Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2021 09:30
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Milí přátelé,
vím, že jsem v kategorii "Psů", ale znám vás zde spoustu, tak mi promiňte dotaz, který sem primárně nepatří. Moji tři čtvernožci, obzvlášť těžkotonážní Elsa (MCO), mi postupně zničili už dva notebooky - prostě si na něj rádi skočí, ještě i s mohutným odrazem z kočičího stromu, vyvalují se na něm, dělají kejkle typu, že se mi obraz na monitoru obrátí vzhůru nohama. Ale také to, že mi třeba už vytrhli nějaké klávesy z těch noťasů... Teď jsem vyfasovala novej fakt kvalitní NTB...a už to zas začíná! Nemáte někdo nějaký tip, čím jej třeba posprejovat, ale zároveň, abych nezničila ten noťas...?
Děkuji za případné rady a nápady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.10.2021 09:41

mám
při odchodu ntb zavírat
a když u něj člověk sedí, tak musí hlídat.....

obrazovku naležato už umím vrátit zpět, i když na klávesovou zkratku jsem ještě nepřišla

16.10.2021 10:14
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
mám
při odchodu ntb zavírat

obrazovku naležato už umím vrátit zpět, i když na klávesovou zkratku jsem ještě nepřišla

Jj, já už to také umím vrátit zpět... Co zpět vrátit neumím, jsou odeslané zprávy třeba v TEAMSovém chatu - moji kolegové by mohli vyprávět - podivná kombinace číslic a jiných znaků, apod.
Problém je, že oni mi na ten noťas skočí nejčastěji v mé přítomnosti! Já to nepostřehnu, pak už jen let dělové koule vzduchem a přistání na klávesnici...
A ještě jeden problém - já kvůli zádům pracuji vleže - o to snazší mají NTB jako přistávací plochu!

16.10.2021 10:16
fikovnice

XXX.XXX.134.88

mám
při odchodu ntb zavírat

Jinak v bytě nemám kosu, že by třeba se museli na PC vyhřívat; podezírám je z toho, že na NTB žárlí a vyžadují, abych práce (či zábavy :)) na něm zanechala! Ne vždy je to samozřejmě možné.

16.10.2021 10:51

"Jinak v bytě nemám kosu, že by třeba se museli na PC vyhřívat;"
to není o zimě v bytě, ale zdroji tepla, kočky rády velké teploučko
a o spolupráci s člověkem , přítomnosti člověka
kolik příspěvků už mi napsaly......

"já kvůli zádům pracuji vleže - o to snazší mají NTB jako přistávací plochu!"
tak to mají 2 in 1
hrudník a noťas zaráz!
tomu přeci nemohou odolat!

16.10.2021 10:55
fikovnice

XXX.XXX.134.88

tak to mají 2 in 1
hrudník a noťas zaráz!

Jj, mým jménem už také navštívily pár chatů a mailových schránek, děsím se, kdy napíšou třeba děkanovi...

U mých koček asi půjde nejvíce o tu spolupráci se mnou , ale jen třeba odskočím na WC, nedůsledně nechám práci rozpracovanou a za ty dvě minuty mi tam v tom nejlepším případě přibude několik stránek např. typu "aaaaaaaaaaa".

16.10.2021 10:58
fikovnice

XXX.XXX.134.88

tak to mají 2 in 1
hrudník a noťas zaráz!

"hrudník a noťas zaráz!
tomu přeci nemohou odolat! "

Ano, teď jsi to trefila! Je to pro ně ta nej kombinace ...ale má to teda nějaké řešení? Asi moc ne, že...?

A stejně, proč si kočky vybírají na ležení víc hrudník než třeba břicho? Teda aspoň moje mají tuto jasnou preferenci! Chtějí být blíže k hlavě?

16.10.2021 17:15
TyVed

XXX.XXX.16.20

Pokud ten poč nemůžu uklidit, tak ho přivírám tak na půl, aby nebylo místo na klávesnici a ani nešlo ležet na zavřeném. To se mi spolehlivě osvědčilo, že je to nesvádí. S doskoky na počítač ale problémy nemáme, u nás se rajtuje hlavně po nás, pokud si lehnem nebo sednem.

16.10.2021 17:17

fikovnice napsal(a):
Jinak v bytě nemám kosu, že by třeba se museli na PC vyhřívat; podezírám je z toho, že na NTB žárlí a vyžadují, abych práce (či zábavy :)) na něm zanechala! Ne vždy je to samozřejmě možné.

Tak to já mám psici ukázněnější. Na počítač neleze, ale perfektně se naučila vyhazovt - nadhazovat mi ruku z myši. Počítač to sice neničí, ale je to na zabití. Potřebuju kliknout, dám ruku na myš a ona mi ji hlavou nadhodí.
Předchozí fena, když už měla dost mého ležení s časopisem ( např. ), tak do tiskoviny hrábla tlapou. Dost neurvale. Někdy jsem stihla "neblbni, to je knížka" . Pes to nikdy neudělal. Ženské jsou potvory.

Kočkám-jedině mechanicky zabránit. Postavit si nad ležení baldachýn.

16.10.2021 18:56

Takže.. jdu pryč od ntb a zmáčku win + L nebo ctrl + alt + delete nebo tak - zamčeno.
Můj Kocourek umí jen rozdávat hlasy na ifauně, nevím, jak vždy ví, že to je okno ifauna, je jich tu otevřených asi 20 - 50.
Napůl zavřeno je také dobré, akorát ne v případě Kocourka, který se rozběhne a ntb zavře. Ale tak lepší, než kdyby tam nakupoval třeba, no.

16.10.2021 19:23

napůl zavřeno = príma jeskyňka kam zalézt

16.10.2021 20:40

..jo dívky, to není nic proti tomu, když mi kocour odpálil 90 stránek textu diplomky, slastným svalenim se na klávesnici noťasu po dopolední kastraci ...již nikdy se nikde nenašla a to na tom pracovali dva ajťáci.....

16.10.2021 20:48

16.10.2021 21:04

:-) https://youtu.be/YWSZJXhOvBw

..no nezalohovala jsem, co by se mi tak asi mohlo stát, když mám zánovní noťas...nejhorší bylo co nalhat do žádosti o prodloužení termínu na přepsání....vedoucí mé práce malem spadnul že židle, když jsem mu to plačíc sdělovala....bohužel smíchy a takový to byl noblesní starší pán....

16.10.2021 22:22

..no nezalohovala jsem, co by se mi tak asi mohlo stát, když mám zánovní noťas...nejhorší bylo co nalhat do žádosti o prodloužení termínu na přepsání....vedoucí mé práce malem spadnul že židle, když jsem mu to plačíc sdělovala....bohužel smíchy a takový to byl noblesní starší pán....

To máte za to. Tedy za to, že můžete využívat techniku. Moje sestra psala diplomku na stroji a každý překlep se musel vyříznout a přelepit správným písmenkem :-)). Ale zase jí to kocour mohl nanejvýš počůrat. Ale nepočůral, byl slušně vychovaný.

17.10.2021 00:59
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Tak to já mám psici ukázněnější. Na počítač neleze, ale perfektně se naučila vyhazovt - nadhazovat mi ruku z myši. Počítač to sice neničí, ale je to na zabití. Potřebuju kliknout, dám ruku na myš a ona mi ji hlavou nadhodí.
Předchozí fena, když už měla dost mého ležení s časopisem ( např. ), tak do tiskoviny hrábla tlapou. Dost neurvale. Někdy jsem stihla "neblbni, to je knížka" . Pes to nikdy neudělal. Ženské jsou potvory.

Kočkám-jedině mechanicky zabránit. Postavit si nad ležení baldachýn.

Jéé, to by hupsaly do toho baldachýnu, to úplně vidím, jak by byly nadšené!
Pár skoků a nebesa by se zhroutila... Ale samozřejmě moc všem díky, že se snažíte něco vymyslet!
Nakonec asi nezbývá, než fakt být důsledná... A já čekala na nějaký zázračný odpuzující sprej!

17.10.2021 01:04
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Takže.. jdu pryč od ntb a zmáčku win + L nebo ctrl + alt + delete nebo tak - zamčeno.
Můj Kocourek umí jen rozdávat hlasy na ifauně, nevím, jak vždy ví, že to je okno ifauna, je jich tu otevřených asi 20 - 50.
Napůl zavřeno je také dobré, akorát ne v případě Kocourka, který se rozběhne a ntb zavře. Ale tak lepší, než kdyby tam nakupoval třeba, no.

Jj, polootevřený NTB vydrží asi tak 5, 4, 3,....počítáno v sekundách... Já mám všude plno zajímavých předmětů, ale ten noťas je pro ně naprosto nejpřitažlivější. Já si fakt říkám, že jej berou jako jejich konkurenta (ostatně čučím na net často až nezdravě moc), žárlí a postupně mi zničí všechny NTB. Teď jsem obdržela z jakéhosi kovu - nevím, co to je za materiál, asi stejně plast, ale nějak vyztužený, ale i tak bych je tentokrát fakt přizabila, kdyby jej zase zničili. A ano, vím, že by to stejně byla moje vina.

17.10.2021 01:08
fikovnice

XXX.XXX.134.88

No, já mám momentálně ten kočkami odpálený noťas také nefunkční - prostě přestala fungovat obrazovka, neb se téměř urvala... A také jsem řadu věcí neměla zazálohovaných! Ale tady doufám, že to ajťáci připojí k jinému displeji a data mi vytáhnou... Mimo jiné je tam milion cenných starých fotek...a asi i nějaká videa.

17.10.2021 06:35
TyVed

XXX.XXX.16.20

fikovnice napsal(a):
Jj, polootevřený NTB vydrží asi tak 5, 4, 3,....počítáno v sekundách... Já mám všude plno zajímavých předmětů, ale ten noťas je pro ně naprosto nejpřitažlivější. Já si fakt říkám, že jej berou jako jejich konkurenta (ostatně čučím na net často až nezdravě moc), žárlí a postupně mi zničí všechny NTB. Teď jsem obdržela z jakéhosi kovu - nevím, co to je za materiál, asi stejně plast, ale nějak vyztužený, ale i tak bych je tentokrát fakt přizabila, kdyby jej zase zničili. A ano, vím, že by to stejně byla moje vina.

To je asi pravda s tou konkurencí. Když sem byl malý, měl jsem kočku, která se zásadně stočila na otevřenou knížku, když jsem si četl. Prostě se tomu noťasu moc věnujete a zanedbáváte kočky (tedy z jejich pohledu).

17.10.2021 07:39

fikovnice napsal(a):
No, já mám momentálně ten kočkami odpálený noťas také nefunkční - prostě přestala fungovat obrazovka, neb se téměř urvala... A také jsem řadu věcí neměla zazálohovaných! Ale tady doufám, že to ajťáci připojí k jinému displeji a data mi vytáhnou... Mimo jiné je tam milion cenných starých fotek...a asi i nějaká videa.

....no od té doby se ho nedotknul...jinak ostatní kočky nechával chladný.....

17.10.2021 10:30
bobina65

XXX.XXX.101.216

Dobrý den, možná by bylo dobré dát kočkám něco co je naláká víc. Třeba dát jim tu jejich trávu co jim voní. Možná i do nějakého polštářku. Prostě nalákat je na něco zajímavějšího.

17.10.2021 11:12
fikovnice

XXX.XXX.133.167

bobina65 napsal(a):
Dobrý den, možná by bylo dobré dát kočkám něco co je naláká víc. Třeba dát jim tu jejich trávu co jim voní. Možná i do nějakého polštářku. Prostě nalákat je na něco zajímavějšího.

Děkuji za názor ...ale třeba kozlík je bude zajímat 5 - 10min a pak se zase přeskupí do blízkosti NTB a budou číhat na příležitost!
Ostatně, teď, jak jsem na diskuzi - zde i jinde - tak už zde jeden číhá - periferně jej sleduji, co se snaží provést!

17.10.2021 11:17
fikovnice

XXX.XXX.133.167

bobina65 napsal(a):

Jen dodatek: Hraček mají řádově stovky, ale zajímají je jen ve spojitosti se mnou. Ale jednak jsem si tedy zřejmě vychovala závisláky, a druhak je to logické - i pro psy každá hračka nabyde na hodnotě v souvislosti s páníčkem (třeba přetahování o uzel, apod.).
Já jsem dlouho hledala a nakupovala různé, a mnohdy velmi drahé, interaktivní hračky...než jsem pochopila, že když jim přinesu z venku třeba holubí pírko a budu to já, kdo si s nimi s tím pírkem bude hrát, tak to pro ně bude mít nesrovnatelně větší cenu než všechny koulodráhy světa a podobné věci.

17.10.2021 11:55

Potřebuješ klecové lůžko! 😂

17.10.2021 12:17
fikovnice

XXX.XXX.133.167

17.10.2021 12:18
fikovnice

XXX.XXX.133.167

Ještě jde o to, zda na sebe nebo na kočky!

17.10.2021 12:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Ty už se snad nesmí používat.

Možná by ntb stačilo ovonět kůrou z citrusu.

18.10.2021 09:31

fikovnice napsal(a):
Ještě jde o to, zda na sebe nebo na kočky!

Ještě je možnost na NTB :-)) Desku, na ni klícku a dovnitř NTB. A zavěsit nad postel - na kladku. V případě nepoužívání vytáhnout ke stropu. Při práci spustit nad postel. Ale možná by se to houpalo :-)). Takže nad postelí ještě zaaretovat.
To musí šikovný řemeslník vyrobit. Nemáte na MU údržbu?
( A tak mě napadá : Vy ho asi znáte osobně ( ne údržbáře ) - i ten jeho Kontakt )

18.10.2021 10:22

Ještě je možnost na NTB :-)) Desku, na ni klícku a dovnitř NTB. A zavěsit nad postel - na kladku. V případě nepoužívání vytáhnout ke stropu. Při práci spustit nad postel. Ale možná by se to houpalo :-)). Takže nad postelí ještě zaaretovat.
To musí šikovný řemeslník vyrobit. Nemáte na MU údržbu?
( A tak mě napadá : Vy ho asi znáte osobně ( ne údržbáře ) - i ten jeho Kontakt )

To jste mi připomněla ty gymnastické kruhy nad postelí… kde ono to bylo… asi v Roztomilém člověku? 😅

18.10.2021 10:31
PumaCZ

XXX.XXX.218.53

Necetla jsem vsechny prispevky, ale kocky pry nemaji rady aluminiovou folii. Jesnou na ni skoci a pak uz si to pry dobre rozmysli :)

https://youtu.be/haf1OJWk-T0

18.10.2021 11:23

Bych teda na ntb nic vodivého nedávala, ale zkuste někdo a dejte vědět :-)
Citrus by šel.. anebo půlvteřinová záležitost: klávesa vlevo dole (win, obrázek okna) s klávesou L.
Jenže to pak není žádná legrace.

18.10.2021 13:24

Tak to má stejný účinek jako alobal i okurka, ne? Když si, Fikovnice, lehnete s noťasem a obložíte salátovkami, to by v tom byl čert, aby kočky útočily

Ovšem v tom videu, ta kočka s nohama obalenýma alobalem, se mi pranic nelíbí

Neregistrovaný uživatel

18.10.2021 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.173

Ač se to bude zdát dost lidem fuj. Najela bych na tresty. Prostě ntb zakazana zona. I kdyby trest mel byt proud vody z vodni pistolky nebo rozprasovace. Ono by to to preslo rychle. Takhle se jim stane prd tak co by to nedelaly ze.

18.10.2021 14:43
fikovnice

XXX.XXX.134.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ač se to bude zdát dost lidem fuj. Najela bych na tresty. Prostě ntb zakazana zona. I kdyby trest mel byt proud vody z vodni pistolky nebo rozprasovace. Ono by to to preslo rychle. Takhle se jim stane prd tak co by to nedelaly ze.

Chápu Tě...
Ale já toto neumím. Teda taky "trestám", ale pouze zařváním - asi se to nese přes x pater . Prakticky ihned seskočí - moc dobře v tu chvíli ví, že udělaly něco špatnýho. Ale za 5 - 10min jsou schopny (vyjma nejstaršího, ale to je napůl člověk ) si hupsnout znovu.

18.10.2021 15:50
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Přesně! Mě naše kotí chodí lehat na podložku na myš, když jsem na pc. Někdy ji tam nechám a mazlíme se a když už mi vadí, tak ji sundám. Pokud chce vehementně zpátky, tak ji shodím se slovy "mazej" To už je naučená, že není radno mi odporovat

18.10.2021 16:21
18.10.2021 19:33
fikovnice

XXX.XXX.134.5

Tak právě se Elsa vedle mě dáví...tak si říkám, co se děje. A kouknu, a ona mi do postele přistála ta smrdutá ploštice! To by byl aspoň odpuzovač!
Jinak Elsa už to má na bázi podmíněného reflexu - ploštice zavrčí jak letí - a Else se ihned navalí!
Btw, lidi, také máte tyto ploštice v bytech???

18.10.2021 20:02

hmyzáky nevedu, pro případ nouze mám po ruce biolit a už jsem ho dobrý dva měsíce nepoužila. jediný, co toleruju, je pavouk pokoutník, normovaný stav jsem určila jeden na místnost, přebytky likviduju.

notebook je jedna z mála věcí, co kočky naštěstí moc nebaví. občas se mnou koukají na videa, to je blbý, mám convertible s dotykovou obrazovkou.

18.10.2021 20:11

Kocourek si v noci pustil mši. Nějaký slovenský farář hostoval. Zajímavé. Jen nevím, proč to ten Kocourek vybral, mše-myš, nebo je to se mnou už tak zlé, nevím.
Ale megý neví, že se má koukat, neví kam a Kocourek ví, jak si pustit video :-)

19.10.2021 01:22
fikovnice

XXX.XXX.133.178

hmyzáky nevedu, pro případ nouze mám po ruce biolit a už jsem ho dobrý dva měsíce nepoužila. jediný, co toleruju, je pavouk pokoutník, normovaný stav jsem určila jeden na místnost, přebytky likviduju.

notebook je jedna z mála věcí, co kočky naštěstí moc nebaví. občas se mnou koukají na videa, to je blbý, mám convertible s dotykovou obrazovkou.

No ony tady ty hnusný ploštice jsou hodně na balkónech; já mívám kvůli kočkám permanentně balkón otevřený, takže ploštice mají free vstup...

19.10.2021 09:29
bobina65

XXX.XXX.101.216

Naši kocouři nesnáší cibuli . Když ji krájím, opravdu na stůl nelezou.Letos mají 14 let. Jsou to bratři.

19.10.2021 09:43

Můj kocour nesnáší mier. Zvedne ocas a prchá z kuchyně. Tak mixer k posteli a k ruce vypínač a při nepřítomnosti k noťasu spouštěč.

19.10.2021 12:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Můj kocour nesnáší mier. Zvedne ocas a prchá z kuchyně. Tak mixer k posteli a k ruce vypínač a při nepřítomnosti k noťasu spouštěč.

To bé asi nějakej militantní slovenský kocúrik, hej?

pardon, to chybějící písmenko prostě nešlo nevyužít

19.10.2021 13:11

Vysavač věřím by také mohl zapůsobit :-)

19.10.2021 13:31

U mého staršího kocoura 100%. Stačí, když začnu před luxováním skládat koberečky a už prchá pod postel.

19.10.2021 13:36

jo, vysavač?

toho se kočky bály asi tak první dvě luxování

mám divné kočky.

19.10.2021 13:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

U mého staršího kocoura 100%. Stačí, když začnu před luxováním skládat koberečky a už prchá pod postel.

tak to Lůďa, se rozvalí doprostřed místnosti a vyžaduje kompletní vyluxování kožichu
a nechá se přitom obracet dle "potřeby"

19.10.2021 13:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lupus4 napsal(a):
tak to Lůďa, se rozvalí doprostřed místnosti a vyžaduje kompletní vyluxování kožichu

No já jsem chtěla zrovna napsat, že náš Mouses píše disertační práci na téma "Úklid robotickým vysavačem" , neb se pořád zdržujě někde poblíž a zkoumá ho, ale tohle je ještě vyšší levl

19.10.2021 13:53

Ale jinak hlasuji pro mechanickou zábranu. Napadla mě třeba moskytiéra. Mám ve stropě zavrtaný obyčejný háček na obrazy, moskytiéru mám dvoumetrovou (na výšku), na obruči, je to lehoučké. A kočku to neudrží, utrhne se to. Párkrát takhle nechat kočky na to skočit, aby se to s nimi utrhlo (pověsit prozatímně třeba na nit, aby se neničilo uchycení u stropu ani očko moskytiéry), a ony si to pak třeba rozmyslí? Nevím, nezkoušela jsem, Kocour je vychován.

19.10.2021 14:03

Zrzavci napsal(a):

Ta klávesnice prostě nestíhá. Já vím, že už to tu bylo a opakovaný vtip není vtipem, ale co už.
Vyměnit asi nelze, je to NTB. Ale třeba Megíí poradí.
Takže oprava: Můj mírumilovný kocourek nesnáší mixer.

19.10.2021 14:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ta klávesnice prostě nestíhá. Já vím, že už to tu bylo a opakovaný vtip není vtipem, ale co už.
Vyměnit asi nelze, je to NTB. Ale třeba Megíí poradí.
Takže oprava: Můj mírumilovný kocourek nesnáší mixer.

Jo, to jsem měla taky - že mi to prostě vynechávalo nebo naopak zněkolikanásobňovalo písmena. tak jsem jí trochu domluvila, klábosnici drzý jedný, ale trvalo to, a taky to je samostatná klábosnice, takže jednodušší.

A na druhou stranu, prečo by nemohol byť kocúrik, ktorý nesnašia mier. Náš Mouses je kupříkladu mrcha bojovná, taky nemůže být doma chvíli klid. Ondynoj se pokoušel kupírovat čubině ocas - furt se jí do něj zakusoval, jak kdyby tejden nežral, až se konečně nechala vyprovokovat k bitce a skončili v kotrmelcích v předsíni.

19.10.2021 14:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ale jinak hlasuji pro mechanickou zábranu. Napadla mě třeba moskytiéra. Mám ve stropě zavrtaný obyčejný háček na obrazy, moskytiéru mám dvoumetrovou (na výšku), na obruči, je to lehoučké. A kočku to neudrží, utrhne se to. Párkrát takhle nechat kočky na to skočit, aby se to s nimi utrhlo (pověsit prozatímně třeba na nit, aby se neničilo uchycení u stropu ani očko moskytiéry), a ony si to pak třeba rozmyslí? Nevím, nezkoušela jsem, Kocour je vychován.

pardon, pardon, já asi dneska snídala ftipnej chleba se šunkou a sýrem, ale .... já prostě vidím ve svém malém filmovém studiu v hlavě, nějakou důstojnou pracovnu, tam sedí ta fíkovnice - taky důstojná, připravuje se na přednášku a sedí pod tímdle vixlajvantem............ zpoza rohu se vyplíží kočka..... hópne vzduchem (možná stihne cestou udělat i parakotoul), dopadne na ten vixlajvant, celý to strhne, padne to na tu fíkovnici, ta se vyděsí k smrti, vymaže si nejen tu přednášku, co si připravuje, ale všechny, co už kdy v životě si připravila, zaklapne si prsty do notebooku a skončí vovázaná tím vixlajvantem a vypadá jak, když to přehnala se závojem na pohřeb.

19.10.2021 15:24

Zrzavci napsal(a):
pardon, pardon, já asi dneska snídala ftipnej chleba se šunkou a sýrem, ale .... já prostě vidím ve svém malém filmovém studiu v hlavě, nějakou důstojnou pracovnu, tam sedí ta fíkovnice - taky důstojná, připravuje se na přednášku a sedí pod tímdle vixlajvantem............ zpoza rohu se vyplíží kočka..... hópne vzduchem (možná stihne cestou udělat i parakotoul), dopadne na ten vixlajvant, celý to strhne, padne to na tu fíkovnici, ta se vyděsí k smrti, vymaže si nejen tu přednášku, co si připravuje, ale všechny, co už kdy v životě si připravila, zaklapne si prsty do notebooku a skončí vovázaná tím vixlajvantem a vypadá jak, když to přehnala se závojem na pohřeb.

19.10.2021 15:47
Zrzavci

XXX.XXX.46.10

se smějete, ale mě to mohlo zabít❗🤣

19.10.2021 16:22

Matýsková za gauč
a stejně tak, když přijede maminka
Matýsková přišla 11/2016 a moje maminka ji ještě ani jednou neviděla
asi jí budu muset poslat fotku

19.10.2021 18:08
fikovnice

XXX.XXX.132.159

rapotacka11 napsal(a):
Ty už se snad nesmí používat.

Možná by ntb stačilo ovonět kůrou z citrusu.

No, kamarádka po šílené psychotické atace skončila v klecovém lůžku - asi na 10 dní!!!
Ale je fakt, že museli žádat soud...
A pardon - to je OT.

19.10.2021 18:11
fikovnice

XXX.XXX.132.159

Dtto, víte, co stačí mně? Když ten držák nahoře na vysavači překlapnu na druhou stranu - prostě takové jemné cvaknutí...a kočičáci prchají ve velkém!!!
Jenže to si mám dát k posteli vysavač a jak se budou přibližovat, tak klapnout s tím plastovým držákem?

19.10.2021 18:13
fikovnice

XXX.XXX.132.159

lupus4 napsal(a):

No jo, jenže Lůďa je pes, nepletu-li se?
Moji kočičáci z vysavače šílí! Jak píše "Kometa"... Mně vlastní stačí jít dát šňůru do zásuvky. Sice nikdy nechápu, jak poznají, že je to šňůra od vysavače, ale prostě to poznají!

19.10.2021 18:15
fikovnice

XXX.XXX.132.159

Matýsková za gauč
a stejně tak, když přijede maminka
Matýsková přišla 11/2016 a moje maminka ji ještě ani jednou neviděla
asi jí budu muset poslat fotku

Jéé, to jsem měla kámošku s takovou kočkou - já ji nikdy neviděla! Ale říkala mi, že kdybych u ní přespala, tak ráno mě bude vítat jako právoplatného člena rodiny!

19.10.2021 18:22
fikovnice

XXX.XXX.132.159

Zrzavci napsal(a):

"Zrzavci", to mi nedělejte!!!
To je ale fakt reálný scénář! Teda až na několik drobností - jednak nevlastním důstojnou pracovnu, druhak já sama určitě důstojně nepůsobím....ale jinak to sedí!!! To víte, že vixlajvant by se líbil všem třem kočičákům! Elsa by parakotoul zvládla stopro, prostředňák by ji ještě ve vzduchu chytil za ocas, nastal by Elsin hurónský řev a nad tím vším by se se svým nenapodobitelně udiveným výrazem a stoickým klidem tyčil Fido (ten poločlověk)!
A je mi jasný, že bych při úleku smazala vše až do prehistórie!!!
A nevím, jestli to jde, pokud jo, ještě bych odinstalovala celej operační systém!

19.10.2021 18:58

fikovnice napsal(a):

Jéé, to jsem měla kámošku s takovou kočkou - já ji nikdy neviděla! Ale říkala mi, že kdybych u ní přespala, tak ráno mě bude vítat jako právoplatného člena rodiny!

Sousedka, která se mi v mé nepřítomnosti starala o kocoura (tohohle), taky až po dvou letech zjistila, že už nemám mourka, ale černého.

20.10.2021 10:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
"Zrzavci", to mi nedělejte!!!
To je ale fakt reálný scénář! Teda až na několik drobností - jednak nevlastním důstojnou pracovnu, druhak já sama určitě důstojně nepůsobím....ale jinak to sedí!!! To víte, že vixlajvant by se líbil všem třem kočičákům! Elsa by parakotoul zvládla stopro, prostředňák by ji ještě ve vzduchu chytil za ocas, nastal by Elsin hurónský řev a nad tím vším by se se svým nenapodobitelně udiveným výrazem a stoickým klidem tyčil Fido (ten poločlověk)!
A je mi jasný, že bych při úleku smazala vše až do prehistórie!!!
A nevím, jestli to jde, pokud jo, ještě bych odinstalovala celej operační systém!

No vida, Vy jste to ještě vytunila, ten můj filmeček. A co ten závoj? Slušel by Vám? Ještě byste se v závěru toho filmovýho záběru pak mohla zvednout a odcházet s tím ntb nasazeným na prstech, a na tom závoji odvážet přichycený dvě kočky, to už myslím, že by Fíďákovi vyjelo obočí až na záda samým údivem. A to by mohl být poslední obraz, pak už by šly titulky

20.10.2021 10:41

"při natáčení nedošlo k zranění žádné kočky"

o lidech taktně pomlčíme

20.10.2021 10:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

"při natáčení nedošlo k zranění žádné kočky"

o lidech taktně pomlčíme

žiš nojo, nojo, to tam musíme dát!

čekám že se vozve vbrzku Wárner Bros studio.

20.10.2021 11:29

rovnou Spielberg!

20.10.2021 11:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

rovnou Spielberg!

pravda, proč troškařit
jenže... co když von tam bude chtít hodit do toho filmu ešče třeba Vetřelce a to nevim, ešivá fíkovnice by ustála? Aby nám s tim pak nesekla, kde budem shánět novou hlavní hrdinku?

20.10.2021 12:10
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zrzavci napsal(a):
pravda, proč troškařit
jenže... co když von tam bude chtít hodit do toho filmu ešče třeba Vetřelce a to nevim, ešivá fíkovnice by ustála? Aby nám s tim pak nesekla, kde budem shánět novou hlavní hrdinku?

No kde, vypíšeme konkurz. Jakýpak asi bude hlavní požadavek na hrdinku? Hm...

20.10.2021 12:10

Já myslím, že ten poutavý příběh s jímavým zakončením ho inspiruje natolik, že již nebude chtít přikrášlovat

20.10.2021 12:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Když tak nad tím znovu přemýšlím, asi bych fíkovnici nepodceňovala. Myslím, že ta by zvládla i toho predátora. Nebo vetřelce. Nebo raptora, E. T., přerostlého žraloka, Indiana Jonese... Co to je oproti kočce, které čelí dnes a denně.
Takže si myslím, že k náboru jiné herečky nebude důvod, ať už Spielberg vymyslí cokoli.

20.10.2021 12:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
No kde, vypíšeme konkurz. Jakýpak asi bude hlavní požadavek na hrdinku? Hm...

ten je jasnej - vydržet celý natáčení v černým vixlajvantu - páč to jako sundat nepude.

20.10.2021 12:39
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já myslím, že ten poutavý příběh s jímavým zakončením ho inspiruje natolik, že již nebude chtít přikrášlovat

je pravda, že proč taky, že jo , v jednoduchosti je síla.

20.10.2021 12:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Když tak nad tím znovu přemýšlím, asi bych fíkovnici nepodceňovala. Myslím, že ta by zvládla i toho predátora. Nebo vetřelce. Nebo raptora, E. T., přerostlého žraloka, Indiana Jonese... Co to je oproti kočce, které čelí dnes a denně.
Takže si myslím, že k náboru jiné herečky nebude důvod, ať už Spielberg vymyslí cokoli.

Že bychom jí tam toho Indyho frkly teda rovnou už? Mohl by třebas někde v pozadí údivem /to aby se Fidouš nedivil sám/ sežrat ten svůj klobouk? Nebo že by práskal bičem do taktu? Tím bychom měli vlastně i pořešenou muziku.
Kdo zajistí překlad do Angliny? počítám totiž že domů povezem Oskara

21.10.2021 02:13
fikovnice

XXX.XXX.133.70

Zrzavci napsal(a):
No vida, Vy jste to ještě vytunila, ten můj filmeček. A co ten závoj? Slušel by Vám? Ještě byste se v závěru toho filmovýho záběru pak mohla zvednout a odcházet s tím ntb nasazeným na prstech, a na tom závoji odvážet přichycený dvě kočky, to už myslím, že by Fíďákovi vyjelo obočí až na záda samým údivem. A to by mohl být poslední obraz, pak už by šly titulky

21.10.2021 02:15
fikovnice

XXX.XXX.133.70

Zrzavci napsal(a):
pravda, proč troškařit

Vetřelec by se vysunul z toho rozbitýho noťasu...a začal by vytýkat takový ten jeho hnusný sliz. A až v tento moment by to asi Fido neunesl...a decentně by mňoukl (on je jinak němej).

21.10.2021 02:21
fikovnice

XXX.XXX.133.70

Zrzavci napsal(a):
Že bychom jí tam toho Indyho frkly teda rovnou už? Mohl by třebas někde v pozadí údivem /to aby se Fidouš nedivil sám/ sežrat ten svůj klobouk? Nebo že by práskal bičem do taktu? Tím bychom měli vlastně i pořešenou muziku.
Kdo zajistí překlad do Angliny? počítám totiž že domů povezem Oskara

Ano, jako cizajazyčný film by to skvěle konkurovalo takovýmu Koljovi, Obecné škole, apod. Jen holt, trochu jiný žánr...

A ještě bych tam po vzoru Hitchcockových Ptáků nechala poletovat ty hnusné smrduté ploštice, co mám teď v bytě. A jako bonus by se to promítalo v 4D typu filmu a kolem hlav by bylo slyšet vrčení těch ploštic a občas, jak by stříkly ten svůj sekret, tak by čichové buňky podráždil jejich smrad (do toho by pak Elsa spustila své typické navalovací zvuky - z těch ploštic).

21.10.2021 09:58

Pomalu se nám to stáčí do hororového žánru, na to Spielberga asi neutáhneme. Tak snad kolega Tarantino? Ten by to s těmi prsty zaklaplými v počítači a drápky cupujícími hlavu oběti jistě vykreslil v těch správných barvách

22.10.2021 07:36
fikovnice

XXX.XXX.134.139

Zrzavci napsal(a):
ten je jasnej - vydržet celý natáčení v černým vixlajvantu - páč to jako sundat nepude.

Áááá, tak to bude problém...a já se tak těšila na natáčení!!!
Nicméně v černým vixlajvantu se budu strašně potit - ale třeba to bude vypadat, že pláču...chceme vlastně horor nebo jaký točíme žánr?

22.10.2021 07:38
fikovnice

XXX.XXX.134.139

Pomalu se nám to stáčí do hororového žánru, na to Spielberga asi neutáhneme. Tak snad kolega Tarantino? Ten by to s těmi prsty zaklaplými v počítači a drápky cupujícími hlavu oběti jistě vykreslil v těch správných barvách

Jóóó, tak tady to máme - horor, jasný! Kolega Tarantino se může jít zahrabat...
Ten černej vixlajvant vypadá hororově už sám o sobě...
Do toho vřeštící kočky, udivenej Fido...jó, to by šlo!

22.10.2021 07:41
fikovnice

XXX.XXX.134.139

Teda ale že se z žádosti o radu, jak zabránit kočkám, aby mi lezly na noťas, shiftneme k natáčení hororu v černým vixlajvantu, jsem fakt nečekala. A to se tu diskuze stáčí různými směry...

22.10.2021 10:48

Teď mě tak napadl Tim Burton. Mrtvá nevěsta s vixlajvantem. Noťas. Kočka. Obočí na zádech.

No je to inspirativní

22.10.2021 11:05
fikovnice

XXX.XXX.134.139

Varaxi napsal(a):

Já čelím dnes a denně dokonce třem kočkám!

22.10.2021 13:01

fikovnice napsal(a):
Já čelím dnes a denně dokonce třem kočkám!

Jo, ale jedna umí jen hejbat obočím

24.10.2021 09:50
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Jo, ale jedna umí jen hejbat obočím

Ani to ne! On jen vykulí oči!

24.10.2021 09:59
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Zrzavci napsal(a):

Ovšem nahradit slovo "bude" slovem "bé" mě teď znovu dostalo!

25.10.2021 09:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Ovšem nahradit slovo "bude" slovem "bé" mě teď znovu dostalo!

no páč Pražák furt přece protahuje budééé, dobrý deen a tak :D , je to taková hatmatilka ještě z dob čézetpsa , kde se scházívala taková banda lidí.

25.10.2021 09:39
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Teda ale že se z žádosti o radu, jak zabránit kočkám, aby mi lezly na noťas, shiftneme k natáčení hororu v černým vixlajvantu, jsem fakt nečekala. A to se tu diskuze stáčí různými směry...

Už někdo zařídil sim vás kopírajt? Aby nám to někdo nevyfouknul, já se v těchhle věcech nevyznám. Mohli bychom na tom trhnou časem balík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík