Tessa55

XXX.XXX.121.158
Ahoj,
nemam vylozene nejaky dulezity dotaz, ale dnes jsem tak premyslela nad tim, jaky smysl maji vystavy, kde je pes sam ve sve tride.
Proc me to napadlo - znama ma psa a jezdi s nim na ruzne vystavy. Ona se pak na FB chlubi, ze pes vyhral to a to, a ze byl na prvnim miste. O vystavach, kde dopadla spatne, samozrejme mlci (i kdyz se dopredu chlubila, ze jede na vystavu).
Kdyz jsem se podivala na dog office do vysledku, tak jsem nasla, ze vsechny vystavy, ktere pes vyhral, tak tam nemel zadnou konkurenci nebo maximalne 1 psa ve sve vekove tride. 😂
Tak si tak rikam, jaky to ma smysl hlasit se na vystavu, kde neni konkurence. Je to jen kvuli egu? Vzdyt to prece postrada smysl rikat "muj pes vyhral 1.misto" a vedet, ze je jasne, ze ho vyhral, kdyz v te tride soutezil sam. 😁
A nebo to dela jen kvuli titulu a je naopak rada, ze je tam jeji pes sam, protoze titul bude mit jisty?
Ja jsem naopak rada, kdyz je nas v kruhu vic, alespon je to napinavejsi, a clovek pak vi, ze kdyz vyhral treba 3.misto, tak je opravdu zaslouzene, ale mozna jsem divna a neziju tim tolik jako ona.
Jaky je vas nazor? Hlasite psa na vystavu za kazdou cenu, i kdyz bude soutezit sam? Pokud ano, proc?
Uživatel s deaktivovaným účtem

a známá ví dopředu, že bude ve třídě sama?? I když u nepočetných plemen se to stává relativně často...
Tessa55

XXX.XXX.121.158
eli22
napsal(a):
Když se přihlásíte na výstavu a zaplatíte poplatek, tak nevíte, kolik vás tam bude.
Prave, ze to dopredu vidim v sekci statistika. Jasny, nelze na to presne spolehat, ale pokud je den dva pred uzaverkou, tak uz se cisla moc nemeni. Malopocetne plemeno nema a jeji pes je v dorostu, takze lze dopredu odhadnout plus minus kolik psu se prihlasi. Zatim vzdy mela v kruhu tak 5 psu max (samozrejme krom klubovky a svetove vystavy)
Janaa - vsak ja ji to preju, jen je mi divne, proc nekdo objizdi kazdou vystavu, i kdyz je dopredu jasne, ze ji na 90% vyhraje...

v dorostu vystavuje poměrně málo lidí - třeba u dog je to ještě období růstu, kdy jsou nedospělci různě přestavění a šišatí... navíc do šampionátu se to nepočítá, do chovnosti taky nee. Takže jen na učení výstavních dovedností.
Nevím, kolik lidí hlásí psy až dva dny před uzávěrkou, ale znám spoustu lidí, co se statistikami před nezabývají a raději ušetří při první uzávěrce...

a tak jistě ji to baví a vítězství je prostě fajn ?? Nebo snad nee?? Budoucnost se neptá, kolik bylo účastníků...
Tessa55
napsal(a):
Prave, ze to dopredu vidim v sekci statistika. Jasny, nelze na to presne spolehat, ale pokud je den dva pred uzaverkou, tak uz se cisla moc nemeni. Malopocetne plemeno nema a jeji pes je v dorostu, takze lze dopredu odhadnout plus minus kolik psu se prihlasi. Zatim vzdy mela v kruhu tak 5 psu max (samozrejme krom klubovky a svetove vystavy)
Janaa - vsak ja ji to preju, jen je mi divne, proc nekdo objizdi kazdou vystavu, i kdyz je dopredu jasne, ze ji na 90% vyhraje...
Tak jestli má psa v dorostu,tak jí to prostě baví a dělá jí to radost. Vždyť z toho se ani nepočítají ocenění pro chovnost. Prostě to má jako koníček. Btw i když je pes ve třídě sám, nemusí dostat velmi nadějnou nebo výbornou,takže ta kvalita tam být musí

Tak já taky byla na jedné výstavě, kde byl můj pes ve své třídě sám, dostal VT a k tomu ještě oblastního vítěze. A popravdě ve statistice jsem tehdy vůbec nezkoumala, kolik je přihlášených psů, protože tato oblastka je naše srdcovka, jezdíme tam každoročně kvůli tomu, že se tam setkáváme s přáteli kolem našeho plemene.
Asi bych to té známé přála. Ono stejně ocenění na výstavě nic moc neznamená, protože je to vždycky subjektivní pohled toho kterého rozhodčího a zkušenější chovatelé se právě vždycky podívají na jeho jméno a je jim vše jasné, na některé rozhodčí se třeba vůbec nejezdí. Ano, v PP to dobře vypadá a člověk neznalý se neptá, kolik bylo psů ve třídě, vidí jen to krásné umístění. Jsou chovatelé, kteří objíždějí všechny výstavy v republice, protože je to baví. My, které to zas tak moc nebaví, tam jezdíme právě kvůli tomu setkávání s ostatními, pokecat si, sdělit si nové zkušenosti, případně mrknout na jiné plemeno.
Evv
napsal(a):
Já bych jela na výstavu kde jsem ve třídě sama hned. A těšilo by mě to!
To jo, ale pro Vás je to věc nevídaná, ale třeba kamarádka vystavuje plemeno (udělá třeba 2 vystavy za měsíc), kde je pořád sama a když nedejbože někoho potká a nemá i BOB, tak je z toho týden špatná 😱. Vždycky ty své výsledky prezentuje, jak kdyby porazila 30 psů ve třídě. A baví ji to pořád 😉
Taky jsem si myslela jaký má doma zázrak a pak jsem se koukla na výsledky výstav a kouzlo skončilo🤔

Tak přemýšlím o smyslu výstav.
U některých plemen, pokud chceme uchovnit, je nějaká ta výstava povinná...možná u všech, to nevím.
No a pak máme to ježdění po výstavách. To už si myslím, že zaq prvé musí být velký koníčkem majitele a samozřejmě pokud se jedná o chovatele, tak je to prezentace jeho psa a nebo feny. Protože pokud se nejedná o pracovní plemeno, které je vidět na soutěžích, na zkouškách povah a pod., tak je výstava to jediné, jak psa ukázat.
Určitě super pro diváky a pokud to baví i pejska, tak je to bezva.
No a pak je druhá strana....čteme inzeráty a štěňátko s PP má rodiče ověnčené tituly, že je to inzerát sáhodlouhý a asi první, co si člověk řekne je, že teda rodiče jsou fakty šampioni nejkrásnější na světě, ale může to být i tak...podobně jako je uvedeno v úvodu. Když hodně jezdí po výstavách, tak si ty tituly prostě vyjezdí.
A nemusí to být tak, že je to pes kvalitativně lepší a krásnější než ten, co má splněnou tu povinnou výstavu plus třeba dvě k tomu a nemá tolik pohárů.
No a pak temná stránka výstav......zaměřování se na exteriér. Ale tak je to soutěž krásy a povaha se snad hodnotí jinde. Ale děsí mě, že u některých plemen se v tom exteriéru začaly preferovat věci, které plemeno dovedly někam, kde už to způsobuje zdravotní problémy nebo pes minimálně není plně funkční nebo jak to mám nazvat.......
J

jasně že je to show - o skutečné chovné kvalitě jedince toho moc neřekne. Ale třeba u těch povah (ne pracovních vloh) to význam má - prostě bázlivý nebo agresivní jedinec většinou nevyhrává. Jasně - pokud je sám v kruhu, tak to ještě nějak zvládne, ale když běhá třeba deset dog... Vítěz si většinou výstavu užívá a je to na něm vidět. Takže za mé plemeno neberu počet výstav jako kvalitu genomu, ale třeba jako měřítko toho, že je to vrtichvostící pohodář, kterému nevadí davy lidí, psů, rozruch...

napsal(a):
Tak přemýšlím o smyslu výstav.
U některých plemen, pokud chceme uchovnit, je nějaká ta výstava povinná...možná u všech, to nevím.
No a pak máme to ježdění po výstavách. To už si myslím, že zaq prvé musí být velký koníčkem majitele a samozřejmě pokud se jedná o chovatele, tak je to prezentace jeho psa a nebo feny. Protože pokud se nejedná o pracovní plemeno, které je vidět na soutěžích, na zkouškách povah a pod., tak je výstava to jediné, jak psa ukázat.
Určitě super pro diváky a pokud to baví i pejska, tak je to bezva.
No a pak je druhá strana....čteme inzeráty a štěňátko s PP má rodiče ověnčené tituly, že je to inzerát sáhodlouhý a asi první, co si člověk řekne je, že teda rodiče jsou fakty šampioni nejkrásnější na světě, ale může to být i tak...podobně jako je uvedeno v úvodu. Když hodně jezdí po výstavách, tak si ty tituly prostě vyjezdí.
A nemusí to být tak, že je to pes kvalitativně lepší a krásnější než ten, co má splněnou tu povinnou výstavu plus třeba dvě k tomu a nemá tolik pohárů.
No a pak temná stránka výstav......zaměřování se na exteriér. Ale tak je to soutěž krásy a povaha se snad hodnotí jinde. Ale děsí mě, že u některých plemen se v tom exteriéru začaly preferovat věci, které plemeno dovedly někam, kde už to způsobuje zdravotní problémy nebo pes minimálně není plně funkční nebo jak to mám nazvat.......
J
Řekla bych, že spousta rozhodčích řeší i povahu. Nám kvůli bojavosti mladého utekl titul, přestože byl na své první výstavě V1, titul nedostal, protože se mu nelíbil pan, který před ním stal a chtěl mu sahat na kulky a pánovi se zase nelíbilo, že tibet se bojí.
Teď na klubové bez diskuzi vyhodila z kruhu psa, který vystartoval po jiném.
Ale jinak je to jak říkáš, ono sto lidí sto chutí. Jeden týden pes dostane BOBa, za 14 dní VD, takže je to trochu i o tom, že chovatele co jezdí po celé republice ty tituly prostě mají, kdežto když jezdis občas, máš třeba kvalitního psa, tak tituly budeš získávat mnohem hůř. My bereme výstavy jako výlet, nákup hraček a pamlsku, setkání s přáteli a aspoň mladého učím, že v nutných případech na něj prostě cizí budou sahat (hodí se mi to i na veterinu), jelikož jeho rezervovanost hranici se strachovou agresi.
O tom kam exteriérové extrémy dovedly některá plemena ani nemluvím, to je někdy fakt škoda mluvit a nebo to pozorovat. Osobně jsem ráda, že u naší rasy se trend čínské linie pořád nepodporuje a snad to u toho taky zůstane...

I když je pes v kruhu sám, tak přece nemusí dostat výbornou, VD nebo jen dobrý být taky může a pak to žádná sláva není.
My jsme z kruhu vypadly jak cukráři, protože proti mě napřáhl rozhodčí ruku a psice po něm vyletěla. Ani jsem jí to neměla za zlé. Ona neviděla, že rozhodčí chce zabránit mému pádu, ona viděla, že na paničku napřáhl chlap ruku. A bylo vymylováno.

napsal(a):
I když je pes v kruhu sám, tak přece nemusí dostat výbornou, VD nebo jen dobrý být taky může a pak to žádná sláva není.
My jsme z kruhu vypadly jak cukráři, protože proti mě napřáhl rozhodčí ruku a psice po něm vyletěla. Ani jsem jí to neměla za zlé. Ona neviděla, že rozhodčí chce zabránit mému pádu, ona viděla, že na paničku napřáhl chlap ruku. A bylo vymylováno.
A přitom by to měl ocenit, správný ovčák .
Já jsem až teď na stará kolena objevila kouzlo krajských výstav. Z hlediska titulů a uchovnění naprosto k ničemu, ale pro mě i štěně naprosto super užitý den bez dalekého cestování. I když mám jedno z nejpočetnějších plemen, také se nám už stalo, že jsme byli v dorostu sami, ale tak co, zasoutěžíme si v závěrečných. Rozhodčí mají čas na posouzení, já mám čas prohlédnout si a poslechnout posudky u úplně jiných plemen, popovídat se známými, podělíme se o oběd, štěně si pohraje s kámoškou. Stovky psů okolo, socializace k nezaplacení, štěně vypadá spokojeně, fajn lidi na pokec, co víc si přát
Tessa55
napsal(a):
Ahoj,
nemam vylozene nejaky dulezity dotaz, ale dnes jsem tak premyslela nad tim, jaky smysl maji vystavy, kde je pes sam ve sve tride.
Proc me to napadlo - znama ma psa a jezdi s nim na ruzne vystavy. Ona se pak na FB chlubi, ze pes vyhral to a to, a ze byl na prvnim miste. O vystavach, kde dopadla spatne, samozrejme mlci (i kdyz se dopredu chlubila, ze jede na vystavu).
Kdyz jsem se podivala na dog office do vysledku, tak jsem nasla, ze vsechny vystavy, ktere pes vyhral, tak tam nemel zadnou konkurenci nebo maximalne 1 psa ve sve vekove tride. 😂
Tak si tak rikam, jaky to ma smysl hlasit se na vystavu, kde neni konkurence. Je to jen kvuli egu? Vzdyt to prece postrada smysl rikat "muj pes vyhral 1.misto" a vedet, ze je jasne, ze ho vyhral, kdyz v te tride soutezil sam. 😁
A nebo to dela jen kvuli titulu a je naopak rada, ze je tam jeji pes sam, protoze titul bude mit jisty?
Ja jsem naopak rada, kdyz je nas v kruhu vic, alespon je to napinavejsi, a clovek pak vi, ze kdyz vyhral treba 3.misto, tak je opravdu zaslouzene, ale mozna jsem divna a neziju tim tolik jako ona.
Jaky je vas nazor? Hlasite psa na vystavu za kazdou cenu, i kdyz bude soutezit sam? Pokud ano, proc?
Nemuze to byt i proto, aby byl pes zadouci zajemci o kryti?

Když on je pan rozhodčí dost "svérázný". ( Ty fotky jsou ukradené ). Ale zdůrazňuji, že jsem mu to za zlé neměla. Výstava je výstava. A hlavně, já nemám co zakopávat a padat :-)). Představte si tu srandu, kdybych se natáhla ( ale nakonec jsem to vyrovnala i bez chytání ).

cibulka78
napsal(a):
Nemuze to byt i proto, aby byl pes zadouci zajemci o kryti?
Tak pokud je pes teprve v dorostu, jak zadavatelka uvádí, tak ještě není chovný a teprve se ukáže, co z něj vůbec vyroste.

napsal(a):
Když on je pan rozhodčí dost "svérázný". ( Ty fotky jsou ukradené ). Ale zdůrazňuji, že jsem mu to za zlé neměla. Výstava je výstava. A hlavně, já nemám co zakopávat a padat :-)). Představte si tu srandu, kdybych se natáhla ( ale nakonec jsem to vyrovnala i bez chytání ).
No, představila jsem si jak se takhle položí nad meho psa asi bych platila tučné odškodné za těžké ublížení na zdraví mým zvířetem

Ještě bych ráda řekla....někdo už to uváděl výše, že si prostě s pejskem užije hezký den, setká se s přáteli, celkově je v komunitě "podobných bláznů" a někteří psi to opravdu milují a fakty si to užívají. Myslím, že i laik pozná v kruhu "šoumena", který si to vysloveně užívá.
Ono co třeba takové voříškiády...je to defakto taky částečně výstava a tam nemůžeme nikoho podezírat z toho, že si chce vyjezdit tituly, aby si mohl říct víc za štěně a nebo za krytí, nikdo to nepotřebuje kvůli chovnosti. Když můj pes vyhraje, tak to samozřejmě potěší, ale o to primárně tady nejde. Prostě lidi a pejsci si jdou užít zábavu.

tož jak řekl jeden chovatel
"tituly prodávají"

napsal(a):
tož jak řekl jeden chovatel
"tituly prodávají"
No i když ty tituly občas můžou být i na škodu. Teď už se zase trh se štěňaty začíná nasycovat. Štěňata některých plemen už jsou nabízena "ihned k odběru" a co si budem....zájemce o štěně na mazla rozklikne inzerát na štěně s PP, samozřejmě cena dohodou, vidí milion ocenění a řekne si "tak tam ani volat nebudu, takový štěně bude stát fůru peněz, my nepotřebujeme štěně po interšampionovi".....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To jo, ale pro Vás je to věc nevídaná, ale třeba kamarádka vystavuje plemeno (udělá třeba 2 vystavy za měsíc), kde je pořád sama a když nedejbože někoho potká a nemá i BOB, tak je z toho týden špatná 😱. Vždycky ty své výsledky prezentuje, jak kdyby porazila 30 psů ve třídě. A baví ji to pořád 😉
Taky jsem si myslela jaký má doma zázrak a pak jsem se koukla na výsledky výstav a kouzlo skončilo🤔
Tak já jsem ráda že se moje fena líbí i v konkurenci. :D A jasně jsou výsledky které zamrzí, ale i o tom to je. Na druhou stranu prostě na výstavy koukám na statistiky, koukám na rozhodčí a vybírám výstavy na kterých bychom mohli mít šanci. Speciálně pokud jde o výstavy které jsou daleko, prostě nepojedu třeba do Madarska na výstavu kde je 5 fen v otevřené a australáky tam handluje syn prezidenta madarského kennel clubu. Tak bohatá nejsem.
napsal(a):
Tak pokud je pes teprve v dorostu, jak zadavatelka uvádí, tak ještě není chovný a teprve se ukáže, co z něj vůbec vyroste.
odpovidala jsem na posledni otazky:

lupus4
napsal(a):
No tak Karel není blbej a ví co a proč a hlavně dá si říct a učí se poměrně snadno.
Alespoň to je moje zkušenost s ním, když se před mnoha lety učil posuzovat SH.
Tak pravda od TD se držel malinko dál :-))
( Snad mi někdo nedá za ty fotky přes prsty )

napsal(a):
Tak pravda od TD se držel malinko dál :-))
( Snad mi někdo nedá za ty fotky přes prsty )
Tohoto rozhodčího mám ráda jako divák. Většinou zhodnotí psa nahlas, vysvětlí zadávanou známku, a někdy bývá u kruhu i legrace.

Když si otevřete celou plejádu jeho fotek - ve většině případů je "na čtyřech", tak kolem kruhu musí být opravdu legrace. Zvlášť když se dívá vlkodavovi do očí vlastně nahoru :-))

napsal(a):
Když si otevřete celou plejádu jeho fotek - ve většině případů je "na čtyřech", tak kolem kruhu musí být opravdu legrace. Zvlášť když se dívá vlkodavovi do očí vlastně nahoru :-))

rapotacka11
napsal(a):
Dávno jsem ho neviděla,
tenkrát ještě nebyl šedivý.
A bavil.
Ale po čtyřech chodil už tenkrát :-))

rapotacka11
napsal(a):
Ale poučil, vysvětlil.
Já netvrdím, že je špatný rozhodčí. Jen, že je s ním legrace - i když s námi se moc nesmál :-((

Osobně, pokud bych chodila na výstavy, tak by mě každý úspěch potěšil a vážení pokud bychom byly třeba s Ginou první, tak bych nosila nos tááák nahoru, jakože "já věděla, že ta moje holka je nejkrásnější" a pokud bychom nevyhrály, tak kam dal rozhodčí oči, když je jasný, že Gina je nejkrásnější.
Ale já nejsem ten typ na ježdění po výstavách, tak chodím Ginu "vystavovat" do parku (teda oficiálně jde pořád o nácvik na pohyb v civilizaci synchronizace dvou fen Giny a Jessiny) a tak bych řekla, že jsme tam nejkrásnější a vždycky když přijedeme domů, tak manželovi hlásím kolik lidí se nad Ginušou rozplývalo a jsem na ní táák pyšná a přitom jediná moje zásluha je, že jsem koupila pyrenejskou psici a Gina má prostě kliku, že pyrenejský psice jsou velký bílý medvědice a budí pozornost a líbí se lidem. A teď když si představím, kdyby nám ještě někdo z těch lidí dal třeba diplom ..."my návštěvníci v parku jsme hlasovali a ta vaše bílá krasavice vyhrála"
Tak to už by bylo stejný jako vyhrát olympiádu, co na tom, že do parku nechodí žádná jiná pyrenejka a tak Gina nemá konkurenci.
A i ten parkovej diplom bych hned pověsila na FB.....prostě dovedu si představit, jak je každý páníček hrdý a jak se dme pýchou, když jeho pejsek cokoliv vyhraje a nebo se dobře umístí.

napsal(a):
Osobně, pokud bych chodila na výstavy, tak by mě každý úspěch potěšil a vážení pokud bychom byly třeba s Ginou první, tak bych nosila nos tááák nahoru, jakože "já věděla, že ta moje holka je nejkrásnější" a pokud bychom nevyhrály, tak kam dal rozhodčí oči, když je jasný, že Gina je nejkrásnější.
Ale já nejsem ten typ na ježdění po výstavách, tak chodím Ginu "vystavovat" do parku (teda oficiálně jde pořád o nácvik na pohyb v civilizaci synchronizace dvou fen Giny a Jessiny) a tak bych řekla, že jsme tam nejkrásnější a vždycky když přijedeme domů, tak manželovi hlásím kolik lidí se nad Ginušou rozplývalo a jsem na ní táák pyšná a přitom jediná moje zásluha je, že jsem koupila pyrenejskou psici a Gina má prostě kliku, že pyrenejský psice jsou velký bílý medvědice a budí pozornost a líbí se lidem. A teď když si představím, kdyby nám ještě někdo z těch lidí dal třeba diplom ..."my návštěvníci v parku jsme hlasovali a ta vaše bílá krasavice vyhrála"
Tak to už by bylo stejný jako vyhrát olympiádu, co na tom, že do parku nechodí žádná jiná pyrenejka a tak Gina nemá konkurenci.
A i ten parkovej diplom bych hned pověsila na FB.....prostě dovedu si představit, jak je každý páníček hrdý a jak se dme pýchou, když jeho pejsek cokoliv vyhraje a nebo se dobře umístí.
Zrovna teď v sobotu byla v Brně klubovka klubu pyrenejských plemen. Byla jsem tam, a říkala jsem si, jestli nevystavujete... Já jsem byla mrknout na pyrenejské mastiny, a protože horští šli až po nich, tak jsem na jejich posuzování nečekala. Byla jich tam ale spousta, plemeno asi zažívá tak trochu boom.

napsal(a):
Zrovna teď v sobotu byla v Brně klubovka klubu pyrenejských plemen. Byla jsem tam, a říkala jsem si, jestli nevystavujete... Já jsem byla mrknout na pyrenejské mastiny, a protože horští šli až po nich, tak jsem na jejich posuzování nečekala. Byla jich tam ale spousta, plemeno asi zažívá tak trochu boom.
Ne nás na výstavě fakty neuvidíte.....to byste se asi zasmála. Jako s afgánem jsem taky na výstavy nejezdila, ale původně jsme chtěli uchovňovat, takže byl na výstavu připraven, jak v srsti, tak nacvičenej pohyb v kruhu, výstavní postoj atd, tam bych se toho nebála. Neříkám, že bychom byli nejlepší, ale ostudu by mi určitě neudělal.
Tak nějak mi to přijde s Ginou zbytečný, když nechci uchovňovat a už vůbec neplánuju na ní něco odchovat.
Škoda, že byla klubovka tak daleko od nás, kdyby to bylo někde blízko, tak bych se asi jela podívat.

cibulka78
napsal(a):
Ale citovala jste celý příspěvek, takže jsme to nemohli vědět.

sardullah, přesně
člověk je hrd, jakoby to zvíře jeho geny mělo
cibulka78
napsal(a):
Vy ale v době přihlášky NEVÍTE, jestli tam budete sami, pokud nemáte plemeno, které bývá všeobecně na výstavách málo zastoupené nebo nejste třeba v pracovně u plemen, co nepotřebují zkoušku apod.
napsal(a):
Ještě bych ráda řekla....někdo už to uváděl výše, že si prostě s pejskem užije hezký den, setká se s přáteli, celkově je v komunitě "podobných bláznů" a někteří psi to opravdu milují a fakty si to užívají. Myslím, že i laik pozná v kruhu "šoumena", který si to vysloveně užívá.
Ono co třeba takové voříškiády...je to defakto taky částečně výstava a tam nemůžeme nikoho podezírat z toho, že si chce vyjezdit tituly, aby si mohl říct víc za štěně a nebo za krytí, nikdo to nepotřebuje kvůli chovnosti. Když můj pes vyhraje, tak to samozřejmě potěší, ale o to primárně tady nejde. Prostě lidi a pejsci si jdou užít zábavu.
Jo, přesně...já mám kolegu s pudlama, výstavy byly jejich hobby, smysl života. Vystavoval kolega i manželka, soupeřili spolu navzájem
Brali to jako společenskou událost, setkání s přáteli, obrazili stánky...a hlavně, psy to prý bavilo.