Uživatel s deaktivovaným účtem

Uriáš

lilymax
napsal(a):
Nějaké nápady na hezké klučičí jméno na U? Musí být znělé a né moc dlouhé. Chovatelka sice většinou rozhoduje sama, ale prý bere i nápady budoucích majitelů a jelikož se mi jména z předchozích vrhů moc nelíbila, snažím se vymyslet něco normálního
koukněte třeba na databázi dog - zadejte, že chcete jména od U vypadne tam dogušek asi 600... pravda, některá jména se opakují
https://nemecka-doga.cz/databaze

Ursus
No a co to vůbec je za plemeno? Má působit jako drsňák? Nebo spíš roztomile?
Namátkou kromě toho Uga, což mi přijde jako takový lehce trotlí jméno může být na ú třeba Uno, Ute, Urbex, Ulf, Ubald, Ulrich
Jako já bych popravdě jméno na U vybírala horko těžko. Nedá se říct, že by se mi cokoli z toho, co mě vůbec napadá, líbilo.
Bordera
jako je pravda, že U je prostě extra blbé písmeno a mě toho moc hezkého nenapadá. Kromě jednoho jména, které mi přijde přijatelné, jiné tipy nemám a chtěla jsem vybírat z více nápadů. Sice mu teoreticky můžu říkat jakkoliv, ať má v papírech cokoliv, ale já mám raději, když je v PP jméno psa. Moje předchozí fenka taky byla na U, ale té jsem před jméno dala Unique a bylo to. Bohužel paní chovatelka chce jen jedno slovo
lilymax
napsal(a):
Bordera
jako je pravda, že U je prostě extra blbé písmeno a mě toho moc hezkého nenapadá. Kromě jednoho jména, které mi přijde přijatelné, jiné tipy nemám a chtěla jsem vybírat z více nápadů. Sice mu teoreticky můžu říkat jakkoliv, ať má v papírech cokoliv, ale já mám raději, když je v PP jméno psa. Moje předchozí fenka taky byla na U, ale té jsem před jméno dala Unique a bylo to. Bohužel paní chovatelka chce jen jedno slovo
Škoda té bordery. Kdyby to byl brabantík nebo něco takového, pojmenovala bych to Ufo.

My jsme měli Ugara.

Já mám Urana, ale říkáme mu "Fufík".

Urgent
Up
Uno
Uther
A to jsem si myslela že C je hrozně blbe na vymýšlení

Utah...říkalo se mu Juty

Ushi
Uyetey

Ultraspeed a říkala bych mu Speedy 🐾

Uri

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
C je super - na to jsem měla hodně hezkých jmen.
Mě právě tehdy nenapadlo nic lepšího než Citron.
Nicméně chovatelka si poradila hezky, vybírala jsem si mezi Cekirem, Cerberem a Caresem.
A tak mám Cekira alias Cukromilku
napsal(a):
Mě právě tehdy nenapadlo nic lepšího než Citron.
Nicméně chovatelka si poradila hezky, vybírala jsem si mezi Cekirem, Cerberem a Caresem.
A tak mám Cekira alias Cukromilku
Já měla na začátku problém se jmény na D. To každého nejdřív napadnou jen hanlivá slova😂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já měla na začátku problém se jmény na D. To každého nejdřív napadnou jen hanlivá slova😂
Ale v těch není "r", ne?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mě teda prvně napadl Drak...

..Uri....Uran....

U2 :-D i na volani dobry :-)

Tenhle šikovný web jsem našla já, když jsem hledala jméno pro náš přírůstek: https://www.mera-petfood.com/en/dog/dogs-companion/dog-names-u/
Ta naše musela být od C, takže máme Caylu a nakonec jí stejně říkáme Julinko Jo někdy se to holt vymkne ...

A pro fenu by se mi líbilo Uršula :)
Jen aby nebyla úplně blbá !

Usama
Uriášů by muselo být pět.

napsal(a):
A pro fenu by se mi líbilo Uršula :)
Jen aby nebyla úplně blbá !
..mně zase zase Urna....Ulrich......

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Urna je dost morbidní⚱️
Útvar rychlého nasazení?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Urna je dost morbidní⚱️
Balu to trefila

napsal(a):
Útvar rychlého nasazení?

napsal(a):
..mně zase zase Urna....Ulrich......
..ten mobil mně zničí....třikrát jsem opravovala a stejně to dal po svým ....Ulrika....

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je ale s velkýma písmenama😉
To už záleží na pánečkovi, jak to napíše. A při volání je to jedno.
napsal(a):
To už záleží na pánečkovi, jak to napíše. A při volání je to jedno.
Z psaného hlediska to jedno není. urna a URNA pak neznamená jedno a to samé, ať si páneček myslí co chce. Pro psaní zkratek jsou pravidla stejně daná jako pro psaní y/i. Taky si to nepíšem jak chcem.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To jo, jenom ospravedlňuju svůj nedostatek bystrosti, protože malými písmeny mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být něco jiného, než ta nádoba 😂
Já se snažím vidět spíš to pozitivní .

Atheira
napsal(a):
Z psaného hlediska to jedno není. urna a URNA pak neznamená jedno a to samé, ať si páneček myslí co chce. Pro psaní zkratek jsou pravidla stejně daná jako pro psaní y/i. Taky si to nepíšem jak chcem.
Ale jistě, dá se v tom patlat, a máte z jazykového hlediska pravdu. Mně to ale přišlo vtipné a jako fajn odlehčení od tématu Koronavirus, kde také diskutuji.
napsal(a):
Ale jistě, dá se v tom patlat, a máte z jazykového hlediska pravdu. Mně to ale přišlo vtipné a jako fajn odlehčení od tématu Koronavirus, kde také diskutuji.
Však jo. Mně to jen nedalo. Že vlastně když si to páníček nechá napsat s malýma, tak byť to tak nemyslí, prostě má nádobku, ať už byl záměr jakýkoli.
Já už si tématem koronavirus nenechávám moc kazit náladu, tak nevím, co se tam děje. Uplynula dlouhá doba. Lidi se v čase vyvíjí. Kdo postoje přehodnotil a něčemu se za ten čas přiučil, ten tak udělal, kdo ne, ten bude na tohle téma neustále vyhledávat důvody, proč se přít.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To já taky, ale jak se pohybuju v souvislosti se psy mezi příslušníky různých ozbrojených složek víc, než běžný smrtelník, tak mám ty zkratky zafixované v originální podobě.
Chápu. Mě to zas přišlo docela vtipné a v souvislosti s vaším plemenem i případné. I když vím, že se hledá jméno pro borderu.

Umpa-lumpa
Ale někde výše někdo psal Uriáš, tak to by asi byla jasná volba.
Sice ani jedno jméno není od U, ale pobavila mne všechna.
Nevím přesně, v kterém útulku nedávno odchytili březí fenu, která po pár dnech porodila 5 štěňátek, 3 fenky a 2 pejsky.
Jména dostali všichni luxusní:
matka je Corona
fenky jsou Astra, Zeneca a Moderna
pejskové Pfizer a Sputnik

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To já taky, ale jak se pohybuju v souvislosti se psy mezi příslušníky různých ozbrojených složek víc, než běžný smrtelník, tak mám ty zkratky zafixované v originální podobě.
....tak já psala Urna, ale myslela URNA, protože Urna jako urna je mi v téhle době hloupý vzhledem k tomu co se děje, i když vzhledem k mému sklonu k černému humoru bližší...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.21
Uran.
Nebo Umberto a rikat mu Bert, Bertik.
Miriam33

XXX.XXX.209.199
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Uran.
Nebo Umberto a rikat mu Bert, Bertik.
Jste mi to vzala z úst ...toho Umberta No a pak ještě český Uhlík, Uličník (Uli), nebo Úžasňák...
Jak se tu probíraly ty zkratky UFO, URNA, tak mi naskočilo UHO
Unkas je teda krásné, ale hůř by se to asi volalo.
A co latina? Ursus třeba...

Nebo Unuk (ze souhvězdí Hada).

Ubax-takové lehké vojenské triko s dlouhým rukávem. (pak voláte jen Baxi)

Nebo Urbex. 😅

Zrzavci
napsal(a):
Undatra
pardon, mám už dneska dost, jdu radši mýt spárovačku :D
Undatra mi taky přišla...
Pak ještě klasika Uwe (Ampler-cyklista) a Udo (taky jistě nějaký Němec)...
Miriam33

XXX.XXX.209.199
Ulfberht - jméno legendárního vikingského meče....a může být pak Ulf i Bertík
napsal(a):
Undatra mi taky přišla...
Pak ještě klasika Uwe (Ampler-cyklista) a Udo (taky jistě nějaký Němec)...
Udo Jürgeeens, to byl určo nějakej východogermánskej kašpar. Něco mi tam blíká.
Já bych ho fakt pojmenovala Ugly Kid Joe. V papírech supr a člověk má tři možnosti na výběr, jak mu říkat :D. Stejně to nakonec bude "Ty smrade jeden, tys mě neslyšel?"

Jasně Umberto....San Remo..
Pak mě napadá ještě jedno...trochu strašidelný....Uljanov, Usama
A jedno koňské...Unkas

Miriam33
napsal(a):
Jste mi to vzala z úst ...toho Umberta No a pak ještě český Uhlík, Uličník (Uli), nebo Úžasňák...
Jak se tu probíraly ty zkratky UFO, URNA, tak mi naskočilo UHO
Unkas je teda krásné, ale hůř by se to asi volalo.
A co latina? Ursus třeba...
Když Uhlík, tak třeba i Uran😁
A nebo Ultimate
Zrzavci
napsal(a):
Udo Jürgeeens, to byl určo nějakej východogermánskej kašpar. Něco mi tam blíká.
Já bych ho fakt pojmenovala Ugly Kid Joe. V papírech supr a člověk má tři možnosti na výběr, jak mu říkat :D. Stejně to nakonec bude "Ty smrade jeden, tys mě neslyšel?"
Ne, bude se jmenovat jako všichni psi - Pocem!

Zrzavci
napsal(a):
Undatra
pardon, mám už dneska dost, jdu radši mýt spárovačku :D
To mi evokuje období, kdy na jistém portálu všechny ženské říkaly bundě UNDA.
napsal(a):
To mi evokuje období, kdy na jistém portálu všechny ženské říkaly bundě UNDA.
Tak to by také byla zajímavá varianta, zajisté
Zvláště takhle na plácku v sídláku, kde by si člověk psa přivolával
Moc se nám líbilo a líbí pro psa jméno Cole. Jenže čeština, pátým pádem voláme......... nechtěla jsem být jako moje sestra, která svou kočku pojmenovala Kulička a když jí kočka naštvala....... z Kuličky se stala Koule a opět pátým pádem voláme...... Jako jo, bydlela na vesnici, ale když se z oken ozývalo tohle....
Zrzavci
napsal(a):
Tak to by také byla zajímavá varianta, zajisté
Zvláště takhle na plácku v sídláku, kde by si člověk psa přivolával
Moc se nám líbilo a líbí pro psa jméno Cole. Jenže čeština, pátým pádem voláme......... nechtěla jsem být jako moje sestra, která svou kočku pojmenovala Kulička a když jí kočka naštvala....... z Kuličky se stala Koule a opět pátým pádem voláme...... Jako jo, bydlela na vesnici, ale když se z oken ozývalo tohle....
To jste ještě neslyšela, co se stane, když je ve vsi kocour jméne Číro... Jména tak různě přirozeně mutujou. Někdy je to Čuro, Churros... Čírák... Čůro. No a občas to tak jako někomu ujede tím, jak neví, kterou formu chce použít.

Ulavicedítěstálo. Ulrich. Uncle Sam. Uncle xyz. Update. Uzzi (má i hezký význam).
Utopia

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Popř. Užměnes*r🤫
OT : známá volala: Cotohovno! (pes to měl nacvičené z domova)

Nevím, jestli to už padlo, ale mně se líbí Ulfrik/Ulfric :D

Uchiki (Uči), Ušástik, Ugadaj, Ugrjum, Udar.

lilymax
napsal(a):
Zatím u mě vede jméno Uriáš podle čerta z Anděla páně. On by měl být černobílý, snad víc černý než bílý, tak se k němu to pekelné jméno bude hodit. Stejně na něj budu volat jako na všechny své psy - tydebile a užměneser
V tom případě doporučuji stylovou čelenku

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kde se dá sehnat? 😂
Je to HannahB Dogwear, prodává je třeba paní Levíčková. Ale myslím, že mají i vlastní e-shop. Čelenka je super, nákrčník mi moc nevyhovuje rozměrově.
Mají je tematické dle psích sportů, plemen a pak nějaké jednotlivosti jako ty hlášky.
Miriam33

XXX.XXX.209.199
lilymax
napsal(a):
Zatím u mě vede jméno Uriáš podle čerta z Anděla páně. On by měl být černobílý, snad víc černý než bílý, tak se k němu to pekelné jméno bude hodit. Stejně na něj budu volat jako na všechny své psy - tydebile a užměneser
Tak to snad pak raději použít ta dvě jména, aby to nebyla kvůli jménu povahově čertovská potvora, prý to dost povahu zvířete ovlivňuje..a vyvážené by bylo Uriáš Uriel (archanděl) von....

Já jsem na ní narazila v eshopu MUSH GO, ale osobní zkušenost nemám (viz Odetta). Zatím jsem nesebrala odvahu si ji koupit, ačkoliv se mi moc líbí - takový každodenní psí život, všichni známe