021 12:31

Co je na přejití k jinému dodavateli energií tak strašného? Mám půl roku čas, zatím ať se pobijí o milion zákazníků, já si počkám. Nikdo elektřinu neodpojí, akorát si musím najít podobné ceny.. co po mně chtěl před lety ČEZ, to prostě platit nebudu, nevidím důvod. Distributor a prodejce je něco jiného.. včera jsem s ČEZ mluvila osobně i po telefonu (měli rozbitý HDO, přišli vyměnit) a je to děsně zajímavé, asi nasadili nejmilejší lidi, protože takhle hodné operátory a techniky v terénu jsem v životě od nich nezažila. No tak jestli mi dají tarif, který tu má být (aku a bojler, NT 20 hodin), a nebudou mi říkat jako před lety, že tady to topení nemám, i když na něj čumí, tak to s nimi třeba podepíši. Ale leží tady asi 20 nabídek, z čeho se mám jako hroutit?
Je to náhoda, že ČEZ před pár dny řekla: nový zákazníci budou mít vyšší ceny. Jako o dost. ... a za dva dny se BE sebrala a šla? Jé a teď jsou všici vystrašení, jako by jim měli ustřihnout drátky, a šup rychle k ČEZ za nejvyšší cenu na trhu. Je to trh.

No jo, jenže já změnit smlouvu musím, i když nechci. A nemusím přecházet k jinýmu dodavateli, ale musím přistoupit na podmínky, který se mi nelíbí. Žádala jsem o změnu distribuční sazby, protože jsem teď sama a topím dřevem, ale dodavatel se pořád cuká. A jako 8 tisíc měsíčně fakt nespotřebuju, to bych musela být blázen.

16.10.2021 13:14

No jo, jenže já změnit smlouvu musím, i když nechci. A nemusím přecházet k jinýmu dodavateli, ale musím přistoupit na podmínky, který se mi nelíbí. Žádala jsem o změnu distribuční sazby, protože jsem teď sama a topím dřevem, ale dodavatel se pořád cuká. A jako 8 tisíc měsíčně fakt nespotřebuju, to bych musela být blázen.

Nemusím přistoupit na to, co mi nutí, jestli tam teda nemáte nějakou výpovědní lhůtu a pokutu.. ale většinou stačí říct, že to asi nechám k vyřešení nějakému tomu úřadu jako ERÚ a ČOI, prostě jdu jinam a čau.
Ale teda nic tak levného jako mi dali před lety BE a celou dobu to dodržovali, teď nějak nevidím... jo, osm litrů je dost mimo, po mně chtěli ČEZ asi 3500 zálohy, BE polovinu a v životě jsem nic nedoplácela, o nic jsem se s nimi nemusela dohadovat, loni a letos mi ještě vraceli.. a to ten barák jeden komplet na elektriku - vaření, topení, nikdo nezhasíná skoro nikdy a mám tu stabilně tak 5 - 15 počítačů v provozu, křoviňák, .. mrazák, lednici, trouba jede často, mikrovlnka furt, konvice dtto, bojler, dvoje troje akumulačky.. za tu cenu se mi ani nevyplatilo dělat si po zahradě bordel s dřívím.. já jsem jeden z mála mag.rů, co si pro ten tarif šel sám od sebe :-) počítám, že už nic takového neseženu.
Ale zkrátka.. když chci jiného dodavatele, tak jdu, a kdyby šlo o osm litrů, tak asi možná zkousnu i nějakou pokutu, ale třeba to nebude tak zlé.. esi se tak vykrucují, tak bych hledala pomoc nějakého toho úřadu.

17.10.2021 13:19

Beardedka? Asi?

17.10.2021 13:55
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Beardedka? Asi?

Jo, mně to našeptal google. Ale teda nevím o nikom, kdo by to takto psal. Buďto bearded kolie, nebo přeloženo - vousatá kolie. Taky by to mělo být malým písmenem, ale to už je jen detail.
Myslela jsem, že třeba mají v Rusku nějakou svoji kolii, jako je východoevropský ovčák variací na NO, barevná boloňka na boloňáčka, ale asi ne.

17.10.2021 14:53
impact

XXX.XXX.52.32

Varaxi napsal(a):
https://www.novinky.cz/stalo-se/clanek/pandemie-vystrelila-ceny-psu-raketove-vzhuru-40373470#dop_ab_variant=630831&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=YLrPuxoimMw-202110171109&dop_id=40373470&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Za prvé, píšou trošku opožděně. A za druhé, co je to Birdet kolie?

Hned to jdu Kátě pověsit na zeď. Plná inzerce raslů s PP, hromada už je dávno k odběru/po odběru a nikdo je nechce.

17.10.2021 19:45
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Co říkala? :)

17.10.2021 20:27
fikovnice

XXX.XXX.134.116

Varaxi napsal(a):
https://www.novinky.cz/stalo-se/clanek/pandemie-vystrelila-ceny-psu-raketove-vzhuru-40373470#dop_ab_variant=630831&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=YLrPuxoimMw-202110171109&dop_id=40373470&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Za prvé, píšou trošku opožděně. A za druhé, co je to Birdet kolie?

Ještě že ne Bidet kolie!

17.10.2021 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Varaxi napsal(a):
Jo, mně to našeptal google. Ale teda nevím o nikom, kdo by to takto psal. Buďto bearded kolie, nebo přeloženo - vousatá kolie. Taky by to mělo být malým písmenem, ale to už je jen detail.
Myslela jsem, že třeba mají v Rusku nějakou svoji kolii, jako je východoevropský ovčák variací na NO, barevná boloňka na boloňáčka, ale asi ne.

Taky jsem se nad tím pozastavila, ale zřejmě to bude tak, že reportérka to napsala "piš, jak slyš"
Bude to beardedka...

17.10.2021 21:27

Když on taky "do novin" píše každý, kdo má do.....Má tam chyb jak máku, nevím, kdo mu za to zaplatil. A ani ty ceny nejsou tak docela pravda.
Když jsem kolem r. 2009 poptávala knírače, stál už tenkrát 1000,-- Eur. A moje psice nazrzlá byla prodaná za 20000,-- také v r. 2009.

18.10.2021 13:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To se právě snažím, proto váhám někam přecházet a něco podepisovat, ale bohužel budu muset s tím něco dělat, smlouva na zemřelého prý vedena být nesmí. Ovšem ještě v září mi připadalo, že ta společnost, u které měl smlouvu manžel, neustále vyčkávala. Pořád si dopisujeme a v posloupnosti těch emailů je vidět, jak si mě přehazují jak horký brambor, pokaždé mi odpovídá jiný pracovník.

Moje máma měla u BE smlouvu, když umřela, dost dlouho jsem s nimi řešila, převod - přes to, že jsem jim o úmrtí mámy dala vědět hned druhý den. Následně se vytasili s dopisem o odpojení a pokutě - zálohy se řádně platily!!! . Obratem jsem to přeposlala na ERÚ a ve stejný moment se přešlo k PRE nebo ČEZ? - už nevím, nicméně - pokud dělají problémy, obrátila bych se na ERÚ, ti s milou BE zatřepali a bylo vyřešeno. Jsou to šmejdi šmejdský podvodný. Ten převod k PRE/ČEZ - proběhl velmi hladce, s ochotou těch pracovnic tam a byla to otázka jednoho telefonátu a jedné návštěvy. Tak jestli ten váš dodavatel dělá nějaký podivný ofuky, tak šup pryč.

18.10.2021 13:37

hlavně nevím, proč bych se měla někoho ptát, já stávajícího o nic prosit nemusím, stačí kontaktovat jiného dodavatele, on si to vyřídí sám, proč by ne, samozřejmě má za to hezkou provizi.. a teď jde o milion lidí.. jsou teď všici děsně hodný :D

18.10.2021 13:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

hlavně nevím, proč bych se měla někoho ptát, já stávajícího o nic prosit nemusím, stačí kontaktovat jiného dodavatele, on si to vyřídí sám, proč by ne, samozřejmě má za to hezkou provizi.. a teď jde o milion lidí.. jsou teď všici děsně hodný :D

Ano, přesně tak - to jsem tam zapomněla napsat, že se prostě já rozhodnu a oni za mě šécko udělali. A to v tak extra rychlým termitu, že jsme těm šmejdům vymetli rybník s jakýmsi jejich odpojiovacím nápadem.

18.10.2021 14:04

Zrzavci napsal(a):
Moje máma měla u BE smlouvu, když umřela, dost dlouho jsem s nimi řešila, převod - přes to, že jsem jim o úmrtí mámy dala vědět hned druhý den. Následně se vytasili s dopisem o odpojení a pokutě - zálohy se řádně platily!!! . Obratem jsem to přeposlala na ERÚ a ve stejný moment se přešlo k PRE nebo ČEZ? - už nevím, nicméně - pokud dělají problémy, obrátila bych se na ERÚ, ti s milou BE zatřepali a bylo vyřešeno. Jsou to šmejdi šmejdský podvodný. Ten převod k PRE/ČEZ - proběhl velmi hladce, s ochotou těch pracovnic tam a byla to otázka jednoho telefonátu a jedné návštěvy. Tak jestli ten váš dodavatel dělá nějaký podivný ofuky, tak šup pryč.

Jo, asi zajdu dnes na ČEZ, protože to jednání teda fakt hrozný. Od pátku opět žádná odpověď a přitom podle toho, kolik ženských si mě různě přehazovalo (6), tam nouzi o pracovníky opravdu nemají.

18.10.2021 14:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jo, asi zajdu dnes na ČEZ, protože to jednání teda fakt hrozný. Od pátku opět žádná odpověď a přitom podle toho, kolik ženských si mě různě přehazovalo (6), tam nouzi o pracovníky opravdu nemají.

Určitě tam zajdete, oni by to opravdu měli zařídit už posléze bez Vaší námahy, tak držím palce, ať si to brzo můžete odškrtnout jako vyřízenou věc. Je to divný, když to jde rychle jinde, proč to nejde u toho stávajícího.

Přidejte reakci

Přidat smajlík