Milí přátelé,
vím, že jsem v kategorii "Psů", ale znám vás zde spoustu, tak mi promiňte dotaz, který sem primárně nepatří. Moji tři čtvernožci, obzvlášť těžkotonážní Elsa (MCO), mi postupně zničili už dva notebooky - prostě si na něj rádi skočí, ještě i s mohutným odrazem z kočičího stromu, vyvalují se na něm, dělají kejkle typu, že se mi obraz na monitoru obrátí vzhůru nohama. Ale také to, že mi třeba už vytrhli nějaké klávesy z těch noťasů... Teď jsem vyfasovala novej fakt kvalitní NTB...a už to zas začíná! Nemáte někdo nějaký tip, čím jej třeba posprejovat, ale zároveň, abych nezničila ten noťas...?
Děkuji za případné rady a nápady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mám
při odchodu ntb zavírat
a když u něj člověk sedí, tak musí hlídat.....
obrazovku naležato už umím vrátit zpět, i když na klávesovou zkratku jsem ještě nepřišla
napsal(a):
mám
při odchodu ntb zavírat
obrazovku naležato už umím vrátit zpět, i když na klávesovou zkratku jsem ještě nepřišla
Jj, já už to také umím vrátit zpět... Co zpět vrátit neumím, jsou odeslané zprávy třeba v TEAMSovém chatu - moji kolegové by mohli vyprávět - podivná kombinace číslic a jiných znaků, apod.
Problém je, že oni mi na ten noťas skočí nejčastěji v mé přítomnosti! Já to nepostřehnu, pak už jen let dělové koule vzduchem a přistání na klávesnici...
A ještě jeden problém - já kvůli zádům pracuji vleže - o to snazší mají NTB jako přistávací plochu!
napsal(a):
mám
při odchodu ntb zavírat
Jinak v bytě nemám kosu, že by třeba se museli na PC vyhřívat; podezírám je z toho, že na NTB žárlí a vyžadují, abych práce (či zábavy :)) na něm zanechala! Ne vždy je to samozřejmě možné.

"Jinak v bytě nemám kosu, že by třeba se museli na PC vyhřívat;"
to není o zimě v bytě, ale zdroji tepla, kočky rády velké teploučko
a o spolupráci s člověkem , přítomnosti člověka
kolik příspěvků už mi napsaly......
"já kvůli zádům pracuji vleže - o to snazší mají NTB jako přistávací plochu!"
tak to mají 2 in 1
hrudník a noťas zaráz!
tomu přeci nemohou odolat!
napsal(a):
tak to mají 2 in 1
hrudník a noťas zaráz!
Jj, mým jménem už také navštívily pár chatů a mailových schránek, děsím se, kdy napíšou třeba děkanovi...
U mých koček asi půjde nejvíce o tu spolupráci se mnou , ale jen třeba odskočím na WC, nedůsledně nechám práci rozpracovanou a za ty dvě minuty mi tam v tom nejlepším případě přibude několik stránek např. typu "aaaaaaaaaaa".
napsal(a):
tak to mají 2 in 1
hrudník a noťas zaráz!
"hrudník a noťas zaráz!
tomu přeci nemohou odolat! "
Ano, teď jsi to trefila! Je to pro ně ta nej kombinace ...ale má to teda nějaké řešení? Asi moc ne, že...?
A stejně, proč si kočky vybírají na ležení víc hrudník než třeba břicho? Teda aspoň moje mají tuto jasnou preferenci! Chtějí být blíže k hlavě?

fikovnice
napsal(a):
Jinak v bytě nemám kosu, že by třeba se museli na PC vyhřívat; podezírám je z toho, že na NTB žárlí a vyžadují, abych práce (či zábavy :)) na něm zanechala! Ne vždy je to samozřejmě možné.
Tak to já mám psici ukázněnější. Na počítač neleze, ale perfektně se naučila vyhazovt - nadhazovat mi ruku z myši. Počítač to sice neničí, ale je to na zabití. Potřebuju kliknout, dám ruku na myš a ona mi ji hlavou nadhodí.
Předchozí fena, když už měla dost mého ležení s časopisem ( např. ), tak do tiskoviny hrábla tlapou. Dost neurvale. Někdy jsem stihla "neblbni, to je knížka" . Pes to nikdy neudělal. Ženské jsou potvory.
Kočkám-jedině mechanicky zabránit. Postavit si nad ležení baldachýn.

Takže.. jdu pryč od ntb a zmáčku win + L nebo ctrl + alt + delete nebo tak - zamčeno.
Můj Kocourek umí jen rozdávat hlasy na ifauně, nevím, jak vždy ví, že to je okno ifauna, je jich tu otevřených asi 20 - 50.
Napůl zavřeno je také dobré, akorát ne v případě Kocourka, který se rozběhne a ntb zavře. Ale tak lepší, než kdyby tam nakupoval třeba, no.

napůl zavřeno = príma jeskyňka kam zalézt

..jo dívky, to není nic proti tomu, když mi kocour odpálil 90 stránek textu diplomky, slastným svalenim se na klávesnici noťasu po dopolední kastraci ...již nikdy se nikde nenašla a to na tom pracovali dva ajťáci.....

napsal(a):
:-) https://youtu.be/YWSZJXhOvBw
..no nezalohovala jsem, co by se mi tak asi mohlo stát, když mám zánovní noťas...nejhorší bylo co nalhat do žádosti o prodloužení termínu na přepsání....vedoucí mé práce malem spadnul že židle, když jsem mu to plačíc sdělovala....bohužel smíchy a takový to byl noblesní starší pán....

napsal(a):
..no nezalohovala jsem, co by se mi tak asi mohlo stát, když mám zánovní noťas...nejhorší bylo co nalhat do žádosti o prodloužení termínu na přepsání....vedoucí mé práce malem spadnul že židle, když jsem mu to plačíc sdělovala....bohužel smíchy a takový to byl noblesní starší pán....
To máte za to. Tedy za to, že můžete využívat techniku. Moje sestra psala diplomku na stroji a každý překlep se musel vyříznout a přelepit správným písmenkem :-)). Ale zase jí to kocour mohl nanejvýš počůrat. Ale nepočůral, byl slušně vychovaný.
napsal(a):
Tak to já mám psici ukázněnější. Na počítač neleze, ale perfektně se naučila vyhazovt - nadhazovat mi ruku z myši. Počítač to sice neničí, ale je to na zabití. Potřebuju kliknout, dám ruku na myš a ona mi ji hlavou nadhodí.
Předchozí fena, když už měla dost mého ležení s časopisem ( např. ), tak do tiskoviny hrábla tlapou. Dost neurvale. Někdy jsem stihla "neblbni, to je knížka" . Pes to nikdy neudělal. Ženské jsou potvory.
Kočkám-jedině mechanicky zabránit. Postavit si nad ležení baldachýn.
Jéé, to by hupsaly do toho baldachýnu, to úplně vidím, jak by byly nadšené!
Pár skoků a nebesa by se zhroutila... Ale samozřejmě moc všem díky, že se snažíte něco vymyslet!
Nakonec asi nezbývá, než fakt být důsledná... A já čekala na nějaký zázračný odpuzující sprej!
napsal(a):
Takže.. jdu pryč od ntb a zmáčku win + L nebo ctrl + alt + delete nebo tak - zamčeno.
Můj Kocourek umí jen rozdávat hlasy na ifauně, nevím, jak vždy ví, že to je okno ifauna, je jich tu otevřených asi 20 - 50.
Napůl zavřeno je také dobré, akorát ne v případě Kocourka, který se rozběhne a ntb zavře. Ale tak lepší, než kdyby tam nakupoval třeba, no.
Jj, polootevřený NTB vydrží asi tak 5, 4, 3,....počítáno v sekundách... Já mám všude plno zajímavých předmětů, ale ten noťas je pro ně naprosto nejpřitažlivější. Já si fakt říkám, že jej berou jako jejich konkurenta (ostatně čučím na net často až nezdravě moc), žárlí a postupně mi zničí všechny NTB. Teď jsem obdržela z jakéhosi kovu - nevím, co to je za materiál, asi stejně plast, ale nějak vyztužený, ale i tak bych je tentokrát fakt přizabila, kdyby jej zase zničili. A ano, vím, že by to stejně byla moje vina.
napsal(a):
No, já mám momentálně ten kočkami odpálený noťas také nefunkční - prostě přestala fungovat obrazovka, neb se téměř urvala... A také jsem řadu věcí neměla zazálohovaných! Ale tady doufám, že to ajťáci připojí k jinému displeji a data mi vytáhnou... Mimo jiné je tam milion cenných starých fotek...a asi i nějaká videa.
fikovnice
napsal(a):
Jj, polootevřený NTB vydrží asi tak 5, 4, 3,....počítáno v sekundách... Já mám všude plno zajímavých předmětů, ale ten noťas je pro ně naprosto nejpřitažlivější. Já si fakt říkám, že jej berou jako jejich konkurenta (ostatně čučím na net často až nezdravě moc), žárlí a postupně mi zničí všechny NTB. Teď jsem obdržela z jakéhosi kovu - nevím, co to je za materiál, asi stejně plast, ale nějak vyztužený, ale i tak bych je tentokrát fakt přizabila, kdyby jej zase zničili. A ano, vím, že by to stejně byla moje vina.
To je asi pravda s tou konkurencí. Když sem byl malý, měl jsem kočku, která se zásadně stočila na otevřenou knížku, když jsem si četl. Prostě se tomu noťasu moc věnujete a zanedbáváte kočky (tedy z jejich pohledu).

fikovnice
napsal(a):
No, já mám momentálně ten kočkami odpálený noťas také nefunkční - prostě přestala fungovat obrazovka, neb se téměř urvala... A také jsem řadu věcí neměla zazálohovaných! Ale tady doufám, že to ajťáci připojí k jinému displeji a data mi vytáhnou... Mimo jiné je tam milion cenných starých fotek...a asi i nějaká videa.
....no od té doby se ho nedotknul...jinak ostatní kočky nechával chladný.....
bobina65
napsal(a):
Dobrý den, možná by bylo dobré dát kočkám něco co je naláká víc. Třeba dát jim tu jejich trávu co jim voní. Možná i do nějakého polštářku. Prostě nalákat je na něco zajímavějšího.
Děkuji za názor ...ale třeba kozlík je bude zajímat 5 - 10min a pak se zase přeskupí do blízkosti NTB a budou číhat na příležitost!
Ostatně, teď, jak jsem na diskuzi - zde i jinde - tak už zde jeden číhá - periferně jej sleduji, co se snaží provést!
bobina65
napsal(a):
Dobrý den, možná by bylo dobré dát kočkám něco co je naláká víc. Třeba dát jim tu jejich trávu co jim voní. Možná i do nějakého polštářku. Prostě nalákat je na něco zajímavějšího.
Jen dodatek: Hraček mají řádově stovky, ale zajímají je jen ve spojitosti se mnou. Ale jednak jsem si tedy zřejmě vychovala závisláky, a druhak je to logické - i pro psy každá hračka nabyde na hodnotě v souvislosti s páníčkem (třeba přetahování o uzel, apod.).
Já jsem dlouho hledala a nakupovala různé, a mnohdy velmi drahé, interaktivní hračky...než jsem pochopila, že když jim přinesu z venku třeba holubí pírko a budu to já, kdo si s nimi s tím pírkem bude hrát, tak to pro ně bude mít nesrovnatelně větší cenu než všechny koulodráhy světa a podobné věci.

Potřebuješ klecové lůžko! 😂

fikovnice
napsal(a):
Ještě jde o to, zda na sebe nebo na kočky!
Ještě je možnost na NTB :-)) Desku, na ni klícku a dovnitř NTB. A zavěsit nad postel - na kladku. V případě nepoužívání vytáhnout ke stropu. Při práci spustit nad postel. Ale možná by se to houpalo :-)). Takže nad postelí ještě zaaretovat.
To musí šikovný řemeslník vyrobit. Nemáte na MU údržbu?
( A tak mě napadá : Vy ho asi znáte osobně ( ne údržbáře ) - i ten jeho Kontakt )

napsal(a):
Ještě je možnost na NTB :-)) Desku, na ni klícku a dovnitř NTB. A zavěsit nad postel - na kladku. V případě nepoužívání vytáhnout ke stropu. Při práci spustit nad postel. Ale možná by se to houpalo :-)). Takže nad postelí ještě zaaretovat.
To musí šikovný řemeslník vyrobit. Nemáte na MU údržbu?
( A tak mě napadá : Vy ho asi znáte osobně ( ne údržbáře ) - i ten jeho Kontakt )
To jste mi připomněla ty gymnastické kruhy nad postelí… kde ono to bylo… asi v Roztomilém člověku? 😅
Necetla jsem vsechny prispevky, ale kocky pry nemaji rady aluminiovou folii. Jesnou na ni skoci a pak uz si to pry dobre rozmysli :)
https://youtu.be/haf1OJWk-T0

Bych teda na ntb nic vodivého nedávala, ale zkuste někdo a dejte vědět :-)
Citrus by šel.. anebo půlvteřinová záležitost: klávesa vlevo dole (win, obrázek okna) s klávesou L.
Jenže to pak není žádná legrace.

Tak to má stejný účinek jako alobal i okurka, ne? Když si, Fikovnice, lehnete s noťasem a obložíte salátovkami, to by v tom byl čert, aby kočky útočily
Ovšem v tom videu, ta kočka s nohama obalenýma alobalem, se mi pranic nelíbí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.173
Ač se to bude zdát dost lidem fuj. Najela bych na tresty. Prostě ntb zakazana zona. I kdyby trest mel byt proud vody z vodni pistolky nebo rozprasovace. Ono by to to preslo rychle. Takhle se jim stane prd tak co by to nedelaly ze.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ač se to bude zdát dost lidem fuj. Najela bych na tresty. Prostě ntb zakazana zona. I kdyby trest mel byt proud vody z vodni pistolky nebo rozprasovace. Ono by to to preslo rychle. Takhle se jim stane prd tak co by to nedelaly ze.
Chápu Tě...
Ale já toto neumím. Teda taky "trestám", ale pouze zařváním - asi se to nese přes x pater . Prakticky ihned seskočí - moc dobře v tu chvíli ví, že udělaly něco špatnýho. Ale za 5 - 10min jsou schopny (vyjma nejstaršího, ale to je napůl člověk ) si hupsnout znovu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně! Mě naše kotí chodí lehat na podložku na myš, když jsem na pc. Někdy ji tam nechám a mazlíme se a když už mi vadí, tak ji sundám. Pokud chce vehementně zpátky, tak ji shodím se slovy "mazej" To už je naučená, že není radno mi odporovat
Tak právě se Elsa vedle mě dáví...tak si říkám, co se děje. A kouknu, a ona mi do postele přistála ta smrdutá ploštice! To by byl aspoň odpuzovač!
Jinak Elsa už to má na bázi podmíněného reflexu - ploštice zavrčí jak letí - a Else se ihned navalí!
Btw, lidi, také máte tyto ploštice v bytech???

hmyzáky nevedu, pro případ nouze mám po ruce biolit a už jsem ho dobrý dva měsíce nepoužila. jediný, co toleruju, je pavouk pokoutník, normovaný stav jsem určila jeden na místnost, přebytky likviduju.
notebook je jedna z mála věcí, co kočky naštěstí moc nebaví. občas se mnou koukají na videa, to je blbý, mám convertible s dotykovou obrazovkou.

Kocourek si v noci pustil mši. Nějaký slovenský farář hostoval. Zajímavé. Jen nevím, proč to ten Kocourek vybral, mše-myš, nebo je to se mnou už tak zlé, nevím.
Ale megý neví, že se má koukat, neví kam a Kocourek ví, jak si pustit video :-)
napsal(a):
hmyzáky nevedu, pro případ nouze mám po ruce biolit a už jsem ho dobrý dva měsíce nepoužila. jediný, co toleruju, je pavouk pokoutník, normovaný stav jsem určila jeden na místnost, přebytky likviduju.
notebook je jedna z mála věcí, co kočky naštěstí moc nebaví. občas se mnou koukají na videa, to je blbý, mám convertible s dotykovou obrazovkou.
No ony tady ty hnusný ploštice jsou hodně na balkónech; já mívám kvůli kočkám permanentně balkón otevřený, takže ploštice mají free vstup...
Naši kocouři nesnáší cibuli . Když ji krájím, opravdu na stůl nelezou.Letos mají 14 let. Jsou to bratři.

Můj kocour nesnáší mier. Zvedne ocas a prchá z kuchyně. Tak mixer k posteli a k ruce vypínač a při nepřítomnosti k noťasu spouštěč.

Vysavač věřím by také mohl zapůsobit :-)

napsal(a):
U mého staršího kocoura 100%. Stačí, když začnu před luxováním skládat koberečky a už prchá pod postel.

napsal(a):
jo, vysavač?
toho se kočky bály asi tak první dvě luxování
mám divné kočky.
lupus4
napsal(a):
tak to Lůďa, se rozvalí doprostřed místnosti a vyžaduje kompletní vyluxování kožichu
a nechá se přitom obracet dle "potřeby"
No já jsem chtěla zrovna napsat, že náš Mouses píše disertační práci na téma "Úklid robotickým vysavačem" , neb se pořád zdržujě někde poblíž a zkoumá ho, ale tohle je ještě vyšší levl

Ale jinak hlasuji pro mechanickou zábranu. Napadla mě třeba moskytiéra. Mám ve stropě zavrtaný obyčejný háček na obrazy, moskytiéru mám dvoumetrovou (na výšku), na obruči, je to lehoučké. A kočku to neudrží, utrhne se to. Párkrát takhle nechat kočky na to skočit, aby se to s nimi utrhlo (pověsit prozatímně třeba na nit, aby se neničilo uchycení u stropu ani očko moskytiéry), a ony si to pak třeba rozmyslí? Nevím, nezkoušela jsem, Kocour je vychován.

Zrzavci
napsal(a):
To bé asi nějakej militantní slovenský kocúrik, hej?
pardon, to chybějící písmenko prostě nešlo nevyužít
Ta klávesnice prostě nestíhá. Já vím, že už to tu bylo a opakovaný vtip není vtipem, ale co už.
Vyměnit asi nelze, je to NTB. Ale třeba Megíí poradí.
Takže oprava: Můj mírumilovný kocourek nesnáší mixer.
napsal(a):
Ta klávesnice prostě nestíhá. Já vím, že už to tu bylo a opakovaný vtip není vtipem, ale co už.
Vyměnit asi nelze, je to NTB. Ale třeba Megíí poradí.
Takže oprava: Můj mírumilovný kocourek nesnáší mixer.
Jo, to jsem měla taky - že mi to prostě vynechávalo nebo naopak zněkolikanásobňovalo písmena. tak jsem jí trochu domluvila, klábosnici drzý jedný, ale trvalo to, a taky to je samostatná klábosnice, takže jednodušší.
A na druhou stranu, prečo by nemohol byť kocúrik, ktorý nesnašia mier. Náš Mouses je kupříkladu mrcha bojovná, taky nemůže být doma chvíli klid. Ondynoj se pokoušel kupírovat čubině ocas - furt se jí do něj zakusoval, jak kdyby tejden nežral, až se konečně nechala vyprovokovat k bitce a skončili v kotrmelcích v předsíni.
napsal(a):
Ale jinak hlasuji pro mechanickou zábranu. Napadla mě třeba moskytiéra. Mám ve stropě zavrtaný obyčejný háček na obrazy, moskytiéru mám dvoumetrovou (na výšku), na obruči, je to lehoučké. A kočku to neudrží, utrhne se to. Párkrát takhle nechat kočky na to skočit, aby se to s nimi utrhlo (pověsit prozatímně třeba na nit, aby se neničilo uchycení u stropu ani očko moskytiéry), a ony si to pak třeba rozmyslí? Nevím, nezkoušela jsem, Kocour je vychován.
pardon, pardon, já asi dneska snídala ftipnej chleba se šunkou a sýrem, ale .... já prostě vidím ve svém malém filmovém studiu v hlavě, nějakou důstojnou pracovnu, tam sedí ta fíkovnice - taky důstojná, připravuje se na přednášku a sedí pod tímdle vixlajvantem............ zpoza rohu se vyplíží kočka..... hópne vzduchem (možná stihne cestou udělat i parakotoul), dopadne na ten vixlajvant, celý to strhne, padne to na tu fíkovnici, ta se vyděsí k smrti, vymaže si nejen tu přednášku, co si připravuje, ale všechny, co už kdy v životě si připravila, zaklapne si prsty do notebooku a skončí vovázaná tím vixlajvantem a vypadá jak, když to přehnala se závojem na pohřeb.

Zrzavci
napsal(a):
pardon, pardon, já asi dneska snídala ftipnej chleba se šunkou a sýrem, ale .... já prostě vidím ve svém malém filmovém studiu v hlavě, nějakou důstojnou pracovnu, tam sedí ta fíkovnice - taky důstojná, připravuje se na přednášku a sedí pod tímdle vixlajvantem............ zpoza rohu se vyplíží kočka..... hópne vzduchem (možná stihne cestou udělat i parakotoul), dopadne na ten vixlajvant, celý to strhne, padne to na tu fíkovnici, ta se vyděsí k smrti, vymaže si nejen tu přednášku, co si připravuje, ale všechny, co už kdy v životě si připravila, zaklapne si prsty do notebooku a skončí vovázaná tím vixlajvantem a vypadá jak, když to přehnala se závojem na pohřeb.

napsal(a):
U mého staršího kocoura 100%. Stačí, když začnu před luxováním skládat koberečky a už prchá pod postel.
Matýsková za gauč
a stejně tak, když přijede maminka
Matýsková přišla 11/2016 a moje maminka ji ještě ani jednou neviděla
asi jí budu muset poslat fotku
napsal(a):
Dtto, víte, co stačí mně? Když ten držák nahoře na vysavači překlapnu na druhou stranu - prostě takové jemné cvaknutí...a kočičáci prchají ve velkém!!!
Jenže to si mám dát k posteli vysavač a jak se budou přibližovat, tak klapnout s tím plastovým držákem?
lupus4
napsal(a):
tak to Lůďa, se rozvalí doprostřed místnosti a vyžaduje kompletní vyluxování kožichu
a nechá se přitom obracet dle "potřeby"
No jo, jenže Lůďa je pes, nepletu-li se?
Moji kočičáci z vysavače šílí! Jak píše "Kometa"... Mně vlastní stačí jít dát šňůru do zásuvky. Sice nikdy nechápu, jak poznají, že je to šňůra od vysavače, ale prostě to poznají!
napsal(a):
Matýsková za gauč
a stejně tak, když přijede maminka
Matýsková přišla 11/2016 a moje maminka ji ještě ani jednou neviděla
asi jí budu muset poslat fotku
Jéé, to jsem měla kámošku s takovou kočkou - já ji nikdy neviděla! Ale říkala mi, že kdybych u ní přespala, tak ráno mě bude vítat jako právoplatného člena rodiny!
Zrzavci
napsal(a):
"Zrzavci", to mi nedělejte!!!
To je ale fakt reálný scénář! Teda až na několik drobností - jednak nevlastním důstojnou pracovnu, druhak já sama určitě důstojně nepůsobím....ale jinak to sedí!!! To víte, že vixlajvant by se líbil všem třem kočičákům! Elsa by parakotoul zvládla stopro, prostředňák by ji ještě ve vzduchu chytil za ocas, nastal by Elsin hurónský řev a nad tím vším by se se svým nenapodobitelně udiveným výrazem a stoickým klidem tyčil Fido (ten poločlověk)!
A je mi jasný, že bych při úleku smazala vše až do prehistórie!!!
A nevím, jestli to jde, pokud jo, ještě bych odinstalovala celej operační systém!

fikovnice
napsal(a):
Jéé, to jsem měla kámošku s takovou kočkou - já ji nikdy neviděla! Ale říkala mi, že kdybych u ní přespala, tak ráno mě bude vítat jako právoplatného člena rodiny!
Sousedka, která se mi v mé nepřítomnosti starala o kocoura (tohohle), taky až po dvou letech zjistila, že už nemám mourka, ale černého.
fikovnice
napsal(a):
"Zrzavci", to mi nedělejte!!!
To je ale fakt reálný scénář! Teda až na několik drobností - jednak nevlastním důstojnou pracovnu, druhak já sama určitě důstojně nepůsobím....ale jinak to sedí!!! To víte, že vixlajvant by se líbil všem třem kočičákům! Elsa by parakotoul zvládla stopro, prostředňák by ji ještě ve vzduchu chytil za ocas, nastal by Elsin hurónský řev a nad tím vším by se se svým nenapodobitelně udiveným výrazem a stoickým klidem tyčil Fido (ten poločlověk)!
A je mi jasný, že bych při úleku smazala vše až do prehistórie!!!
A nevím, jestli to jde, pokud jo, ještě bych odinstalovala celej operační systém!
No vida, Vy jste to ještě vytunila, ten můj filmeček. A co ten závoj? Slušel by Vám? Ještě byste se v závěru toho filmovýho záběru pak mohla zvednout a odcházet s tím ntb nasazeným na prstech, a na tom závoji odvážet přichycený dvě kočky, to už myslím, že by Fíďákovi vyjelo obočí až na záda samým údivem. A to by mohl být poslední obraz, pak už by šly titulky

"při natáčení nedošlo k zranění žádné kočky"
o lidech taktně pomlčíme

rovnou Spielberg!
Zrzavci
napsal(a):
pravda, proč troškařit
jenže... co když von tam bude chtít hodit do toho filmu ešče třeba Vetřelce a to nevim, ešivá fíkovnice by ustála? Aby nám s tim pak nesekla, kde budem shánět novou hlavní hrdinku?
No kde, vypíšeme konkurz. Jakýpak asi bude hlavní požadavek na hrdinku? Hm...

Já myslím, že ten poutavý příběh s jímavým zakončením ho inspiruje natolik, že již nebude chtít přikrášlovat
Když tak nad tím znovu přemýšlím, asi bych fíkovnici nepodceňovala. Myslím, že ta by zvládla i toho predátora. Nebo vetřelce. Nebo raptora, E. T., přerostlého žraloka, Indiana Jonese... Co to je oproti kočce, které čelí dnes a denně.
Takže si myslím, že k náboru jiné herečky nebude důvod, ať už Spielberg vymyslí cokoli.
Varaxi
napsal(a):
Když tak nad tím znovu přemýšlím, asi bych fíkovnici nepodceňovala. Myslím, že ta by zvládla i toho predátora. Nebo vetřelce. Nebo raptora, E. T., přerostlého žraloka, Indiana Jonese... Co to je oproti kočce, které čelí dnes a denně.
Takže si myslím, že k náboru jiné herečky nebude důvod, ať už Spielberg vymyslí cokoli.
Že bychom jí tam toho Indyho frkly teda rovnou už? Mohl by třebas někde v pozadí údivem /to aby se Fidouš nedivil sám/ sežrat ten svůj klobouk? Nebo že by práskal bičem do taktu? Tím bychom měli vlastně i pořešenou muziku.
Kdo zajistí překlad do Angliny? počítám totiž že domů povezem Oskara
Zrzavci
napsal(a):
No vida, Vy jste to ještě vytunila, ten můj filmeček. A co ten závoj? Slušel by Vám? Ještě byste se v závěru toho filmovýho záběru pak mohla zvednout a odcházet s tím ntb nasazeným na prstech, a na tom závoji odvážet přichycený dvě kočky, to už myslím, že by Fíďákovi vyjelo obočí až na záda samým údivem. A to by mohl být poslední obraz, pak už by šly titulky
Zrzavci
napsal(a):
pravda, proč troškařit
jenže... co když von tam bude chtít hodit do toho filmu ešče třeba Vetřelce a to nevim, ešivá fíkovnice by ustála? Aby nám s tim pak nesekla, kde budem shánět novou hlavní hrdinku?
Vetřelec by se vysunul z toho rozbitýho noťasu...a začal by vytýkat takový ten jeho hnusný sliz. A až v tento moment by to asi Fido neunesl...a decentně by mňoukl (on je jinak němej).
Zrzavci
napsal(a):
Že bychom jí tam toho Indyho frkly teda rovnou už? Mohl by třebas někde v pozadí údivem /to aby se Fidouš nedivil sám/ sežrat ten svůj klobouk? Nebo že by práskal bičem do taktu? Tím bychom měli vlastně i pořešenou muziku.
Kdo zajistí překlad do Angliny? počítám totiž že domů povezem Oskara
Ano, jako cizajazyčný film by to skvěle konkurovalo takovýmu Koljovi, Obecné škole, apod. Jen holt, trochu jiný žánr...
A ještě bych tam po vzoru Hitchcockových Ptáků nechala poletovat ty hnusné smrduté ploštice, co mám teď v bytě. A jako bonus by se to promítalo v 4D typu filmu a kolem hlav by bylo slyšet vrčení těch ploštic a občas, jak by stříkly ten svůj sekret, tak by čichové buňky podráždil jejich smrad (do toho by pak Elsa spustila své typické navalovací zvuky - z těch ploštic).

Pomalu se nám to stáčí do hororového žánru, na to Spielberga asi neutáhneme. Tak snad kolega Tarantino? Ten by to s těmi prsty zaklaplými v počítači a drápky cupujícími hlavu oběti jistě vykreslil v těch správných barvách
Zrzavci
napsal(a):
ten je jasnej - vydržet celý natáčení v černým vixlajvantu - páč to jako sundat nepude.
Áááá, tak to bude problém...a já se tak těšila na natáčení!!!
Nicméně v černým vixlajvantu se budu strašně potit - ale třeba to bude vypadat, že pláču...chceme vlastně horor nebo jaký točíme žánr?
napsal(a):
Pomalu se nám to stáčí do hororového žánru, na to Spielberga asi neutáhneme. Tak snad kolega Tarantino? Ten by to s těmi prsty zaklaplými v počítači a drápky cupujícími hlavu oběti jistě vykreslil v těch správných barvách
Jóóó, tak tady to máme - horor, jasný! Kolega Tarantino se může jít zahrabat...
Ten černej vixlajvant vypadá hororově už sám o sobě...
Do toho vřeštící kočky, udivenej Fido...jó, to by šlo!

Teď mě tak napadl Tim Burton. Mrtvá nevěsta s vixlajvantem. Noťas. Kočka. Obočí na zádech.
No je to inspirativní
Varaxi
napsal(a):
Já čelím dnes a denně dokonce třem kočkám!

fikovnice
napsal(a):
Já čelím dnes a denně dokonce třem kočkám!
Jo, ale jedna umí jen hejbat obočím
fikovnice
napsal(a):
Teda ale že se z žádosti o radu, jak zabránit kočkám, aby mi lezly na noťas, shiftneme k natáčení hororu v černým vixlajvantu, jsem fakt nečekala. A to se tu diskuze stáčí různými směry...
Už někdo zařídil sim vás kopírajt? Aby nám to někdo nevyfouknul, já se v těchhle věcech nevyznám. Mohli bychom na tom trhnou časem balík.