Pupínky v srsti, rychle přibývají

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2021 14:40
Mulinka18

XXX.XXX.182.81

Dobrý den, mojí fence se od včera začaly tvořit na těle pupínky.
Přikládám foto největšího zahnisaneho a menších dvou vedle sebe, ty jsou jakoby pod kůží. Včera jsem jich našla 5, večer už 10, dnes jich má tak 30. Ty včerejší se zvetsily. Začína si je kousat.
Jsme na kynologické akci, místní vet mi řekl, ať neřeším. Nedokázal mi ale říct, co by to mohlo být. Na naši veterinu jsme objednaný pondělí odpoledne.
Někdo mi říká, že by to mohlo být něco viroveho, někdo ze zánět kůže pyodermie nebo možná alergie...
Měl někdy něco podobného váš pejsek? Pokud alergie napriklad na něco ve stravě, za jak dlouho po vysazení alergenu, by se začaly pupínky hojit?
Děkuji!

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.10.2021 14:52

šup na veterinu. nemá cenu vymýšlet nic dalšího.

je to pyodermie. o příčině to ale nic neříká.

9.10.2021 15:11
Mulinka18

XXX.XXX.182.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
šup na veterinu. nemá cenu vymýšlet nic dalšího.

je to pyodermie. o příčině to ale nic neříká.

Děkuji, jsem si to myslela, ze by to mohlo být. Nicméně místní veterinář mi řekl, že ne. Jaké prosím mohou být příčiny, může to být i potravinová alergie? A jak se léčí? Našla jsem na internetu hodně rozdílných informací, že dobře léčitelne, že špatně léčitelne, způsobené stafylokokem....Fenka ma píštěl po osine vedle vulvy, ma se řešit až v rámci kastrace v listopadu. Pistel je úplně malička, klidná, není červená, nekouse si to, ale trošku hnisa. Pokud se to nezhorsi říkali, že by to řešili až při narkoze při kastraci. Mohlo by to s pyodermii souviset? Co se týká veteriny, bohužel až v pondělí. Vracíme se až zítra večer, vezeme ještě jednu paní s pejsek a nemůže ji tu nechat. Jinak bychom odjeli. Můžu pejskovi nějak ulevit? Moc děkuji za pomoc!

9.10.2021 15:41

příčin je miliarda. včetně nevím proč zrovna u toho konkrétního psa. může to být klidně jednorázová věc, jakékoliv alergie a tyhle věci, to se zkoumá až když se problém opakuje. píštěl spíše nesouvisí.

pochybuju, že máte doma šampon s chlorhexidinem.

9.10.2021 15:50
Mulinka18

XXX.XXX.182.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
příčin je miliarda. včetně nevím proč zrovna u toho konkrétního psa. může to být klidně jednorázová věc, jakékoliv alergie a tyhle věci, to se zkoumá až když se problém opakuje. píštěl spíše nesouvisí.

pochybuju, že máte doma šampon s chlorhexidinem.

To se léčí "jen" šamponem zevně? A léčba zabírá? Neleci se to nijak "vnitřně"?

9.10.2021 16:14

Mulinka18 napsal(a):
To se léčí "jen" šamponem zevně? A léčba zabírá? Neleci se to nijak "vnitřně"?

Dyť Vám říká, že to není léčba, ptala jste se, jak pomoct hned, tak desinfekce a zklidnění kůže je ta pomoc.
Vezměte řepík a vykoupat. Nemáte řepík, tak ředěný ředěný ředěný (jako že neředěný dost pálí do otevřených částí) ocet. Dubovou kůru. Zinkovou mast. Ředěný hypermangan. Tano hermal bez ředění. Cokoli netoxického s tříslovinami - to jsou ty věci, co jsou trpké - černý čaj (pes nepije čaj, umýt jo).. třeba čaj z
https://www.rehabilitace.info/zajimavosti/trisloviny-taniny-a-zdravi-jake-jsou-nejlepsi-potravinove-zdroje-trislovin/
Neříkejte, že nic z toho nemají v kuchyni nebo v lékárničce. Proti škrábání to pomáhá taky a taky bavlněné triko.

Léčit budete příčinu, až na to přijdete, což se stane u veterináře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík