Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Barca123

10.11.2021 18:51
Barca123

XXX.XXX.54.88

Teď jsem si všimla u psa tohohle přikládám foto.
Co to může být? Má celou tlapku na dotek citlivou. Zítra jdu ihned k veterináři jen se ptám dopředu.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2021 19:19

zánět.

10.11.2021 19:38
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Odumřelý (odlomený) dráp a z toho vzniklý zánět „nehtového“ lůžka. Ten dráp by měl jít pryč, aby se zánět mohl hojit. Možná byste to zvládli i sami doma, ale musíte být dostateční tvrďáci a drápek prostě kleštěmi utrhnout.

10.11.2021 19:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dasvo napsal(a):
Odumřelý (odlomený) dráp a z toho vzniklý zánět „nehtového“ lůžka. Ten dráp by měl jít pryč, aby se zánět mohl hojit. Možná byste to zvládli i sami doma, ale musíte být dostateční tvrďáci a drápek prostě kleštěmi utrhnout.

Jako nevylučuju, ale jak poznáte, že je mrtvý? Když si představím, že by nebyl a já ho psu vytrhnula Blééé

10.11.2021 19:49
janaa

XXX.XXX.0.170

Rozhodně bych netrhala doma dráp. Vůbec být mrtvý nemusí,může tam mít něco vraženého, nějakou bakterii atd. A i kdyby mrtvý byl,tak trhání doma může udělat pěknou paseku

10.11.2021 20:10

už vidím, jak doma rvete dráp ze zanícenýho drápovýho lůžka, u psa, co má "tlapku celou citlivou"

10.11.2021 20:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
už vidím, jak doma rvete dráp ze zanícenýho drápovýho lůžka, u psa, co má "tlapku celou citlivou"

No, musí to bolet jako kráva

10.11.2021 20:43

lesnížínka napsal(a):
No, musí to bolet jako kráva

jo, určitě. vždyť je ten prst celý oteklý. to bude taková ta hnusná tepavá bolest.

10.11.2021 20:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

jo, určitě. vždyť je ten prst celý oteklý. to bude taková ta hnusná tepavá bolest.

Měla jsem to samé, jako 4 leté děcko...naštěstí si to vůbec nepamatuju, jen z vyprávění našich. Hnisal mi prostředník od lůžka. První se to čistilo slivkou, pak doktor černou mastí, no nakonec to skončilo otravou krve a řezáním prstu. Divné, že rozřezaný byl až na prvním článku...tedy na tom od ruky, ne na tom u nehtu.

11.11.2021 09:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Teď řešíme něco obdobného - skončili jsme na ATB, může tam mít něco píchnutýho. Takže k veterináři na důkladnou prohlídku.

11.11.2021 13:54
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Tyhle drápy skutečně doma běžně trhám. Kombinačkama. V této fázi už je dráp natolik volný, že jedním rychlým škubnutím zbavíte psa další bolesti. Mám psy lesní a zalomené, odtržené nebo nějak odštíplé drápy jsou u nás v podstatě běžná záležitost (řekněme, že to u některého ze psů řešíme zhruba jednou za dva měsíce). Dovolím si tvrdit, že už dokážu odhadnout, kdy to půjde.
Někdo řekne, že jsem tyran, ale já tu tupou, pulsující bolest vyřeším v cca dvou vteřinách. Kdo na to nemá, jede na veterinu, což je naprosto v pořádku.

11.11.2021 13:56
Dasvo

XXX.XXX.101.144

lesnížínka napsal(a):
Jako nevylučuju, ale jak poznáte, že je mrtvý? Když si představím, že by nebyl a já ho psu vytrhnula Blééé

Mrtvý dráp poznáte. Podle změny barvy, zvýšené pohyblivosti, citlivosti a podle „anamnézy“, kterou jako majitel samozřejmě znáte.
Nejsem deb.l, abych trhal živé drápy.

11.11.2021 15:48

Dasvo napsal(a):
Tyhle drápy skutečně doma běžně trhám. Kombinačkama. V této fázi už je dráp natolik volný, že jedním rychlým škubnutím zbavíte psa další bolesti. Mám psy lesní a zalomené, odtržené nebo nějak odštíplé drápy jsou u nás v podstatě běžná záležitost (řekněme, že to u některého ze psů řešíme zhruba jednou za dva měsíce). Dovolím si tvrdit, že už dokážu odhadnout, kdy to půjde.
Někdo řekne, že jsem tyran, ale já tu tupou, pulsující bolest vyřeším v cca dvou vteřinách. Kdo na to nemá, jede na veterinu, což je naprosto v pořádku.

a vy opravdu jen podle té fotky poznáte a vidíte, že ten dráp je natolik volný, že už jen visí na kůžičce?

já si tím totiž rozhodně nejsem jistá. jo, že má jinou barvu... ale on může být takhle jinak pigmentovaný i normálně, to nevíte, toho psa jste nikdy neviděla... že se zdá být nakřivo, ten prst je oteklý, takže to podle fotky taky fakt ne

a i přesto jen tak hodíte do pléna radu, že to má zadavatelka kombinačkama rvát.

to se na mě nezlobte, ale to je rada vyloženě špatná.

11.11.2021 15:52
janaa

XXX.XXX.0.170

Já jsem teda na psy docela tvrďák,ale rvát doma drápy,to fakt neeee. Btw řešitneustále zlomený,nalomený a odtrhnutý drápy není normální

11.11.2021 16:26

Barva drápu skutečně nemůže napovědět nic, můj Olivka to takhle má normálka barevně na střídačku od přírody....pak napište prosím, jak jste na veterině dopadly...na mě to působí, že by tam pejsek mohl mít něco vraženého...🤷‍♀️

11.11.2021 16:30

janaa napsal(a):
Já jsem teda na psy docela tvrďák,ale rvát doma drápy,to fakt neeee. Btw řešitneustále zlomený,nalomený a odtrhnutý drápy není normální

Taky si myslím, že řešit nalomené, odtržene drápy běžné není. Předchozímu rodinnému pejskovi spadly všechny vicekrát, ale kvůli autoimunitnímu onemocnění...nejdřív ty drápy, pak to odnesla štítka...

11.11.2021 21:17

janaa napsal(a):

Jj, mám psa sporťáka a psycho lovce, který neřeší, do čeho vletí. Vykloubený prst a natažené karpály, naopak s drápy neměl v životě ani jeden problém.

Alex.00

13.4.2022 02:19
Alex.00

XXX.XXX.104.47

Mám dotaz. Tohle se udělalo u naší fenky dnes dopoledne. Pořád si to olizuje a nemůže vůbec chodit. Myslíte že to může být zánět nebo něco jiného? Má takovou bouličku pod drápkem který se momentálně hrozně moc ohýbá a je úplně vyšinutý. Dnes jí to krvácelo.

13.4.2022 08:08

Alex.00 napsal(a):
Mám dotaz. Tohle se udělalo u naší fenky dnes dopoledne. Pořád si to olizuje a nemůže vůbec chodit. Myslíte že to může být zánět nebo něco jiného? Má takovou bouličku pod drápkem který se momentálně hrozně moc ohýbá a je úplně vyšinutý. Dnes jí to krvácelo.

Vypadá, že si dráp někde zadrhla a poškodila lůžko. Šla bych k veterináři.

Přidejte reakci

Přidat smajlík