Pomoc! Moje fenka venku něco sežrala.

Jorkšírský teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2021 16:57
Nellska

XXX.XXX.58.45

Moje fenka venku v listí něco našla. Žvýkala to, tak jsem se snažila jí to vytáhnout. Ona to nakonec bohužel snědla. Já jí za to vynadala a ona hned na to začela kňučet.
Jednou se mi takhle stalo, že mi začela kňučet když našla nějaký kus rohlíku a já jí ho chtěla vzít. Tak ho začela rychle hltat a trošku se dusila tak takhle kňučela.
Myslíte, že to bude to stejné? Mám strach, aby to co dnes snědla nebylo třeba otrávené nebo něco takového. Mám o ni strach.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2021 17:49

Zkusila bych jít k veterináři. I když... kdo ví, co se mi tam může stát.
Ale vy si to zasloužíte.

23.10.2021 18:05

Co pes, ten to asi přežije....hlavně bych si ale dělala starosti s tím, že to sežvýkané něco teď bude venku v tom listí chybět.
Co vy víte, třeba to měl někdo rád.....a teď je smutnej, když to tam už není.

23.10.2021 18:32

Nellska napsal(a):
Moje fenka venku v listí něco našla. Žvýkala to, tak jsem se snažila jí to vytáhnout. Ona to nakonec bohužel snědla. Já jí za to vynadala a ona hned na to začela kňučet.
Jednou se mi takhle stalo, že mi začela kňučet když našla nějaký kus rohlíku a já jí ho chtěla vzít. Tak ho začela rychle hltat a trošku se dusila tak takhle kňučela.
Myslíte, že to bude to stejné? Mám strach, aby to co dnes snědla nebylo třeba otrávené nebo něco takového. Mám o ni strach.

Nevíme, jestli to bude stejné. Veterinář to jistí.

23.10.2021 18:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Moje máma psům takhle v lese rozdává maso a Lara si ho schovává do listí. Vy jste byla určitě u nás a ta vaše ho Laře zase sežrala. To bude zase zklamaná. Taky bude kňučet, abyste věděla!

A pokud byste nepochopila vtip, tak to mohlo být úplně cokoli od podobně ukrytého masa až po ztracený/odhozený kus svačiny. Samozřejmě, že svině pohazující otrávené návnady nebo párky s rybářskými háčky mezi námi žijí, ale máte opodstatněné podezření, že se něco takového u vás válí? Jestli jo, tak bych pálila na veterinu. Jestli ne, tak vám to ta fena vrátí leda ráno druhou stranou...

23.10.2021 19:03

když máte žracího psa a neumíte danou věc dost rychle vytáhnout, tak musíte asi chodit s košíkem. jako na psovi. pak si ušetříte nervy.

23.10.2021 19:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dneska jsem psu opět tahala z huby krabičku od cigaret - oblíbený to bor.el poházený kolem cest Kterého deme.ta napadlo, to dávat do igelitového obalu, tomu bych nakop...pr...Ta papírová krabička budiž, rozloží se časem, ani psa by to nezabilo. Takhle tam bude ležet do alelujá(pokud ji Worka zase nenajde)

25.10.2021 09:23

asi OT:

Fakt je, že když už bych to měla v ruce, tak bych to odnesla do nejbližšího konťáku, a právě z důvodu "co když to najde někdo další / co když to najde zase můj pes".

Ony ty krabky od cigár, některé, co jsem viděla, mají i kompozitní vložku s aluminiem a taky nějakou plastovou mezihmotou, to se nebude rozkládat pár let..

Ale jinak jako chápu, já určitě nejsem typ člověka, který by chodil ven s igelitkou, aby mohl po ostatních sbírat odpadky. Představa, že bych po cestě sbírala třeba vajgly, brrrr...

25.10.2021 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
asi OT:

Fakt je, že když už bych to měla v ruce, tak bych to odnesla do nejbližšího konťáku, a právě z důvodu "co když to najde někdo další / co když to najde zase můj pes".

Ony ty krabky od cigár, některé, co jsem viděla, mají i kompozitní vložku s aluminiem a taky nějakou plastovou mezihmotou, to se nebude rozkládat pár let..

Ale jinak jako chápu, já určitě nejsem typ člověka, který by chodil ven s igelitkou, aby mohl po ostatních sbírat odpadky. Představa, že bych po cestě sbírala třeba vajgly, brrrr...

Je to na mě, tak jen řeknu, že nejbližší popelnice jedněch sousedů je cca 200m a mezitím navštěvujem 4 pejsky, tak nebudu někde v kapse nosit hnusnou smradlavou krabičku. Občas vemu pytel, rukavice a tu cestu vysbírám celou, ale už to nebylo cca půl roku, protože Worka až tamtudy nechodil. Teď zase začal a já jen valím bulvy, co je tam zase poházený všude za bor...

25.10.2021 11:03

Atheira napsal(a):
Moje máma psům takhle v lese rozdává maso a Lara si ho schovává do listí. Vy jste byla určitě u nás a ta vaše ho Laře zase sežrala. To bude zase zklamaná. Taky bude kňučet, abyste věděla!

A pokud byste nepochopila vtip, tak to mohlo být úplně cokoli od podobně ukrytého masa až po ztracený/odhozený kus svačiny. Samozřejmě, že svině pohazující otrávené návnady nebo párky s rybářskými háčky mezi námi žijí, ale máte opodstatněné podezření, že se něco takového u vás válí? Jestli jo, tak bych pálila na veterinu. Jestli ne, tak vám to ta fena vrátí leda ráno druhou stranou...

U nás na sídlišti takto někdo pohazuje otrávené návnady, nebo návnady se špendlíky. Vždy si to vzájemně v komunitě pejskařů tak nějak řekneme, protože tam evidentně funguje nějaký magor. Vždy je po různě dlouhou dobu klid a pak znova Sama jsem párkrát sbírala podezřelý párek na místech, kde se často venčí. Poměrně pravidelně, to také bývá kolem jedné firmy, o majiteli je známo, že psy nesnáší. Zrovna nedávno nesl jeden místní pejskař ukázat párky se špendlíky na policejní stanici a v podstatě mu tam řekli, že je to nezajímá a pachatele by museli chytit při činu. Začínám mít pocit, že policii v naší městské části nezajímá nikdy nic, ani útoky nevychovaných psů, pobíhajících na volno, ani tyto travičské aféry, ale běda jak někdo nesebere ho*no...

25.10.2021 11:17

Ono to bez toho chycení při činu bohužel skutečně ale nejde nijak podchytit :-(
Můžou tam třeba častěji hlídkovat, ale pak omezí zase hlídky někde jinde, třeba v zahrádkářské kolonii, kde pravidelně zahrádkářům někdo vykrádá chatičky, a nebo ve čtvrti, kde někdo sprejuje po autech či domech... A pachatel si počká, až hlídka sedne do auta, a naklade stejně

Spíš asi zkusit zajít třeba na obec, zda by na místě instalovala kameru snímající veřejný prostor. Nebo dohodnout se s pejskaři, že budete natáčet každého, kdo se tam podezřele mihne.

25.10.2021 11:19

Co se týče řešení podložené nečinnosti policie ve chvílích, kdy měla a mohla činit, potom https://www.policie.cz/clanek/urad-vnitrni-kontroly-jak-a-kde-si-muze-obcan-stezovat.aspx

Jinak bezprizorní zvířata musí řešit obec.

25.10.2021 12:19

Ono to bez toho chycení při činu bohužel skutečně ale nejde nijak podchytit :-(
Můžou tam třeba častěji hlídkovat, ale pak omezí zase hlídky někde jinde, třeba v zahrádkářské kolonii, kde pravidelně zahrádkářům někdo vykrádá chatičky, a nebo ve čtvrti, kde někdo sprejuje po autech či domech... A pachatel si počká, až hlídka sedne do auta, a naklade stejně

Spíš asi zkusit zajít třeba na obec, zda by na místě instalovala kameru snímající veřejný prostor. Nebo dohodnout se s pejskaři, že budete natáčet každého, kdo se tam podezřele mihne.

No to je právě ten problém, že se situace opakuje pravidelně, není to náhodný jev a žádné hlídky posíleny nejsou. Na toho majitele firmy ani nikdo nedojde udělat bu bu bu, přestože by to podle mě bylo to nejmenší, co mohou udělat. Proste úplně nulová snaha o cokoliv.

Jinak to útočící zvíře není bezprizorní, patří majitelce, která ho vodí na volno a je jí jedno, že její pes napadá jiné psy, incidentům je přítomna. Přivolaná hlídka MP s ní řeší vše domluvou. Podle nich by měl majitel napadeného psa být neustále připraven na útok a vyhýbat se místům, kde ženská venčí, mít v ruce pepřák a telefon s předvolbou 156 (nevím na co, když majitelce útočníka se nic nestane). Kromě toho by bylo dobré, kdyby si napadený celý incident natáčel, nebo zajistil svědky.... Majitelka agresora nemusí nic, snad jen mít teda psa na vodítku, ale cituji strážníka "každý přece dělá chyby a ten pes se taky potřebuje proběhnout, že jo") Připadá mi to fakt smutné, že se k oběti napadení přistupuje tak, jako by se provinila ona, zvlášť pokud si někdo napíše na auto "pomáhat a chránit". Ale to už jsem OT.

25.10.2021 12:30

lesnížínka napsal(a):
Je to na mě, tak jen řeknu, že nejbližší popelnice jedněch sousedů je cca 200m a mezitím navštěvujem 4 pejsky, tak nebudu někde v kapse nosit hnusnou smradlavou krabičku. Občas vemu pytel, rukavice a tu cestu vysbírám celou, ale už to nebylo cca půl roku, protože Worka až tamtudy nechodil. Teď zase začal a já jen valím bulvy, co je tam zase poházený všude za bor...

Asi si lidi zvykli na to, že jste po nich ten svinčik uklízela.

25.10.2021 12:32

MP jsou takoví jako úředníci, zaměstnanci města, a pokud nedělají, co mají.. každý má nadřízeného, vyšší instanci.
Zajímavá by byla možná večer fotopast. Nemusí být ta, co se válí v lese, stačí úplně obyčejná wifi kamerka, která mi snímek mihnoucího se mag.ra pošle do telefonu, tyto věci už dnes nestojí skoro nic.
Předchozí oznámení chci písemně, hezky si je naskládám na kupičku a předám vedoucímu MP, odboru ž.p a opravdové policii, v případě, že je ma.or příbuzný někoho z nich, další zastávka je u vnitřní kontroly a tak.
Se mi nějak záhadně samy roztrhly kalhoty. Aha, ne, ohrožoval mě pes, bojím se, napadl už tři... Číslo 156 vyměňte za 158 a bude to dobré.

25.10.2021 12:53

Megi to zní podnětně, to co píšete . Asi by pomohlo i kdyby se pejskaři mezi sebou víc semkli a domluvili, to víte info si mezi sebou předají, ale to je tak všechno.

Ad 158, není to dobré. Rozepisovat se mi to ani nechce, neboť je mi z toho jednání ještě teď zle, ale opravdová policie, ta státní, ta se Vám vysměje rovnou, že nemají čas takové věci řešit. V lepším případě řeknou, ať voláte ty měšťáky...Bohužel vlastní zkušenost. Sepsání oznámení na úřad znamená, že Vás zavolají k vysvětlení, obě strany, a tlačí Vás do smíru. Pokud ten odmítnete, dostane možná, ale jen možná (podle toho, kdo to řeší) majitelka agresora pokutu pár stovek, ale spíš se to odloží, byť jde o opakovaný incident.
Ale nechci zde plevelit, vláken o napadení je tu bohužel více než dost.

25.10.2021 13:00

S tím útočícím psem, nešlo by se s ostatními pejskaři spojit do společné žaloby? Když dáte zaprotokolované škody a zápisy do pléna, mohla by paní dostat pokutku či tak. Jo, musel by to někdo sepsat, sousedy oběhat, a nebo založit skupinu na socsíti, kde se domluvíte, kdo kdy kde paní potkal, natočil.

Nevyskytovat se na místech, kde chodí dotyčná venčit, to asi nemyslí vážně, svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého, to když si jako vezmu ostrýho trhače a půjdu na dlouhé lajně, tak musejí všichni uskakovat z chodníku? A co kdybych s ním potkala zrovna tuhle paní? Asi záleží na tom, komu to za to stojí, ale kdyby mi taková dáma nechala napadnout psa, tak bych asi rychle vyskočila a hnala to někam, kde se někdo bude zajímat.

25.10.2021 14:03
aluska

XXX.XXX.197.205

Megi to zní podnětně, to co píšete . Asi by pomohlo i kdyby se pejskaři mezi sebou víc semkli a domluvili, to víte info si mezi sebou předají, ale to je tak všechno.

Ad 158, není to dobré. Rozepisovat se mi to ani nechce, neboť je mi z toho jednání ještě teď zle, ale opravdová policie, ta státní, ta se Vám vysměje rovnou, že nemají čas takové věci řešit. V lepším případě řeknou, ať voláte ty měšťáky...Bohužel vlastní zkušenost. Sepsání oznámení na úřad znamená, že Vás zavolají k vysvětlení, obě strany, a tlačí Vás do smíru. Pokud ten odmítnete, dostane možná, ale jen možná (podle toho, kdo to řeší) majitelka agresora pokutu pár stovek, ale spíš se to odloží, byť jde o opakovaný incident.
Ale nechci zde plevelit, vláken o napadení je tu bohužel více než dost.

Já když volala měšťáky po napadení cizím psem, tak vše sepsali, chodili po domech v ulici, kde agresor bydlí a ptali se lidí, tím se dozvěděli že napadl už i jiného psa. Pak vše poslali na přestupkové oddělení na město. Tam si pozvali k šetření pouze majitelku agresora a dostala pokutu 2000,- . Já když se po pár měsících zajímala, jak to se stížností vypadá, protože mě nikdo nevyrozuměl, tak mi řekli že ona dostala pokutu v té výši a pokud by se to opakovalo, příště už bude pokuta tuším pětkrát vyšší. Ale kupodivu ne za to, že napadl psa, ale pokutu dostala majitelka, protože volným pobíháním svého psa se může dopustit týrání svého psa, pokud by se mu něco stalo.......Škodu za léčení uhrazenou nemám, mám si vymáhat občansko právním sporem. Slečna nemá zvonek, přiznám se, že bych jí asi ani nepoznala, koukala jsem jak na nás letí pes a ne na osobu v pozadí.

25.10.2021 15:26

https://www.praha.eu/public/29/b5/2e/2510375_807766__7_Pouceni_poskozeneho.pdf
Správní orgán uloží obviněnému povinnost nahradit poškozenému škodu, jestliže byla tato škoda způsobena spácháním přestupku, nebyla obviněným dobrovolně nahrazena a její výše byla spolehlivě zjištěna; jinak poškozenému nárok na náhradu škody nepřizná a odkáže ho s jeho nárokem na soud nebo jiný orgán veřejné moci. Obdobně postupuje rovněž v případě, kdy by zjišťování škody vedlo ke značným průtahům v řízení (§ 89 odst. 2 zákona o odpovědnosti za přestupky). Nezbytným předpokladem pro přiznání nároku na náhradu způsobené škody je tedy předložení přesvědčivého dokladu o spolehlivém zjištění škody a její výše

25.10.2021 15:34

Ono přísně vzato z pohledu obce to, že volně pobíhal pes, je přestupek proti vyhlášce obce, ale to, že napadl jiného psa, je možná na úrovni týrání zvířat, to by ale pak zřejmě řešila veterinární správa a nikoli obec (spekulace), takže by se to muselo na tu veterinární správu hlásit, papírovat a fuj s tím by bylo práce.

V druhé rovině je to na úrovni občanskoprávního sporu, takže vás odkázali dobře.

V případě "sousedského sporu" (kam by to asi mohlo taky spadat) by jako samostatnou věc mohla obec řešit váš nárok na náhradu škody tak, jak je popsáno v textu výše.

Jen moje myšlenky, nejsem v tom nijak zběhlá. Ale info by bylo určitě dohledatelné.

25.10.2021 15:40

Dovolím si oponovat. Neodkázali ji dobře, ale jasně doloženou a vyčíslenou škodu jí měli uznat a uložit pachateli k náhradě v rámci onoho řízení.

A týrání zvířat řeší taky obec (s rozšířenou působností).

25.10.2021 16:11

Dovolím si oponovat. Neodkázali ji dobře, ale jasně doloženou a vyčíslenou škodu jí měli uznat a uložit pachateli k náhradě v rámci onoho řízení.

Ale paní zřejmě tu škodu neuplatnila. Nedoložila a nevyčíslila. Oni o tom nároku vlastně v průběhu správního řízení nejspíš ani nevěděli (si myslím z toho, jak paní popsala průběh událostí). Ostatně pokud by ten podnět (písemně) měli, musejí se k němu minimálně vyjádřit.

Týrání zvířat řeší obec při posouzení VS, protože na obci to posoudit nemohou. Správní řízení vede obec, ale vyžádá si k němu stanovisko VS. A to si rádi ušetří, když si rozhodnou, že si posoudí událost podle jiného paragrafu :-)

25.10.2021 16:23
Terven

XXX.XXX.103.178

Espiro- malé OT- v jiné diskuzi jste mi radila postup při napadení psa psem...měla jsem si ti zapsat 😇...PČR ? A nenechat se odbýt?

25.10.2021 16:24

Měla být k doložení a uplatnění škody vyzvána (poučena), pokud ze spisu vyplývalo, že nějaká škoda vznikla. A co bylo ve spise nevíme, takže další spekulace asi netřeba

A ano, s druhým odstavcem souhlas. VS vysloví podezření z týrání, obec projedná. Ale nemyslím si, že ten mezikrok je něco, čemu by se obce bránily. Ono je totiž dost jedno, jestli dotyčného projednají na porušení vyhlášky nebo na týrání. To řízení tak jako tak proběhnout musí, a v podstatě je stejné.

25.10.2021 16:25

Terven napsal(a):
Espiro- malé OT- v jiné diskuzi jste mi radila postup při napadení psa psem...měla jsem si ti zapsat 😇...PČR ? A nenechat se odbýt?

Přesně tak. Městská, státní, klidně i na ten úřad s tím jít. A nenechat se odbýt. Všechny tyhle tři složky jsou povinné oznámení přijmout, prověřit a naložit s ním.

25.10.2021 16:27
Terven

XXX.XXX.103.178

Přesně tak. Městská, státní, klidně i na ten úřad s tím jít. A nenechat se odbýt. Všechny tyhle tři složky jsou povinné oznámení přijmout, prověřit a naložit s ním.

Díky 🙂

25.10.2021 16:54

Já teda koukám. Od kdy mi jakákoli policie (nebo státní zastupitelství) odmítne přijmout oznámení? Co to je za bordel? Mě vůbec nezajímá, jestli to pak dají na přestupky nebo do jakého pekla, to je jejich problém, ale že bych nedostala papír s naškrábaným "žádám o písemné vyrozumění..."?
Prostě chtěli jít na kafe a ne se s někým zdržovat, no, tak já takovým vždy říkám - esi tu práci nechcete, tak řekněte, na pracáku je lidí..

25.10.2021 16:59

Já teda koukám. Od kdy mi jakákoli policie (nebo státní zastupitelství) odmítne přijmout oznámení? Co to je za bordel? Mě vůbec nezajímá, jestli to pak dají na přestupky nebo do jakého pekla, to je jejich problém, ale že bych nedostala papír s naškrábaným "žádám o písemné vyrozumění..."?
Prostě chtěli jít na kafe a ne se s někým zdržovat, no, tak já takovým vždy říkám - esi tu práci nechcete, tak řekněte, na pracáku je lidí..

Víte Megí, ono je to (jako vždycky) o lidech. Jsou flinkové a jsou normální, např. ti policajti.
A na druhé straně barikády stojí vysírači nebo běžní občané. S těmi druhými se lépe vydrbává.

25.10.2021 19:32
aluska

XXX.XXX.168.15

Měla být k doložení a uplatnění škody vyzvána (poučena), pokud ze spisu vyplývalo, že nějaká škoda vznikla. A co bylo ve spise nevíme, takže další spekulace asi netřeba

A ano, s druhým odstavcem souhlas. VS vysloví podezření z týrání, obec projedná. Ale nemyslím si, že ten mezikrok je něco, čemu by se obce bránily. Ono je totiž dost jedno, jestli dotyčného projednají na porušení vyhlášky nebo na týrání. To řízení tak jako tak proběhnout musí, a v podstatě je stejné.

Městská policie mi volala, že věc postupují k přestupkové komisi do města, ať si připravím účty od veta. Pořád se nikdo neozýval, abych s něčím přišla. Po asi 6ti měsících mi to přišlo divné a začala jsem se zajímat, jestli se věc už řešila, nebo ne. Když jsem se konečně dovolala na životní prostředí, kam byl přestupek postoupen, právnička oddělení mi sdělila, že si pozvali pouze majitelku agresora, aby jí dali pokutu za volné pobíhání psa a peníze za veta si mám nárokovat u soudu sama.

25.10.2021 22:19

aluska napsal(a):
Městská policie mi volala, že věc postupují k přestupkové komisi do města, ať si připravím účty od veta. Pořád se nikdo neozýval, abych s něčím přišla. Po asi 6ti měsících mi to přišlo divné a začala jsem se zajímat, jestli se věc už řešila, nebo ne. Když jsem se konečně dovolala na životní prostředí, kam byl přestupek postoupen, právnička oddělení mi sdělila, že si pozvali pouze majitelku agresora, aby jí dali pokutu za volné pobíhání psa a peníze za veta si mám nárokovat u soudu sama.

Podejte návrh na přezkum řízení. Pokud měli ve spisu od policie uvedeno, že vám vznikla škoda,pak hrubě pochybili.

26.10.2021 08:28

S tím útočícím psem, nešlo by se s ostatními pejskaři spojit do společné žaloby? Když dáte zaprotokolované škody a zápisy do pléna, mohla by paní dostat pokutku či tak. Jo, musel by to někdo sepsat, sousedy oběhat, a nebo založit skupinu na socsíti, kde se domluvíte, kdo kdy kde paní potkal, natočil.

Nevyskytovat se na místech, kde chodí dotyčná venčit, to asi nemyslí vážně, svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého, to když si jako vezmu ostrýho trhače a půjdu na dlouhé lajně, tak musejí všichni uskakovat z chodníku? A co kdybych s ním potkala zrovna tuhle paní? Asi záleží na tom, komu to za to stojí, ale kdyby mi taková dáma nechala napadnout psa, tak bych asi rychle vyskočila a hnala to někam, kde se někdo bude zajímat.

Víte problém je, že ten pes je ještě mladý a patrně lov teprve trénuje, protože zatím nedošlo k tomu, aby mi kousl psa, nebo mne. Takže škoda nevznikla. Pouze psychická, což nedokážete. Ten pes "pouze" obíhá v kruzích, vyskakuje, vrčí a chňape. Je to pitbul. Když se to stalo poprvé, tak ho takto majitelka nechala skákat a ještě se mi vysmívala, že jsem de*il, co si vodí psa na vodítku, protože jsem na ni křičela, aby si psa přivolala a jestli je normální, že jej má na volno. Měla sebou přítele, takže to pak bylo jejich tvrzení proti mému. A ano skutečně jsem po prvním incidentu přestala chodit tou ulicí, kde se to stalo a modlila se, abych je nepotkala znova. Bohužel jsem na ně narazila jinde, pepřák jsem nezvládla použít a rozdíl byl pouze v tom, že v jednu chvíli mi pes škubl za rukáv bundy.
Veškerá doporučení, co jsem sem napsala mysleli policajti naprosto vážně, já to naopak považuji za totální výsměch.
Nikdy předtím jsem s policií nic řešit nemusela, nemám nikoho známého u policie, ani právníka. Jejich jednání mě naprosto zaskočilo a přišla jsem o veškeré iluze a to jsem moc žádné ani neměla. V podstatě přítel, když přišel toho dne domů a viděl jak na tom jsem, řekl, že nejspíš bude nejlepší řešení dát madam přes hubu a mi nezbývá, než s ním souhlasit, byť takováto řešení normálně moc neuznávám.

26.10.2021 08:40

Víte problém je, že ten pes je ještě mladý a patrně lov teprve trénuje, protože zatím nedošlo k tomu, aby mi kousl psa, nebo mne. Takže škoda nevznikla. Pouze psychická, což nedokážete. Ten pes "pouze" obíhá v kruzích, vyskakuje, vrčí a chňape. Je to pitbul. Když se to stalo poprvé, tak ho takto majitelka nechala skákat a ještě se mi vysmívala, že jsem de*il, co si vodí psa na vodítku, protože jsem na ni křičela, aby si psa přivolala a jestli je normální, že jej má na volno. Měla sebou přítele, takže to pak bylo jejich tvrzení proti mému. A ano skutečně jsem po prvním incidentu přestala chodit tou ulicí, kde se to stalo a modlila se, abych je nepotkala znova. Bohužel jsem na ně narazila jinde, pepřák jsem nezvládla použít a rozdíl byl pouze v tom, že v jednu chvíli mi pes škubl za rukáv bundy.
Veškerá doporučení, co jsem sem napsala mysleli policajti naprosto vážně, já to naopak považuji za totální výsměch.
Nikdy předtím jsem s policií nic řešit nemusela, nemám nikoho známého u policie, ani právníka. Jejich jednání mě naprosto zaskočilo a přišla jsem o veškeré iluze a to jsem moc žádné ani neměla. V podstatě přítel, když přišel toho dne domů a viděl jak na tom jsem, řekl, že nejspíš bude nejlepší řešení dát madam přes hubu a mi nezbývá, než s ním souhlasit, byť takováto řešení normálně moc neuznávám.

Tak ale tady už není otázka, jestli ten pes někoho napadne, ale kdy ho napadne, protože k tomu dřív nebo později dojde. Jinak u PČR je už běžné, že se neřeší, ale čeká se, až se opravdu něco stane. Takže přítel má pravdu, baba bude muset dostat přes hubu preventivně a nebo se budete muset líp vybavit na procházky, být ve střehu a případně přejít do protiútoku.

26.10.2021 09:01

Tak ale tady už není otázka, jestli ten pes někoho napadne, ale kdy ho napadne, protože k tomu dřív nebo později dojde. Jinak u PČR je už běžné, že se neřeší, ale čeká se, až se opravdu něco stane. Takže přítel má pravdu, baba bude muset dostat přes hubu preventivně a nebo se budete muset líp vybavit na procházky, být ve střehu a případně přejít do protiútoku.

Já si to také myslím, že už je jen otázka času, kdy ten pes opravdu kousne. Mrzí mě, že jsem nezvládla použít ten pepřák a mrzí mě, že jsem nebyla víc ve střehu, od toho prvního útoku už uběhla nějaká doba a polevila jsem v pozornosti . Když jsem pak ženské před policií řekla, že příště jí psa vystříkám kasrem, tak mi řekla že mi to dovoluje Celkově ta holka vykazovala trochu psychopatické rysy, protože byla absolutně klidná, arogantní a chvílema se mi smála, protože jsem byla rozčilená.
Takže já teď řeším, zda koupit ještě teleskop, nebo paralyzér, nebo si udělat zbroják...Otázka ovšem je, zda v dané situaci dokážu zareagovat. Uvažuju i o nějakém kurzu sebeobrany, kde by mi pomohli toto řešit.

26.10.2021 09:19

Paralyzer s poutkem na ruku, zajiskřete čoklíkovi z pár metrů, on už bude vědět.
Já jen to.. jestli tomu říkají pitbull a vzal Vás za rukáv, tak to je problém, protože být pitbull, tak to neudělá, pravděpodobně to nemá v hlavě v pořádku.. stejně jako panička.
Tu nebijte, to byste pak viděla, jak rychle policie pracuje. Budete muset přes papíry, co říká vyhláška o volném pobíhání? Nebo tak nějak.

26.10.2021 09:31
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Paralyzér může být fajn.
Teleskop ani zbroják bych neriskovala. Teleskop může toho psa akorát naštvat, střelnou zbraň je obecně problém použít v souladu se zákony. Nemůžete bránit svého psa střelnou zbraní a vlastně nemůžete bránit ani sebe střelnou zbraní, dokud nejste napadena a v objektivním ohrožení života a zdraví. Se střelnou zbraní budete vždycky za agresora Vy a Vy budete muset dokázat, že jste neměla jinou možnost. To se blbě dokazuje.
Na zavolanou policii opravdu pomáhá klidný a věcný přístup. Pokud jste byla rozčilená, asi to situaci nepomohlo, zvlášť pokud ta slečna působila vyrovnaně.
Ona je asi fakt sociopat. Chudák ten pes, co si ho pořídila. :/
A chudák Vy, co se s ní musíte potkávat. :/

26.10.2021 09:36

Já bych v tuhle chvíli zkusila ten pepřák, jestli ho už máte. Kdybyste náhodou zasáhla svého psa, nemá to snad následky. U té elektriky neumím posoudit, tu také asi budete nosit někde hlouběji v kapse, ten pepřák já kupříkladu mám připnutý u pasu (mám takový ten alá psací pero), a stačí jedno chmátnutí, a mám ho v ruce. A když nebude fungovat pepřák, asi by nefungoval ani ten teleskop.

Kurz sebeobrany určitě pomůže reflexně zareagovat v krizové situaci a mohu ho jen doporučit nejen pro tuto příležitost.

V každém případě na místo zavolat příslušníky, a to pokaždé, aby zapsali incident, aby o tom byly záznamy. I kdyby slovo proti slovu. Dobře děvčata říkají, že je třeba s nimi jednat věcně a racionálně, aby brali v potaz. (někteří bohužel mají takový ten hrdinský komplex, kdy obyčejní lidé, nedejbože hysterické ženské, jsou pro ně nedůstojný partner pro komunikaci, abych to vyjádřila kulantně)

26.10.2021 09:51

Paralyzer s poutkem na ruku, zajiskřete čoklíkovi z pár metrů, on už bude vědět.
Já jen to.. jestli tomu říkají pitbull a vzal Vás za rukáv, tak to je problém, protože být pitbull, tak to neudělá, pravděpodobně to nemá v hlavě v pořádku.. stejně jako panička.
Tu nebijte, to byste pak viděla, jak rychle policie pracuje. Budete muset přes papíry, co říká vyhláška o volném pobíhání? Nebo tak nějak.

No je to nízké, svalnaté, se širokou hubou a samozřejmě v módní modré barvě. Na krku má elektriku, asi na ozdobu. Což mě asi nepřekvapuje.

Na tu vyhlášku jsem se odvolávala a bylo mi řečeno to, co jsem uvedla v nějakém příspěvku výše. Cajt pravil, že přece jako pejskař musím chápat, že pes nemůže být stále na vodítku a potřebuje se taky proběhnout

Já myslím, že jsem měla i smůlu na ty strážníky, snad přece nemůžou být všichni takoví ignoranti...I když ze dvou "pokusů" jsem je trefila 2x a pak ty stání co mě odbyli po telefonu.

26.10.2021 09:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Já si to také myslím, že už je jen otázka času, kdy ten pes opravdu kousne. Mrzí mě, že jsem nezvládla použít ten pepřák a mrzí mě, že jsem nebyla víc ve střehu, od toho prvního útoku už uběhla nějaká doba a polevila jsem v pozornosti . Když jsem pak ženské před policií řekla, že příště jí psa vystříkám kasrem, tak mi řekla že mi to dovoluje Celkově ta holka vykazovala trochu psychopatické rysy, protože byla absolutně klidná, arogantní a chvílema se mi smála, protože jsem byla rozčilená.
Takže já teď řeším, zda koupit ještě teleskop, nebo paralyzér, nebo si udělat zbroják...Otázka ovšem je, zda v dané situaci dokážu zareagovat. Uvažuju i o nějakém kurzu sebeobrany, kde by mi pomohli toto řešit.

K tomu pepřáku...už jste ho někdy zkusila použít?
Já už ho asi rok nosím, dostala jsem ho darem, zatím jsem nevyzkoušela. Co jsem zjistila, nejobvyklejší jsou dva typy - FOG ( mlha, velmi jemné rozprašování) a JET ( tekutá střela).
Typ FOG má výhodu, že není nutno dobře mířit, ale pokud to použijete na agresora, s velkou pravděpodobností to schytá i váš pes a možná i vy. Je třeba dávat bacha na směr větru, na pevné překážky, od kterých se aerosol odrazí...
Typ JET je spíš pro uživatele, kteří jsou zvyklí a umějí mířit. Zasáhne pouze konkrétní místo, ale zas- pokud se netrefíte, tak tím hůř pro vás.
Já jsem dostala typ FOG, už rok ho nosím bez použití. Nedávno jsme se bavily s kamarádkou, vyšlo najevo, že má taky pepřák. A dostala radu, že, pokud je nepoužívaný, je fajn ho občas prostříknout plus tedy, já jsem se kdesi v návodu dočetla, že je dobré cvičně si zkusit, jakou silou je nutno zmáčknout.
Takže jednou, když feny byly zaměstnaný lovem myší, poodešla jsem dál od nich, dobře jsem vybrala místo, pečlivě namířila...pocitově bylo bezvětří, ale samozřejmě, vzduch vždycky nějak proudí.
Okamžitě jsem se odvrátila do opačnýho směru a dala se na ústup. Přesto jsem začala pociťovat pálení, které se stupňovalo...zmítaly mě obavy, zda, když budu pět minut oslepená, feny na mě počkají

Ale dobrý, celkem rychle to přestalo. Jen jsem teda udělala zkušenost, že praktické použití tohoto typu pepřáku bude poněkud problematické.
Jo a to prostříkávání je údajně blbost. Prý jednou použitý pepřák už je na vyhození.

26.10.2021 10:07

Varaxi napsal(a):
Paralyzér může být fajn.
Teleskop ani zbroják bych neriskovala. Teleskop může toho psa akorát naštvat, střelnou zbraň je obecně problém použít v souladu se zákony. Nemůžete bránit svého psa střelnou zbraní a vlastně nemůžete bránit ani sebe střelnou zbraní, dokud nejste napadena a v objektivním ohrožení života a zdraví. Se střelnou zbraní budete vždycky za agresora Vy a Vy budete muset dokázat, že jste neměla jinou možnost. To se blbě dokazuje.
Na zavolanou policii opravdu pomáhá klidný a věcný přístup. Pokud jste byla rozčilená, asi to situaci nepomohlo, zvlášť pokud ta slečna působila vyrovnaně.
Ona je asi fakt sociopat. Chudák ten pes, co si ho pořídila. :/
A chudák Vy, co se s ní musíte potkávat. :/

No musím se přiznat, že toho psa je mi ve finále líto. On za to nemůže, že si ho pořídila taková svi*ě.
Já bych nikdy v životě nikomu neřekla, že mu dovoluju vystříkat psa pepřákem, ani jako silácký kec, to je prostě něco neuvěřitelného Možná by si paní měla zkusit nastříkat pepřák do očí sama, aby věděla o čem mluví...
To rozčilení mě zpětně opravdu štve, proto zvažuju i ten kurz sebeobrany, abych dokázala ve stresové situaci, jako je tato reagovat klidněji.

26.10.2021 10:14
Terven

XXX.XXX.110.191

No musím se přiznat, že toho psa je mi ve finále líto. On za to nemůže, že si ho pořídila taková svi*ě.
Já bych nikdy v životě nikomu neřekla, že mu dovoluju vystříkat psa pepřákem, ani jako silácký kec, to je prostě něco neuvěřitelného Možná by si paní měla zkusit nastříkat pepřák do očí sama, aby věděla o čem mluví...
To rozčilení mě zpětně opravdu štve, proto zvažuju i ten kurz sebeobrany, abych dokázala ve stresové situaci, jako je tato reagovat klidněji.

Možná byste se divila - jak jsem procházela ty návody a stránky výrobců, narazila jsem i na to, že pepřák je doporučován jako výchovný prostředek, když jiné metody selžou.
A jak jsem se dočetla, různé dráždivé spreje se používají k trestání psů třeba v USA.

26.10.2021 10:18
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Není to Vaše vina. Byla jste v ohrožení, rozrušený by byl každý. Někdo má blíže k slzám, jiný k vzteku, další strne nebo se rozklepe. Je to normální.

Ten pepřák musí zasáhnout sliznici, jinak nic moc nedělá. Vlastní zkušenost - taky jsem dostala pepřák darem k patnáctinám, tak jsem se ho jala vyzkoušet. Měla jsem ten proudový, postříkala jsem v lese větvičku a čekala, co bude. Nic nebylo. Tak jsem zkusila na list opatrně sáhnout, nic. Zkusila jsem list očichat, taky nic. I pes si ho přišel očichat a tvářil se mírně zaujatě, ale ani s ním to nic neudělalo. A pak jsem dostala geniální nápad a ten list jsem olízla. Cestou domů jsem šla s vyplazeným jazykem, jak to štípalo. Fakt lituju každého, kdo to dostane do očí, nosu nebo pusy.
Ale na kůži mi to nic nedělalo, což třeba když krájím čili, tak to cítím ještě za dva tři dny.

26.10.2021 10:18

Terven napsal(a):
K tomu pepřáku...už jste ho někdy zkusila použít?
Já už ho asi rok nosím, dostala jsem ho darem, zatím jsem nevyzkoušela. Co jsem zjistila, nejobvyklejší jsou dva typy - FOG ( mlha, velmi jemné rozprašování) a JET ( tekutá střela).
Typ FOG má výhodu, že není nutno dobře mířit, ale pokud to použijete na agresora, s velkou pravděpodobností to schytá i váš pes a možná i vy. Je třeba dávat bacha na směr větru, na pevné překážky, od kterých se aerosol odrazí...
Typ JET je spíš pro uživatele, kteří jsou zvyklí a umějí mířit. Zasáhne pouze konkrétní místo, ale zas- pokud se netrefíte, tak tím hůř pro vás.
Já jsem dostala typ FOG, už rok ho nosím bez použití. Nedávno jsme se bavily s kamarádkou, vyšlo najevo, že má taky pepřák. A dostala radu, že, pokud je nepoužívaný, je fajn ho občas prostříknout plus tedy, já jsem se kdesi v návodu dočetla, že je dobré cvičně si zkusit, jakou silou je nutno zmáčknout.
Takže jednou, když feny byly zaměstnaný lovem myší, poodešla jsem dál od nich, dobře jsem vybrala místo, pečlivě namířila...pocitově bylo bezvětří, ale samozřejmě, vzduch vždycky nějak proudí.
Okamžitě jsem se odvrátila do opačnýho směru a dala se na ústup. Přesto jsem začala pociťovat pálení, které se stupňovalo...zmítaly mě obavy, zda, když budu pět minut oslepená, feny na mě počkají

Ale dobrý, celkem rychle to přestalo. Jen jsem teda udělala zkušenost, že praktické použití tohoto typu pepřáku bude poněkud problematické.
Jo a to prostříkávání je údajně blbost. Prý jednou použitý pepřák už je na vyhození.

Mám typ JET, protože od FOGu mě všichni opravdu odrazovali, že se s tím v případě útoku zneškodním sama a svého psa též. Ovšem, že s tou střelou se zase musí pořádně mířit a je větší pravděpodobnost, že nezasáhnu dobře cíl, to je taky pravda. Zkoušela jsem jen cvičně, také v poli Fungoval dobře, ale to použití v praxi prostě pokulhává...

26.10.2021 10:27
Terven

XXX.XXX.110.191

No je to nízké, svalnaté, se širokou hubou a samozřejmě v módní modré barvě. Na krku má elektriku, asi na ozdobu. Což mě asi nepřekvapuje.

Pitbul zas tak nízkej není, má delší nohy a je-li to puberťák, nebude ani nijak zvlášť svalnatý.
Nízkej, svalnatej, se širokou hubou je SBT...v mládí jsou to fakt neřízené střely a pokud jsou necháni ladem, tak asi dvojnásob.
U nás je jich několik, sleduju je od štěněcího věku. Odrostlá štěňata mají obrovskou razanci, takže malé psy spolehlivě vyděsí, i když si jenom "hrají". Prostě to stafbullí hraní málokterej pes vydejchá.
Chodila tu ženská, slušná, zodpovědná...občas jsme zkusily, jestli by si její štěník nemohl ty moje aspoň očuchat, seznámit se. Ale pokaždý jsme to musely utnout, protože moje feny takový razantní seznamování nezvládly.

26.10.2021 10:32
Terven

XXX.XXX.110.191

Varaxi napsal(a):
Není to Vaše vina. Byla jste v ohrožení, rozrušený by byl každý. Někdo má blíže k slzám, jiný k vzteku, další strne nebo se rozklepe. Je to normální.

Ten pepřák musí zasáhnout sliznici, jinak nic moc nedělá. Vlastní zkušenost - taky jsem dostala pepřák darem k patnáctinám, tak jsem se ho jala vyzkoušet. Měla jsem ten proudový, postříkala jsem v lese větvičku a čekala, co bude. Nic nebylo. Tak jsem zkusila na list opatrně sáhnout, nic. Zkusila jsem list očichat, taky nic. I pes si ho přišel očichat a tvářil se mírně zaujatě, ale ani s ním to nic neudělalo. A pak jsem dostala geniální nápad a ten list jsem olízla. Cestou domů jsem šla s vyplazeným jazykem, jak to štípalo. Fakt lituju každého, kdo to dostane do očí, nosu nebo pusy.
Ale na kůži mi to nic nedělalo, což třeba když krájím čili, tak to cítím ještě za dva tři dny.

Možná jste zkoušela typ "střela" ?
Ten, pokud vám nezasáhne přímo oko, nic neudělá.
Mlha jo - jak píšu, stříkla jsem do vzduchoprázdna, žádná pevná překážka, okamžitě jsem se otočila a dala na ústup a přesto jsem kašlala a slzela.

26.10.2021 10:46
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Terven napsal(a):
Možná jste zkoušela typ "střela" ?
Ten, pokud vám nezasáhne přímo oko, nic neudělá.
Mlha jo - jak píšu, stříkla jsem do vzduchoprázdna, žádná pevná překážka, okamžitě jsem se otočila a dala na ústup a přesto jsem kašlala a slzela.

Píšu proudový, asi to je to, co myslíte Vy, když píšete typ střela. Prostě je to proud pod tlakem. Jakoby vystřelený. :)
Ale teď si matně vybavuji, že to šlo snad i nastavit, jestli bude proud nebo mlha.
Každopádně jsem zkoušela proud a prostě musí to zasáhnout sliznice nebo třeba otevřenou ránu, tak něco. Proud mi přijde lepší při prevenci (protože Vás to nezasáhne) a horší při skutečném napadení (protože tím proudem se trefit nemusíte).

26.10.2021 11:06

Já mám taky JET a nezkoušela jsem, ale plán je to udělat jako když stříkáte komáry - držet (ono to vydrží asi dvě vteřiny, ten můj malinký) a mávat s tím ve směru obrany. Však ono se něco zasáhne...

Od FOGu mě odradilo pár článků, které jsem si četla. Vadilo mi na tom, že je skutečně na lokální použití. A třeba z auta to použít fakt nechcete.

Taktéž forma SPRAY mě odradila kvůli dosahu. S autem nebo místností dtto.

Jinak se mi jedná především o situaci, když jedu na koni, a nedejbože se potkáme s něčím, co se po něm bude sápat. Proto jsem zvolila delší účinný dostřel a co možná nejmenší riziko zasažení "vlastních řad". Jiný obranný prostředek v podstatě nepřichází v úvahu (teda... možná ta střelná. Ale komplikace s jejím užitím byly popsány).

26.10.2021 11:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Varaxi napsal(a):
Píšu proudový, asi to je to, co myslíte Vy, když píšete typ střela. Prostě je to proud pod tlakem. Jakoby vystřelený. :)
Ale teď si matně vybavuji, že to šlo snad i nastavit, jestli bude proud nebo mlha.
Každopádně jsem zkoušela proud a prostě musí to zasáhnout sliznice nebo třeba otevřenou ránu, tak něco. Proud mi přijde lepší při prevenci (protože Vás to nezasáhne) a horší při skutečném napadení (protože tím proudem se trefit nemusíte).

Pokud to byla střela, tak tou se samozřejmě musí mířit na oči, pokud se trefíte vedle, třeba na oblečení, nic se nestane nebo ještě hůř, útočníka to rozzuří a může se to obrátit proti vám.
Na větvičce proud nic neudělá, není to aerosol, nešíří se to po okolí ve směru větru.
Tenhle typ používá mj. i policie, protože ta nemá problém mířit
pro nešikovný ženský se doporučuje mlha, ale ta má dle mýho dost nežádoucích účinků, takže pro mě prostě pepřák coby způsob sebeobrany je dost na nic.

26.10.2021 11:42

Já nevím. Asi to chce dokumentovat. Vyblejsknout psa na volno, mít časové razítko na snímku, video lépe a nezabírat obličej člověků okolo. Takhle zaznamenám pár nedozorovaných procházek psa, asi i čísla z kapsiček strážníků a půjdu na národní výbor říct, jestli je tohle jako v pořádku. Nebo pošlu někoho jiného. Už jsem tak nějak ztratila trpělivost, takže to nahraji na youtube jako "díky, že děláte svou práci".
Nízké modré hovado, co člověka chytí za rukáv, si příště kousne a ta ruka už nebude.

26.10.2021 12:22

Terven napsal(a):
Možná byste se divila - jak jsem procházela ty návody a stránky výrobců, narazila jsem i na to, že pepřák je doporučován jako výchovný prostředek, když jiné metody selžou.
A jak jsem se dočetla, různé dráždivé spreje se používají k trestání psů třeba v USA.

Proboha....

26.10.2021 12:30

Terven napsal(a):

Pitbul zas tak nízkej není, má delší nohy a je-li to puberťák, nebude ani nijak zvlášť svalnatý.
Nízkej, svalnatej, se širokou hubou je SBT...v mládí jsou to fakt neřízené střely a pokud jsou necháni ladem, tak asi dvojnásob.
U nás je jich několik, sleduju je od štěněcího věku. Odrostlá štěňata mají obrovskou razanci, takže malé psy spolehlivě vyděsí, i když si jenom "hrají". Prostě to stafbullí hraní málokterej pes vydejchá.
Chodila tu ženská, slušná, zodpovědná...občas jsme zkusily, jestli by si její štěník nemohl ty moje aspoň očuchat, seznámit se. Ale pokaždý jsme to musely utnout, protože moje feny takový razantní seznamování nezvládly.

Já se v těchto plemenech moc nevyznám. Každopádně kdysi tam byl u nás kluk, který měl asi totéž. Taky to bylo nízké a modré, širokohubé. Když to bylo malé štěně, Fido si s ním rád hrál, pak už to bohužel nešlo. Pes byl perfektně vycepovaný a poslouchal na slovo, majitel s ním dělal i nějaké ty aktivity, pro tato plemena, ale já už jsem pak měla strach, že by mohl ublížit nechtě, je to přece jen jiná váhová kategorie a já mám tyto psy zařazeny jako kamarády pro lidi, ale ne kamarády pro ostatní psy a zvířata.

26.10.2021 12:51

Varaxi napsal(a):

Děkuji za vlídná slova. Já se ve finále uklidňuji aspoň tím, že jsem nestrnula jak píšete a nezůstala jen koukat, a odstranila toho svého čoklíka z dosahu.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2021 14:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.65

Tak ja když by se tu něco takového vyskytovalo jakoze v naší vesnicce. Je jen jeden stolety toulavy vorech a jinak vše na voditkach, za vsi ason relativně poslusne a neagresivni. Takze dobry. Ale tohle... To bych dala snad do kapsy dyku a na zada kuši a nakakat....

Přidejte reakci

Přidat smajlík